AQUA WHITENING CREAM HANSAEGEE NATURE BOLEH RAWAT SUNBURN

AQUA WHITENING CREAM HANSAEGEE NATURE BOLEH RAWAT SUNBURN

(By Ina Ainaa on 29th April 2019)

AQUA WHITENING CREAM HANSAEGEE NATURE BOLEH RAWAT SUNBURN|  Assalammualaikum dan Salam Sejahtera para pembaca blog ena. Cuaca sekarang ni boleh dikatakan tengah panas. Tempat ena menetap sekarang waktu siang memang panas terik. Kalau keluar rumah, terasa pedih kulit muka ni. Sunburn tu usah cakap la, kulit muka jadi kering dan berjerawat. Tambahan pula, ena sekarang tengah hormone tak menentu. Muka ena breakout teruk. Kalau ena tak pakai foundation, nampak jerawat nanah serta parut jerawat kat muka ni. Fuhhh Sabar jela.

Namun ena tak risau sangat dengan sunburn serta jerawat ni. Sekarang ena guna satu cream dari jenama Hansaegee Nature yang mampu rawat suburn pada kulit muka ena. Cream tersebut adalah Aqua Whitening Cream. Anda jangan takut pula, walaupun namanya ‘whitening cream’ tetapi cream ini tidak menghakis kulit. Krim ini sedikit sebanyak dapat membantu mengembalikan kulit yang kusam kepada kulit yang lebih sihat dan nampak berseri. Mari ena kongsikan serba sedikit yang ena tahu mengenai Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature ini.

AQUA WHITENING CREAM HANSAEGEE NATURE

Pergi kemana sahaja ena mesti bawa Aqua Whitening Cream ini di dalam beg ena

Aqua Whitening Cream adalah pelembap muka dari keluaran Hansaegee Nature. Hansaegee Nature merupakan brand penjagaan kulit muka dari Malaysia tetapi semua produk skincarenya diperbuat 100% dari Korea. Jenama ini telah ditubuhkan sejak 8 tahun yang lepas iaitu pada tahun 2011 lagi. Salah satu produknya yang tengah hot sekarang adalah Aqua Whitening Cream ni la.

Fungsi Aqua Whitening Cream ini adalah melembapkan kulit wajah dan sekali gus merawat semula sel-sel kulit yang sudah rosak akibat terkena sinaran UV yang kurang baik pada kesihatan kulit wajah. Krim ini diformulasikan bahan-bahan dan herba-herba yang dapat membantu krim ini dapat meresep ke dalam kulit serta mengekalkan kulit tidak kering sepanjang hari.

Struktur Aqua Whitening Cream adalah water drop based cream yang lebih ringan dan tidak menyumbat liang roma pada kulit muka

Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature ini mengandungi Camellia Japonica Seed Oil yang memberikan kelebihan yang bagus pada kulit wajah. Antaranya seperti tidak menyumbatkan liang roma, tidak menggalakkan jerawat untuk tumbuh beranak-pinak, merawat kulit kering serta kulit yang mengalami radang kemerahan dan mengekal kelembapan kulit ketika cuaca tengah panas.

Kuantiti Aqua Whitening Cream dalam satu bekas ni banyak juga. Berbaloi beli sebab tahan lama even pakai setiap hari

Selain itu,Niacinamide yang terkandung di dalam Aqua Whitening Cream dapat memberikan warna kulit wajah lebih sekata dan lebih cerah. Nak jadi putih melepak tu tak dapat la tetapi boleh menaikkan seri muka. Oleh sebab itu, keyakinan diri ena tak turun bila kulit muka ena tengah breakout ketika berhadapan dengan orang. Walaupun tengah berparut jerawat, bila letak krim ini kulit wajah ena nampak lebih berseri dan yang paling penting tak nampak kusam.

FEEDBACK DARIPADA ENA

Pada keseluruhan ena suka Aqua Whitening Cream  Hansaegee Nature ni sebab lepas je ena pakai, wajah ena nampak lebih segar, lembap dan tidak nampak kusam. Tak percaya? Haa tengok gambar ena kat bawah ni. Not bad kan?? Masa ni ena nak keluar pergi kedai berdekatan sahaja, so malas nak pakai foundation bedak apa semua tu. Hanya pakai krim ini dengan calit sedikit gincu bibir. Segala parut dan jerawat tu tak dapat nak cover dah la. Lagipun tengah nak sembuh tu.

Rasa kulit muka kekeringan, dalam kereta je pun dah boleh pakai Aqua Whitening Cream. Mudah dan cepat

Ena tidak perlu risau lagi dengan kulit muka sendiri bila adanya Aqua Whitening Cream di dalam handbag ena
Selain itu, ena suka dengan struktur Aqua Whitening Cream ni sebab ringan, muka tak bertompok sebab krimnya transparent, tidak kering like watery gittew dan senang la nak ratakan kat satu muka. Sejujurnya, muka ena tak rasa berat selepas pakai pakai cream ini dan muka lebih menyegarkan. Tambahan pula, apa yang menyebabkan kelembapan kulit kekal normal adalah bila urut krim ini pada muka, lama-lama akan nampak titisan air pada kulit wajah. Titisan air itu la yang memastikan kulit wajah tidak menjadi terlampau akibat cuaca yang sangat panas seperti yang sedang berlaku di Malaysia sekarang. Kalau tak percaya, mari tengok gambar kat bawah ni ena buat sedikit demo kat atas tangan ena sendiri. Anda boleh lihat sendiri.

Letak sedikit Aqua Whitening Cream di atas tangan atau muka sendiri

Sapu sehingga rata. Urut secara putaran tau

Tadaaaa! Nampak tak water droplet tu. Nice kan

DETAILS AQUA WHITENING CREAM HANSAEGEE NATURE

Kepada yang sedang mengalami masalah kulit muka seperti sunburn, kering, berjerawat dan kusam, anda boleh cuba try test Aqua Whitening Cream ini sendiri. Ena dah cuba dah, memang sesuai dengan kulit ena sekarang. Nampak perubahan semenjak ena konsisten pakai krim pelembap ini. Haaaa! Konsisten tu la yang paling penting kalau nak dapatkan kulit yang diingini. Apapun jangan lupa minum air kosong yang banyak setiap hari, cuaca tengah panas sekarang ni. Jaga diri anda masing-masing.

Itu sahaja perkongsian ena kali ini mengenai produk kecantikkan. Siapa tak nak cantikkan? So siapa nak cantik tu sila-silalah ke website atau laman social Hansaegee Nature. Di sana lagi banyak produk kecantikkan yang ada dijual.

 🍁Company name: Hansaegee Nature
Image

Rutin Penjagaan Kulit Menggunakan Pencuci & Pelembap – Aloe Ac Clean Bubble Cleanser + Aqua Whitening Cream By Hansaegee Nature

Rutin Penjagaan Kulit Menggunakan Pencuci & Pelembap – Aloe Ac Clean Bubble Cleanser + Aqua Whitening Cream By Hansaegee Nature

(By Husniey Husain on 19th April 2019)

Assalamualaikum, Hai. Tak lama lagi dah mula nak berpuasa bagi tahun 2019. Mesti dah ada yang sibuk dengan persiapan bagi berpuasa dan beraya untuk tahun ini kan? Tak kurang juga ada yang misi nak kulit cantik mulus. Yelah kan pada hari raya nanti mesti nak tampil cantik depan pasangan, keluarga, sanak saudara. Perempuan kan, normal teringin nak nampak cantik. Husniey juga ada berangan nak kulit mulus cantik macam gadis Korea, hehe. Jom baca sama-sama skincare dari Korea yang best di bawah ini

Rutin Harian Menggunakan Aloe Ac Clean Bubble Cleanser 

Sejak mula mengenali dan menggunakan Bubble Cleanser ni, terus husniey jadi tersuka tanpa sengaja. Tak sangka rupanya tekstur ia jenis Foam Cleanser (Berbuih).

 
Jenis Produk: Pencuci Muka Jenis Buih
Kegunaan: Seluruh Wajah
Tekstur: Soft Bubble Cleanser 
Saiz: 150ml 
Pembersih muka ini boleh membersihkan kulit dengan secara mendalam ke dalam liang, dan yang paling penting adalah lepas guna ia akan rasa effect lembap tidak kering, selepas membersihkan muka, berasa bersih dan lembut, kelembapan berpanjangan dan tidak berasa kering pada kulit..

