Image

WAJAH LEBIH CANTIK BERSERI DENGAN HANSAEGEE NATURE GOLD NANO CC CREAM

WAJAH LEBIH CANTIK BERSERI DENGAN HANSAEGEE NATURE GOLD NANO CC CREAM

(By Cik Rose on 18th April 2019)

WAJAH LEBIH CANTIK BERSERI DENGAN HANSAEGEE NATURE GOLD NANO CC CREAM
Assalamualaikum. Hai.. Wajah yang bersih dan berseri memang menjadi idaman setiap wanita. Tipulah kalau kata tak nak kan. Sebagai seorang wanita yang berkerja, selain memiliki wajah yang bersih, Cik Rose pun nak juga tampil berseri ke tempat kerja. Wahh gitu,. Naluri biasa seorang wanita lah kan.
Sebelum ke tempat kerja, mestilah nak  make up sikit kan. Tapi, bukan mudah nak make up pagi-pagi. Banyak cabarannya. Masa. Ya, masa selalu mencemburi Cik Rose. Hihi. Nak bersiap, step by step tu makan masa. Sekali, tengok jam. Eh tak sempat!
Mana taknya, lepas cuci muka, mesti pakai toner. Pakai serum, pakai moisturizer, sunscreen. Pakai primer, krim wajah, foundation, dan step seterusnya. Eh berapa banyak ni. Memang kalut sikit, kalau terbangun lewat. Alamatnya memang tak make up.
Cik Rose ada Nampak beberapa orang rakan pakai CC Cream dari Hansaegee, iaitu Gold Nano CC Cream. Emm macam menarik jer. Betul ke best ni? Betul ke wajah Nampak glowing ni?
HANSAEGEE NATURE
 
Hansaegee Nature adalah jenama kecantikan penjagaan kulit yang ditubuhkan sejak tahun 2011 di Malaysia dan semua produk Hansaegee Nature adalah 100% buatan asli dari Korea yang menggunakan bahan-bahan berkualiti dan selamat.
Bila dapat tahu ianya dari Korea. Terus tersenyum lebar Cik Rose. Nak tahu kenapa? Sebab kebanyakan barangan penjagaan wajah Cik Rose sekarang ni memang buatan Korea. Kulit Cik Rose dah sesuai dengan barangan Korea, mungkin kerana terlalu mencintai drama-drama Korea. Eh tiber.. hihi.
Apa yang menarik, CC Cream ni bebas dari sumber haiwan , paraben – free , sulfate – free , dan alcohol-free . Kandungan utama CC Cream ni adalah Mineral Wateryang akan mengekalkan keseimbangan PH untuk kulit wajah kita dan juga menganjalkan kulit wajah. Eh menarik ni. Siapa tak nak kulit lebih anjal kan.
Juga mengandungi Ipomoea Hederacea Callus Culture Extract  berfungsi mengelakkan iritasi kulit dan juga anti-bakteria. Selain itu, ada juga Nano Gold yang berfungsi melambatkan kesan penuaan,  melindungi kulit dari sinaran ultra ungu dan mengandungi kandungan antioxida yang tinggi.
Teruja tak dengar kandungan CC Cream ni? Part yang paling best bagi Cik Rose, ia mengandungi perlindungan UV matahari SPF50+ PA+++. Jadi, Cik Rose tak perlu risau sangat jika perlu melakukan aktiviti luar.
Kelebihan Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream
*Mengimbangi tona kulit secara semulajadi
*Meminimumkan penampilan pori
 *Mencerahkan kulit
*Sebagai Makeup Base atau Makeup Primer
*Mencegah anti penuaan serta meningkatkan keanjalan kulit
*Menjadikan wajah kita glowing dan melicinkan kulit.
Tekstur Gold Nano CC Cream dari Hansaegee Nature
Kalau korang tengok betul-betul, akan nampak krim ni berwarna putih. Namun, di dalamnya ada molekul-molekul berwarna coklat/kelabu.
Cc cream ini juga mempunyai tekstur yang lebih ringan berbanding bb cream. Korang akan dapat rasakan perbezaan antara cc cream dan bb cream tau. Pakai cc cream ni, rasa macam tak pakai apa pun. Lagi satu,  ia bertindak menyamaratakan tona wajah.
Tengok krim warna putih, mesti korang takut nak pakai. Sebab bimbang muka jadi putih atau kelihatan kelabu kan. Eh jangan begitu. Magiknya cc cream ni, ia berubah warna tau. Mula-mula memang putih, tapi bila korang blend, ia berubah ke warna coklat/ seakan merah jambu.
Bila di ratakan di wajah, ia akan mengikut tona wajah korang. So, tak adalah jadi kelabu asap kan. Korang boleh tengok gambar di bawah ni :
Siapa yang ada masalah liang pori terbuka? Kalau tak pakai based yang betul, pakai make up pun akan nampak tau pori-pori tu. Tak rata jadinya. Cik Rose sendiri ada masalah tersebut.
Korang boleh tengok perbezaan bila pakai cc cream ni. menutup liang pori dan cela dan akan nampak lebih licin dan flawless .
Cara Menggunakan Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream
Senang sangat. Cuma perlu apply krim di wajah. Guna jari je uols. Kemudian ratakan dengan lembut di wajah. Korang kenalah belai wajah sendiri. Jangan tenyeh kuat-kuat. Rosak muka nanti. Hihi. Masa awal korang sapu, korang nampak kulit akan sedikit cerah. Jangan risau, terus ratakan di wajah. Ia akan menyamaratakan tona wajah korang dan mengikut warna kulit korang. So, tak ada masalah muka cerah, tangan gelap kan.
Korang boleh Nampak kan perbezaan di wajah Cik Rose kalau pakai cc cream dengan yang tak pakai cc cream ni? Nampak lebih flawless gitu kalau pakai. Nampaknya memang akan Cik Rose bawa ke mana-mana sahaja lepas ni.
Apa yang buat Cik Rose suka sangat pakai cc cream ni, ia buatkan wajah tampak berseri dan tidak bercapuk. Itu penting tau. Sesetengah krim akan membuatkan wajah kita terlalu cerah atau menjadi kelabu tau. Tapi, jangan risau, ia tak berlaku jika korang pakai cc cream ni. Wajah akan nampak natural, seolah-olah itulah tona wajah Cik Rose yang sebenar.
Kalau korang tak cukup masa, cukup pakai cc cream ni dan loose powder je. Pun dah nampak cantik. Tapi, untuk yang suka bermake up, boleh jadikan ia sebagai primer juga. Cik Rose ni sebelum pakai foundation, akan pakai cc cream ni dulu. Lagi tahan lama make up kita tu tau. Dan kalau pakai pula eyeshadow, lagi nampak menyerlah. Boleh tengok perbezaannya di bawah :
Kan Cik Rose cakap yang kalau kita pakai cc cream ni, wajah nampak lebih fresh, flawless dan glow. Korang jangan pula risau. Ia tak berminyak tau. Sesuai untuk semua jenis kulit. Kadang-kadang seram dengan sesetengah produk yang cakap boleh glowing kan muka. Tapi, akhirnya bukan glow. Berminyak jadinya. Sedih kan.
Sepanjang tempoh penggunaan Cik Rose, wajah ok jer. Tak ada alahan atau timbul jerawat kecil. Wajah ik Rose ni kadang-kadang sensitive juga. Kalau tak sesuai, akan naik jerawat kecil-kecil tu. Ish tu yang risau nak mencuba produk baru.
Tapi, dengan Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream , wajah Cik Rose ok jer. Tak nampak sebarang masalah. Memang akan jadi bff lah ni. Hari-hari mesti nak pakai. Hihi.
Korang memang kena cuba. Baru tahu kebaikannya bila dah cuba sendiri kan. Dan Cik Rose yakin korang pun akan jatuh cinta dengan cc cream ni. Sekarang ni, hari-hari mesti nak pakai. Sebelum ke tempat kerja, pakai Cc Cream ni dulu. Tahan lama di wajah. Tak nampak berminyak di wajah. Don’t worry ya.
Selit je dalam beg make up. Saiznya memang praktikal. Muat je letak dalam handbag korang.
Harga?

