Image

PENGALAMAN JERAWAT MERAH SELEPAS 2 MINGGU PENGGUNAAN PENCUCI MUKA ALOE HANSAEGEE NATURE

ENGALAMAN JERAWAT MERAH SELEPAS 2 MINGGU PENGGUNAAN PENCUCI MUKA ALOE HANSAEGEE NATURE

(By Nadnary on 23rd April 2019)

Assalamualaikum Hai.

Hansaegee ALOE AC Clean Bubble Cleanser. Teringat pulak dulu waktu sekolah rendah, selalu dok amik aloe vera dekat belakang rumah untuk letak dekat muka. Gigih walaupun tajam daun aloe vera tu, tapi sebab mahukan bahan secara semulajadi kita gagahkan juga. Disebabkan bagus lendir aloe vera ni, dekat rambut pun kita lumur sekali. Dulu rajin dan tak terikat sangat dengan aktiviti lain.
Sekarang kalau nak ambil lendir aloe vera tu sendiri rasa macam dah tak berapa practical. Agak leceh dan banyak kerja nak kena buat. Nasib baik ada produk Hansaegee Nature yang berkualiti tinggi dan merupakan 100% produk penjagaan kulit yang original. Brand ni berasal dari Korea dan kalini Nad nak cerita tentang cleanser dia iaitu ALOE AC Clean Bubble Cleanser.

ALOE AC Clean Bubble Cleanser
Packaging
Dari segi packaging, size botol memang agak besar sebab satu botol ni mengandungi 150 mlcleanser. So kalau korang nak bawa pergi travel atau berjalan jauh, agak berat dan makan ruangjugak lah. Cuma kalau nak pakai di rumah sesuai sangat, dan tak perlu restock secara kerap sebab penggunaan satu botol ni boleh bertahan untuk jangka masa yang lama. 

Pump dia pulak mudah ditekan. Bila korang dah jumpa bermacam jenis cleanser, ada sesetengah pump yang keras, dan sukar ditekan. Ada pula yang bila tekan pump, cleanser taknak keluar. Tapi nasib baik Hansaegee punya cleanser ni, pump sangat mudah ditekan dah keluar foam yang halus tu!
Texture

Mengenai texture dia pula, ini yang paling wow best! Lepas je kita pump, keluar lah buih-buih halus yang memang saaaaangat halus, lembab, dan sejenis buih yang berair. Time korang nak gosok kedua belah tangan yang penuh dengan foam cleanser tu memang rasa macam fluffybetul. Sampai ralit pula Nad pergi main dengan buih tu . Oh, and the smell bau macam aloe vera tapi bukan macam lendir aloe vera yang fresh dari pokok tu. Bau dia macam aloe vera yang dah upgrade sikit jadi soft wangi, bau dia cam kat hujung-hujung je hahah.
Untuk pengetahuan, Hansaegee ALOE AC Clean Bubble Cleanser ni menggunakan 10 jenis ekstrak tumbuhan semulajadi. Dalam 10 jenis ekstrak, dua bahan utama yang terkandung dalam cleanser ni adalah Aloe Vera dan Tea Tree Oil, yang mana kita semua sedia maklum dua bahan ni memang sangat baik untuk kulit. Aloe Vera terkenal dengan sifatnya yang mampu merawat sunburn, melembabkan kulit, mengurangkan parut jerawat, dan membersihkan kulit. Manakala, Tea Tree Oil pula mampu menghalang bakteria, mengurangkan jangkitan, dan sekaligus merawat jerawat. Fuh, tengok kebaikan dua bahan ni pun rasa dah cukup bagus dah. Antara ekstrak lain pula adalah seperti lavender ekstrak, rosemary ekstrak, thyme ekstrak, dan sage ekstrak.

Bubble Type

So, apa yang best tentang foam bubble cleanser ni? Disebabkan foam bubble cleanser ni sangat halus, maka particle dia lebih mudah untuk membersih pori sehingga jauh ke dalam kulit. Dia boleh cuci pori-pori yang kotor dan tersumbat dengan menyingkirkan lebihan minyak yang terkandung pada kulit. Dia punya power tu, nak remove make up sekali pun boleh tau. Lepas je habis cuci muka terus korang rasa muka korang macam bersih, ringan, dan macam cerah sikit hahaha. Rasa macam eee bersih sangat lah muka ni.
Kulit berminyak macam Nad pula memang sesuai sangat guna cleanser jenis foam. Sebab memang power menarik lebihan minyak yang melampau-lampau ni. Tapi, dia takkan buat kulit korang terlalu kering. Rasa lembab sedang-sedang gitu, dan lembut! Sampai rasa nak belai selalu. Tapi apa pun, ia sesuai untuk semua jenis kulit okay tidak kira lah normal skin, oily skin, mahupun combination skin. All skin types boleh gunakan cleanser ini.
Kat bawah ni Nad tunjuk cara-cara nak pakai ya.
1) WAJIB basahkan tangan dan muka korang dengan air. kalau tak nanti kesat dan bubble pun tak ada.

2) Pump 1.5 atau 2 kali pada tangan. Macam Nad pump 2 kali je senang kira ehehe.

3) Cuci muka.
4) Basuh muka dengan menggunakan air untuk remove segala bubble.

After & Before 

Dari segi parut belum nampak lagi sebab Nad pun baru pakai dalam 2 minggu. Tapi nampak tak jerawat merah merah tu dah surut and takde parut dekat bahagian tu? Sebab cleanser ni cool down kan balik kulit Nad. Parut in shaa Allah soon sebab aloe vera pun bagus untuk parut kan hehe.

RM65 / 150 ml
Korang boleh dapatkan Hansaegee ALOE AC Clean Bubble Cleanser ni hanya di website rasmi [Hansaegee] yaa. Dekat retail shop atau online shop lain memang takde jual. So jangan risau ya. Dapatkan di website ni memang confirm original.
Image

WAJAH LEBIH CANTIK BERSERI DENGAN HANSAEGEE NATURE GOLD NANO CC CREAM

WAJAH LEBIH CANTIK BERSERI DENGAN HANSAEGEE NATURE GOLD NANO CC CREAM

(By Cik Rose on 18th April 2019)

WAJAH LEBIH CANTIK BERSERI DENGAN HANSAEGEE NATURE GOLD NANO CC CREAM
Assalamualaikum. Hai.. Wajah yang bersih dan berseri memang menjadi idaman setiap wanita. Tipulah kalau kata tak nak kan. Sebagai seorang wanita yang berkerja, selain memiliki wajah yang bersih, Cik Rose pun nak juga tampil berseri ke tempat kerja. Wahh gitu,. Naluri biasa seorang wanita lah kan.
Sebelum ke tempat kerja, mestilah nak  make up sikit kan. Tapi, bukan mudah nak make up pagi-pagi. Banyak cabarannya. Masa. Ya, masa selalu mencemburi Cik Rose. Hihi. Nak bersiap, step by step tu makan masa. Sekali, tengok jam. Eh tak sempat!
Mana taknya, lepas cuci muka, mesti pakai toner. Pakai serum, pakai moisturizer, sunscreen. Pakai primer, krim wajah, foundation, dan step seterusnya. Eh berapa banyak ni. Memang kalut sikit, kalau terbangun lewat. Alamatnya memang tak make up.
Cik Rose ada Nampak beberapa orang rakan pakai CC Cream dari Hansaegee, iaitu Gold Nano CC Cream. Emm macam menarik jer. Betul ke best ni? Betul ke wajah Nampak glowing ni?
HANSAEGEE NATURE
 
