Image

PENGALAMAN JERAWAT MERAH SELEPAS 2 MINGGU PENGGUNAAN PENCUCI MUKA ALOE HANSAEGEE NATURE

ENGALAMAN JERAWAT MERAH SELEPAS 2 MINGGU PENGGUNAAN PENCUCI MUKA ALOE HANSAEGEE NATURE

(By Nadnary on 23rd April 2019)

Assalamualaikum Hai.

Hansaegee ALOE AC Clean Bubble Cleanser. Teringat pulak dulu waktu sekolah rendah, selalu dok amik aloe vera dekat belakang rumah untuk letak dekat muka. Gigih walaupun tajam daun aloe vera tu, tapi sebab mahukan bahan secara semulajadi kita gagahkan juga. Disebabkan bagus lendir aloe vera ni, dekat rambut pun kita lumur sekali. Dulu rajin dan tak terikat sangat dengan aktiviti lain.
Sekarang kalau nak ambil lendir aloe vera tu sendiri rasa macam dah tak berapa practical. Agak leceh dan banyak kerja nak kena buat. Nasib baik ada produk Hansaegee Nature yang berkualiti tinggi dan merupakan 100% produk penjagaan kulit yang original. Brand ni berasal dari Korea dan kalini Nad nak cerita tentang cleanser dia iaitu ALOE AC Clean Bubble Cleanser.

ALOE AC Clean Bubble Cleanser
Packaging
Dari segi packaging, size botol memang agak besar sebab satu botol ni mengandungi 150 mlcleanser. So kalau korang nak bawa pergi travel atau berjalan jauh, agak berat dan makan ruangjugak lah. Cuma kalau nak pakai di rumah sesuai sangat, dan tak perlu restock secara kerap sebab penggunaan satu botol ni boleh bertahan untuk jangka masa yang lama. 

Pump dia pulak mudah ditekan. Bila korang dah jumpa bermacam jenis cleanser, ada sesetengah pump yang keras, dan sukar ditekan. Ada pula yang bila tekan pump, cleanser taknak keluar. Tapi nasib baik Hansaegee punya cleanser ni, pump sangat mudah ditekan dah keluar foam yang halus tu!
Texture

Mengenai texture dia pula, ini yang paling wow best! Lepas je kita pump, keluar lah buih-buih halus yang memang saaaaangat halus, lembab, dan sejenis buih yang berair. Time korang nak gosok kedua belah tangan yang penuh dengan foam cleanser tu memang rasa macam fluffybetul. Sampai ralit pula Nad pergi main dengan buih tu . Oh, and the smell bau macam aloe vera tapi bukan macam lendir aloe vera yang fresh dari pokok tu. Bau dia macam aloe vera yang dah upgrade sikit jadi soft wangi, bau dia cam kat hujung-hujung je hahah.
Untuk pengetahuan, Hansaegee ALOE AC Clean Bubble Cleanser ni menggunakan 10 jenis ekstrak tumbuhan semulajadi. Dalam 10 jenis ekstrak, dua bahan utama yang terkandung dalam cleanser ni adalah Aloe Vera dan Tea Tree Oil, yang mana kita semua sedia maklum dua bahan ni memang sangat baik untuk kulit. Aloe Vera terkenal dengan sifatnya yang mampu merawat sunburn, melembabkan kulit, mengurangkan parut jerawat, dan membersihkan kulit. Manakala, Tea Tree Oil pula mampu menghalang bakteria, mengurangkan jangkitan, dan sekaligus merawat jerawat. Fuh, tengok kebaikan dua bahan ni pun rasa dah cukup bagus dah. Antara ekstrak lain pula adalah seperti lavender ekstrak, rosemary ekstrak, thyme ekstrak, dan sage ekstrak.

Bubble Type

So, apa yang best tentang foam bubble cleanser ni? Disebabkan foam bubble cleanser ni sangat halus, maka particle dia lebih mudah untuk membersih pori sehingga jauh ke dalam kulit. Dia boleh cuci pori-pori yang kotor dan tersumbat dengan menyingkirkan lebihan minyak yang terkandung pada kulit. Dia punya power tu, nak remove make up sekali pun boleh tau. Lepas je habis cuci muka terus korang rasa muka korang macam bersih, ringan, dan macam cerah sikit hahaha. Rasa macam eee bersih sangat lah muka ni.
Kulit berminyak macam Nad pula memang sesuai sangat guna cleanser jenis foam. Sebab memang power menarik lebihan minyak yang melampau-lampau ni. Tapi, dia takkan buat kulit korang terlalu kering. Rasa lembab sedang-sedang gitu, dan lembut! Sampai rasa nak belai selalu. Tapi apa pun, ia sesuai untuk semua jenis kulit okay tidak kira lah normal skin, oily skin, mahupun combination skin. All skin types boleh gunakan cleanser ini.
Kat bawah ni Nad tunjuk cara-cara nak pakai ya.
1) WAJIB basahkan tangan dan muka korang dengan air. kalau tak nanti kesat dan bubble pun tak ada.

2) Pump 1.5 atau 2 kali pada tangan. Macam Nad pump 2 kali je senang kira ehehe.

3) Cuci muka.
4) Basuh muka dengan menggunakan air untuk remove segala bubble.

After & Before 

Dari segi parut belum nampak lagi sebab Nad pun baru pakai dalam 2 minggu. Tapi nampak tak jerawat merah merah tu dah surut and takde parut dekat bahagian tu? Sebab cleanser ni cool down kan balik kulit Nad. Parut in shaa Allah soon sebab aloe vera pun bagus untuk parut kan hehe.

RM65 / 150 ml
Korang boleh dapatkan Hansaegee ALOE AC Clean Bubble Cleanser ni hanya di website rasmi [Hansaegee] yaa. Dekat retail shop atau online shop lain memang takde jual. So jangan risau ya. Dapatkan di website ni memang confirm original.
Image

RAWAT MASALAH JERAWAT DENGAN ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER DARI HANSAEGEE NATURE

RAWAT MASALAH JERAWAT DENGAN ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER DARI HANSAEGEE NATURE

(By Mimie on 03rd April 2019)

RAWAT MASALAH JERAWAT DENGAN ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER DARI HANSAEGEE NATURE | Hai semua ! Sekarang ni Mimi memang menggunakan skincare dari produk Korea. Sebab apa Mimi lebih suka guna produk Korea ni sebab banyak produk dari Korea ni menggunakan bahan semulajadi. Bila umur semakin meningkat memang perlu menitikberatkan kandungan skincare yang kita nak guna sebab akan beri kesan pada muka juga kalau guna skincare yang mengandungi bahan kimia berbahaya, betul tak?
Sekarang ni kulit muka Mimi mudah sangat tumbuh jerawat tau. Kadang jerawat halus kadang yang besar. Jadi, Mimi pun survey skincare yang sesuai dan bagus untuk atasi masalah jerawat ni. Survey punya survey, Mimi pun pilih ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER ni sebab kawan kawan ramai yang guna cleanser cakap bagus. Nampak tak kat situ tergoda dengan review kawan kawan. So nak tahu serasi ke tak dengan kulit Mimi, sila baca sampai habis cerita Mimi .

RAWAT MASALAH JERAWAT DENGAN ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER DARI HANSAEGEE NATURE
Actually  kulit muka Mimi ni jenis berminyak. Jerawat memang suka sangat “berkampung” di bahagian dagu dan pipi . Favourite place gitu! Jadi, kenalah guna pencuci yang sesuai dan boleh rawat masalah yang Mimi hadapi sekarang ni.

Mimi pilih untuk cuba Aloe AC Clean Bubble Cleanser kerana produk dari Hansaegee Nature ini diperbuat daripada 10 jenis ekstra tumbuhan semulajadi dan merupakan 100% original made in Korea. Sejenis dak Mimi kalau nak beli sesuatu produk memang akan tengok kandungan produk tu. Yelah sebelum ni tak pernah ambil kisah pun kandungan sesuatu produk sebab nak cantik cepat  Hah, bila stop mulalah timbul macam macam masalah. So, pengajarannya sekarang ni memang Mimi akan ambil tahu tentang kandungan sesuatu produk sebab tak nak pisang berbuah dua kali. Bila tengok kandungan Aloe AC Bubble Cleanser ni diperbuat daripada bahan semulajadi sudah tentulah ia selamat dan beri kesan yang bagus untuk kulit muka kan .
Untuk pengetahuan korang  Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni diperbuat daripada bahan utama Aloe Vera dan Tea Tree Leaf Oil. Kita semua tahu kebaikan Aloe Vera memang sangat bagus pada kulit terutamanya melembapkan kulit, menghilangkan jerawat, mengecilkan liang pori, memudarkan parut jerawat dan sebagainya.
Manakala Tea Tree Leaf Oil pula sangat bagus untuk mencegah jerawat dan mengurangkan parut jerawat. Sebab tu lah Mimi nak sangat sangat guna cleanser ni kerana ia boleh mencegah jerawat di samping melembapkan dan melembutkan kulit muka .
Mesti korang nak tahu apa kebaikan Aloe AC Clean Bubble Cleanser  ni kan. Antara kebaikannya ialah:

*Mengawal sebum/minyak

*Menghilangkan kekotoran dan sel kulit mati pada kulit

*Merawat masalah jerawat

*Mengecilkan dan menghaluskan pori-pori

*Memberi kelembapan kepada kulit
TEKSTUR DAN PACKAGING ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER

Untuk pengetahuan korang, cleanser ni didatangkan dalam botol di mana ia berbentuk liquid bila di dalam botol. Bila pam ia akan akan keluar dengan bentuk foam ‘soft bubble’ yang wangi. Packaging cleanser ni sangat praktikal bagi Mimi sebab hanya pam sahaja. Bila packaging macam ni kualiti cleanser lebih terpelihara dan ‘hygiene’ .
Mimi memang suka bau cleanser ni yang wangi dan menyenangkan. Bila sapu pada muka pun rasa soft saja tau.