RM128 untuk 50ml. Memang berbaloi. Ianya tahan lama. Sebab cukup jika kita oleskan sedikit sahaja setiap kali pemakaian. Tak perlu sapu  tebal-tebal. Tahan lama tau, dalam 4 hingga 6  bulan Cik Rose rasa. Dengan harganya yang sedimikian dan kebaikan pada cc cream ni, Cik Rose puas hatilah
Image

Rutin Penjagaan Kulit Menggunakan Pencuci & Pelembap – Aloe Ac Clean Bubble Cleanser + Aqua Whitening Cream By Hansaegee Nature

Rutin Penjagaan Kulit Menggunakan Pencuci & Pelembap – Aloe Ac Clean Bubble Cleanser + Aqua Whitening Cream By Hansaegee Nature

(By Husniey Husain on 19th April 2019)

Assalamualaikum, Hai. Tak lama lagi dah mula nak berpuasa bagi tahun 2019. Mesti dah ada yang sibuk dengan persiapan bagi berpuasa dan beraya untuk tahun ini kan? Tak kurang juga ada yang misi nak kulit cantik mulus. Yelah kan pada hari raya nanti mesti nak tampil cantik depan pasangan, keluarga, sanak saudara. Perempuan kan, normal teringin nak nampak cantik. Husniey juga ada berangan nak kulit mulus cantik macam gadis Korea, hehe. Jom baca sama-sama skincare dari Korea yang best di bawah ini

Rutin Harian Menggunakan Aloe Ac Clean Bubble Cleanser 

Sejak mula mengenali dan menggunakan Bubble Cleanser ni, terus husniey jadi tersuka tanpa sengaja. Tak sangka rupanya tekstur ia jenis Foam Cleanser (Berbuih).

 
Jenis Produk: Pencuci Muka Jenis Buih
Kegunaan: Seluruh Wajah
Tekstur: Soft Bubble Cleanser 
Saiz: 150ml 
Pembersih muka ini boleh membersihkan kulit dengan secara mendalam ke dalam liang, dan yang paling penting adalah lepas guna ia akan rasa effect lembap tidak kering, selepas membersihkan muka, berasa bersih dan lembut, kelembapan berpanjangan dan tidak berasa kering pada kulit..

Bahan utama yang terdapat di dalam cleanser ini ialah; 

Aloe Barbadensis Leaf Juice (Ada aloevera, which is baik untuk menyejukkan kulit wajah, merawat kulit berjerawat, mengurangkan sunburn dan lain-lain lagi.

Tea tree leaf oilMembantu melembutkan kulit, mengurangkan cela pada wajah, membersihkan, rawat kesan jerawat dan banyak lagi khasiatnya. Kalau google je pasal bahan semulajadi ni mesti rasa kagum.

Bagaimana Hendak Menggunakan Aloe Ac Clean Bubble Cleanser 

Pertamanya, tekankan pada botol pencuci tu dengan jumlah bubble yang mencukupi, pastikan tangan anda basah. Kedua, urut muka perlahan dengan bubble tu, dan membuat urutan di sekeliling muka. Akhir sekali, basuh muka dengan menggunakan air suam.

Review Menggunakan Pencuci Muka Jenis Foam 

Hasil pembacaan dan sedikit kajian rupanya pencuci muka jenis foam cleanser ni sangat sesuai untuk buat rutin ‘double cleanser’. Patutlah husniey rasa kulit muka bersih betul lepas cuci. Terasa seperti mencuci hingga ke lapisan dalam. Buihnya itu ringan, lembut je bila urut pada muka. Serius best

Gebu betul tekstur cleanser ni kan?
Husniey suka pada bau nya, bila tekan keluar semerbak bau ekstrak tea tree. Wangi dan tenang. Kulit yang tegang, kulit berminyak dan meradang akan berkurangan. Kulit muka husniey jenis agak kering dan berminyak sedikit di kawasan T zone tapi bila gunakan pencuci muka jenis buih ni, nampaknya makin serasi. Oh ya pencuci muka ini sesuai untuk semua jenis kulit (kulit berminyak, kulit kering). 

Konsisten Menggunakan Aqua Whitening Cream 

Setelah selesai rutin mencuci muka, husniey akan lap muka dengan tuala yang bersih. Lalu apply toner. Kemudian, next step husniey tak lupa untuk apply moisturiser. Alhamdulillah sejak konsisten menggunakan krim pelembap muka ini husniey dapati banyak perubahan. Yes, memang kena selalu pakai baru hasil terbaik.

Paling suka fakta tentang krim pelembap ini ialah bukan saja berfungsi melembapkan kulit, malah ada fungsi menarik iaitu membaiki sel kulit yang break out serta turut memutihkan (ada bahan Niacinamide). Ia bagus untuk kulit kering & kulit sunburn. 
Love it!
Sejuk je kulit kita bila pakai ni. Paling suka bila sapu perlahan akan ada kehadiran water drop. Yes dah nama pun Aqua Whitening Cream kan. Aqua sungguhlah teksturnya. Fungsi waterdrop itu memberi kelembapan jauh ke dalam lapisan kulit.
Selepas beberapa saat sapu perlahan..
Nah, look at the waterdrop effect
Kandungan bahan semulajadi seperti Camelia Japonica Seed Oil tidak menyekat liang pori. Ia juga turut membaiki kulit yang rosak dengan baik. Manakala kandungan “Niacinamide” – memperbaiki tona kulit yang tidak rata, mencerahkan. Anda boleh menggunakannya pada waktu pagi sebelum make up dan pada malam sebelum tidur. Itulah rutin pemakaian krim pelembap husniey. Sebelum makeup ia akan buat kulit jadi lembap dan makeup lebih smooth.
Aqua whitening cream ini senang dibawa travel 🙂
Semasa di Seoul, Korea
Semasa bercuti di Korea Selatan tempoh hari, husniey memang ingatkan diri untuk bersedia bawa pelembap dan sebab ada terbaca juga tips untuk travel di luar negara ni penting juga kita apply moisturiser sebelum keluar. Suhu sejuk memang best tapi kulit kita bakal ‘shock’ dan meradang. Tuan suami husniey, kononnya ingat tak penting pakai moisturiser.. sekali dia mengalami perubahan kulit kering yang teruk juga. Gatal-gatal jadinya. Sehingga mengelupas. Nasiblah husniey memang bawa krim pelembap dari Hansaegee Nature ni, so bagi suami guna juga. Alhamdulillah cepat okay.
Lega sebab kenal dengan produk dari Korea ini yang semakin menempa nama. Kualitinya yang terbaik menggunakan bahan ekstrak semulajadi, kesannya pun positif. Semakin serasi. Banyak perubahan husniey alami. Repurchase? Yes ~
Image

Tips Routine Skin Care Untuk Kulit Lebih Cerah Dan Glowing

Tips Routine Skin Care Untuk Kulit Lebih Cerah Dan Glowing

(By Aidasue on 10th April 2019)

Hansaegee Aqua Whitening Cream dan S+ Recover Gold Nano CC Cream.

Hello semua. We know that Korean Skincare ni adalah antara terbaik di dalam dunia, so kali ini produk  terbaharu yang i akan review adalah dari Hansaegee Nature, iaitu pelembap ( water based) Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream dan juga Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream.

 Hansaegee Nature  Aqua Whitening Moisturizer Cream

Ini merupakan pelembap berasaskan air yang mempunyai efek “Water drop” yang memberikan kelembapan maksimum pada kulit dan terus rasa segar dan kulit tidak melekit selepas dipakai. Pelembap ni langsung tak tebal macam normal moisturizer yang kita pakai ya, so korang jangan expect pakai sikit je tau, sebab ini water based, untuk bagi maximum hydration to our skin.

Tektur

Ini adalah water based dan kalau korang boleh tengok tekstur yang I share kat bawah ni, boleh tengok ia tidak melekit & very light weight.

Antara benefit water based moisturizer ini:

* “Water drop” yang memberikan kelembapan pada kulit dan tidak melekit.

*Memberikan efek kesegaran pada kulit dengan segera

*Ia mempunyai fungsi pemutih pada kulit dan dalam masa yang sama menghidrat kulit anda.

*Merawat kesan sunburn jika kulit terdedah kepada cahaya matahari.

*Mempunyai ekstrak herba supaya kulit dapat menyerap pelembap dengan lebih cepat dan berkesan.

*Whitening & Moisturizing effect plus formulated with Herbal extract which give deep penetrate within skin, normalize moisture level in the skin and make clearer & firmer skin.

Antara bahan yang terdapat di dalam produk:

Camellia Japonica Seed Oil: Non-comedogenic, tidak menyumbat liang pori wajah dan mengurangkan penghasilan jerawat. Ia juga membantu kulit pulih selepas sunburn ataupun kemerahan Membantu untuk ‘lock’ pelembap di dalam kulit kita.

Niacinamide (juga dikenali sebagai Vitamin B3) : Membantu memperbaiki tona kulit wajah supaya lebih sekata. Memebantu  mencerah, membersih dan menegangkan kulit. Mengembalikan dan menstabilkan tahap kelembapan dalam kulit dan membuat kulit yang lebih jelas berseri.

