AQUA WHITENING CREAM HANSAEGEE NATURE BOLEH RAWAT SUNBURN

AQUA WHITENING CREAM HANSAEGEE NATURE BOLEH RAWAT SUNBURN

(By Ina Ainaa on 29th April 2019)

AQUA WHITENING CREAM HANSAEGEE NATURE BOLEH RAWAT SUNBURN|  Assalammualaikum dan Salam Sejahtera para pembaca blog ena. Cuaca sekarang ni boleh dikatakan tengah panas. Tempat ena menetap sekarang waktu siang memang panas terik. Kalau keluar rumah, terasa pedih kulit muka ni. Sunburn tu usah cakap la, kulit muka jadi kering dan berjerawat. Tambahan pula, ena sekarang tengah hormone tak menentu. Muka ena breakout teruk. Kalau ena tak pakai foundation, nampak jerawat nanah serta parut jerawat kat muka ni. Fuhhh Sabar jela.

Namun ena tak risau sangat dengan sunburn serta jerawat ni. Sekarang ena guna satu cream dari jenama Hansaegee Nature yang mampu rawat suburn pada kulit muka ena. Cream tersebut adalah Aqua Whitening Cream. Anda jangan takut pula, walaupun namanya ‘whitening cream’ tetapi cream ini tidak menghakis kulit. Krim ini sedikit sebanyak dapat membantu mengembalikan kulit yang kusam kepada kulit yang lebih sihat dan nampak berseri. Mari ena kongsikan serba sedikit yang ena tahu mengenai Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature ini.

AQUA WHITENING CREAM HANSAEGEE NATURE

Pergi kemana sahaja ena mesti bawa Aqua Whitening Cream ini di dalam beg ena

Aqua Whitening Cream adalah pelembap muka dari keluaran Hansaegee Nature. Hansaegee Nature merupakan brand penjagaan kulit muka dari Malaysia tetapi semua produk skincarenya diperbuat 100% dari Korea. Jenama ini telah ditubuhkan sejak 8 tahun yang lepas iaitu pada tahun 2011 lagi. Salah satu produknya yang tengah hot sekarang adalah Aqua Whitening Cream ni la.

Fungsi Aqua Whitening Cream ini adalah melembapkan kulit wajah dan sekali gus merawat semula sel-sel kulit yang sudah rosak akibat terkena sinaran UV yang kurang baik pada kesihatan kulit wajah. Krim ini diformulasikan bahan-bahan dan herba-herba yang dapat membantu krim ini dapat meresep ke dalam kulit serta mengekalkan kulit tidak kering sepanjang hari.

Struktur Aqua Whitening Cream adalah water drop based cream yang lebih ringan dan tidak menyumbat liang roma pada kulit muka

Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature ini mengandungi Camellia Japonica Seed Oil yang memberikan kelebihan yang bagus pada kulit wajah. Antaranya seperti tidak menyumbatkan liang roma, tidak menggalakkan jerawat untuk tumbuh beranak-pinak, merawat kulit kering serta kulit yang mengalami radang kemerahan dan mengekal kelembapan kulit ketika cuaca tengah panas.

Kuantiti Aqua Whitening Cream dalam satu bekas ni banyak juga. Berbaloi beli sebab tahan lama even pakai setiap hari

Selain itu,Niacinamide yang terkandung di dalam Aqua Whitening Cream dapat memberikan warna kulit wajah lebih sekata dan lebih cerah. Nak jadi putih melepak tu tak dapat la tetapi boleh menaikkan seri muka. Oleh sebab itu, keyakinan diri ena tak turun bila kulit muka ena tengah breakout ketika berhadapan dengan orang. Walaupun tengah berparut jerawat, bila letak krim ini kulit wajah ena nampak lebih berseri dan yang paling penting tak nampak kusam.

FEEDBACK DARIPADA ENA

Pada keseluruhan ena suka Aqua Whitening Cream  Hansaegee Nature ni sebab lepas je ena pakai, wajah ena nampak lebih segar, lembap dan tidak nampak kusam. Tak percaya? Haa tengok gambar ena kat bawah ni. Not bad kan?? Masa ni ena nak keluar pergi kedai berdekatan sahaja, so malas nak pakai foundation bedak apa semua tu. Hanya pakai krim ini dengan calit sedikit gincu bibir. Segala parut dan jerawat tu tak dapat nak cover dah la. Lagipun tengah nak sembuh tu.