Hansaegee Nature adalah jenama kecantikan penjagaan kulit yang ditubuhkan sejak tahun 2011 di Malaysia dan semua produk Hansaegee Nature adalah 100% buatan asli dari Korea yang menggunakan bahan-bahan berkualiti dan selamat.
Bila dapat tahu ianya dari Korea. Terus tersenyum lebar Cik Rose. Nak tahu kenapa? Sebab kebanyakan barangan penjagaan wajah Cik Rose sekarang ni memang buatan Korea. Kulit Cik Rose dah sesuai dengan barangan Korea, mungkin kerana terlalu mencintai drama-drama Korea. Eh tiber.. hihi.
Apa yang menarik, CC Cream ni bebas dari sumber haiwan , paraben – free , sulfate – free , dan alcohol-free . Kandungan utama CC Cream ni adalah Mineral Wateryang akan mengekalkan keseimbangan PH untuk kulit wajah kita dan juga menganjalkan kulit wajah. Eh menarik ni. Siapa tak nak kulit lebih anjal kan.
Juga mengandungi Ipomoea Hederacea Callus Culture Extract  berfungsi mengelakkan iritasi kulit dan juga anti-bakteria. Selain itu, ada juga Nano Gold yang berfungsi melambatkan kesan penuaan,  melindungi kulit dari sinaran ultra ungu dan mengandungi kandungan antioxida yang tinggi.
Teruja tak dengar kandungan CC Cream ni? Part yang paling best bagi Cik Rose, ia mengandungi perlindungan UV matahari SPF50+ PA+++. Jadi, Cik Rose tak perlu risau sangat jika perlu melakukan aktiviti luar.
Kelebihan Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream
*Mengimbangi tona kulit secara semulajadi
*Meminimumkan penampilan pori
 *Mencerahkan kulit
*Sebagai Makeup Base atau Makeup Primer
*Mencegah anti penuaan serta meningkatkan keanjalan kulit
*Menjadikan wajah kita glowing dan melicinkan kulit.
Tekstur Gold Nano CC Cream dari Hansaegee Nature
Kalau korang tengok betul-betul, akan nampak krim ni berwarna putih. Namun, di dalamnya ada molekul-molekul berwarna coklat/kelabu.
Cc cream ini juga mempunyai tekstur yang lebih ringan berbanding bb cream. Korang akan dapat rasakan perbezaan antara cc cream dan bb cream tau. Pakai cc cream ni, rasa macam tak pakai apa pun. Lagi satu,  ia bertindak menyamaratakan tona wajah.
Tengok krim warna putih, mesti korang takut nak pakai. Sebab bimbang muka jadi putih atau kelihatan kelabu kan. Eh jangan begitu. Magiknya cc cream ni, ia berubah warna tau. Mula-mula memang putih, tapi bila korang blend, ia berubah ke warna coklat/ seakan merah jambu.
Bila di ratakan di wajah, ia akan mengikut tona wajah korang. So, tak adalah jadi kelabu asap kan. Korang boleh tengok gambar di bawah ni :
Siapa yang ada masalah liang pori terbuka? Kalau tak pakai based yang betul, pakai make up pun akan nampak tau pori-pori tu. Tak rata jadinya. Cik Rose sendiri ada masalah tersebut.
Korang boleh tengok perbezaan bila pakai cc cream ni. menutup liang pori dan cela dan akan nampak lebih licin dan flawless .
Cara Menggunakan Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream
Senang sangat. Cuma perlu apply krim di wajah. Guna jari je uols. Kemudian ratakan dengan lembut di wajah. Korang kenalah belai wajah sendiri. Jangan tenyeh kuat-kuat. Rosak muka nanti. Hihi. Masa awal korang sapu, korang nampak kulit akan sedikit cerah. Jangan risau, terus ratakan di wajah. Ia akan menyamaratakan tona wajah korang dan mengikut warna kulit korang. So, tak ada masalah muka cerah, tangan gelap kan.
Korang boleh Nampak kan perbezaan di wajah Cik Rose kalau pakai cc cream dengan yang tak pakai cc cream ni? Nampak lebih flawless gitu kalau pakai. Nampaknya memang akan Cik Rose bawa ke mana-mana sahaja lepas ni.
Apa yang buat Cik Rose suka sangat pakai cc cream ni, ia buatkan wajah tampak berseri dan tidak bercapuk. Itu penting tau. Sesetengah krim akan membuatkan wajah kita terlalu cerah atau menjadi kelabu tau. Tapi, jangan risau, ia tak berlaku jika korang pakai cc cream ni. Wajah akan nampak natural, seolah-olah itulah tona wajah Cik Rose yang sebenar.
Kalau korang tak cukup masa, cukup pakai cc cream ni dan loose powder je. Pun dah nampak cantik. Tapi, untuk yang suka bermake up, boleh jadikan ia sebagai primer juga. Cik Rose ni sebelum pakai foundation, akan pakai cc cream ni dulu. Lagi tahan lama make up kita tu tau. Dan kalau pakai pula eyeshadow, lagi nampak menyerlah. Boleh tengok perbezaannya di bawah :
Kan Cik Rose cakap yang kalau kita pakai cc cream ni, wajah nampak lebih fresh, flawless dan glow. Korang jangan pula risau. Ia tak berminyak tau. Sesuai untuk semua jenis kulit. Kadang-kadang seram dengan sesetengah produk yang cakap boleh glowing kan muka. Tapi, akhirnya bukan glow. Berminyak jadinya. Sedih kan.
Sepanjang tempoh penggunaan Cik Rose, wajah ok jer. Tak ada alahan atau timbul jerawat kecil. Wajah ik Rose ni kadang-kadang sensitive juga. Kalau tak sesuai, akan naik jerawat kecil-kecil tu. Ish tu yang risau nak mencuba produk baru.
Tapi, dengan Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream , wajah Cik Rose ok jer. Tak nampak sebarang masalah. Memang akan jadi bff lah ni. Hari-hari mesti nak pakai. Hihi.
Korang memang kena cuba. Baru tahu kebaikannya bila dah cuba sendiri kan. Dan Cik Rose yakin korang pun akan jatuh cinta dengan cc cream ni. Sekarang ni, hari-hari mesti nak pakai. Sebelum ke tempat kerja, pakai Cc Cream ni dulu. Tahan lama di wajah. Tak nampak berminyak di wajah. Don’t worry ya.
Selit je dalam beg make up. Saiznya memang praktikal. Muat je letak dalam handbag korang.
Harga?

RM128 untuk 50ml. Memang berbaloi. Ianya tahan lama. Sebab cukup jika kita oleskan sedikit sahaja setiap kali pemakaian. Tak perlu sapu  tebal-tebal. Tahan lama tau, dalam 4 hingga 6  bulan Cik Rose rasa. Dengan harganya yang sedimikian dan kebaikan pada cc cream ni, Cik Rose puas hatilah
Image

ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER BY HANSAEGEE NATURE

ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER BY HANSAEGEE NATURE

(By Scha Nazri on 11th April 2019)

Assalamualaikum. Hai guys!

Pernah tak korang rasa muka berminyak, tak selesa, kusam dan rimas terutamanya selepas balik dari kerja ataupun keluar berjalan dengan family or friends? Yes! Itu lah apa yang Scha alami everyday selepas balik kerja. Rasa nak bertapa dalam shower tapi hakikatnya tak boleh sebab Sofia mengamuk. Haha #momslife
Tapi, thankfully ada Aloe Ac Clean Bubble Cleanser dari Hansaegee Nature sebab boleh rasa kesegaran selepas cuci muka seperti rawatan spa! Yeapp. Tak tipu okkk.
Bubble dia banyakkk and muka tak rasa tegang selepas cuci. Tahu tak kalau korang cuci muka dan kulit muka rasa tegang je itu bermakna produk tu tak sesuai untuk korang? Itu tanda kena beli produk baru and Scha suggest Aloe AC Clean Bubble Cleanser!
Nampak tak buih-buih kecil bubble cleanser ni? It’s is so watery and soft on skin!
Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni ada aloevera dan juga minyak tea tree sekaligus melembapkan kulit dan memberi kesegaran yang maksima! Bubble Cleanser ni sangat sesuai untuk semua jenis kulit iaitu berminyak, kering mahupun combination skin. So jangan risau okay. Semua orang boleh try bubble cleanser ni.
Jom lah Scha tunjuk step by step guna Aloe AC Bubble Cleanser ni
Tara! Bersih kan? Lama-lama guna insya-Allah jerawat pun segan nak muncul sebab bersih sangat. Haha. Untuk yang oily skin, jangan risau ok, sebab Aloe AC Bubble Cleanser ni akan membersihkan lebihan minyak di muka, rasa moist jee. Segar gitu! Make sure selepas guna makeup, bersihkan muka dengan Bubble Cleanser ni. Muka akan rasa fresh and selesa!
Istimewanya tentang Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni ialah asalnya dalam botol berbentuk cecair tetapi apabila dipam, ia akan jadi berbuih. Buih ini lah yang akan membersihkan segala kotoran dalam pori muka kita. Banyak taw buih-buih dia. Cepat meresap ke dalam kulit kita.
Close up the magic pump!
See how the pump pumps out the foam? Amayyzingg!
Bila guna makeup, make sure bersihkan dengan betul ye kalau taknak miss jerawat datang menjengah. Bila Scha gunakan produk ni untuk bersihkan makeup, memang tak perlukan banyak kerja untuk buang sisa-sisa makeup. Cara yang betul sepatutnya kena guna oil cleanser dan kemudian barulah cleanser untuk bersihkan makeup. Tapi bila guna Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni, tak perlu 2 step dah. Sebabnya, bubble cleanser ni kan ada minyak tea tree, makanya boleh buang secara maksimum sisa-sisa makeup.
Kesan seminggu selepas penggunaan Aloe AC Bubble Cleanser
Selepas seminggu guna secara konsisten iaitu pagi dan malam, Scha rasa kulit lagi bersih terutamanya blackhead and whitehead di sekitar hidung. Memang terasa perbezaan dari sebelum ni. Kulit pun rasa lembap dan lembut je. Tak rasa kulit tegang selepas cuci muka. Tekstur buih yang sangat banyak membuatkan Scha tak sabar nak cuci muka setiap hari. Best kot cuci muka ada buih banyak!
Rutin harian penjagaan muka:
1. Scrub (seminggu sekali)
2. Aloe AC Clean Bubble Cleanser
3. Serum
4. Sunscreen
5. Tinted Moisturiser
More details:-
Aloe AC Bubble Cleanser
RM 65
150ml
Made in Korea
Ingredients: Aloe Barbadensis Leaf Juice, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree Leaf Oil), Salvia Officinalis (Sage) Leaf Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Extract, Jasminum Officinale (Jasmine) Extract, Lavandula Angustifolia (Lavender) Extract
This product is truly amazing. Sangat tak memberi ketegangan di muka dan juga kulit terasa bersih dan segar selepas rutin cucian. Isipadu produk pun agak banyak dan menjimatkan wang poket korang.
Image

