Image

KULIT BEBAS JERAWAT DENGAN HANSAEGEE ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER

KULIT BEBAS JERAWAT DENGAN HANSAEGEE ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER

(By Sisgee on 12th June 2019)

Kulit Bebas Jerawat Dengan Hansaegee Aloe AC Clean Bubble Cleanser | Jerawat? Kulit kusam? Nak sapu bedak jadi bertompok? Semua itu adalah berpunca daripada kulit yang dilanda masalah jerawat, kulit kering, dan juga kulit berminyak. Kalau korang nak tahu, sebelum kita guna apa – apa produk penjagaan wajah, perkara asas yang perlu diketahui adalah produk yang bebas kimia atau tidak.
Produk yang mengandungi bahan kimia akan menjadikan kulit korang lebih buruk daripada sepatutnya. Konon nak cantik segera, sehinggakan sanggup mengeluarkan belanja ratusan ringgit. Namun, tak sampai 7 hari kulit terus berubah menjadi lebih berminyak dan berjerawat!! Gerun kot! Nanti berparut pula! Sudah!

Bukan Sis Gee nak takutkan awak semua. Cuma sebagai peringatan agar awak semua lihat dahulu maklumat lanjut setiap produk yang awak nak beli di pasaran. Kalau malas nak survey, meh baca review produk pencuci muka yang Gee dah amalkan lebih sebulan ini.

Aloe AC Clean Bubble Cleanser Produk Keluaran Hansaegee Nature Terbaik Untuk Kulit Berjerawat
Sebelum ini, Gee pernah review CC Cream dari Hansaegee Nature di Blog Sis Gee ini. Korang boleh baca kat SINI . Kali ni Gee nak share satu pencuci muka best keluaran Hansaegee Nature ni jugak. Untuk pengetahuan korang, Aloe AC Clean Bubble Cleanser dan pelbagai lagi produk keluaran Hansaegee Nature diperbuat di Korea. Bahan – bahan yang dipilih pula adalah terdiri daripada bahan – bahan semulajadi yang selamat untuk kulit kita. Sebab itu kalau tengok kulit muka wanita Korean, kagum dengan kulit mereka yang bersih walaupun tanpa sebarang solekan.

Bila dapat tahu Aloe AC Clean Bubble Cleanser ini diperbuat daripada bahan semulajadi, makanya makin berkobar – kobar Gee nak mencuba sendiri. Masalah kulit muka Gee adalah kulit kering dan jerawat sekitar dahi dan pipi. Kulit kering akan membuatkan bedak bertompok dan muka rasa tak best.
Ketahui Ramuan Semulajadi Aloe AC Clean Bubble Cleanser
Penting tau untuk ketahui ramuan di dalam setiap produk yang korang nak guna. Aloe AC Clean Bubble Cleanser ini diformulasikan daripada 10 jenis ekstrak tumbuhan semulajadi. Ramuan utama Aloe AC Clean Bubble Cleanser pula adalah menggunakan Aloe Vera dan Tea Tree Leaf Oil.

Dua bahan utama ini sememangnya bahan semulajadi terbaik untuk kesihatan dan kecantikan kulit. Aloe Vera dan Tea Tree Leaf Oil sangat baik untuk kulit bagi membantu mengatasi masalah jerawat, jeragat, memudarkan parut serta memberikan kulit wajah yang lebih sihat.
Rawat Jerawat Dengan Cepat Dengan Aloe AC Clean Bubble Cleanser

Ramuan utamanya Tea Tree Oil menjadikan kulit bebas jerawat dengan cepat. Bukan itu sahaja tau! Ada banyak lagi manfaat Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni. Antaranya adalah :

◈ Membantu mengawal minyak pada wajah.
◈ Memberikan kelembapan pada kulit.
◈ Menanggalkan kotoran di wajah.
◈ Merawat masalah jerawat.
◈ Mengatasi bakteria pada kulit yang menyebabkan jerawat.
◈ Melembutkan dan menghaluskan kulit.