Rasa kulit muka kekeringan, dalam kereta je pun dah boleh pakai Aqua Whitening Cream. Mudah dan cepat

Ena tidak perlu risau lagi dengan kulit muka sendiri bila adanya Aqua Whitening Cream di dalam handbag ena
Selain itu, ena suka dengan struktur Aqua Whitening Cream ni sebab ringan, muka tak bertompok sebab krimnya transparent, tidak kering like watery gittew dan senang la nak ratakan kat satu muka. Sejujurnya, muka ena tak rasa berat selepas pakai pakai cream ini dan muka lebih menyegarkan. Tambahan pula, apa yang menyebabkan kelembapan kulit kekal normal adalah bila urut krim ini pada muka, lama-lama akan nampak titisan air pada kulit wajah. Titisan air itu la yang memastikan kulit wajah tidak menjadi terlampau akibat cuaca yang sangat panas seperti yang sedang berlaku di Malaysia sekarang. Kalau tak percaya, mari tengok gambar kat bawah ni ena buat sedikit demo kat atas tangan ena sendiri. Anda boleh lihat sendiri.

Letak sedikit Aqua Whitening Cream di atas tangan atau muka sendiri

Sapu sehingga rata. Urut secara putaran tau

Tadaaaa! Nampak tak water droplet tu. Nice kan

DETAILS AQUA WHITENING CREAM HANSAEGEE NATURE

Kepada yang sedang mengalami masalah kulit muka seperti sunburn, kering, berjerawat dan kusam, anda boleh cuba try test Aqua Whitening Cream ini sendiri. Ena dah cuba dah, memang sesuai dengan kulit ena sekarang. Nampak perubahan semenjak ena konsisten pakai krim pelembap ini. Haaaa! Konsisten tu la yang paling penting kalau nak dapatkan kulit yang diingini. Apapun jangan lupa minum air kosong yang banyak setiap hari, cuaca tengah panas sekarang ni. Jaga diri anda masing-masing.

Itu sahaja perkongsian ena kali ini mengenai produk kecantikkan. Siapa tak nak cantikkan? So siapa nak cantik tu sila-silalah ke website atau laman social Hansaegee Nature. Di sana lagi banyak produk kecantikkan yang ada dijual.

 🍁Company name: Hansaegee Nature
Image

Tips Routine Skin Care Untuk Kulit Lebih Cerah Dan Glowing

Tips Routine Skin Care Untuk Kulit Lebih Cerah Dan Glowing

(By Aidasue on 10th April 2019)

Hansaegee Aqua Whitening Cream dan S+ Recover Gold Nano CC Cream.

Hello semua. We know that Korean Skincare ni adalah antara terbaik di dalam dunia, so kali ini produk  terbaharu yang i akan review adalah dari Hansaegee Nature, iaitu pelembap ( water based) Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream dan juga Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream.

 Hansaegee Nature  Aqua Whitening Moisturizer Cream

Ini merupakan pelembap berasaskan air yang mempunyai efek “Water drop” yang memberikan kelembapan maksimum pada kulit dan terus rasa segar dan kulit tidak melekit selepas dipakai. Pelembap ni langsung tak tebal macam normal moisturizer yang kita pakai ya, so korang jangan expect pakai sikit je tau, sebab ini water based, untuk bagi maximum hydration to our skin.

Tektur

Ini adalah water based dan kalau korang boleh tengok tekstur yang I share kat bawah ni, boleh tengok ia tidak melekit & very light weight.

Antara benefit water based moisturizer ini:

* “Water drop” yang memberikan kelembapan pada kulit dan tidak melekit.

*Memberikan efek kesegaran pada kulit dengan segera

*Ia mempunyai fungsi pemutih pada kulit dan dalam masa yang sama menghidrat kulit anda.

*Merawat kesan sunburn jika kulit terdedah kepada cahaya matahari.