Bahan lain: Water, Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane, Glycerin, Pinus densiflora leaf extract, Sodium chloride, Angelica acutiloba root extract, Cnidium officinale root extract, Paeonia albiflora root extract, Rehmannia chinensis root extract, Prunus armeniaca (Apricot) kernel oil, Betaine, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, DMDM Hydantoin, Perfume, Gardenia florida fruit extract.

Cara penggunaan

Selepas membersihkan kulit, sapukan toner dan diikuti dengan Hansaegee Nature  Aqua Whitening Cream pada wajah anda. Calitkan pada dahi, kedua belah pipi, hidung & dahu dan urut lembut dalam keadaan membuat. Anda akan dapati ‘water drop’ akan terhasil sedikit demi sedikit dan tepuk lembut wajah anda.

Personal Review

So I memang suka pakai Aqua Whitening Cream ni and not only me, tapi my husband pun pakai sebab dia memang jaga kulit dia sebab kulit dia cepat kering. Usually lelaki tak suka pakai pelembap sebab ada yang bertekstur melekit dan tebal kan? We love it sebab ianya lightweight dan seolah-olah you pakai pelembap bertekstur air je kat muka you, rasa sangat refreshing!

Dan pada yang ada kulit kering dan selalu duduk dalam aircond, the Aqua Whitening Cream is suitable for you. I suka texture dia yang tak tebal, sesuai untuk yang suka water based moisturizer, non sticky and works wonder!

Ini kulit kita tanpa secalit makeup pun, hanya pakai pelembap je. Nampak fresh kan?

Selepas itu, anda boleh teruskan dengan pemakaian Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream.

Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream

First of all apa tu CC Cream? CC Cream adalah Colour Control Cream, jadi iaadalah krim siang yang semuanya ada di dalam satu dan ia lebih ke arah memperbetulkan dan seimbangkan tona kulit wajah kita.

Boleh lihat CC Cream ini berubah warna selepas disapukan pada kulit wajah kita. Nampak kan? ia akan berubah warna mengikut tona kulit kita dengan semulajadi.

Ia menjadikan kulit muka lebih glowing & fresh walaupun tanpa memakai solekan dan lebih cerah serta mampu mengekalkan kelembapan kulit sepanjang hari. Selain itu juga disebabkan CC Cream ini dilengkapi dengan SPF 50++ so tak perlu risau lagi untuk pakai sunscreen sebab kira CC Cream ni dah dilengkapi dengan sunscreen sekali dah pun. CC Cream ini adalah bebas dari sumber haiwan , paraben – free , sulfate – free , dan alcohol-free, so tak perlu risau ya kalau korang berkulit sensitive! J

Ingredient utama produk:

*“Mineral Water” – Mengimbangi pH kulit kita dan meningkatkan keanjalan kulit.

*“Ipomoea Hederacea Callus Culture Extract” – Efek anti bakteria dan mengurangkan masalah radang kulit.

*“Colloidal Gold” – Melambatkan penuaan dan mengurangkan kesan infrared dari cahaya dan mempunyai bahan anti oksidan.

Ingredient lain: Mineral Water, Cyclopentasiloxane, Propylene Glycol, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Cetyl Ethylhexanoate, Caprylic/Capric, Triglyceride, Titanium Dioxide, 4-Methylbenzylidene Camphor, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, Dimethicone, Niacinamide, PEG-10 Dimethicone, Quaternium-18 Bentonite, Sodium Chloride, Dimethicone/Vinyly Dimethicone Crosspolymer, CI 77492, Xanthan Gum,Silicon Dioxide, Fragrance, Butylene Glycol, Oryza Sativa (Rice) Callus Culture Extract, CI 77491, Disodium Edta, Allantion, Adenosine, CI 77499, Pulsatilla Koreana Extract, Zanthoxylum Piperitum Fruit Extract, Usnea Barbata (Lichen) Extract, Mica, Silica Dimethyl Silylate, Polyester-1, Colloidal Gold

Cara penggunaan

Cara  penggunaan S+ Recover Gold Nano CC Cream

Selepas membersihkan kulit, sapukan toner dan diikuti dengan Hansaegee Nature  Aqua Whitening Cream pada wajah anda. Kemudian anda boleh memakai Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream. Caranya, calit sedikit CC Cream pada dahi, kedua belah pipi, hidung, dagu dan sapu rata pada keseluruh wajah sehingga ia menyamai tona kulit anda. Simple je kan? Kemudian boleh proceed dengan makeup, itu je.

Yang paling bestnya produk ini kalis air, dan mampu menjadi primer alat solek anda, boleh tengok gambar di bawah, warna eyeshadow pun Nampak lebih pigmented dan gelap kan?

itu juga CC Cream ni mempunyai special features seperti complexion control + brightening. Ia mampu membuatkan kulit nampak luminous dan glowing walaupun dalam masa yang sama ia melembapkan kulit. Selain itu juga ia ada emulsion powder so bila pakai tu tak nampak oily dan wajah nampak glow the whole day!

Personal Review

Currently lepas pakai skincare pagi-pagi I memang letak both products dan I personally suka CC Cream tu. Sebab kulit I sawo matang, so usually lepas pakai foundation & dan set kat kulit, tak berapa nak putih. So I memang suka efek putih kat kulit muka I, thus S+ Recover Gold Nano CC Cream sesuai untuk i. Dan pada yang ada kulit kering dan selalu duduk dalam aircond, the Aqua Whitening Cream is suitable for you. I suka texture dia yang tak tebal, sesuai untuk yang suka water based moisturizer, non sticky and works wonder!

 🍁Company name: Hansaegee Nature

Wajah Lebih Lembut Dan Lembap Dengan Aloe AC Clean Bubble Cleanser Dari Hansaegee Nature

Wajah Lebih Lembut Dan Lembap Dengan Aloe AC Clean Bubble Cleanser Dari Hansaegee Nature

(By Lea Azleeya on 22nd March 2019)

Wajah Lebih Lembut Dan Lembap Dengan Aloe AC Clean Bubble Cleanser Dari Hansaegee Nature  |  Aku ni sejenis yang suka mencuba produk yang dikatakan bagus.. Asal ada jerk yang cakap produk itu bagus, produk ini bagus, mula la aku rasa teruja nak cuba.. Yelah mungkin bagus untuk orang lain tetapi tidak bagi aku.. Jadi, nak tak nak aku kena jugak cuba sendiri untuk tahu tahap kesesuaiannya dengan kulit aku.. Nasib baiklah kulit muka aku ni jenis yang tak bermasalah.. Jadi, boleh la try macam-macam produk.. Setakat ni Alhamdulillah.. Harapnya selamanyalah tak de masalah ye.. Hehe..
Ok, kali ni aku mencuba pula pencuci muka dari Hansaegee Nature ni iaitu Aloe AC Clean Bubble Cleanser.. Wahh kemain aku  tengok kengkawan aku cakap cleanser ni bagus.. Jadi, aku tak tunggu lama terus jerk nak cuba juga.. Haha!! Sesuai ke idokkkk?? Haa nak tau cerita aku, kenelah baca sampai habis ye..
Wajah Lebih Lembut Dan Lembap Dengan Aloe AC Clean Bubble Cleanser Dari Hansaegee Nature
Eceli muka aku ni tak de la masalah sangat.. Kadang-kadang je jerawat akan tumbuh bilamana aku tak cuci muka dengan betul hanya sambil lewa.. Kulit muka aku ni pula jenis kulit kombinasi.. Di bahagian T-zone dan dagu sangat oily manakala di bahagian pipi agak kering.. Jadinya, perlu sesuaikan dengan pencuci yang boleh cover kulit berminyak dan juga kering..

Aku pilih untuk cuba Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni kerana produk dari Hansaegee Nature ni diperbuat daripada 10 jenis ekstrak tumbuhan semulajadi dimana ia adalah 100% original made in Korea.. Aku kalau nak pilih sesuatu produk tu memang aku akan ambil tahu dulu tentang kandungan produk.. Bila dinyatakan diperbuat daripada bahan semulajadi, barulah rasa senang hati nak cuba sebabnya kalau dah diperbuat daripada bahan semulajadi ofkoslah ianya memberi kesan baik kepada kulit muka dan tidak mengandungi bahan kimia berbahaya.. Betul tak?

Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni diperbuat daripada dua bahan utama iaitu Aloe Vera dan Tea Tree Leaf Oil. Sepertimana yang korang sendiri tahu, Aloe Vera ni memang banyak manfaatnya pada kulit terutamanya dalam fungsi penyembuhan seperti menghilangkan jerawat, menghalus dan mencerahkan kulit, melembapkan kulit, mengecilkan liang pori, melegakan kesan sunburn dan juga memudarkan parut jerawat..