CARA MENGGUNAKAN ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER

Cara nak gunakan pun tak susah tau korang. Semudah ABC. Sebelum guna cleanser ni  basahkan muka dan tangan korang dengan air. Kemudian pam cleanser pada tapak tangan dan sapu secara urutan membulat pada seluruh muka korang .

Masa sapu pada muka korang boleh nampak buih buih halus ni bertindak pada muka sebab ia mesra air.
PENDAPAT MIMI MENGENAI ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER

Masa pertama kali guna Mimi dah jatuh suka dah. Yelah, Mimi ni jenis yang bermekap. Bila apply cleanser ni pada muka yang ada mekap memang bersih lah segala mekap pada muka.
Bila muka ada jerawat, Mimi guna macam biasa cleanser ni dan Mimi perasan jerawat akan cepat kecut selepas dua atau tiga hari penggunaan. Tu buat Mimi bertambah suka dan jatuh cinta dengan produk dari Hansaegee Nature ni tau. Tu maknanya ia memang serasi dengan kulit muka Mimi.

Nak tahu sebab apa Mimi suka sangat dengan Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni. Sebab ia berbeza dengan bubble cleanser yang Mimi pernah guna sebelum ni. Teskturnya yang lembut seperti kapas selain daripada baunya yang wangi. Bila pam keluar nampak tau kehalusan bubble yang keluar dari botol.
Selepas cuci muka dengan cleanser dari Hansaegee Nature ni, kulit muka memang akan rasa bersih, tidak mengeringkan kulit muka dan yang paling best kulit muka sentiasa rasa lembap dan lembut tau korang. Tak macam kebanyakan bubble cleanser di luar yang memang berfungsi membersihkan kulit muka tapi kulit terasa kering, tegang dan tidak selesa selepas menggunakannya.  Sebelum ni Mimi memang ada guna juga bubble cleanser dari satu jenama. Lembut dan wangi tapi lepas guna kulit muka Mimi jadi tegang dan pedih. Lepas tu, mulalah kulit mengelupas di sekitar hidung dan pipi. Bila jadi macam tu terus Mimi stop guna. Tak sanggup nak tengok kulit muka mengelupas dan kering.

Tapi Aloe AC Bubble Cleanser ni lain dari yang lain tau, korang boleh tengok sendiri tekstur cleanser ni sangat ‘watery’ dan berbuih lembut di mana ia membersihkan jauh ke dalam kulit. Sebab teksturnya yang sangat lembut dan buih yang halus ia melembapkan kulit bukannya mengeringkan kulit. Jadi, tak perlu risau kalau nak gunakan Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni sebab memang best tau korang.

Kulit muka pun rasa lembap dan lembut selepas menggunakan. Nak nak sekarang ni cuaca panas yang boleh menyebabkan kulit kering tapi dengan adanya cleanser ni tak perlu risau kulit kering . Memang sentiasa rasa lembap. Yang paling best nak apply mekap pada muka pun jadi mudah.
Korang yang ada masalah kulit kering, berminyak dan berjerawat, Mimi highly recommend untuk korang cuba ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER ni. Memang best sangat sangat. So far, cleanser ni memang serasi dengan kulit Mimi mungkin juga serasi dengan kulit muka korang. Apa kata korang cuba dulu dan tengok sesuai atau tidak dengan kulit muka korang. Yelah, kulit muka kita tak sama kan . Tapi apa yang Mimi nak tekankan cleanser ni memang sangat selamat digunakan dan tidak mengandungi bahan berbahaya. Jadi, bila nak guna tu memang tak ada rasa was was lah.
Aloe AC Clean Bubble Cleanser sangat sesuai untuk korang yang mempunyai kulit jenis kering, berminyak, sensitif/berjerawat, mempunyai blackhead dan whitehead serta mempunyai kulit mati. Harga sebotol cleanser ini ialah RM65 untuk 150ml.

Wajah Lebih Lembut Dan Lembap Dengan Aloe AC Clean Bubble Cleanser Dari Hansaegee Nature

Wajah Lebih Lembut Dan Lembap Dengan Aloe AC Clean Bubble Cleanser Dari Hansaegee Nature

(By Lea Azleeya on 22nd March 2019)

Wajah Lebih Lembut Dan Lembap Dengan Aloe AC Clean Bubble Cleanser Dari Hansaegee Nature  |  Aku ni sejenis yang suka mencuba produk yang dikatakan bagus.. Asal ada jerk yang cakap produk itu bagus, produk ini bagus, mula la aku rasa teruja nak cuba.. Yelah mungkin bagus untuk orang lain tetapi tidak bagi aku.. Jadi, nak tak nak aku kena jugak cuba sendiri untuk tahu tahap kesesuaiannya dengan kulit aku.. Nasib baiklah kulit muka aku ni jenis yang tak bermasalah.. Jadi, boleh la try macam-macam produk.. Setakat ni Alhamdulillah.. Harapnya selamanyalah tak de masalah ye.. Hehe..
Ok, kali ni aku mencuba pula pencuci muka dari Hansaegee Nature ni iaitu Aloe AC Clean Bubble Cleanser.. Wahh kemain aku  tengok kengkawan aku cakap cleanser ni bagus.. Jadi, aku tak tunggu lama terus jerk nak cuba juga.. Haha!! Sesuai ke idokkkk?? Haa nak tau cerita aku, kenelah baca sampai habis ye..
Wajah Lebih Lembut Dan Lembap Dengan Aloe AC Clean Bubble Cleanser Dari Hansaegee Nature
Eceli muka aku ni tak de la masalah sangat.. Kadang-kadang je jerawat akan tumbuh bilamana aku tak cuci muka dengan betul hanya sambil lewa.. Kulit muka aku ni pula jenis kulit kombinasi.. Di bahagian T-zone dan dagu sangat oily manakala di bahagian pipi agak kering.. Jadinya, perlu sesuaikan dengan pencuci yang boleh cover kulit berminyak dan juga kering..

Aku pilih untuk cuba Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni kerana produk dari Hansaegee Nature ni diperbuat daripada 10 jenis ekstrak tumbuhan semulajadi dimana ia adalah 100% original made in Korea.. Aku kalau nak pilih sesuatu produk tu memang aku akan ambil tahu dulu tentang kandungan produk.. Bila dinyatakan diperbuat daripada bahan semulajadi, barulah rasa senang hati nak cuba sebabnya kalau dah diperbuat daripada bahan semulajadi ofkoslah ianya memberi kesan baik kepada kulit muka dan tidak mengandungi bahan kimia berbahaya.. Betul tak?

Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni diperbuat daripada dua bahan utama iaitu Aloe Vera dan Tea Tree Leaf Oil. Sepertimana yang korang sendiri tahu, Aloe Vera ni memang banyak manfaatnya pada kulit terutamanya dalam fungsi penyembuhan seperti menghilangkan jerawat, menghalus dan mencerahkan kulit, melembapkan kulit, mengecilkan liang pori, melegakan kesan sunburn dan juga memudarkan parut jerawat..

Sebut saja Tea Tree Oil, dah tau fungsinya untuk apa kan.. Tea Tree Oil ni dah sinonim sangat dengan manfaatnya dalam mencegah jerawat dan mengurangkan parut jerawat.. Ia juga dapat protect skin kita, meninggalkan kesan yang lembut dan lembap pada kulit dan menjadikan kulit kembali segar.. Jadi, tak hairanlah aku teruja sangat untuk cuba Cleanser ni kerana ia dapat mencegah jerawat, wajah lebih lembut dan lembap dengan Aloe AC Clean Bubble Cleanser dari Hansaegee Nature.

