Image

Beauty: Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser for Healthy Complexion

Beauty: Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser for Healthy Complexion

(By Dayve Rampas on 08th May 2019)

I have been looking for cleanser that effectively removes dirt, dead skin cells, and make-up residue but I only found those cleansers that made my skin dry… So dry that I have rashes and acne all over my face. I was so worried that I read a review from a blogger (www.ienaeliena.com) who wrote a review about Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser. So, I decided to give it a try – for the sake of solving my skin problem.

Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser contains Aloe Vera which has a wide range of phytochemicals and nutrients which help to restore the skin and maintain a healthy complexion. It is a valuable skin care ingredient and natural emollient which helps to keep the skin soft and supple. So, when Aloe Vera oil is mixed with Tea tree oil, this may be suitable for use as a cleansing solution especially for treating mild to moderate acne. However, let’s take a look at some information on both Aloe Vera oil and Tea Tree Oil.

Aloe Barbadensis Leaf Oil

By nature, aloe oil is not a pure oil but it is prepared by mixing the aloe vera plant with fatty oil. Aloe Vera is usually the leaves of gel that is used to create the oil. Aloe vera was an important component in herbal medicine and was referred to it as the ‘Plant of Immortality’ which was used by Ancient Egyptians as a treatment for infections, rashes, and burnt. Other civilisations such as the Arabs, Greeks, and Spaniards used aloe vera to reduce perspiration and eliminate body odour.

Here are some of the nutrients which you can get from Aloe Vera gel and oil:

*Vitamins – Vitamin C, Vitamin A (Beta-Carotene), Vitamin E (Alpha-Tocopherol), Vitamin B1, Vitamin B2, and Vitamin B6 (Choline & Folic Acid)

*Minerals – Iron, Copper, Magnesium, Calcium, Maganese, Sodium, and Potassium.

*Amino Acids

*Anthraquinones – Aloe emodin, aloin, and cinnamic acid ester.

*Lipid Compounds – Arachidonic acid, gamma-linoleic acid, and other phytosterols.

*Polysaccharides

Here are some of the benefits of aloe vera oil to skin:

*Aloe vera is anti-inflammatory, anti-bacterial, anti-fungal, and anti-oxidant.

*Aloe vera acts as astringent which promotes healthy skin.

*Aloe vera helps skin-healing from sunburn, small cuts, and wounds.

*Aloe vera is also great to keep the skin supple and firm.

*It helps to prevent the appearances of fine lines, wrinkles, and stretch marks.

*It also can be used to address common skin problems such as psoriasis, eczema, and rashes.

Tea Tree Leaf Oil

Tea Tree Leaf Oil or melaleuca oil acts as an antiseptic for skin conditions which is popular among the indigenous communities along the east coast of Australia. Tea tree oil has been a useful and beneficial herbal oil. Tea tree oil has similar function as Benzoyl Peroxide in minimising acne lesions or hair follicles clogged with oil and dead skin cells. However, tea tree oil caused fewer side effects than Benzoyl Peroxides.

WHAT I SAY

Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser is specially formulated to gently clean while maintaining the skin’s natural moisture balance, keeping it supple and soft. Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser contains Aloe Vera Oil, and it has been said that Aloe Vera oil can last about 8 to 10 months – longer shelf life than aloe vera gel. It contains most of the nutritional properties just like aloe vera gel.

Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser is enriched with tea tree leaf oil and aloe vera oil to enhance skin protection. I love this cleanser because it leaves my skin squeaky clean and fresh. It keeps my skin moisturized whole day long after cleansing. I actually love its fluffy rich foam which prevent the skin from over-drying.

Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser is my favourite skin cleanser ever used. It smells so natural and makes my skin feels clean after use. Its rich and moist Aloe AC Bubble removes excess sebum and impurities deep within the pores and promote clean looking skin. It is really suitable for all skin types.

Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser is a good cleanser and it is really suitable to be paired with Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream. I’m so in love with this cleanser as I noticed that my rashes and acne have subsided. I know I need to constantly take care of my skin using this 2 products (that’s why I have to ditch other products for the time being).

If you are wondering whether I would repurchase this cleanser again, DEFINITELY YES! Why? It’s so good to my skin and works wonder! I have also asked my Mom to try this cleanser since she has dry and sensitive skin. She loves this cleanser as it does not overdry her skin. I guess I have to buy another bottle of Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser since Mom has snatched it away from me. It’s a good product, and I would definitely recommend this cleanser to you, too!

Image

ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER BY HANSAEGEE NATURE

ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER BY HANSAEGEE NATURE

(By Scha Nazri on 11th April 2019)

Assalamualaikum. Hai guys!

Pernah tak korang rasa muka berminyak, tak selesa, kusam dan rimas terutamanya selepas balik dari kerja ataupun keluar berjalan dengan family or friends? Yes! Itu lah apa yang Scha alami everyday selepas balik kerja. Rasa nak bertapa dalam shower tapi hakikatnya tak boleh sebab Sofia mengamuk. Haha #momslife
Tapi, thankfully ada Aloe Ac Clean Bubble Cleanser dari Hansaegee Nature sebab boleh rasa kesegaran selepas cuci muka seperti rawatan spa! Yeapp. Tak tipu okkk.
Bubble dia banyakkk and muka tak rasa tegang selepas cuci. Tahu tak kalau korang cuci muka dan kulit muka rasa tegang je itu bermakna produk tu tak sesuai untuk korang? Itu tanda kena beli produk baru and Scha suggest Aloe AC Clean Bubble Cleanser!
Nampak tak buih-buih kecil bubble cleanser ni? It’s is so watery and soft on skin!
Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni ada aloevera dan juga minyak tea tree sekaligus melembapkan kulit dan memberi kesegaran yang maksima! Bubble Cleanser ni sangat sesuai untuk semua jenis kulit iaitu berminyak, kering mahupun combination skin. So jangan risau okay. Semua orang boleh try bubble cleanser ni.
Jom lah Scha tunjuk step by step guna Aloe AC Bubble Cleanser ni
Tara! Bersih kan? Lama-lama guna insya-Allah jerawat pun segan nak muncul sebab bersih sangat. Haha. Untuk yang oily skin, jangan risau ok, sebab Aloe AC Bubble Cleanser ni akan membersihkan lebihan minyak di muka, rasa moist jee. Segar gitu! Make sure selepas guna makeup, bersihkan muka dengan Bubble Cleanser ni. Muka akan rasa fresh and selesa!
Istimewanya tentang Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni ialah asalnya dalam botol berbentuk cecair tetapi apabila dipam, ia akan jadi berbuih. Buih ini lah yang akan membersihkan segala kotoran dalam pori muka kita. Banyak taw buih-buih dia. Cepat meresap ke dalam kulit kita.
Close up the magic pump!
See how the pump pumps out the foam? Amayyzingg!
Bila guna makeup, make sure bersihkan dengan betul ye kalau taknak miss jerawat datang menjengah. Bila Scha gunakan produk ni untuk bersihkan makeup, memang tak perlukan banyak kerja untuk buang sisa-sisa makeup. Cara yang betul sepatutnya kena guna oil cleanser dan kemudian barulah cleanser untuk bersihkan makeup. Tapi bila guna Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni, tak perlu 2 step dah. Sebabnya, bubble cleanser ni kan ada minyak tea tree, makanya boleh buang secara maksimum sisa-sisa makeup.
Kesan seminggu selepas penggunaan Aloe AC Bubble Cleanser
Selepas seminggu guna secara konsisten iaitu pagi dan malam, Scha rasa kulit lagi bersih terutamanya blackhead and whitehead di sekitar hidung. Memang terasa perbezaan dari sebelum ni. Kulit pun rasa lembap dan lembut je. Tak rasa kulit tegang selepas cuci muka. Tekstur buih yang sangat banyak membuatkan Scha tak sabar nak cuci muka setiap hari. Best kot cuci muka ada buih banyak!
Rutin harian penjagaan muka:
1. Scrub (seminggu sekali)
2. Aloe AC Clean Bubble Cleanser
3. Serum
4. Sunscreen
5. Tinted Moisturiser
More details:-
Aloe AC Bubble Cleanser
RM 65
150ml
Made in Korea
Ingredients: Aloe Barbadensis Leaf Juice, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree Leaf Oil), Salvia Officinalis (Sage) Leaf Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Extract, Jasminum Officinale (Jasmine) Extract, Lavandula Angustifolia (Lavender) Extract
This product is truly amazing. Sangat tak memberi ketegangan di muka dan juga kulit terasa bersih dan segar selepas rutin cucian. Isipadu produk pun agak banyak dan menjimatkan wang poket korang.
Image