Aloe AC Clean Bubble Cleanser sesuai untuk semua jenis kulit. Tidak kira korang mempunyai kulit kering, berminyak atau kombinasi. Amalan mencuci muka dengan Aloe AC Clean Bubble Cleanser akan seimbangkan ph muka kulit korang. Best kan?

Suka Tekstur Cleanser Berbentuk ‘Foam’ Yang Gebu

Menariknya adalah Aloe AC Clean Bubble Cleanser ini bukan dalam bentuk cecair atau krim atau scrub. Teksturnya adalah dalam bentuk ‘foam’ apabila korang pump keluar untuk digunakan. ‘Foam’ ini sangat lembut pada kulit dan terasa sangat best!

Cara penggunaan Aloe AC Clean Bubble Cleanser :
1. Basahkan muka dan tapak tangan.
2. Pump Aloe AC Clean Bubble Cleanser pada tapak tangan.
3. Urut muka perlahan – lahan dengan buih daripada Aloe AC Clean Bubble Cleanser secara lembut dan pergerakan secara membulat.
4. Bersihkan muka dengan air yang bersih.
Apa Komen Sis Gee?

Selain tekstur buih yang gebu itu, Gee suka baunya yang sangat menyegarkan pada kulit wajah. Apa yang Gee perasan, jerawat cepat mengecut! Tak perlu nak merana berhari – hari dek kerana Miss J yang singgah itu. Bila dah cuci muka dengan Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni, kulit takde rasa tegang semacam. Malah terasa kulit lebih bersih dan lebih lembut. So kalau korang yang mempunyai masalah kulit jerawat, berminyak, kulit kering dan sebagainya, Gee sangat recommendkan korang cuba sendiri Aloe AC Clean Bubble Cleanser ini.


Harga : RM 65 ( 150ml )

 🍁Company name: Hansaegee Nature
Image

Beauty: Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser for Healthy Complexion

Beauty: Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser for Healthy Complexion

(By Dayve Rampas on 08th May 2019)

I have been looking for cleanser that effectively removes dirt, dead skin cells, and make-up residue but I only found those cleansers that made my skin dry… So dry that I have rashes and acne all over my face. I was so worried that I read a review from a blogger (www.ienaeliena.com) who wrote a review about Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser. So, I decided to give it a try – for the sake of solving my skin problem.

Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser contains Aloe Vera which has a wide range of phytochemicals and nutrients which help to restore the skin and maintain a healthy complexion. It is a valuable skin care ingredient and natural emollient which helps to keep the skin soft and supple. So, when Aloe Vera oil is mixed with Tea tree oil, this may be suitable for use as a cleansing solution especially for treating mild to moderate acne. However, let’s take a look at some information on both Aloe Vera oil and Tea Tree Oil.

Aloe Barbadensis Leaf Oil

By nature, aloe oil is not a pure oil but it is prepared by mixing the aloe vera plant with fatty oil. Aloe Vera is usually the leaves of gel that is used to create the oil. Aloe vera was an important component in herbal medicine and was referred to it as the ‘Plant of Immortality’ which was used by Ancient Egyptians as a treatment for infections, rashes, and burnt. Other civilisations such as the Arabs, Greeks, and Spaniards used aloe vera to reduce perspiration and eliminate body odour.

Here are some of the nutrients which you can get from Aloe Vera gel and oil:

*Vitamins – Vitamin C, Vitamin A (Beta-Carotene), Vitamin E (Alpha-Tocopherol), Vitamin B1, Vitamin B2, and Vitamin B6 (Choline & Folic Acid)

*Minerals – Iron, Copper, Magnesium, Calcium, Maganese, Sodium, and Potassium.

*Amino Acids

*Anthraquinones – Aloe emodin, aloin, and cinnamic acid ester.

*Lipid Compounds – Arachidonic acid, gamma-linoleic acid, and other phytosterols.

*Polysaccharides

Here are some of the benefits of aloe vera oil to skin:

*Aloe vera is anti-inflammatory, anti-bacterial, anti-fungal, and anti-oxidant.