Bahan utama yang terdapat di dalam cleanser ini ialah; 

Aloe Barbadensis Leaf Juice (Ada aloevera, which is baik untuk menyejukkan kulit wajah, merawat kulit berjerawat, mengurangkan sunburn dan lain-lain lagi.

Tea tree leaf oilMembantu melembutkan kulit, mengurangkan cela pada wajah, membersihkan, rawat kesan jerawat dan banyak lagi khasiatnya. Kalau google je pasal bahan semulajadi ni mesti rasa kagum.

Bagaimana Hendak Menggunakan Aloe Ac Clean Bubble Cleanser 

Pertamanya, tekankan pada botol pencuci tu dengan jumlah bubble yang mencukupi, pastikan tangan anda basah. Kedua, urut muka perlahan dengan bubble tu, dan membuat urutan di sekeliling muka. Akhir sekali, basuh muka dengan menggunakan air suam.

Review Menggunakan Pencuci Muka Jenis Foam 

Hasil pembacaan dan sedikit kajian rupanya pencuci muka jenis foam cleanser ni sangat sesuai untuk buat rutin ‘double cleanser’. Patutlah husniey rasa kulit muka bersih betul lepas cuci. Terasa seperti mencuci hingga ke lapisan dalam. Buihnya itu ringan, lembut je bila urut pada muka. Serius best

Gebu betul tekstur cleanser ni kan?
Husniey suka pada bau nya, bila tekan keluar semerbak bau ekstrak tea tree. Wangi dan tenang. Kulit yang tegang, kulit berminyak dan meradang akan berkurangan. Kulit muka husniey jenis agak kering dan berminyak sedikit di kawasan T zone tapi bila gunakan pencuci muka jenis buih ni, nampaknya makin serasi. Oh ya pencuci muka ini sesuai untuk semua jenis kulit (kulit berminyak, kulit kering). 

Konsisten Menggunakan Aqua Whitening Cream 

Setelah selesai rutin mencuci muka, husniey akan lap muka dengan tuala yang bersih. Lalu apply toner. Kemudian, next step husniey tak lupa untuk apply moisturiser. Alhamdulillah sejak konsisten menggunakan krim pelembap muka ini husniey dapati banyak perubahan. Yes, memang kena selalu pakai baru hasil terbaik.

Paling suka fakta tentang krim pelembap ini ialah bukan saja berfungsi melembapkan kulit, malah ada fungsi menarik iaitu membaiki sel kulit yang break out serta turut memutihkan (ada bahan Niacinamide). Ia bagus untuk kulit kering & kulit sunburn. 
Love it!
Sejuk je kulit kita bila pakai ni. Paling suka bila sapu perlahan akan ada kehadiran water drop. Yes dah nama pun Aqua Whitening Cream kan. Aqua sungguhlah teksturnya. Fungsi waterdrop itu memberi kelembapan jauh ke dalam lapisan kulit.
Selepas beberapa saat sapu perlahan..
Nah, look at the waterdrop effect
Kandungan bahan semulajadi seperti Camelia Japonica Seed Oil tidak menyekat liang pori. Ia juga turut membaiki kulit yang rosak dengan baik. Manakala kandungan “Niacinamide” – memperbaiki tona kulit yang tidak rata, mencerahkan. Anda boleh menggunakannya pada waktu pagi sebelum make up dan pada malam sebelum tidur. Itulah rutin pemakaian krim pelembap husniey. Sebelum makeup ia akan buat kulit jadi lembap dan makeup lebih smooth.
Aqua whitening cream ini senang dibawa travel 🙂
Semasa di Seoul, Korea
Semasa bercuti di Korea Selatan tempoh hari, husniey memang ingatkan diri untuk bersedia bawa pelembap dan sebab ada terbaca juga tips untuk travel di luar negara ni penting juga kita apply moisturiser sebelum keluar. Suhu sejuk memang best tapi kulit kita bakal ‘shock’ dan meradang. Tuan suami husniey, kononnya ingat tak penting pakai moisturiser.. sekali dia mengalami perubahan kulit kering yang teruk juga. Gatal-gatal jadinya. Sehingga mengelupas. Nasiblah husniey memang bawa krim pelembap dari Hansaegee Nature ni, so bagi suami guna juga. Alhamdulillah cepat okay.
Lega sebab kenal dengan produk dari Korea ini yang semakin menempa nama. Kualitinya yang terbaik menggunakan bahan ekstrak semulajadi, kesannya pun positif. Semakin serasi. Banyak perubahan husniey alami. Repurchase? Yes ~
Image

Tips Routine Skin Care Untuk Kulit Lebih Cerah Dan Glowing

Tips Routine Skin Care Untuk Kulit Lebih Cerah Dan Glowing

(By Aidasue on 10th April 2019)

Hansaegee Aqua Whitening Cream dan S+ Recover Gold Nano CC Cream.

Hello semua. We know that Korean Skincare ni adalah antara terbaik di dalam dunia, so kali ini produk  terbaharu yang i akan review adalah dari Hansaegee Nature, iaitu pelembap ( water based) Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream dan juga Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream.

 Hansaegee Nature  Aqua Whitening Moisturizer Cream

Ini merupakan pelembap berasaskan air yang mempunyai efek “Water drop” yang memberikan kelembapan maksimum pada kulit dan terus rasa segar dan kulit tidak melekit selepas dipakai. Pelembap ni langsung tak tebal macam normal moisturizer yang kita pakai ya, so korang jangan expect pakai sikit je tau, sebab ini water based, untuk bagi maximum hydration to our skin.

Tektur

Ini adalah water based dan kalau korang boleh tengok tekstur yang I share kat bawah ni, boleh tengok ia tidak melekit & very light weight.

Antara benefit water based moisturizer ini:

* “Water drop” yang memberikan kelembapan pada kulit dan tidak melekit.

*Memberikan efek kesegaran pada kulit dengan segera

*Ia mempunyai fungsi pemutih pada kulit dan dalam masa yang sama menghidrat kulit anda.

*Merawat kesan sunburn jika kulit terdedah kepada cahaya matahari.

*Mempunyai ekstrak herba supaya kulit dapat menyerap pelembap dengan lebih cepat dan berkesan.

*Whitening & Moisturizing effect plus formulated with Herbal extract which give deep penetrate within skin, normalize moisture level in the skin and make clearer & firmer skin.

Antara bahan yang terdapat di dalam produk:

Camellia Japonica Seed Oil: Non-comedogenic, tidak menyumbat liang pori wajah dan mengurangkan penghasilan jerawat. Ia juga membantu kulit pulih selepas sunburn ataupun kemerahan Membantu untuk ‘lock’ pelembap di dalam kulit kita.

Niacinamide (juga dikenali sebagai Vitamin B3) : Membantu memperbaiki tona kulit wajah supaya lebih sekata. Memebantu  mencerah, membersih dan menegangkan kulit. Mengembalikan dan menstabilkan tahap kelembapan dalam kulit dan membuat kulit yang lebih jelas berseri.

Bahan lain: Water, Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane, Glycerin, Pinus densiflora leaf extract, Sodium chloride, Angelica acutiloba root extract, Cnidium officinale root extract, Paeonia albiflora root extract, Rehmannia chinensis root extract, Prunus armeniaca (Apricot) kernel oil, Betaine, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, DMDM Hydantoin, Perfume, Gardenia florida fruit extract.

Cara penggunaan

Selepas membersihkan kulit, sapukan toner dan diikuti dengan Hansaegee Nature  Aqua Whitening Cream pada wajah anda. Calitkan pada dahi, kedua belah pipi, hidung & dahu dan urut lembut dalam keadaan membuat. Anda akan dapati ‘water drop’ akan terhasil sedikit demi sedikit dan tepuk lembut wajah anda.

Personal Review

So I memang suka pakai Aqua Whitening Cream ni and not only me, tapi my husband pun pakai sebab dia memang jaga kulit dia sebab kulit dia cepat kering. Usually lelaki tak suka pakai pelembap sebab ada yang bertekstur melekit dan tebal kan? We love it sebab ianya lightweight dan seolah-olah you pakai pelembap bertekstur air je kat muka you, rasa sangat refreshing!

Dan pada yang ada kulit kering dan selalu duduk dalam aircond, the Aqua Whitening Cream is suitable for you. I suka texture dia yang tak tebal, sesuai untuk yang suka water based moisturizer, non sticky and works wonder!