Rutin Penjagaan Kulit Menggunakan Pencuci & Pelembap – Aloe Ac Clean Bubble Cleanser + Aqua Whitening Cream By Hansaegee Nature

Rutin Penjagaan Kulit Menggunakan Pencuci & Pelembap – Aloe Ac Clean Bubble Cleanser + Aqua Whitening Cream By Hansaegee Nature

(By Husniey Husain on 19th April 2019)

Assalamualaikum, Hai. Tak lama lagi dah mula nak berpuasa bagi tahun 2019. Mesti dah ada yang sibuk dengan persiapan bagi berpuasa dan beraya untuk tahun ini kan? Tak kurang juga ada yang misi nak kulit cantik mulus. Yelah kan pada hari raya nanti mesti nak tampil cantik depan pasangan, keluarga, sanak saudara. Perempuan kan, normal teringin nak nampak cantik. Husniey juga ada berangan nak kulit mulus cantik macam gadis Korea, hehe. Jom baca sama-sama skincare dari Korea yang best di bawah ini

Rutin Harian Menggunakan Aloe Ac Clean Bubble Cleanser 

Sejak mula mengenali dan menggunakan Bubble Cleanser ni, terus husniey jadi tersuka tanpa sengaja. Tak sangka rupanya tekstur ia jenis Foam Cleanser (Berbuih).

 
Jenis Produk: Pencuci Muka Jenis Buih
Kegunaan: Seluruh Wajah
Tekstur: Soft Bubble Cleanser 
Saiz: 150ml 
Pembersih muka ini boleh membersihkan kulit dengan secara mendalam ke dalam liang, dan yang paling penting adalah lepas guna ia akan rasa effect lembap tidak kering, selepas membersihkan muka, berasa bersih dan lembut, kelembapan berpanjangan dan tidak berasa kering pada kulit..

Bahan utama yang terdapat di dalam cleanser ini ialah; 

Aloe Barbadensis Leaf Juice (Ada aloevera, which is baik untuk menyejukkan kulit wajah, merawat kulit berjerawat, mengurangkan sunburn dan lain-lain lagi.

Tea tree leaf oilMembantu melembutkan kulit, mengurangkan cela pada wajah, membersihkan, rawat kesan jerawat dan banyak lagi khasiatnya. Kalau google je pasal bahan semulajadi ni mesti rasa kagum.

Bagaimana Hendak Menggunakan Aloe Ac Clean Bubble Cleanser 

Pertamanya, tekankan pada botol pencuci tu dengan jumlah bubble yang mencukupi, pastikan tangan anda basah. Kedua, urut muka perlahan dengan bubble tu, dan membuat urutan di sekeliling muka. Akhir sekali, basuh muka dengan menggunakan air suam.

Review Menggunakan Pencuci Muka Jenis Foam 

Hasil pembacaan dan sedikit kajian rupanya pencuci muka jenis foam cleanser ni sangat sesuai untuk buat rutin ‘double cleanser’. Patutlah husniey rasa kulit muka bersih betul lepas cuci. Terasa seperti mencuci hingga ke lapisan dalam. Buihnya itu ringan, lembut je bila urut pada muka. Serius best

Gebu betul tekstur cleanser ni kan?
Husniey suka pada bau nya, bila tekan keluar semerbak bau ekstrak tea tree. Wangi dan tenang. Kulit yang tegang, kulit berminyak dan meradang akan berkurangan. Kulit muka husniey jenis agak kering dan berminyak sedikit di kawasan T zone tapi bila gunakan pencuci muka jenis buih ni, nampaknya makin serasi. Oh ya pencuci muka ini sesuai untuk semua jenis kulit (kulit berminyak, kulit kering). 

Konsisten Menggunakan Aqua Whitening Cream 

Setelah selesai rutin mencuci muka, husniey akan lap muka dengan tuala yang bersih. Lalu apply toner. Kemudian, next step husniey tak lupa untuk apply moisturiser. Alhamdulillah sejak konsisten menggunakan krim pelembap muka ini husniey dapati banyak perubahan. Yes, memang kena selalu pakai baru hasil terbaik.

Paling suka fakta tentang krim pelembap ini ialah bukan saja berfungsi melembapkan kulit, malah ada fungsi menarik iaitu membaiki sel kulit yang break out serta turut memutihkan (ada bahan Niacinamide). Ia bagus untuk kulit kering & kulit sunburn. 
Love it!
Sejuk je kulit kita bila pakai ni. Paling suka bila sapu perlahan akan ada kehadiran water drop. Yes dah nama pun Aqua Whitening Cream kan. Aqua sungguhlah teksturnya. Fungsi waterdrop itu memberi kelembapan jauh ke dalam lapisan kulit.
Selepas beberapa saat sapu perlahan..
Nah, look at the waterdrop effect
Kandungan bahan semulajadi seperti Camelia Japonica Seed Oil tidak menyekat liang pori. Ia juga turut membaiki kulit yang rosak dengan baik. Manakala kandungan “Niacinamide” – memperbaiki tona kulit yang tidak rata, mencerahkan. Anda boleh menggunakannya pada waktu pagi sebelum make up dan pada malam sebelum tidur. Itulah rutin pemakaian krim pelembap husniey. Sebelum makeup ia akan buat kulit jadi lembap dan makeup lebih smooth.
Aqua whitening cream ini senang dibawa travel 🙂
Semasa di Seoul, Korea
Semasa bercuti di Korea Selatan tempoh hari, husniey memang ingatkan diri untuk bersedia bawa pelembap dan sebab ada terbaca juga tips untuk travel di luar negara ni penting juga kita apply moisturiser sebelum keluar. Suhu sejuk memang best tapi kulit kita bakal ‘shock’ dan meradang. Tuan suami husniey, kononnya ingat tak penting pakai moisturiser.. sekali dia mengalami perubahan kulit kering yang teruk juga. Gatal-gatal jadinya. Sehingga mengelupas. Nasiblah husniey memang bawa krim pelembap dari Hansaegee Nature ni, so bagi suami guna juga. Alhamdulillah cepat okay.
Lega sebab kenal dengan produk dari Korea ini yang semakin menempa nama. Kualitinya yang terbaik menggunakan bahan ekstrak semulajadi, kesannya pun positif. Semakin serasi. Banyak perubahan husniey alami. Repurchase? Yes ~
Image

RAWAT MASALAH JERAWAT DENGAN ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER DARI HANSAEGEE NATURE

RAWAT MASALAH JERAWAT DENGAN ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER DARI HANSAEGEE NATURE

(By Mimie on 03rd April 2019)

RAWAT MASALAH JERAWAT DENGAN ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER DARI HANSAEGEE NATURE | Hai semua ! Sekarang ni Mimi memang menggunakan skincare dari produk Korea. Sebab apa Mimi lebih suka guna produk Korea ni sebab banyak produk dari Korea ni menggunakan bahan semulajadi. Bila umur semakin meningkat memang perlu menitikberatkan kandungan skincare yang kita nak guna sebab akan beri kesan pada muka juga kalau guna skincare yang mengandungi bahan kimia berbahaya, betul tak?
Sekarang ni kulit muka Mimi mudah sangat tumbuh jerawat tau. Kadang jerawat halus kadang yang besar. Jadi, Mimi pun survey skincare yang sesuai dan bagus untuk atasi masalah jerawat ni. Survey punya survey, Mimi pun pilih ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER ni sebab kawan kawan ramai yang guna cleanser cakap bagus. Nampak tak kat situ tergoda dengan review kawan kawan. So nak tahu serasi ke tak dengan kulit Mimi, sila baca sampai habis cerita Mimi .

RAWAT MASALAH JERAWAT DENGAN ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER DARI HANSAEGEE NATURE
Actually  kulit muka Mimi ni jenis berminyak. Jerawat memang suka sangat “berkampung” di bahagian dagu dan pipi . Favourite place gitu! Jadi, kenalah guna pencuci yang sesuai dan boleh rawat masalah yang Mimi hadapi sekarang ni.