*Aloe vera acts as astringent which promotes healthy skin.

*Aloe vera helps skin-healing from sunburn, small cuts, and wounds.

*Aloe vera is also great to keep the skin supple and firm.

*It helps to prevent the appearances of fine lines, wrinkles, and stretch marks.

*It also can be used to address common skin problems such as psoriasis, eczema, and rashes.

Tea Tree Leaf Oil

Tea Tree Leaf Oil or melaleuca oil acts as an antiseptic for skin conditions which is popular among the indigenous communities along the east coast of Australia. Tea tree oil has been a useful and beneficial herbal oil. Tea tree oil has similar function as Benzoyl Peroxide in minimising acne lesions or hair follicles clogged with oil and dead skin cells. However, tea tree oil caused fewer side effects than Benzoyl Peroxides.

WHAT I SAY

Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser is specially formulated to gently clean while maintaining the skin’s natural moisture balance, keeping it supple and soft. Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser contains Aloe Vera Oil, and it has been said that Aloe Vera oil can last about 8 to 10 months – longer shelf life than aloe vera gel. It contains most of the nutritional properties just like aloe vera gel.

Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser is enriched with tea tree leaf oil and aloe vera oil to enhance skin protection. I love this cleanser because it leaves my skin squeaky clean and fresh. It keeps my skin moisturized whole day long after cleansing. I actually love its fluffy rich foam which prevent the skin from over-drying.

Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser is my favourite skin cleanser ever used. It smells so natural and makes my skin feels clean after use. Its rich and moist Aloe AC Bubble removes excess sebum and impurities deep within the pores and promote clean looking skin. It is really suitable for all skin types.

Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser is a good cleanser and it is really suitable to be paired with Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream. I’m so in love with this cleanser as I noticed that my rashes and acne have subsided. I know I need to constantly take care of my skin using this 2 products (that’s why I have to ditch other products for the time being).

If you are wondering whether I would repurchase this cleanser again, DEFINITELY YES! Why? It’s so good to my skin and works wonder! I have also asked my Mom to try this cleanser since she has dry and sensitive skin. She loves this cleanser as it does not overdry her skin. I guess I have to buy another bottle of Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser since Mom has snatched it away from me. It’s a good product, and I would definitely recommend this cleanser to you, too!

Image

PENGALAMAN JERAWAT MERAH SELEPAS 2 MINGGU PENGGUNAAN PENCUCI MUKA ALOE HANSAEGEE NATURE

ENGALAMAN JERAWAT MERAH SELEPAS 2 MINGGU PENGGUNAAN PENCUCI MUKA ALOE HANSAEGEE NATURE

(By Nadnary on 23rd April 2019)

Assalamualaikum Hai.

Hansaegee ALOE AC Clean Bubble Cleanser. Teringat pulak dulu waktu sekolah rendah, selalu dok amik aloe vera dekat belakang rumah untuk letak dekat muka. Gigih walaupun tajam daun aloe vera tu, tapi sebab mahukan bahan secara semulajadi kita gagahkan juga. Disebabkan bagus lendir aloe vera ni, dekat rambut pun kita lumur sekali. Dulu rajin dan tak terikat sangat dengan aktiviti lain.
Sekarang kalau nak ambil lendir aloe vera tu sendiri rasa macam dah tak berapa practical. Agak leceh dan banyak kerja nak kena buat. Nasib baik ada produk Hansaegee Nature yang berkualiti tinggi dan merupakan 100% produk penjagaan kulit yang original. Brand ni berasal dari Korea dan kalini Nad nak cerita tentang cleanser dia iaitu ALOE AC Clean Bubble Cleanser.

ALOE AC Clean Bubble Cleanser
Packaging
Dari segi packaging, size botol memang agak besar sebab satu botol ni mengandungi 150 mlcleanser. So kalau korang nak bawa pergi travel atau berjalan jauh, agak berat dan makan ruangjugak lah. Cuma kalau nak pakai di rumah sesuai sangat, dan tak perlu restock secara kerap sebab penggunaan satu botol ni boleh bertahan untuk jangka masa yang lama. 