PENGALAMAN MENGGUNAKAN ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER DARI HANSAEGEE NATURE

(By bondezaidalifah on 22th Feb 2019)

PENGALAMAN MENGGUNAKAN  ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER DARI HANSAEGEE NATURE Assalamualaikum dan Selamat Petang… Hai reader semua, Teruja Bonde hendak kongsikan pengalaman Bonde dengan anda semua… Setelah sebulan pemakaian produk Aloe AC Clean Bubble Cleanser.  Jika anda tertinggal tentang produk yang bagus dari Korea ini, yang Bonde kongsikan di entri REVIEW ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER  anda boleh terjah url link tersebut untuk semakkan dan sebarang rujukkan PENGALAMAN MENGGUNAKAN  ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER DARI HANSAEGEE NATURE

SETELAH SEBULAN PEMAKAIAN ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER DARI HANSAEGEE NATURE

Sudah sebulan Bonde gunakan Aloe AC Clean Bubble Cleanser nih.. Seperti sudah jatuh cinta dengan produk HANSAEGEE NATURE ni tau.. maklumlah produk Korea memang jadi kegilaan semua wanita, nak cantik macam wanita Korea juga… tapi Bonde lebih mementingkan kesihatan kulit wajah.  Kalau cantik kita tak selesa dan serari buat apa nak pakai atau guna produk tu… lama-lama akan memburukkan kulit wajah dan kecantikannya pula tidak kekal lama.

DARI ENTRI YANG LEPAS BONDE ADA MEMAKLUMKAN TENTANG REVIEW ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER

Pertama:
Memandangkan kulit wajah Bonde ni jenis kering jadi Bonde sangat sukakan ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER ni, Buih-buih putih memberikan keselesaan pada kulit wajah Bonde.
Apa yang Bonde suka sangat…. Kulit wajah tidak lagi nampak kekeringan seperti sebelum ini.

Kedua :
ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER Produk ni memang sangat best selain dari membersih dan menghilangkan kotoran ia juga bertindak melembutkan serta melembabkan kulit wajah.
Ini memang betul sangat hingga ke hari ini, kulit wajah sentiasa lembab dan segar sepanjang hari.

Ketiga :
Bau Tea Tree Leaf Oil sangat wangi Bonde sukakannya dan ianya memberi rasa segar.

Ini memang sangat Bonde akui bau ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER memang sangat segar selepas mencuci kulit wajah Bonde.

Keempat:
Saiz yang mudah untuk dibawa kemana-mana.. (balik kampung atau travel memang akan bawa just selit sahaja dalam handbag.
Sekarang memang Bonde sentiasa bawa kemana-mana sahaja Bonde pergi, bukan setakat balik kampung atau travel sahaja, hari-hari pergi pejabat pon Bonde akan bawa he he he bukan susah pun letak dalam handbag sahaja dan rasa tak lengkap pula jika tak pakai ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER

Kelima :
Yang ini tak ada pada entri yang lepas! jika anda rasa ingin bertukar pencuci muka Bonde cadangkan anda gunakan ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER dan rasai dan nikmati keselesaannya. Cubalah yea! anda pasti teruja dengan buih-buih lembut itu. Bonde pon akan repeat lagi…beli yang baru jika sudah habis nanti.. masalah nya ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER sebotol mempunya 150 ml jimat tau sudah sebulan lebih gunakan.. masih ada sedikit baki lagi. Harga pun sangat mampu milik hi hi hi hanya RM 65.00 sahaja memang berbaloi.

Anda boleh lihat dan baca tentang testimoni-testimoni atau pengguna yang gunakan produk-produk dari Hansaegee ni boleh baca dekat  url link
Image

Aloe AC Clean Bubble Cleanser | Pencuci Muka Simple Atasi Kulit Berminyak Dan Mengatasi Masalah Kulit Berjerawat.

Aloe AC Clean Bubble Cleanser | Pencuci Muka Simple Atasi Kulit Berminyak Dan Mengatasi Masalah Kulit Berjerawat.

(By Syamimi Saad on 15th Feb 2019)

Hai readers.. Harini kita nak berkongsi tentang satu masalah selepas jalani Operation haritu. Selepas operation, kita memang tak dapat nak jaga kulit muka. Sebab wayar tiub sana sini, then operation haritu kan berjahit sampai ke bibir. So nak elakkan kesan jahitan disitu terkena air, terpaksa skip skip basuh bahagian muka.

Disebabkan masalah tak dapat nak cuci muka dengan sebaiknya, muka kita mula nak jadi sesuatu. Kulit muka mula berminyak. Pelik rasanya sebab kulit muka kita bukan jenis berminyak. Rasanya hari ke-4 macam tu kita slow slow cuci muka. Guna cleanser. Tapi tak boleh nak cuci betul betul sebab masa tu tiub minum susu belum dicabut lagi.

So disebabkan muka menjadi berminyak dan mula naik berdaki, kita cuba cuci pakai 1 jenis cleanser ni. Sebab cleanser tu je yang kita bawa ke hospital, so bila pakai muka still sama. Muka tetap berminyak. Bila dapat balik rumah, kita cuba gunakan satu cleanser baru ni. Aloe AC Clean Bubble Cleanser namanya. Try guna yang ni dengan harapan dapat atasi masalah kulit berminyak tu.

Beberapa hari juga la mencuba gunakan Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni, kulit yang berminyak tu berjaya diatasi. Punya la pening pikir kenapa muka berminyak, rupanya ada juga jalan penyelesaikannya.

Mesti nak tahu apa kandungan yang terkandung dalam Aloe AC Clean Bubble Cleanser, yang boleh membantu muka jadi bersih tak berminyak tu kan?

Haaa, nak tahu, nama nya pun Aloe kan, salah satu kandungannya ialah Aloe Vera dan Tea Tree Oil. Kita semua pun sedia maklum kan, aloe vera elok dalam mengatasi masalah kulit kan.

Sebenarnya, Aloe AC Clean Bubble Cleanser bukan sahaja untuk masalah kulit berminyak, tetapi, ianya juga dapat membantu mereka yang mengalami masalah kulit berjerawat juga. Bagaimana ianya dapat membantu? Ianya dapat membantu dengan membersih secara mendalam dan menutup lubang-lubang jerawat yang ada.

Apa yang bestnya bila dah menggunakan Cleanser ni, kulit dah la tak berminyak, dia elok je lembap seperti biasa. Dan ianya juga tidak mengeringkan tau. So memang best guna sebab tak perlu risau dah.

