Image

Tips Routine Skin Care Untuk Kulit Lebih Cerah Dan Glowing

Tips Routine Skin Care Untuk Kulit Lebih Cerah Dan Glowing

(By Aidasue on 10th April 2019)

Hansaegee Aqua Whitening Cream dan S+ Recover Gold Nano CC Cream.

Hello semua. We know that Korean Skincare ni adalah antara terbaik di dalam dunia, so kali ini produk  terbaharu yang i akan review adalah dari Hansaegee Nature, iaitu pelembap ( water based) Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream dan juga Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream.

 Hansaegee Nature  Aqua Whitening Moisturizer Cream

Ini merupakan pelembap berasaskan air yang mempunyai efek “Water drop” yang memberikan kelembapan maksimum pada kulit dan terus rasa segar dan kulit tidak melekit selepas dipakai. Pelembap ni langsung tak tebal macam normal moisturizer yang kita pakai ya, so korang jangan expect pakai sikit je tau, sebab ini water based, untuk bagi maximum hydration to our skin.

Tektur

Ini adalah water based dan kalau korang boleh tengok tekstur yang I share kat bawah ni, boleh tengok ia tidak melekit & very light weight.

Antara benefit water based moisturizer ini:

* “Water drop” yang memberikan kelembapan pada kulit dan tidak melekit.

*Memberikan efek kesegaran pada kulit dengan segera

*Ia mempunyai fungsi pemutih pada kulit dan dalam masa yang sama menghidrat kulit anda.

*Merawat kesan sunburn jika kulit terdedah kepada cahaya matahari.

*Mempunyai ekstrak herba supaya kulit dapat menyerap pelembap dengan lebih cepat dan berkesan.

*Whitening & Moisturizing effect plus formulated with Herbal extract which give deep penetrate within skin, normalize moisture level in the skin and make clearer & firmer skin.

Antara bahan yang terdapat di dalam produk:

Camellia Japonica Seed Oil: Non-comedogenic, tidak menyumbat liang pori wajah dan mengurangkan penghasilan jerawat. Ia juga membantu kulit pulih selepas sunburn ataupun kemerahan Membantu untuk ‘lock’ pelembap di dalam kulit kita.

Niacinamide (juga dikenali sebagai Vitamin B3) : Membantu memperbaiki tona kulit wajah supaya lebih sekata. Memebantu  mencerah, membersih dan menegangkan kulit. Mengembalikan dan menstabilkan tahap kelembapan dalam kulit dan membuat kulit yang lebih jelas berseri.

Bahan lain: Water, Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane, Glycerin, Pinus densiflora leaf extract, Sodium chloride, Angelica acutiloba root extract, Cnidium officinale root extract, Paeonia albiflora root extract, Rehmannia chinensis root extract, Prunus armeniaca (Apricot) kernel oil, Betaine, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, DMDM Hydantoin, Perfume, Gardenia florida fruit extract.

Cara penggunaan

Selepas membersihkan kulit, sapukan toner dan diikuti dengan Hansaegee Nature  Aqua Whitening Cream pada wajah anda. Calitkan pada dahi, kedua belah pipi, hidung & dahu dan urut lembut dalam keadaan membuat. Anda akan dapati ‘water drop’ akan terhasil sedikit demi sedikit dan tepuk lembut wajah anda.

Personal Review

So I memang suka pakai Aqua Whitening Cream ni and not only me, tapi my husband pun pakai sebab dia memang jaga kulit dia sebab kulit dia cepat kering. Usually lelaki tak suka pakai pelembap sebab ada yang bertekstur melekit dan tebal kan? We love it sebab ianya lightweight dan seolah-olah you pakai pelembap bertekstur air je kat muka you, rasa sangat refreshing!

Dan pada yang ada kulit kering dan selalu duduk dalam aircond, the Aqua Whitening Cream is suitable for you. I suka texture dia yang tak tebal, sesuai untuk yang suka water based moisturizer, non sticky and works wonder!

Ini kulit kita tanpa secalit makeup pun, hanya pakai pelembap je. Nampak fresh kan?

Selepas itu, anda boleh teruskan dengan pemakaian Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream.

Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream

First of all apa tu CC Cream? CC Cream adalah Colour Control Cream, jadi iaadalah krim siang yang semuanya ada di dalam satu dan ia lebih ke arah memperbetulkan dan seimbangkan tona kulit wajah kita.

Boleh lihat CC Cream ini berubah warna selepas disapukan pada kulit wajah kita. Nampak kan? ia akan berubah warna mengikut tona kulit kita dengan semulajadi.

Ia menjadikan kulit muka lebih glowing & fresh walaupun tanpa memakai solekan dan lebih cerah serta mampu mengekalkan kelembapan kulit sepanjang hari. Selain itu juga disebabkan CC Cream ini dilengkapi dengan SPF 50++ so tak perlu risau lagi untuk pakai sunscreen sebab kira CC Cream ni dah dilengkapi dengan sunscreen sekali dah pun. CC Cream ini adalah bebas dari sumber haiwan , paraben – free , sulfate – free , dan alcohol-free, so tak perlu risau ya kalau korang berkulit sensitive! J

Ingredient utama produk:

*“Mineral Water” – Mengimbangi pH kulit kita dan meningkatkan keanjalan kulit.

*“Ipomoea Hederacea Callus Culture Extract” – Efek anti bakteria dan mengurangkan masalah radang kulit.

*“Colloidal Gold” – Melambatkan penuaan dan mengurangkan kesan infrared dari cahaya dan mempunyai bahan anti oksidan.

Ingredient lain: Mineral Water, Cyclopentasiloxane, Propylene Glycol, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Cetyl Ethylhexanoate, Caprylic/Capric, Triglyceride, Titanium Dioxide, 4-Methylbenzylidene Camphor, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, Dimethicone, Niacinamide, PEG-10 Dimethicone, Quaternium-18 Bentonite, Sodium Chloride, Dimethicone/Vinyly Dimethicone Crosspolymer, CI 77492, Xanthan Gum,Silicon Dioxide, Fragrance, Butylene Glycol, Oryza Sativa (Rice) Callus Culture Extract, CI 77491, Disodium Edta, Allantion, Adenosine, CI 77499, Pulsatilla Koreana Extract, Zanthoxylum Piperitum Fruit Extract, Usnea Barbata (Lichen) Extract, Mica, Silica Dimethyl Silylate, Polyester-1, Colloidal Gold

Cara penggunaan

Cara  penggunaan S+ Recover Gold Nano CC Cream

Selepas membersihkan kulit, sapukan toner dan diikuti dengan Hansaegee Nature  Aqua Whitening Cream pada wajah anda. Kemudian anda boleh memakai Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream. Caranya, calit sedikit CC Cream pada dahi, kedua belah pipi, hidung, dagu dan sapu rata pada keseluruh wajah sehingga ia menyamai tona kulit anda. Simple je kan? Kemudian boleh proceed dengan makeup, itu je.

Yang paling bestnya produk ini kalis air, dan mampu menjadi primer alat solek anda, boleh tengok gambar di bawah, warna eyeshadow pun Nampak lebih pigmented dan gelap kan?

itu juga CC Cream ni mempunyai special features seperti complexion control + brightening. Ia mampu membuatkan kulit nampak luminous dan glowing walaupun dalam masa yang sama ia melembapkan kulit. Selain itu juga ia ada emulsion powder so bila pakai tu tak nampak oily dan wajah nampak glow the whole day!

Personal Review

Currently lepas pakai skincare pagi-pagi I memang letak both products dan I personally suka CC Cream tu. Sebab kulit I sawo matang, so usually lepas pakai foundation & dan set kat kulit, tak berapa nak putih. So I memang suka efek putih kat kulit muka I, thus S+ Recover Gold Nano CC Cream sesuai untuk i. Dan pada yang ada kulit kering dan selalu duduk dalam aircond, the Aqua Whitening Cream is suitable for you. I suka texture dia yang tak tebal, sesuai untuk yang suka water based moisturizer, non sticky and works wonder!