Mimi pilih untuk cuba Aloe AC Clean Bubble Cleanser kerana produk dari Hansaegee Nature ini diperbuat daripada 10 jenis ekstra tumbuhan semulajadi dan merupakan 100% original made in Korea. Sejenis dak Mimi kalau nak beli sesuatu produk memang akan tengok kandungan produk tu. Yelah sebelum ni tak pernah ambil kisah pun kandungan sesuatu produk sebab nak cantik cepat  Hah, bila stop mulalah timbul macam macam masalah. So, pengajarannya sekarang ni memang Mimi akan ambil tahu tentang kandungan sesuatu produk sebab tak nak pisang berbuah dua kali. Bila tengok kandungan Aloe AC Bubble Cleanser ni diperbuat daripada bahan semulajadi sudah tentulah ia selamat dan beri kesan yang bagus untuk kulit muka kan .
Untuk pengetahuan korang  Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni diperbuat daripada bahan utama Aloe Vera dan Tea Tree Leaf Oil. Kita semua tahu kebaikan Aloe Vera memang sangat bagus pada kulit terutamanya melembapkan kulit, menghilangkan jerawat, mengecilkan liang pori, memudarkan parut jerawat dan sebagainya.
Manakala Tea Tree Leaf Oil pula sangat bagus untuk mencegah jerawat dan mengurangkan parut jerawat. Sebab tu lah Mimi nak sangat sangat guna cleanser ni kerana ia boleh mencegah jerawat di samping melembapkan dan melembutkan kulit muka .
Mesti korang nak tahu apa kebaikan Aloe AC Clean Bubble Cleanser  ni kan. Antara kebaikannya ialah:

*Mengawal sebum/minyak

*Menghilangkan kekotoran dan sel kulit mati pada kulit

*Merawat masalah jerawat

*Mengecilkan dan menghaluskan pori-pori

*Memberi kelembapan kepada kulit
TEKSTUR DAN PACKAGING ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER

Untuk pengetahuan korang, cleanser ni didatangkan dalam botol di mana ia berbentuk liquid bila di dalam botol. Bila pam ia akan akan keluar dengan bentuk foam ‘soft bubble’ yang wangi. Packaging cleanser ni sangat praktikal bagi Mimi sebab hanya pam sahaja. Bila packaging macam ni kualiti cleanser lebih terpelihara dan ‘hygiene’ .
Mimi memang suka bau cleanser ni yang wangi dan menyenangkan. Bila sapu pada muka pun rasa soft saja tau.

CARA MENGGUNAKAN ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER

Cara nak gunakan pun tak susah tau korang. Semudah ABC. Sebelum guna cleanser ni  basahkan muka dan tangan korang dengan air. Kemudian pam cleanser pada tapak tangan dan sapu secara urutan membulat pada seluruh muka korang .

Masa sapu pada muka korang boleh nampak buih buih halus ni bertindak pada muka sebab ia mesra air.
PENDAPAT MIMI MENGENAI ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER

Masa pertama kali guna Mimi dah jatuh suka dah. Yelah, Mimi ni jenis yang bermekap. Bila apply cleanser ni pada muka yang ada mekap memang bersih lah segala mekap pada muka.
Bila muka ada jerawat, Mimi guna macam biasa cleanser ni dan Mimi perasan jerawat akan cepat kecut selepas dua atau tiga hari penggunaan. Tu buat Mimi bertambah suka dan jatuh cinta dengan produk dari Hansaegee Nature ni tau. Tu maknanya ia memang serasi dengan kulit muka Mimi.

Nak tahu sebab apa Mimi suka sangat dengan Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni. Sebab ia berbeza dengan bubble cleanser yang Mimi pernah guna sebelum ni. Teskturnya yang lembut seperti kapas selain daripada baunya yang wangi. Bila pam keluar nampak tau kehalusan bubble yang keluar dari botol.
Selepas cuci muka dengan cleanser dari Hansaegee Nature ni, kulit muka memang akan rasa bersih, tidak mengeringkan kulit muka dan yang paling best kulit muka sentiasa rasa lembap dan lembut tau korang. Tak macam kebanyakan bubble cleanser di luar yang memang berfungsi membersihkan kulit muka tapi kulit terasa kering, tegang dan tidak selesa selepas menggunakannya.  Sebelum ni Mimi memang ada guna juga bubble cleanser dari satu jenama. Lembut dan wangi tapi lepas guna kulit muka Mimi jadi tegang dan pedih. Lepas tu, mulalah kulit mengelupas di sekitar hidung dan pipi. Bila jadi macam tu terus Mimi stop guna. Tak sanggup nak tengok kulit muka mengelupas dan kering.

Tapi Aloe AC Bubble Cleanser ni lain dari yang lain tau, korang boleh tengok sendiri tekstur cleanser ni sangat ‘watery’ dan berbuih lembut di mana ia membersihkan jauh ke dalam kulit. Sebab teksturnya yang sangat lembut dan buih yang halus ia melembapkan kulit bukannya mengeringkan kulit. Jadi, tak perlu risau kalau nak gunakan Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni sebab memang best tau korang.

Kulit muka pun rasa lembap dan lembut selepas menggunakan. Nak nak sekarang ni cuaca panas yang boleh menyebabkan kulit kering tapi dengan adanya cleanser ni tak perlu risau kulit kering . Memang sentiasa rasa lembap. Yang paling best nak apply mekap pada muka pun jadi mudah.
Korang yang ada masalah kulit kering, berminyak dan berjerawat, Mimi highly recommend untuk korang cuba ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER ni. Memang best sangat sangat. So far, cleanser ni memang serasi dengan kulit Mimi mungkin juga serasi dengan kulit muka korang. Apa kata korang cuba dulu dan tengok sesuai atau tidak dengan kulit muka korang. Yelah, kulit muka kita tak sama kan . Tapi apa yang Mimi nak tekankan cleanser ni memang sangat selamat digunakan dan tidak mengandungi bahan berbahaya. Jadi, bila nak guna tu memang tak ada rasa was was lah.
Aloe AC Clean Bubble Cleanser sangat sesuai untuk korang yang mempunyai kulit jenis kering, berminyak, sensitif/berjerawat, mempunyai blackhead dan whitehead serta mempunyai kulit mati. Harga sebotol cleanser ini ialah RM65 untuk 150ml.
Image

Tips Routine Skin Care Untuk Kulit Lebih Cerah Dan Glowing

Tips Routine Skin Care Untuk Kulit Lebih Cerah Dan Glowing

(By Aidasue on 10th April 2019)

Hansaegee Aqua Whitening Cream dan S+ Recover Gold Nano CC Cream.

Hello semua. We know that Korean Skincare ni adalah antara terbaik di dalam dunia, so kali ini produk  terbaharu yang i akan review adalah dari Hansaegee Nature, iaitu pelembap ( water based) Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream dan juga Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream.

 Hansaegee Nature  Aqua Whitening Moisturizer Cream

Ini merupakan pelembap berasaskan air yang mempunyai efek “Water drop” yang memberikan kelembapan maksimum pada kulit dan terus rasa segar dan kulit tidak melekit selepas dipakai. Pelembap ni langsung tak tebal macam normal moisturizer yang kita pakai ya, so korang jangan expect pakai sikit je tau, sebab ini water based, untuk bagi maximum hydration to our skin.

Tektur

Ini adalah water based dan kalau korang boleh tengok tekstur yang I share kat bawah ni, boleh tengok ia tidak melekit & very light weight.

Antara benefit water based moisturizer ini:

* “Water drop” yang memberikan kelembapan pada kulit dan tidak melekit.

*Memberikan efek kesegaran pada kulit dengan segera

*Ia mempunyai fungsi pemutih pada kulit dan dalam masa yang sama menghidrat kulit anda.

*Merawat kesan sunburn jika kulit terdedah kepada cahaya matahari.

*Mempunyai ekstrak herba supaya kulit dapat menyerap pelembap dengan lebih cepat dan berkesan.

*Whitening & Moisturizing effect plus formulated with Herbal extract which give deep penetrate within skin, normalize moisture level in the skin and make clearer & firmer skin.

Antara bahan yang terdapat di dalam produk:

Camellia Japonica Seed Oil: Non-comedogenic, tidak menyumbat liang pori wajah dan mengurangkan penghasilan jerawat. Ia juga membantu kulit pulih selepas sunburn ataupun kemerahan Membantu untuk ‘lock’ pelembap di dalam kulit kita.

Niacinamide (juga dikenali sebagai Vitamin B3) : Membantu memperbaiki tona kulit wajah supaya lebih sekata. Memebantu  mencerah, membersih dan menegangkan kulit. Mengembalikan dan menstabilkan tahap kelembapan dalam kulit dan membuat kulit yang lebih jelas berseri.

Bahan lain: Water, Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane, Glycerin, Pinus densiflora leaf extract, Sodium chloride, Angelica acutiloba root extract, Cnidium officinale root extract, Paeonia albiflora root extract, Rehmannia chinensis root extract, Prunus armeniaca (Apricot) kernel oil, Betaine, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, DMDM Hydantoin, Perfume, Gardenia florida fruit extract.

Cara penggunaan

Selepas membersihkan kulit, sapukan toner dan diikuti dengan Hansaegee Nature  Aqua Whitening Cream pada wajah anda. Calitkan pada dahi, kedua belah pipi, hidung & dahu dan urut lembut dalam keadaan membuat. Anda akan dapati ‘water drop’ akan terhasil sedikit demi sedikit dan tepuk lembut wajah anda.

Personal Review

So I memang suka pakai Aqua Whitening Cream ni and not only me, tapi my husband pun pakai sebab dia memang jaga kulit dia sebab kulit dia cepat kering. Usually lelaki tak suka pakai pelembap sebab ada yang bertekstur melekit dan tebal kan? We love it sebab ianya lightweight dan seolah-olah you pakai pelembap bertekstur air je kat muka you, rasa sangat refreshing!