*Mempunyai ekstrak herba supaya kulit dapat menyerap pelembap dengan lebih cepat dan berkesan.

*Whitening & Moisturizing effect plus formulated with Herbal extract which give deep penetrate within skin, normalize moisture level in the skin and make clearer & firmer skin.

Antara bahan yang terdapat di dalam produk:

Camellia Japonica Seed Oil: Non-comedogenic, tidak menyumbat liang pori wajah dan mengurangkan penghasilan jerawat. Ia juga membantu kulit pulih selepas sunburn ataupun kemerahan Membantu untuk ‘lock’ pelembap di dalam kulit kita.

Niacinamide (juga dikenali sebagai Vitamin B3) : Membantu memperbaiki tona kulit wajah supaya lebih sekata. Memebantu  mencerah, membersih dan menegangkan kulit. Mengembalikan dan menstabilkan tahap kelembapan dalam kulit dan membuat kulit yang lebih jelas berseri.

Bahan lain: Water, Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane, Glycerin, Pinus densiflora leaf extract, Sodium chloride, Angelica acutiloba root extract, Cnidium officinale root extract, Paeonia albiflora root extract, Rehmannia chinensis root extract, Prunus armeniaca (Apricot) kernel oil, Betaine, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, DMDM Hydantoin, Perfume, Gardenia florida fruit extract.

Cara penggunaan

Selepas membersihkan kulit, sapukan toner dan diikuti dengan Hansaegee Nature  Aqua Whitening Cream pada wajah anda. Calitkan pada dahi, kedua belah pipi, hidung & dahu dan urut lembut dalam keadaan membuat. Anda akan dapati ‘water drop’ akan terhasil sedikit demi sedikit dan tepuk lembut wajah anda.

Personal Review

So I memang suka pakai Aqua Whitening Cream ni and not only me, tapi my husband pun pakai sebab dia memang jaga kulit dia sebab kulit dia cepat kering. Usually lelaki tak suka pakai pelembap sebab ada yang bertekstur melekit dan tebal kan? We love it sebab ianya lightweight dan seolah-olah you pakai pelembap bertekstur air je kat muka you, rasa sangat refreshing!

Dan pada yang ada kulit kering dan selalu duduk dalam aircond, the Aqua Whitening Cream is suitable for you. I suka texture dia yang tak tebal, sesuai untuk yang suka water based moisturizer, non sticky and works wonder!

Ini kulit kita tanpa secalit makeup pun, hanya pakai pelembap je. Nampak fresh kan?

Selepas itu, anda boleh teruskan dengan pemakaian Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream.

Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream

First of all apa tu CC Cream? CC Cream adalah Colour Control Cream, jadi iaadalah krim siang yang semuanya ada di dalam satu dan ia lebih ke arah memperbetulkan dan seimbangkan tona kulit wajah kita.

Boleh lihat CC Cream ini berubah warna selepas disapukan pada kulit wajah kita. Nampak kan? ia akan berubah warna mengikut tona kulit kita dengan semulajadi.

Ia menjadikan kulit muka lebih glowing & fresh walaupun tanpa memakai solekan dan lebih cerah serta mampu mengekalkan kelembapan kulit sepanjang hari. Selain itu juga disebabkan CC Cream ini dilengkapi dengan SPF 50++ so tak perlu risau lagi untuk pakai sunscreen sebab kira CC Cream ni dah dilengkapi dengan sunscreen sekali dah pun. CC Cream ini adalah bebas dari sumber haiwan , paraben – free , sulfate – free , dan alcohol-free, so tak perlu risau ya kalau korang berkulit sensitive! J

Ingredient utama produk:

*“Mineral Water” – Mengimbangi pH kulit kita dan meningkatkan keanjalan kulit.

*“Ipomoea Hederacea Callus Culture Extract” – Efek anti bakteria dan mengurangkan masalah radang kulit.

*“Colloidal Gold” – Melambatkan penuaan dan mengurangkan kesan infrared dari cahaya dan mempunyai bahan anti oksidan.

