Image

Tips Routine Skin Care Untuk Kulit Lebih Cerah Dan Glowing

Tips Routine Skin Care Untuk Kulit Lebih Cerah Dan Glowing

(By Aidasue on 10th April 2019)

Hansaegee Aqua Whitening Cream dan S+ Recover Gold Nano CC Cream.

Hello semua. We know that Korean Skincare ni adalah antara terbaik di dalam dunia, so kali ini produk  terbaharu yang i akan review adalah dari Hansaegee Nature, iaitu pelembap ( water based) Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream dan juga Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream.

 Hansaegee Nature  Aqua Whitening Moisturizer Cream

Ini merupakan pelembap berasaskan air yang mempunyai efek “Water drop” yang memberikan kelembapan maksimum pada kulit dan terus rasa segar dan kulit tidak melekit selepas dipakai. Pelembap ni langsung tak tebal macam normal moisturizer yang kita pakai ya, so korang jangan expect pakai sikit je tau, sebab ini water based, untuk bagi maximum hydration to our skin.

Tektur

Ini adalah water based dan kalau korang boleh tengok tekstur yang I share kat bawah ni, boleh tengok ia tidak melekit & very light weight.

Antara benefit water based moisturizer ini:

* “Water drop” yang memberikan kelembapan pada kulit dan tidak melekit.

*Memberikan efek kesegaran pada kulit dengan segera

*Ia mempunyai fungsi pemutih pada kulit dan dalam masa yang sama menghidrat kulit anda.

*Merawat kesan sunburn jika kulit terdedah kepada cahaya matahari.

*Mempunyai ekstrak herba supaya kulit dapat menyerap pelembap dengan lebih cepat dan berkesan.

*Whitening & Moisturizing effect plus formulated with Herbal extract which give deep penetrate within skin, normalize moisture level in the skin and make clearer & firmer skin.

Antara bahan yang terdapat di dalam produk:

Camellia Japonica Seed Oil: Non-comedogenic, tidak menyumbat liang pori wajah dan mengurangkan penghasilan jerawat. Ia juga membantu kulit pulih selepas sunburn ataupun kemerahan Membantu untuk ‘lock’ pelembap di dalam kulit kita.

Niacinamide (juga dikenali sebagai Vitamin B3) : Membantu memperbaiki tona kulit wajah supaya lebih sekata. Memebantu  mencerah, membersih dan menegangkan kulit. Mengembalikan dan menstabilkan tahap kelembapan dalam kulit dan membuat kulit yang lebih jelas berseri.

Bahan lain: Water, Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane, Glycerin, Pinus densiflora leaf extract, Sodium chloride, Angelica acutiloba root extract, Cnidium officinale root extract, Paeonia albiflora root extract, Rehmannia chinensis root extract, Prunus armeniaca (Apricot) kernel oil, Betaine, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, DMDM Hydantoin, Perfume, Gardenia florida fruit extract.

Cara penggunaan

Selepas membersihkan kulit, sapukan toner dan diikuti dengan Hansaegee Nature  Aqua Whitening Cream pada wajah anda. Calitkan pada dahi, kedua belah pipi, hidung & dahu dan urut lembut dalam keadaan membuat. Anda akan dapati ‘water drop’ akan terhasil sedikit demi sedikit dan tepuk lembut wajah anda.

Personal Review

So I memang suka pakai Aqua Whitening Cream ni and not only me, tapi my husband pun pakai sebab dia memang jaga kulit dia sebab kulit dia cepat kering. Usually lelaki tak suka pakai pelembap sebab ada yang bertekstur melekit dan tebal kan? We love it sebab ianya lightweight dan seolah-olah you pakai pelembap bertekstur air je kat muka you, rasa sangat refreshing!

Dan pada yang ada kulit kering dan selalu duduk dalam aircond, the Aqua Whitening Cream is suitable for you. I suka texture dia yang tak tebal, sesuai untuk yang suka water based moisturizer, non sticky and works wonder!

Ini kulit kita tanpa secalit makeup pun, hanya pakai pelembap je. Nampak fresh kan?