Pump dia pulak mudah ditekan. Bila korang dah jumpa bermacam jenis cleanser, ada sesetengah pump yang keras, dan sukar ditekan. Ada pula yang bila tekan pump, cleanser taknak keluar. Tapi nasib baik Hansaegee punya cleanser ni, pump sangat mudah ditekan dah keluar foam yang halus tu!
Texture

Mengenai texture dia pula, ini yang paling wow best! Lepas je kita pump, keluar lah buih-buih halus yang memang saaaaangat halus, lembab, dan sejenis buih yang berair. Time korang nak gosok kedua belah tangan yang penuh dengan foam cleanser tu memang rasa macam fluffybetul. Sampai ralit pula Nad pergi main dengan buih tu . Oh, and the smell bau macam aloe vera tapi bukan macam lendir aloe vera yang fresh dari pokok tu. Bau dia macam aloe vera yang dah upgrade sikit jadi soft wangi, bau dia cam kat hujung-hujung je hahah.
Untuk pengetahuan, Hansaegee ALOE AC Clean Bubble Cleanser ni menggunakan 10 jenis ekstrak tumbuhan semulajadi. Dalam 10 jenis ekstrak, dua bahan utama yang terkandung dalam cleanser ni adalah Aloe Vera dan Tea Tree Oil, yang mana kita semua sedia maklum dua bahan ni memang sangat baik untuk kulit. Aloe Vera terkenal dengan sifatnya yang mampu merawat sunburn, melembabkan kulit, mengurangkan parut jerawat, dan membersihkan kulit. Manakala, Tea Tree Oil pula mampu menghalang bakteria, mengurangkan jangkitan, dan sekaligus merawat jerawat. Fuh, tengok kebaikan dua bahan ni pun rasa dah cukup bagus dah. Antara ekstrak lain pula adalah seperti lavender ekstrak, rosemary ekstrak, thyme ekstrak, dan sage ekstrak.

Bubble Type

So, apa yang best tentang foam bubble cleanser ni? Disebabkan foam bubble cleanser ni sangat halus, maka particle dia lebih mudah untuk membersih pori sehingga jauh ke dalam kulit. Dia boleh cuci pori-pori yang kotor dan tersumbat dengan menyingkirkan lebihan minyak yang terkandung pada kulit. Dia punya power tu, nak remove make up sekali pun boleh tau. Lepas je habis cuci muka terus korang rasa muka korang macam bersih, ringan, dan macam cerah sikit hahaha. Rasa macam eee bersih sangat lah muka ni.
Kulit berminyak macam Nad pula memang sesuai sangat guna cleanser jenis foam. Sebab memang power menarik lebihan minyak yang melampau-lampau ni. Tapi, dia takkan buat kulit korang terlalu kering. Rasa lembab sedang-sedang gitu, dan lembut! Sampai rasa nak belai selalu. Tapi apa pun, ia sesuai untuk semua jenis kulit okay tidak kira lah normal skin, oily skin, mahupun combination skin. All skin types boleh gunakan cleanser ini.
Kat bawah ni Nad tunjuk cara-cara nak pakai ya.
1) WAJIB basahkan tangan dan muka korang dengan air. kalau tak nanti kesat dan bubble pun tak ada.

2) Pump 1.5 atau 2 kali pada tangan. Macam Nad pump 2 kali je senang kira ehehe.

3) Cuci muka.
4) Basuh muka dengan menggunakan air untuk remove segala bubble.

After & Before 

Dari segi parut belum nampak lagi sebab Nad pun baru pakai dalam 2 minggu. Tapi nampak tak jerawat merah merah tu dah surut and takde parut dekat bahagian tu? Sebab cleanser ni cool down kan balik kulit Nad. Parut in shaa Allah soon sebab aloe vera pun bagus untuk parut kan hehe.