Dan pada yang ada kulit kering dan selalu duduk dalam aircond, the Aqua Whitening Cream is suitable for you. I suka texture dia yang tak tebal, sesuai untuk yang suka water based moisturizer, non sticky and works wonder!

Ini kulit kita tanpa secalit makeup pun, hanya pakai pelembap je. Nampak fresh kan?

Selepas itu, anda boleh teruskan dengan pemakaian Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream.

Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream

First of all apa tu CC Cream? CC Cream adalah Colour Control Cream, jadi iaadalah krim siang yang semuanya ada di dalam satu dan ia lebih ke arah memperbetulkan dan seimbangkan tona kulit wajah kita.

Boleh lihat CC Cream ini berubah warna selepas disapukan pada kulit wajah kita. Nampak kan? ia akan berubah warna mengikut tona kulit kita dengan semulajadi.

Ia menjadikan kulit muka lebih glowing & fresh walaupun tanpa memakai solekan dan lebih cerah serta mampu mengekalkan kelembapan kulit sepanjang hari. Selain itu juga disebabkan CC Cream ini dilengkapi dengan SPF 50++ so tak perlu risau lagi untuk pakai sunscreen sebab kira CC Cream ni dah dilengkapi dengan sunscreen sekali dah pun. CC Cream ini adalah bebas dari sumber haiwan , paraben – free , sulfate – free , dan alcohol-free, so tak perlu risau ya kalau korang berkulit sensitive! J

Ingredient utama produk:

*“Mineral Water” – Mengimbangi pH kulit kita dan meningkatkan keanjalan kulit.

*“Ipomoea Hederacea Callus Culture Extract” – Efek anti bakteria dan mengurangkan masalah radang kulit.

*“Colloidal Gold” – Melambatkan penuaan dan mengurangkan kesan infrared dari cahaya dan mempunyai bahan anti oksidan.

Ingredient lain: Mineral Water, Cyclopentasiloxane, Propylene Glycol, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Cetyl Ethylhexanoate, Caprylic/Capric, Triglyceride, Titanium Dioxide, 4-Methylbenzylidene Camphor, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, Dimethicone, Niacinamide, PEG-10 Dimethicone, Quaternium-18 Bentonite, Sodium Chloride, Dimethicone/Vinyly Dimethicone Crosspolymer, CI 77492, Xanthan Gum,Silicon Dioxide, Fragrance, Butylene Glycol, Oryza Sativa (Rice) Callus Culture Extract, CI 77491, Disodium Edta, Allantion, Adenosine, CI 77499, Pulsatilla Koreana Extract, Zanthoxylum Piperitum Fruit Extract, Usnea Barbata (Lichen) Extract, Mica, Silica Dimethyl Silylate, Polyester-1, Colloidal Gold

Cara penggunaan

Cara  penggunaan S+ Recover Gold Nano CC Cream

Selepas membersihkan kulit, sapukan toner dan diikuti dengan Hansaegee Nature  Aqua Whitening Cream pada wajah anda. Kemudian anda boleh memakai Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream. Caranya, calit sedikit CC Cream pada dahi, kedua belah pipi, hidung, dagu dan sapu rata pada keseluruh wajah sehingga ia menyamai tona kulit anda. Simple je kan? Kemudian boleh proceed dengan makeup, itu je.

Yang paling bestnya produk ini kalis air, dan mampu menjadi primer alat solek anda, boleh tengok gambar di bawah, warna eyeshadow pun Nampak lebih pigmented dan gelap kan?

itu juga CC Cream ni mempunyai special features seperti complexion control + brightening. Ia mampu membuatkan kulit nampak luminous dan glowing walaupun dalam masa yang sama ia melembapkan kulit. Selain itu juga ia ada emulsion powder so bila pakai tu tak nampak oily dan wajah nampak glow the whole day!

Personal Review

Currently lepas pakai skincare pagi-pagi I memang letak both products dan I personally suka CC Cream tu. Sebab kulit I sawo matang, so usually lepas pakai foundation & dan set kat kulit, tak berapa nak putih. So I memang suka efek putih kat kulit muka I, thus S+ Recover Gold Nano CC Cream sesuai untuk i. Dan pada yang ada kulit kering dan selalu duduk dalam aircond, the Aqua Whitening Cream is suitable for you. I suka texture dia yang tak tebal, sesuai untuk yang suka water based moisturizer, non sticky and works wonder!

 🍁Company name: Hansaegee Nature
Image

TIPS MEMBAIKI KULIT SUNBURN DAN KUSAM | AQUA WHITENING CREAM

TIPS MEMBAIKI KULIT SUNBURN DAN KUSAM | AQUA WHITENING CREAM

(By El darwena on 02nd April 2019)

Pendedahan kepada cahaya matahari yang lama akan menyebabkan sunburn di mana ia akan meningkatkan risiko kerosakan kulit dan penyakit tertentu. Sunburn atau kulit terbakar biasanya terjadi kepada mereka yang terdedah kepada sinaran matahari (radiasi ultraviolet) dalam tempoh yang panjang ketika melakukan aktiviti luar seperti bersukan, berkayak dan aktiviti-aktiviti lain tanpa penggunaan pelindung kulit.

Seriously, El adalah antara mereka yang terdedah dengan cahaya matahari. Kulit El teruk terkena sunburn dan kusam. Ini kerana setiap hari minggu persekolahan during lunch time, El akan keluar untuk mengambil anak sekolah dengan menaiki motorsikal. Sudah tentunya masa tu cahaya matahari mencanak.
Dahlah kulit El memang gelap, bertambah gelaplah bila terkena cahaya matahari. Mana cukup cover muka dengan mask. El kena juga protect my skin dari terkena sunburn. Kulit boleh jadi rosak juga bila terkena sunburn.
AQUA WHITENING CREAM
So sejak bulan lepas, El terbaca ramai kawan-kawan El menggunakan sejenis krim dari Korea. Produk yang El nak share dengan korang ini ialah AQUA WHITENING CREAM. Produk ini adalah keluaran Hansaegee Nature. Untuk pengetahuan korang, Hansaegee Nature merupakan jenama dari Korea, bahan-bahan yang digunakan untuk produk mereka semestinya berkualiti dan 100% original skincare produk yang sah digunakan.

“Aqua Whitening Cream”. Ia adalah Pelembap. Ia Membaiki SunBurn & Redness (Kulit rosak) dengan baik. Menyegarkan kulit – Kulit akan berasa sejuk dan lembut. Bahan-bahan pelembap berubah menjadi bentuk Water Drop dengan serta-merta, memberi kesan kelembapan yang tinggi kepada kulit sepanjang hari. Kawalan lebihan minyak / sebum.

Menurut laman web Hansaegee Nature, krim pelembap ni berfungsi untuk merawat sunburn dan redness pada kulit. Selain itu, dinyatakan jugak yang moisturizer ni fast-absorbing, refreshing dan tidak melekit. Sesuai untuk cuaca  di Malaysia yang panas dan lembap sepanjang tahun. Moisturizer ini juga dinyatakan sesuai untuk semua jenis kulit.
Oleh kerana ekstrak Herbal, ia melegakan kulit, dan meningkatkan pelembab menembusi jauh ke dalam kulit. Mengekalkan kelembapan untuk membentuk kulit yang kukuh.
Fungsi Whitening & Hydrating
 
Ia mempunyai fungsi pemutihan kulit pada masa yang sama menghidrat kulit anda. Bersih & jelas dan menyegarkan kulit sepanjang hari. Ia mengandungi Niacinamide sebagai agen pemutihan, memperbaiki nada kulit yang tidak sekata, dan mampu membersihkan & membuat kulit menjadi terang, menenangkan kulit sensitif, dan kulit yang kukuh.

Kandungan
Krim ini mengandungi bahan semulajadi antaranya:
↪ Camellia Japonica Seed Oil
 
Non-comedogenic, tak menghalang liang pada kulit, tidak menyumbang kepada jerawat. Ianya juga membaikpulih kekeringan dan kerosakkan kulit akibat sunburn dan yang penting sekali ianya boleh menyimpan kelembapan jauh ke dalam lapisan kulit yang paling bawah.
↪ Niacinamide (juga dikenali sebagai Vitamin B3)
 
Membantu memperbaiki tona kulit. Disamping mencerah, membersih dan menegangkan kulit.Kesan ini dirumuskan dengan ekstrak herba yang memberikan penembusan dalam kulit, mengembalikan dan menstabilkan tahap kelembapan dalam kulit dan membuat kulit yang lebih jelas berseri.
[Bahan utama]
 
Niacinamide, Ekstrak Root Angelica Acutiloba, Minyak Benih Camellia Japonica, Ekstrak Cnidium Officinale Root, Ekstrak Buah-buahan Florida Gardenia, Ekstrak Root Paeonia Albiflora, Ekstrak Daun Ekstrak Pinus Densiflora, Prunus Armeniaca (Apricot) Minyak Kernel, Ekstrak Rehmannia Chinensis dan sebagainya.

Cara Penggunaan
 
1. Selepas bersihkan muka, ambil krim dengan jumlah yang sama untuk setiap area muka dan leher.
2. Urut perlahan secara bulatan sehingga dia mengeluarkan bentuk titisan air dalam beberapa saat.
3. Dap dapkan sahaja titisan air itu ke seluruh muka sehingga pelembap sepenuhnya diserap ke dalam kulit.