Ini kulit kita tanpa secalit makeup pun, hanya pakai pelembap je. Nampak fresh kan?

Selepas itu, anda boleh teruskan dengan pemakaian Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream.

Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream

First of all apa tu CC Cream? CC Cream adalah Colour Control Cream, jadi iaadalah krim siang yang semuanya ada di dalam satu dan ia lebih ke arah memperbetulkan dan seimbangkan tona kulit wajah kita.

Boleh lihat CC Cream ini berubah warna selepas disapukan pada kulit wajah kita. Nampak kan? ia akan berubah warna mengikut tona kulit kita dengan semulajadi.

Ia menjadikan kulit muka lebih glowing & fresh walaupun tanpa memakai solekan dan lebih cerah serta mampu mengekalkan kelembapan kulit sepanjang hari. Selain itu juga disebabkan CC Cream ini dilengkapi dengan SPF 50++ so tak perlu risau lagi untuk pakai sunscreen sebab kira CC Cream ni dah dilengkapi dengan sunscreen sekali dah pun. CC Cream ini adalah bebas dari sumber haiwan , paraben – free , sulfate – free , dan alcohol-free, so tak perlu risau ya kalau korang berkulit sensitive! J

Ingredient utama produk:

*“Mineral Water” – Mengimbangi pH kulit kita dan meningkatkan keanjalan kulit.

*“Ipomoea Hederacea Callus Culture Extract” – Efek anti bakteria dan mengurangkan masalah radang kulit.

*“Colloidal Gold” – Melambatkan penuaan dan mengurangkan kesan infrared dari cahaya dan mempunyai bahan anti oksidan.

Ingredient lain: Mineral Water, Cyclopentasiloxane, Propylene Glycol, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Cetyl Ethylhexanoate, Caprylic/Capric, Triglyceride, Titanium Dioxide, 4-Methylbenzylidene Camphor, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, Dimethicone, Niacinamide, PEG-10 Dimethicone, Quaternium-18 Bentonite, Sodium Chloride, Dimethicone/Vinyly Dimethicone Crosspolymer, CI 77492, Xanthan Gum,Silicon Dioxide, Fragrance, Butylene Glycol, Oryza Sativa (Rice) Callus Culture Extract, CI 77491, Disodium Edta, Allantion, Adenosine, CI 77499, Pulsatilla Koreana Extract, Zanthoxylum Piperitum Fruit Extract, Usnea Barbata (Lichen) Extract, Mica, Silica Dimethyl Silylate, Polyester-1, Colloidal Gold

Cara penggunaan

Cara  penggunaan S+ Recover Gold Nano CC Cream

Selepas membersihkan kulit, sapukan toner dan diikuti dengan Hansaegee Nature  Aqua Whitening Cream pada wajah anda. Kemudian anda boleh memakai Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream. Caranya, calit sedikit CC Cream pada dahi, kedua belah pipi, hidung, dagu dan sapu rata pada keseluruh wajah sehingga ia menyamai tona kulit anda. Simple je kan? Kemudian boleh proceed dengan makeup, itu je.

Yang paling bestnya produk ini kalis air, dan mampu menjadi primer alat solek anda, boleh tengok gambar di bawah, warna eyeshadow pun Nampak lebih pigmented dan gelap kan?

itu juga CC Cream ni mempunyai special features seperti complexion control + brightening. Ia mampu membuatkan kulit nampak luminous dan glowing walaupun dalam masa yang sama ia melembapkan kulit. Selain itu juga ia ada emulsion powder so bila pakai tu tak nampak oily dan wajah nampak glow the whole day!

Personal Review

Currently lepas pakai skincare pagi-pagi I memang letak both products dan I personally suka CC Cream tu. Sebab kulit I sawo matang, so usually lepas pakai foundation & dan set kat kulit, tak berapa nak putih. So I memang suka efek putih kat kulit muka I, thus S+ Recover Gold Nano CC Cream sesuai untuk i. Dan pada yang ada kulit kering dan selalu duduk dalam aircond, the Aqua Whitening Cream is suitable for you. I suka texture dia yang tak tebal, sesuai untuk yang suka water based moisturizer, non sticky and works wonder!

 🍁Company name: Hansaegee Nature
Image

Pelembab Muka Yang Bagus ~ Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream

Pelembab Muka Yang Bagus ~ Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream

(By Suraya Sulatin on 15th Feb 2019)

Assalamualaikum..
Bila dah tuweeeee ni, I memang kena pastikan kulit muka always hydrated sebab bila kulit kita kering, tu yang makin banyak kedut-kedut keluar and lagi la nampak kulit tak sihat and at the same time nampak lebih berusia dari usia sebenar. Nak keep skin hydrated sebenarnya ada banyak cara. Kena pastikan minum air kosong yang banyak, makan buah-buah, makan veggies and all, takes vitamin, rehat and tidur kena cukup and pakai moisturizer cream yang bagus. Macam dekat Malaysia ni kan sentiasa panas? Lepas tu kalau duduk dalam office, aircond pon boleh buat kulit kering jugak tau? Sebab tu penting sangat sangat untuk keep our skin hydrated. Macam I sekarang dah jumpa satu product bernama Aqua Whitening Cream from Hansaegee Nature. It’s Korean punya product tapi dah lama dah ada dekat Malaysia. Besssstnyaaaaa krim ni. Kenapa la lambat sangat jumpa krim ni. Cis! I masa pakai first time terus jatuh cinta. Haritu masa balik kampung, I bedal kehulu-kehilir naik motor tengah panas rembang, rasa macam mencucuk-cucuk panas sampai ke kulit dalam. I pulak memang jenis senang nak sun-burn. Main Netball 15 minutes tengah panas pon kulit dah macam nak terbakar. I memang paling skeptical dengan any brand Moisturizer Cream sebab I tau kulit I jenis super dry include T Zone tu… Walaupon muka I takde masalah acne, pigmentation and all, tapi silap sikit pon, kulit I cepat kering. Kulit kering ni lah buat kita nampak tua tau? Macam I kalau cuci muka beria and buat scrub pon sometimes rasa kering dia tu sampai effect merekah-rekah la especially lepas buat facial and buang segala-mala white head/black head. Tu yang I malas tu, but with Aqua Whitening Cream from Hansaegee Nature ni, dah takde masalah dah. Krim ni langsung takde rasa melekit-lekit. Tu yang best tu. Lepas pakai kan, sejuuuuuuuk je rasa muka. Fresh sangat!
My very best friend now. Can’t live without this Aqua Whitening Cream from Hansaegee Nature

Krim ni supper moist. Untuk sesapa yang ada masalah kulit kering macam I or nak hilangkan kesan merah-merah terbakar sebab sun-burn memang paling bagus pakai krim ni. Cara nak pakai senang je. Ambik la krim tu sikit dengan jari, letak pada muka. Lepas tu massage slowly and do ‘patting’. Tepuk-tepuk manja dekat muka so that krim tu akan absorb masuk dalam kulit. Nanti kan, immediately after a few massage nkorang akan nampak macam ada water drop dekat kulit, punyalah moist. Bila korang pakai krim ni, it will keep kita punya muka lembap sampai whole day. Pakai lepas cuci muka. Malam, korang pakai double amount from siang. Nanti esok pagi rasa fresh sangat. Let say kulit korang jenis berminyak, takde masalah. Pon boleh pakai sebab texture krim ni ialah ‘air’ dan bukan ‘minyak’. So takde masalah. Rasa lekit-lekit macam typical krim lain tu memang takde langsung so rasa lebih selesa. One more I perasan, sejak I pakai krim ni, memang kulit terasa lebih firm. Best sangat sebab niat nak lembapkan kulit lepas tu package dapat kulit yang lebih firm pulak. I pon baca la ingredient apa yang ada dalam krim ni buat muka I lebih firm, rupanya dalam dia ada Niacinamide. Niacinamide ni memang bagus untuk mencerahkan dan firm kan kulit. Baaaagus!
All skin type boleh pakai tau? Oily ke, dry ke, combination skin ke semua boleh pakai. If sesapa yang dalam usaha nak repair skin sebab salah pakai product ke, terbakar kulit etc pon boleh pakai Aqua Whitening Cream from Hansaegee Nature ni.
Texture dia very light. One more, krim ni takkan sumbatkan pori-pori kulit kita. Macam I kan? Kekadang krim yang duluuuu I pernah pakai, walaupon rasa macam kulit bersih tapi bila sesekali buat facial nah kau, memang nampak la pori-pori kulit tersumbat. Tak sihat OK kalau pori-pori tersumbat. Macam mana kulit nak bernapas?
 