 🍁Company name: Hansaegee Nature
Image

TIPS MEMBAIKI KULIT SUNBURN DAN KUSAM | AQUA WHITENING CREAM

TIPS MEMBAIKI KULIT SUNBURN DAN KUSAM | AQUA WHITENING CREAM

(By El darwena on 02nd April 2019)

Pendedahan kepada cahaya matahari yang lama akan menyebabkan sunburn di mana ia akan meningkatkan risiko kerosakan kulit dan penyakit tertentu. Sunburn atau kulit terbakar biasanya terjadi kepada mereka yang terdedah kepada sinaran matahari (radiasi ultraviolet) dalam tempoh yang panjang ketika melakukan aktiviti luar seperti bersukan, berkayak dan aktiviti-aktiviti lain tanpa penggunaan pelindung kulit.

Seriously, El adalah antara mereka yang terdedah dengan cahaya matahari. Kulit El teruk terkena sunburn dan kusam. Ini kerana setiap hari minggu persekolahan during lunch time, El akan keluar untuk mengambil anak sekolah dengan menaiki motorsikal. Sudah tentunya masa tu cahaya matahari mencanak.
Dahlah kulit El memang gelap, bertambah gelaplah bila terkena cahaya matahari. Mana cukup cover muka dengan mask. El kena juga protect my skin dari terkena sunburn. Kulit boleh jadi rosak juga bila terkena sunburn.
AQUA WHITENING CREAM
So sejak bulan lepas, El terbaca ramai kawan-kawan El menggunakan sejenis krim dari Korea. Produk yang El nak share dengan korang ini ialah AQUA WHITENING CREAM. Produk ini adalah keluaran Hansaegee Nature. Untuk pengetahuan korang, Hansaegee Nature merupakan jenama dari Korea, bahan-bahan yang digunakan untuk produk mereka semestinya berkualiti dan 100% original skincare produk yang sah digunakan.

“Aqua Whitening Cream”. Ia adalah Pelembap. Ia Membaiki SunBurn & Redness (Kulit rosak) dengan baik. Menyegarkan kulit – Kulit akan berasa sejuk dan lembut. Bahan-bahan pelembap berubah menjadi bentuk Water Drop dengan serta-merta, memberi kesan kelembapan yang tinggi kepada kulit sepanjang hari. Kawalan lebihan minyak / sebum.

Menurut laman web Hansaegee Nature, krim pelembap ni berfungsi untuk merawat sunburn dan redness pada kulit. Selain itu, dinyatakan jugak yang moisturizer ni fast-absorbing, refreshing dan tidak melekit. Sesuai untuk cuaca  di Malaysia yang panas dan lembap sepanjang tahun. Moisturizer ini juga dinyatakan sesuai untuk semua jenis kulit.
Oleh kerana ekstrak Herbal, ia melegakan kulit, dan meningkatkan pelembab menembusi jauh ke dalam kulit. Mengekalkan kelembapan untuk membentuk kulit yang kukuh.
Fungsi Whitening & Hydrating
 
Ia mempunyai fungsi pemutihan kulit pada masa yang sama menghidrat kulit anda. Bersih & jelas dan menyegarkan kulit sepanjang hari. Ia mengandungi Niacinamide sebagai agen pemutihan, memperbaiki nada kulit yang tidak sekata, dan mampu membersihkan & membuat kulit menjadi terang, menenangkan kulit sensitif, dan kulit yang kukuh.

Kandungan
Krim ini mengandungi bahan semulajadi antaranya:
↪ Camellia Japonica Seed Oil
 
Non-comedogenic, tak menghalang liang pada kulit, tidak menyumbang kepada jerawat. Ianya juga membaikpulih kekeringan dan kerosakkan kulit akibat sunburn dan yang penting sekali ianya boleh menyimpan kelembapan jauh ke dalam lapisan kulit yang paling bawah.
↪ Niacinamide (juga dikenali sebagai Vitamin B3)
 
Membantu memperbaiki tona kulit. Disamping mencerah, membersih dan menegangkan kulit.Kesan ini dirumuskan dengan ekstrak herba yang memberikan penembusan dalam kulit, mengembalikan dan menstabilkan tahap kelembapan dalam kulit dan membuat kulit yang lebih jelas berseri.
[Bahan utama]
 
Niacinamide, Ekstrak Root Angelica Acutiloba, Minyak Benih Camellia Japonica, Ekstrak Cnidium Officinale Root, Ekstrak Buah-buahan Florida Gardenia, Ekstrak Root Paeonia Albiflora, Ekstrak Daun Ekstrak Pinus Densiflora, Prunus Armeniaca (Apricot) Minyak Kernel, Ekstrak Rehmannia Chinensis dan sebagainya.

Cara Penggunaan
 
1. Selepas bersihkan muka, ambil krim dengan jumlah yang sama untuk setiap area muka dan leher.
2. Urut perlahan secara bulatan sehingga dia mengeluarkan bentuk titisan air dalam beberapa saat.
3. Dap dapkan sahaja titisan air itu ke seluruh muka sehingga pelembap sepenuhnya diserap ke dalam kulit.

Testimonial
 
El dah 2 minggu lebih pakai krim ni. El sangat teruja bila titisan air keluar selepas diurut2 sekitar muka kita. Memang sesuai dengan kulit El dan rasa protect gila bila terdedah dengan cahaya matahari. Produk ni bukan sahaja melembap, malah dapat merawat kulit wajah. Titisan air yang keluar tu la yang dapat menyegarkan dan melembapkan kulit kita sebab ia serap terus ke dalam kulit.

Korang tengok sebelum dan selepas penggunaan Aqua Whitening Cream ini, muka El yang dulu tak bermaya, kusam kini tiada lagi setelah mengguna krim dari Hansaegee Nature ni. Kini El tidak lagi risau kalau terdedah dengan cahaya matahari dan kulit El sentiasa lembap dan bermaya yeah!!

Kemudian El juga apply krim ini sebelum memakai solek, ia menjadikan solekan tahan lama, nampak sekata dan kulit lembap sepanjang hari

 🍁Company name: Hansaegee Nature
Image

Beauty: Water Drop Based Korea Moisturizer – Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream

Beauty: Water Drop Based Korea Moisturizer – Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream

(By Dayve Rampas on 26th Mar 2019)

Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream is not an ordinary whitening cream because this water drop moisturizer has a magical hydrating effect as it gives my skin with ample of moisture without the sticky feeling. It comes like a wax but soon dissolved into water drop upon massaging it onto the skin. It has this cooling effect which I feel really refreshing. I have been using this for a few weeks now and I actually love how it leaves my skin with hydration and control the production of sebum. It does not leave my skin with that shiny look but rather a glass skin (a crystal clear, dewy, and baby-soft skin) especially when used with CC cream.

What is so special about this product? I know most of us would like to know the main ingredients in this product which differentiate this product from the others. Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream contains Camellia Japonica Seed Oil which is also know as Tsubaki (Japan) and Dongbaek (Korea).

Here are some facts about Camellia Japonica Seed Oil which after searching over the Internet:

*Camellia Japonica seed oil has been used as traditional medicine to relieve stomach disorders, and as a tonic and inflammatory agent.

*It is used to nourish and soothe the skin and keep it resilient.

*It is anti-oxidant, anti-microbial, and anti-inflammatory properties which is perfect for dry skin as it quickly absorbed and leaves the skin with no greasy feeling.

*Camellia Japonica seed oil can be an interesting anti-wrinkle agent because it helps to strengthen the skin barrier and retain the skin elasticity.

*It helps smoothen out rough patches of the skin, and lock in the moisture.

*It promotes youthful and healthy skin.

*It is rich in Vitamin E which can stimulate blood flow to the skin and induce healing and the growth of new cells.

*Topical application on wounded skin can protect against infections and minimize the appearance of scars.

What I Say

I love using Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream because it really helps to repair and nourish my skin from within. This product has a gel-like cream which turns into a silky and powdery matte finish upon application. This non-oily and lightweight cream can replace primer which makes make-up lasts longer. What’s more? It does not lead to breakouts. It just makes my pores appear smaller, and reduce the appearance of fine lines.