Antara kebaikan Aloe AC Clean Bubble Cleanser ini adalah :-
*Memberi kelembapan kepada kulit
*Mengawal sebum/minyak
*Mengecilkan dan menghaluskan pori-pori
*Merawat masalah jerawat
*Menghilangkan kekotoran dan sel kulit mati pada kulit
Packaging Dan Tekstur Aloe AC Clean Bubble Cleanser
Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni didatangkan dalam botol berpam yang mudah digunakan.. Sangat praktikal bagi aku.. Tak perlu nak bersusah payah nak picit botol bagai, hanya pam sahaja.. Memudahkan kerja.. Bagi aku, dengan packaging yang sebegini, kualiti cleanser itu sendiri lebih terjaga.

Tekstur Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni pula bukanlah sejenis cecair atau gel tetapi ia berbentuk foam dimana bila dipam akan keluar ‘soft bubble’ yang wangi.. Aku suka baunya yang sangat menyenangkan.. Nak cuci muka pun rasa selesa dengan bau yang segar seperti bau cleanser ni..

Cara Guna Aloe AC Clean Bubble Cleanser

*Basahkan muka dan tangan
*Pam soft bubble dalam kuantiti yang mencukupi
*Urut muka perlahan-lahan dengan bubble tersebut secara gerakan membulat
*Bilas dengan air bersih
Apa Kata Lea Azleeya Tentang Aloe AC Clean Bubble Cleanser?
Firstime guna cleanser ni aku dah rasa seronok sebabnya muka aku jadi lembap dan lembut.. Sesetengah pencuci muka yang pernah aku guna sebelum ni, ada yang meninggalkan kesan kekeringan, rasa tegang pada muka yang agak tidak selesa dan ada juga yang menjadikan kulit lebih berminyak dan melekit.. Itu tandanya tidak sesuai dengan kulit muka aku tetapi tidak bagi Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni kerana selepas guna kulit muka aku rasa selesa. Paling penting, kulit sentiasa lembap dan lembut.. Aku suka!!

Muka aku pada asalnya memang tiada masalah.. Jerawat pun jarang-jarang ada.. Dengan menggunakan Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni, makin bertambah terlindunglah kulit muka aku dari anasir-anasir jerawat.. Kecuali aku diserang penyakit malas.. Malas mencuci muka dengan sempurna, haruslah jerawat akan tumbuh juga.. Yang tu salah aku sendiri bukan salah pencuci muka tidak berkesan.. hehe..

Bagi korang yang ada masalah kulit kering, berminyak dan berjerawat tu, aku sangat recommend korang try pencuci muka ni.. Serius memang best.. Pencuci muka ni sangat sesuai dengan kulit muka aku dan mungkin juga ia sesuai dengan korang… Apa-apa pun kenalah cuba dulu baru tau tahap kesesuaiannya.. Betul tak.. Sebab kulit manusia ni kan tak sama.. Yang pastinya, produk ini tidak mengandungi bahan berbahaya dan selamat digunakan.

Oh ya, Aloe AC Clean Bubble Cleanser ini juga sesuai untuk kulit kering, kulit bermintak, kulit sensitif/berjerawat, banyak kulit mati dan yang mempunyai blackhead dan whitehead.

Harga : RM65 (150ml)

KULIT WAJAH SEOLAH-OLAH BERNAFAS SELEPAS MENGGUNAKAN ALOE AC BUBBLE CLEANSER DARIPADA HANSAEGEE NATURE !

KULIT WAJAH SEOLAH-OLAH BERNAFAS SELEPAS MENGGUNAKAN ALOE AC BUBBLE CLEANSER DARIPADA HANSAEGEE NATURE !
 
(By Syaza on 14th March 2019)
Hai semua. Siapa sejenis kulit muka kering? Allah! Kulit muka jenis kering macam cx ni banyak juga cabarannya. Kalau salah pakai produk, habislah muka. Macam cx, kalau produk tu tak sesuai dengan kulit muka cx, nanti akan naik tompok-tompok putih tau. Dia macam panau. Teruk juga dulu kena. Banyak juga cuba produk untuk cari yang serasi. Daripada mahal sampailah yang murah. Semua dah cuba. Tapi kali ini, cx tertarik untuk cuba produk dari Hansaegee Nature yang merupakan produk asli 100% dari Korea. Korea juga terkenal sebagai negara yang menitikberatkan soal kecantikkan kulit wajah. Sebab tu orang korea cantik tertarik memang da bom!
Aloe Ac Clean Bubble Cleanser : Hansaegee Nature
Okay, serba sedikit cx kongsikan tentang Aloe Ac Clean Bubble Cleanser ini ya. Ianya mengandungi gabungan mantap dua bahan utama iaitu Aloe Vera dan Tea Tree Leaf Oil. Dua bahan ini mempunyai keistimewaan dan kekuatannya tersendiri dalam penjagaan kulit wajah.  Umum tahu Aloe Vera bertindak mengawal minyak di wajah, membersihkan liang pori, melembabkan kulit wajah, melembutkan dan melegakan kulit sensitif. Sementara itu, bahan utama kedua adalah Tree Leaf Oil yang mana mampu membantu masalah kulit berjerawat, mengurangkan infeksi kepada kulit, memberi kelembutan, anti fungus dan melicinkan kulit wajah. 
Aloe Ac Clean Bubble Cleanser ini didatangkan dalam bentuk botol agar tahap kebersihan dan keselamatan kandungannya terpelihara dan selamat untuk digunakan. Fungsi utama Aloe Ac Clean Bubble Cleanser ini adalah;
* Mengatasi masalah kulit wajah berjerawat
* Membersihkan liang pori dengan lebih dalam.
* Merawat kulit wajah bermasalah
* Mengawal minyak pada permukaan kulit wajah
* Memberi kelembapan dan tidak mengeringkan kulit
Tekstur Foam Aloe Ac Clean Bubble Cleanser
Buih² kecil Aloe Ac Clean Bubble Cleanser
Tekstur sejenis buih membuatkan Aloe Ac Clean Bubble Cleanser ini menjadi pilihan cx kerana teksturnya sangat lembut dan bila mencuci muka, cx rasa puas. Selalu kalau cuci muka, akan rasa macam kulit sedikit kering dan meregang tetapi tidak dengan Aloe Ac Clean Bubble Cleanser. Ianya membuatkan kulit muka cx rasa bersih sangat. Terasa sangat segar dan kulit pon lembab sahaja tidak kering. Rasa selesa sahaja muka ini seolah-olah dapat bernafas. Rasa macam kulit baby pula. Hehe Agaknya sebelum² ni, liang dekat muka ni tersumbat kot, sebab tu rasa lebih bersih dan puas hati selepas pakai Aloe Ac Clean Bubble ini. Alhamdulillah serasi.
Cara Guna:
1. Tekan pemicit Aloe Ac Clean Cleanser ke tapak tangan mengikut berapa banyak yang diperlukan.
2. Pastikan tangan basah terlebih dahulu. Kemudian urut lembut ke wajah foam tadi mengikut urutan membulat.
3. Basuh muka sehingga bersih
Best sangat pakai Aloe Ac Clean Cleanser ni tau! Serius! 
Dahlah bau dia pon wangi, lembut sahaja. Suka sangat bau dia. Kalau boleh nak bau selalu. Hihi. Harga dia pom InshaaAllah berbaloi. Kita nak yang terbaik untuk kulit wajah kan? Cantik itu pelaburan. Betul tak? Sebotol ni RM65.00 sahaja. InShaaAllah bertahan mengikut kekerapan guna. Dah kalau asyik tekan main buih, memang cepatlah habis. Hihi.
Image

LEBIH BERSIH DENGAN ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER

LEBIH BERSIH DENGAN ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER

(By Airah Syahirah on 29th Jan 2019)