Ingredient lain: Mineral Water, Cyclopentasiloxane, Propylene Glycol, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Cetyl Ethylhexanoate, Caprylic/Capric, Triglyceride, Titanium Dioxide, 4-Methylbenzylidene Camphor, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, Dimethicone, Niacinamide, PEG-10 Dimethicone, Quaternium-18 Bentonite, Sodium Chloride, Dimethicone/Vinyly Dimethicone Crosspolymer, CI 77492, Xanthan Gum,Silicon Dioxide, Fragrance, Butylene Glycol, Oryza Sativa (Rice) Callus Culture Extract, CI 77491, Disodium Edta, Allantion, Adenosine, CI 77499, Pulsatilla Koreana Extract, Zanthoxylum Piperitum Fruit Extract, Usnea Barbata (Lichen) Extract, Mica, Silica Dimethyl Silylate, Polyester-1, Colloidal Gold

Cara penggunaan

Cara  penggunaan S+ Recover Gold Nano CC Cream

Selepas membersihkan kulit, sapukan toner dan diikuti dengan Hansaegee Nature  Aqua Whitening Cream pada wajah anda. Kemudian anda boleh memakai Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream. Caranya, calit sedikit CC Cream pada dahi, kedua belah pipi, hidung, dagu dan sapu rata pada keseluruh wajah sehingga ia menyamai tona kulit anda. Simple je kan? Kemudian boleh proceed dengan makeup, itu je.

Yang paling bestnya produk ini kalis air, dan mampu menjadi primer alat solek anda, boleh tengok gambar di bawah, warna eyeshadow pun Nampak lebih pigmented dan gelap kan?

itu juga CC Cream ni mempunyai special features seperti complexion control + brightening. Ia mampu membuatkan kulit nampak luminous dan glowing walaupun dalam masa yang sama ia melembapkan kulit. Selain itu juga ia ada emulsion powder so bila pakai tu tak nampak oily dan wajah nampak glow the whole day!

Personal Review

Currently lepas pakai skincare pagi-pagi I memang letak both products dan I personally suka CC Cream tu. Sebab kulit I sawo matang, so usually lepas pakai foundation & dan set kat kulit, tak berapa nak putih. So I memang suka efek putih kat kulit muka I, thus S+ Recover Gold Nano CC Cream sesuai untuk i. Dan pada yang ada kulit kering dan selalu duduk dalam aircond, the Aqua Whitening Cream is suitable for you. I suka texture dia yang tak tebal, sesuai untuk yang suka water based moisturizer, non sticky and works wonder!

 🍁Company name: Hansaegee Nature
Image

TIPS MEMBAIKI KULIT SUNBURN DAN KUSAM | AQUA WHITENING CREAM

TIPS MEMBAIKI KULIT SUNBURN DAN KUSAM | AQUA WHITENING CREAM

(By El darwena on 02nd April 2019)

Pendedahan kepada cahaya matahari yang lama akan menyebabkan sunburn di mana ia akan meningkatkan risiko kerosakan kulit dan penyakit tertentu. Sunburn atau kulit terbakar biasanya terjadi kepada mereka yang terdedah kepada sinaran matahari (radiasi ultraviolet) dalam tempoh yang panjang ketika melakukan aktiviti luar seperti bersukan, berkayak dan aktiviti-aktiviti lain tanpa penggunaan pelindung kulit.

Seriously, El adalah antara mereka yang terdedah dengan cahaya matahari. Kulit El teruk terkena sunburn dan kusam. Ini kerana setiap hari minggu persekolahan during lunch time, El akan keluar untuk mengambil anak sekolah dengan menaiki motorsikal. Sudah tentunya masa tu cahaya matahari mencanak.
Dahlah kulit El memang gelap, bertambah gelaplah bila terkena cahaya matahari. Mana cukup cover muka dengan mask. El kena juga protect my skin dari terkena sunburn. Kulit boleh jadi rosak juga bila terkena sunburn.
AQUA WHITENING CREAM
So sejak bulan lepas, El terbaca ramai kawan-kawan El menggunakan sejenis krim dari Korea. Produk yang El nak share dengan korang ini ialah AQUA WHITENING CREAM. Produk ini adalah keluaran Hansaegee Nature. Untuk pengetahuan korang, Hansaegee Nature merupakan jenama dari Korea, bahan-bahan yang digunakan untuk produk mereka semestinya berkualiti dan 100% original skincare produk yang sah digunakan.