         

Oh, I also noticed that my skin has become brighten up a bit and I do believe it’s because of this product contains Niacinamide (Vitamin B3) which functions as whitening agent. I noticed that it helps to improve uneven skin tone, and lighten up dark spots. Due to Herbal extract, this cream really soothes my skin and allow moisturizer to penetrate deep inside the skin.

Unlike other creams which I tried before, this one has a special technique of using it. Apply it onto cleansed face. Massage the cream until water drops formed. Once these water drops formed, gently pat the face so all the nutrients can be absorbed into the skin. Patting technique is fun especially when it involves patting the skin because this helps to stimulate blood flow, as opposed to rubbing it all over.

really love this product as its super water drop base moisturiser provide whole day moisture to my skin. I don’t have to do touch-up every hour. I just love my skin as this cream helps with my skin healing process. The price is also considered worth to invest as it really gives miracles to my skin. Frankly speaking, this is a non-comedogenic skincare product which does not clogged the pores, and contribute to breakouts. This is so perfect under hot weather and when in the air-conditioned workplace.

Image

Pelembab Muka Yang Bagus ~ Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream

Pelembab Muka Yang Bagus ~ Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream

(By Suraya Sulatin on 15th Feb 2019)

Assalamualaikum..
Bila dah tuweeeee ni, I memang kena pastikan kulit muka always hydrated sebab bila kulit kita kering, tu yang makin banyak kedut-kedut keluar and lagi la nampak kulit tak sihat and at the same time nampak lebih berusia dari usia sebenar. Nak keep skin hydrated sebenarnya ada banyak cara. Kena pastikan minum air kosong yang banyak, makan buah-buah, makan veggies and all, takes vitamin, rehat and tidur kena cukup and pakai moisturizer cream yang bagus. Macam dekat Malaysia ni kan sentiasa panas? Lepas tu kalau duduk dalam office, aircond pon boleh buat kulit kering jugak tau? Sebab tu penting sangat sangat untuk keep our skin hydrated. Macam I sekarang dah jumpa satu product bernama Aqua Whitening Cream from Hansaegee Nature. It’s Korean punya product tapi dah lama dah ada dekat Malaysia. Besssstnyaaaaa krim ni. Kenapa la lambat sangat jumpa krim ni. Cis! I masa pakai first time terus jatuh cinta. Haritu masa balik kampung, I bedal kehulu-kehilir naik motor tengah panas rembang, rasa macam mencucuk-cucuk panas sampai ke kulit dalam. I pulak memang jenis senang nak sun-burn. Main Netball 15 minutes tengah panas pon kulit dah macam nak terbakar. I memang paling skeptical dengan any brand Moisturizer Cream sebab I tau kulit I jenis super dry include T Zone tu… Walaupon muka I takde masalah acne, pigmentation and all, tapi silap sikit pon, kulit I cepat kering. Kulit kering ni lah buat kita nampak tua tau? Macam I kalau cuci muka beria and buat scrub pon sometimes rasa kering dia tu sampai effect merekah-rekah la especially lepas buat facial and buang segala-mala white head/black head. Tu yang I malas tu, but with Aqua Whitening Cream from Hansaegee Nature ni, dah takde masalah dah. Krim ni langsung takde rasa melekit-lekit. Tu yang best tu. Lepas pakai kan, sejuuuuuuuk je rasa muka. Fresh sangat!
My very best friend now. Can’t live without this Aqua Whitening Cream from Hansaegee Nature

Krim ni supper moist. Untuk sesapa yang ada masalah kulit kering macam I or nak hilangkan kesan merah-merah terbakar sebab sun-burn memang paling bagus pakai krim ni. Cara nak pakai senang je. Ambik la krim tu sikit dengan jari, letak pada muka. Lepas tu massage slowly and do ‘patting’. Tepuk-tepuk manja dekat muka so that krim tu akan absorb masuk dalam kulit. Nanti kan, immediately after a few massage nkorang akan nampak macam ada water drop dekat kulit, punyalah moist. Bila korang pakai krim ni, it will keep kita punya muka lembap sampai whole day. Pakai lepas cuci muka. Malam, korang pakai double amount from siang. Nanti esok pagi rasa fresh sangat. Let say kulit korang jenis berminyak, takde masalah. Pon boleh pakai sebab texture krim ni ialah ‘air’ dan bukan ‘minyak’. So takde masalah. Rasa lekit-lekit macam typical krim lain tu memang takde langsung so rasa lebih selesa. One more I perasan, sejak I pakai krim ni, memang kulit terasa lebih firm. Best sangat sebab niat nak lembapkan kulit lepas tu package dapat kulit yang lebih firm pulak. I pon baca la ingredient apa yang ada dalam krim ni buat muka I lebih firm, rupanya dalam dia ada Niacinamide. Niacinamide ni memang bagus untuk mencerahkan dan firm kan kulit. Baaaagus!
All skin type boleh pakai tau? Oily ke, dry ke, combination skin ke semua boleh pakai. If sesapa yang dalam usaha nak repair skin sebab salah pakai product ke, terbakar kulit etc pon boleh pakai Aqua Whitening Cream from Hansaegee Nature ni.
Texture dia very light. One more, krim ni takkan sumbatkan pori-pori kulit kita. Macam I kan? Kekadang krim yang duluuuu I pernah pakai, walaupon rasa macam kulit bersih tapi bila sesekali buat facial nah kau, memang nampak la pori-pori kulit tersumbat. Tak sihat OK kalau pori-pori tersumbat. Macam mana kulit nak bernapas?
 
Cuaca dekat Malaysia ni panas, memang kena pakai pelembap tau? Walaupon kerja dalam aircond, kita rasa macam tak kena panas, takyah beria pakai pelembap. Salah sangat tu. Aircond pon boleh buat kulit kering tau? Krim ni mengandungi “Camellia Japonica Seed Oil”. Kalau nak tau more, korang boleh Google sendiri tapi I share sikit apa khasiat dan kehebatan Camellia Japonica Seed Oil ni sebab tau bukan semua rajin macam I hahahaha. It contain Vit A, B and E which is melindungi kulit dari pigmentation and kering. Non-comedogenic – so orang kulit sensitive pon boleh pakai serta mengelak jerawat dari tumbuh and most important, bahan paling bagus untuk melembapkan kulit sehingga kelapisan kulit yang paling dalam. Amacam, best kan?
Boleh nampak dekat sini, krim ni memang light. Korang boleh try pakai dengan tangan macam ni. Immediate rasa soothing tau? Sejukkkk je.
Ok close up sikit. One more, I nak share. Krim ni jugak mengandungi Niacinamide. Apa kelebihan Niacinamide ni? Niacinamide ni mengandungi Vitamin B3 yang boleh mengawal kesan penuaan, mengurangkan garis halus serta memperbaiki permukaan kulit yang lemah.
Lepas a few second I massage krim ni dekat kulit, terus nampak butir-butir air dipermukaan kulit. Krim ni melembap kulit secara mendalam tau? Terasa lembap kulit and sejuk je.
Let’s zoom in sikit Aqua Whitening Cream punya texture. As korang boleh tengok, the texture memang langsung tak melekit.
And a few second after kita sentuh this cream, clearly we can see a water drop dekat finger kan? So this cream memang watery and sangat moisture
Thank you for keep my skin moist
Image

Aqua Whitening Cream : Pelembap Muka yang mencerahkan kulit wajah

Aqua Whitening Cream : Pelembap Muka yang mencerahkan kulit wajah

(By Ecadwinkyasha on 12th Feb 2019)

Aqua Whitening Cream by Hansaegee Nature | Assalammualaikum korang semua. Lama sangat tak bersiaran kan dak Eca ne, yelahhh awal tahun ni cikgu-cikgu busy sikit dengan aktiviti awal tahun especially SUKAN. Memang tak lepaslah sukan tu dalam takwim tahunan sekolah Eca dan dak Eca tu sendiri busy dengan Kejohanan Bola Baling selama 3 hari kat padang. Dah namanya padang, sah-sah akan SUNBURN. Yes, muka polos dak Eca tu bertukar tone kalerr uolss.