Sebut saja Tea Tree Oil, dah tau fungsinya untuk apa kan.. Tea Tree Oil ni dah sinonim sangat dengan manfaatnya dalam mencegah jerawat dan mengurangkan parut jerawat.. Ia juga dapat protect skin kita, meninggalkan kesan yang lembut dan lembap pada kulit dan menjadikan kulit kembali segar.. Jadi, tak hairanlah aku teruja sangat untuk cuba Cleanser ni kerana ia dapat mencegah jerawat, wajah lebih lembut dan lembap dengan Aloe AC Clean Bubble Cleanser dari Hansaegee Nature.

Antara kebaikan Aloe AC Clean Bubble Cleanser ini adalah :-
*Memberi kelembapan kepada kulit
*Mengawal sebum/minyak
*Mengecilkan dan menghaluskan pori-pori
*Merawat masalah jerawat
*Menghilangkan kekotoran dan sel kulit mati pada kulit
Packaging Dan Tekstur Aloe AC Clean Bubble Cleanser
Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni didatangkan dalam botol berpam yang mudah digunakan.. Sangat praktikal bagi aku.. Tak perlu nak bersusah payah nak picit botol bagai, hanya pam sahaja.. Memudahkan kerja.. Bagi aku, dengan packaging yang sebegini, kualiti cleanser itu sendiri lebih terjaga.

Tekstur Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni pula bukanlah sejenis cecair atau gel tetapi ia berbentuk foam dimana bila dipam akan keluar ‘soft bubble’ yang wangi.. Aku suka baunya yang sangat menyenangkan.. Nak cuci muka pun rasa selesa dengan bau yang segar seperti bau cleanser ni..

Cara Guna Aloe AC Clean Bubble Cleanser

*Basahkan muka dan tangan
*Pam soft bubble dalam kuantiti yang mencukupi
*Urut muka perlahan-lahan dengan bubble tersebut secara gerakan membulat
*Bilas dengan air bersih
Apa Kata Lea Azleeya Tentang Aloe AC Clean Bubble Cleanser?
Firstime guna cleanser ni aku dah rasa seronok sebabnya muka aku jadi lembap dan lembut.. Sesetengah pencuci muka yang pernah aku guna sebelum ni, ada yang meninggalkan kesan kekeringan, rasa tegang pada muka yang agak tidak selesa dan ada juga yang menjadikan kulit lebih berminyak dan melekit.. Itu tandanya tidak sesuai dengan kulit muka aku tetapi tidak bagi Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni kerana selepas guna kulit muka aku rasa selesa. Paling penting, kulit sentiasa lembap dan lembut.. Aku suka!!

Muka aku pada asalnya memang tiada masalah.. Jerawat pun jarang-jarang ada.. Dengan menggunakan Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni, makin bertambah terlindunglah kulit muka aku dari anasir-anasir jerawat.. Kecuali aku diserang penyakit malas.. Malas mencuci muka dengan sempurna, haruslah jerawat akan tumbuh juga.. Yang tu salah aku sendiri bukan salah pencuci muka tidak berkesan.. hehe..

Bagi korang yang ada masalah kulit kering, berminyak dan berjerawat tu, aku sangat recommend korang try pencuci muka ni.. Serius memang best.. Pencuci muka ni sangat sesuai dengan kulit muka aku dan mungkin juga ia sesuai dengan korang… Apa-apa pun kenalah cuba dulu baru tau tahap kesesuaiannya.. Betul tak.. Sebab kulit manusia ni kan tak sama.. Yang pastinya, produk ini tidak mengandungi bahan berbahaya dan selamat digunakan.

Oh ya, Aloe AC Clean Bubble Cleanser ini juga sesuai untuk kulit kering, kulit bermintak, kulit sensitif/berjerawat, banyak kulit mati dan yang mempunyai blackhead dan whitehead.

Harga : RM65 (150ml)

Image

TIPS MEMBAIKI KULIT SUNBURN DAN KUSAM | AQUA WHITENING CREAM

TIPS MEMBAIKI KULIT SUNBURN DAN KUSAM | AQUA WHITENING CREAM

(By El darwena on 02nd April 2019)

Pendedahan kepada cahaya matahari yang lama akan menyebabkan sunburn di mana ia akan meningkatkan risiko kerosakan kulit dan penyakit tertentu. Sunburn atau kulit terbakar biasanya terjadi kepada mereka yang terdedah kepada sinaran matahari (radiasi ultraviolet) dalam tempoh yang panjang ketika melakukan aktiviti luar seperti bersukan, berkayak dan aktiviti-aktiviti lain tanpa penggunaan pelindung kulit.

Seriously, El adalah antara mereka yang terdedah dengan cahaya matahari. Kulit El teruk terkena sunburn dan kusam. Ini kerana setiap hari minggu persekolahan during lunch time, El akan keluar untuk mengambil anak sekolah dengan menaiki motorsikal. Sudah tentunya masa tu cahaya matahari mencanak.
Dahlah kulit El memang gelap, bertambah gelaplah bila terkena cahaya matahari. Mana cukup cover muka dengan mask. El kena juga protect my skin dari terkena sunburn. Kulit boleh jadi rosak juga bila terkena sunburn.
AQUA WHITENING CREAM
So sejak bulan lepas, El terbaca ramai kawan-kawan El menggunakan sejenis krim dari Korea. Produk yang El nak share dengan korang ini ialah AQUA WHITENING CREAM. Produk ini adalah keluaran Hansaegee Nature. Untuk pengetahuan korang, Hansaegee Nature merupakan jenama dari Korea, bahan-bahan yang digunakan untuk produk mereka semestinya berkualiti dan 100% original skincare produk yang sah digunakan.

“Aqua Whitening Cream”. Ia adalah Pelembap. Ia Membaiki SunBurn & Redness (Kulit rosak) dengan baik. Menyegarkan kulit – Kulit akan berasa sejuk dan lembut. Bahan-bahan pelembap berubah menjadi bentuk Water Drop dengan serta-merta, memberi kesan kelembapan yang tinggi kepada kulit sepanjang hari. Kawalan lebihan minyak / sebum.

Menurut laman web Hansaegee Nature, krim pelembap ni berfungsi untuk merawat sunburn dan redness pada kulit. Selain itu, dinyatakan jugak yang moisturizer ni fast-absorbing, refreshing dan tidak melekit. Sesuai untuk cuaca  di Malaysia yang panas dan lembap sepanjang tahun. Moisturizer ini juga dinyatakan sesuai untuk semua jenis kulit.
Oleh kerana ekstrak Herbal, ia melegakan kulit, dan meningkatkan pelembab menembusi jauh ke dalam kulit. Mengekalkan kelembapan untuk membentuk kulit yang kukuh.
Fungsi Whitening & Hydrating
 
Ia mempunyai fungsi pemutihan kulit pada masa yang sama menghidrat kulit anda. Bersih & jelas dan menyegarkan kulit sepanjang hari. Ia mengandungi Niacinamide sebagai agen pemutihan, memperbaiki nada kulit yang tidak sekata, dan mampu membersihkan & membuat kulit menjadi terang, menenangkan kulit sensitif, dan kulit yang kukuh.

Kandungan
Krim ini mengandungi bahan semulajadi antaranya:
↪ Camellia Japonica Seed Oil
 
Non-comedogenic, tak menghalang liang pada kulit, tidak menyumbang kepada jerawat. Ianya juga membaikpulih kekeringan dan kerosakkan kulit akibat sunburn dan yang penting sekali ianya boleh menyimpan kelembapan jauh ke dalam lapisan kulit yang paling bawah.
↪ Niacinamide (juga dikenali sebagai Vitamin B3)
 
Membantu memperbaiki tona kulit. Disamping mencerah, membersih dan menegangkan kulit.Kesan ini dirumuskan dengan ekstrak herba yang memberikan penembusan dalam kulit, mengembalikan dan menstabilkan tahap kelembapan dalam kulit dan membuat kulit yang lebih jelas berseri.
[Bahan utama]
 
Niacinamide, Ekstrak Root Angelica Acutiloba, Minyak Benih Camellia Japonica, Ekstrak Cnidium Officinale Root, Ekstrak Buah-buahan Florida Gardenia, Ekstrak Root Paeonia Albiflora, Ekstrak Daun Ekstrak Pinus Densiflora, Prunus Armeniaca (Apricot) Minyak Kernel, Ekstrak Rehmannia Chinensis dan sebagainya.

Cara Penggunaan
 
1. Selepas bersihkan muka, ambil krim dengan jumlah yang sama untuk setiap area muka dan leher.
2. Urut perlahan secara bulatan sehingga dia mengeluarkan bentuk titisan air dalam beberapa saat.
3. Dap dapkan sahaja titisan air itu ke seluruh muka sehingga pelembap sepenuhnya diserap ke dalam kulit.