Testimonial
 
El dah 2 minggu lebih pakai krim ni. El sangat teruja bila titisan air keluar selepas diurut2 sekitar muka kita. Memang sesuai dengan kulit El dan rasa protect gila bila terdedah dengan cahaya matahari. Produk ni bukan sahaja melembap, malah dapat merawat kulit wajah. Titisan air yang keluar tu la yang dapat menyegarkan dan melembapkan kulit kita sebab ia serap terus ke dalam kulit.

Korang tengok sebelum dan selepas penggunaan Aqua Whitening Cream ini, muka El yang dulu tak bermaya, kusam kini tiada lagi setelah mengguna krim dari Hansaegee Nature ni. Kini El tidak lagi risau kalau terdedah dengan cahaya matahari dan kulit El sentiasa lembap dan bermaya yeah!!

Kemudian El juga apply krim ini sebelum memakai solek, ia menjadikan solekan tahan lama, nampak sekata dan kulit lembap sepanjang hari

 🍁Company name: Hansaegee Nature
Image

Pengalaman Selepas Sebulan Menggunakan CC Cream Hansaegee Nature

Pengalaman Selepas Sebulan Menggunakan CC Cream Hansaegee Nature

(By Wawa Ashihara on 02nd April 2019)

My Favourite CC Cream By Hansaegee Nature | Setiap kali hendak keluar, mesti WA akan bermakeup sambil mengenakan foundation. Tapi sejak kebelakangan ini, WA lebih gemar untuk kelihatan seperti no makeup look. Bagi WA ianya lebih tampak natural berbanding makeup heavy. Sedar tak sedar rupanya sudah sebulan WA telah menggunakan produk Hansaegee Nature skincare iaitu Gold Nano CC Cream.

Sebelum ini WA pernah up entry review tentang CC Cream by Hansaegee Nature ini. Kalau korang nak tahu full details mengenai CC Cream ini korang boleh KLIK SINI. Kali ini WA nak menceritakan pengalaman WA selepas sebulan menggunakan CC Cream Hansaegee Nature yang diperbuat dari Korea ini. Pada permulaan penggunaan, memang WA terfikir boleh ke cc cream ini membuat kulit WA kelihatan lebih natural tanpa kelihatan kelabu dan bercapuk. Tapi tidak dengan CC Cream Hansaegee Nature! Kulit lebih natural dan nampak lebih muda berseri gitu. Hehehe~

WA tak nak bebel panjang-panjang kali ini sebab korang boleh baca review cc cream ini dekat sini – CC Cream Hansaegee Nature. Kalau sebelum ini WA lambat bersiap nak pergi mana-mana, ditambah lagi nak bermakeup guna foundation bagai, tapi sekarang tidak lagi. Sebab dengan cc cream ini WA boleh sahaja bersiap dalam kereta atau dirumah dengan memakainya sepantas yang boleh. Hanya picit sedikit dan apply ke kulit muka dengan menggunakan jari sahaja sudah buat kulit nampak berseri. Pernah haritu WA memang dah terlambat sangat nak jumpa klien, WA pakai dalam kereta dan apabila keluar klien tegur, ingatkan muka bercapuk ke apa. Rupanya klien kata, “cantik kulit awak ye”. Ehh Ehhh.. kembang kita kena puji! Ini semua kerana cc cream ini berjaya menyelamatkan kulitku. Hohoho….

Saiznya yang sederhana kecil ini, sesuai sangat dibawa ke mana-mana dan boleh dipakai dimana jua korang berada. Macam WA selalu letak dalam handbag je. Senang kalau nak pakai apply ini sahaja dah mencukupi. Untuk pengetahuan korang, cc cream ini sudah mempunyai SPF50 untuk melindungi kulit kita dari sunburn dan mengelakkan kulit mudah cepat berkedut dek kerana sinaran UV yang merbahaya pada kulit. Sunblock tak perlu pakai dah so jimatlah bawak cc cream je. Hehe..

Apa yang bestnya cc cream mempunyai tekstur yang lebih ringan berbanding bb cream. Cc cream berfungsi untuk menyamakan tona warna kulit dimana dari awal tekstur berwarna putih, bertukar kepada warna kulit kita sendiri. Oleh itu, apabila pakai kita akan rasa lebih natural tanpa mudah bercapuk dan kulit tidak kelihatan kelabu.

Percaya tidak WA hanya menggunakan cc cream ini sahaja dan membuat kulit WA nampak lebih glowing? Cc cream ini juga dapat memberi effect moisture iaitu melembapkan kulit. Ianya tidak  memberi kesan yang berminyak tetapi lebih kepada melembapkan kulit supaya muka nampak naik berseri. Nak kata beri kesan memutihkan tu tidaklah bagi WA sebab fungsi cc cream adalah menyamakan tona kulit. Tapi apa yang WA perasan, sepanjang WA pakai cc cream selama sebulan ini, ia membuat kulit WA rasa lebih moist dan tona kulit yang kusam kelihatan berubah sedikit.

Kini WA lebih rasa yakin nak keluar tanpa perlu bermakeup tebal dan menggunakan foundation. Kerana CC Cream Hansaegee Nature mampu membuat kulit WA tampak lebih natural dan menaikkan seri wajah. Bukan itu sahaja, ianya mudah untuk digunakan dengan jari sahaja, malah packagingnya yang comel ini boleh dibawa kemana-mana. WA dah pernah kecewa guna cc cream lain. Tapi kali ini, memang WA recommended sangat cc cream ini untuk korang yang jenis nak cepat atau jenis bermakeup simple.

Image

KULIT SIHAT DAN BERMAYA, RUTIN MAKEUP HARIAN MENJADI MUDAH DENGAN PRODUK HANSAEGEE NATURE

KULIT SIHAT DAN BERMAYA, RUTIN MAKEUP HARIAN MENJADI MUDAH DENGAN PRODUK HANSAEGEE NATURE

(By Nadia Johari on 15th May 2019)

hai assalammualaikum

Kulit Sihat Dan Bermaya, Rutin Makeup Harian Menjadi Mudah Dengan Produk Hansaegee Nature

Kulit Sihat Dan Bermaya, Rutin Makeup Harian Menjadi Mudah Dengan Produk Hansaegee Nature – Wah, tak sangka dah empat bulan nad pakai dua produk dari Hansaegee Nature ni iaitu Aqua Whitening Cream dan CC Cream. Banyak dah nad kongsi berkenaan dua produk ni sebelum ni dekat blog. Korang taip je Hansaegee Nature dekat bahagian search, nanti jumpa la semua yang nad cerita berkenaan produk dan perubahan yang nad alami. Sampai kawan dengan adik cakap, ” muka nampak elok je, apa kau pakai “..hehehe..(malu kitew tau)..Dua produk ni, memang nad pakai setiap hari dan tak pernah miss untuk pakai.Sejak nad pakai Aqua Whitening Cream dan CC Cream ni, kulit makin sihat dan bermaya, malah rutin makeup harian menjadi mudah.

 

Jarang nad kekal lama dengan sesuatu produk, tapi produk Hansaegee Nature ni nad suka sangat, sebab ia sesuai dengan kulit nad dan nad takda masalah kulit breakout, takde rasa pedih ke apa bila pakai dua produk ni. Malah ia buat muka jadi smooth, nak bersiap pun cepat. Lagi nad suka, ia tidak melekit dan tidak berminyak. Jatuh cinta sangat sebab dua produk ni memang kombinasi yang sempurna untuk kulit muka.

Nampak tak, Aqua Whitening Cream nad satu botol dah habis..hahaa. sebab nad pakai setiap hari pada waktu siang dan malam.

 

Suka dengan sifatnya yang “waterdrops”..Bila sapu je dekat muka, nampak titisan air keluar, rasa seronok je. Terus dap,dap, rasa segar muka. Liang pori pun dah kurang.

CC Cream tu pula dah penyek botol dia..hahaha..Tu sebab setiap kali nak keluar nad mesti guna. Kadang-kadang, nad guna juga CC Cream tu waktu siang walau tak keluar rumah sebab suka tengok muka dalam keadaan glowing dan berseri gitu. Bestnya CC Cream ni mempunyai satu kod sahaja, yang memang sesuai untuksemua jenis kulit tak kira cerah atau gelap. Sebab ia akan berubah kepada skin tone kita, jadi tak peningla kan nak pilih code apa..haahha..

 

Dua produk ni memang memudahkan rutin harian skincare dengan makeup ya bagi mak-mak seperti nad ni. Nampak je duduk rumah, tapi penuh dengan jadual yang sibuk. Masa tu sangat penting, lambat sikit je rasa rugi giler..Walaupun surirumah sepenuh masa, tetap nak nampak cantik juga kan.

Hanya sapu sahaja Aqua Whitening Cream dengan CC Cream dah cantik. Memang selesa pakai dua produk ni, muka takdela nampak kusam, malah nampak natural.

