Image

ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER BY HANSAEGEE NATURE

ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER BY HANSAEGEE NATURE

(By Scha Nazri on 11th April 2019)

Assalamualaikum. Hai guys!

Pernah tak korang rasa muka berminyak, tak selesa, kusam dan rimas terutamanya selepas balik dari kerja ataupun keluar berjalan dengan family or friends? Yes! Itu lah apa yang Scha alami everyday selepas balik kerja. Rasa nak bertapa dalam shower tapi hakikatnya tak boleh sebab Sofia mengamuk. Haha #momslife
Tapi, thankfully ada Aloe Ac Clean Bubble Cleanser dari Hansaegee Nature sebab boleh rasa kesegaran selepas cuci muka seperti rawatan spa! Yeapp. Tak tipu okkk.
Bubble dia banyakkk and muka tak rasa tegang selepas cuci. Tahu tak kalau korang cuci muka dan kulit muka rasa tegang je itu bermakna produk tu tak sesuai untuk korang? Itu tanda kena beli produk baru and Scha suggest Aloe AC Clean Bubble Cleanser!
Nampak tak buih-buih kecil bubble cleanser ni? It’s is so watery and soft on skin!
Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni ada aloevera dan juga minyak tea tree sekaligus melembapkan kulit dan memberi kesegaran yang maksima! Bubble Cleanser ni sangat sesuai untuk semua jenis kulit iaitu berminyak, kering mahupun combination skin. So jangan risau okay. Semua orang boleh try bubble cleanser ni.
Jom lah Scha tunjuk step by step guna Aloe AC Bubble Cleanser ni
Tara! Bersih kan? Lama-lama guna insya-Allah jerawat pun segan nak muncul sebab bersih sangat. Haha. Untuk yang oily skin, jangan risau ok, sebab Aloe AC Bubble Cleanser ni akan membersihkan lebihan minyak di muka, rasa moist jee. Segar gitu! Make sure selepas guna makeup, bersihkan muka dengan Bubble Cleanser ni. Muka akan rasa fresh and selesa!
Istimewanya tentang Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni ialah asalnya dalam botol berbentuk cecair tetapi apabila dipam, ia akan jadi berbuih. Buih ini lah yang akan membersihkan segala kotoran dalam pori muka kita. Banyak taw buih-buih dia. Cepat meresap ke dalam kulit kita.
Close up the magic pump!
See how the pump pumps out the foam? Amayyzingg!
Bila guna makeup, make sure bersihkan dengan betul ye kalau taknak miss jerawat datang menjengah. Bila Scha gunakan produk ni untuk bersihkan makeup, memang tak perlukan banyak kerja untuk buang sisa-sisa makeup. Cara yang betul sepatutnya kena guna oil cleanser dan kemudian barulah cleanser untuk bersihkan makeup. Tapi bila guna Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni, tak perlu 2 step dah. Sebabnya, bubble cleanser ni kan ada minyak tea tree, makanya boleh buang secara maksimum sisa-sisa makeup.
Kesan seminggu selepas penggunaan Aloe AC Bubble Cleanser
Selepas seminggu guna secara konsisten iaitu pagi dan malam, Scha rasa kulit lagi bersih terutamanya blackhead and whitehead di sekitar hidung. Memang terasa perbezaan dari sebelum ni. Kulit pun rasa lembap dan lembut je. Tak rasa kulit tegang selepas cuci muka. Tekstur buih yang sangat banyak membuatkan Scha tak sabar nak cuci muka setiap hari. Best kot cuci muka ada buih banyak!
Rutin harian penjagaan muka:
1. Scrub (seminggu sekali)
2. Aloe AC Clean Bubble Cleanser
3. Serum
4. Sunscreen
5. Tinted Moisturiser
More details:-
Aloe AC Bubble Cleanser
RM 65
150ml
Made in Korea
Ingredients: Aloe Barbadensis Leaf Juice, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree Leaf Oil), Salvia Officinalis (Sage) Leaf Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Extract, Jasminum Officinale (Jasmine) Extract, Lavandula Angustifolia (Lavender) Extract
This product is truly amazing. Sangat tak memberi ketegangan di muka dan juga kulit terasa bersih dan segar selepas rutin cucian. Isipadu produk pun agak banyak dan menjimatkan wang poket korang.
Image

PENGALAMAN MENGGUNAKAN ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER DARI HANSAEGEE NATURE

(By bondezaidalifah on 22th Feb 2019)

PENGALAMAN MENGGUNAKAN  ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER DARI HANSAEGEE NATURE Assalamualaikum dan Selamat Petang… Hai reader semua, Teruja Bonde hendak kongsikan pengalaman Bonde dengan anda semua… Setelah sebulan pemakaian produk Aloe AC Clean Bubble Cleanser.  Jika anda tertinggal tentang produk yang bagus dari Korea ini, yang Bonde kongsikan di entri REVIEW ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER  anda boleh terjah url link tersebut untuk semakkan dan sebarang rujukkan PENGALAMAN MENGGUNAKAN  ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER DARI HANSAEGEE NATURE

SETELAH SEBULAN PEMAKAIAN ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER DARI HANSAEGEE NATURE

Sudah sebulan Bonde gunakan Aloe AC Clean Bubble Cleanser nih.. Seperti sudah jatuh cinta dengan produk HANSAEGEE NATURE ni tau.. maklumlah produk Korea memang jadi kegilaan semua wanita, nak cantik macam wanita Korea juga… tapi Bonde lebih mementingkan kesihatan kulit wajah.  Kalau cantik kita tak selesa dan serari buat apa nak pakai atau guna produk tu… lama-lama akan memburukkan kulit wajah dan kecantikannya pula tidak kekal lama.

DARI ENTRI YANG LEPAS BONDE ADA MEMAKLUMKAN TENTANG REVIEW ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER

Pertama:
Memandangkan kulit wajah Bonde ni jenis kering jadi Bonde sangat sukakan ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER ni, Buih-buih putih memberikan keselesaan pada kulit wajah Bonde.
Apa yang Bonde suka sangat…. Kulit wajah tidak lagi nampak kekeringan seperti sebelum ini.

Kedua :
ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER Produk ni memang sangat best selain dari membersih dan menghilangkan kotoran ia juga bertindak melembutkan serta melembabkan kulit wajah.
Ini memang betul sangat hingga ke hari ini, kulit wajah sentiasa lembab dan segar sepanjang hari.

Ketiga :
Bau Tea Tree Leaf Oil sangat wangi Bonde sukakannya dan ianya memberi rasa segar.

Ini memang sangat Bonde akui bau ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER memang sangat segar selepas mencuci kulit wajah Bonde.

Keempat:
Saiz yang mudah untuk dibawa kemana-mana.. (balik kampung atau travel memang akan bawa just selit sahaja dalam handbag.
Sekarang memang Bonde sentiasa bawa kemana-mana sahaja Bonde pergi, bukan setakat balik kampung atau travel sahaja, hari-hari pergi pejabat pon Bonde akan bawa he he he bukan susah pun letak dalam handbag sahaja dan rasa tak lengkap pula jika tak pakai ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER

Kelima :
Yang ini tak ada pada entri yang lepas! jika anda rasa ingin bertukar pencuci muka Bonde cadangkan anda gunakan ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER dan rasai dan nikmati keselesaannya. Cubalah yea! anda pasti teruja dengan buih-buih lembut itu. Bonde pon akan repeat lagi…beli yang baru jika sudah habis nanti.. masalah nya ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER sebotol mempunya 150 ml jimat tau sudah sebulan lebih gunakan.. masih ada sedikit baki lagi. Harga pun sangat mampu milik hi hi hi hanya RM 65.00 sahaja memang berbaloi.