Mesti ada yang nak tahu, macam mana rupa Cleanser ni kan? Meh tengok ni. Botol ni tersedia dalam bentuk dipam tau. So bila kita pam, maka akan keluar cecair dan ianya dalam bentuk berbuih. Berbuih tapi ada air sekali. So kalau kita tak basahkan kulit muka terlebih dahulu pun takpe, sebab ianya takkan kering dimuka. Dan teksturnya ringan.

 

Kebiasanya pembersih jenis gelembung boleh membersihkan kulit dengan baik, tetapi mungkin membuat kulit sangat kering selepas mencucinya. TETAPI Pembersih Bubble Clean Aloe AC ini berbeza, ia adalah pembersih kualiti yang baik, ia membilas liang kulit bersih dengan kulit kelembapan, kita pasti selepas korang bersihkan dan basuh, korang akan rasa kelembapan, tidak kering. Ia adalah pembersih yang berbuih, Melembutkan & WATERY.

Sebelum terlupa, harga yang ditawarkan untuk 1 botol ni ialah RM65 sahaja.
Untuk kandungan sebanyak 150ml.

 🍁Company name: Hansaegee Nature
Image

BEAUTY TALKS | REVIEW ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER BY HANSAEGEE NATURE

BEAUTY TALKS | REVIEW ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER BY HANSAEGEE NATURE

(By SiqaHiqa on 31st Jan 2019)

Dah lama rasanya blog ini sepi daripada review produk kecantikan dan untuk entri ke-4 tahun 2019, aku nak review satu produk kecantikan daripada Hansaegee Nature iaitu Aloe AC Clean Bubble Cleanser.
Aku bukanlah sejenis wanita yang suka cuba pelbagai produk kecantikan di pasaran. Rasa macam nak cuba tapi sebenarnya ada satu perasaan takut dalam diri sebab muka aku jenis yang ada kalanya tidak sesuai dengan sesetengah produk.
Kalau tak sesuai, maknanya, esok pagi selepas bangun dari tidur, akan muncullah bintik-bintik halus yang sangat banyak. Kulit muka automatik tidak halus apabila disentuh. Ada beberapa produk yang sudah meninggalkan kesan sebegitu. Aku sangat takut kalau kesan bintik halus itu kekal. Alhamdullilah setakat ini kulit muka kembali normal 🙂
Sebenarnya, kulit muka aku bukanlah halus lembut pun. Hihi. Cuma sekurang-kurangnya, kulit muka aku tiada jerawat (melainkan pada waktu bendera merah :D) dan boleh dikatakan licin lah jugak walau lubang pori-pori masih ada jelas nyata 😀
Ohh ya, kulit muka aku adalah kombinasi berminyak dan kering. Jadi kalau nak cuba produk, tak boleh guna produk untuk kering semata. Nanti kulit muka aku bertambah kering jadinya.

Kenapa aku pilih untuk cuba Aloe AC Clean Bubble Cleanser by Hansaegee Nature? 
Produk Hansaegee Nature adalah 100% Original Made in Korea. Bubble Cleanser ini diperbuat daripada 10 jenis ekstrak tumbuhan semulajadi. Bila cakap mengenai tumbuhan semulajadi, aku percaya bahawa tidak akan ada kesan tidak baik pada kulit muka kerana semestinya produk ini tidak mengandungi bahan-bahan berbahaya.
Dua jenis bahan semulajadi utama dalam produk ini adalah Aloe Vera dan Tea Tree OilAloe Vera terkenal sebagai satu tumbuhan semulajadi yang turut menjadi penyembuh terhebat untuk kulit muka. Banyak manfaat aloe vera seperti membasmi jerawat, mengecilkan pori-pori, menghaluskan kulit muka, mengurangkan kesan jerawat mencerahkan wajah, melegakan kesan sunburn dan melembapkan kulit.
Tea Tree Oil pula merupakan pilihan popular untuk mencegah dan mengurangkan parut jerawat. Gabungan aloe vera dan tea tree oil semestinya sangat bagus untuk membasmi jerawat dan juga melembapkan kulit.
Secara ringkasnya, Hansaegee Nature membantu dalam proses berikut:
*Menyembuhkan dan mengurangkan masalah jerawat
*Mengawal sebum dan minyak
*Melembapkan kulit
*Mengecilkan dan menghaluskan pori-pori

Pembungkusan dan Tekstur Produk
Produk daripada Hansaegee Nature didatangkan dalam kotak dan dibalut dengan bubble wrap yang sangat tebal. Jadi, tak perlu risau akan produk yang mungkin pecah dan sebagainya. Pasti akan sampai di tangan kita dalam keadaan selamat.
Produk ini ajaib sikit. Hihi. Sebab ianya adalah cecair dalam botol tapi akan menjadi bubble bila dipam keluar. Bubble yang lembut dan wangi. Serta merta bau wangi menerpa hidung sebaik saja bubble ini ada di tangan.
Wanita mana yang tidak sukakan benda wangi kan? 😀

Cara Penggunaan
Caranya sangat senang dan hanya perlu ikut saja arahan di belakang kotak produk ini. Pastikan muka dan tangan kita dalam keadaan basah sepenuhnya. Pam jumlah yang mencukupi pada tangan dan terus sapukan pada muka. Buat juga urutan muka dalam circular motion dan kemudian basuh dengan air.

Lagi bagus kalau basuh dengan air suam, tapi untuk orang malas macam aku, guna air paip je. Hihi.
Muka kita hendaklah dalam keadaan basah sepenuhnya sebab nanti bila kita urut muka kita, bertambah meriah bubble yang ada. Kalau muka tak basah sepenuhnya, urutan muka kita tak ada keluarkan bubble yang banyak. Tak syoklah jadinya. Lagi banyak buih, lagi rasa best! 😀

Review
Perkara pertama yang aku perasan sejak aku gunakan produk ini selama sebulan adalah kelembapan kulit muka. Kalau produk lain, mungkin akan menjadikan kulit menjadi kering selepas cuci, tapi dengan Aloe AC Clean Bubble Cleanser, kulit jadi lebih lembut dan lembap. Kelembapan sangat penting buat aku yang mempunyai kulit kombinasi berminyak dan kering.

Kulit muka juga dah takdelah berminyak sangat Jerawat hilang cuma kesannya masih ada cuma makin pudar. Aku akan pastikan yang aku akan cuci muka sebelum tidur. Aku pemalas sikit sebenarnya kalau bab penjagaan muka. Jadi. cuci muka saja yang penting sebelum tidur. Kalau terlebih rajin, baru pakai untuk langkah penjagaan muka seterusnya. Hihi.
Kalau kulit muka korang sama dengan aku, kombinasi berminyak dan kering, aku syorkan korang cuba pencuci muka ini. Sesuai dengan aku dan mungkin sesuai dengan korang semua juga. Paling utama adalah tidak perlu risau akan kesan bahaya daripada penggunaan produk ini. Bahan semulajadi saja yang digunakan. No harm.
Lupa nak inform, pencuci muka berisi 150ml dengan harga RM65. Aku dah guna sebulan dan masih banyak lagi isinya. Mungkin boleh digunakan sehingga dua bulan. Let’s see.
Image

LEBIH BERSIH DENGAN ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER

LEBIH BERSIH DENGAN ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER

(By Airah Syahirah on 29th Jan 2019)