RM65 / 150 ml
Korang boleh dapatkan Hansaegee ALOE AC Clean Bubble Cleanser ni hanya di website rasmi [Hansaegee] yaa. Dekat retail shop atau online shop lain memang takde jual. So jangan risau ya. Dapatkan di website ni memang confirm original.
Image

ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER BY HANSAEGEE NATURE

ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER BY HANSAEGEE NATURE

(By Scha Nazri on 11th April 2019)

Assalamualaikum. Hai guys!

Pernah tak korang rasa muka berminyak, tak selesa, kusam dan rimas terutamanya selepas balik dari kerja ataupun keluar berjalan dengan family or friends? Yes! Itu lah apa yang Scha alami everyday selepas balik kerja. Rasa nak bertapa dalam shower tapi hakikatnya tak boleh sebab Sofia mengamuk. Haha #momslife
Tapi, thankfully ada Aloe Ac Clean Bubble Cleanser dari Hansaegee Nature sebab boleh rasa kesegaran selepas cuci muka seperti rawatan spa! Yeapp. Tak tipu okkk.
Bubble dia banyakkk and muka tak rasa tegang selepas cuci. Tahu tak kalau korang cuci muka dan kulit muka rasa tegang je itu bermakna produk tu tak sesuai untuk korang? Itu tanda kena beli produk baru and Scha suggest Aloe AC Clean Bubble Cleanser!
Nampak tak buih-buih kecil bubble cleanser ni? It’s is so watery and soft on skin!
Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni ada aloevera dan juga minyak tea tree sekaligus melembapkan kulit dan memberi kesegaran yang maksima! Bubble Cleanser ni sangat sesuai untuk semua jenis kulit iaitu berminyak, kering mahupun combination skin. So jangan risau okay. Semua orang boleh try bubble cleanser ni.
Jom lah Scha tunjuk step by step guna Aloe AC Bubble Cleanser ni
Tara! Bersih kan? Lama-lama guna insya-Allah jerawat pun segan nak muncul sebab bersih sangat. Haha. Untuk yang oily skin, jangan risau ok, sebab Aloe AC Bubble Cleanser ni akan membersihkan lebihan minyak di muka, rasa moist jee. Segar gitu! Make sure selepas guna makeup, bersihkan muka dengan Bubble Cleanser ni. Muka akan rasa fresh and selesa!
Istimewanya tentang Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni ialah asalnya dalam botol berbentuk cecair tetapi apabila dipam, ia akan jadi berbuih. Buih ini lah yang akan membersihkan segala kotoran dalam pori muka kita. Banyak taw buih-buih dia. Cepat meresap ke dalam kulit kita.
Close up the magic pump!
See how the pump pumps out the foam? Amayyzingg!
Bila guna makeup, make sure bersihkan dengan betul ye kalau taknak miss jerawat datang menjengah. Bila Scha gunakan produk ni untuk bersihkan makeup, memang tak perlukan banyak kerja untuk buang sisa-sisa makeup. Cara yang betul sepatutnya kena guna oil cleanser dan kemudian barulah cleanser untuk bersihkan makeup. Tapi bila guna Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni, tak perlu 2 step dah. Sebabnya, bubble cleanser ni kan ada minyak tea tree, makanya boleh buang secara maksimum sisa-sisa makeup.
Kesan seminggu selepas penggunaan Aloe AC Bubble Cleanser
Selepas seminggu guna secara konsisten iaitu pagi dan malam, Scha rasa kulit lagi bersih terutamanya blackhead and whitehead di sekitar hidung. Memang terasa perbezaan dari sebelum ni. Kulit pun rasa lembap dan lembut je. Tak rasa kulit tegang selepas cuci muka. Tekstur buih yang sangat banyak membuatkan Scha tak sabar nak cuci muka setiap hari. Best kot cuci muka ada buih banyak!
Rutin harian penjagaan muka:
1. Scrub (seminggu sekali)
2. Aloe AC Clean Bubble Cleanser
3. Serum
4. Sunscreen
5. Tinted Moisturiser
More details:-
Aloe AC Bubble Cleanser
RM 65
150ml
Made in Korea
Ingredients: Aloe Barbadensis Leaf Juice, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree Leaf Oil), Salvia Officinalis (Sage) Leaf Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Extract, Jasminum Officinale (Jasmine) Extract, Lavandula Angustifolia (Lavender) Extract
This product is truly amazing. Sangat tak memberi ketegangan di muka dan juga kulit terasa bersih dan segar selepas rutin cucian. Isipadu produk pun agak banyak dan menjimatkan wang poket korang.
Image