Sunburn kat hidung Eca tu, panas tau!
Nasiblah jumpa satu produk dari Korea iaitu Aqua Whitening Cream by Hansaegee Nature. Aqua Whitening Cream ini merupakan produk yang khusus untuk melembapkan dan memperbaiki tona kulit wajah (macam sunburn dimuka Eca tu lahaiiiii!). Menarik dengan Aqua Whitening Cream ini ialah ianya boleh digunakan sebagai krim pelembap siang dan malam. So, agak jimat malah lebih menguntungkan pengguna.
Rumusannya :
Aqua Whitening Cream : 4M – Merawat, Melembap, Mencerah dan Menjimatkan.

Introducing Aqua Whitening Cream to you!
Untuk pengetahuan korang, Aqua Whitening Cream merupakan produk dari Korea. Ramuan yang terdapat dalam produk ini adalah :
Camellia Japonica Seed Oil
Non-comedogenic:  tak menghalang liang pada kulit, tidak menyumbang kepada jerawat.Selain itu ianya juga membaikpulih kekeringan dan kerosakkan kulit akibat ‘sunburn’ dan yang penting sekali ianya boleh memberi kelembapan jauh ke dalam lapisan kulit yang paling bawah.

Niacinamide (juga dikenali sebagai Vitamin B3)
Bahan ini membantu memperbaiki tona kulit disamping mencerah, membersih dan menegangkan kulit.Kesan ini dirumuskan dengan ekstrak herba yang memberikan penembusan dalam kulit, mengembalikan dan menstabilkan tahap kelembapan dalam kulit dan membuat kulit yang lebih jelas menjadi semakin berseri.

Bahan lain : Water, Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane, Glycerin, Pinus densiflora leaf extract, Sodium chloride, Angelica acutiloba root extract, Cnidium officinale root extract, Paeonia albiflora root extract, Rehmannia chinensis root extract, Prunus armeniaca (Apricot) kernel oil, Betaine, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, DMDM Hydantoin, Perfume, Gardenia florida fruit extract.

Cara Menggunakan :
Sebelum korang mula menggunakan produk ini, korang boleh try sapu sedikit krim diatas tangan. Calit dan sapu sehingga adanya titisan air. Eh, jangan risau sebab tu bukan air peluh tapi kesan krim tersebut. Calit sehingga krim menyerap ke dalam kulit. So, boleh sapu pada muka dan leher. Untuk penggunaan pada waktu malam, korang boleh sapu sehingga dua kali untuk kesan lebih ketara pada kulit wajah.

Simple je cara guna..Calit kat muka dan sapu sehingga krim menyerap ke dalam kulit wajah
Mudahkan!. Lebih-lebih lagi bagi Eca yang bertugas 24jam (cikgu merangkap warden) konfirm sangat sibuk. So, memudahkan diri sendiri apatah  Eca tak suka ‘heavy makeup’ ke sekolah, calit sahaja Aqua Whitening Cream, kulit wajah lebih cerah dan glowingggg gitu.

My routine is simple but I still look glowing gituuu~

 🍁Company name: Hansaegee Nature
Image

Kesan Selepas Penggunaan Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature

Kesan Selepas Penggunaan Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature

Saturday, January 26, 2019 (by Fiza)

Assalamualaikum .

Hello =)

Hi korang!, ingat tak hari tu fiza ada kongsikan pasal moisturizer from Korea, Aqua Whitening Cream Hansaegee yang fiza cuba tu? Sampai hari ni fiza masih menggunakan moisturizer tu, sumpah best giler !

Korang yang nak tahu lebih lanjut berkenaan produk ni tekan link ni eh sebab dalam entry kali ni fiza cuma nak update pasal keberkesanannya pada kulit muka fiza selepas menggunakan hampir 4 minggu. eh excited pulak ni ha nak cerita ni.haha.

Kesan Selepas 4 Minggu Penggunaan

1. Parut makin pudar

Kat bawah dagu fiza sebelum ni ada parut hitam yang terang benderang kelihatan sebab salah sendiri geram sangat tengok jerawat menyinggah, fiza picit. Akibatnya, jadi berparut dan lama pulak nak hilang. Cream muka yang fiza guna sebelum ni tak berkesan pada kulit muka dan parut still nampak kehitaman. tahu tak, antara parut dan jerawat, parut lagi buat worse tau .hukkk.

So , fiza pun dengan harapan yang tinggi cuba pulak Aqua Whitening Cream ni pulak untuk tujuan yang sama, nak bagi pudar dan hilangkan parut jerawat tu. Bila gunakan produk yang kandunganya diperbuat daripada bahan semulajadi dan selamat ni, apa yang penting perlu sabar untuk tunggu result dia. Dan kesabaran fiza memang tinggi demi nak nyahkan kau wahai parut. 4 minggu lebih fiza gunakan setiap pagi dan malam (malam ni ada jugak time tak pakai). Fiza tak pakai produk lain selain cleanser dan moisturizer ni je dan Alhamdulillah result dia makin nampak . Happy tahu!

see, parut dah makin pudar kan. yayyy! Muka pucat sikit sebab tak pakai pape, calit lipstick je sikit tu.hee. Moisturiser ni memang tujuan utamanya adalah untuk mencerahkan, so bila kita guna dengan konsisten, kesan parut dan cela di wajah pun akan dapat dirawat sama 🙂

2. Tona kulit muka makin cerah sekata

Rasanya semua orang nak kulit muka yang sekata dan cerah berseri kan. Antara kandungan yang terdapat dalam Aqua whitening Cream ni ialah Niacinamide yang bertindak sebagai agent pemutihan untuk membaiki tona kulit tidak sekata serta mampu membersihkan kulit dari dalam untuk kelihatan cerah dari luar. Hasilnya, muka fiza kalau tak pakai bedak pun dah rasa confident sekarang! Kulit rasa cerah dan berseri je. Oh btw, bila fiza tak pakai bedak  or makeup kat ofis, memang habis la kawan-kawan fiza akan dihujani dengan pertanyaan ‘ eh korang, muka fiza OK tak ni kalau tak pakai apa-apa?’ hahaha. Kawan fiza jenis jujur semuanya, kalau OK means OK la tu, kalau tak OK, memang dorang akan bagi respone jujur, ‘tak Ok la fiza’:p So now, lepas solat kat ofis, tak pakai pape kat muka pun tak risau dengan kulit kusam tak sekata dah. Alhamdulillah.

memang gambar semua dalam kereta sebab nak lighting cantik punya pasal.Hikss

3. Kesan kemerahan di pipi makin kurang dan dah tak pedih

Redness ni start jadi kat muka rasanya lepas berpantang hari tu, fiza tersilap pakai skincare yang tak sesuai dengan kulit muka.Huwaa. Dah la jadi merah, lepas tu pedih giler bila duk bawah cahaya matahari walaupun sekejap. Alhamdulillah, now muka dah tak pedih perit dah. kesan merah still ada cuma dah makin OK, nampak macam pakai blusher pulak.heee
Kandungan Aqua Whitening Cream ni yang ada Camellia Japonica Seed Oil memang bertujuan untuk membaiki dan merawat kemerahan serta sunburn kulit.

Ok, itu 3 kesan yang memang nampak sangat perubahannya pada muka fiza lepas menggunakan moisturizer ni. Fiza recommended sangat-sangat pada korang untuk gunakannya sebagai skincare harian. Kalau kulit muka takde masalah pun, gunakan untuk mengekalkan kelembapan kulit.

Apa yang bestnya lagi, teksturnya sangat soft dan lembut namateyyy! pakai kat muka ringan dan tak rasa macam kita tepek pape kat muka. Haha. Memang betul-betul semulajadi, bau pun takde tau.

So korang apa lagi, cepat dapatkan Aqua Whitening Cream daripada Hansaegee Nature ni untuk penjagaan kulit muka yang selamat dan berkesan! Cuba sekali comfirm jatuh cinta tauuu

INFO LANJUT 
 
Company name: Hansaegee Nature 
Image

REVIEW AQUA WHITENING CREAM HANSAEGEE NATURE

REVIEW AQUA WHITENING CREAM HANSAEGEE NATURE.