Aloe AC Clean Bubble Cleanser sesuai untuk semua jenis kulit serta mampu melawan jerawat yang ada di kulit muka. Pencuci muka ni bagi I tak perlu diperkenalkan lagi sebab banyak kali dah I buat review, share pengalaman guna Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni siap ada gambar before and after kesan dia dia membantu mengurangkan jerawat I. Kalau korang tak baca lagi entry tu boleh klik SINI.
Sebab tu I percaya dengan keberkesanan Aloe AC Clean Bubble Cleanser untuk membantu mengekalkan kesihatan dan kebersihan kulit I. Siapa je nak kulit yang berjerawat dan bermasalah kan? Macam I kalau kulit bermasalah mesti nak cari punca dia dan produk yang boleh membantu menangani masalah ni. Kalau dulu masa guna produk yang tak sesuai dengan kulit muka, mesti naik jerawat.
Sekarang pencuci muka I setia dengan Aloe AC Clean Bubble Cleanser dari Hansaegee Nature ni je. Bagi I berbaloi harga dengan tempoh masa penggunaan. Haritu I dah siap-siap restock dua botol pencuci muka ni sebab I kongsi sekali dengan Aiman. Aiman kalau dah jumpa pencuci muka yang buat kulit dia tak rasa kering dan naik jerawat memang pencuci muka tu jela dia nak pakai.
Masa tunggu produk nak sampai rumah pun selalu tanya I bila nak sampai -.- Padahal I baru order. I order dekat website je, senang nak pilih barang lagi-lagi bila ada promo lepastu barang pun sampai cepat. Kalau korang tak tahu macam mana nak beli semua produk Hansaegee Nature di website boleh refer entry blog I dekat SINI, I dah tulis step by step. Senang je !
Bila ada kawan I yang suruh recommend pencuci muka yang sesuai untuk kulit diaorang,  I mesti suruh beli je Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni. Bagi I, dia sesuai dengan semua jenis kulit. Contohnya, I kulit kombinasi dan Aiman pula jenis berminyak. Sekarang I kombinasi kering dengan normal. Dulu sebelum mengandung kulit normal dan berminyak. Still sesuai dengan pakai pencuci muka ni.
Buih lembut yang dihasilkan oleh pencuci muka ni sesuai untuk semua jenis kulit dan semestinya lembut pada kulit. Walaupun jenis buih, pencuci muka ni tak buat kulit rasa kering macam pencuci muka berbuih jenama lain tapi buat muka lembap lagi ada la lepas cuci muka.
Macam Aiman, dia bukan buat skincare routine pun. Kalau I free baru I tolong buatkan skincare routine dia. Dia tak nak buat sendiri lepastu tak reti hahaha. Jadi bila tak buat skincare routine, tak ada la rasa muka kering sangat dan jerawat pun tak naik sebab pencuci muka ni pun memang dah membantu untuk melawan jerawat, membersihkan pori secara mendalam dan mengawal minyak di muka.
Lelaki kan biasa la kadang kulit diaorang pelik sikit. Pakai pencuci muka je pun dah elok. Tak payah skincare lain dah. Macam I lebih suka lepas cuci muka guna Aloe AC Clean Bubble Cleanser, sambung pakai toner, moisturizer, eye cream, serum dan sleeping mask. Kalau boleh nak lengkap semua routine.
Tapi bila dah 7 bulan mengandung ni lagi malas nak buat skincare routine. I cuci muka je. Routine penjagaan kulit muka I dah sama macam Aiman hahahhaha. Nasib baik la kulit muka rasa okay je. Tak ada jerawat naik pun kecuali bila I stress sikit tu memang tak dapat lari la.
So far I rasa memang pencuci muka ni membantu sangat bila I malas nak buat apa-apa dekat muka, cuci muka je. Pagi esok pun kulit okay lagi. Bahan utama dia seperti Aloe Barbadensis Leaf Juice membantu untuk melembapkan kulit, membersihkan kulit, meredakan sunburn, merawat acne dan banyak lagi manfaat lagi. Banyak bahan terbaik yang digunakan dalam pencuci muka ni korang boleh refer entry I dekat SINI okay I dah cerita bahan yang digunakan dan fungsinya.
Kalau korang pun berminat nak cuba, boleh terus ke website Hansaegee Nature. I baca review orang lain pun semua suka dengan pencuci muka ni sebab paling penting sesuai dengan kulit muka diaorang. Kalau tak try mana nak tau sesuai ke tak kan jadi jum beli sama-sama.
 🍁Company name: Hansaegee Nature
Image

Ia tidak akan kering, ia memberikan rasa lembapan dan bersih selepas digunakan

REVIEW ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER

(By Bonde Zaidalifah on 22th Jan 2019)

REVIEW ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER DARI HANSAEGEE NATURE
Assalamualaikum dan Selamat Petang.. Hai reader semua, sesungguhnya wanita memang teruja bab-bab kecantikkan ni, ada sahaja produk baru yang diiklankan pasti tidak sabar dan perasaan teruja untuk mencubanya.  Jika ada peluang jadi tak akan lepaskan beli dan terus rasakan sendiri apa kelebihan dan kebaikan produk kecantikan tersebut.  Disini Bonde ingin kongsikan satu produk iaituREVIEW ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER DARI HANSAEGEE NATURE.

HANSAEGEE NATURE ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER DARI 

Pernahkah anda dengar tentang produk  Aloe Ac Clean Bubble Cleanser ni?? Kalau anda nak tahu produk ini adalah produk pembersih Muka dari Hansaegee Nature.

INFO TENTANG HANSAEGEE

Hansaegee Nature adalah jenama penjagaan kulit berasaskan Malaysia dan semua produk yang dibuat di Korea. Ditubuhkan sejak tahun 2011, Hansaegee Nature memulakan dengan mengimport produk berkualiti tinggi & 100% produk penjagaan kulit asal dari Korea. Dan semua bahan produk diluluskan secara sah dan selamat digunakan. Matlamat Hansaegee Nature adalah untuk menyediakan kualiti dan keselamatan untuk menggunakan produk Korea kepada pelanggan.
Salah satu produk penjual terbaik Hansaegee Nature ialah Gold Nano CC Cream selama bertahun-tahun, dan untuk memberikan pengalaman penjagaan kulit yang lebih lengkap kepada pelanggan; Pada tahun 2016, Hansaegee Nature telah memulakan pelancaran di rumah Brand “Hansaegee Nature” Aqua Whitening Cream. Ikuti Hansaegee Nature oleh Aloe AC Bubble Cleanser pada tahun 2018, semua produk kursus 100% Asal yang dibuat di Korea. Selain itu, Hansaegee Nature juga menceburi Penjagaan Mata, Mask Muka dan banyak produk penjagaan kulit yang baru.
Semua produk penjagaan kulit Hansaegee Nature HANYA boleh didapati di laman web rasmi kami di http://www.hansaegee.com/shop.  Produk ini tidak dijual daripada mana-mana kedai runcit atau saluran kedai dalam talian. Khususnya hanya untuk laman web Alam Hansaegee.

ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER SESUAI UNTUK SIAPA? 

Ia sesuai untuk semua jenis kulit (berminyak, kering, berjerawat dan sensitive)
BAHAN-BAHAN:

Aloe Barbadensis Leaf Juice ; Melaleuca Alternifolia (Tea Tree Leaf Oil) ; Salvia Officinalis (Sage) Leaf Extract ; Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Extract ; Jasminum Officinale (Jasmine) Extract ; Lavandula Angustifolia (Lavender) Extract

Tekstur :  Sejenis pencuci yang mempunyai buih-buih halus mengelembung macam dalam gambar dibawah.

BAGAIMANA CARA UNTUK MENGGUNAKAN ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER?
 