Testimonial
 
El dah 2 minggu lebih pakai krim ni. El sangat teruja bila titisan air keluar selepas diurut2 sekitar muka kita. Memang sesuai dengan kulit El dan rasa protect gila bila terdedah dengan cahaya matahari. Produk ni bukan sahaja melembap, malah dapat merawat kulit wajah. Titisan air yang keluar tu la yang dapat menyegarkan dan melembapkan kulit kita sebab ia serap terus ke dalam kulit.

Korang tengok sebelum dan selepas penggunaan Aqua Whitening Cream ini, muka El yang dulu tak bermaya, kusam kini tiada lagi setelah mengguna krim dari Hansaegee Nature ni. Kini El tidak lagi risau kalau terdedah dengan cahaya matahari dan kulit El sentiasa lembap dan bermaya yeah!!

Kemudian El juga apply krim ini sebelum memakai solek, ia menjadikan solekan tahan lama, nampak sekata dan kulit lembap sepanjang hari

 🍁Company name: Hansaegee Nature
Image

Pengalaman Selepas Sebulan Menggunakan CC Cream Hansaegee Nature

Pengalaman Selepas Sebulan Menggunakan CC Cream Hansaegee Nature

(By Wawa Ashihara on 02nd April 2019)

My Favourite CC Cream By Hansaegee Nature | Setiap kali hendak keluar, mesti WA akan bermakeup sambil mengenakan foundation. Tapi sejak kebelakangan ini, WA lebih gemar untuk kelihatan seperti no makeup look. Bagi WA ianya lebih tampak natural berbanding makeup heavy. Sedar tak sedar rupanya sudah sebulan WA telah menggunakan produk Hansaegee Nature skincare iaitu Gold Nano CC Cream.

Sebelum ini WA pernah up entry review tentang CC Cream by Hansaegee Nature ini. Kalau korang nak tahu full details mengenai CC Cream ini korang boleh KLIK SINI. Kali ini WA nak menceritakan pengalaman WA selepas sebulan menggunakan CC Cream Hansaegee Nature yang diperbuat dari Korea ini. Pada permulaan penggunaan, memang WA terfikir boleh ke cc cream ini membuat kulit WA kelihatan lebih natural tanpa kelihatan kelabu dan bercapuk. Tapi tidak dengan CC Cream Hansaegee Nature! Kulit lebih natural dan nampak lebih muda berseri gitu. Hehehe~

WA tak nak bebel panjang-panjang kali ini sebab korang boleh baca review cc cream ini dekat sini – CC Cream Hansaegee Nature. Kalau sebelum ini WA lambat bersiap nak pergi mana-mana, ditambah lagi nak bermakeup guna foundation bagai, tapi sekarang tidak lagi. Sebab dengan cc cream ini WA boleh sahaja bersiap dalam kereta atau dirumah dengan memakainya sepantas yang boleh. Hanya picit sedikit dan apply ke kulit muka dengan menggunakan jari sahaja sudah buat kulit nampak berseri. Pernah haritu WA memang dah terlambat sangat nak jumpa klien, WA pakai dalam kereta dan apabila keluar klien tegur, ingatkan muka bercapuk ke apa. Rupanya klien kata, “cantik kulit awak ye”. Ehh Ehhh.. kembang kita kena puji! Ini semua kerana cc cream ini berjaya menyelamatkan kulitku. Hohoho….

Saiznya yang sederhana kecil ini, sesuai sangat dibawa ke mana-mana dan boleh dipakai dimana jua korang berada. Macam WA selalu letak dalam handbag je. Senang kalau nak pakai apply ini sahaja dah mencukupi. Untuk pengetahuan korang, cc cream ini sudah mempunyai SPF50 untuk melindungi kulit kita dari sunburn dan mengelakkan kulit mudah cepat berkedut dek kerana sinaran UV yang merbahaya pada kulit. Sunblock tak perlu pakai dah so jimatlah bawak cc cream je. Hehe..

Apa yang bestnya cc cream mempunyai tekstur yang lebih ringan berbanding bb cream. Cc cream berfungsi untuk menyamakan tona warna kulit dimana dari awal tekstur berwarna putih, bertukar kepada warna kulit kita sendiri. Oleh itu, apabila pakai kita akan rasa lebih natural tanpa mudah bercapuk dan kulit tidak kelihatan kelabu.

Percaya tidak WA hanya menggunakan cc cream ini sahaja dan membuat kulit WA nampak lebih glowing? Cc cream ini juga dapat memberi effect moisture iaitu melembapkan kulit. Ianya tidak  memberi kesan yang berminyak tetapi lebih kepada melembapkan kulit supaya muka nampak naik berseri. Nak kata beri kesan memutihkan tu tidaklah bagi WA sebab fungsi cc cream adalah menyamakan tona kulit. Tapi apa yang WA perasan, sepanjang WA pakai cc cream selama sebulan ini, ia membuat kulit WA rasa lebih moist dan tona kulit yang kusam kelihatan berubah sedikit.

Kini WA lebih rasa yakin nak keluar tanpa perlu bermakeup tebal dan menggunakan foundation. Kerana CC Cream Hansaegee Nature mampu membuat kulit WA tampak lebih natural dan menaikkan seri wajah. Bukan itu sahaja, ianya mudah untuk digunakan dengan jari sahaja, malah packagingnya yang comel ini boleh dibawa kemana-mana. WA dah pernah kecewa guna cc cream lain. Tapi kali ini, memang WA recommended sangat cc cream ini untuk korang yang jenis nak cepat atau jenis bermakeup simple.

Image

Beauty: Water Drop Based Korea Moisturizer – Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream

Beauty: Water Drop Based Korea Moisturizer – Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream

(By Dayve Rampas on 26th Mar 2019)

Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream is not an ordinary whitening cream because this water drop moisturizer has a magical hydrating effect as it gives my skin with ample of moisture without the sticky feeling. It comes like a wax but soon dissolved into water drop upon massaging it onto the skin. It has this cooling effect which I feel really refreshing. I have been using this for a few weeks now and I actually love how it leaves my skin with hydration and control the production of sebum. It does not leave my skin with that shiny look but rather a glass skin (a crystal clear, dewy, and baby-soft skin) especially when used with CC cream.

What is so special about this product? I know most of us would like to know the main ingredients in this product which differentiate this product from the others. Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream contains Camellia Japonica Seed Oil which is also know as Tsubaki (Japan) and Dongbaek (Korea).

Here are some facts about Camellia Japonica Seed Oil which after searching over the Internet:

*Camellia Japonica seed oil has been used as traditional medicine to relieve stomach disorders, and as a tonic and inflammatory agent.

*It is used to nourish and soothe the skin and keep it resilient.

*It is anti-oxidant, anti-microbial, and anti-inflammatory properties which is perfect for dry skin as it quickly absorbed and leaves the skin with no greasy feeling.

*Camellia Japonica seed oil can be an interesting anti-wrinkle agent because it helps to strengthen the skin barrier and retain the skin elasticity.

*It helps smoothen out rough patches of the skin, and lock in the moisture.

*It promotes youthful and healthy skin.

*It is rich in Vitamin E which can stimulate blood flow to the skin and induce healing and the growth of new cells.

*Topical application on wounded skin can protect against infections and minimize the appearance of scars.

What I Say

I love using Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream because it really helps to repair and nourish my skin from within. This product has a gel-like cream which turns into a silky and powdery matte finish upon application. This non-oily and lightweight cream can replace primer which makes make-up lasts longer. What’s more? It does not lead to breakouts. It just makes my pores appear smaller, and reduce the appearance of fine lines.

         

Oh, I also noticed that my skin has become brighten up a bit and I do believe it’s because of this product contains Niacinamide (Vitamin B3) which functions as whitening agent. I noticed that it helps to improve uneven skin tone, and lighten up dark spots. Due to Herbal extract, this cream really soothes my skin and allow moisturizer to penetrate deep inside the skin.

Unlike other creams which I tried before, this one has a special technique of using it. Apply it onto cleansed face. Massage the cream until water drops formed. Once these water drops formed, gently pat the face so all the nutrients can be absorbed into the skin. Patting technique is fun especially when it involves patting the skin because this helps to stimulate blood flow, as opposed to rubbing it all over.

really love this product as its super water drop base moisturiser provide whole day moisture to my skin. I don’t have to do touch-up every hour. I just love my skin as this cream helps with my skin healing process. The price is also considered worth to invest as it really gives miracles to my skin. Frankly speaking, this is a non-comedogenic skincare product which does not clogged the pores, and contribute to breakouts. This is so perfect under hot weather and when in the air-conditioned workplace.