Cuaca dekat Malaysia ni panas, memang kena pakai pelembap tau? Walaupon kerja dalam aircond, kita rasa macam tak kena panas, takyah beria pakai pelembap. Salah sangat tu. Aircond pon boleh buat kulit kering tau? Krim ni mengandungi “Camellia Japonica Seed Oil”. Kalau nak tau more, korang boleh Google sendiri tapi I share sikit apa khasiat dan kehebatan Camellia Japonica Seed Oil ni sebab tau bukan semua rajin macam I hahahaha. It contain Vit A, B and E which is melindungi kulit dari pigmentation and kering. Non-comedogenic – so orang kulit sensitive pon boleh pakai serta mengelak jerawat dari tumbuh and most important, bahan paling bagus untuk melembapkan kulit sehingga kelapisan kulit yang paling dalam. Amacam, best kan?
Boleh nampak dekat sini, krim ni memang light. Korang boleh try pakai dengan tangan macam ni. Immediate rasa soothing tau? Sejukkkk je.
Ok close up sikit. One more, I nak share. Krim ni jugak mengandungi Niacinamide. Apa kelebihan Niacinamide ni? Niacinamide ni mengandungi Vitamin B3 yang boleh mengawal kesan penuaan, mengurangkan garis halus serta memperbaiki permukaan kulit yang lemah.
Lepas a few second I massage krim ni dekat kulit, terus nampak butir-butir air dipermukaan kulit. Krim ni melembap kulit secara mendalam tau? Terasa lembap kulit and sejuk je.
Let’s zoom in sikit Aqua Whitening Cream punya texture. As korang boleh tengok, the texture memang langsung tak melekit.
And a few second after kita sentuh this cream, clearly we can see a water drop dekat finger kan? So this cream memang watery and sangat moisture
Thank you for keep my skin moist
Image

Tips Penjagaan Muka | Merawat, Melembapkan & Mencerahkan Kulit Wajah ~ Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream

Tips Penjagaan Muka | Merawat, Melembapkan & Mencerahkan Kulit Wajah ~ Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream

(By Jun Zie on 01st Feb 2019)

Assalammualaikum

Kalau kau orang ada follow Ju dekat Instagram, lately Ju sering kongsi dekat media sosial pasal produk pelembab dari Hansaegee Nature; Ju salah seorang yang pantang dengar mana-mana produk kecantikan dari Korea, asal tahu mesti nak cuba jugak sebab tak pernah kecewa dengan hasil yang diperolehi bila konsisten dengan produk mereka ni hehe. Jika kau orang seperti Ju yang mementingkan kesihatan dan kecantikan kulit wajah luar dan dalam, jom baca ni !

Tips Penjagaan Muka | Merawat, Melembapkan & Mencerahkan Kulit Wajah ~ Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream

Hansaegee Nature ni adalah jenama penjagaan kulit atau skincare sejak 2011 yang terletak di Malaysia tapi semua produk berkualiti tinggi dia orang pasarkan ni di import dan dibuat 100% dari Koreatau. Bahan-bahan pembuatan produk sememangnya diluluskan dan selamat digunakan sebab matlamat dia orang adalah memberikan kualiti terbaik dan jaminan keselamatan kepada semua pengguna skincare Korea ni. Salah satu keistimewaan dengan brand Hansaegee Nature ni, produk dia orang takda jual dekat mana-mana outlet melainkan hanya dijual dan didapati daripada outlet Hansaegee Nature tu sendiri.

Jenis : Mencerahkan dan Melembapkan
Kegunaan : Muka dan Leher
Tekstur : Krim berasaskan titisan air
Isipadu : 50ml, Saiz 65 x 65 x 55 (mm)
Waktu Pakai : Siang dan malam selepas cuci muka

Melembapkan Kulit Wajah

Hansaegee Nature AQUA WHITENING CREAM ; krim pelembap dilancarkan sejak 2016 di pasaran Malaysia dan masih trending sehingga 2019 ni dikalangan pengguna setia dan pengguna baru, so bila Ju dapat peluang untuk cuba kira seronok lah sebab produk Korea kot ! Negara terkenal dengan bahan semula jadi untuk mana-mana produk kecantikan yang dia orang hasilkan hehe. Tengoklah penduduk dia, semua muka mulus even umur dah mencecah 40-an, fuh !

Uniknya Aqua Whitening Cream ni adalah tekstur krim bila sapu dekat muka akan hasilkan titisan air atau water drop, dimana titisan air ni mudah resap di lapisan kulit wajah kau orang dan mengekalkan kelembapan berpanjangan.

Merawat Kulit Kering, Sunburn, Redness

Bukan sekadar memberikan kelembapan kulit malah kandungan ekstrak herba berupaya membaikpulih dan merawat masalah kulit kering, tona tidak sekata, kulit radang sebab sunburn atau kulit sensitif yang kemerah-merahan (redness). Sebab tu kalau kau orang ada masalah dekat senarai ni, krim ni best dan terbaik untuk kau orang gunakan.

Kandungan utama Aqua Whitening Cream :

*Camellia Japonica Seed Oil

Non-comedogenic; tidak menghalang liang pori, merawat kekeringan dan kerosakkan kulit kerana sunburn atau redness (kemerah-merahan) dengan menyalurkan kelembapan jauh ke dalam lapisan kulit wajah

*Niacinamide (juga dikenali sebagai Vitamin B3)

Membaiki tona kulit wajah dengan mencerahkan, membersih dan menganjalkan semula kulit kau orang. Kesan ini dirumuskan dengan ekstrak herba yang memberikan penembusan jauh ke dalam kulit, so kulit kau orang tampak lebih berseri !

Water, Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane, Glycerin, Pinus densiflora leaf extract, Sodium chloride, Angelica acutiloba root extract, Cnidium officinale root extract, Paeonia albiflora root extract, Rehmannia chinensis root extract, Prunus armeniaca (Apricot) kernel oil, Betaine, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, DMDM Hydantoin, Perfume, Gardenia florida fruit extract.
Cara Penggunaan 
 
Masa sesuai nak gunakan Aqua Whitening Cream ni bila kau orang dah siap cuci muka sebelah pagi atau sebelah malam; kalau kau orang jenis pakai toner macam Ju ni, apply lepas dah siap pakai toner. Nak pastikan krim ni rata dan meresap dengan betul ke dalam kulit wajah kau orang, kena sapu secara ke atas atau upward perlahan-lahan. Tekstur krim ni lembut dan mudah serap so kau orang tak perlu gosok kuat sangat.  Beberapa saat lepas kau orang sapu tu akan keluar titisan air, just teruskan saja sapu rata sampai air tu hilang dari kulit luaran wajah kau orang hehe. Pendek kata dah  boleh jadikan produk Hansaegee Nature sebagai tips penjagaan muka kau orang.

Tanpa Mekap

AQUA WHITENING CREAM sebagai Make up Basic
Ju bekerja di ofis yang berpenghawa dingin dan tu salah satu sebab selain dari faktor cuaca tak menentu buat kulit muka Ju kering malah mekap Ju pun tak tahan tau huhu. So apa Ju buat ialah sebelum apply rutin mekap, Ju gunakan Aqua Whitening Cream sebagai basis mekap hehe. [Rujuk sini : Tutorial | Guna Aqua Whitening Cream sebelum apply rutin Make Up] Setiap kali apply, Ju suka calit banyak-banyak haha sebab Ju addict dengan bau dia, wangi ! Sebenarnya tak perlu banyak pun, bergantung kepada jenis muka dan masalah kulit kau orang. Ju nasihatkan guna sekerap mungkin dan konsisten kalau nak hasil yang memuaskan
Tekstur krim berasaskan titisan air ni bukan saja mudah serap, malah ringan, tidak berminyak dan tidak melekit sebab tu mudah Ju nak jadikan sebagai  basic mekap setiap hari. Hasilnya, mekap Ju tahan dari pagi hingga ke petang pada masa sama maintain glowing !

Dengan Mekap : Nampak tak hasil dia glowing ?