Mudah sahaja cara untuk menggunakan ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSERsebab botolnya sangat membantu untuk menghasilkan buih-buih hanya tekan dengan cara yang betul. Maka terhasilkan buih-buih yang anda hendak sapukan ke wajah nanti.
Buih yang keluar itu sangat penting kerana buih-buih tersebutlah yang membantu membersihkan wajah dan menghilangkan semua kotoran yang ada pada kulit wajah.
Mengeluarkan kotoran pada liang dan membersih secara mendalam, ia juga mengeluarkan sebum / minyak yang berlebihan dengan Aloe Ac Clean Bubble Cleanser
Cara penggunaan adalah seperti :
1. Basahkan seluruh tapak tangan
2. Tadah tangan pada muncung pump dan tekan 2-3 pump untuk sekali penggunaan.
3. Ratakan buih keseluruh kulit wajah, Urutlah kulit wajah dengan penuh kasih sayang secara putaran bulat (Penting! Sambiltu… doa dalam hati moga diberi kesihatan pada kulit wajah dan dijauhkan dari penyakit-penyakit yang tidak diingini.)
4. Kemudian bilas dengan air suam. Pastikan semua kotoran bersih.

MENGENAI TEKSTUR ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER

Mula dengan 1 pump, anda pasti akan teruja hendak merasainya  tekstur buih Aloe Ac Clean Bubble Cleanser ni…
Buih berair Aloe Ac Clean Bubble Cleanser sangat lembut dan kulit wajah rasa sangat lembab sekali.
Buih berair Aloe Ac Clean Bubble Cleanser sangat lembut, mencair pada kulit wajah, apabila ia di urut secara membulat.. memberikan rasa selesa dan bersihkan secara mendalam.
Biasanya, pembersih jenis buih gelembung akan menjadikan kulit kering selepas wajah yang dibersihkan, tetapi ini adalah Buih Aloe Ac Clean Bubble Cleanser Gelembung Berair dan Melembapkan.
Aloe Ac Clean Bubble Cleanser adalah jenis Cecair, tetapi selepas anda mengepam keluar dari botol, ia segera menjadi Lembapan Lembut Lembut di tangan …
Ia tidak akan kering, ia memberikan rasa lembapan dan bersih selepas digunakan.
REVIEW DARI BONDE:
Memandangkan kulit muka Bonde ni jenis kering jadi Bonde sangat sukakan ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER ni, Buih-buih putih memberikan keselesaan pada kulit wajah Bonde.
ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER Produk ni memang sangat best selain dari membersih dan menghilangkan kotoran ia juga bertindak melembutkan serta melembabkan kulit wajah.
Bau Tea Tree Leaf Oil sangat wangi Bonde sukakannya dan ianya memberi rasa segar.
Saiz yang mudah untuk dibawa kemana-mana.. (balik kampung atau travel memang akan bawa just selit sahaja dalam handbag.
INFO HARGA :
1 Botol -150ml  hanya RM 65.00
🍁Company name: Hansaegee Nature
Image

Pengalaman Selepas Sebulan Bersama Hansaegee Nature ALOE AC CLEAN Bubble Cleanser

Pengalaman Selepas Sebulan Bersama Hansaegee Nature ALOE AC CLEAN Bubble Cleanser

(By Anajingga on 15th Jan 2019)

Eh! Macam pernah baca je review tentang pencuci wajah Hansaegee Nature ALOE AC CLEAN Bubble Cleanser ni kan ?? Ya..betul lah tu.. ana pernah terbitkan bagaimana Kak Long mula-mula mencuba pembersih wajah Hansaegee Nature ni lebih kurang sebulan yang lepas di SINI , dan kali ini sekali lagi ana nak berkongsi pengalaman Kak Long selepas hampir sebulan menggunakannya sebagai rutin mencuci wajah khasnya menanggalkan solekan di wajah. Anak remaja masa kini memang gemar memakai solekan, jadi untuk mempastikan kesan solekan benar-benar hilang setiap kali mencuci wajah, Kak Long agak serasi menggunakan Hansaegee Nature ALOE AC CLEAN Bubble Cleanser .

Best tak selepas sebulan menggunakan Hansaegee Nature ALOE AC CLEAN Bubble Cleanser ?

Sama seperti gadis remaja lain, keghairahan dalam mengenakan solekan di wajah hampir setiap hari menjadi rutin pada Kak Long. Tambah lagi selepas hampir sebulan berada di rumah kerana baharu selesai study week dan final exam. Keluar rumah sahaja Kak Long suka memakai solekan pada wajah. Ana tak lah terlalu bimbang kerana ana memberikannya menggunakan satu jenama produk pembersih wajah yang kaya dengan kemewahan buih pembersih berasaskan aloe vera yang di datangkan 100% dari Korea, iaitu Hansaegee Nature ALOE AC CLEAN Bubble Cleanser .

Seperti yang pernah ana jelaskan di dalam entri sebulan yang lepas, pembersih wajah ini mengandungi tea tree oil yang dapat membantu masalah kulit berjerawat. Selain tu juga, pencuci wajah ni ada mengandungi bahan-bahan lain seperti aloe vera, yang dapat membantu mengawal minyak di wajah, membersihkan liang pori, melembap, melegakan kulit yang sensitif dan melembutkan wajah. Gabungan formulasi dari bahan terpilih dan semulajadi inilah yang ana yakini ia sesuai untuk Kak Long menggunakannya hampir setiap kali untuk membersihkan wajah dan kesan solekan.

Tekstur pembersih wajah yang datang dalam botol dengan pam sebegini lebih menjamin kebersihan kualiti produk . Dan yang paling best, dengan hanya menggunakan pam , kita akan dapat melihat kemewahan buihnya dengan tektur yang lembut dan melimpah ruah. Ana yakin inilah yang menjadikannya asas pembersih wajah jauh ke dalam liang kulit wajah kita.

Tekstur buihnya sangat ringan dan menurut Kak Long ia tidak merengsakan wajah setiap kali selepas mencuci. Ia akan meninggalkan rasa lembab pada wajah dan lembut bagaikan kemewahan buihnya juga setiap kali di sentuh. Menarik kan. Mungkin dengan cara itu juga ia dapat mencuci wajah jauh ke dalam
dengan setiap kali kita mengurut-ngurut pada seluruh wajah dengan kemewahan buihnya.
Dan selepas setiap cucian , bilas dan lap kan bersih wajah dan ia tidak meninggalkan kesan rasa pedih pada wajah walaupun mempunyai parut jerawat. Ana berkeyakinan dengan penggunaan yang konsisten dan berterusan Hansaegee Nature ALOE AC CLEAN Bubble Cleanser dapat menghilangkan kesan parut dan jerawat pada wajah , In Shaa Allah.
Jadi selepas sebulan menggunakannya, Kak Long beritahu ana dia berminat untuk terus mencubanya kerana ia  sangat sesuai dengan wajahnya dalam menjaga kebersihan wajah dari kesan solekan. Jerawat nakal dan kesan parut juga kelihatan beransur pudar. Yang penting ia tidak menjadikan kulit wajahnya kering selepas mencuci.
Jadi kalau korang yang berminat dengan penjagaan wajah dari K Beauty , apa kata mencuba sendiri Hansaegee Nature ALOE AC CLEAN Bubble Cleanser 
 🍁Company name: Hansaegee Nature
Image

HAPUSKAN JERAWAT DENGAN ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER

HAPUSKAN JERAWAT DENGAN ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER

(By Fieza on 12th Jan 2019)

perempuan dengan skincare memang bestfriend kan…perempuan, mana boleh tak ada skincare..tak lengkap weeiii, kalau tak ada skincare…salah satu rutin wajib dalam penjagaan skincare, mesti lacleanser..tu paling wajib…
cer fikir, ada tak perempuan yang tak basuh muka dengan pencuci muka..guna air gitu je..penah jumpa tak…rasa susah nak jumpa kan..memasing ada cleanser..macam k.fiezz,kalau tak basuh muka elok2 dengan pencuci muka, rasa tak bersih je muka…kan kan..risau je kalau basuh muka tak helok,kang ada la masalah jerawat la, muka berminyak,  kulit kering,kulit kasar..ishhh..na mo la..kalau dah berumur macam k.fiezz ni, paling risau masalah jeragat la kalau tak jaga elok-elok..na mo la..kang lagi terserlah ketuaan ku..haha…