Aloe AC Clean Bubble Cleanser sesuai untuk semua jenis kulit serta mampu melawan jerawat yang ada di kulit muka. Pencuci muka ni bagi I tak perlu diperkenalkan lagi sebab banyak kali dah I buat review, share pengalaman guna Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni siap ada gambar before and after kesan dia dia membantu mengurangkan jerawat I. Kalau korang tak baca lagi entry tu boleh klik SINI.
Sebab tu I percaya dengan keberkesanan Aloe AC Clean Bubble Cleanser untuk membantu mengekalkan kesihatan dan kebersihan kulit I. Siapa je nak kulit yang berjerawat dan bermasalah kan? Macam I kalau kulit bermasalah mesti nak cari punca dia dan produk yang boleh membantu menangani masalah ni. Kalau dulu masa guna produk yang tak sesuai dengan kulit muka, mesti naik jerawat.
Sekarang pencuci muka I setia dengan Aloe AC Clean Bubble Cleanser dari Hansaegee Nature ni je. Bagi I berbaloi harga dengan tempoh masa penggunaan. Haritu I dah siap-siap restock dua botol pencuci muka ni sebab I kongsi sekali dengan Aiman. Aiman kalau dah jumpa pencuci muka yang buat kulit dia tak rasa kering dan naik jerawat memang pencuci muka tu jela dia nak pakai.
Masa tunggu produk nak sampai rumah pun selalu tanya I bila nak sampai -.- Padahal I baru order. I order dekat website je, senang nak pilih barang lagi-lagi bila ada promo lepastu barang pun sampai cepat. Kalau korang tak tahu macam mana nak beli semua produk Hansaegee Nature di website boleh refer entry blog I dekat SINI, I dah tulis step by step. Senang je !
Bila ada kawan I yang suruh recommend pencuci muka yang sesuai untuk kulit diaorang,  I mesti suruh beli je Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni. Bagi I, dia sesuai dengan semua jenis kulit. Contohnya, I kulit kombinasi dan Aiman pula jenis berminyak. Sekarang I kombinasi kering dengan normal. Dulu sebelum mengandung kulit normal dan berminyak. Still sesuai dengan pakai pencuci muka ni.
Buih lembut yang dihasilkan oleh pencuci muka ni sesuai untuk semua jenis kulit dan semestinya lembut pada kulit. Walaupun jenis buih, pencuci muka ni tak buat kulit rasa kering macam pencuci muka berbuih jenama lain tapi buat muka lembap lagi ada la lepas cuci muka.
Macam Aiman, dia bukan buat skincare routine pun. Kalau I free baru I tolong buatkan skincare routine dia. Dia tak nak buat sendiri lepastu tak reti hahaha. Jadi bila tak buat skincare routine, tak ada la rasa muka kering sangat dan jerawat pun tak naik sebab pencuci muka ni pun memang dah membantu untuk melawan jerawat, membersihkan pori secara mendalam dan mengawal minyak di muka.
Lelaki kan biasa la kadang kulit diaorang pelik sikit. Pakai pencuci muka je pun dah elok. Tak payah skincare lain dah. Macam I lebih suka lepas cuci muka guna Aloe AC Clean Bubble Cleanser, sambung pakai toner, moisturizer, eye cream, serum dan sleeping mask. Kalau boleh nak lengkap semua routine.
Tapi bila dah 7 bulan mengandung ni lagi malas nak buat skincare routine. I cuci muka je. Routine penjagaan kulit muka I dah sama macam Aiman hahahhaha. Nasib baik la kulit muka rasa okay je. Tak ada jerawat naik pun kecuali bila I stress sikit tu memang tak dapat lari la.
So far I rasa memang pencuci muka ni membantu sangat bila I malas nak buat apa-apa dekat muka, cuci muka je. Pagi esok pun kulit okay lagi. Bahan utama dia seperti Aloe Barbadensis Leaf Juice membantu untuk melembapkan kulit, membersihkan kulit, meredakan sunburn, merawat acne dan banyak lagi manfaat lagi. Banyak bahan terbaik yang digunakan dalam pencuci muka ni korang boleh refer entry I dekat SINI okay I dah cerita bahan yang digunakan dan fungsinya.
Kalau korang pun berminat nak cuba, boleh terus ke website Hansaegee Nature. I baca review orang lain pun semua suka dengan pencuci muka ni sebab paling penting sesuai dengan kulit muka diaorang. Kalau tak try mana nak tau sesuai ke tak kan jadi jum beli sama-sama.
 🍁Company name: Hansaegee Nature
Image

lepas cuci muka itu kulit wajah rasa lembap dan licin

Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser

(By Miss Azwarsyuhada on 25th Jan 2019)

| Beauty Review: Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser | Lately, makin banyak pula jerawat naik dekat muka, mungkin faktor hormon tak berapa stabil dengan factor cuaca yang tak menentu. Bila muka kategori sensitif dan berjerawat ini bukan sebarangan produk boleh guna. Ada baiknya tengok terlebih dahulu apa ingredients yang ada pada produk tersebut sama ada sesuai ke tidak dengan kulit kita.

Kalau dah pakai dan tidak memudaratkan bolehlah teruskan penggunaannya. Kalau betul-betul skin ada problem yang tak dapat dikawal ada baiknya, terima nasihat pakar terlebih dahulu. Buat mereka yang mengalami masalah seperti aku iaitu masalah kulit berjerawat + sensitif bolehlah cuba pakai pencuci muka Aloe AC Clean Bubble Cleanser dari Hansaegee Nature. Menariknya, produk ini 100% Original Made in Korea. Siapa yang nak cantik macam Park Shin Hye bolehlah try pakai.

Produk ini dihantar kepada aku atas tujuan review. Ini pertama kali aku mencuba produk keluaran Hansaegee Nature. So, I’m super excited to give a honest review to uoalls based on my opinion. Sekiranya berminat nak cuba, pastikan check the ingredians, rujuk nasihat docor ataupun healthcare partitioner sebelum membeli bagi mengelakkan ketidaksesuaian dengan kulit muka kita. Ok?
Serba Sedikit Info Mengenai Hansaegee Nature?
Kalau nak tahu, Hansaegee Nature ini merupakan satu jenama yang terkenal dengan penjagaan kulit wajah yang bertapak dekat Malaysia dan kesemua produk jenama ini 100% Original Made in Korea. Banyak juga aku baca feedback positif pengguna produk jenama Hansaegee Nature ini. Hansaegee Nature mula ditubuhkan sekitar tahun 2011, start up with direct importing high & 100% Original skin care produckt from Korea. Kau rasa?
Bertambah menarik lagi, kesemua bahan-bahan yang terkandung dalam produk Hansaegee Nature legaly approved dan dijamin selamat digunakan oleh pengguna. Ianya sejajar dengan tujuan utama Hansaegee Nature dimana mereka akan memastikan untuk menyediakan sesuatu yang berkualiti dan selamat penggunaan produk Korea kepada pengguna. Salah satu produk yang terlaris setiap tahun adalah Gold Nano CC Cream. Masuk tahun 2016, Hansaegee Nature keluarkan “Hansaegee Nature” Aqua Whitening Cream. DIikuti dengan produk yang aku tengah pakai ini iaitu Hansaegee Nature by Aloe AC Bubble Cleanser pada tahun 2018. All product of course 100% Original Made in Korea.
Aloe AC Clean Bubble Cleanser by Hansaegee Nature ini diperbuat dari Aloe Berbandesis Leaf (daun lidah buaya) dan tea tree leaf oil. Memang tidak dinafikan kedua-dua bahan ini selalu digunakan dalam pembuatan produk kecantikan kerana ia membantu memelihara kulit wajah.
Di mana, Aloe Vera adalah bahan yang baik  untuk kelembapan pada kulit wajah dan mengatasi masalah kulit berjerawat. Manakala, Tea Tree Leaf Oil bertindak untuk merawat masalah kulit berjerawat, jeragat, kurangkan infeksi kulit, anti fungus, sekaligus memberi kelembutan pada kulit wajah. Selama hampir seminggu lebih dah cuba produk ini, Alhamdulillah sesuai sangat dengan kulit wajah aku yang tengah berjerawat sekarang ini.
Selain dari 2 bahan utama di atas, Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser turut kaya dengan Salvia officinalis ( Sage ) Leaf Extract, Lavandula Angustifolia ( Lavender ) Extract, Rosmarinus officinalis ( Rosemary ) Extract dan Jasminum Officinale ( Jasmine ) Extract.
 
Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser ini hadir dalam bentuk botol sederhana besar yang bersaiz 150ml. Nak tahu boleh tahan lama ke tidak, bergantung pada penggunaan korang juga. Kalau jenis yang suka pump banyak-banyak tak sampai sebulan dah boleh habis.

Sekali pump dah banyak buih keluar. Moist betul, bila start cuci muka memang bestlah!
Jangan terkejut bila pump Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser ini keluar buih. Yes, Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser ini berbentuk foam. Kalau nak tahu lagi, asalnya pencuci muka dalam botol ini adalah dalam bentuk cecair tapi bila kita pump sahaja automatik dia akan bertukar menjadi buih yang banyak. Tak percaya boleh scroll bawah tengok sendiri.

Jadi, buih-buih yang banyak inilah yang akan membantu membersihkan pori-pori atau daki yang tersumbat dalam kulit wajah kita. Lepas bilas dengan bersih, sure muka korang rasa fresh dan bertenaga gitu!
Bagaimana Cara Penggunaan Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser?
Caranya cukup mudah, sama seperti pencuci muka yang lain. Basahkan muka korang dengan air terlebih dahulu, kemudian picit cleanser pumb Aloe AC Clean Bubble Cleanser ini sehingga keluar buih. Rata keseluruh wajah, dan urut perlahan-lahan dalam bentuk bulat dalam masa 1-2 minit. Akhir sekali, bilaslah dengan air bersih. Senang kan?

Antara Perkara Menarik Mengenai Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser?