 

( akan letak video haritu)

Bila keluar, lagila wajib pakai Aqua Whitening Cream dan CC Cream. Anak nak kacau maknya bersiap, takde masalah, mommy tetap nak nampak cantik. Pakai dua produk ni, takdela kelam kabut, atau lama bersiap. Bersiap pun dengan tenang je..hahaha..So, rutin harian makeup nad, nad hanya guna Aqua Whitening Cream, CC Cream, gincu, eyeliner dan blusher sikit. .Ni kalau nad malas pakai foundation atau

taknak makeup heavy. Memang simple je, tapi hasilnya kebabomm…hahaha. Muka pun nampak natural dan segar je. Ia meratakan tona wajah yang tak sekata. Rasa ringan je muka, macam tak pakai apa-apa..

Kalau nad nak pakai heavy makeup, macam bubuh foundation, bubuh eyeshadow, nad tetap pakai dua produk ni. Ia boleh jadi sebagai makeup base yang membuatkan makeup jadi lebih cantik, lebih pigmented dan tahan lama. Muka pun tak bercapuk walaupun dari siang sampai ke malam. Muka jadi glowing bersinar-sinar gitu.

Bila cuaca panas pun tak risau sebab nad pakai dua produk ni yang membantu kulit muka nad daripada sinaran UV. Cuaca panas boleh buatkan kulit kering dan rosak, sebab tu nad pakai pelembap  untuk kekal moist dan elakkan sunburn di muka, tak lupa pakai CC Cream Hansaegee Nature ni kerana ia mempunyai SPF 50 bila nak keluar. Kalau boleh muka nak sentiasa nampak awet muda je sebab ia anti wrinkles..hehehe..

Memang sekarang ni, dua produk ni la peneman setia nad, penyelamat nad untuk nampak cantik, jadikan kulit sihat dan bermaya. Pergi mana-mana je, mesti usung sekali dua produk ni, yela kadang dah keluar seharian, nak cuci muka, nak solat semua tu, lepas tu nak makeup semula. Nak bawak barnag lain dah banyak, jadi dua produk ni je banyak membantu life nad betul. Saiz takdela besar mana, ringan je pun, memang takkan memberatkan beg. Lagipun kalau nak pakai hanya guna jari sahaja.

Hah macam mana, teruja tak tengok nad pakai dua produk ni sahaja. Ingat surirumah ni tak nak nampak cantik ke, mestilah nak..hahaa. Yang bekerja dekat luar, dalam pejabat tu lagilah wajib ada dua produk ni, tak kira perempuan atau lelaki ok. Mana nak dapakan dua produk ni, hah bawah ni nad dah bagi details. Beli online ok..takda dijual di mana-mana kedai..Beli oii, beliii….Nad pun nak beli CC Cream…

 🍁Company name: Hansaegee Nature
Image

Beauty: Water Drop Based Korea Moisturizer – Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream

Beauty: Water Drop Based Korea Moisturizer – Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream

(By Dayve Rampas on 26th Mar 2019)

Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream is not an ordinary whitening cream because this water drop moisturizer has a magical hydrating effect as it gives my skin with ample of moisture without the sticky feeling. It comes like a wax but soon dissolved into water drop upon massaging it onto the skin. It has this cooling effect which I feel really refreshing. I have been using this for a few weeks now and I actually love how it leaves my skin with hydration and control the production of sebum. It does not leave my skin with that shiny look but rather a glass skin (a crystal clear, dewy, and baby-soft skin) especially when used with CC cream.

What is so special about this product? I know most of us would like to know the main ingredients in this product which differentiate this product from the others. Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream contains Camellia Japonica Seed Oil which is also know as Tsubaki (Japan) and Dongbaek (Korea).

Here are some facts about Camellia Japonica Seed Oil which after searching over the Internet:

*Camellia Japonica seed oil has been used as traditional medicine to relieve stomach disorders, and as a tonic and inflammatory agent.

*It is used to nourish and soothe the skin and keep it resilient.

*It is anti-oxidant, anti-microbial, and anti-inflammatory properties which is perfect for dry skin as it quickly absorbed and leaves the skin with no greasy feeling.

*Camellia Japonica seed oil can be an interesting anti-wrinkle agent because it helps to strengthen the skin barrier and retain the skin elasticity.

*It helps smoothen out rough patches of the skin, and lock in the moisture.

*It promotes youthful and healthy skin.

*It is rich in Vitamin E which can stimulate blood flow to the skin and induce healing and the growth of new cells.

*Topical application on wounded skin can protect against infections and minimize the appearance of scars.

What I Say

I love using Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream because it really helps to repair and nourish my skin from within. This product has a gel-like cream which turns into a silky and powdery matte finish upon application. This non-oily and lightweight cream can replace primer which makes make-up lasts longer. What’s more? It does not lead to breakouts. It just makes my pores appear smaller, and reduce the appearance of fine lines.

         

Oh, I also noticed that my skin has become brighten up a bit and I do believe it’s because of this product contains Niacinamide (Vitamin B3) which functions as whitening agent. I noticed that it helps to improve uneven skin tone, and lighten up dark spots. Due to Herbal extract, this cream really soothes my skin and allow moisturizer to penetrate deep inside the skin.

Unlike other creams which I tried before, this one has a special technique of using it. Apply it onto cleansed face. Massage the cream until water drops formed. Once these water drops formed, gently pat the face so all the nutrients can be absorbed into the skin. Patting technique is fun especially when it involves patting the skin because this helps to stimulate blood flow, as opposed to rubbing it all over.

really love this product as its super water drop base moisturiser provide whole day moisture to my skin. I don’t have to do touch-up every hour. I just love my skin as this cream helps with my skin healing process. The price is also considered worth to invest as it really gives miracles to my skin. Frankly speaking, this is a non-comedogenic skincare product which does not clogged the pores, and contribute to breakouts. This is so perfect under hot weather and when in the air-conditioned workplace.

Image

TIPS PENJAGAAN MUKA UNTUK KULIT KUSAM DAN NAMPAK NATURAL SEPANJANG HARI DENGAN GOLD NANO CC CREAM

TIPS PENJAGAAN MUKA UNTUK KULIT KUSAM DAN NAMPAK NATURAL SEPANJANG HARI DENGAN GOLD NANO CC CREAM

(By Sisgee on 20th Mar 2019)

Tips Penjagaan Muka Untuk Kulit Kusam dan Nampak Natural Sepanjang Hari Dengan Gold Nano CC Cream | Siapa suka make up natural? Yeay kita geng! Gee antara mereka yang kategori malas bersiap. Al maklumlah anak ada 4, bawah umur pulak tu. Nak bersiap lama, nanti nak siapkan diaorang pulak! Kalau outing, Gee suka pakai make up se minima yang boleh! Tu pun sebab tak nak bagi nampak kulit terlalu kusam, parut – parut jerawat dan juga bintik – bintik hitam kelihatan. At least, takde lah orang kata walaupun dah kahwin dan dah ada anak, penampilan terus jadi huru hara.

Kalau korang nak tahu, dah hampir sebulan Gee dipertemukan dengan CC Cream yang super duper best ni. Yang paling membuatkan Gee jatuh cinta adalah kesan selepas pakai CC Cream ni, kulit nampak natural walaupun tanpa solekan bewarna – warna. Maksud natural ni, kulit tidak kelihatan putih yang pelik, berminyak atau kelabu asap! Opps! Nak tahu CC Cream apa, jom Gee kongsikan di entry post kali ni.

Kulit Nampak Natural Dengan Gold Nano CC Cream

Gold Nano CC Cream merupakan salah satu daripada rangkaian produk Hansaegee Nature. Hansaegee Nature telah mengeluarkan pelbagai produk untuk kesihatan dan kecantikan kulit antaranya adalah Aloe AC Clean Bubble Cleanser, Aqua Whitening Cream dan banyak lagi. Kalau korang nak tahu, semua produk diperbuat daripada Korea dan Gold Nano CC Cream ini merupakan ‘BEST PRODUCT’ mereka setelah bertahun lamanya.

Gold Nano CC Cream merupakan krim siang yang meliputi pelbagai fungsi. Maka kalau korang memakai Gold Nano CC Cream, ia bukan sahaja boleh dijadikan alas solekan malah ia berfungsi untuk merawat kulit korang juga. Kalau korang perasan, di Gold Nano CC Cream ada tertulis ‘Colour Control Cream‘ di mana ia bermaksud Gold Nano CC Cream ini fizikalnya adalah krim berwarna putih, namun setelah korang pakai dan blend pada kulit, warna Gold Nano CC Cream akan disesuaikan dengan warna kulit korang. Menarikkan?

Satu Gold Nano CC Cream boleh dipakai untuk semua jenis warna kulit!! Sangat mudah sebab bagi Gee sendiri, kalau krim di pasaran yang mempunyai pelbagai tona warna krim, sekiranya tersilap memilih warna, kulit kita akan menjadi terlebih putih atau terlebih gelap.
Menariknya Gold Nano CC Cream ini, warna krim akan sesuaikan dengan warna kulit korang! Tak kisah kulit berwarna putih pucat, sawo matang, hitam manis atau sebagainya.
Ketahui Ramuan Utama Terkandung di Dalam Gold Nano CC Cream

#1 Mineral Water

Mineral water akan memastikan keseimbangan PH kulit korang supaya kekal lembab sepanjang hari. Selain itu, ia juga membantu kulit menjadi lebih anjal dan sihat.