Mencerahkan Kulit Wajah

Nak keluar menghadap cuaca panas terik  pun dah tak risau dengan kulit kemerah-merahan atau sunburn sebab tak kira pagi atau malam, Ju konsisten apply setiap hari AQUA WHITENING CREAM untuk elak muka rasa perih bila berada diluar. Lagi-lagi nak masuk umur 30-an ni, penjagaan kulit wajah perlu dititikberatkan luar dan dalam. Dengan kandungan Niacinamide; penggunaan konsisten bukan saja merawat dan melembapkan kulit kau orang malah mencerahkan dan mengembalikan keanjalan kulit dengan mencegah penuaan. Saiz kecil dan mudah bawa ke mana-mana memudahkan Ju juga nak apply bila Ju perlukan. Jenis packaging pun tahan lasak, so kalau terjatuh tak perlu risau dengan kerosakan luaran.
Produk ni tak kira peringkat umur mahupun lelaki atau perempuan boleh pakai tau so boleh lah jadikan hadiah juga kepada yang tersayang sambil kau orang guna tu hehe. Bagi kau orang yang belum purchase lagi, hubungi Hansaegee Nature sekarang menerusi web yang Ju sertakan dihujung entri ni. Seperti yang Ju mention di awal tadi, produk Hansaegee Nature hanya boleh diperolehi menerusi outlet mereka sahaja tau, takda jual tempat lain !
 🍁Company name: Hansaegee Nature
Image

Kesan Selepas Penggunaan Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature

Kesan Selepas Penggunaan Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature

Saturday, January 26, 2019 (by Fiza)

Assalamualaikum .

Hello =)

Hi korang!, ingat tak hari tu fiza ada kongsikan pasal moisturizer from Korea, Aqua Whitening Cream Hansaegee yang fiza cuba tu? Sampai hari ni fiza masih menggunakan moisturizer tu, sumpah best giler !

Korang yang nak tahu lebih lanjut berkenaan produk ni tekan link ni eh sebab dalam entry kali ni fiza cuma nak update pasal keberkesanannya pada kulit muka fiza selepas menggunakan hampir 4 minggu. eh excited pulak ni ha nak cerita ni.haha.

Kesan Selepas 4 Minggu Penggunaan

1. Parut makin pudar

Kat bawah dagu fiza sebelum ni ada parut hitam yang terang benderang kelihatan sebab salah sendiri geram sangat tengok jerawat menyinggah, fiza picit. Akibatnya, jadi berparut dan lama pulak nak hilang. Cream muka yang fiza guna sebelum ni tak berkesan pada kulit muka dan parut still nampak kehitaman. tahu tak, antara parut dan jerawat, parut lagi buat worse tau .hukkk.

So , fiza pun dengan harapan yang tinggi cuba pulak Aqua Whitening Cream ni pulak untuk tujuan yang sama, nak bagi pudar dan hilangkan parut jerawat tu. Bila gunakan produk yang kandunganya diperbuat daripada bahan semulajadi dan selamat ni, apa yang penting perlu sabar untuk tunggu result dia. Dan kesabaran fiza memang tinggi demi nak nyahkan kau wahai parut. 4 minggu lebih fiza gunakan setiap pagi dan malam (malam ni ada jugak time tak pakai). Fiza tak pakai produk lain selain cleanser dan moisturizer ni je dan Alhamdulillah result dia makin nampak . Happy tahu!

see, parut dah makin pudar kan. yayyy! Muka pucat sikit sebab tak pakai pape, calit lipstick je sikit tu.hee. Moisturiser ni memang tujuan utamanya adalah untuk mencerahkan, so bila kita guna dengan konsisten, kesan parut dan cela di wajah pun akan dapat dirawat sama 🙂

2. Tona kulit muka makin cerah sekata

Rasanya semua orang nak kulit muka yang sekata dan cerah berseri kan. Antara kandungan yang terdapat dalam Aqua whitening Cream ni ialah Niacinamide yang bertindak sebagai agent pemutihan untuk membaiki tona kulit tidak sekata serta mampu membersihkan kulit dari dalam untuk kelihatan cerah dari luar. Hasilnya, muka fiza kalau tak pakai bedak pun dah rasa confident sekarang! Kulit rasa cerah dan berseri je. Oh btw, bila fiza tak pakai bedak  or makeup kat ofis, memang habis la kawan-kawan fiza akan dihujani dengan pertanyaan ‘ eh korang, muka fiza OK tak ni kalau tak pakai apa-apa?’ hahaha. Kawan fiza jenis jujur semuanya, kalau OK means OK la tu, kalau tak OK, memang dorang akan bagi respone jujur, ‘tak Ok la fiza’:p So now, lepas solat kat ofis, tak pakai pape kat muka pun tak risau dengan kulit kusam tak sekata dah. Alhamdulillah.

memang gambar semua dalam kereta sebab nak lighting cantik punya pasal.Hikss

3. Kesan kemerahan di pipi makin kurang dan dah tak pedih

Redness ni start jadi kat muka rasanya lepas berpantang hari tu, fiza tersilap pakai skincare yang tak sesuai dengan kulit muka.Huwaa. Dah la jadi merah, lepas tu pedih giler bila duk bawah cahaya matahari walaupun sekejap. Alhamdulillah, now muka dah tak pedih perit dah. kesan merah still ada cuma dah makin OK, nampak macam pakai blusher pulak.heee
Kandungan Aqua Whitening Cream ni yang ada Camellia Japonica Seed Oil memang bertujuan untuk membaiki dan merawat kemerahan serta sunburn kulit.

Ok, itu 3 kesan yang memang nampak sangat perubahannya pada muka fiza lepas menggunakan moisturizer ni. Fiza recommended sangat-sangat pada korang untuk gunakannya sebagai skincare harian. Kalau kulit muka takde masalah pun, gunakan untuk mengekalkan kelembapan kulit.

Apa yang bestnya lagi, teksturnya sangat soft dan lembut namateyyy! pakai kat muka ringan dan tak rasa macam kita tepek pape kat muka. Haha. Memang betul-betul semulajadi, bau pun takde tau.

So korang apa lagi, cepat dapatkan Aqua Whitening Cream daripada Hansaegee Nature ni untuk penjagaan kulit muka yang selamat dan berkesan! Cuba sekali comfirm jatuh cinta tauuu

INFO LANJUT 
 
Company name: Hansaegee Nature 

Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature, Moisturizer Terbaik Untuk Kulit !

Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature, Moisturizer Terbaik Untuk Kulit !

(By Fiza Zainy on 27th Dec 2018)

Assalamualaikum .
Hello =)
Lately ni produk skincare daripada Korea popular kan? Kawan-kawan fiza, malah adik-adik fiza pun sekarang dah beralih kepada skincare daripada Korea ni. Feedback yang dorang bagi semua positif dan berkesan pada kulit. Apa yang penting, kebanyakan produk skincare Korea ni dihasilkan menggunakan bahan semulajadi yang dah pasti selamat untuk kulit. Fiza pun dah in love jugak dah dengan produk skincare korea ni dan tercari-cari juga la moisturizer untuk masalah kulit kering muka ni.
Nak pilih beli yang mana memang payah sebab takut terbeli produk yang tak sesuai dengan kulit muka fiza. Jadi fiza baca la review daripada beberapa kawan tentang produk yang bagus untuk mengatasi masalah kulit kering serta melembapkan kulit dan akhirnya fiza dikenalkan dengan produk Hansaegee Nature . Banyak tau feedback positif pasal Hansaegee Nature ni dan kesemua produk keluaran Hansaegee Nature 100% original made in Korea:)
So untuk entry kali ni fiza nak share dengan korang moisturizer keluaran Hansaegee Nature iaitu Aqua Whitening Cream yang difomulasikan khas menggunakan ekstrak herbal yang dapat menembusi jauh ke dalam lapisan kulit untuk semua jenis kulit dan berkesan untuk merawat kulit berminyak, kulit kering, kemerahan atau sun burn, kulit yang sensitive dan berjerawat, tona kulit tidak sekata dan garisan kedutan di wajah.
Ni dia  Aqua Whitening Cream tu, FALL IN LOVE SANGAT TAU!! haaa kau, siap caps lock lagi. Serius ni pelembap paling best pernah fiza guna .
Moisturizer ni juga merupakan salah satu produk paling laris kerana keberkesanannya yang mampu merawat kulit muka dan sekaligus menjadikan wajah cerah berseri dengan penggunaan yang konsisten.  Apa yang unik dan menariknya lagi tentang  Aqua Whitening Cream ni ialah…
tengok magik ni
Selepas sapuan , water drop akan keluar seperti dalam gambar tu. Water drop ni la yang menjadikan kulit kita lembap dan yang bestnya kulit tak melekit pun. Dia akan resap terus ke dalam kulit kita dan menjadikan kulit segar, sejuk dan lembut sepanjang hari serta dapat mengawal lebihan minyak dan sebum pada wajah.
Macam ni la water drop tu bertindak pada kulit 🙂
Tekstur Aqua Whitening Cream ni sangat soft dan ringan bila di sapu kat muka. Dia punya soft tu kalau calit kat tangan pun macam tak rasa tau.