Anda boleh lihat dan baca tentang testimoni-testimoni atau pengguna yang gunakan produk-produk dari Hansaegee ni boleh baca dekat  url link
Image

BAGAIMANA MEMILIH PENCUCI MUKA YANG SESUAI DENGAN KULIT

(By Airah Syahirah on 21st Feb 2019)

Pemilihan pencuci muka yang bersesuaian dengan kulit bukan sahaja memperbaiki kesihatan kulit itu sendiri tetapi juga membantu produk-produk yang akan digunakan selepas itu menyerap dengan baik. Bila guna pencuci muka yang membersihkan muka secara mendalam, kulit juga lebih sihat dan tak ada la masalah seperti pori tersumbat, kulit berminyak, kotoran tidak bersih dengan sempurna atau lain-lain masalah lagi.
Macam mana I buat rutin mencuci muka? I memang sangat pentingkan kulit yang bersih sebelum I letak skincare lain pada kulit. I akan pastikan kulit I bersih-sebersihnya dan step I mencuci muka membersih secara mendalam. Tak ada makeup tertinggal, mascara tak habis buang atau kulit berminyak. Kalau pakai makeup dan sunscreen, I akan pastikan I cuci guna makeup remover dan oil cleanser dulu. Kemudian, gunakan pencuci muka yang jenis water based seperti Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser.
Macam yang I cakap tadi, I akan pilih pencuci muka yang membersih secara mendalam. Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni efektif untuk membersihkan pori secara mendalam sambil exfoliate sel kulit mati. Disebabkan I dah guna pencuci muka ni dari tahun lepas, I memang suka keberkesanan dia membersihkan kulit I. Kalau nak buat test kulit korang dah bersih ke belum lepas cuci muka senang je. Lepas pakai pencuci muka, sapu toner pada cotton pad dan sapu pada muka.
Tiada kesan kotoran pada kapas lepas cuci muka guna Aloe AC Cleanser.
Kalau ada kesan hitam kotoran atau kesan makeup yang tak habis tu maksudnya pencuci muka korang tak membersih secara mendalam ! Kena cepat bertukar kepada Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser sebab kulit muka yang tak bersih ni boleh menimbulkan jerawat dan kulit berminyak.
Bare face lepas cuci muka.
Selalu check keadaan kulit korang. Kalau nak tahu pencuci muka tu sesuai atau tidak, semua bergantung pada keadaan kulit. Bila lepas cuci muka then kulit rasa tegang memang sah pencuci tu tak sesuai untuk digunakan. Kulit rasa tegang lepas cuci muka tu maksudnya kulit kering dan pencuci muka tu tarik sekali kelembapan pada kulit. Boleh menyebabkan jerawat dan kulit mengelupas sebab kering.
Sebab tu penting bagi I untuk guna Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni sebab walau macam mana pun keadaan kulit I masa tu, dia membantu melembapkan kulit, membersihkan kulit dan tak ada rasa tegang. Pernah tak rasa bila period, kulit rasa kering dan pencuci muka atau rutin skincare korang tak membantu pun? Tapi dengan pencuci muka Hansaegee Nature ni, masa I period kulit berjerawat pun dia membantu melawan jerawat dan acne. Masa mengandung pulak kulit rasa kering sangat tapi I still guna pencuci muka ni sebab membantu melembapkan kulit I masa mengandung.
Ada sesetengah keadaan hormone berubah, kulit pun berubah. Jadi bila ada pencuci muka yang sesuai dengan semua keadaan kulit ni memang senang nak jaga kulit sendiri. Lagi satu kulit orang lain-lain jenis. Ada yang sesuai, ada yang tak sesuai. Sebab tu kalau boleh cuba dulu test pada kulit sendiri untuk tahu keberkesanannya.
Jadi walau apa pun keadaan kulit, pencuci muka ni sangat la membantu kulit I untuk nampak lebih sihat dan bersih.
Pemilihan bahan yang bersesuaian dalam pencuci muka pilihan korang pun penting. Kena ambil tahu bahan-bahan yang menyebabkan kulit allergic atau iritasi. Kalau kulit korang jenis berjerawat pula kena la pilih pencuci muka yang mempunyai bahan yang boleh melawan jerawat kan? Kalau kulit korang ada banyak masalah, cuba selesaikan satu-satu. Contohnya kulit berjerawat dan berminyak jadi cuba cari pencuci muka yang focus kepada masalah tersebut.
Bila kulit tak banyak masalah, pakai makeup pun nampak lebih sekata.
Yang I boleh recommend kan korang guna Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni sebab antara keadaan kulit yang sesuai sangat pakai pencuci muka ni adalah kulit yang kering, kulit berminyak, kulit sensitive dan acne, kulit kusam disebabkan sel kulit mati serta kulit yang mempunyai bintik hitam dan bintik putih.
Aloe Barbadensis Leaf Juice yang digunakan dalam pencuci muka ni membantu melembapkan kulit, merawat acne, membersihkan kulit, anti radang, meredakan sunburn dan mengurangkan tona tidak sekata. Tea Tree Leaf Oil pula melicinkan kulit, anti fungus, merawat jerawat dan mengurangkan jangkitan. I suka dengan bahan yang digunakan dan memang sesuai dengan kulit I. Sebab tu pemilihan produk dengan bahan yang berkualiti patut menjadi focus utama kalau korang nak beli apa-apa.
Sebelum ni pun I dah cerita pengalaman I pakai pencuci muka ni. Tekan je tajuk ni untuk baca entry lepas okay.
Bila dah jumpa pencuci muka yang sesuai dengan kulit, kulit mesti la nampak lebih sihat, bermaya, glowing dan masalah-masalah kulit dapat dihindari. Macam I suka pencuci muka ni, jerawat memang dah kurang sangat keluar, bila pakai makeup tak ada dah kawasan kulit yang nampak kering dan paling best tak ada masalah kulit yang ketara.
Tekstur pencuci muka jenis bubble bila digunakan buat I enjoy je masa cuci muka. Kalau nak tahu lebih detail mengenai pencuci muka ni boleh baca entry I yang lepas-lepas
dekat atas okay
Image

Tips Penjagaan Muka | Pencuci Muka Aloe Vera – Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser

“Tips Penjagaan Muka | Pencuci Muka Aloe Vera – Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser”

(By Liza Aryanna Izaara on 01st Feb 2019)

Assalamualaikum semua, siapa yang kat sini jenis muka berminyak? Mesti korang rasa kurang yakin bila berhadapan dengan orang ramai kan kan. Macam saya juga, muka saya ni memang cepat sangat mengeluarkan minyak walaupun dah pakai makeup tebal gila. Terpaksa touch-up banyak kali untuk cover minyak tu. Bahagian yang selalu berminyak pula adalah di bahagian T Zone. So memang rimas sangatlah, kadang-kadang bila keluar tu cepat-cepat nak balik supaya dapat basuh muka.

Saya dah try banyak produt lain tapi muka still berminyak, sampailah saya jumpa produk daripada Hansaegee Nature iaitu  ALOE AC Clean Bubble Cleanser.  Kenapa saya pilih produk ni? sebab Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni berbentuk buih-buih halus bila di pam di tangan. Ia akan meresap jauh ke dalam kulit muka korang untuk keluarkan semua minyak-minyak, pori yang tersangkut, sampai ke liang pori paling hujung dia cuci habis. Lepas dia keluarkan semua minyak dan kotoran muka tu, muka akan terasa lembap dan segar. Tidak mengeringkan sama sekali ya. Balik-balik jugalah saya cuci muka dengan cleanser ni hahaha. Rasa macam ketagih la pula! hahaha OH YA! All product dari Hansaegee Nature ni, 100% Original “MADE IN KOREA” tau.

Bukan setakat muka berminyak, tapi muka saya ni juga jenis yang cepat kering dan kusam. Bila dah selalu pakai makeup, macam-macam bahan kimia yang dah sangkut dekat kulit ni. So, ALOE AC Clean Bubble Cleanser ni banyak membantu dalam menjaga kulit wajah saya sebab banyak kelebihan dan kebaikan pencuci muka ni. Korang boleh baca dibawah ni kebaikan Cleanser Hansaegee Nature ni ya

 *Mengawal minyak yang berlebihan
*Menanggalkan sel kulit mati
*Mencuci jauh ke dalam lubang pores muka
*Membantu merawat masalah jerawat
*Melembapkan kulit (lepas cuci, muka akan lembap dan tidak kering)
*Super Clean Bubble Cleanser
*Sesuai dengan semua jenis kulit (Oily, Dry and Combination) 

Kebanyakan pencuci muka yang lain, lepas cuci muka confirm akan kering kan, tapi ALOE AC Clean Bubble Cleanser ni TIDAK SAMA SEKALI !! Lepas ja cuci muka, kulit muka saya ni tetap lembap. Selalu lepas cuci muka rasa kejang ja muka kan, tapi yang ni rasa lembut ja muka. Memang best sangat-sangat.  Sambil dia buang kotoran tu kan, kulit mati juga akan di bawa bersama. Ada juga kesan exfoliate tapi tidak akan merosakkan sel kulit sihat,malahan dia bagi nutrien pada kulit kita. Produk ni juga mengandungi Tea Tree Leaf Oil yang sangat bagus untuk kulit. So memang kulit muka kita akan  nampak lebih bermaya,sihat dan mencerahkan juga sebab dia dah buang sekali sel-sel kulit mati.So, produk ni memang sangat sesuai untuk semua jenis kulit sama ada kulit sensitif, kering, berminyak, jerawat, blackhead, whitehead dan kulit kusam.