MASALAH JERAWAT

Untuk mengatasi atau elakkan masalah muka macam yang k.fiezz mention kat atas ni, k.fiezz mencuba ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER dari Hansaegee Nature, 100 % Made in  Korea..untuk korang yang ada masalah jerawat terutamanya, sangat-sangat disyorkan cuba Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni..Menggunakan 10 jenis ekstrak tumbuhan, Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni merupakan sejenis pencuci soft bubble yang merawat masalah kulit muka yang biasa kita alami seperti JERAWAT…

2 BAHAN UTAMA TERDIRI DARI SUMBER ALAM

K.fiezz pilih ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER ni sebab 2 dari kandungannya terdiri daripada Aloe Barbadensis Leaf Juice & Tea Tree Leaf Oil…setiap kandungan ni ada fungsinya sendiri yang memang terbukti bagus untuk kulit…
Aloe Barbadensis leaf Juice –
Melembapkan kulit
Membersihkan kulit
Meredakan sunburn
Merawat jerawat
Anti-inflamasi
Mengurangkan parut
Tea Tree Leaf Oil –
Melembutkan kulit
anti-fungus
Merawat jerawat
Mengurangkan infeksi

JOM CUBA ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER

Dah baca apa fungsi Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni, meh kita cuba plak..takat ni k.fiezz cuma ada masalah parut-parut jerawat je..tapi takkan la sekali pakai, parut hilang kan..tak pe, kita konsisten guna..tengok hasil dia camne…
tadaaa..saja nak tunjuk ghupe botol Aloe AC Clean Bubble Cleanser kat korang..kang tanya plak mana ke ghupe dia…hah..gini botol dia…

Seronok plak main dengan buih-buih cinta eh..buih-buih Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni…walaupun dalam Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni sikit berair, bila tambah dengan air yang kita basuh muka sebelum apply Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni, lagi la banyak buih dia…lagi banyak buih, lagi rasa lembab kulit…

Sebelum guna Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni, basahkan dulu muka & tangan kita..nanti buih dia jadi lagi banyak…lagi best kita nak gosok-gosok muka sambil bersihkan kawasan muka kita ni…buih-buih ni fungsinya untuk bersihkan jauh ke dalam liang pori kita sambil melembabkan kulit..jadi lepas cuci nanti, boleh rasa kulit lebih lembab..

TEKSTUR ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER
okey, untuk korang yang tertanya-tanya acane rupa Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni..Boleh tengok gambar kat bawah ni…Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni bila kita pump, dia akan keluar buih-buih halus cam gambar bawah ni…Tekstur buih-buih dia tu jenis soft bubble,lembut, ringan, rasa lembab & sikit berair..bau pun sedang-sedang je..ala-ala ada tak ada bau dia…but sokay part bau, yang penting fungsi dia tu boleh merawat masalah JERAWAT..


once pump je botol, dia akan keluar soft bubble camni…

close up sikit..nampak tak buih-buih dia jenis kecil-kecil je..sangat soft…best…

Hasil guna Aloe AC Clean Bubble Cleanser untuk pertama kali – halah halah (trademark kak su #pujaanhatikanda..haha), eh best sangat tau masa apply soft bubble ni kat muka..lembutttt je duk sapukan pada muka…dia memang ada berair sikit…so bila sapu kat keseluruhan muka, sambil urut-urut tu, main-main dengan buih-buih dia, boleh rasa buih2 tu mencuci bersih segala kotoran kat muka k.fiezz ni..Nak pula, lepas bilas dengan air biasa. Rasa kulit sendiri, lembutnyaaa..moistmoist gituuu…

Jadi k.fiezz rasa dengan fungsi buih-buih dia yang mencuci bersih sehingaa ke liang pori, boleh membantu masalah jerawat..Kebiasaan jerawat ni muncul sebabkan kotoran yang tersumbat pada liang pori kita ni..Dengan fungsi ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER ni yang membersih hingga ke liang pori,dapat membantu merawat masalah jerawat yang biasa dialami oleh kita…

Dengan kandungan AC CLEAN BUBBLE CLEANSER yang menggunakan ekstrak tumbuhan, sumber alam lagi menambah rasa yakin untuk gunakannya…
 🍁Company name: Hansaegee Nature
Image

Apakah Keistimewaan Hansaegee Nature : Aloe AC Clean Bubble Cleanser

Apakah Keistimewaan Hansaegee Nature : Aloe AC Clean Bubble Cleanser

(By Ana Jingga on 27th Dec 2018)

Khasiat Aloe Vera atau daun lidah buaya dalam remedy kecantikan dan perawatan wajah ni telah berkurun lama kita ketahui. Ada yang menggunakannya terus dari bahan mentah sebagai merawat pelbagai masalah kulit khasnya parut dan kerengsaan pada wajah. Tapi pada ana sendiri belum pernah berani menggunakkannya terus pada wajah kerana kurang yakin dan bimbang alahan pada kulit. Ye lah kan, jenis kulit kita berbeza-beza, boleh jadi serasi dengan orang lain tetapi tidak pada kita untuk menerimanya secara direct.
Untuk itu, ana lebih meyakini produk yang telah siap di proses secara klinikal dan yakin hanya ektraks yang terbaik yang boleh di aplikasikan terus pada wajah. Banyak jenama penjagaan yang berasaskan Aloe Vera di pasaran dan kali ini ana nak memperkenalkan satu brand yang terkenal Hansaegee Nature Products 100% Original made in Korea. Antara rangkaian produk kecantikan Hansaegee Nature yang ana berikan pada Kak Long mencubanya baru-baru ini ialah ALOE AC Clean Bubble Cleanser. Apa yang menarik tentang buih pencuci wajah ALOE AC Clean Bubble Cleanser ni ? Jomm.. ikuti pengalaman Kak Long menggunakannya selama seminggu yang lalu …

Hansaegee Nature – ALOE AC Clean Bubble Cleanser

Gadis remaja khasnya sering berhadapan dengan masalah kulit wajah berminyak dan akibatnya timbul jerawat nakal bermain-main di wajah. Sebagai student, kadang-kadang lewat tidur , faktor pemakanan yang tak terjaga, makan makanan segera yang banyak kandungan MSG, rutin harian yang sibuk , akhirnya jerawat pun datang tanpa di undang. Arghhh!!!  Dah laa stress dengan study, tambah stress bila tengok wajah sendiri. Itulah antara keluhan Kak Long bila balik dari kampus.

Sebagai ibu, ana cuba sebaik mungkin untuk meringankan stress anak-anak ni dan bila ana terlihat beberapa kawan di media sosial yang bercerita tentang buih pencuci wajah berasaskan Aloe Vera dan Minyak Tee Tree ni, macam berminat pula nak beri Kak Long mencubanya. Feedback dari mereka pun semuanya okay.. Ana dapatkannya dan selepas seminggu Kak Long menggunakannya sebagai cleanser, ada kesan positif di mana kulit wajahnya kurang berminyak dan nampak segar dan bermaya. Jerawat nakal nya pun nampak mengecil dan ana yakin dengan penggunaan yang konsisten , In Shaa Allah boleh membuahkan hasil yang positif.