(By NurFarah on 16th Jan 2019)

Assalammualaikum dan salam sejahtera buat pembaca setia Blog Cik Nurfarah.
Maaf sebab lama tak update blog sebab sangat sibuk dengan pekerjaan hakiki.
Hari ini aku nak kongsi pengalaman menarik tentang produk kecantikan dari Korea iaitu Aqua Whitening Cream dari jenama Hansaegee Nature.

Jenama Hansaegee Nature ialah skincare dari Korea. Salah satu produk kecantikan yang telah aku cuba dari jenama Hansaegee Nature ialah Aqua Whitening Cream.

Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature

1. Fungsi Utama 

Sebelum aku kongsi dengan lebih lanjut tentang produk ini. Aku nak korang tahu tentang keistimewaan yang terdapat dalam Aqua Whitening Cream dari Hansaegee Nature ni.

Aqua Whitening Cream merupakan krim pelembap.

Ianya juga boleh membantu merawat kesan sunburn, atau muka merah-merah disebabkan kesan panas matahari.
Sangat melembabkan muka dan boleh menjadi titisan air selepas di sapu ke kulit.

“Aqua Whitening Cream”. It is a Moisturizer. It Repair SunBurn & Redness Damaged Skin well. And Super Deep Moisture Skin with the Water Drop .

Fungsi Aqua Whitening Cream
Fungsi utama Aqua Whitening Cream ni ialah:
*Kesan menghidrat ajaib
 
*“Water drop” yang memberikan kelembapan pada kulit dan tidak melekit selepas di sapu ke kulit.
*Menyegarkan semula kulit.
*Kawalan lebihan minyak / sebum.
*Ia mempunyai fungsi pemutih pada kulit dan dalam masa yang sama menghidrat kulit anda.
*Merawat kesan sunburn, atau muka merah-merah disebabkan kesan panas matahari.

                                            Aqua Whitening Cream yang mampu membuatkan aku jatuh cinta.

2.  Khasiat Utama Bahan.
Aqua Whitening Cream ni diformulasi dengan ekstrak herba yang mampu menembusi lapisan kulit dan membaik pulih kulit yang mengalami kesan sunburn, atau muka merah-merah disebabkan kesan panas matahari. Sangat sesuai dengan cuaca di Malaysia yang sentiasa panas ni.
Kita close-up description, cara guna dan bahan utama kandungan produk.
 •    Camellia Japonica Seed Oil
Non-comedogenic, tak menghalang liang pada kulit, tidak menyumbang kepada jerawat. Sesuai sangat untuk membaikpulih kekeringan dan kerosakkan kulit akibat sunburn. Selain itu dapat memberi kelembabpan yang sangat baik sehingga kelapisan kulit paling bawah.

•    Niacinamide (juga dikenali sebagai Vitamin B3)
Membantu memperbaiki tona kulit. Berfungsi mencerah, membersih dan menegangkan kulit.

Kandungan yang terdapat di dalam Aqua Whitening Cream.

Water, Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane, Glycerin, Pinus densiflora leaf extract, Sodium chloride, Angelica acutiloba root extract, Cnidium officinale root extract, Paeonia albiflora root extract, Rehmannia chinensis root extract, Prunus armeniaca (Apricot) kernel oil, Betaine, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, DMDM Hydantoin, Perfume, Gardenia florida fruit extract.

3. Tesktur
Tekstur Aqua Whitening Cream ni sangat lembut, rasa smooth dan sangat mudah meresap ke dalam kulit.
Aqua Whitening Cream berwarna putih transparent.
Tekstur Aqua Whitening Cream sangat lembut. Berbentuk water drop base cream.
Sangat mudah meresap ke dalam kulit dan langsung tidak melekit.
Selalunya jika kita pakai pelembab biasa mesti rasa kurang selesa sebab melekit dan rasa berminyak tetapi dengan menggunakan Aqua Whitening Cream ini masalah tersebut dapat diatasi.
Tekstur Aqua Whitening Cream.
Jom kita close-up lagi.
Pertama kali penggunaan pun kulit dah lembut, sekiranya digunakan dengan lebih konsistan, pasti selepas ini kulit semakin lembut selembut kulit bayi.
Tapi, sebelum itu, jom kita tengok testimoni yang di sapu di permukaan tangan dulu ya
Sebelum disapu rata ke permukaan kulit.
Selepas disapu ke kulit, kelihatan water drop, selepas itu air tersebut akan kering. Kulit terasa sangat lembab dan lembut.
4. Cara Guna
Cara pengunaan Aqua Whitening Cream.
1) Mula-mula kita kena bersihkan muka dulu. Selepas itu boleh gunakan toner.
2) Sapukan Aqua Whitening Cream di wajah dan leher. Kita perlu “dap-dap-dap” ia perlahan-lahan ke muka sehingga titisan air timbul selepas beberapa saat.
Aqua Whitening Cream ni sangat lembab, walaupun telah menjadi titisan air pada kulit muka, lepas kita sapu rata ia akan mudah diserap ke dalam kulit. Kulit akan berangin sikit tapi bukan berangin macam menthol tu cuma rasa sangat segar dan selesa.
Sebelum dan selepas memakai Aqua Whitening Cream.
Korang boleh lihat sebelum dan selepas memakai Aqua Whitening Cream.
Sebelum memakai cream ni, kulit aku agak kering sedikit tetapi selepas memakai cream ni alhamdulilah kulit rasa sangat lembab dan segar. Selepas beberapa hari pengunaan, masalah kulit kusam, tone tidak sekata, kesan sunburn dapat di atasi. Dan yang paling aku suka, dapat mengecilkan liang roma, masalah black head dan white head pun makin berkurang. Jerawat pun makin mengecil dan kulit makin halus.
I LOVE Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature.
Gambar di atas aku cuma pakai Aqua Whitening Cream sahaja, tanpa memakai solekan. Tapi yang bestnya, apbila korang pakai Aqua Whitening Cream sebagai basesebelum make-up pun memberi kesan yang cantik untuk make-up korang. Make-upakan lebih tahan lama dan langsung tak bercapuk.
Nahh kita belanja lagi gambar terbaru. Memang tahan lama dan langsung tak rasa kulit kering walaupun seharian mepakai make-up.
Setelah korang memakai Aqua Whitening Cream ni, foundation memang langsung tak bercapuk dan rasa smooth je kat muka. Lepas tu langsung tak mengeringkan muka malah rasa macam kulit makin lembut, lembab dan cerah sempurna.
Review tentang produk:

Secara keseluruhan aku sangat berpuas hati dengan Aqua Whitening Cream dari Hansaegee Nature ni. Memang cream pelembab idaman yang aku cari selama ini sebab mampu melembabkan kulit, menghilangkan sun-burnt, kecilkan pori kulit dan mencerahkan.
Buat masa ni, setiap hari aku menggunakan cream ni. Terutamanya setiap kali keluar rumah. Kulit muka rasa kekal lembab dan segar walaupun terkena panas matahari. Selain daripada itu, cream ini memang sesuai dengan kulit aku yang sensitif. Jerawat pun makin mengecil dan kulit terasa sangat lembut.
Harganya sangat berpatutan dan sesuai dengan kualiti yang diberikan. Boleh dijadikan cream malam dan siang. Memang sangat berbaloi dan korang patut cuba cream ini untuk menikmati kebaikannya. Aku memang suggest pada korang yang tengah mencari skincare yang berkualiti dan berkesan untuk kulit korang.

5/5 bintang!

Akan beli lagi ?:

Sudah tentu.

 AQUA Whitening Cream – Hansaegee Nature
Saiz, kapasiti: 
50ml (65 × 65 × 55 mm)

Harga : 
RM148.30

Jenis Kulit : 
Semua jenis kulit (kering, sensitif, berminyak, berjerawat)

Jenis produk: 
Memutihkan dan Melembap

Kegunaan: 
Muka & Leher
Siang dan malam

Sekiranya korang mencari skincare yang sesuai dengan semua jenis kulit, melembapkan dan memutihkan, memberi tona sekata pada kulit dan dalam masa yang sama memperbaiki kulit muka, Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream adalah pilihan yang sangat tepat dan terbaik. Banyak lagi produk penjagaan kulit lain jenama Hansaegee Nature yang korang boleh cuba. Insyaallah memang tidak menghampakan.