Sekarang ni, bila pakai makeup lama pun tak risau dah sebab ALOE AC Clean Bubble Cleanser ni membersih jauh kedalam lubang pores muka kita. So, kulit muka kita akan sentiasa terjaga sepanjang masa. Bukan tu saja tetapi apa yang saya paling perasan sekali, pori makin kecik dan sekaligus whitehead pun berkurangan. Nampak tak buih dia, memang halus dan akan masuk jauh kedalam kulit korang.

Okay korang, kalau nak kulit putih segebu ala orang Korea, saya recommended korang dengan Produk Hansaegee ni ya. Saya susah nak recommend orang bab-bab produk kecantikan ni tapi Produk Hansaegee Nature ni paling terbaik sebab tu saya nak kongsi dengan korang semua, supaya sama-sama CANTIK!!  Produk Hansaegee Nature ni  adalah produk yang berkualiti tinggi dan selamat digunakan. So boleh refer details dibawah, untuk dapatkan produk-produk Hansaegee Nature.

Pic baru lepas cuci muka, memang sangat-sangat segar, lembut, bermaya, dan glowing, Try It Girls!!
See you next entry. Babai
Image

BEAUTY TALKS | REVIEW ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER BY HANSAEGEE NATURE

BEAUTY TALKS | REVIEW ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER BY HANSAEGEE NATURE

(By SiqaHiqa on 31st Jan 2019)

Dah lama rasanya blog ini sepi daripada review produk kecantikan dan untuk entri ke-4 tahun 2019, aku nak review satu produk kecantikan daripada Hansaegee Nature iaitu Aloe AC Clean Bubble Cleanser.
Aku bukanlah sejenis wanita yang suka cuba pelbagai produk kecantikan di pasaran. Rasa macam nak cuba tapi sebenarnya ada satu perasaan takut dalam diri sebab muka aku jenis yang ada kalanya tidak sesuai dengan sesetengah produk.
Kalau tak sesuai, maknanya, esok pagi selepas bangun dari tidur, akan muncullah bintik-bintik halus yang sangat banyak. Kulit muka automatik tidak halus apabila disentuh. Ada beberapa produk yang sudah meninggalkan kesan sebegitu. Aku sangat takut kalau kesan bintik halus itu kekal. Alhamdullilah setakat ini kulit muka kembali normal 🙂
Sebenarnya, kulit muka aku bukanlah halus lembut pun. Hihi. Cuma sekurang-kurangnya, kulit muka aku tiada jerawat (melainkan pada waktu bendera merah :D) dan boleh dikatakan licin lah jugak walau lubang pori-pori masih ada jelas nyata 😀
Ohh ya, kulit muka aku adalah kombinasi berminyak dan kering. Jadi kalau nak cuba produk, tak boleh guna produk untuk kering semata. Nanti kulit muka aku bertambah kering jadinya.

Kenapa aku pilih untuk cuba Aloe AC Clean Bubble Cleanser by Hansaegee Nature? 
Produk Hansaegee Nature adalah 100% Original Made in Korea. Bubble Cleanser ini diperbuat daripada 10 jenis ekstrak tumbuhan semulajadi. Bila cakap mengenai tumbuhan semulajadi, aku percaya bahawa tidak akan ada kesan tidak baik pada kulit muka kerana semestinya produk ini tidak mengandungi bahan-bahan berbahaya.
Dua jenis bahan semulajadi utama dalam produk ini adalah Aloe Vera dan Tea Tree OilAloe Vera terkenal sebagai satu tumbuhan semulajadi yang turut menjadi penyembuh terhebat untuk kulit muka. Banyak manfaat aloe vera seperti membasmi jerawat, mengecilkan pori-pori, menghaluskan kulit muka, mengurangkan kesan jerawat mencerahkan wajah, melegakan kesan sunburn dan melembapkan kulit.
Tea Tree Oil pula merupakan pilihan popular untuk mencegah dan mengurangkan parut jerawat. Gabungan aloe vera dan tea tree oil semestinya sangat bagus untuk membasmi jerawat dan juga melembapkan kulit.
Secara ringkasnya, Hansaegee Nature membantu dalam proses berikut:
*Menyembuhkan dan mengurangkan masalah jerawat
*Mengawal sebum dan minyak
*Melembapkan kulit
*Mengecilkan dan menghaluskan pori-pori

Pembungkusan dan Tekstur Produk
Produk daripada Hansaegee Nature didatangkan dalam kotak dan dibalut dengan bubble wrap yang sangat tebal. Jadi, tak perlu risau akan produk yang mungkin pecah dan sebagainya. Pasti akan sampai di tangan kita dalam keadaan selamat.
Produk ini ajaib sikit. Hihi. Sebab ianya adalah cecair dalam botol tapi akan menjadi bubble bila dipam keluar. Bubble yang lembut dan wangi. Serta merta bau wangi menerpa hidung sebaik saja bubble ini ada di tangan.
Wanita mana yang tidak sukakan benda wangi kan? 😀

Cara Penggunaan
Caranya sangat senang dan hanya perlu ikut saja arahan di belakang kotak produk ini. Pastikan muka dan tangan kita dalam keadaan basah sepenuhnya. Pam jumlah yang mencukupi pada tangan dan terus sapukan pada muka. Buat juga urutan muka dalam circular motion dan kemudian basuh dengan air.

Lagi bagus kalau basuh dengan air suam, tapi untuk orang malas macam aku, guna air paip je. Hihi.
Muka kita hendaklah dalam keadaan basah sepenuhnya sebab nanti bila kita urut muka kita, bertambah meriah bubble yang ada. Kalau muka tak basah sepenuhnya, urutan muka kita tak ada keluarkan bubble yang banyak. Tak syoklah jadinya. Lagi banyak buih, lagi rasa best! 😀

Review
Perkara pertama yang aku perasan sejak aku gunakan produk ini selama sebulan adalah kelembapan kulit muka. Kalau produk lain, mungkin akan menjadikan kulit menjadi kering selepas cuci, tapi dengan Aloe AC Clean Bubble Cleanser, kulit jadi lebih lembut dan lembap. Kelembapan sangat penting buat aku yang mempunyai kulit kombinasi berminyak dan kering.

Kulit muka juga dah takdelah berminyak sangat Jerawat hilang cuma kesannya masih ada cuma makin pudar. Aku akan pastikan yang aku akan cuci muka sebelum tidur. Aku pemalas sikit sebenarnya kalau bab penjagaan muka. Jadi. cuci muka saja yang penting sebelum tidur. Kalau terlebih rajin, baru pakai untuk langkah penjagaan muka seterusnya. Hihi.
Kalau kulit muka korang sama dengan aku, kombinasi berminyak dan kering, aku syorkan korang cuba pencuci muka ini. Sesuai dengan aku dan mungkin sesuai dengan korang semua juga. Paling utama adalah tidak perlu risau akan kesan bahaya daripada penggunaan produk ini. Bahan semulajadi saja yang digunakan. No harm.
Lupa nak inform, pencuci muka berisi 150ml dengan harga RM65. Aku dah guna sebulan dan masih banyak lagi isinya. Mungkin boleh digunakan sehingga dua bulan. Let’s see.
Image

lepas cuci muka itu kulit wajah rasa lembap dan licin

Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser

(By Miss Azwarsyuhada on 25th Jan 2019)

| Beauty Review: Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser | Lately, makin banyak pula jerawat naik dekat muka, mungkin faktor hormon tak berapa stabil dengan factor cuaca yang tak menentu. Bila muka kategori sensitif dan berjerawat ini bukan sebarangan produk boleh guna. Ada baiknya tengok terlebih dahulu apa ingredients yang ada pada produk tersebut sama ada sesuai ke tidak dengan kulit kita.

Kalau dah pakai dan tidak memudaratkan bolehlah teruskan penggunaannya. Kalau betul-betul skin ada problem yang tak dapat dikawal ada baiknya, terima nasihat pakar terlebih dahulu. Buat mereka yang mengalami masalah seperti aku iaitu masalah kulit berjerawat + sensitif bolehlah cuba pakai pencuci muka Aloe AC Clean Bubble Cleanser dari Hansaegee Nature. Menariknya, produk ini 100% Original Made in Korea. Siapa yang nak cantik macam Park Shin Hye bolehlah try pakai.