Image

TIPS PENJAGAAN MUKA UNTUK KULIT KUSAM DAN NAMPAK NATURAL SEPANJANG HARI DENGAN GOLD NANO CC CREAM

TIPS PENJAGAAN MUKA UNTUK KULIT KUSAM DAN NAMPAK NATURAL SEPANJANG HARI DENGAN GOLD NANO CC CREAM

(By Sisgee on 20th Mar 2019)

Tips Penjagaan Muka Untuk Kulit Kusam dan Nampak Natural Sepanjang Hari Dengan Gold Nano CC Cream | Siapa suka make up natural? Yeay kita geng! Gee antara mereka yang kategori malas bersiap. Al maklumlah anak ada 4, bawah umur pulak tu. Nak bersiap lama, nanti nak siapkan diaorang pulak! Kalau outing, Gee suka pakai make up se minima yang boleh! Tu pun sebab tak nak bagi nampak kulit terlalu kusam, parut – parut jerawat dan juga bintik – bintik hitam kelihatan. At least, takde lah orang kata walaupun dah kahwin dan dah ada anak, penampilan terus jadi huru hara.

Kalau korang nak tahu, dah hampir sebulan Gee dipertemukan dengan CC Cream yang super duper best ni. Yang paling membuatkan Gee jatuh cinta adalah kesan selepas pakai CC Cream ni, kulit nampak natural walaupun tanpa solekan bewarna – warna. Maksud natural ni, kulit tidak kelihatan putih yang pelik, berminyak atau kelabu asap! Opps! Nak tahu CC Cream apa, jom Gee kongsikan di entry post kali ni.

Kulit Nampak Natural Dengan Gold Nano CC Cream

Gold Nano CC Cream merupakan salah satu daripada rangkaian produk Hansaegee Nature. Hansaegee Nature telah mengeluarkan pelbagai produk untuk kesihatan dan kecantikan kulit antaranya adalah Aloe AC Clean Bubble Cleanser, Aqua Whitening Cream dan banyak lagi. Kalau korang nak tahu, semua produk diperbuat daripada Korea dan Gold Nano CC Cream ini merupakan ‘BEST PRODUCT’ mereka setelah bertahun lamanya.

Gold Nano CC Cream merupakan krim siang yang meliputi pelbagai fungsi. Maka kalau korang memakai Gold Nano CC Cream, ia bukan sahaja boleh dijadikan alas solekan malah ia berfungsi untuk merawat kulit korang juga. Kalau korang perasan, di Gold Nano CC Cream ada tertulis ‘Colour Control Cream‘ di mana ia bermaksud Gold Nano CC Cream ini fizikalnya adalah krim berwarna putih, namun setelah korang pakai dan blend pada kulit, warna Gold Nano CC Cream akan disesuaikan dengan warna kulit korang. Menarikkan?

Satu Gold Nano CC Cream boleh dipakai untuk semua jenis warna kulit!! Sangat mudah sebab bagi Gee sendiri, kalau krim di pasaran yang mempunyai pelbagai tona warna krim, sekiranya tersilap memilih warna, kulit kita akan menjadi terlebih putih atau terlebih gelap.
Menariknya Gold Nano CC Cream ini, warna krim akan sesuaikan dengan warna kulit korang! Tak kisah kulit berwarna putih pucat, sawo matang, hitam manis atau sebagainya.
Ketahui Ramuan Utama Terkandung di Dalam Gold Nano CC Cream

#1 Mineral Water

Mineral water akan memastikan keseimbangan PH kulit korang supaya kekal lembab sepanjang hari. Selain itu, ia juga membantu kulit menjadi lebih anjal dan sihat.

#2 Ipomoea Hederacea Callus Culture Extract

Kulit yang bermasalah seperti jerawat dapat dirawat dengan penggunaan Gold Nano CC Cream ini. Ini kerana Gold Nano CC Cream akan bertindak sebagai penghalang kuman dan bakteria pada kulit yang boleh menyebabkan pertumbuhan jerawat.

#3 Nano Gold

Nano Gold pula berfungsi sebagai agen anti penuaan pada kulit korang. Kulit akan menjadi lebih lembut dan awet muda.

Tekstur Gold Nano CC Cream Sangat Ringan Pada Kulit

Kalau krim siang semestinya Gee sukakan tekstur krim yang ringan pada kulit. Al maklumlah cuaca di Malaysia agak panas. Nanti muka nampak berminyak dan krim muka bertukar menjadi tompok – tompok di wajah. Namun tidak terjadi kejadian sebegitu apabila Gee memakai Gold Nano CC Cream. Tekstur Cream tidak melekit, tidak berminyak dan sangat ringan pada kulit. Kalau korang pakai dari awal pagi sehingga tengahari, kulit nampak sekata dan natural je tau!

Tekstur cream adalah berwarna putih seperti sapuan yang Gee buat pada kulit tangan Gee. Tapi korang tak perlu risau, takdenya cream ni akan menjadikan kulit putih yang pelik. Malah, bila korang blend dengan sekata, lama – kelamaan cream akan bertukar mengikut warna kulit korang. Lagi memudahkan adalah korang hanya perlu blend dengan jari sahaja!! Senang kan? Korang boleh tengok gambar kat bawah ni pulak.

Gambar kat atas Gee buat magik kat sehelai kertas putih. Bila kita blend dengan jari, warna akan bertukar menjadi warna kulit. Sebab itu satu Gold Nano CC Cream ni boleh digunakan pada kulit yang pelbagai tona warna.

Gold Nano CC Cream Mempunyai SPF 50 + PA +++

Gold Nano CC Cream mempunyai pelbagai fungsi. Kalau krim siang, semestinya nak ada perlindungan sinaran matahari untuk mengelakkan kulit rosak dan terbakar. Pemakaian Gold Nano CC Cream dapat melindungi kulit korang daripada sinaran matahari terik. So, kalau nak pergi bercuti ke pantai atau pulau, semestinya wajib bawa Gold Nano CC Cream ini.

Kulit Lebih Glowing dan Sihat Dengan Gold Nano CC Cream

Sememangnya Gold Nano CC Cream mempunyai pelbagai fungsi. Korang dah tak perlu nak apply make up primer, foundation atau make up based yang lain. Penggunaan Gold Nano CC Cream sudah memadai dapat menutup segala cela pada wajah termasuk parut jerawat dan juga bintik – bintik hitam. Tambahan pula, pemakaian Gold Nano CC Cream pada kulit wajah dapat merawat kulit yang bermasalah juga seperti masalah jerawat, jeragat, kulit kusam, tona kulit tak sekata dan sebagainya.
Image

BASE MAKE UP WITH SUN PROTECTION | GOLD NANO CC CREAM

BASE MAKE UP WITH SUN PROTECTION | GOLD NANO CC CREAM

(By fiezasani on 14th Mar 2019)

K.fiezz ni walaupun suka mekap tapi kadang datang hari malas, alaaa malasnya nak mekap..nak tepek foundation la..buh loose powder,untuk tak nak bagi muka berminyak & mekap tahan lama..aduiii, malas tau kadang bila part ni..tapi sebab dah terbesa kalau keluar je mesti mekap..somekap jugak la sesimple yang boleh…simple dari cara k.fiezz is no eyeshadow, no blusher, no eyeliner, no mascara..cuma foundation + loose powder je..buh lipstick..dah siap…
tapi tapi ni nak kongsi dengan korang..k.fiezz baru berkenalan dengan satu krim yang best sangat..sebab apa best, dia boleh jadi makeup base / primer make up kita which istak payah nak guna foundation bagai, apply je krim ni & tadaaa siap..dah boleh keluar dengan senang hati..Dah la ada Sun protection pas tu  berfungsi melembapkan + natural glowing effect + seimbangkan skin tone kita…semua dalam satu krim..tue la k.fiezz cakap best…
krim apa la yeak agaknya ni?hehe..mesti tertanya-tanya kan..

GOLD NANO CC CREAM

tadaaaa…Gold Nano CC Cream..keluaran dari Hansaegee Nature..sebelum ni k.fiezz pernahshare dengan korang pencuci dia iaitu Aloe AC Clean Bubble Cleanser..yang ni krim dia plak k.fiezz nak kongsi dengan korang..krim siang yang boleh dijadikan base makeup..sesuai sangat untuk korang yang tak suka mekap berat..malas nak tonyoh banyak menda kat muka..Guna je GOLD NANO CC CREAM ni pun, dah cukup…
Gold Nano CC Cream ni camna sebenarnya?
Meh k.fiezz explain..
Gold Nano CC Cream ni, berfungsi seperti yang k.fiezz dah mention kat atas tadi & semuanya dalam satu krim sahaja..Dia berwarna putih tetapi bila kita sapu pada kulit, dia akan ikut ton kulit kita & bagi kesan kulit kita glowing secara natural..sesambil dia akan kekalkan kelembapan pada kulit sepanjang hari dan bagi mekap tahan lama..plus Gold Nano CC Cream ni juga anti-kedutan..dan macam k.fiezz cakap tadi dia ada perlindungan sinaran UV iaitu SPF50+ PA+++…dengan cuaca negara kita yang panas sekarang ni, memang kita perlu sangat pakai sunblock bagi mengelakkan masalah kulit..so dengan Gold Nano CC Cream ni, tak perlu nak guna krim sunblock pastu baru boleh mekap..Guna satu krim je, dah cukup..boleh jadi base make up + sunblock…nak keluar tanpa mekap pun boleh bila dah guna krim ni..