“Aqua Whitening Cream”. Ia adalah Pelembap. Ia Membaiki SunBurn & Redness (Kulit rosak) dengan baik. Menyegarkan kulit – Kulit akan berasa sejuk dan lembut. Bahan-bahan pelembap berubah menjadi bentuk Water Drop dengan serta-merta, memberi kesan kelembapan yang tinggi kepada kulit sepanjang hari. Kawalan lebihan minyak / sebum.

Menurut laman web Hansaegee Nature, krim pelembap ni berfungsi untuk merawat sunburn dan redness pada kulit. Selain itu, dinyatakan jugak yang moisturizer ni fast-absorbing, refreshing dan tidak melekit. Sesuai untuk cuaca  di Malaysia yang panas dan lembap sepanjang tahun. Moisturizer ini juga dinyatakan sesuai untuk semua jenis kulit.
Oleh kerana ekstrak Herbal, ia melegakan kulit, dan meningkatkan pelembab menembusi jauh ke dalam kulit. Mengekalkan kelembapan untuk membentuk kulit yang kukuh.
Fungsi Whitening & Hydrating
 
Ia mempunyai fungsi pemutihan kulit pada masa yang sama menghidrat kulit anda. Bersih & jelas dan menyegarkan kulit sepanjang hari. Ia mengandungi Niacinamide sebagai agen pemutihan, memperbaiki nada kulit yang tidak sekata, dan mampu membersihkan & membuat kulit menjadi terang, menenangkan kulit sensitif, dan kulit yang kukuh.

Kandungan
Krim ini mengandungi bahan semulajadi antaranya:
↪ Camellia Japonica Seed Oil
 
Non-comedogenic, tak menghalang liang pada kulit, tidak menyumbang kepada jerawat. Ianya juga membaikpulih kekeringan dan kerosakkan kulit akibat sunburn dan yang penting sekali ianya boleh menyimpan kelembapan jauh ke dalam lapisan kulit yang paling bawah.
↪ Niacinamide (juga dikenali sebagai Vitamin B3)
 
Membantu memperbaiki tona kulit. Disamping mencerah, membersih dan menegangkan kulit.Kesan ini dirumuskan dengan ekstrak herba yang memberikan penembusan dalam kulit, mengembalikan dan menstabilkan tahap kelembapan dalam kulit dan membuat kulit yang lebih jelas berseri.
[Bahan utama]
 
Niacinamide, Ekstrak Root Angelica Acutiloba, Minyak Benih Camellia Japonica, Ekstrak Cnidium Officinale Root, Ekstrak Buah-buahan Florida Gardenia, Ekstrak Root Paeonia Albiflora, Ekstrak Daun Ekstrak Pinus Densiflora, Prunus Armeniaca (Apricot) Minyak Kernel, Ekstrak Rehmannia Chinensis dan sebagainya.

Cara Penggunaan
 
1. Selepas bersihkan muka, ambil krim dengan jumlah yang sama untuk setiap area muka dan leher.
2. Urut perlahan secara bulatan sehingga dia mengeluarkan bentuk titisan air dalam beberapa saat.
3. Dap dapkan sahaja titisan air itu ke seluruh muka sehingga pelembap sepenuhnya diserap ke dalam kulit.

Testimonial
 
El dah 2 minggu lebih pakai krim ni. El sangat teruja bila titisan air keluar selepas diurut2 sekitar muka kita. Memang sesuai dengan kulit El dan rasa protect gila bila terdedah dengan cahaya matahari. Produk ni bukan sahaja melembap, malah dapat merawat kulit wajah. Titisan air yang keluar tu la yang dapat menyegarkan dan melembapkan kulit kita sebab ia serap terus ke dalam kulit.

Korang tengok sebelum dan selepas penggunaan Aqua Whitening Cream ini, muka El yang dulu tak bermaya, kusam kini tiada lagi setelah mengguna krim dari Hansaegee Nature ni. Kini El tidak lagi risau kalau terdedah dengan cahaya matahari dan kulit El sentiasa lembap dan bermaya yeah!!