Selepas itu, anda boleh teruskan dengan pemakaian Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream.

Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream

First of all apa tu CC Cream? CC Cream adalah Colour Control Cream, jadi iaadalah krim siang yang semuanya ada di dalam satu dan ia lebih ke arah memperbetulkan dan seimbangkan tona kulit wajah kita.

Boleh lihat CC Cream ini berubah warna selepas disapukan pada kulit wajah kita. Nampak kan? ia akan berubah warna mengikut tona kulit kita dengan semulajadi.

Ia menjadikan kulit muka lebih glowing & fresh walaupun tanpa memakai solekan dan lebih cerah serta mampu mengekalkan kelembapan kulit sepanjang hari. Selain itu juga disebabkan CC Cream ini dilengkapi dengan SPF 50++ so tak perlu risau lagi untuk pakai sunscreen sebab kira CC Cream ni dah dilengkapi dengan sunscreen sekali dah pun. CC Cream ini adalah bebas dari sumber haiwan , paraben – free , sulfate – free , dan alcohol-free, so tak perlu risau ya kalau korang berkulit sensitive! J

Ingredient utama produk:

*“Mineral Water” – Mengimbangi pH kulit kita dan meningkatkan keanjalan kulit.

*“Ipomoea Hederacea Callus Culture Extract” – Efek anti bakteria dan mengurangkan masalah radang kulit.

*“Colloidal Gold” – Melambatkan penuaan dan mengurangkan kesan infrared dari cahaya dan mempunyai bahan anti oksidan.

Ingredient lain: Mineral Water, Cyclopentasiloxane, Propylene Glycol, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Cetyl Ethylhexanoate, Caprylic/Capric, Triglyceride, Titanium Dioxide, 4-Methylbenzylidene Camphor, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, Dimethicone, Niacinamide, PEG-10 Dimethicone, Quaternium-18 Bentonite, Sodium Chloride, Dimethicone/Vinyly Dimethicone Crosspolymer, CI 77492, Xanthan Gum,Silicon Dioxide, Fragrance, Butylene Glycol, Oryza Sativa (Rice) Callus Culture Extract, CI 77491, Disodium Edta, Allantion, Adenosine, CI 77499, Pulsatilla Koreana Extract, Zanthoxylum Piperitum Fruit Extract, Usnea Barbata (Lichen) Extract, Mica, Silica Dimethyl Silylate, Polyester-1, Colloidal Gold

Cara penggunaan

Cara  penggunaan S+ Recover Gold Nano CC Cream

Selepas membersihkan kulit, sapukan toner dan diikuti dengan Hansaegee Nature  Aqua Whitening Cream pada wajah anda. Kemudian anda boleh memakai Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream. Caranya, calit sedikit CC Cream pada dahi, kedua belah pipi, hidung, dagu dan sapu rata pada keseluruh wajah sehingga ia menyamai tona kulit anda. Simple je kan? Kemudian boleh proceed dengan makeup, itu je.

Yang paling bestnya produk ini kalis air, dan mampu menjadi primer alat solek anda, boleh tengok gambar di bawah, warna eyeshadow pun Nampak lebih pigmented dan gelap kan?

itu juga CC Cream ni mempunyai special features seperti complexion control + brightening. Ia mampu membuatkan kulit nampak luminous dan glowing walaupun dalam masa yang sama ia melembapkan kulit. Selain itu juga ia ada emulsion powder so bila pakai tu tak nampak oily dan wajah nampak glow the whole day!

Personal Review

Currently lepas pakai skincare pagi-pagi I memang letak both products dan I personally suka CC Cream tu. Sebab kulit I sawo matang, so usually lepas pakai foundation & dan set kat kulit, tak berapa nak putih. So I memang suka efek putih kat kulit muka I, thus S+ Recover Gold Nano CC Cream sesuai untuk i. Dan pada yang ada kulit kering dan selalu duduk dalam aircond, the Aqua Whitening Cream is suitable for you. I suka texture dia yang tak tebal, sesuai untuk yang suka water based moisturizer, non sticky and works wonder!