#2 Ipomoea Hederacea Callus Culture Extract

Kulit yang bermasalah seperti jerawat dapat dirawat dengan penggunaan Gold Nano CC Cream ini. Ini kerana Gold Nano CC Cream akan bertindak sebagai penghalang kuman dan bakteria pada kulit yang boleh menyebabkan pertumbuhan jerawat.

#3 Nano Gold

Nano Gold pula berfungsi sebagai agen anti penuaan pada kulit korang. Kulit akan menjadi lebih lembut dan awet muda.

Tekstur Gold Nano CC Cream Sangat Ringan Pada Kulit

Kalau krim siang semestinya Gee sukakan tekstur krim yang ringan pada kulit. Al maklumlah cuaca di Malaysia agak panas. Nanti muka nampak berminyak dan krim muka bertukar menjadi tompok – tompok di wajah. Namun tidak terjadi kejadian sebegitu apabila Gee memakai Gold Nano CC Cream. Tekstur Cream tidak melekit, tidak berminyak dan sangat ringan pada kulit. Kalau korang pakai dari awal pagi sehingga tengahari, kulit nampak sekata dan natural je tau!

Tekstur cream adalah berwarna putih seperti sapuan yang Gee buat pada kulit tangan Gee. Tapi korang tak perlu risau, takdenya cream ni akan menjadikan kulit putih yang pelik. Malah, bila korang blend dengan sekata, lama – kelamaan cream akan bertukar mengikut warna kulit korang. Lagi memudahkan adalah korang hanya perlu blend dengan jari sahaja!! Senang kan? Korang boleh tengok gambar kat bawah ni pulak.

Gambar kat atas Gee buat magik kat sehelai kertas putih. Bila kita blend dengan jari, warna akan bertukar menjadi warna kulit. Sebab itu satu Gold Nano CC Cream ni boleh digunakan pada kulit yang pelbagai tona warna.

Gold Nano CC Cream Mempunyai SPF 50 + PA +++

Gold Nano CC Cream mempunyai pelbagai fungsi. Kalau krim siang, semestinya nak ada perlindungan sinaran matahari untuk mengelakkan kulit rosak dan terbakar. Pemakaian Gold Nano CC Cream dapat melindungi kulit korang daripada sinaran matahari terik. So, kalau nak pergi bercuti ke pantai atau pulau, semestinya wajib bawa Gold Nano CC Cream ini.

Kulit Lebih Glowing dan Sihat Dengan Gold Nano CC Cream

Sememangnya Gold Nano CC Cream mempunyai pelbagai fungsi. Korang dah tak perlu nak apply make up primer, foundation atau make up based yang lain. Penggunaan Gold Nano CC Cream sudah memadai dapat menutup segala cela pada wajah termasuk parut jerawat dan juga bintik – bintik hitam. Tambahan pula, pemakaian Gold Nano CC Cream pada kulit wajah dapat merawat kulit yang bermasalah juga seperti masalah jerawat, jeragat, kulit kusam, tona kulit tak sekata dan sebagainya.
Image

BASE MAKE UP WITH SUN PROTECTION | GOLD NANO CC CREAM

BASE MAKE UP WITH SUN PROTECTION | GOLD NANO CC CREAM

(By fiezasani on 14th Mar 2019)

K.fiezz ni walaupun suka mekap tapi kadang datang hari malas, alaaa malasnya nak mekap..nak tepek foundation la..buh loose powder,untuk tak nak bagi muka berminyak & mekap tahan lama..aduiii, malas tau kadang bila part ni..tapi sebab dah terbesa kalau keluar je mesti mekap..somekap jugak la sesimple yang boleh…simple dari cara k.fiezz is no eyeshadow, no blusher, no eyeliner, no mascara..cuma foundation + loose powder je..buh lipstick..dah siap…
tapi tapi ni nak kongsi dengan korang..k.fiezz baru berkenalan dengan satu krim yang best sangat..sebab apa best, dia boleh jadi makeup base / primer make up kita which istak payah nak guna foundation bagai, apply je krim ni & tadaaa siap..dah boleh keluar dengan senang hati..Dah la ada Sun protection pas tu  berfungsi melembapkan + natural glowing effect + seimbangkan skin tone kita…semua dalam satu krim..tue la k.fiezz cakap best…
krim apa la yeak agaknya ni?hehe..mesti tertanya-tanya kan..

GOLD NANO CC CREAM

tadaaaa…Gold Nano CC Cream..keluaran dari Hansaegee Nature..sebelum ni k.fiezz pernahshare dengan korang pencuci dia iaitu Aloe AC Clean Bubble Cleanser..yang ni krim dia plak k.fiezz nak kongsi dengan korang..krim siang yang boleh dijadikan base makeup..sesuai sangat untuk korang yang tak suka mekap berat..malas nak tonyoh banyak menda kat muka..Guna je GOLD NANO CC CREAM ni pun, dah cukup…
Gold Nano CC Cream ni camna sebenarnya?
Meh k.fiezz explain..
Gold Nano CC Cream ni, berfungsi seperti yang k.fiezz dah mention kat atas tadi & semuanya dalam satu krim sahaja..Dia berwarna putih tetapi bila kita sapu pada kulit, dia akan ikut ton kulit kita & bagi kesan kulit kita glowing secara natural..sesambil dia akan kekalkan kelembapan pada kulit sepanjang hari dan bagi mekap tahan lama..plus Gold Nano CC Cream ni juga anti-kedutan..dan macam k.fiezz cakap tadi dia ada perlindungan sinaran UV iaitu SPF50+ PA+++…dengan cuaca negara kita yang panas sekarang ni, memang kita perlu sangat pakai sunblock bagi mengelakkan masalah kulit..so dengan Gold Nano CC Cream ni, tak perlu nak guna krim sunblock pastu baru boleh mekap..Guna satu krim je, dah cukup..boleh jadi base make up + sunblock…nak keluar tanpa mekap pun boleh bila dah guna krim ni..

Jom tengok 3 bahan utama dalam GOLD NANO CC CREAM ni :

* “Air Mineral” – Untuk memastikan pH kulit seimbang, memperkuat kedalaman menembusi kulit,  meningkatkan keanjalan kulit.
* “Ipomoea Hederacea Callus Culture Extract” – Melegakan kerengsaan kulit, Anti-bakteria, Melegakan masalah kulit.
* “Nano Gold” – Mencegah kulit penuaan, menyekat radiasi infrared , anti-mikrob,  anti-oksidan yang tinggi.

Jom berkenalan dengan Gold CC Cream Nano Dengan Lebih Dekat

Bawah ni merupakan packaging baru untuk tahun 2019 & didatangkan dalam saiz 50ml…
Dalam bentuk tiub so tak ada masalah kebocoran atau krim boleh terkeluar dari botol dia…dan senang untuk dibawa ke mana-mana..
Tulisan dia menggunakan warna gold which is nampak mewah…setanding dengan fungsi dia yang pelbagai dalam satu bekas…
Mengandungi SPF 50+ PA +++
Nano Gold
Skin Tone Up
Anti-Wrinkle
Tekstur dia warna putih seperti dalam gambar ni…Setiap kali guna, pump 1-2 ikut kuantiti yang korang nak
Sapu secara perlahan pada kulit..
dan tadaaa..nampak tak, ikut skin ton kita…
Mekap dengan CC Cream & tanpa CC Cream..
tahan lama & warna lebih nampak sharp..Sesuai sangat jadikan base make up
k.fiezz sendiri dah cuba, memang terbaikkk…
Macamana CC Cream Berfungsi
Okey, korang nampak tak partikel halus warna coklat dalam  krim CC yang k.fiezz letak atas kertas ni..Partikel coklat ni la yang akan tukarkan krim CC ni dari warna putih kepada skin tone kita bilaapply krim ni kat muka…
Jadi bila dah blend out krim CC ni, tadaaa..dia berubah kepada warna coklat atau pinky2 ikut skin tone masing-masing…

Review K.fiezz Gold Nano CC Cream ni?

of course la suka weiii..kalau time malas nak mekap, guna ni je..senang…calit lipstik sikit..SIAP..nak keluar waktu t/hari lit lit pun tak ada hal..dah ada sun protection…eh..lupa plak nak bitau, krim ni selesa sangat bila dah apply kat muka..dia TAK MELEKIT &  TAK BERMINYAK..so rasa ringan je kat muka..macam tak pakai apa..padahal dah ada tepek si Gold Nano CC Cream ni…so fall in love tau dengan Nano Gold CC Cream ni… Love it..Uolls tak mau fall in love jugak ke dengan Gold Nano CC Cream ni…
Untuk k.fiezz sesuai sangat krim ni untuk korang pencinta mekap macam k.fiezz ni yang kadang datang mood malas nak mekap..boleh guna Gold Nano CC Cream ni je…
Meh k.fiezz tunjuk cara ringkas gunakan Gold Nano CC Cream
Hasilnya sebelum & selepas..ada beza tak?lepas ni malas-malas nak mekap heavy, guna ni je..