RAWAT MASALAH JERAWAT DENGAN ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER DARI HANSAEGEE NATURE

RAWAT MASALAH JERAWAT DENGAN ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER DARI HANSAEGEE NATURE

(By Mimie on 03rd April 2019)

RAWAT MASALAH JERAWAT DENGAN ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER DARI HANSAEGEE NATURE | Hai semua ! Sekarang ni Mimi memang menggunakan skincare dari produk Korea. Sebab apa Mimi lebih suka guna produk Korea ni sebab banyak produk dari Korea ni menggunakan bahan semulajadi. Bila umur semakin meningkat memang perlu menitikberatkan kandungan skincare yang kita nak guna sebab akan beri kesan pada muka juga kalau guna skincare yang mengandungi bahan kimia berbahaya, betul tak?
Sekarang ni kulit muka Mimi mudah sangat tumbuh jerawat tau. Kadang jerawat halus kadang yang besar. Jadi, Mimi pun survey skincare yang sesuai dan bagus untuk atasi masalah jerawat ni. Survey punya survey, Mimi pun pilih ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER ni sebab kawan kawan ramai yang guna cleanser cakap bagus. Nampak tak kat situ tergoda dengan review kawan kawan. So nak tahu serasi ke tak dengan kulit Mimi, sila baca sampai habis cerita Mimi .

RAWAT MASALAH JERAWAT DENGAN ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER DARI HANSAEGEE NATURE
Actually  kulit muka Mimi ni jenis berminyak. Jerawat memang suka sangat “berkampung” di bahagian dagu dan pipi . Favourite place gitu! Jadi, kenalah guna pencuci yang sesuai dan boleh rawat masalah yang Mimi hadapi sekarang ni.

Mimi pilih untuk cuba Aloe AC Clean Bubble Cleanser kerana produk dari Hansaegee Nature ini diperbuat daripada 10 jenis ekstra tumbuhan semulajadi dan merupakan 100% original made in Korea. Sejenis dak Mimi kalau nak beli sesuatu produk memang akan tengok kandungan produk tu. Yelah sebelum ni tak pernah ambil kisah pun kandungan sesuatu produk sebab nak cantik cepat  Hah, bila stop mulalah timbul macam macam masalah. So, pengajarannya sekarang ni memang Mimi akan ambil tahu tentang kandungan sesuatu produk sebab tak nak pisang berbuah dua kali. Bila tengok kandungan Aloe AC Bubble Cleanser ni diperbuat daripada bahan semulajadi sudah tentulah ia selamat dan beri kesan yang bagus untuk kulit muka kan .
Untuk pengetahuan korang  Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni diperbuat daripada bahan utama Aloe Vera dan Tea Tree Leaf Oil. Kita semua tahu kebaikan Aloe Vera memang sangat bagus pada kulit terutamanya melembapkan kulit, menghilangkan jerawat, mengecilkan liang pori, memudarkan parut jerawat dan sebagainya.
Manakala Tea Tree Leaf Oil pula sangat bagus untuk mencegah jerawat dan mengurangkan parut jerawat. Sebab tu lah Mimi nak sangat sangat guna cleanser ni kerana ia boleh mencegah jerawat di samping melembapkan dan melembutkan kulit muka .
Mesti korang nak tahu apa kebaikan Aloe AC Clean Bubble Cleanser  ni kan. Antara kebaikannya ialah:

*Mengawal sebum/minyak

*Menghilangkan kekotoran dan sel kulit mati pada kulit

*Merawat masalah jerawat

*Mengecilkan dan menghaluskan pori-pori

*Memberi kelembapan kepada kulit
TEKSTUR DAN PACKAGING ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER

Untuk pengetahuan korang, cleanser ni didatangkan dalam botol di mana ia berbentuk liquid bila di dalam botol. Bila pam ia akan akan keluar dengan bentuk foam ‘soft bubble’ yang wangi. Packaging cleanser ni sangat praktikal bagi Mimi sebab hanya pam sahaja. Bila packaging macam ni kualiti cleanser lebih terpelihara dan ‘hygiene’ .
Mimi memang suka bau cleanser ni yang wangi dan menyenangkan. Bila sapu pada muka pun rasa soft saja tau.

CARA MENGGUNAKAN ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER

Cara nak gunakan pun tak susah tau korang. Semudah ABC. Sebelum guna cleanser ni  basahkan muka dan tangan korang dengan air. Kemudian pam cleanser pada tapak tangan dan sapu secara urutan membulat pada seluruh muka korang .

Masa sapu pada muka korang boleh nampak buih buih halus ni bertindak pada muka sebab ia mesra air.
PENDAPAT MIMI MENGENAI ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER

Masa pertama kali guna Mimi dah jatuh suka dah. Yelah, Mimi ni jenis yang bermekap. Bila apply cleanser ni pada muka yang ada mekap memang bersih lah segala mekap pada muka.
Bila muka ada jerawat, Mimi guna macam biasa cleanser ni dan Mimi perasan jerawat akan cepat kecut selepas dua atau tiga hari penggunaan. Tu buat Mimi bertambah suka dan jatuh cinta dengan produk dari Hansaegee Nature ni tau. Tu maknanya ia memang serasi dengan kulit muka Mimi.

Nak tahu sebab apa Mimi suka sangat dengan Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni. Sebab ia berbeza dengan bubble cleanser yang Mimi pernah guna sebelum ni. Teskturnya yang lembut seperti kapas selain daripada baunya yang wangi. Bila pam keluar nampak tau kehalusan bubble yang keluar dari botol.
Selepas cuci muka dengan cleanser dari Hansaegee Nature ni, kulit muka memang akan rasa bersih, tidak mengeringkan kulit muka dan yang paling best kulit muka sentiasa rasa lembap dan lembut tau korang. Tak macam kebanyakan bubble cleanser di luar yang memang berfungsi membersihkan kulit muka tapi kulit terasa kering, tegang dan tidak selesa selepas menggunakannya.  Sebelum ni Mimi memang ada guna juga bubble cleanser dari satu jenama. Lembut dan wangi tapi lepas guna kulit muka Mimi jadi tegang dan pedih. Lepas tu, mulalah kulit mengelupas di sekitar hidung dan pipi. Bila jadi macam tu terus Mimi stop guna. Tak sanggup nak tengok kulit muka mengelupas dan kering.

Tapi Aloe AC Bubble Cleanser ni lain dari yang lain tau, korang boleh tengok sendiri tekstur cleanser ni sangat ‘watery’ dan berbuih lembut di mana ia membersihkan jauh ke dalam kulit. Sebab teksturnya yang sangat lembut dan buih yang halus ia melembapkan kulit bukannya mengeringkan kulit. Jadi, tak perlu risau kalau nak gunakan Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni sebab memang best tau korang.

Kulit muka pun rasa lembap dan lembut selepas menggunakan. Nak nak sekarang ni cuaca panas yang boleh menyebabkan kulit kering tapi dengan adanya cleanser ni tak perlu risau kulit kering . Memang sentiasa rasa lembap. Yang paling best nak apply mekap pada muka pun jadi mudah.
Korang yang ada masalah kulit kering, berminyak dan berjerawat, Mimi highly recommend untuk korang cuba ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER ni. Memang best sangat sangat. So far, cleanser ni memang serasi dengan kulit Mimi mungkin juga serasi dengan kulit muka korang. Apa kata korang cuba dulu dan tengok sesuai atau tidak dengan kulit muka korang. Yelah, kulit muka kita tak sama kan . Tapi apa yang Mimi nak tekankan cleanser ni memang sangat selamat digunakan dan tidak mengandungi bahan berbahaya. Jadi, bila nak guna tu memang tak ada rasa was was lah.
Aloe AC Clean Bubble Cleanser sangat sesuai untuk korang yang mempunyai kulit jenis kering, berminyak, sensitif/berjerawat, mempunyai blackhead dan whitehead serta mempunyai kulit mati. Harga sebotol cleanser ini ialah RM65 untuk 150ml.