Produk ini dihantar kepada aku atas tujuan review. Ini pertama kali aku mencuba produk keluaran Hansaegee Nature. So, I’m super excited to give a honest review to uoalls based on my opinion. Sekiranya berminat nak cuba, pastikan check the ingredians, rujuk nasihat docor ataupun healthcare partitioner sebelum membeli bagi mengelakkan ketidaksesuaian dengan kulit muka kita. Ok?
Serba Sedikit Info Mengenai Hansaegee Nature?
Kalau nak tahu, Hansaegee Nature ini merupakan satu jenama yang terkenal dengan penjagaan kulit wajah yang bertapak dekat Malaysia dan kesemua produk jenama ini 100% Original Made in Korea. Banyak juga aku baca feedback positif pengguna produk jenama Hansaegee Nature ini. Hansaegee Nature mula ditubuhkan sekitar tahun 2011, start up with direct importing high & 100% Original skin care produckt from Korea. Kau rasa?
Bertambah menarik lagi, kesemua bahan-bahan yang terkandung dalam produk Hansaegee Nature legaly approved dan dijamin selamat digunakan oleh pengguna. Ianya sejajar dengan tujuan utama Hansaegee Nature dimana mereka akan memastikan untuk menyediakan sesuatu yang berkualiti dan selamat penggunaan produk Korea kepada pengguna. Salah satu produk yang terlaris setiap tahun adalah Gold Nano CC Cream. Masuk tahun 2016, Hansaegee Nature keluarkan “Hansaegee Nature” Aqua Whitening Cream. DIikuti dengan produk yang aku tengah pakai ini iaitu Hansaegee Nature by Aloe AC Bubble Cleanser pada tahun 2018. All product of course 100% Original Made in Korea.
Aloe AC Clean Bubble Cleanser by Hansaegee Nature ini diperbuat dari Aloe Berbandesis Leaf (daun lidah buaya) dan tea tree leaf oil. Memang tidak dinafikan kedua-dua bahan ini selalu digunakan dalam pembuatan produk kecantikan kerana ia membantu memelihara kulit wajah.
Di mana, Aloe Vera adalah bahan yang baik  untuk kelembapan pada kulit wajah dan mengatasi masalah kulit berjerawat. Manakala, Tea Tree Leaf Oil bertindak untuk merawat masalah kulit berjerawat, jeragat, kurangkan infeksi kulit, anti fungus, sekaligus memberi kelembutan pada kulit wajah. Selama hampir seminggu lebih dah cuba produk ini, Alhamdulillah sesuai sangat dengan kulit wajah aku yang tengah berjerawat sekarang ini.
Selain dari 2 bahan utama di atas, Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser turut kaya dengan Salvia officinalis ( Sage ) Leaf Extract, Lavandula Angustifolia ( Lavender ) Extract, Rosmarinus officinalis ( Rosemary ) Extract dan Jasminum Officinale ( Jasmine ) Extract.
 
Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser ini hadir dalam bentuk botol sederhana besar yang bersaiz 150ml. Nak tahu boleh tahan lama ke tidak, bergantung pada penggunaan korang juga. Kalau jenis yang suka pump banyak-banyak tak sampai sebulan dah boleh habis.

Sekali pump dah banyak buih keluar. Moist betul, bila start cuci muka memang bestlah!
Jangan terkejut bila pump Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser ini keluar buih. Yes, Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser ini berbentuk foam. Kalau nak tahu lagi, asalnya pencuci muka dalam botol ini adalah dalam bentuk cecair tapi bila kita pump sahaja automatik dia akan bertukar menjadi buih yang banyak. Tak percaya boleh scroll bawah tengok sendiri.

Jadi, buih-buih yang banyak inilah yang akan membantu membersihkan pori-pori atau daki yang tersumbat dalam kulit wajah kita. Lepas bilas dengan bersih, sure muka korang rasa fresh dan bertenaga gitu!
Bagaimana Cara Penggunaan Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser?
Caranya cukup mudah, sama seperti pencuci muka yang lain. Basahkan muka korang dengan air terlebih dahulu, kemudian picit cleanser pumb Aloe AC Clean Bubble Cleanser ini sehingga keluar buih. Rata keseluruh wajah, dan urut perlahan-lahan dalam bentuk bulat dalam masa 1-2 minit. Akhir sekali, bilaslah dengan air bersih. Senang kan?

Antara Perkara Menarik Mengenai Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser?

*Membantu membersihkan liang pori secara mendalam dan menenangkan kuli wajah
        *Super Clean Bubble Cleanser Skin Care
        *Merawat masalah jerawat + jeragat
         *Membantu mengeluarkan sebum dan minyak yang berlebihan
         *Mengawal minyak
        *Memberi kelembapan + tidak mengeringkan kulit wajah
         *Sesuai digunakan untuk semua jenis kulit termasuk kulit berminyak, kulit kering, kulit sensitive, kulit berjerawat, blackhead/ whitehead
Kesan Penggunaan Selepas Mencuci Muka dengan Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser?
Off course best! Tambah-tambah sebelum pakai pencuci muka Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser ini waktu tu pula jerawat berternak beramai-ramai, stress aku. Lepas pakai sehari, keesokkan harinya jerawat makin mengecut. Setakat ini, pencuci muka Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser ini tak pernah lagi memberi kemudaratan pada kulit wajah aku.

Feeling confort skin and moisture bubble
Paling syok sekali, lepas cuci muka itu kulit wajah rasa lembap dan licin sahaja + kesan minyak yang berlebihan dah makin berkurang. Rasa tak puas bila cuci muka dengan Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser. Rasa nak pump banyak kali je.

Feel dia tak boleh nak cakap. Rasa nak lumur satu badan. Lembut je bila dah apply dekat kulit wajah.

Boleh tengok lebih dekat lagi tekstur buih dia yang sangat soft, watery and moisture and tak terlalu dry. Kalau pump banyak kali, buih akan keluar lebih banyak.
Bukan itu sahaja, teksture Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser yang mengeluarkan buih banyak ini sangat lembut + ringan dan meresap jauh ke dalam kulit wajah sekaligus dapat membersihkan segala kotoran degil, daki, kulit mati denan cepat.  Paling pasti, kulit wajah rasa lebih segar, lembut, lepas bilas dengan air bersih.

Bau pencuci muka ini ala-ala herba gitu, tapi sedaplah baunya yang menenangkan. Buat korang yang kaki makeup, seelok-eloknya cuci muka 2 kali kalau nak betul-betul bersih.
Bagi mereka yang masih tercari-cari produk pencuci muka dari bahan-bahan semulajadi, aku syorkan korang cuba pakai Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser ini. Mana tahu, ianya boleh mengatasi masalah kulit wajah korang!
 🍁Company name: Hansaegee Nature
Image

Ia tidak akan kering, ia memberikan rasa lembapan dan bersih selepas digunakan

REVIEW ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER

(By Bonde Zaidalifah on 22th Jan 2019)

REVIEW ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER DARI HANSAEGEE NATURE
Assalamualaikum dan Selamat Petang.. Hai reader semua, sesungguhnya wanita memang teruja bab-bab kecantikkan ni, ada sahaja produk baru yang diiklankan pasti tidak sabar dan perasaan teruja untuk mencubanya.  Jika ada peluang jadi tak akan lepaskan beli dan terus rasakan sendiri apa kelebihan dan kebaikan produk kecantikan tersebut.  Disini Bonde ingin kongsikan satu produk iaituREVIEW ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER DARI HANSAEGEE NATURE.

HANSAEGEE NATURE ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER DARI 

Pernahkah anda dengar tentang produk  Aloe Ac Clean Bubble Cleanser ni?? Kalau anda nak tahu produk ini adalah produk pembersih Muka dari Hansaegee Nature.

INFO TENTANG HANSAEGEE

Hansaegee Nature adalah jenama penjagaan kulit berasaskan Malaysia dan semua produk yang dibuat di Korea. Ditubuhkan sejak tahun 2011, Hansaegee Nature memulakan dengan mengimport produk berkualiti tinggi & 100% produk penjagaan kulit asal dari Korea. Dan semua bahan produk diluluskan secara sah dan selamat digunakan. Matlamat Hansaegee Nature adalah untuk menyediakan kualiti dan keselamatan untuk menggunakan produk Korea kepada pelanggan.
Salah satu produk penjual terbaik Hansaegee Nature ialah Gold Nano CC Cream selama bertahun-tahun, dan untuk memberikan pengalaman penjagaan kulit yang lebih lengkap kepada pelanggan; Pada tahun 2016, Hansaegee Nature telah memulakan pelancaran di rumah Brand “Hansaegee Nature” Aqua Whitening Cream. Ikuti Hansaegee Nature oleh Aloe AC Bubble Cleanser pada tahun 2018, semua produk kursus 100% Asal yang dibuat di Korea. Selain itu, Hansaegee Nature juga menceburi Penjagaan Mata, Mask Muka dan banyak produk penjagaan kulit yang baru.
Semua produk penjagaan kulit Hansaegee Nature HANYA boleh didapati di laman web rasmi kami di http://www.hansaegee.com/shop.  Produk ini tidak dijual daripada mana-mana kedai runcit atau saluran kedai dalam talian. Khususnya hanya untuk laman web Alam Hansaegee.

ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER SESUAI UNTUK SIAPA? 

Ia sesuai untuk semua jenis kulit (berminyak, kering, berjerawat dan sensitive)
BAHAN-BAHAN:

Aloe Barbadensis Leaf Juice ; Melaleuca Alternifolia (Tea Tree Leaf Oil) ; Salvia Officinalis (Sage) Leaf Extract ; Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Extract ; Jasminum Officinale (Jasmine) Extract ; Lavandula Angustifolia (Lavender) Extract

Tekstur :  Sejenis pencuci yang mempunyai buih-buih halus mengelembung macam dalam gambar dibawah.

BAGAIMANA CARA UNTUK MENGGUNAKAN ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER?
 
Mudah sahaja cara untuk menggunakan ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSERsebab botolnya sangat membantu untuk menghasilkan buih-buih hanya tekan dengan cara yang betul. Maka terhasilkan buih-buih yang anda hendak sapukan ke wajah nanti.
Buih yang keluar itu sangat penting kerana buih-buih tersebutlah yang membantu membersihkan wajah dan menghilangkan semua kotoran yang ada pada kulit wajah.
Mengeluarkan kotoran pada liang dan membersih secara mendalam, ia juga mengeluarkan sebum / minyak yang berlebihan dengan Aloe Ac Clean Bubble Cleanser
Cara penggunaan adalah seperti :
1. Basahkan seluruh tapak tangan
2. Tadah tangan pada muncung pump dan tekan 2-3 pump untuk sekali penggunaan.
3. Ratakan buih keseluruh kulit wajah, Urutlah kulit wajah dengan penuh kasih sayang secara putaran bulat (Penting! Sambiltu… doa dalam hati moga diberi kesihatan pada kulit wajah dan dijauhkan dari penyakit-penyakit yang tidak diingini.)
4. Kemudian bilas dengan air suam. Pastikan semua kotoran bersih.

MENGENAI TEKSTUR ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER

Mula dengan 1 pump, anda pasti akan teruja hendak merasainya  tekstur buih Aloe Ac Clean Bubble Cleanser ni…
Buih berair Aloe Ac Clean Bubble Cleanser sangat lembut dan kulit wajah rasa sangat lembab sekali.
Buih berair Aloe Ac Clean Bubble Cleanser sangat lembut, mencair pada kulit wajah, apabila ia di urut secara membulat.. memberikan rasa selesa dan bersihkan secara mendalam.
Biasanya, pembersih jenis buih gelembung akan menjadikan kulit kering selepas wajah yang dibersihkan, tetapi ini adalah Buih Aloe Ac Clean Bubble Cleanser Gelembung Berair dan Melembapkan.
Aloe Ac Clean Bubble Cleanser adalah jenis Cecair, tetapi selepas anda mengepam keluar dari botol, ia segera menjadi Lembapan Lembut Lembut di tangan …
Ia tidak akan kering, ia memberikan rasa lembapan dan bersih selepas digunakan.
REVIEW DARI BONDE:
Memandangkan kulit muka Bonde ni jenis kering jadi Bonde sangat sukakan ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER ni, Buih-buih putih memberikan keselesaan pada kulit wajah Bonde.
ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER Produk ni memang sangat best selain dari membersih dan menghilangkan kotoran ia juga bertindak melembutkan serta melembabkan kulit wajah.
Bau Tea Tree Leaf Oil sangat wangi Bonde sukakannya dan ianya memberi rasa segar.
Saiz yang mudah untuk dibawa kemana-mana.. (balik kampung atau travel memang akan bawa just selit sahaja dalam handbag.
INFO HARGA :
1 Botol -150ml  hanya RM 65.00
🍁Company name: Hansaegee Nature
Image

HAPUSKAN JERAWAT DENGAN ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER

HAPUSKAN JERAWAT DENGAN ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER

(By Fieza on 12th Jan 2019)

perempuan dengan skincare memang bestfriend kan…perempuan, mana boleh tak ada skincare..tak lengkap weeiii, kalau tak ada skincare…salah satu rutin wajib dalam penjagaan skincare, mesti lacleanser..tu paling wajib…
cer fikir, ada tak perempuan yang tak basuh muka dengan pencuci muka..guna air gitu je..penah jumpa tak…rasa susah nak jumpa kan..memasing ada cleanser..macam k.fiezz,kalau tak basuh muka elok2 dengan pencuci muka, rasa tak bersih je muka…kan kan..risau je kalau basuh muka tak helok,kang ada la masalah jerawat la, muka berminyak,  kulit kering,kulit kasar..ishhh..na mo la..kalau dah berumur macam k.fiezz ni, paling risau masalah jeragat la kalau tak jaga elok-elok..na mo la..kang lagi terserlah ketuaan ku..haha…

MASALAH JERAWAT

Untuk mengatasi atau elakkan masalah muka macam yang k.fiezz mention kat atas ni, k.fiezz mencuba ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER dari Hansaegee Nature, 100 % Made in  Korea..untuk korang yang ada masalah jerawat terutamanya, sangat-sangat disyorkan cuba Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni..Menggunakan 10 jenis ekstrak tumbuhan, Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni merupakan sejenis pencuci soft bubble yang merawat masalah kulit muka yang biasa kita alami seperti JERAWAT…

2 BAHAN UTAMA TERDIRI DARI SUMBER ALAM

K.fiezz pilih ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER ni sebab 2 dari kandungannya terdiri daripada Aloe Barbadensis Leaf Juice & Tea Tree Leaf Oil…setiap kandungan ni ada fungsinya sendiri yang memang terbukti bagus untuk kulit…
Aloe Barbadensis leaf Juice –
Melembapkan kulit
Membersihkan kulit
Meredakan sunburn
Merawat jerawat
Anti-inflamasi
Mengurangkan parut
Tea Tree Leaf Oil –
Melembutkan kulit
anti-fungus
Merawat jerawat
Mengurangkan infeksi

JOM CUBA ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER

Dah baca apa fungsi Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni, meh kita cuba plak..takat ni k.fiezz cuma ada masalah parut-parut jerawat je..tapi takkan la sekali pakai, parut hilang kan..tak pe, kita konsisten guna..tengok hasil dia camne…
tadaaa..saja nak tunjuk ghupe botol Aloe AC Clean Bubble Cleanser kat korang..kang tanya plak mana ke ghupe dia…hah..gini botol dia…

Seronok plak main dengan buih-buih cinta eh..buih-buih Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni…walaupun dalam Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni sikit berair, bila tambah dengan air yang kita basuh muka sebelum apply Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni, lagi la banyak buih dia…lagi banyak buih, lagi rasa lembab kulit…

Sebelum guna Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni, basahkan dulu muka & tangan kita..nanti buih dia jadi lagi banyak…lagi best kita nak gosok-gosok muka sambil bersihkan kawasan muka kita ni…buih-buih ni fungsinya untuk bersihkan jauh ke dalam liang pori kita sambil melembabkan kulit..jadi lepas cuci nanti, boleh rasa kulit lebih lembab..