Cara Penggunaan

Sangat senang dan tak ambil masa lama pun.
1. Selepas cuci muka sebersihnya, sapu Aqua Whitening Cream (sikit je) ke muka dan urut perlahan-lahan secara rata di seluruh wajah dan leher.
2. Dalam beberapa saat je water drop akan muncul dan dap-dap je water drop tu untuk serapan ke dalam kulit.
3.  Lepas tu korang boleh rasa kulit muka korang lembut dan lembap je!
Besttt tau! Fiza rekomen dangat-sangat kepada korang yang tengah buntu nak beli pelembab apa untuk kulit atau nak bertukar guna pelembab lain untuk guna Aqua Whitening Cream ni. Jujurnya lepas dua tiga hari guna kulit fiza rasa lembut, lembap dan tak kering dah. Kesan merah-merah kat kulit pun makin kurang . Untuk kesan cerah je belum nampak lagi sebab produk ni menggunakan bahan semulajadi so kesannya memang takkan terus nampak pada muka secara drastik. Dia merawat kulit dari dalam dan selamat.
Ini antara bahan yang digunakan untuk menghasilkan Aqua Whitening Cream ni iaitu Niacinamide, Angelica Acutiloba Root Extract, Camellia Japonica Seed Oil, Cnidium Officinale Root Extract, Gardenia Florida Fruit Extract, Paeonia Albiflora Root Extract, Pinus Densiflora Leaf Extract, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Rehmannia Chinensis Root Extract dan sebagainya. Semuanya bahan semulajadi yang selamat untuk kulit .
So korang, apa tunggu lagi. Cepat dapatkan produk ni untuk kulit wajah lebih berseri dan korang pasti akan jatuh cinta dengannya 🙂
 🍁Company name: Hansaegee Nature
Image

TIPS HILANGKAN SUNBURN DENGAN CEPAT

TIPS HILANGKAN SUNBURN DENGAN CEPAT

(By Shehan on 21st Dec 2018)

Kalau korang baca blog Mommy sebelum ini, Mommy ada cerita yang Mommy travel ke Hatyai selama 3 hari 2 malam. Dan cuaca di sana, harap maklumlah.. memang panas!

Jadi.. tak sah kalau tak kena sunburn kan? Sunburn berlaku jika kita terdedah kepada matahari lebih daripada 30 minit. Bayangkanlah Mommy memang terdedah dengan panas matahari terutamanya di Samila Beach, Songkhla tu berjam lamanya.

Itu Mommy yang memang sah-sah pakai Sunscreen pun, terkena juga sunburn. Yang tak pakai apa-apa? Haaaa..

Kalau dah namanya travel di Thailand ini, memang tak dapat la nak elak cuaca panas kan? Jangan risau, Mommy ada tips mudah untuk hilangkan sunburn ini.

TIPS MUDAH HILANGKAN SUNBURN

Antara tips yang biasa kita dengar antaranya ialah sapu gel daun lidah buaya (aloevera) untuk hilangkan rasa perit pada kulit. Selain itu, timun juga boleh digunakan untuk menyejukkan kulit dan mengurangkan radang kulit kesan terbakar itu.

Untuk sunburn yang masih baru, boleh gunakan juga ais untuk redakan kemerahan dan membantu lembapkan kulit.

Rajin ke? Ok kalau tak nak buat cara-cara tradisional tu, nah Mommy kongsi tips paling mudah..

HILANGKAN SUNBURN DENGAN AQUA WHITENING CREAM BY HANSAEGEE NATURE

Selain penggunaan sunscreen sebagai pelindung segera, Mommy sarankan korang turut guna Aqua Whitening Cream secara konsisten untuk menghilangkan kesan sunburn ini. Kandungan utama produk ini iaitu Camellia Japonica Seed Oil membantu melembapkan kulit, mencerahkan dan merawat kulit kemerahan dan kesan terbakar / sunburn. Malah, ia sangat sesuai untuk semua jenis kulit. Bagus kan?

Mommy pernah reviu pengalaman Mommy menggunakan Aqua Whitening Cream di Jepun baru-baru ini dalam entri ini

Pelembap ini adalah antara pelembap terbaru yang Mommy cuba. Selepas sebulan lebih menggunakannya, Mommy betul-betul jatuh cinta.

Dengan tekstur yang ringan, tidak melekit, Mommy konsisten menggunakannya setiap hari. Yang paling unik, setiap kali Mommy sapu ke wajah, akan terhasil titisan air di wajah. Hasil titisan yang hadir itulah membantu kulit kita sentiasa lembap.

CARA GUNA AQUA WHITENING CREAM

Mommy akan sapukan ke seluruh wajah Mommy sejurus selepas menggunakan Aloe AC Bubble Cleanser. Kombinasi 2 produk ini memang sesuai untuk kulit Mommy.

Untuk produk penjagaan kulit yang berkualiti tinggi, selamat dan berasal dari Korea, Mommy sarankan untuk cuba produk Hansaegee Nature ini.

 

 🍁Company name: Hansaegee Nature
Image

WORTH REPURCHASE: AQUA WHITENING CREAM

WORTH REPURCHASE: AQUA WHITENING CREAM

(By Shad on 19th Dec 2018)

Hi, good day everyone. Remember my last post about my favorite water drop texture cream? It is Aqua Whitening Cream from Hansaegee Nature. Yayyy, I have been using this unique cream for about a month now. If you read my previous post about this cream, you will notice that, I repeatedly talk about how I love the texture from this cream. Link HERE if you haven’t read the post yet.

In nice short talk, Aqua Whitening Cream is a 2 in 1 moisturizer that rich in whitening and moisturizing ingredients that help boost moisture into the skin, heal sunburn, repair skin and more. Other than the positive result which I experienced from continuous used, I am so in love with the water drop texture from this Aqua Whitening Cream. It is a nice cream to give it a try and worth repurchase. It is simple, easy to use, safe ingredients and most importantly it works!
This cream did pretty awesome in giving moisture to my skin and I manage to calm redness and heal sunburn with this cream. Because I love this cream so much, I am now ready to purchase another one. All the Hansaegee Nature skin care products are ONLY available at official Website shop www.hansaegee.com/shop.
Before we go further, if this is your first time hearing about it, Hansaegee Nature is a skin care brand based in Malaysia and all products are 100% Original made in Korea. Established since 2011, they start up with direct importing high quality and original skin care product from Korea. Aiming to provide quality and safe Korean product to customer, Hansaegee Nature assures you with all ingredients of products legally approved and safe to use.

Their best seller product for many years is Gold Nano CC Cream. Then in 2016, the in house brand Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream was launch in order to provide more complete skin care experience to customer. Followed by Hansaegee Nature Aloe AC Bubble Cleanser in year 2018 and now venture into Eye Care productFacial Mask and lots of new skin care product.
All products are direct import legally from Korea to Malaysia and will be delivery from warehouse in Malaysia. Rest assured, we will get the product within faster period of time, legally approved by local authority, safe and product maintained at the good quality. All products only can be purchase on Hansaegee Nature website.
So, I am ready to purchase my new Aqua Whitening Cream. I like their website, clean, easy to use/make order and very customer friendly. First, like usual sign up new member. Fill in the detail required like name, email address and password then create an account. Upon signing up, we will receive 50 points.