*Membantu membersihkan liang pori secara mendalam dan menenangkan kuli wajah
        *Super Clean Bubble Cleanser Skin Care
        *Merawat masalah jerawat + jeragat
         *Membantu mengeluarkan sebum dan minyak yang berlebihan
         *Mengawal minyak
        *Memberi kelembapan + tidak mengeringkan kulit wajah
         *Sesuai digunakan untuk semua jenis kulit termasuk kulit berminyak, kulit kering, kulit sensitive, kulit berjerawat, blackhead/ whitehead
Kesan Penggunaan Selepas Mencuci Muka dengan Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser?
Off course best! Tambah-tambah sebelum pakai pencuci muka Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser ini waktu tu pula jerawat berternak beramai-ramai, stress aku. Lepas pakai sehari, keesokkan harinya jerawat makin mengecut. Setakat ini, pencuci muka Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser ini tak pernah lagi memberi kemudaratan pada kulit wajah aku.

Feeling confort skin and moisture bubble
Paling syok sekali, lepas cuci muka itu kulit wajah rasa lembap dan licin sahaja + kesan minyak yang berlebihan dah makin berkurang. Rasa tak puas bila cuci muka dengan Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser. Rasa nak pump banyak kali je.

Feel dia tak boleh nak cakap. Rasa nak lumur satu badan. Lembut je bila dah apply dekat kulit wajah.

Boleh tengok lebih dekat lagi tekstur buih dia yang sangat soft, watery and moisture and tak terlalu dry. Kalau pump banyak kali, buih akan keluar lebih banyak.
Bukan itu sahaja, teksture Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser yang mengeluarkan buih banyak ini sangat lembut + ringan dan meresap jauh ke dalam kulit wajah sekaligus dapat membersihkan segala kotoran degil, daki, kulit mati denan cepat.  Paling pasti, kulit wajah rasa lebih segar, lembut, lepas bilas dengan air bersih.

Bau pencuci muka ini ala-ala herba gitu, tapi sedaplah baunya yang menenangkan. Buat korang yang kaki makeup, seelok-eloknya cuci muka 2 kali kalau nak betul-betul bersih.
Bagi mereka yang masih tercari-cari produk pencuci muka dari bahan-bahan semulajadi, aku syorkan korang cuba pakai Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser ini. Mana tahu, ianya boleh mengatasi masalah kulit wajah korang!
 🍁Company name: Hansaegee Nature
Image

HAPUSKAN JERAWAT DENGAN ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER

HAPUSKAN JERAWAT DENGAN ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER

(By Fieza on 12th Jan 2019)

perempuan dengan skincare memang bestfriend kan…perempuan, mana boleh tak ada skincare..tak lengkap weeiii, kalau tak ada skincare…salah satu rutin wajib dalam penjagaan skincare, mesti lacleanser..tu paling wajib…
cer fikir, ada tak perempuan yang tak basuh muka dengan pencuci muka..guna air gitu je..penah jumpa tak…rasa susah nak jumpa kan..memasing ada cleanser..macam k.fiezz,kalau tak basuh muka elok2 dengan pencuci muka, rasa tak bersih je muka…kan kan..risau je kalau basuh muka tak helok,kang ada la masalah jerawat la, muka berminyak,  kulit kering,kulit kasar..ishhh..na mo la..kalau dah berumur macam k.fiezz ni, paling risau masalah jeragat la kalau tak jaga elok-elok..na mo la..kang lagi terserlah ketuaan ku..haha…

MASALAH JERAWAT

Untuk mengatasi atau elakkan masalah muka macam yang k.fiezz mention kat atas ni, k.fiezz mencuba ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER dari Hansaegee Nature, 100 % Made in  Korea..untuk korang yang ada masalah jerawat terutamanya, sangat-sangat disyorkan cuba Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni..Menggunakan 10 jenis ekstrak tumbuhan, Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni merupakan sejenis pencuci soft bubble yang merawat masalah kulit muka yang biasa kita alami seperti JERAWAT…

2 BAHAN UTAMA TERDIRI DARI SUMBER ALAM

K.fiezz pilih ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER ni sebab 2 dari kandungannya terdiri daripada Aloe Barbadensis Leaf Juice & Tea Tree Leaf Oil…setiap kandungan ni ada fungsinya sendiri yang memang terbukti bagus untuk kulit…
Aloe Barbadensis leaf Juice –
Melembapkan kulit
Membersihkan kulit
Meredakan sunburn
Merawat jerawat
Anti-inflamasi
Mengurangkan parut
Tea Tree Leaf Oil –
Melembutkan kulit
anti-fungus
Merawat jerawat
Mengurangkan infeksi

JOM CUBA ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER

Dah baca apa fungsi Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni, meh kita cuba plak..takat ni k.fiezz cuma ada masalah parut-parut jerawat je..tapi takkan la sekali pakai, parut hilang kan..tak pe, kita konsisten guna..tengok hasil dia camne…
tadaaa..saja nak tunjuk ghupe botol Aloe AC Clean Bubble Cleanser kat korang..kang tanya plak mana ke ghupe dia…hah..gini botol dia…

Seronok plak main dengan buih-buih cinta eh..buih-buih Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni…walaupun dalam Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni sikit berair, bila tambah dengan air yang kita basuh muka sebelum apply Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni, lagi la banyak buih dia…lagi banyak buih, lagi rasa lembab kulit…

Sebelum guna Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni, basahkan dulu muka & tangan kita..nanti buih dia jadi lagi banyak…lagi best kita nak gosok-gosok muka sambil bersihkan kawasan muka kita ni…buih-buih ni fungsinya untuk bersihkan jauh ke dalam liang pori kita sambil melembabkan kulit..jadi lepas cuci nanti, boleh rasa kulit lebih lembab..

TEKSTUR ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER
okey, untuk korang yang tertanya-tanya acane rupa Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni..Boleh tengok gambar kat bawah ni…Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni bila kita pump, dia akan keluar buih-buih halus cam gambar bawah ni…Tekstur buih-buih dia tu jenis soft bubble,lembut, ringan, rasa lembab & sikit berair..bau pun sedang-sedang je..ala-ala ada tak ada bau dia…but sokay part bau, yang penting fungsi dia tu boleh merawat masalah JERAWAT..


once pump je botol, dia akan keluar soft bubble camni…

close up sikit..nampak tak buih-buih dia jenis kecil-kecil je..sangat soft…best…

Hasil guna Aloe AC Clean Bubble Cleanser untuk pertama kali – halah halah (trademark kak su #pujaanhatikanda..haha), eh best sangat tau masa apply soft bubble ni kat muka..lembutttt je duk sapukan pada muka…dia memang ada berair sikit…so bila sapu kat keseluruhan muka, sambil urut-urut tu, main-main dengan buih-buih dia, boleh rasa buih2 tu mencuci bersih segala kotoran kat muka k.fiezz ni..Nak pula, lepas bilas dengan air biasa. Rasa kulit sendiri, lembutnyaaa..moistmoist gituuu…

Jadi k.fiezz rasa dengan fungsi buih-buih dia yang mencuci bersih sehingaa ke liang pori, boleh membantu masalah jerawat..Kebiasaan jerawat ni muncul sebabkan kotoran yang tersumbat pada liang pori kita ni..Dengan fungsi ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER ni yang membersih hingga ke liang pori,dapat membantu merawat masalah jerawat yang biasa dialami oleh kita…

Dengan kandungan AC CLEAN BUBBLE CLEANSER yang menggunakan ekstrak tumbuhan, sumber alam lagi menambah rasa yakin untuk gunakannya…
 🍁Company name: Hansaegee Nature
Image

Rahsia Muka Tak Kusam Walaupun Selalu Makeup

Rahsia Muka Tak Kusam Walaupun Selalu Makeup

(By Safura on 11th Jan 2019)

HANSAEGEE NATURE ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER

Hai korang, Assalamualaikum! Siapa ada yang selalu makeup? dan rasa skin tu KUSAM? meh angkat tangan? aku dulu mmg ada masalah tu, tapi sekarang tidak lagi! yeay!

ok ok, straight to the point lah.

Macam mana nak tahu kulit kusam? kalau rasa skin dia sangat tak bermaya, dah mula ada garis-garis halus, dark circle, dry atau oily dan jika muncul bintik atau jerawat kecil. Tu maknanya kulit kita tak sihat.

Macam mana nak tahu kulit kita sihat?

– Skin Tone ( sekata )
– Smooth texture
– Hydration ( lembap )

Ini paling simple skali lah sign untuk tahu skin kita sihat dan normal. Macam aku sendiri, skin tak de masalah sangat, tapi sejak masuk 30an ni, aku banyak sedar pasal skin, banyak yang salah sebelum ni, and now dalam tempoh memperbaiki apa yang tak betul.