TEKSTUR ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER
okey, untuk korang yang tertanya-tanya acane rupa Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni..Boleh tengok gambar kat bawah ni…Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni bila kita pump, dia akan keluar buih-buih halus cam gambar bawah ni…Tekstur buih-buih dia tu jenis soft bubble,lembut, ringan, rasa lembab & sikit berair..bau pun sedang-sedang je..ala-ala ada tak ada bau dia…but sokay part bau, yang penting fungsi dia tu boleh merawat masalah JERAWAT..


once pump je botol, dia akan keluar soft bubble camni…

close up sikit..nampak tak buih-buih dia jenis kecil-kecil je..sangat soft…best…

Hasil guna Aloe AC Clean Bubble Cleanser untuk pertama kali – halah halah (trademark kak su #pujaanhatikanda..haha), eh best sangat tau masa apply soft bubble ni kat muka..lembutttt je duk sapukan pada muka…dia memang ada berair sikit…so bila sapu kat keseluruhan muka, sambil urut-urut tu, main-main dengan buih-buih dia, boleh rasa buih2 tu mencuci bersih segala kotoran kat muka k.fiezz ni..Nak pula, lepas bilas dengan air biasa. Rasa kulit sendiri, lembutnyaaa..moistmoist gituuu…

Jadi k.fiezz rasa dengan fungsi buih-buih dia yang mencuci bersih sehingaa ke liang pori, boleh membantu masalah jerawat..Kebiasaan jerawat ni muncul sebabkan kotoran yang tersumbat pada liang pori kita ni..Dengan fungsi ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER ni yang membersih hingga ke liang pori,dapat membantu merawat masalah jerawat yang biasa dialami oleh kita…

Dengan kandungan AC CLEAN BUBBLE CLEANSER yang menggunakan ekstrak tumbuhan, sumber alam lagi menambah rasa yakin untuk gunakannya…
 🍁Company name: Hansaegee Nature
Image

Apakah Keistimewaan Hansaegee Nature : Aloe AC Clean Bubble Cleanser

Apakah Keistimewaan Hansaegee Nature : Aloe AC Clean Bubble Cleanser

(By Ana Jingga on 27th Dec 2018)

Khasiat Aloe Vera atau daun lidah buaya dalam remedy kecantikan dan perawatan wajah ni telah berkurun lama kita ketahui. Ada yang menggunakannya terus dari bahan mentah sebagai merawat pelbagai masalah kulit khasnya parut dan kerengsaan pada wajah. Tapi pada ana sendiri belum pernah berani menggunakkannya terus pada wajah kerana kurang yakin dan bimbang alahan pada kulit. Ye lah kan, jenis kulit kita berbeza-beza, boleh jadi serasi dengan orang lain tetapi tidak pada kita untuk menerimanya secara direct.
Untuk itu, ana lebih meyakini produk yang telah siap di proses secara klinikal dan yakin hanya ektraks yang terbaik yang boleh di aplikasikan terus pada wajah. Banyak jenama penjagaan yang berasaskan Aloe Vera di pasaran dan kali ini ana nak memperkenalkan satu brand yang terkenal Hansaegee Nature Products 100% Original made in Korea. Antara rangkaian produk kecantikan Hansaegee Nature yang ana berikan pada Kak Long mencubanya baru-baru ini ialah ALOE AC Clean Bubble Cleanser. Apa yang menarik tentang buih pencuci wajah ALOE AC Clean Bubble Cleanser ni ? Jomm.. ikuti pengalaman Kak Long menggunakannya selama seminggu yang lalu …

Hansaegee Nature – ALOE AC Clean Bubble Cleanser

Gadis remaja khasnya sering berhadapan dengan masalah kulit wajah berminyak dan akibatnya timbul jerawat nakal bermain-main di wajah. Sebagai student, kadang-kadang lewat tidur , faktor pemakanan yang tak terjaga, makan makanan segera yang banyak kandungan MSG, rutin harian yang sibuk , akhirnya jerawat pun datang tanpa di undang. Arghhh!!!  Dah laa stress dengan study, tambah stress bila tengok wajah sendiri. Itulah antara keluhan Kak Long bila balik dari kampus.

Sebagai ibu, ana cuba sebaik mungkin untuk meringankan stress anak-anak ni dan bila ana terlihat beberapa kawan di media sosial yang bercerita tentang buih pencuci wajah berasaskan Aloe Vera dan Minyak Tee Tree ni, macam berminat pula nak beri Kak Long mencubanya. Feedback dari mereka pun semuanya okay.. Ana dapatkannya dan selepas seminggu Kak Long menggunakannya sebagai cleanser, ada kesan positif di mana kulit wajahnya kurang berminyak dan nampak segar dan bermaya. Jerawat nakal nya pun nampak mengecil dan ana yakin dengan penggunaan yang konsisten , In Shaa Allah boleh membuahkan hasil yang positif.

Cara menggunakan Hansaegee Nature – ALOE AC Clean Bubble Cleanser

Hansaegee Nature – ALOE AC Clean Bubble Cleanser di datangkan dalam bentuk buih pembesih yang mewah. Dengan sekali pam sahaja , ia dapat meratakan ke seluruh wajah. Botol dengan pam ini lebih menjimatkan penggunaannya agar tidak membazir dan tahap kebersihannya adalah lebih tinggi dari jenis tiub yang kita picit keluar.
1.Basahkan terlebih dahulu muka dan tapak tangan.
2.Pump kan Hansaegee Nature – ALOE AC Clean Bubble Cleanser ke atas tapak tangan.
3.Ratakan pada seluruh wajah dan urut perlahan-lahan untuk seketika.
4.Bilas wajah dengan air bersih dan keringkan dengan tuala

5. Kulit wajah akan berasa sangat segar dan kekal kelembapannya selepas cucian. Lakukan rutin yang sama sekurang-kurangnya dua kali sehari pagi dan malam.

Apakah kebaikan Hansaegee Nature – ALOE AC Clean Bubble Cleanser

Hansaegee Nature – ALOE AC Clean Bubble Cleanser diformulasikan dari  Aloe Barbadensis Leaf ( daun lidah buaya ) dan Tea Tree Leaf Oil.

Aloe Vera bahan yang baik untuk :
~ Melembabkan kulit wajah
~ Membersihkan kulit
~ Mengatasi masalah sunburn ( kulit terbakar )
~ Merawat masalah jerawat
~ Anti infleksi
~ Mengurangkan bekas parut
Minyak Tee Tree pula baik untuk :
~ Melembutkan wajah
~ Anti fungus
~ Merawat jerawat
~ Membersihkan wajah
~ Mengurangkan infeksi pada wajah

Selain dari dua bahan utama tu, Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni turut mengandungi  Salvia officinalis ( Sage ) Leaf Extract, Lavandula Angustifolia ( Lavender ) Extract, Rosmarinus officinalis ( Rosemary ) Extract dan Jasminum Officinale ( Jasmine ) Extract.

Selain Kak Long, ana sendiri pun tertarik dan serasi menggunakan Buih Pembersih Hansaegee Nature : Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni. Bukan apa memang segar sangat wajah selepas membersihkannya dengan kemewahan buihnya yang sangat melimpah ruah tu.

Secara umumnya dapat lah di simpulkan antara kebaikan Hansaegee Nature : Aloe AC Clean Bubble Cleanser ialah :
1. Membantu mengatasi masalah jerawat
2. Membersihkan liang pori secara mendalam dan menenangkan kulit
3. Formulasi buih pembersihnya dapat mengeluarkan sebum dan minyak berlebihan pada kulit
4. Mengawal minyak pada wajah yang boleh menjadi punca masalah jerawat.
5. Memberi kelembapan dan tidak mengeringkan kulit wajah.
6. Ianya sesuai untuk  jenis kulit, Kulit berminyak / Kulit kering / Kulit gabungan
Jadi usah berlengah lagi, bagi mereka yang mengalami masalah kulit kering dan jerawat ana cadangkan mencuba sendiri Hansaegee Nature : Aloe AC Clean Bubble Cleanser . Didatangkan dalam saiz 150ml berharga cuma RM 65. Mana tahu ianya menjadi satu solusi pagi masalah wajah anda. Tak cuba tak tahu kan.
 🍁Company name: Hansaegee Nature
Image

KENAPA HANSAEGEE NATURE? DAN YES !

KENAPA HANSAEGEE NATURE? DAN YES !

(By Airah Syahirah on 26th Dec 2018)

Ingat tak pencuci muka Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanseryang I pernah buat review dalam entry ini dan ini? Kenapa I suka sangat dengan pencuci muka Aloe AC ni? Pertama, keberkesanan pencuci muka ni membantu menyahkan jerawat yang bermaharajaleladekat kulit I. Dengan buih yang gebu dan lembut, kulit I rasa lebih bersih dan tak kering pun. Minyak pada muka pun semakin hari semakin berkurang menjadikan kulit I lebih sihat. Sebab itu kalau tengok entry I yang lepas, gambar before dengan after berbeza sangat.

Kenapa I percaya dengan jenama Hansaegee Nature?
Bagi yang tak tahu, Hansaegee Nature merupakan jenama produk kecantikan yang dah wujud sejak tahun 2011 lagi. I dari dulu dah tengok positif review orang lain terhadap produk Hansaegee Nature ni tapi baru sekarang berpeluang nak merasai sendiri. Produk yang dihasilkan original Made in Koreadengan bahan yang berkualiti tinggi.