After completing sign up an account step, I am ready to shopping. The website is clear, and I can easily found the link button to go to all products link. At the upper website, they have clickable link BEST SELLER, PRODUCTS, PROMOTION, REVIEWS, TUTORIALS and WHAT’S NEW. Drop down menu shown under PRODUCTS are Skin Care, Facial Mask and Eye Care. Under Skin Care, there’s Aqua Whitening Cream that I want to buy

As you can see above, the product and price also clearly stated. Great news was, it is free delivery within whole Malaysia for purchase more that RM70 and above. And customer will earn 1 reward points for every RM1.00 spent. For example, I buy Aqua Whitening Cream, so I got free delivery because the price is more than RM70 and I will get 148 points. And every 100 point can redeem for RM1 discount next purchase. And the reward points will never expired. Lovely.

I also like Hansaegee Nature Website for their product description. All products have detail description, and information that are able to search in the Website. This make thing easier for me, like everyone else, I am absolutely an ingredients go-thru person. Luckily on Hansaegee Nature website, they provide all the detail for each product. From the ingredients list, benefits, image explanation for better understanding and more. Almost perfect! I like it!
Finish reading the information proceed to next step, add the product to cart click ADD TO CART. Proceed to next step, after conforming, click GO TO CHECKOUT and earn 148 points. Easy right?

After checkout, fill in delivery address and choose shipping method. Hansaegee Nature provides 2 option of delivery,  via Gdex or Pos Laju. I choose Pos Laju. The delivery is fast. All the order and payment done before 10 am will be shipped out at the same day, if after 10 am will ship out at the next working day.

Next step after fill up shipping information, proceed with Review and Payment. For order option, they also provide many options. Product can order directly at website and payment by using Online Bank Transfer, ATM Deposit, or Credit Card (via ipay88) as shown in picture above. Or can place order by contacting Hansaegee Nature (via what’s app Or Live Chat) and the customer service team will assist immediately. If you have any question or need consult by Hansaegee team, can contact them by Live Chat, WhatsApp, or Email.

We love Free Gift right? Here’s what I got in the package for placing order Aqua Whitening Cream. Comes with the cream, there are 3 gifts included; FREE Gift Pen, Paper Bag and Mirror. Awesome part, there are free gift for every order (different gift depending on the amount of order). So lovely, I’ve got my second pack of Aqua Whitening Cream. Delivery only takes 2-3 working days, and the parcel was nicely packed and wrap with bubble.
While exploring the website, I was fascinating with the REVIEW and TUTORIAL part on the web. It was pretty awesome to put a great feedback there. You know, the more I read the feedback, the more I want to try all the products. Do you? So without waiting, I place my next order for Gold Nano CC Cream, Hansaegee Nature Aloe AC Bubble and Yogurt Facial Mask. It was on sale! So, YES!

Above are screenshot of the Review and Tutorial. The Review is basically an experience from happy customer that share some skin care tips using the product and the Tutorial part consist of tutorial ‘how to use the product’ and there are video too for better view. There are very convincing! I personally love to read people opinion before buying the product, and Hansaegee Website did a great job to provide all of the review and tutorial. They also have product on sale too. Nice.

Don’t forget to sign up as member. There are so many benefits, https://hansaegee.com/shop/memeber-benefits. If you need to reach Hansaegee Nature for daily update, they also have Instagram page, Facebook page, Youtube page and Blog page

 

 🍁Company name: Hansaegee Nature
Image

ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER & AQUA WHITENING CREAM | HANSAEGEE NATURE REVIEW

ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER & AQUA WHITENING CREAM | HANSAEGEE NATURE REVIEW

(By Shehan on 29th Nov 2018)

Banyak juga yang Mommy dah baca perihal tips jaga muka ala Korea ni. Paling kurang pun, 10 langkah orang Korea selalu amalkan dalam rutin penjagaan kulit mereka tu..

Tapi kali ni Mommy nak kongsi penjagaan wajah, masih ala Korea, tapi hanya dengan 2 langkah mudah sahaja!

Yup.. 2 langkah sahaja! Yang pasti, kulit akan glow, yang ada sunburn tu, selepas penggunaan yang konsisten, mesti akan REPURCHASE. Percayalah..

2 LANGKAH MUDAH DENGAN HANSAEGEE NATURE

Jom Mommy nak kongsi 2 langkah mudah untuk dapat kulit segebu ala orang Korea! Hanya menggunakan produk daripad Hansaegee Nature.

LANGKAH 1 : ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER – Super Clean Bubble Cleanser Skincare

Aloe AC Clean Bubble Cleanser ini sesuai untuk semua jenis kulit (berminyak, kering dan kombinasi).

Kandungan utamanya adalah Aloe Barbadensis Leaf & Tea Tree Leaf Oil yang boleh sihatkan kulit kita.

Fungsi utama Aloe AC Clean Bubble Cleanser ini adalah untuk mengeluarkan sebum dan minyak tambahan dalam kulit serta mengawal minyak yang keterlaluan.

Ia juga membersihkan kulit secara mendalam hingga ke liang pori sekaligus mengawal ia dari menjadi besar, terbuka dan mendatangkan kesan buruk yang lain.

Selain itu, ia juga sesuai untuk anda yang ada isu liang pori yang besar dan punya whitehead dan blackhead.

Dan paling best, ia dapat mengawal dan merawat masalah jerawat yang timbul dengan penggunaan yang konsisten.

TEKSTUR

Foam @ Soft bubble. Best tau! Rasa nak picit banyak kali jer. Hahaha..

Close up sikit..

CARA GUNA

1. Basahkan tangan dan muka terlebih dahulu. Wajib basahkan betul-betul tau..

2. Picit sekali atau 2 kali pump tu..

3. Sapu di wajah dengan penuh kelembutan ibarat buih bermain-main di pipi..

Untuk cuci wajah, Mummy gunakan teknik muka iaitu dari dagu, Mummy akan tolak ke pipi dan urut secara membulat

Tips urutan ini adalah untuk menegangkan wajah, meruncingkan pipi dan dagu serta menjadikan awet muda.

4. Bilas wajah dan rasa kelembutan kulit. Best!

Untuk pengetahuan korang, Mommy gunakan produk ini ketika travel ke Jepun baru-baru ini. Memandangkan Mommy akan simpan cleanser ini di dalam luggage, Mommy seal kawasan penutup Aloe AC Clean Bubble Cleanser ini untuk mengelakkan ia meleleh keluar disebabkan tekanan udara ketika di dalam flight nanti.

Cleanser ni menarik tau.. walaupun ia adalah liquid di dalamnya, once kita pump out, terus keluar foam. Haaa..

PENDAPAT MOMMY

Tekstur foam @ buih lembut ini memang buat Mummy enjoy setiap kali cuci muka. Mommy gunakan setiap pagi dan malam. Ye lah.. Siang hari tu,macam-macam kotoran yang melekat di wajahkan?

Aloe AC Clean Bubble Cleanser ini langsung tak merengsakan kulit Mommy. Ini kerana kandungannya yang membantu melembapkan kulit Mommy sekali.

Harga : RM65 sahaja!!

Saiz : 150ml

Rate : Mommy beri 5 bintang!

LANGKAH 2 : AQUA WHITENING CREAM – Waterdrop Moisturizer

Langkah kedua adalah menggunakan AQUA WHITENING CREAM ini. Bagi kulit kering seperti Mommy.. Ini sepatutnya yang perlu ada dalam rutin harian kita..

Pelembap yang sangat best buat Mommy so far! Trust me bebeh. Habis ni, pasti Mommy beli lagi..

Kandungan utamanya adalah Camellia Japonica Seed Oil yang membantu melembapkan kulit, mencerahkan dan merawat kulit kemerahan dan kesan terbakar / sunburn.

Kulit yang sesuai untuk produk Aqua Whitening Cream ini adalah semua jenis kulit termasuk berminyak, kering, kemerahan atau terbakar, kulit sensitive atau berjerawat, mempunyai garis halus kedutan dan warna kulit tidak sekata. Fuh. Perfecto!

Semua boleh!!

Ia turut berfungsi membantu mengawal minyak yang keterlaluan.

TEKSTUR AQUA WHITENING CREAM

Tekstur Aqua Whitening cream ini adalah berbentuk water drop based cream. Kenapa? Nanti Mommy tunjuk.

Cream ini teksturnya lembut dan tidak melekit atau berminyak.

Selepas kita sapu cream ini di wajah dan leher kita, akan terhasil titisan air seperti ini. Unik kan? Ini akan berikan kesan kelembapan kepada kulit kita sepanjang hari.