Kemudian El juga apply krim ini sebelum memakai solek, ia menjadikan solekan tahan lama, nampak sekata dan kulit lembap sepanjang hari

 🍁Company name: Hansaegee Nature
Image

Beauty: Water Drop Based Korea Moisturizer – Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream

Beauty: Water Drop Based Korea Moisturizer – Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream

(By Dayve Rampas on 26th Mar 2019)

Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream is not an ordinary whitening cream because this water drop moisturizer has a magical hydrating effect as it gives my skin with ample of moisture without the sticky feeling. It comes like a wax but soon dissolved into water drop upon massaging it onto the skin. It has this cooling effect which I feel really refreshing. I have been using this for a few weeks now and I actually love how it leaves my skin with hydration and control the production of sebum. It does not leave my skin with that shiny look but rather a glass skin (a crystal clear, dewy, and baby-soft skin) especially when used with CC cream.

What is so special about this product? I know most of us would like to know the main ingredients in this product which differentiate this product from the others. Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream contains Camellia Japonica Seed Oil which is also know as Tsubaki (Japan) and Dongbaek (Korea).

Here are some facts about Camellia Japonica Seed Oil which after searching over the Internet:

*Camellia Japonica seed oil has been used as traditional medicine to relieve stomach disorders, and as a tonic and inflammatory agent.

*It is used to nourish and soothe the skin and keep it resilient.

*It is anti-oxidant, anti-microbial, and anti-inflammatory properties which is perfect for dry skin as it quickly absorbed and leaves the skin with no greasy feeling.

*Camellia Japonica seed oil can be an interesting anti-wrinkle agent because it helps to strengthen the skin barrier and retain the skin elasticity.

*It helps smoothen out rough patches of the skin, and lock in the moisture.

*It promotes youthful and healthy skin.

*It is rich in Vitamin E which can stimulate blood flow to the skin and induce healing and the growth of new cells.

*Topical application on wounded skin can protect against infections and minimize the appearance of scars.

What I Say

I love using Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream because it really helps to repair and nourish my skin from within. This product has a gel-like cream which turns into a silky and powdery matte finish upon application. This non-oily and lightweight cream can replace primer which makes make-up lasts longer. What’s more? It does not lead to breakouts. It just makes my pores appear smaller, and reduce the appearance of fine lines.

         

Oh, I also noticed that my skin has become brighten up a bit and I do believe it’s because of this product contains Niacinamide (Vitamin B3) which functions as whitening agent. I noticed that it helps to improve uneven skin tone, and lighten up dark spots. Due to Herbal extract, this cream really soothes my skin and allow moisturizer to penetrate deep inside the skin.

Unlike other creams which I tried before, this one has a special technique of using it. Apply it onto cleansed face. Massage the cream until water drops formed. Once these water drops formed, gently pat the face so all the nutrients can be absorbed into the skin. Patting technique is fun especially when it involves patting the skin because this helps to stimulate blood flow, as opposed to rubbing it all over.

really love this product as its super water drop base moisturiser provide whole day moisture to my skin. I don’t have to do touch-up every hour. I just love my skin as this cream helps with my skin healing process. The price is also considered worth to invest as it really gives miracles to my skin. Frankly speaking, this is a non-comedogenic skincare product which does not clogged the pores, and contribute to breakouts. This is so perfect under hot weather and when in the air-conditioned workplace.

KULIT MUKA DAH TAK MENGELUPAS SELEPAS SEMINGGU MENGGUNAKAN AQUA WHITENING CREAM HANSEAGEE NATURE

KULIT MUKA DAH TAK MENGELUPAS SELEPAS SEMINGGU MENGGUNAKAN AQUA WHITENING CREAM HANSEAGEE NATURE

(By Diana Rashid on 07th Mar 2019)

Hye Semua..

Sejak sebulan lepas cuaca di negara kita ni bukan main panas sampai bagi kesan juga pada kulit muka ni. Muka cepat kusam dan kering.  Bila pakai makeup atau bedak jelas nampak kulit muka mengelupas terutamanya dibahagian dahi dan hidung.