So now, back on track dan disebabkan aku suka makeup, itu lah penyebab skin aku KUSAM! so cara nak elakkan kulit kusam, kena cari product yang boleh menanggalkan kulit mati. Boleh membersihkan segala sekotoran sehingga kedalam lubang pores.
Salah satu cara untuk mendapat kulit sihat

Benda paling penting skali is CLEANSER ( pencuci muka ) kalau tak nak pakai benda lain pun, paling penting skali, korang kena cuci muka. Ok now aku fokus kan untuk diri aku sendiri lah senang kan, aku jenis yang hari-hari akan makeup, maklumlah muka tak natural beauty kan, so kena juga touch-up sikit-sikit untuk nampak muka tu berseri. kahhh.

So lepas makeup, aku WAJIB akan mencuci muka. WAJIB! takde maknanya aku just cuci-cuci muka dgn air je lepas tu im DONEEE, bukan yer, hahaha. Pencuci muka adalah salah satu benda penting dalam hidup aku.

Actually, korang pun yang TAK PAKAI MAKEUP, perlu cuci muka tau, sebab even tak makeup, kulit kita akan melekat debu, habuk, asap etc. so WAJIB cuci muka juga tau.

Pencuci Muka Yang Mencuci Kedalam Pores Dan Menanggalkan Kulit Mati

Bila dah tahu pasal skin condition, now aku mula cari cleanser yang boleh tanggalkan kulit mati, yang boleh bersihkan skin aku sampai ke dalam pores, dan now aku dah KENA rajin buat double-cleansing skali gus. fuhhh.

ok meh nak cerita pasal clenaser yang aku guna ni, Hansaegee Nature ALOE AC Clean Bubble Cleanser. Yang sangat best sebab texture foamy dia yang sangat sangat sangat lembut dan best! Kenapa aku pilih cleanser ni? salah 1 sebab UTAMA sebab dia boleh tanggalkan kulit mati yang terkumpul.

Kelebihan Hansaegee ALOE AC Clean Bubble Cleanser

♥ Sesuai untuk semua jenis kulit ( Oily, Dry and Combination )
♥ Super Clean Bubble Cleanser
♥ Mengawal Minyak
♥ Melembapkan kulit ( tidak mengeringkan kulit selepas penggunaan )
♥ Mencuci jauh ke dalam pores
♥ Menanggalkan kulit mati
♥ Sesuai untuk mereka yang ada masalah jerawat

Jujur dari aku lah kan, aku kan dah bermacam jenis pencuci muka dah aku guna, tapi dengan Aloe AC Cleanser ni, aku rasa mcm teruja, 1st sebab texture dia yang sangat foamy ( thanks to the bottle type, botol ni jenis foamy, yang transfer cecair to foam texture ), lembut dan watery, bila letak je kat muka, alah alah lembutnyaaaa, masa nak urut-urut tu sangat lah best! then yang teruja lagi bila muka kau makeup penuh ni, tapi lepas cuci, rasa macam kulit jadi bersih sangat. Rasa macam clean gila! power tak power!

LEPAS TU! selalu kalau jenis foamy ni, dia akan mengeringkan kulit tau, tapi lepas cuci muka dgn Aloe AC cleanser ni, tak kering ok!!! Muka ko akan lembap je dan makin lembut, mcm baby gituhhhh! Thank to the natural ingredient dalam cleanser ni.

Dah nak dekat 2 minggu aku guna Aloe Ac Cleanser ni, aku dapat rasa lah skin makin best, makin healty sebab maybe dia dah tanggalkan kulit kulit mati, kalau dulu, kulit mati bertompok kan, sebab tu kulit nampak kusam je. Now rasa macam skin tone dah makin sekata dan bersih.

Selalu aku balik kerja, sampai rumah akan terus cuci muka untuk solat Asar, dan aku tak suka simpan makeup lama-lama, tengok texture dia yang sangat foamy, ahhhh, siapa tak suka kan sabun yang ada buih ni, aku rasa semua orang suka.

Bila kau massage muka masa mencuci tu, skin akan terasa sangat best! susah nak describe, tapi sangat best sebab buih tu soft sangat. Aloe AC bubble cleanser ni diperbuat dari bahan yang semuanya NATURAL. So sesuai untuk semua jenis skin.

Bahan utama Aloe AC Bubble Cleanser ni ialah Aloe Barbadensis Leaf dan Tea Tree Leaf Oil, dua bahan ni sangat bagus untuk skin kita.

Masa cuci muka tu, gently massage face korang dalam beberapa second, jangan kelam kabut, take a me time ok!

“Tea tree oil is a popular choice for treating acnebecause of its anti-inflammatory and antimicrobial properties. It’s thought to calm redness, swelling, andinflammation. It may even help to prevent and reduce acne scars, leaving you with smooth, clearskin”

“Aloe Barbadensis leaf juice can soothe skin and serve as an anti-inflammatory. It can be efficiently used topically, because of its burn healing effects, scar reducing and wounds healing properties.”

See, tengok sendiri, result lepas cuci muka, memang memancar NUR dari wajah, #ehh. Bukan, terpancar skin yang bersih tu. Puas hari rasa

Bahan-bahan Aloe AC Bubble Clenaser
Aloe Barbadensis Leaf Juice ; Melaleuca Alternifolia (Tea Tree Leaf Oil) ; Salvia Officinalis (Sage) Leaf Extract ; Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Extract ; Jasminum Officinale (Jasmine) Extract ; Lavandula Angustifolia (Lavender) Extract.

Dari texture foamy, lepas korang biar sekejap, dia akan bertukar ke watery, dia jadi foamy disebabkan type of that bottle.

Macam ni lah texture dia, rasa geram kan!!! nampak soft sangat. So far aku akan guna pencuci ni 2x sehari, pagi dan petang, result memang the best, muka dah tak kusam, rasa bersih even selepas seharian makeup.

ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER
 
Rm65.00
 
150ml
 🍁Company name: Hansaegee Nature
Image

BESTNYA PENCUCI MUKA ALOE AC CLEAN BUBBLE NI!!

BESTNYA PENCUCI MUKA ALOE AC CLEAN BUBBLE NI!!

(By Fiza Rahman on 09th Jan 2019)

Bestnya Pencuci Muka Aloe AC Clean Bubble Ni!! | Kalau disebut pasal kulit wajah kan, pasti semua orang inginkan kulit yang sihat. Bukan wanita sahaja, orang lelaki sekarang pon sangat mementingkan penjagaan kulit wajah tau. Sebab mengimpikan kulit wajah yang cantik, licin, tak berjerawat dan bermasalah antara impian setiap orang dan bukan tertakluk pada wanita saja yer. Makin meningkat usia ni, makin penting lah penjagaannya kan. Tak nak lah nanti muka nampak tua dari usia kan. Biar lah nampak awet muda

Bestnya Pencuci Muka Aloe AC Clean Bubble Ni!!

Macam saya… Alhamdulillah. Saya tak ada masalah kulit wajah yang teruk macam berjerawat, whitehead atau blackhead. Cuma masalah saya bila ada masa kulit wajah jadi berminyak dan kadang-kadang rasa macam kering dan kesat. Memang rasa tak best lah. Ni memang nak kena cari pencuci muka yang besesuaian dengan masalah kulit wajah. Iyalah… Dalam penjagaan kulit wajah ni kan, pemilihan pencuci muka adalah sangat penting tau.

Survey punya survey, saya tertarik dengan pencuci muka Aloe AC Clean Bubble Cleanser dari Hansaegee Nature ni. Actually 1st time juga dengar jenama ni. Tapi bila baca review dan ramai berpuas hati selepas menggunakannya, buat saya rasa tertarik nak mencuba. Oh! ya… Hanasaegee Nature ni merupakan jenama penjagaan kulit yang berpusat di Malaysia dan telah ditubuhkan sejak tahun 2011 lagi. Tapi, semua produk dibuat di Korea.

Fungsi Aloe AC Clean Bubble Cleanser

Apa yang best dengan Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni kan, ianya efektif menghilangkan kotoran pada wajah, membuang sel kulit mati, dan berfungsi menanggal alat solek (makeup remover) pada wajah. Antara fungsi lain:

1. Merawat masalah jerawat pada wajah

2. Membersihkan liang-liang pori dengan lebih mendalam

3. Membersih dan melembutkan kulit wajah

4. Mengeluarkan sebum dan minyak tambahan pada kulit

5. Mengawal pengeluaran minyak pada wajah

6. Membersihkan secara mendalam ke liang kulit

7. Melembapkan kulit dan tidak mengeringkan kulit wajah selepas digunakan

Kandungan dan Texture Aloe AC Clean Bubble Cleanser

Bubble foam hanya dengan sekali pam

Kalau kita nak menggunakan sesuatu produk tu, kita kena pastikan bahan-bahan yang terdapat didalamnnya. Untuk Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni, ianya menggunakan 10 jenis ekstrak tumbuhan semulajadi. Antaranya Aloe Vera dan Tea Tree Oil yang sangat bagus untuk kulit.
Aloe vera kan banyak khasiatnya dimana ia boleh melembabkan kulit, mengurangkan jerawat, merawat parut jerawat dan melicinkan kulit sebab Aloe Vera mempunyai kandungan Vitamin C dan E serta beta kerotin yang tinggi. Pembersih muka Aloe AC Clean Bubble ni adalah dalam bentuk cecair. Texture nya pula jenis berbuih. Pam sekali saja dan dengan segeranya menjadi bubble foam yang lembut, licin dan tersangat ringan.