Cara menggunakan Hansaegee Nature – ALOE AC Clean Bubble Cleanser

Hansaegee Nature – ALOE AC Clean Bubble Cleanser di datangkan dalam bentuk buih pembesih yang mewah. Dengan sekali pam sahaja , ia dapat meratakan ke seluruh wajah. Botol dengan pam ini lebih menjimatkan penggunaannya agar tidak membazir dan tahap kebersihannya adalah lebih tinggi dari jenis tiub yang kita picit keluar.
1.Basahkan terlebih dahulu muka dan tapak tangan.
2.Pump kan Hansaegee Nature – ALOE AC Clean Bubble Cleanser ke atas tapak tangan.
3.Ratakan pada seluruh wajah dan urut perlahan-lahan untuk seketika.
4.Bilas wajah dengan air bersih dan keringkan dengan tuala

5. Kulit wajah akan berasa sangat segar dan kekal kelembapannya selepas cucian. Lakukan rutin yang sama sekurang-kurangnya dua kali sehari pagi dan malam.

Apakah kebaikan Hansaegee Nature – ALOE AC Clean Bubble Cleanser

Hansaegee Nature – ALOE AC Clean Bubble Cleanser diformulasikan dari  Aloe Barbadensis Leaf ( daun lidah buaya ) dan Tea Tree Leaf Oil.

Aloe Vera bahan yang baik untuk :
~ Melembabkan kulit wajah
~ Membersihkan kulit
~ Mengatasi masalah sunburn ( kulit terbakar )
~ Merawat masalah jerawat
~ Anti infleksi
~ Mengurangkan bekas parut
Minyak Tee Tree pula baik untuk :
~ Melembutkan wajah
~ Anti fungus
~ Merawat jerawat
~ Membersihkan wajah
~ Mengurangkan infeksi pada wajah

Selain dari dua bahan utama tu, Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni turut mengandungi  Salvia officinalis ( Sage ) Leaf Extract, Lavandula Angustifolia ( Lavender ) Extract, Rosmarinus officinalis ( Rosemary ) Extract dan Jasminum Officinale ( Jasmine ) Extract.

Selain Kak Long, ana sendiri pun tertarik dan serasi menggunakan Buih Pembersih Hansaegee Nature : Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni. Bukan apa memang segar sangat wajah selepas membersihkannya dengan kemewahan buihnya yang sangat melimpah ruah tu.

Secara umumnya dapat lah di simpulkan antara kebaikan Hansaegee Nature : Aloe AC Clean Bubble Cleanser ialah :
1. Membantu mengatasi masalah jerawat
2. Membersihkan liang pori secara mendalam dan menenangkan kulit
3. Formulasi buih pembersihnya dapat mengeluarkan sebum dan minyak berlebihan pada kulit
4. Mengawal minyak pada wajah yang boleh menjadi punca masalah jerawat.
5. Memberi kelembapan dan tidak mengeringkan kulit wajah.
6. Ianya sesuai untuk  jenis kulit, Kulit berminyak / Kulit kering / Kulit gabungan
Jadi usah berlengah lagi, bagi mereka yang mengalami masalah kulit kering dan jerawat ana cadangkan mencuba sendiri Hansaegee Nature : Aloe AC Clean Bubble Cleanser . Didatangkan dalam saiz 150ml berharga cuma RM 65. Mana tahu ianya menjadi satu solusi pagi masalah wajah anda. Tak cuba tak tahu kan.
 🍁Company name: Hansaegee Nature
Image

KENAPA HANSAEGEE NATURE? DAN YES !

KENAPA HANSAEGEE NATURE? DAN YES !

(By Airah Syahirah on 26th Dec 2018)

Ingat tak pencuci muka Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanseryang I pernah buat review dalam entry ini dan ini? Kenapa I suka sangat dengan pencuci muka Aloe AC ni? Pertama, keberkesanan pencuci muka ni membantu menyahkan jerawat yang bermaharajaleladekat kulit I. Dengan buih yang gebu dan lembut, kulit I rasa lebih bersih dan tak kering pun. Minyak pada muka pun semakin hari semakin berkurang menjadikan kulit I lebih sihat. Sebab itu kalau tengok entry I yang lepas, gambar before dengan after berbeza sangat.

Kenapa I percaya dengan jenama Hansaegee Nature?
Bagi yang tak tahu, Hansaegee Nature merupakan jenama produk kecantikan yang dah wujud sejak tahun 2011 lagi. I dari dulu dah tengok positif review orang lain terhadap produk Hansaegee Nature ni tapi baru sekarang berpeluang nak merasai sendiri. Produk yang dihasilkan original Made in Koreadengan bahan yang berkualiti tinggi.

Hansaegee Nature komited untuk menghasilkan produk penjagaan kulit dan kecantikan yang berkualiti untuk wanita di Malaysia yang semestinya senang digunakan dan selamat.
Entry lepas I ada bagitau I akan repurchased pencuci muka ni sebab rasa tak lengkap dah skincare routine I tanpa pencuci muka Aloe AC ni. Semua produk Hansaegee Nature dijual melalui official Online Website jadi memang senang kalau nak shopping skincare. I rasa beli melalui website lebih mudah, jimat masa, tunggu je barang sampai depan rumah.
Cara pembelian di Website Hansaegee nature

2. Tekan Sign Up di tab belah kanan dan isi semua maklumat yang diperlukan. I tick ‘Sign Up for Newsletter’ terus sebab senang la nak tahu kalau Hansaegee Nature ada buat promo ke apa kan.

Tadaaa dah settle. Senang je nak sign up lepas tu dah boleh terus shopping !

3. Tekan bahagian ‘Products’ untuk tengok barang apa korang nak beli. Macam I, I nak beli Aloe AC Cleanser, terus la tekan nama produk tu. Selain terus ke bahagian ‘Products’, korang boleh tengok jugak Best Sellers, Promotions, Reviews, Tutorial dan What’s New di Hansaegee Nature ni.

Tapi disebabkan I ada tengok Instagram Hansaegee Nature ada buat harga promosi combo untuk Aloe AC Clean Bubble, I terus je bahagian Promotions dan cari promosi untuk 2 Aloe AC Clean Bubble Cleanser dengan harga MYR110 sahaja. Harga asal kombo ni MYR130 tau. Jimat ! Selain cleanser ni, ada juga kombo untuk produk yang lain jadi senang la korang nak pilih yang mana jadi idaman hati. I suka beli kombo terus, simpan stok dekat rumah tak ada la dah habis baru tergesa-gesa nak cari.

4. Kalau dah settle pilih boleh tekan cart untuk checkout.

5. Isi semua details untuk penghantaran. Korang boleh pilih cara penghantaran menggunakan courier Pos Laju atau GDex. Bagi I cara ni lagi memudahkan sebab ada sesetengah kawasan service untuk courier tu agak tak okay, jadi kita boleh buat pilihan sendiri. Boleh pilih ikut keselesaan okay.
Free shipping? Penghantaran percuma ni kalau korang order minimum RM70. Macam barang I lebih dari RM70 jadi dapat la penghantaran percuma yeay jimat ! Kalau korang punya order tak sampai RM70 jangan risau caj penghantaran dia biasa je RM8 untuk Pos Laju dan RM9 untuk GDex. Boleh tengok sini(https://hansaegee.com/shop/shipping-ratesuntuk caj ke Sabah & Serawak.

6. Cara pembayaran pula ada dua, melalui Ipay88 dan Bank Tranfer. I lagi suka guna Ipay88 ni sebab mudah. Pilih je nak bayar melalui bank apa akan dia akan directkan ke laman web bank untuk bayar. Tak payah nak masukkan no akaun, korang kena login akaun bank je.
Kalau Bank Tranfer pula korang boleh terus transfer ke akaun Maybank atau CIMB pihak Hansaegee Nature. Nanti bila dah klik jenis pembayaran, mereka akan sertakan number akaun untuk Bank Tranfer.