 🍁Company name: Hansaegee Nature
Image

Aloe AC Clean Bubble Cleanser | Pencuci Muka Simple Atasi Kulit Berminyak Dan Mengatasi Masalah Kulit Berjerawat.

Aloe AC Clean Bubble Cleanser | Pencuci Muka Simple Atasi Kulit Berminyak Dan Mengatasi Masalah Kulit Berjerawat.

(By Syamimi Saad on 15th Feb 2019)

Hai readers.. Harini kita nak berkongsi tentang satu masalah selepas jalani Operation haritu. Selepas operation, kita memang tak dapat nak jaga kulit muka. Sebab wayar tiub sana sini, then operation haritu kan berjahit sampai ke bibir. So nak elakkan kesan jahitan disitu terkena air, terpaksa skip skip basuh bahagian muka.

Disebabkan masalah tak dapat nak cuci muka dengan sebaiknya, muka kita mula nak jadi sesuatu. Kulit muka mula berminyak. Pelik rasanya sebab kulit muka kita bukan jenis berminyak. Rasanya hari ke-4 macam tu kita slow slow cuci muka. Guna cleanser. Tapi tak boleh nak cuci betul betul sebab masa tu tiub minum susu belum dicabut lagi.

So disebabkan muka menjadi berminyak dan mula naik berdaki, kita cuba cuci pakai 1 jenis cleanser ni. Sebab cleanser tu je yang kita bawa ke hospital, so bila pakai muka still sama. Muka tetap berminyak. Bila dapat balik rumah, kita cuba gunakan satu cleanser baru ni. Aloe AC Clean Bubble Cleanser namanya. Try guna yang ni dengan harapan dapat atasi masalah kulit berminyak tu.

Beberapa hari juga la mencuba gunakan Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni, kulit yang berminyak tu berjaya diatasi. Punya la pening pikir kenapa muka berminyak, rupanya ada juga jalan penyelesaikannya.

Mesti nak tahu apa kandungan yang terkandung dalam Aloe AC Clean Bubble Cleanser, yang boleh membantu muka jadi bersih tak berminyak tu kan?

Haaa, nak tahu, nama nya pun Aloe kan, salah satu kandungannya ialah Aloe Vera dan Tea Tree Oil. Kita semua pun sedia maklum kan, aloe vera elok dalam mengatasi masalah kulit kan.

Sebenarnya, Aloe AC Clean Bubble Cleanser bukan sahaja untuk masalah kulit berminyak, tetapi, ianya juga dapat membantu mereka yang mengalami masalah kulit berjerawat juga. Bagaimana ianya dapat membantu? Ianya dapat membantu dengan membersih secara mendalam dan menutup lubang-lubang jerawat yang ada.

Apa yang bestnya bila dah menggunakan Cleanser ni, kulit dah la tak berminyak, dia elok je lembap seperti biasa. Dan ianya juga tidak mengeringkan tau. So memang best guna sebab tak perlu risau dah.

Mesti ada yang nak tahu, macam mana rupa Cleanser ni kan? Meh tengok ni. Botol ni tersedia dalam bentuk dipam tau. So bila kita pam, maka akan keluar cecair dan ianya dalam bentuk berbuih. Berbuih tapi ada air sekali. So kalau kita tak basahkan kulit muka terlebih dahulu pun takpe, sebab ianya takkan kering dimuka. Dan teksturnya ringan.

 

Kebiasanya pembersih jenis gelembung boleh membersihkan kulit dengan baik, tetapi mungkin membuat kulit sangat kering selepas mencucinya. TETAPI Pembersih Bubble Clean Aloe AC ini berbeza, ia adalah pembersih kualiti yang baik, ia membilas liang kulit bersih dengan kulit kelembapan, kita pasti selepas korang bersihkan dan basuh, korang akan rasa kelembapan, tidak kering. Ia adalah pembersih yang berbuih, Melembutkan & WATERY.

Sebelum terlupa, harga yang ditawarkan untuk 1 botol ni ialah RM65 sahaja.
Untuk kandungan sebanyak 150ml.

 🍁Company name: Hansaegee Nature