Ini akan berikan kesan kelembapan kepada kulit kita sepanjang hari

CARA GUNA AQUA WHITENING CREAM

1. Selepas selesai mencuci wajah dengan Aloe AC Clean Bubble Cleanser, letakkan beberapa calit Aqua Whitening Cream ini di wajah dan leher, sapu sehingga titisan air itu timbul selepas beberapa saat.

2. Selepas itu, cuma perlu dab-dab kan titisan air tu sehingga meresap ke kulit. Mudah kan?

PENDAPAT MOMMY

Kulit Mommy makin lembap. Memudahkan Mommy makeup juga setiap hari. Memang wajib guna setiap pagi dan malam. Dan pada waktu malam, Mommy akan sapu 2 lapisan untuk kesan yang lebih bagus. Tak percaya? Kena percaya. Cuba dahulu.

Nak cuba test sentuh pipi Mommy tak? Hehehe

Harga : RM148.30 sahaja!!

Saiz : 50ml

Rate : Mommy beri 5++ bintang!

 🍁Company name: Hansaegee Nature
Image

One Month Experience with Hansaegee Nature | What I Like The Most

One Month Experience with Hansaegee Nature | What I Like The Most

(By Lenne on 29th Nov 2018)

Hello gorgeousness! Today I’m going to share about the bubble cleanser and moisturizer from Hansaegee Nature that I have been loving and incorporating in my skincare routine for more than a month now. I’m a girl with oily skin type that gets so scared and insecure to try new products because I know what works well for my skin and I’d like to stick with them for as long as I can. However, being a beauty lover, I will try anything in the beauty world at least once.

There’s nothing much I want for my skin other that it to be healthier, brighter and of course, hydrated because as you all know, hydration is the key.

After been using the perfect combo from Hansaegee Nature, I can see that my skin got clearer, my oil production is somewhat controlled, my dark spots are pretty much decreased and for the most part, my complexion feels super supple and hydrated!

I gotta be honest: This was not the be-all and end-all to my complexion concerns. It was pretty damn close though, and that’s awesome. As far as skincare routine goes, here’s mine – and how my skin changed along the way:

1. Simple Hydrating Cleansing Oil
2. Garnier Micellar Cleansing Water
3. Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser
4. Some By Mi Miracle Toner
5. Bio Essence Moist-In Water Lotion
6. Naturals By Watsons Rice Bran & Soy Bean Illuminating Essence
7. Bougas Beauty Serum / Wardah Vitamin C Serum
8. Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream
9. Hiruscar Post-Acne Spot Gel
10. Biore Anti-Pollution Body Care Serum Sunscreen

My skin the past few months

My skin (without any base makeup) after incorporating Hansaegee Nature’s products in my skincare routine

What I like the most after been using them for a month:

Both did not break me out – this what cornerns me the most because living with oily skin is not easy as trying new products might result in oilier complexion if I’m reacting badly to certain products and both of these did not do that to me.

The bubble cleanser did not dry out my skin – It did my skin good each and every morning, not only leaving it clean but also keeping it moisturized long after washing process. It was never too heavy, which some foam cleansers do.

The moisturizer contains Niacinamide – You know I will love any products that contain it. It evens out my skintone, treats blemishes and I found it really sunk in for long lasting hydration too. I also love it for its unique water-based formula that bursts upon application for what literally feels like slapping water on your face.

The formulation – I just love the overall formulation of both products as they are formulated with herbal and natural extracts, so you know most of the ingredients won’t necessarily upset your skin.

Made for all skin types – Yes, anyone who has normal skin, oily skin, dry skin, combination skin, or even the most sensitive skin will enjoy these products. I just like the fact that if one product is marketed for all types of skin because everyone can enjoy it and experience it.

Their size – They have the perfect size of packaging that’s not too small or too big! Just nice and easy to grip. I don’t have any problem carrying them around when I’m outside, especially the moisturizer!

Final thoughts: I would recommend you trying out both of these products and embracing the hydrated, healthier and brighter complexion of yours. They are such a staple in my skincare routine now. I think I should keep in mind how often I use it because I’m scared I might ran out of them soon!

  🍁Company name: Hansaegee Nature

Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream | Repair Redness & Sun Burn Damaged Skin.

Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream | Repair Redness & Sun Burn Damaged Skin.

(By Sally Samsaiman on 22th Nov 2018)

Rawatan untuk sunburn, tona kulit tidak sekata | Hey, #KakakKimchi bersiaran lagi dengan produk kecantikkan daripada Korea..hahaha…iye, #KakakKimchi korang kalau ada benda daripada Korea kena share!

Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream bukannya produk baru yang ada dipasaran…tapi Sally baru je jumpa…Aqua Whitening Cream merupakan krim pelembap. Ianya juga boleh membantu merawat kesan sunburn, atau muka merah-merah sbb panas matahari. Kalau korang nak tau, istimewanya krim ni sebab dia boleh berubah jadi titisan air! So, ianya sangat melembapkan dan sesuai la untuk kulit kering juga..Hehehe…excited kan dengar?

Jenis: Memutihkan dan Melembap
Kegunaan: Muka & Leher
Tekstur: Krim yang berasaskan titisan air (Milky Gel)
Saiz, kapasiti: 50ml (65 × 65 × 55 mm)

Aqua Whitening Cream ni diformulasi dengan ekstrak herba yg boleh menembusi lapisan kulit dan membaikpulih kulit. Pasal tu kalau korang sunburn mmg krim ni terbaik pakai. Antara kandungan yang ada dalam krim ini:

↪ Camellia Japonica Seed Oil
Non-comedogenic, tak menghalang liang pada kulit, tidak menyumbang kepada jerawat…Ianya juga membaikpulih kekeringan dan kerosakkan kulit akibat sunburn dan yang penting sekali ianya boleh menyimpan kelembapan jauh ke dalam lapisan kulit yang paling bawah.

↪ Niacinamide (juga dikenali sebagai Vitamin B3)
Membantu memperbaiki tona kulit..Disamping mencerah, membersih dan menegangkan kulit…Kesan ini dirumuskan dengan ekstrak herba yang memberikan penembusan dalam kulit, mengembalikan dan menstabilkan tahap kelembapan dalam kulit dan membuat kulit yang lebih jelas berseri.

↪ Water, Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane, Glycerin, Pinus densiflora leaf extract, Sodium chloride, Angelica acutiloba root extract, Cnidium officinale root extract, Paeonia albiflora root extract, Rehmannia chinensis root extract, Prunus armeniaca (Apricot) kernel oil, Betaine, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, DMDM Hydantoin, Perfume, Gardenia florida fruit extract.

Cara nak gunakan pun mudah sangat…lepas kita bersihakan muka, gunakan toner kalau korang jenis guna laa…lepas tu sapukan Aqua Whitening Cream dekat muka dan leher…Cara yang betul nak gunakan krim ini ialah lepas kita oleskan krim tu kat muka, kita perlu “menepuk” muka perlahan-lahan dengan tangan, sampai titisan air akan muncul, macam dalam gambar tuuu…

Krim ni sangat lembap, walaupun dia jadi titisan air pada muka, lepas kita sapu rata akan mudah diserap ke dalam kulit. Lepas pakai akan rasa berangin sikit tapi bukan berangin macam menthol tu cuma rasa soothing effect yang melegakan…Sebiji rasa macam kita “splash” air kat muka…haaa…macam tu la dia punya definasi..hahahaha

Kalau jenis kulit kering, tak kisah la sebab terdedah kepada matahari atau duduk dalam penghawa dingin dalam masa yang lama, boleh gunakan krim ini secara kerap tapi guna nipis jela tak perlu guna terlalu banyak. Korang akan rasa kulit lembap dan selesa sebab krim ini tidak berminyak. Boleg guna pagi atau malam, takde masalah.


Sally suka guna krim ni, buat masa ni kalau keluar ke memang Sally guna sebab bila kena panas matahari tak rasa terik sangat kulit muka. Selain daripada tekstur dia yang jadikan muka rasa lembap, sejuk dan takde rasa radang, suka tekstur dia yang tak berminyak walaupun dia krim.

Kalau korang mencari produk yang sesuai dengan semua jenis kulit, tak merengsakan kulit, melembapkan dan dalam masa yang sama memberi efek pemutihan dan sekatakan tona kulit muka, Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream memang pilihan yang tepat dan terbaik.

 

🍁Company name: Hansaegee Nature
                              🍁 Product : https://hansaegee.com/shop/skin-care.html