Hansaegee Nature komited untuk menghasilkan produk penjagaan kulit dan kecantikan yang berkualiti untuk wanita di Malaysia yang semestinya senang digunakan dan selamat.
Entry lepas I ada bagitau I akan repurchased pencuci muka ni sebab rasa tak lengkap dah skincare routine I tanpa pencuci muka Aloe AC ni. Semua produk Hansaegee Nature dijual melalui official Online Website jadi memang senang kalau nak shopping skincare. I rasa beli melalui website lebih mudah, jimat masa, tunggu je barang sampai depan rumah.
Cara pembelian di Website Hansaegee nature

2. Tekan Sign Up di tab belah kanan dan isi semua maklumat yang diperlukan. I tick ‘Sign Up for Newsletter’ terus sebab senang la nak tahu kalau Hansaegee Nature ada buat promo ke apa kan.

Tadaaa dah settle. Senang je nak sign up lepas tu dah boleh terus shopping !

3. Tekan bahagian ‘Products’ untuk tengok barang apa korang nak beli. Macam I, I nak beli Aloe AC Cleanser, terus la tekan nama produk tu. Selain terus ke bahagian ‘Products’, korang boleh tengok jugak Best Sellers, Promotions, Reviews, Tutorial dan What’s New di Hansaegee Nature ni.

Tapi disebabkan I ada tengok Instagram Hansaegee Nature ada buat harga promosi combo untuk Aloe AC Clean Bubble, I terus je bahagian Promotions dan cari promosi untuk 2 Aloe AC Clean Bubble Cleanser dengan harga MYR110 sahaja. Harga asal kombo ni MYR130 tau. Jimat ! Selain cleanser ni, ada juga kombo untuk produk yang lain jadi senang la korang nak pilih yang mana jadi idaman hati. I suka beli kombo terus, simpan stok dekat rumah tak ada la dah habis baru tergesa-gesa nak cari.

4. Kalau dah settle pilih boleh tekan cart untuk checkout.

5. Isi semua details untuk penghantaran. Korang boleh pilih cara penghantaran menggunakan courier Pos Laju atau GDex. Bagi I cara ni lagi memudahkan sebab ada sesetengah kawasan service untuk courier tu agak tak okay, jadi kita boleh buat pilihan sendiri. Boleh pilih ikut keselesaan okay.
Free shipping? Penghantaran percuma ni kalau korang order minimum RM70. Macam barang I lebih dari RM70 jadi dapat la penghantaran percuma yeay jimat ! Kalau korang punya order tak sampai RM70 jangan risau caj penghantaran dia biasa je RM8 untuk Pos Laju dan RM9 untuk GDex. Boleh tengok sini(https://hansaegee.com/shop/shipping-ratesuntuk caj ke Sabah & Serawak.

6. Cara pembayaran pula ada dua, melalui Ipay88 dan Bank Tranfer. I lagi suka guna Ipay88 ni sebab mudah. Pilih je nak bayar melalui bank apa akan dia akan directkan ke laman web bank untuk bayar. Tak payah nak masukkan no akaun, korang kena login akaun bank je.
Kalau Bank Tranfer pula korang boleh terus transfer ke akaun Maybank atau CIMB pihak Hansaegee Nature. Nanti bila dah klik jenis pembayaran, mereka akan sertakan number akaun untuk Bank Tranfer.

7. Lepas dah settle pembayaran, korang akan dapat email macam I yang ada semua maklumat seperti number order, billing info, shipping info dan invoice. Tak sabar tunggu barang sampai !

I suka laman web Hansaegee Nature ni. Pertama, details untuk setiap produk lengkap. Contohnya macam gambar di atas. Semua fungsi produk, bahan yang digunakan, cara penggunaan siap gambar dan video sekali lengkap. Gambar yang digunakan pula memang gambar sebenar produk jadi kalau korang pertama kali membeli di Hansaegee Nature, boleh tengok gambar sebenar produk mereka di laman web ni.

Lepas I daftar tadi I ada terima email pihak Hansaegee Nature bagi ganjaran 50 points. Dekat bahagian setiap produk pun ada tulis berapa point kita akan dapat jika beli barang tersebut. Contohnya, I beli 2x Aloe AC Clean Bubble Cleanser, I dapat 110 points. Rupanya point tersebut adalah ganjaran kepada ahli. Ahli boleh menggunakan point tu untuk pembelian barang di website Hansaegee Nature.
Minimum point untuk redeem adalah 100 points dan 100 points mewakili RM1. I dah ada 160 points, 50 masa daftar dan 110 masa checkout pencuci muka tu. Kalau kumpul point banyak-banyak bertambah jimat la setiap kali I checkout.
Paling best siap dapat hadiah dengan pembelian produk Hansaegee Nature. I memang suka bila dapat hadiah percuma ni sebab rasa dihargai hahaha. Disebabkan I order RM110 haritu, I dapat paperbag, cermin dan pen. Setiap range pembelian, korang akan dapat pelbagai hadiah menarik contohnya RM180 hingga RM249 akan dapat pen bersama tuala atau 2 cermin atau 1 cermin dan 1 pouch. Menarik kan? Semakin banyak korang beli semakin best hadiah yang diberi. Siap dapat Aloe Mask dan Yougurt Mask percuma lagi.
 🍁Company name: Hansaegee Nature
Image

ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER DARI HANSAEGEE NATURE | MAMPU MERAWAT MASALAH JERAWAT DI WAJAH

ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER DARI HANSAEGEE NATURE | MAMPU MERAWAT MASALAH JERAWAT DI WAJAH

(By Mama Jue on 27th Nov 2018)

Masalah kulit berjerawat ni memang dari zaman sekolah lagi dah menghantui hidup mama. Orang kata lepas bersalin, jerawat confirm akan hilang tapi sama jer. Hukhukhuk.. Umur mama dah 30an tau still ada jerawat dekat muka mama ni dah serupa remaja belia purba pulak. Hahaha. Tapi takder la jerawat tu teruk sampai penuh muka, cuma ada la time dia datang period ker, tak cuci mekap dengan bersih, makan pedas, makan kekacang dan berminyak barulah jerawat tu muncul dekat muka. Pernah sekali mama kena jerawat batu naik dekat pipi. Ya ampun stress giler dah la besar, pehtu merah dengan mata jerawat takder. Nak picit pun tak boleh memang scary fikir balik tau.

Hahh itu masalah jerawat yang pernah menghantui mama. Korang macam mana pulak yer. Hehehe. Sebenarnya dah macam-macam produk mama cuba untuk kulit muka mama. Ada cleanser yang mama guna sebelum ni selalu buatkan muka mama jadi kering sampai mengelupas. Tambah dekat jerawat tu memang mengelupas teruk sampai mekap pun bercapuk. Parut tak payah cakap la banyak jer dekat muka mama ni sampai kulit muka kusam. Sampai satu tahap dah fade up nak pakai skincare so mama just guna pencuci muka untuk hilangkan minyak jer.
Pertama mama dapat produk iaitu ALOE AC Clean Bubble Cleanser dari Hansaegee Nature ni terus mama Google produk ni. Risau juga sebab tak pernah dengar kekdahnya. Selepas dah selidik dan baca review orang terus mama tak sabar nak cuba guna. Untuk pengetahuan semua, Hansaegee Nature ini adalah satu jenama skincare yang bertapak di Malaysia lebih 6 tahun dan kesemua produknya semestinya original dari Korea dengan menggunakan bahan-bahan yang tinggi kualitinya. Dah dengar Korea kita semua dah biasa dengar tentang produk skincare yang terbaik dari sana. Patutlah wanita dan gadis dekat Korea semua cun-cun belaka.