Cecair dalam bentuk buih. Lembut, licin dan ringan

Best ke Pakai Aloe AC Clean Bubble Cleanser

Kalau nak tahu best atau tidak, korang kena cuba dulu… hehehe… Ok lah, pada saya yang dah mencuba Aloe AC Bubble Cleanser ni, memang puas hati sangat bila pakai sebab best. Picit sikit je dah keluar buih. Masa mencuci muka pon dah terbuai-buai dengan kewangian nya. Wangi yang soft dan tak kuat. Lepas mencuci pula, kulit wajah rasa bersih, lembut, lembab, segar dan tak ada rasa kering lah. Yang best, kulit wajah yang sebelum ni rasa berminyak macam dah tak ada. Macam dah boleh ucap selamat tinggal kepada kulit berminyak nampak nya ni… hehehe… Nak menggunakan nya pon rasa yakin kerana semua bahan produk diluluskan secara sah dan selamat digunakan kerana produk penjagaan kulit Hansaegee Nature adalah yang berkualiti tinggi dan berasal dari Korea.

Muka fresh selepas pakai Aloe AC Bubble Cleanser ☺

Kalau korang ada masalaha kulit berminyak dan rasa nak mencuba Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni, harga untuk sebotol RM65.00 untuk 150ml. Sesuai digunakan untuk semua jenis kulit.

 

 🍁Company name: Hansaegee Nature

Cara Untuk Mendapatkan Kulit Sihat Dan Cantik Dengan Aloe AC Clean Bubble Cleanser

Cara Untuk Mendapatkan Kulit Sihat Dan Cantik Dengan Aloe AC Clean Bubble Cleanser

(By Nadhie Wueen on 23th Nov 2018)

Assalamualaikum & Hi Semua!

Masa tu tercari-cari lagi identiti pencuci muka yang sesuai. Sampailah ada satu syarikat ni keluarkan
pencuci muka jenis Aloe Vera. Memang seriously sis suka sangat sebab masa tu kulit terasa bersih dan
jerawat pun berkurangan. Ya lah time muda remaja, bebudak. Mudah sangat naik jerawat -_-
Beberapa tahun selepas itu, pencuci muka tersebut tak lagi wujud. Tak tahu kenapa. Dan lepastu dah
. tak jumpa lagi pencuci muka jenis Aloe Vera. Sampailah baru-baru ni sis google, tiba-tiba terjumpa
jenis yang ni. Finally , pencuci muka jenis Aloe Vera kesukaan sis kembali semula. Apa taknya Aloe
Vera sangat-sangat terkenal dengan khasiatnya. Okay so nak tahu apa yang bestnya tentang Aloe Ac
Bubble Cleanser ni? Jom tengok!

Kebaikan Dan Kelebihan Aloe AC Clean Bubble Cleanser

Aloe Vera atau dikenali sebagai pokok lidah buaya sememangnya memberi khasiat dan banyak
kebaikan pada kulit kita. Aloe vera dikenali dengan kelebihannya untuk melegakan sunburn dan
mempercepatkan penyembuhan luka. Selain itu, terlalu banyak kelebihannya yang mungkin kita tidak
tahu dan dapat membantu dalam kesihatan harian kita. Diantara kebaikan dan kelebihan Aloe Ac
Clean Bubble Cleanser ialah-

1) Mengatasi dan memulihkan masalah jerawat
Bagi yang mempunyai masalah jerawat degil, jangan bimbang kerana Aloe AC Clean Bubble
Cleanser sesuai untuk kulit berjerawat. Dengan menggunakan Aloe Ac Clean Bubble Cleanser,
ia bukan sahaja boleh membersihkan kulit, malah boleh melawan jerawat degil dan
memulihkan masalah kulit.
2) Membersihkan liang pori-pori
Selain dari melawan dan menghilangkan masalah jerawat degil, Aloe Ac Clean Bubble Cleanser
juga boleh membersihkan pori-pori yang terseumbat dan membuatkan kulit terasa ringan dan
seola-olah bernafas!

3) Mengawal minyak berlebihan
Aloe AC Clean Bubble Cleanser bukan sahaja mampu menstabilkan kulit yang berminyak,
malah dapat membuang minyak berlebihan di wajah. Dengan menggunakannya, kulit akan
terasa segar dan bebas dari minyak.
4) Melembapkan kulit
Meskipun ianya bagus untuk kulit berminyak, ia juga mampu melembapkan kulit. Tahukah
anda bahawa masalah kulit berminyak berpunca dari masalah kulit kering yang kurang
kelembapan? Disebabkan cuba mengawal kelembapan kulit, kulit akan menghasilkan minyak
berlebihan. Dengan Aloe AC Clean Bubble Cleanser masalah tersebut dapat di atasi.

Kaya Dengan Ekstrak Aloe Vera & Tea Tree Oil

Diantara kelebihan lain Aloe AC Clean Bubble Cleanser ialah ia bukan sahaja kaya dengan ekstrak Aloe
Vera, malah dengan Tea Tree Oil yang sememangnya bagus untuk mendapatkan kulit yang sihat.
Kenapa Aloe AC Clean Bubble Cleanser bagus untuk kulit? Kerana teskturnya adalah cecair dalam
botol, tetapi sebaik sahaja memicitnya , ia akan keluar sebagai buih-buih di tangan. Macam gambar di
bawah ni.

Masa mula-mula picit botol, sis rasa macam soft dan ringan sangat teskturnya. Tak melekit langsung.
Lembut dan selesa sahaja di tangan. Dan apabila sis menggosokkan di tapak tangan, buihnya menjadi
semakin banyak .
Kemudian, apabila di sapukan pada kulit wajah, rasa sangat-sangat selesa dan tidak melekit. Kulit tidak
terasa terlalu tegang seperti mana apabila sis memakai pencuci muka jenis lain. Seriously yang ni sis
memang recommended. Sebab memang best sangat.

muka dan tangan dengan air. Kemudian picit botol pencuci muka Aloe AC Clean Bubble Cleanser dan
urut lembut wajah anda. Dan ia akan menghasilkan lebih banyak buih kerana testur buihnya yang
lembut. Bila dah siap urut ke keseluruhan muka boleh la dibilas dengan air. Dan tada.. Kulit akan terasa
lebih segar dan berseri.
Lepas guna je kulit rasa segar, lembut dan bersih. Selain itu, ternyata walaupun ianya jenis buih, tetapi
langsung tak mengeringkan kulit. Syukurlah sis tak tersalah pilihan. Ahaks

 

🍁Company name: Hansaegee Nature
                              🍁 Product : https://hansaegee.com/shop/skin-care.html

Product Empties | Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser – Repurchase!

Product Empties | Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser – Repurchase!

(By Farah Dafri on 13th Nov 2018)

Hey hey pipol!
Post kali ni, aku nak cerita pasal ’empties’. Okay tak pernah pernah buat post pasal ’empties’ . Sebab selalunya bila dah habis terus campak buang je bekas bekas tu sebab nak jimat space. Kalau dulu rajin gila simpan kotak kotak bila beli barang. Tapi sekarang, takde dah. Hilmi marah. Dia cakap buat tambah sampah wakakak .
For your info (kalau taktahu lah) , most beauty bloggers diorang rajin buat post pasal ’empty products’. Maksudnya satu blog post tu dedicated untuk list kan produk yang diorang dah try and dorang brief sikit sama ada dorang suka ke tak, nak repurchase ke tak. Ha cenggitu lahh .
Biasanya pencuci muka ke atau produk lain yang aku pakai, dah habis, memang buang terus. Tapi kali ni , aku gigih sangat simpan botol cleanser yang satu ni ha semata mata nak cerita betapa sayangnya aku dekat cleanser ni and special untuk my very first ’empties’ post hewhewhew.
Kalau perasan, sebelum ni aku pernah dah review Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni. (Boleh baca dekat sini : Hansaegee Nature : Aloe AC Clean Bubble Cleanser & Aqua Whitening Cream Review)  tapi sebab masa tu baru je guna tak sampai sebulan so macam … nak review lelebih pun cakap aku gebang pulak kan. Biasa nak nampak kesan produk tu pada kulit ngam ke tak, flawless ke tak, bagi skin break out ke tak, kena lah bagi masa. Bukan pakai satu kali dah “wow kulit i dah cantik, ni lah rahsia kecantikan i selama ni” amboi tipuuu!
Aku start guna Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni masa kulit aku baru lepas ada kecelaruan hormon sikit. Jadi ada beberapa jerawat aktif, kulit kusam dan skin texture wowhhh macam jalan tarr, kasar gila! Masa tu aku decide nak buat ‘Chemical Peeling’ treatment dekat skin clinic. Lepas buat treatment tu, doctor tak sarankan aku pakai makeup, atau guna product yang harsh.
My skin condition masa ‘chemical peeling’ process
*unclear photo* my skin now (sunblock only) tak flawless but improved!
Kebetulan pulak time tu memang baru je dapat produk dari Hansaegee Nature ni untuk review. Masa awal awal tu takut juga nak guna and aku macam dah rasa nak minta postpone je dulu review ni sebab takut kulit aku makin teruk ke apa kan? Tapi bila baca baca sikit pasal cleanser ni, last last aku pun berserah jela guna sebab bila tengok ingredient pun jenis mild and safe to sensitive skin. Aku guna cleanser ni memang sehari tu 2,3 kali. Sebab doctor cakap, jangan biarkan kulit tu kotor/build up minyak . Sebab tengah peeling kan? Kena rajin cuci muka dan pakai moisturiser boleh bagi process peeling tu cepat sikit . So masa process ni aku guna both Aloe AC Bubble Cleanser ni sekali dengan Hansaegee Nature punya Aqua Whitening Cream. 
 