7. Lepas dah settle pembayaran, korang akan dapat email macam I yang ada semua maklumat seperti number order, billing info, shipping info dan invoice. Tak sabar tunggu barang sampai !

I suka laman web Hansaegee Nature ni. Pertama, details untuk setiap produk lengkap. Contohnya macam gambar di atas. Semua fungsi produk, bahan yang digunakan, cara penggunaan siap gambar dan video sekali lengkap. Gambar yang digunakan pula memang gambar sebenar produk jadi kalau korang pertama kali membeli di Hansaegee Nature, boleh tengok gambar sebenar produk mereka di laman web ni.

Lepas I daftar tadi I ada terima email pihak Hansaegee Nature bagi ganjaran 50 points. Dekat bahagian setiap produk pun ada tulis berapa point kita akan dapat jika beli barang tersebut. Contohnya, I beli 2x Aloe AC Clean Bubble Cleanser, I dapat 110 points. Rupanya point tersebut adalah ganjaran kepada ahli. Ahli boleh menggunakan point tu untuk pembelian barang di website Hansaegee Nature.
Minimum point untuk redeem adalah 100 points dan 100 points mewakili RM1. I dah ada 160 points, 50 masa daftar dan 110 masa checkout pencuci muka tu. Kalau kumpul point banyak-banyak bertambah jimat la setiap kali I checkout.
Paling best siap dapat hadiah dengan pembelian produk Hansaegee Nature. I memang suka bila dapat hadiah percuma ni sebab rasa dihargai hahaha. Disebabkan I order RM110 haritu, I dapat paperbag, cermin dan pen. Setiap range pembelian, korang akan dapat pelbagai hadiah menarik contohnya RM180 hingga RM249 akan dapat pen bersama tuala atau 2 cermin atau 1 cermin dan 1 pouch. Menarik kan? Semakin banyak korang beli semakin best hadiah yang diberi. Siap dapat Aloe Mask dan Yougurt Mask percuma lagi.
 🍁Company name: Hansaegee Nature
Image

Hansaegee.com : Online Store Skin Care Formulasi Korea Berkualiti Tinggi

Hansaegee.com : Online Store Skin Care Formulasi Korea Berkualiti Tinggi

(By Farah Dafri on 20th Dec 2018)

Korang macam ni tak?
Tengok barang harga RM129 rasa mahal bila pergi dekat kedai
Tapi bila tengok online, rasa macam “weh bapak murahh”
Hahaha apasal eh? Psychology dalam membeli belah ke atau wanita ni cara berfikirnya aneh? Ahak ahak.
Okay la tu saja je mukaddimah sikit . Objektif utama entry ni nak cerita cerita pasal Hansaegee Nature sebenarnya.
Kalau perasan lah, ada dua entry aku buat pasal Hansaegee Nature ni.
So far, aku suka product product dari Hansaegee Nature ni. Orang kata, bila guna tu nampak perubahan. Sebab tulah kena sentiasa restock lagi lagi yang cleanser tu.
Selain daripada Aloe AC Clean Bubble Cleanser dengan Aqua Whitening cream, another best selling product dekat www.hansaegee.com ni, dia punya S+ Recover Gold Nano CC Cream.
Yang aku perasan, CC cream Hansaegee Nature ni agak femes jugak. Nampak ramai juga orang guna & review dekat ig . Tapi taktahu la macam mana. Okay la nanti nak try yang tu pulak.

Pembelian secara online boleh dibuat terus dekat website diorang. Macam biasalah, nak order online kena dimulai dengan (Bismillah) create account dulu .

Kenapa kena create account?
Sebab mudah nak keep track order korang nanti. Lepastu boleh check order history. Dan boleh tahu status parcel dah di pos ke belum. And kalau ada masalah dengan order pun senang nak contact customer service diorang .
So meh nak buat tutorial cara order sikit :
1. Pilih la barang apa korang nak. Macam aku, nak restock cleanser aku dah habis, so kita pilih Aloe Cleanser ni masuk dalam cart

2. Rasa rasa dah puas hati, boleh terus ke proses checkout . Macam dekat bawah ni

3. Lepastu terus ke bahagian pembayaran, nak bayar boleh pilih nak guna bank transfer atau online banking / credit card (ipay88)

Bila payment dah selesai, setel! Tunggu je status order korang dihantar melalui email. Senang gilo weh.
============================
Dekat Hansaegee Nature ni banyak juga diorang jual in combo. So macam jimat juga la beli sekali banyak dalam set combo.

Combo yang paling femes, set Aloe AC Clean Bubble Cleanser + Aqua Whitening Cream. Set ni datang sekali dengan FREE PAPER BAG, FACE TOWEL, PEN & FREE POSTAGE! Yang pastinya barang korang insyaAllah selamat dan secure bila dalam proses pengeposan tu sebab pihak Hansaegee Nature akan pastikan semuanya di ‘bubble wrap’ kan dengan kemas supaya takde la barang tu rosak ke apa kan?
Dan delivery biasanya PANTASSS! Bila korang order je, order akan diproses untuk dipos pada keesokan hari nya (hari bekerja) , dan kalau pembayaran dibuat sebelum pukul 10 pagi, order korang akan dipos pada hari yang sama juga. Dan biasanya ambil masa 3-5 hari bekerja untuk sampai kepada korang. Begitulah ceritanyaa .
Dekat website diorang ni , ada blog juga tau. Menghimpunkan semua review yang pernah ditulis para blogger & Instagram influencers. So boleh la baca honest review diorang dekat situ untuk korang lagi faham pasal produk produk Hansaegee Nature ni.

Beberapa info tentang Hansaegee Nature

*All products made in Korea, established from 2011.

*Mengetengahkan produk skin care formulasi Korea yang tinggi kualiti dan original.

*Setiap bahan di gunakan ada selamat dan sah disisi undang undang penghasilan kosmetik dan produk penjagaan diri

*Semua produk Hansaegee Nature hanya boleh didapati di website rasmi http://www.hansaegee.com/shop

Kelebihan berbelanja di Hansaegee Nature

*FREE DELIVERY untuk setiap pembelian RM70 keatas

*Dapat kumpul point yang boleh ditebus sebagai diskaun pembelian. Setiap perbelanjaan RM1.00 , dapat 1 point. Setiap 100 point terkumpul, boleh tebus untuk nilai RM1 diskaun .

*Pengeposan pada esok hari setelah order diterima. Pos hari yang sama kalau bayaran dibuat sebelum 10.00 pagi

*2 pilihan servis penghantaran boleh dipilih : GDEX & POSLAJU

*Ada menawarkan sesi Live Chat di website, mudah untuk berhubungan dengan customer service agent sekiranya ada sebarang pertanyaan. Nak contact melalui whatsapp dan email juga boleh .

Bagi aku, apa yang penting bila nak shopping online ni ialah service. Mesti nak pastikan seller boleh bungkus barang tu elok elok, supaya takde kerosakan. Dan juga nakkan barang kita order tu cepat sampai. Bila dah bayar, kalau boleh nak di pos pada hari yang sama tak pun esoknya. Yela sebab dah bayar kan, risau la kalau lambat lambat.

So aku puji la Hansaegee Nature punya inisiatif untuk bagi yang terbaik buat customer dia. service pantas, support line untuk chat tanya tanya soalan pun ada. Bagus bagus . Good job, Hansaegee Nature team 🙂