Mudah jer guna hanya tekan sahaja dah dapat buih macam ni. Tak perlu lagi guna air.
Menariknya ALOE AC Clean Bubble Cleanser ni sangat bagus untuk merawat masalah jerawat di wajah. Selain itu, cleanser ni dengan buih foam yang banyak dan cukup lembut mampu mengeluarkan sebum minyak pada permukaan kulit muka. Dengan formula dari daun lidah buaya dan juga tea tree oil sangat membantu untuk memelihara kulit wajah serta memberi kelembapan dan merawat masalah kulit yang rosak.
Antara kelebihan ALOE AC Clean Bubble Cleanser adalah :-
*Membantu mengatasi masalah jerawat di wajah
*Membersihkan liang pori secara mendalam
*Merawat kulit wajah yang bermasalah
*Mengeluarkan sebum dan minyak berlebihan pada kulit
*Mengawal minyak pada permukaan wajah
*Memberi kelembapan dan tidak mengeringkan kulit
Buih dia banyak dan sangat ringan. Bau tak payah cakap memang wangi
Selama 3 minggu mama guna mama memang suka sangat dengan ALOE AC Clean Bubble Cleanser ni sebab pencuci ni tak sama macam pencuci yang lain. Selalu kalau guna pencuci lain mesti kulit jadi kering selepas cuci tapi dengan ALOE AC Clean Bubble Cleanser ni kulit rasa lembap pada muka tau bukan berminyak yer tapi rasa lembap. Minyak pada wajah memang terkawal jer, kalau tidak waktu pagi jer kulit berminyak tapi sekarang bangun jer pagi kulit takder berminyak macam sebelum ni. Best betul guna cleanser ni hahhh kenapa lah tak tahu dari dulu kalau tak memang konsisten jer dengan produk Hansaegee Nature jer.
Kalau korang perhatikan sebotol ALOE AC Clean Bubble Cleanser ni berat dalam 150ml sahaja. Jangan risau takut cepat habis ker tak sebabnya cleanser ni korang tak perlu tambah air. Lepas jer picit ke tangan dan keluar foam yang lembut terus jer gosok seluruh wajah. Memang berbaloilah guna cleanser ni kalau korang nak cuci mekap memang bersih jer muka. Save dah duit tak perlu beli mekap remover lagi hahhh gitu. Best ker tak uolls korang kena cuba memang seriously best. Mama suka sampai nak repeat order beli buat stock pencuci muka lah.
Buih banyak memang puas cuci muka
Mama perasan selepas guna ALOE AC Clean Bubble Cleanser ni, muka mama of coz la rasa lembap, tak berminyak paling suka kulit yang kusam tu dah cerah skit weh. Waduhhh rasa macam nak lompat bintang jer. Jerawat seketul dekat dahi hilang sampai tak nampak parut pun. Selalunya jerawat kecut confirm tinggal parut hitam jer. Ehhh liang pori, blackhead, whitehead dekat hidung pun dah semakin licin. Yesss mama 100% suka cleanser yang banyak merawat kulit muka dari masalah sebelum ni. Ni ada jerawat dekat hidung mama tak perlu risau dengan cleanser yang best ni dapat merawat jerawat dekat muka mama.
Ada yang tanya wangi ker tak cleanser ni. Ya ampun kalau cleanser ni diperbuat dari daun lidah buaya dengan tea tree oil memang bau dia cukup wangi. Korang cuci muka rasa segar, tenang jer sebab takder rasa perit malah kulit semakin lembut, lembap dan mencerahkan kulit. ALOE AC Clean Bubble Cleanser ni sangat sesuai untuk semua jenis kulit seperti kulit berminyak, kulit kering, kulit sensetif, kulit combination dan kulit berjerawat. Harga sebotol RM65.00 sahaja.
Tengok perubahan before & after. Dekat parut jer ambil masa nak polish
Mekap pun smooth jer tanpa jerawat yeah
Dah kalau mama cerita memang berkajang-kajang la nak habiskan. Bagi mama produk Hansaegee harga mampu milik untuk semua gadis dan wanita yang bermasalah seperti mama. Dengan produk yang sangat semulajadi dengan bahan daun lidah buaya dan tea tree oil mampu merawat masalah jerawat di wajah. Korang patut cuba memang terbukti kelainan pada wajah mama.

Cara Untuk Mendapatkan Kulit Sihat Dan Cantik Dengan Aloe AC Clean Bubble Cleanser

Cara Untuk Mendapatkan Kulit Sihat Dan Cantik Dengan Aloe AC Clean Bubble Cleanser

(By Nadhie Wueen on 23th Nov 2018)

Assalamualaikum & Hi Semua!

Masa tu tercari-cari lagi identiti pencuci muka yang sesuai. Sampailah ada satu syarikat ni keluarkan
pencuci muka jenis Aloe Vera. Memang seriously sis suka sangat sebab masa tu kulit terasa bersih dan
jerawat pun berkurangan. Ya lah time muda remaja, bebudak. Mudah sangat naik jerawat -_-
Beberapa tahun selepas itu, pencuci muka tersebut tak lagi wujud. Tak tahu kenapa. Dan lepastu dah
. tak jumpa lagi pencuci muka jenis Aloe Vera. Sampailah baru-baru ni sis google, tiba-tiba terjumpa
jenis yang ni. Finally , pencuci muka jenis Aloe Vera kesukaan sis kembali semula. Apa taknya Aloe
Vera sangat-sangat terkenal dengan khasiatnya. Okay so nak tahu apa yang bestnya tentang Aloe Ac
Bubble Cleanser ni? Jom tengok!

Kebaikan Dan Kelebihan Aloe AC Clean Bubble Cleanser

Aloe Vera atau dikenali sebagai pokok lidah buaya sememangnya memberi khasiat dan banyak
kebaikan pada kulit kita. Aloe vera dikenali dengan kelebihannya untuk melegakan sunburn dan
mempercepatkan penyembuhan luka. Selain itu, terlalu banyak kelebihannya yang mungkin kita tidak
tahu dan dapat membantu dalam kesihatan harian kita. Diantara kebaikan dan kelebihan Aloe Ac
Clean Bubble Cleanser ialah-

1) Mengatasi dan memulihkan masalah jerawat
Bagi yang mempunyai masalah jerawat degil, jangan bimbang kerana Aloe AC Clean Bubble
Cleanser sesuai untuk kulit berjerawat. Dengan menggunakan Aloe Ac Clean Bubble Cleanser,
ia bukan sahaja boleh membersihkan kulit, malah boleh melawan jerawat degil dan
memulihkan masalah kulit.
2) Membersihkan liang pori-pori
Selain dari melawan dan menghilangkan masalah jerawat degil, Aloe Ac Clean Bubble Cleanser
juga boleh membersihkan pori-pori yang terseumbat dan membuatkan kulit terasa ringan dan
seola-olah bernafas!

3) Mengawal minyak berlebihan
Aloe AC Clean Bubble Cleanser bukan sahaja mampu menstabilkan kulit yang berminyak,
malah dapat membuang minyak berlebihan di wajah. Dengan menggunakannya, kulit akan
terasa segar dan bebas dari minyak.
4) Melembapkan kulit
Meskipun ianya bagus untuk kulit berminyak, ia juga mampu melembapkan kulit. Tahukah
anda bahawa masalah kulit berminyak berpunca dari masalah kulit kering yang kurang
kelembapan? Disebabkan cuba mengawal kelembapan kulit, kulit akan menghasilkan minyak
berlebihan. Dengan Aloe AC Clean Bubble Cleanser masalah tersebut dapat di atasi.

Kaya Dengan Ekstrak Aloe Vera & Tea Tree Oil

Diantara kelebihan lain Aloe AC Clean Bubble Cleanser ialah ia bukan sahaja kaya dengan ekstrak Aloe
Vera, malah dengan Tea Tree Oil yang sememangnya bagus untuk mendapatkan kulit yang sihat.
Kenapa Aloe AC Clean Bubble Cleanser bagus untuk kulit? Kerana teskturnya adalah cecair dalam
botol, tetapi sebaik sahaja memicitnya , ia akan keluar sebagai buih-buih di tangan. Macam gambar di
bawah ni.

Masa mula-mula picit botol, sis rasa macam soft dan ringan sangat teskturnya. Tak melekit langsung.
Lembut dan selesa sahaja di tangan. Dan apabila sis menggosokkan di tapak tangan, buihnya menjadi
semakin banyak .
Kemudian, apabila di sapukan pada kulit wajah, rasa sangat-sangat selesa dan tidak melekit. Kulit tidak
terasa terlalu tegang seperti mana apabila sis memakai pencuci muka jenis lain. Seriously yang ni sis
memang recommended. Sebab memang best sangat.

muka dan tangan dengan air. Kemudian picit botol pencuci muka Aloe AC Clean Bubble Cleanser dan
urut lembut wajah anda. Dan ia akan menghasilkan lebih banyak buih kerana testur buihnya yang
lembut. Bila dah siap urut ke keseluruhan muka boleh la dibilas dengan air. Dan tada.. Kulit akan terasa
lebih segar dan berseri.
Lepas guna je kulit rasa segar, lembut dan bersih. Selain itu, ternyata walaupun ianya jenis buih, tetapi
langsung tak mengeringkan kulit. Syukurlah sis tak tersalah pilihan. Ahaks

 

🍁Company name: Hansaegee Nature
                              🍁 Product : https://hansaegee.com/shop/skin-care.html