Solekan jadi tak cantik dan tak sekata.

Saya jadi malas nak keluar rumah bila kulit dalam keadaan macam ni. Tapi nasib saya baik sebab saya jumpa satu produk yang diperkenalkan rakan-rakan blogger iaitu Hansaegee Nature : Aqua Whitening Cream. 

Mula-mula baca review dari blogger lain rasa risau nak guna takut tak sesuai dengan kulit Tapi bila dah cuba beberapa hari terus jatuh cinta.

Aqua Whitening Cream 

Cream ni bukan cream yang berminyak macam cream biasa.  Cream ni ringan je. sekali tengok macam gam tepung ubi pun ada. Hahahah..

Part  yang best nya : Korang ambik sikit dan sapu pada belakang tapak tangan. Gosok sikit je dan lepas tu  keluar titisan air pada kulit kita. Itu lah yang buat kulit kita sentiasa lembab. saya jadi macam jakun sekejap sebab tak pernah guna cream yang macam ni weh!!!

Cream ni tak berminyak .Sebab tu bila kita pakai tak de jerawat atau kulit mengelupas. Tak de gatal-gatal atau rasa panas pada kulit. Semua jenis kulit boleh pakai cream ni

Musim panas macam ni bila sapu je Aqua  Whitening Cream pada kulit , rasa sejuk nyaman je. Selesa sangat..

Kelebihan Aqua Whitening Cream

Aqua Whitening Cream dari Hansaegee Nature ni sebenarnya bukan sahaja sebagai pemutih tapi yang best nya ianya juga melembab kan kulit.  Kiranya macam Moisturizer la jugak..

Ianya  memperbaiki lapisan kulit kering pada wajah saya. Sekarang ni kulit wajah jadi lembab dan cantik. Hari-hari nak tengok muka sendiri kat cermin. Heheheh..

Selain cream yang tidak melekit dan tidak berminyak ianya juga cepat meresap ke dalam kulit. Cream ni meningkat kan kelembapan pada kulit saya.

Bila kulit kita lembab kulit juga akan terhindar dari masalah penuaan dan garis halus pada bahagian tepi mata dahi dan mulut terutamanya

Kandungan Aqua Whitening Cream

Apa yang membuatkan cream ni sangat bagus untuk melembab dan mencerah kan kulit sudah tentu lah kerana kandungan bahan yang terdapat dalam Aqua Whitening Cream ni.

Tengok kandungan nya di bahagian kotak cream ni banyak betul bahan-bahan nya.Setiap bahan tu ada fungsinya sendiri.

Ada satu bahan dalam Aqua Whitening Cream ni yang dikenali sebagai Minyak Benih Camellia Japonica . Minyak ini boleh menyerap jauh ke dalam kulit. Fungsinya ialah :-

• tidak membuatkan pori kulit tersumbat, dan tidak menyebabkan jerawat
• memulihkan kulit kering & Sun Burn
• Mengekalkan kelembapan  jauh ke dalam kulit

Cara menggunakan Aqua Whitening Cream

Saya gunakan Aqua Whitening Cream setiap hari dan setiap masa. Setiap kali lepas solat muka pun masih bersih, keringkan dulu wajah dan kemudian saya apply cream ni. Oleh sebab ianya tak melekit dan buat wajah selesa saya tak de masalah nak gunakan cream ni sepanjang hari.

Calit sikit cream dan letak dekat dahi pipi dagu dan hidung. Kemudian saya ratakan keseluruh wajah. Bila dah rata tepuk-tepuk sikit muka tu.

Masa kita tepuk-tepuk tu la titisan air akan muncul pada kulit kita. Jangan lap pulak air tu.Biarkan saja pada wajah kita.

Pertama kali guna cream ni langsung tak de rasa gatal-gatal atau panas. Tak de bintik-bintik pada muka. Sangat selesa walaupun kita apply makeup selepas guna cream ni.

Makeup jadi cantik dan tak ganggu solekan kita. Saya memang recommend kan korang try produk ni sebab korang tak kan menyesal. Berbaloi dengan harga, Produk Korea ni weh!! Dah ramai yang review cakap best.