Ini adalah testimoni peribadi Cik Farah. Kesan penggunaan bergantung kepada kulit masing-masing.
Terima kasih kerana membaca entry ini.

Jumpa lagi

 🍁Company name: Hansaegee Nature

Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature, Moisturizer Terbaik Untuk Kulit !

Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature, Moisturizer Terbaik Untuk Kulit !

(By Fiza Zainy on 27th Dec 2018)

Assalamualaikum .
Hello =)
Lately ni produk skincare daripada Korea popular kan? Kawan-kawan fiza, malah adik-adik fiza pun sekarang dah beralih kepada skincare daripada Korea ni. Feedback yang dorang bagi semua positif dan berkesan pada kulit. Apa yang penting, kebanyakan produk skincare Korea ni dihasilkan menggunakan bahan semulajadi yang dah pasti selamat untuk kulit. Fiza pun dah in love jugak dah dengan produk skincare korea ni dan tercari-cari juga la moisturizer untuk masalah kulit kering muka ni.
Nak pilih beli yang mana memang payah sebab takut terbeli produk yang tak sesuai dengan kulit muka fiza. Jadi fiza baca la review daripada beberapa kawan tentang produk yang bagus untuk mengatasi masalah kulit kering serta melembapkan kulit dan akhirnya fiza dikenalkan dengan produk Hansaegee Nature . Banyak tau feedback positif pasal Hansaegee Nature ni dan kesemua produk keluaran Hansaegee Nature 100% original made in Korea:)
So untuk entry kali ni fiza nak share dengan korang moisturizer keluaran Hansaegee Nature iaitu Aqua Whitening Cream yang difomulasikan khas menggunakan ekstrak herbal yang dapat menembusi jauh ke dalam lapisan kulit untuk semua jenis kulit dan berkesan untuk merawat kulit berminyak, kulit kering, kemerahan atau sun burn, kulit yang sensitive dan berjerawat, tona kulit tidak sekata dan garisan kedutan di wajah.
Ni dia  Aqua Whitening Cream tu, FALL IN LOVE SANGAT TAU!! haaa kau, siap caps lock lagi. Serius ni pelembap paling best pernah fiza guna .
Moisturizer ni juga merupakan salah satu produk paling laris kerana keberkesanannya yang mampu merawat kulit muka dan sekaligus menjadikan wajah cerah berseri dengan penggunaan yang konsisten.  Apa yang unik dan menariknya lagi tentang  Aqua Whitening Cream ni ialah…
tengok magik ni
Selepas sapuan , water drop akan keluar seperti dalam gambar tu. Water drop ni la yang menjadikan kulit kita lembap dan yang bestnya kulit tak melekit pun. Dia akan resap terus ke dalam kulit kita dan menjadikan kulit segar, sejuk dan lembut sepanjang hari serta dapat mengawal lebihan minyak dan sebum pada wajah.
Macam ni la water drop tu bertindak pada kulit 🙂
Tekstur Aqua Whitening Cream ni sangat soft dan ringan bila di sapu kat muka. Dia punya soft tu kalau calit kat tangan pun macam tak rasa tau.

Cara Penggunaan

Sangat senang dan tak ambil masa lama pun.
1. Selepas cuci muka sebersihnya, sapu Aqua Whitening Cream (sikit je) ke muka dan urut perlahan-lahan secara rata di seluruh wajah dan leher.
2. Dalam beberapa saat je water drop akan muncul dan dap-dap je water drop tu untuk serapan ke dalam kulit.
3.  Lepas tu korang boleh rasa kulit muka korang lembut dan lembap je!
Besttt tau! Fiza rekomen dangat-sangat kepada korang yang tengah buntu nak beli pelembab apa untuk kulit atau nak bertukar guna pelembab lain untuk guna Aqua Whitening Cream ni. Jujurnya lepas dua tiga hari guna kulit fiza rasa lembut, lembap dan tak kering dah. Kesan merah-merah kat kulit pun makin kurang . Untuk kesan cerah je belum nampak lagi sebab produk ni menggunakan bahan semulajadi so kesannya memang takkan terus nampak pada muka secara drastik. Dia merawat kulit dari dalam dan selamat.
Ini antara bahan yang digunakan untuk menghasilkan Aqua Whitening Cream ni iaitu Niacinamide, Angelica Acutiloba Root Extract, Camellia Japonica Seed Oil, Cnidium Officinale Root Extract, Gardenia Florida Fruit Extract, Paeonia Albiflora Root Extract, Pinus Densiflora Leaf Extract, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Rehmannia Chinensis Root Extract dan sebagainya. Semuanya bahan semulajadi yang selamat untuk kulit .
So korang, apa tunggu lagi. Cepat dapatkan produk ni untuk kulit wajah lebih berseri dan korang pasti akan jatuh cinta dengannya 🙂
 🍁Company name: Hansaegee Nature
Image

Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream Pelembab Kaya Air dari Korea

Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream Pelembab Kaya Air dari Korea

(By Julia Johari on 21st Dec 2018)

Julia dengan pelembab memang tak boleh tinggal boleh kata tak boleh berpisah! Lepas cuci wajah atau pakai skrub ke atau masker mesti wajib sapu pelembab. Kali ini julia nak perkenalkan pelembab 2 dalam 1 iaitu Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream yang sedang popular di kalangan rakan-rakan julia sendiri gunakan tau.

 

Percaya tak! 

Hansaegee Nature sudah lama berada di pasaran Malaysia dan hampir semuanya menceritakan kisah mereka tau, ish siapa tak suka, kalau nak tahu ia produk 100% original berasal dari Korea dan terbukti menjadi kegemaran di kalangan wanita mahupun lelaki.

 

Malaysia, sebuah negara yang beriklim lembab dan panas, ada kala hujan tidak menentu turun setiap tahun, ada kala juga kemarau dan panas melampau terutama di waktu kemuncak. Julia sendiri tak tahan dengan perubahan suhu mendadak, nanti mulalah rasa muka gatal, mengelupas halus dan mudah kena sun burn.

 

Kesan terdedah kepada suhu tidak seimbang.

Bekerja dalam aircond lebih 12 jam sehari itulah julia hadapi setiap 5 hari dalam seminggu tau. Masuk pagi dan balik lewat malam, ada kala beri wajah sedikit kusam dan tidak berseri. Mengadap komputer tidak henti menyebabkan sedikit sebanyak kulit wajah mudah kering dan lesu.

Paling ketara dan ditakuti ramai tatkala kesan sun burn, paling susah nak hilangkan kesan bertelau di wajah. Malunya! Ye memang benar kita sudah pakai produk yang ada SPF tinggi tapi itu tidak bermakna kulit masih hidrat dengan air yang mencukupi, lagi-lagi kalau kita sendiri tak rajin nak amal minum air setiap jam. Susahkan tapi jangan risau…

Dengan ‘Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream’ teknik water drop moisturizer  yang bukan sahaja menyegarkan kulit

Bagaimana cara nak dapatkannya dan langkah-langkah menggunakannya?

Teruskan membaca

Kebaikan Kandungan Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream

Sebelum nak buat keputusan untuk membeli sesuatu produk, julia selalu menasihati pembaca untuk mengkaji terlebih dahulu kandungan yang terdapat dalam produk, tak kisah ia dari negara mana sekali pun dan senatural mana padu baik sekalipun, paling penting kita kena buat kajian dan sedikit bacaan review dari orang lain yang pernah menggunakan terlebih dahulu.

Mengikut pembacaan julia sendiri, terdapat dua kandungan utama bahan organik yang paling disukai oleh kulit wajah dalam produk Hansaegee iaitu antaranya:-

 Camellia Japonica 

Manafaat utama yang julia fahami dan sudah sedia diketahui umum ialah penggunaan secara meluas minyak bunga Camelia Japonica dalam sudut kecantikan. Minyak dari pati bunga Camelia ini sudah terbukti telah lama didedahkan dan digunakan berabad lamanya sejak dahulu lagi. Ia berasal dari negara Jepun. Cantik kan bunga tu. Julia kaji dalam internet nak tahu sejarah di sebalik kehebatan Camellia Japonica, seindah rupanya!