Jom tengok 3 bahan utama dalam GOLD NANO CC CREAM ni :

* “Air Mineral” – Untuk memastikan pH kulit seimbang, memperkuat kedalaman menembusi kulit,  meningkatkan keanjalan kulit.
* “Ipomoea Hederacea Callus Culture Extract” – Melegakan kerengsaan kulit, Anti-bakteria, Melegakan masalah kulit.
* “Nano Gold” – Mencegah kulit penuaan, menyekat radiasi infrared , anti-mikrob,  anti-oksidan yang tinggi.

Jom berkenalan dengan Gold CC Cream Nano Dengan Lebih Dekat

Bawah ni merupakan packaging baru untuk tahun 2019 & didatangkan dalam saiz 50ml…
Dalam bentuk tiub so tak ada masalah kebocoran atau krim boleh terkeluar dari botol dia…dan senang untuk dibawa ke mana-mana..
Tulisan dia menggunakan warna gold which is nampak mewah…setanding dengan fungsi dia yang pelbagai dalam satu bekas…
Mengandungi SPF 50+ PA +++
Nano Gold
Skin Tone Up
Anti-Wrinkle
Tekstur dia warna putih seperti dalam gambar ni…Setiap kali guna, pump 1-2 ikut kuantiti yang korang nak
Sapu secara perlahan pada kulit..
dan tadaaa..nampak tak, ikut skin ton kita…
Mekap dengan CC Cream & tanpa CC Cream..
tahan lama & warna lebih nampak sharp..Sesuai sangat jadikan base make up
k.fiezz sendiri dah cuba, memang terbaikkk…
Macamana CC Cream Berfungsi
Okey, korang nampak tak partikel halus warna coklat dalam  krim CC yang k.fiezz letak atas kertas ni..Partikel coklat ni la yang akan tukarkan krim CC ni dari warna putih kepada skin tone kita bilaapply krim ni kat muka…
Jadi bila dah blend out krim CC ni, tadaaa..dia berubah kepada warna coklat atau pinky2 ikut skin tone masing-masing…

Review K.fiezz Gold Nano CC Cream ni?

of course la suka weiii..kalau time malas nak mekap, guna ni je..senang…calit lipstik sikit..SIAP..nak keluar waktu t/hari lit lit pun tak ada hal..dah ada sun protection…eh..lupa plak nak bitau, krim ni selesa sangat bila dah apply kat muka..dia TAK MELEKIT &  TAK BERMINYAK..so rasa ringan je kat muka..macam tak pakai apa..padahal dah ada tepek si Gold Nano CC Cream ni…so fall in love tau dengan Nano Gold CC Cream ni… Love it..Uolls tak mau fall in love jugak ke dengan Gold Nano CC Cream ni…
Untuk k.fiezz sesuai sangat krim ni untuk korang pencinta mekap macam k.fiezz ni yang kadang datang mood malas nak mekap..boleh guna Gold Nano CC Cream ni je…
Meh k.fiezz tunjuk cara ringkas gunakan Gold Nano CC Cream
Hasilnya sebelum & selepas..ada beza tak?lepas ni malas-malas nak mekap heavy, guna ni je..
Image

Beauty Tip : How to choose the right moisturizer for your skin

(18th April 2019 by Hansaegee Nature)

 

There is no doubt that moisturizer is the important step in the daily skincare routine. Applying the moisturizer correctly can increase hydration in your skin, prevents dullness and provide a layer of moisture on your skin which last whole day. The correct or right way of application will even help to work better in this.

Basically we group the skin types into 2 main types : Dry Skin and Oily Skin. It is advisable to choose the right moisturizer based on your skin type :

For Dry Skin type : You are in the lucky group. Because you can use either moisturizer cream (or natural oil like olive oil) or water based moisturizer (like Aqua Whitening Cream). As both types of creams are able to moisturizing the skin giving protective layer. Itchiness will be reduced with improved of skin condition. The basic theory behind is after the layer of skin is moisture enough, dry skin (cell) will able to absorb enough water or nutrient. Result improving and solving the dry skin.

But remember, always wash your face before applying moisturizer.

For Oily Skin type : You got to choose the moisturizer carefully as the using of oily type of moisturizer will only make your skin more oily and result in pores clogged. So, pick only a water based moisturizer like Aqua Whitening Cream. Why : When skin is not moisture with enough water, the pores will be enlarged and excrete more oil. So, once the skin being “moisture” enough, pores size become smaller. And enable to control the oil secretion on face. Result : Skin excrete less oil once moisturized, and give a glowing look.

 

We are doing some simple testing on user Dry Skin & Oily Skin using water based moisturizer (Aqua Whitening Cream).

Feature of Aqua Whitening Cream : Water based moisturizer ; light feeling ; water drop ; Not oily & Not Sticky; fast absorb and result in fresh look.

  • To test the stickiness of Normal moisturizer cream VS Aqua Whitening Cream :

Result :

Hand with Aqua Whitening Cream is not sticky to the mini foam balls.

 

  • To test the absorption of normal moisturizer cream VS Aqua Whitening Cream on oranges :

Result :

Portion with Aqua Whitening Cream having faster absorption on the outer layer.

So by choosing the right moisturizer which suitable for your skin. Resulting no more oily with moisture and glowing look.

Below is the detail of relevant video with this article.

 

Image

Rutin Skincare Harian – Pelembab Muka dan CC Cream

Rutin Skincare Harian – Pelembab Muka dan CC Cream 

(By Lisa Nurul Ain on 06th Mar 2019)

Assalamualaikum  ! Cuaca panas buatkan kulit muka jadi kering dan juga boleh jadi sunburn kalau tak jaga dengan betul-betul . Penjagaan kulit wajah penting ya dalam rutin harian bukan untuk cantik sekarang ni je , juga nak elakkan tua sebelum usia . Rutin harian Lisa gunakan pelembab muda dan CC Cream . Teruja pula nak share dengan korang pengalaman Lisa menggunakan skincare terbaru ni , Aqua Whitening Cream dan juga New packing Gold Nano CC Cream … kedua produk ni dari Hansaegee Nature . Jom baca sampai habis !

 

Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature .

Sebenarnya Lisa dah lama teringin nak cuba Aqua Whitening Cream ni , lepas tengok review kawan ramai yang cakap best produk ni sebab water drop based m, dan produk ni memang HOT’S  . Tergoda pula kita nak cuba . AQUA WHITENING CREAM ,ialah moisturizer atau pelembab . Pelembab ni boleh memulihkan  kerosakan kulit akibat sunburn dan kemerahan pada kulit dengan baik . Melembabkan kulit secara mendalam dengan water drop . AQUA Whitening Cream ni sesuai untuk semua jenis kulit ! All skin type, Oily skin / Dry skin / Combination skin

 

Krim pelembab ni mempunyai kesan water Drop tau . Selepas letakkan cream dan buat gerakan urutan , titisan air akan kelihatan terbentuk dengan segera pada kulit kita dalam beberapa saat je . pelembap tu  sepenuhnya diserap kulit sampai kelapisan dalam .  Sangat menyegarkan, dan tiada perasaan melekit , sesuai sangat dengan cuaca panas sekarang ni ha .. rasa sejuk je kalau pakai diwajah …

WATER DROP MOISTURIZER 

 

Magical Hydrating effect . WATER DROP akan Menyegarkan kulit – Kulit berasa sejuk & lembut. Bahan-bahan pelembap berubah menjadi bentuk Air Drop dengan serta-merta, memberi kesan memberikan kelembapan pada kulit & tanpa rasa melekit .  kelembapan yang tinggi kepada kulit sepanjang hari. Juga berfungsi untuk kawalan lebihan minyak / sebum.


Oleh kerana ekstrak Herbal, ia melegakan kulit, dan tingkatkan pelembab ini sampai menembusi jauh ke dalam kulit. Cream ni juga mengekalkan kelembapan untuk membentuk kulit yang kukuh.