 
 
 
 
 
Patutnya process nak peeling ni makan masa 2- 3 minggu. Tapi dalam seminggu setengah je kulit aku dah heal completely. Peeling process was over and skin improved gila gila!
Lagi satu yang buat bagusnya aku guna cleanser ni masa tengah peeling tu, sebab cleanser ni jenis foamy/ bubble. So macam aku jadi picit sikit, lepastu campur dengan air, dia dah berbuih tu cuma apply gently je dekat muka . Takpayah nak tonyoh beria but still, it cleans your skin perfectly. Masa tu aku cuma guna sunblock je, tak pakai makeup jadinya proses pembersihan tu lagi senang lah. 

Sekarang ni dah habis dah pun sebotol. Harga cleanser ni RM65 sebotol, yang mana agak pricey sikit la nak banding dengan cleanser lain yang aku selalu guna and beli dekat drugstore. But i gotta say, cleanser ni memang sangat sangat sangat sangat sangat (amboi berapa kali sangat tu) , serasi dengan my skin. In my previous post, aku cakap “MAYBE REPURCHASE ” can? well now nak tukar jawapan jadi “I WILL REPURCHASE” hah capslock terus , nampak tak berkobar? haha .

Lagi satu produk Hansaegee Nature yang aku guna, Aqua Whitening Cream.

Aqua Whitening Cream tu ada banyak lagi belum habis. Bukan sebab tak best tapi sebab :

1. Cream tu jenis bila in contact dengan skin, dispersed jadi water droplet. Pakai sikit je dah cukup untuk cover satu muka
2. Sebab aku pakai alternately dengan moisturizer lain. Tapi time peeling tu memang fully pakai Aqua Whitening Cream ni je

Sebabkan texture dia yang bertukar jadi water droplet ni, buatkan senang sikit aku nak apply time kulit peeling dulu tu. Sebab masa peeling, kulit tu jadi macam terkopek tau, so macam lebihan kulit yang tertanggal tu macam melambai lambai haha. Nak tonyoh kuat kuat kang tercabut. Kena bagi kulit tu tertanggal sendiri sebab kalau tak boleh berparut. So bila guna Aqua Whitening cream ni jadi uihh lancer je proses mengaplikasi kan ke wajah.

Bab cerahkan kulit tu aku tak perasan sangat sebab tone kulit aku ni dah macam stagnant dah tak bertukar tukar dari dulu wakakaka. Main panas tak gelap, pakai produk mencerahkan pun tak putih lol. Tapi it does helps to brighten my skin. Rasanya sebab hasil peeling tu juga. Campur dengan routine guna 2 skincare ni, kulit dah tak kusam macam dulu dah. Kalau tak, pagi pagi tu ngeri nak tengok muka sendiri dekat cermin hahaha

Ada banyak lagi review best best pasal Aloe AC Clean Bubble Cleanser dengan Aqua Whitening Cream ni. Boleh tengok dekat ig diorang, boleh google, boleh cari dekat twitter. Point dia, kau search je pasal cleanser or whitening cream ni, akan jumpa la few results yang mostly diorang bagi positive feedback. Masa aku review dua ni dekat ig story last time, ada juga 2,3 orang aku punya followers comment & dm cakap diorang guna juga and berkesan untuk diorang . So kalau rasa nak ikhtiarkan , no harm pun cuba. I definitely recommend these two! Okay rasanya dah boleh jadi duta Hansaegee Nature kot lepasni hehehehehe

EH kenapa post ’empties’ aku panjang sangat ni? Dah macam jadi post review pulak haha. Biasanya orang ambil gambar botol kosong and cerita sikit sikit je. Aku ni dah masuk perenggan berapa dah ni wakakaka .

Anyways, kalau korang tanya lagi sekali
“Bagus ke ni?”
“Berbaloi tak?”
“Betul ke elok?”
“Kulit jerawat okay tak pakai ni?”

Jawapannya “yass helok wakk, beli cepat!”

For me, my most favourite, aku pilih cleanser tu. Key ingredients nya  ada aloe vera dengan tea tree. In which, dua dua ni most people know fungsinya sebagai anti-radang, kurangkan infeksi kulit, meredakan jerawat, menghalang jerawat dan ada healing properties.

As for the Aqua Whitening cream, kalau your concern is for my hydrated skin, nak cerahkan kulit .. you should give it a try.

Nak lagi best, pakai jela dua dua. Best je pun! Ishh kenapa entry aku yang ni macam hard selling sangat haha. Tapi bukan hard selling tau, ni memang puji iklhas.

🍁Company name: Hansaegee Nature
                              🍁 Product : https://hansaegee.com/shop/skin-care.html

Hansaegee Aloe AC Clean Bubble Cleanser | Review

(by Najlaa on 28th Oct 2018)

Wowwwwwwww. Just how long did I leave this blog? It’s been too longggg!
I’m backkkkkkk! For good hopefully hehe. I have been up to many things and I will share more of that in my later blog post.
Anywayyyyy.. I’m gonna start with this one cleanser review. Just FYI, I have changed so much since being a mom. Especially to how I take care of my skin – the 10 steps routine and all.. err.. let’s talk about that later. 1 thing I haven’t change is that I still enjoy cleansing my skin! Haha. That’s the least I can, and I should do to myself – cleanse my skin! You should too, okay!
The cleanser I’m gonna write today is from a brand called Hansaegee. I have heard of this brand before but I have yet to try any of their products until recently. So this Aloe AC Clean Bubble Cleanser is the first Hansaegee product I tried. Long story shorted, I would say I had a really pleasant experience with it.
Below is the link of this Aloe AC Clean Bubble Cleanser in Hansaegee website if you want to check out. It basically is a cleanser with these 2 main ingredients: Aloe Vera & Tea Tree Oil.

I love how informative the page is! You really can get all of the information you need from that one page of the product description. Literally, EVERYTHING. I really appreciate how much effort they make to convince people about their product.

My Review
These are some of their claims about this cleanser that I totally agree with:-
~ Remove excess / extra sebum & oil on skin
~ Control oil
~ Clean deeply into pores of skin
~ Moisture skin, not dry out after used
I would say that this cleanser really did not make my face feels tight; you know that feeling when you’re removing all that dirty oil off your face – which means it’s not overly stripping off the moisture on my skin. Very mild, nice feeling after usage! It did not irritate my skin at all. It gives your face skin getting that instant clean feeling.
This bubble cleanser is in foam form which is really handy when it comes to preparing the product for my skin. Haha. All you need to do is to wet your face and lather the foam all over your face. I loveeee foammm!! That feeling to have foam on my face felt so good hehe. Foam makes my cleansing routine a lot more fun. A little goes a long way – one pump is really enough to clean my whole face – economical.
Packaging wise – the box is okay, but the white bottle is not very attractive. However, you really can’t judge a book by its cover, you are so going to fell in love with this cleanser once you try it. I did!
Price: RM65. Worth your every ringgit!
This cleanser also claimed that:-
** Recover Pimples, Acne problem.
** Fight pimples, clean pore deeply, Soothing skin.

I cannot really verify this but I really think those who have pimples/acnes problems, worth to try this product to sooth your skin. Get this product for a very mild cleansing. Cleansing is the first step towards a clearer skin and it is really important to have a cleanser which is gentle on you.

Fresh, clean face! #satisfied #nofilter

Impressed!!

 

🍁Company name: Hansaegee Nature
                              🍁 Product : https://hansaegee.com/shop/skin-care.html