Selain tumbuh secara meluas di negara Jepun, ia terus diperluaskan benihnya sehingga ke bumi Korea, Indonesia, Vietnam dan di Himalaya. Ia di kaji oleh Ahli Botani bernama Georg Joseph Kamel yang berasal dari negara German dan mengembangkannya secara serius sehingga ke Asia Timur.

Menarik bukan? Okey ini dia fungsi utama kandungan Camelia Japonica.

*Mengandungi Vitamin A, B dan E melindungi kulit dari pigmentasi dan kekeringan berlebihan

*Non-comedogenic (sesuai untuk kulit sensitif) melindungi faktor penyebab jerawat.

*Membaiki tisu kulit dari dalam yang rosak akibat kesan sun burn, kemerahan dan kulit rosak.

*Meningkatkan kelembapan jauh ke dalam lapisan kulit yang lebih rendah.

Niacinamide

Niacin dalam kajian sains bermaksud ‘Water Soluble Vitamin’ bermaksud vitamin larut dalam air. Ia merupakan agen rawatan anti jerawat. Antara kebaikan dan fungsi yang lain ialah…

*Diperkaya dengan Vitamin B3 yang sangat bermanfaat untuk mengawal penuaan kulit.

*Mengecilkan liang roma diwajah yang selalu menjadi kerisauan wanita bila mana sewaktu makeup dilaksanakan ia bercapuk, fungsi Niacinamide boleh melindungi kulit tidak sekata

*Mengurangkan garis halus dan kedutan serta memperbaiki permukaan kulit yang lemah.

Berat: 50ml

Harga: RM148.30

Pengalaman sendiri menggunakan Hansaegee Nature

Pertama kali melihat dan membuat kajian diatas permukaan tapak tangan terlebih dahulu sebab nak tengok kesan jika ada iritasi dalam jangka masa sehari sehingga hari kedua.

 

Jangkaan pertama teksturnya:

1. Tidak berminyak

2. Mudah menyerap

3. Lembut dan bau tidak menyengat

4. Cepat kering

5. Bila di urut akan muncul air

Kandungan :

Niacinamide, Angelica Acutiloba Root Extract, Camellia Japonica Seed Oil, Cnidium Officinale Root Extract, Gardenia Florida Fruit Extract, Paeonia Albiflora Root Extract, Pinus Densiflora Leaf Extract, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Rehmannia Chinensis Root Extract.

Cara menggunakannya:

1. Pertama sekali, cuci wajah dengan pencuci muka.

2. Lap muka sehingga kering.

3. Ambil sedikit pelembab Hansaegee Nature Aqua Whitening dan letak di wajah.

4. Lakukan urutan sehingga terasa munculnya air dari pelembab

5. Teruskan urutan lembut dan gunakan teknik dab-dab sehingga ia meresap.

6. Siap! Contoh julia guna seperti di bawah.

 

Siapa kata untuk wanita sahaja…

Sungguh mudah! Bukan setakat wanita, kaum lelaki juga sangat sesuai guna sekali tau. Tiada istilah hanya sesuai untuk kaum wanita sahaja, kaum lelaki juga perlu menjaga kesihatan kulit wajah agar tampil selesa sepanjang hari.

 

Ia dalam masa yang sama memberi efek wajah menjadi cerah, putih dan gebu. Ini kerana ia dirumus dengan ekstrak kandungan herba semulajadi yang dapat menembusi jauh di dalam kulit terutama membaiki kesan kulit kemerahan dan kulit rosak akibat sun burn.

Ini sekaligus memberi kesan ketenangan kepada wajah kerana mendapat vitamin dan makan secukupnya agar kulit tampil sihat setiap hari tanpa rasa kerisauan kesan faktor cuaca dan hormon tidak menentu.

Julia sangat berpuas hati dengan hasil seminggu selepas menggunakan produk ini, bila julia kongsikan di media sosial, rupanya ramai dikalangan rakan julia sendiri pun pernah guna produk ini tau dan semua memberi respon yang sangat positif.

Ada yang menceritakan detik dia melancong ke luar negara dan bagaimana dia guna dan memberi efek baik sepanjang menghadapi cuaca yang eksterim di luar sana. Wah tak lama nak holiday, pasti julia akan bawa bersama Hansaegee Nature dalam bagasi dan melangkah dengan ceria sekali.

 

Terima kasih Hansaegee Nature!

 

  🍁Company name: Hansaegee Nature

Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream | Repair Redness & Sun Burn Damaged Skin.

Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream | Repair Redness & Sun Burn Damaged Skin.

(By Sally Samsaiman on 22th Nov 2018)

Rawatan untuk sunburn, tona kulit tidak sekata | Hey, #KakakKimchi bersiaran lagi dengan produk kecantikkan daripada Korea..hahaha…iye, #KakakKimchi korang kalau ada benda daripada Korea kena share!

Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream bukannya produk baru yang ada dipasaran…tapi Sally baru je jumpa…Aqua Whitening Cream merupakan krim pelembap. Ianya juga boleh membantu merawat kesan sunburn, atau muka merah-merah sbb panas matahari. Kalau korang nak tau, istimewanya krim ni sebab dia boleh berubah jadi titisan air! So, ianya sangat melembapkan dan sesuai la untuk kulit kering juga..Hehehe…excited kan dengar?

Jenis: Memutihkan dan Melembap
Kegunaan: Muka & Leher
Tekstur: Krim yang berasaskan titisan air (Milky Gel)
Saiz, kapasiti: 50ml (65 × 65 × 55 mm)

Aqua Whitening Cream ni diformulasi dengan ekstrak herba yg boleh menembusi lapisan kulit dan membaikpulih kulit. Pasal tu kalau korang sunburn mmg krim ni terbaik pakai. Antara kandungan yang ada dalam krim ini:

↪ Camellia Japonica Seed Oil
Non-comedogenic, tak menghalang liang pada kulit, tidak menyumbang kepada jerawat…Ianya juga membaikpulih kekeringan dan kerosakkan kulit akibat sunburn dan yang penting sekali ianya boleh menyimpan kelembapan jauh ke dalam lapisan kulit yang paling bawah.

↪ Niacinamide (juga dikenali sebagai Vitamin B3)
Membantu memperbaiki tona kulit..Disamping mencerah, membersih dan menegangkan kulit…Kesan ini dirumuskan dengan ekstrak herba yang memberikan penembusan dalam kulit, mengembalikan dan menstabilkan tahap kelembapan dalam kulit dan membuat kulit yang lebih jelas berseri.

↪ Water, Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane, Glycerin, Pinus densiflora leaf extract, Sodium chloride, Angelica acutiloba root extract, Cnidium officinale root extract, Paeonia albiflora root extract, Rehmannia chinensis root extract, Prunus armeniaca (Apricot) kernel oil, Betaine, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, DMDM Hydantoin, Perfume, Gardenia florida fruit extract.

Cara nak gunakan pun mudah sangat…lepas kita bersihakan muka, gunakan toner kalau korang jenis guna laa…lepas tu sapukan Aqua Whitening Cream dekat muka dan leher…Cara yang betul nak gunakan krim ini ialah lepas kita oleskan krim tu kat muka, kita perlu “menepuk” muka perlahan-lahan dengan tangan, sampai titisan air akan muncul, macam dalam gambar tuuu…

Krim ni sangat lembap, walaupun dia jadi titisan air pada muka, lepas kita sapu rata akan mudah diserap ke dalam kulit. Lepas pakai akan rasa berangin sikit tapi bukan berangin macam menthol tu cuma rasa soothing effect yang melegakan…Sebiji rasa macam kita “splash” air kat muka…haaa…macam tu la dia punya definasi..hahahaha

Kalau jenis kulit kering, tak kisah la sebab terdedah kepada matahari atau duduk dalam penghawa dingin dalam masa yang lama, boleh gunakan krim ini secara kerap tapi guna nipis jela tak perlu guna terlalu banyak. Korang akan rasa kulit lembap dan selesa sebab krim ini tidak berminyak. Boleg guna pagi atau malam, takde masalah.