 

KANDUNGAN AQUA WHITENING CREAM

“Minyak Benih Camellia Japonica” –

*Non-comedogenic, tidak menghalang  liang kulit, tidak menyebabkan jerawat

*Membaiki kerosakan kulit seperti Drynes & Sun Burn .

*Menyimpan kelembapan sampai meresap kedalam lapisan kulit .

Niacinamide, memberikan tona kulit yang cerah, bersih dan anjal.

* Juga dikenali sebagai vitamin B3, yang berfungsi untuk menghalang penuaan kulit,

* Membaiki penampilan akibat liang pori yang membesar , nada kulit tidak sekata

* Memperbaiki garis-garis halus, kusam, dan permukaan kulit yang melemah.

 

Kesan Whitening & Moisturizing ditambah pula  dengan ekstrak herba yang memberikan menembusi sampai kedalam lapisan kulit  , menormalkan tahap kelembapan dalam kulit dan membuat kulit yang lebih cerah dan anjal . .

Kelebihan Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature : 

– Mencerahkan tona kulit muka akibat sunburn &  dryness damage skin .

– Melembabkan kulit wajah sampai ke dalam lapisan kulit .

– Memperbaiki garis-garis halus , kusam dan permukaan kulit yang melemah juga kulit mati .

– Menghalang penuaan Kulit

– Mengecilkan liang pori yang membesar .

 

CARA PENGGUNAAN : 

 Cara yang betul untuk menggunakan Aqua Whitening Cream, selepas korang sapu cream pada wajah, Urut wajah  & “tepuk ” muka anda perlahan-lahan dengan tangan, maka Water Drop akan muncul serta-merta, ia sangat lembap, dan membasahi kulit wajah korang , dan mudah diserap ke dalam kulit, sehingga ia menyerap sepenuhnya ke kulit.

REVIEW LISA – AQUA Whitening Cream .

Lepas penggunaan beberapa minggu ni …kulit wajah sentiasa terjaga kelembapan, rasa lembut ,anjal dan tak kering .  memang BEST lah ! Biasanya Lisa akan gunakan tuk skincare rutin harian seperti pagi , sapu sebelum memakai Nano Gold CC Cream Hansaegee Nature . Dan Malam hari , sapu pada wajah sebelum tidur .Lepas gunakan pelembab muka Aqua Whitenig Cream ni kulit wajah rasa sejuk terhidrate dan lembut jee.. rasa nak pegang selalu wajah ni . Result pemakaian bergantung pada kulit wajah memasing ya . Nah korang kena rasai sendiri tau !

Masa korang sapukan Aqua Whitening  , korang akan rasa sejuk diwajah. Best weih sejuk sejuk gitu ,. lagi-lagi dalam cuaca panas macam sekarang ni .

Start ratakan ke seluruh wajah dan korang akan nampak effect yang cream ni meresap kedalam lapisan kulit dan mula la nampak water drop . Rasa macam lepas cuci muka gitu . Best . ! rasa nak continue guna lepas ni . Lisa biasanya akan gunakan pagi hari sebelum sapukan Gold Nano CC Cream , dan malam hari sebagai pelembab wajah sebelum tidur.

Tadaa… nampak glowing dan rasa moist gitu . Lisa biasakan gunakan pelembab muka sebelum tidur atau dipagi hari untuk jaga kelembapan kulit wajah agar tak kering dan membuat kulit nampak kusam tak bermaya . Nak tidurpun kena cantik gitu …

GOLD NANO CC CREAM WAJAH BARU 2019

Kini packing GOLD NANO CC CREAM HANSAEGEE NATURE berwajah baru  ,  lebih banyak kandungan isi didalamnya iaitu 50 ml , packing sebelum ini 35ml dan dengan sun protection SPF50 PA++ , Packing lama Gold Nano CC Cream sebelum ni SPF 35 PA++ . Lebih banyak isi dan lebih tinggi SPF .Untuk detail selebihnya Lisa dah tulis dalam artikel sebelum ini , korang boleh baca di : Hansaege Nature Gold Nano CC Cream 

OLD PACKING GOLD NANO CC CREAM HANSAEGEE NATURE 

NEW PACKING  GOLD NANO CC CREAM

Gold Nano CC Cream Hansaegee Nature ni akan meratakan tone warna kulit korang . Tak perlu risau terlalu terang dari warna kulit sebenar.  CC Cream yang lebih ringan dari alas bedak , Gold Nano CC Cream ni memiliki tekstur krim lebih lembut yang sangat ringan dan halus , yang akan membantu korang untuk meratakan tona wajah yang tak sekata.

 

 

Cara Penggunaan .

Pump keluar secukupnya dan kemudian tap tap kan di wajah .Ratakan dengan menggunakan jari sahaja .

 

Senang je bukan ?

 

♥️Aqua Whitening Cream Sebagai moisturiser , kandungan water base dia memang BEST , juga berkesan tuk merawat sunburn tau ! Muka pon nampak fresh.

Berat isi  : 50ml

Harga : RM148.30

Kelebihan : Whitening & Moisturizer

 

Something best about this cream , its water Drop Cream Based. U must try it !!

 

 

♥️Gold Nano CC Cream kini hadir dengan packing baru tau

Lebih banyak iaitu 50ml dan juga SPF 50+ PA+++

Berat isi : 50ml

Harga : RM128.00

 

Kelebihan : All in One day Cream , meratakan tona wajah dan cerah semula jadi .

Itu sahaja perkongsian dari Lisa kali ini … harap bermanfaat untuk korang ya  !

Image

Blog : mampu menghalang kulit wajah daripada berjeragat

S+recover Gold Nano CC Cream | rutin harian, semudah 1 2 3!

(By mia kassim on 27th Feb 2019)

Assalamualaikum .. hi korang terutamanya para wanita sekalian. Hari tu Kmia ada kongsikan tentang CC Cream dari Korea tu kan [Baca Di sini] .. hampir sebulan dah Kmia guna cream ni. Dan ternyata cream ni memang tidak mengecewakan dan dah menjadi rutin harian apply cream ni di kulit wajah Kmia.

Di awal penggunaan S+recover Gold Nano CC Cream. Kulit wajah nampak kusam dan gelap

Kmia kan paling takut untuk mencuba apa-apa jenis cream kecantikan yang ada di pasaran sekarang. Kulit wajah Kmia agak sensitif dengan bahan-bahan yang ada dalam cream-cream tersebut. Adalah pernah sekali tu, Kmia cuba satu jenama cream ni. Lepas seminggu guna, timbul jerawat, bukan jerawat pasir tapi jerawat batu. Ishh .. down jugalah Kmia masa tu. Jumpa client dengan jerawat besar di pipi. Tapi memang surprise dengan Gold Nano CC Cream ni, tidak ada langsung kesan sampingan negatif selepas  Kmia menggunakannya. Tidak timbul jerawat ataupun ruam. Dan yang bestnya kulit wajah jadi lebih sekata.

Hampir sebulan guna cream ni, kulit lebih sekata dan glowing gitew!

Bukan tu sahaja, Kmia suka dengan cream sebab ianya sangat memudahkan Kmia berhias. Korang tau lah rutin mak-mak yang berkerjaya ni .. cewah! Mana nak hantar anak ke sekolah, nak elak punch card merah lagi hehe. Fuh! Semua nak kena cepat dan pantas. Termasuklah nak berhias. Kmia ni hari-hari kena akan berjumpa dengan customer. Nak tak nak kena juga jaga penampilan depan mereka tu. Kmia suka makeup simple dan sebab itulah kenapa suka dengan cream ni. Calit sedikit dah boleh jadi asas makeup. Tak perlu foundation segala, tinggal letak mascara dan berlipstick sahaja.

Makeup nampak lebih natural

Tak sempat makeup di rumah, Kmia bawa sahaja cream ni ke office. Cream ni sesuai dan senang di bawa ke mana-mana. Penutup twist lock yang ketat dapat mengelakkan cream terkeluar sendiri. Cara penggunaannya yang simple memudahkan Kmia berhias di office, semudah 1 .. 2 .. 3 .. gitu.

Mudah di bawa ke mana-mana. Muat je dalam beg makeup Kmia yang kecil itu

Dan yang paling best, cream ni mampu menghalang kulit wajah daripada berjeragat. Sinaran UV berbahaya adalah salah satu penyebab kulit wajah rosak dan berjeragat. Kulit akan nampak lebih tua daripada usia kita. Tapi kan cream ni mampu membantu Kmia dan korang kalau nak hehe. Ianya mengandungi SPF50+ yang mampu menghalang sinar UV terus ke kulit wajah.

Kulit nampak lebih cerah dan tidak ada jeragat menyinggah

Dipendekkan kata, Kmia memang recommend korang untuk cuba Gold Nano CC Cream dari Hansaegee Nature ni.

 

 🍁Company name: Hansaegee Nature