Sally suka guna krim ni, buat masa ni kalau keluar ke memang Sally guna sebab bila kena panas matahari tak rasa terik sangat kulit muka. Selain daripada tekstur dia yang jadikan muka rasa lembap, sejuk dan takde rasa radang, suka tekstur dia yang tak berminyak walaupun dia krim.

Kalau korang mencari produk yang sesuai dengan semua jenis kulit, tak merengsakan kulit, melembapkan dan dalam masa yang sama memberi efek pemutihan dan sekatakan tona kulit muka, Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream memang pilihan yang tepat dan terbaik.

 

🍁Company name: Hansaegee Nature
                              🍁 Product : https://hansaegee.com/shop/skin-care.html

[Review] Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream

KOREAN SKINCARE REVIEWS · PRODUCTS REVIEW

[Review] Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream

(By Pija Ramli on 15th Nov 2018)

Assalamualaikum, its been a while that I posted review on skincare right? Well, recently I got an opportunity to try and tested the new moisturiser, original made in Korea, quality product. You know how much I love korean skincare

Spoiler- best moisturiser for all skin types especially oily skin

Its been two weeks since I got it and tested it consistently and Im quite impressed with the effect on my skin. So, Im now ready to share you my thoughts on it.

Textures/Consisteny: As for the textures, it is a lot different than my other moisturiser, because its physically like a bit transparent smooth gel type, but once you apply on skin, massage it and then patting it gently by hand, the water drop will appear immediately, and let it absorb into the skin, which means it will change from gel to water as you rub it on your skin. Thats is why I suggest this the most to oily skin types people as the cream will goes deep down your skin, leaves a semi matte finish. Not greasy or oily at all, yet so hydrated from the inside.

(im not sure if you can see the water droplets there, try zoom in)

(feels so soft and moist)

Ingredients: This part (you know how much I care about the ingredients right?). This moisturiser contains plant extract Camellia Japonica Seed Oil, and also niacinamide. This is great for healing properties as well. Well to be honest, Im not really care about the whitening or brightening, but I care the most about healthy skins. That is why I so picky about the ingredients. For you guys that have clear skins, but still wanted brighter and even skin tone, this is also going to be the best moisturiser to try out. A multi tasking moisturiser that heals your skin as well as brighten it up!

Does it work for me? Im happy that this moisturiser is working great on my skins. I noticed that my face is getting less oily whenever I apply this. Usually, after 2-3 hours, my face especially on the T zone area will start to feel greasy.

Most importantly, it doesn’t clog my pores, as the niacinamide is great for cleaning up pores as well. However, this is the time of the month, and of course I’ll get pimples because of the hormone, but this moisturiser doesn’t make it worse, it makes them less red, and minimize the irritation though. Really happy with that

(My skins after wash my face-feels somehow tight and dehydrated)

(no filter)

(it feels so hydrated and refreshing, as you can see my skin is kinda glow and supple)

My hormonal pimples are still there, but I noticed that it is less bumpy as the redness and the irritation goes down a bit after I started using this cream. Oh not to mention, I feels cooling sensation everytime I apply this cream, and Im sure thats kinda help with the irritation-making it less pain, and red.

Retails at RM148.30, I think that this is worth it. You get what you paid for.

 

🍁Company name: Hansaegee Nature
                              🍁 Product : https://hansaegee.com/shop/skin-care.html

Moisturised Skin with Hansaegee Nature #HydrationIsTheKey

Moisturised Skin with Hansaegee Nature #HydrationIsTheKey

(By Erin Azmir on 13th Nov 2018)

Hey pretty gals. Today I’m going to talk about the current moisturiser that I have been using for a couple of weeks. As you all know, hydration is the key to a healthy and glowy skin and no matter what type of skin you have, moisturising and hydrating your skin is super important. I used to despise moisturisers years ago when I had oily skin but lo and behold, keeping your skin moisturised and hydrated are what will balance your oil production. Now I no longer have oily skin!

Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream

I was so excited to try the Aqua Whitening Cream by Hansaegee Nature that once it arrived at my doorstep, I immediately took a shower and did my skincare routine. Basically, the Aqua Whitening Cream is a watery gel type moisturiser that will suit every type of skin. It comes in a 50ml jar for RM148.30. This product is originally made in Korea so you know it will suit our Asian skin and weather.

Who needs this?

Anyone who has oily skin, dry skin, redness/sunburn skin, sensitive/acne skin, wrinkles, uneven skin, and combination skin that needs a day and night moisturiser in just one tub.

Key ingredients and what they do

*Camellia Japonica Seed Oil — non-comedogenic, X block skin pores, X contribute to acne

*Repair dryness and sunburn-damaged skin

*Moisturise deep into lower layer skin

*Niacinamide —even out skintone, treat blemishes, clean and firm skin

*Formulated with herbal extract that penetrates deep into the skin to normalize moisture level in the skin

Full list ingredients

Water, Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane, Glycerin, Niacinamide, Pinus densiflora leaf extract, Sodium chloride, Angelica acutiloba root extract, Cnidium officinale root extract, Paeonia albiflora root extract, Rehmannia chinensis root extract, Prunus armeniaca (Apricot) kernel oil, Camellia japonica seed oil, Betaine, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, DMDM Hydantoin, Perfume, Gardenia florida fruit extract

MY FULL REVIEW

It comes in a 50g jar that feels and looks matte, with silver lid. It didn’t come with a spoon but it does have a 2nd lid cover to protect the product so you have to make sure that your fingers are clean before dipping into it. It also have a slight citrusy lime scent that doesn’t bother me at all. I love a little bit of fragrance in my skincare because I want face to smell good LOL. Here’s how I incorporate it into my skincare routine:

1.Simple Micellar Water

2.Botanics Hydra Whitening Face Wash

3.Hada Labo Premium Hydrating Lotion

4.The Ordinary Niacinamide +Zinc

5.Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream

6.Bioré Perfect Protect Milk Moisture

How I use it

I have a combination skin with oily T-zone that is super sensitive and redness is officially my best friend so I need all the anti-redness product I can get. After my serum, I dot the product on five area of my face; the forehead, both of my cheeks, nose, and chin. The product melt into your skin like butter on a hot pan which I love because that means I don’t have to use so much pressure to rub the moisturiser all over my face or I would end up with a red and angry skin. It leaves my skin with water droplets that I enjoy massaging further until everything is absorbed. After about 30 seconds, I continue with my sunscreen.

For muslim girls who can pray, I remove my makeup/sunscreen with the Simple Micellar Water, use the Aqua Whitening Cream, and top it off with sunscreen so I always have these 3 products in my makeup bag when I go to work.

What I like about it

*It is great under makeup — this moisturiser is not greasy at all so my makeup looks great all day. One time I wore my makeup the whole day and at the end of the day my skin still looked like I’ve just put on makeup!

*It does not break me out — having sensitive skin, I am prone to getting closed comedones on my forehead and cheeks if I’m reacting badly to a product and this product does not do that to me.

*My mum and sister likes it — I test the moisturiser on my mum and my sister as we all have different skin types. None of us have breakouts or closed comedones and we all wake up with a smooth skin.

*It contains Niacinamide — ever since I start using The Ordinary Niacinamide serum which is my skin saviour, I love any products that contain it. Niacinamide is the top 5 ingredient in this moisturiser so I knew it’s going to work on my skin.

*Melts into the skin — like I’ve mentioned, when you have skin that is prone to redness, you would want a product that does not need extra pressure for application. I can light-handedly rub it and tap it gently into my skin.

I really enjoy using this moisturiser! The product itself is a watery gel that melts with the heat of your finger. I know I mentioned many times already that it melts into the skin because it really does melt! I love it. I love it a lot.

 

🍁Company name: Hansaegee Nature
                              🍁 Product : https://hansaegee.com/shop/skin-care.html