KULIT WAJAH SEOLAH-OLAH BERNAFAS SELEPAS MENGGUNAKAN ALOE AC BUBBLE CLEANSER DARIPADA HANSAEGEE NATURE !

KULIT WAJAH SEOLAH-OLAH BERNAFAS SELEPAS MENGGUNAKAN ALOE AC BUBBLE CLEANSER DARIPADA HANSAEGEE NATURE !
 
(By Syaza on 14th March 2019)
Hai semua. Siapa sejenis kulit muka kering? Allah! Kulit muka jenis kering macam cx ni banyak juga cabarannya. Kalau salah pakai produk, habislah muka. Macam cx, kalau produk tu tak sesuai dengan kulit muka cx, nanti akan naik tompok-tompok putih tau. Dia macam panau. Teruk juga dulu kena. Banyak juga cuba produk untuk cari yang serasi. Daripada mahal sampailah yang murah. Semua dah cuba. Tapi kali ini, cx tertarik untuk cuba produk dari Hansaegee Nature yang merupakan produk asli 100% dari Korea. Korea juga terkenal sebagai negara yang menitikberatkan soal kecantikkan kulit wajah. Sebab tu orang korea cantik tertarik memang da bom!
Aloe Ac Clean Bubble Cleanser : Hansaegee Nature
Okay, serba sedikit cx kongsikan tentang Aloe Ac Clean Bubble Cleanser ini ya. Ianya mengandungi gabungan mantap dua bahan utama iaitu Aloe Vera dan Tea Tree Leaf Oil. Dua bahan ini mempunyai keistimewaan dan kekuatannya tersendiri dalam penjagaan kulit wajah.  Umum tahu Aloe Vera bertindak mengawal minyak di wajah, membersihkan liang pori, melembabkan kulit wajah, melembutkan dan melegakan kulit sensitif. Sementara itu, bahan utama kedua adalah Tree Leaf Oil yang mana mampu membantu masalah kulit berjerawat, mengurangkan infeksi kepada kulit, memberi kelembutan, anti fungus dan melicinkan kulit wajah. 
Aloe Ac Clean Bubble Cleanser ini didatangkan dalam bentuk botol agar tahap kebersihan dan keselamatan kandungannya terpelihara dan selamat untuk digunakan. Fungsi utama Aloe Ac Clean Bubble Cleanser ini adalah;
* Mengatasi masalah kulit wajah berjerawat
* Membersihkan liang pori dengan lebih dalam.
* Merawat kulit wajah bermasalah
* Mengawal minyak pada permukaan kulit wajah
* Memberi kelembapan dan tidak mengeringkan kulit
Tekstur Foam Aloe Ac Clean Bubble Cleanser
Buih² kecil Aloe Ac Clean Bubble Cleanser
Tekstur sejenis buih membuatkan Aloe Ac Clean Bubble Cleanser ini menjadi pilihan cx kerana teksturnya sangat lembut dan bila mencuci muka, cx rasa puas. Selalu kalau cuci muka, akan rasa macam kulit sedikit kering dan meregang tetapi tidak dengan Aloe Ac Clean Bubble Cleanser. Ianya membuatkan kulit muka cx rasa bersih sangat. Terasa sangat segar dan kulit pon lembab sahaja tidak kering. Rasa selesa sahaja muka ini seolah-olah dapat bernafas. Rasa macam kulit baby pula. Hehe Agaknya sebelum² ni, liang dekat muka ni tersumbat kot, sebab tu rasa lebih bersih dan puas hati selepas pakai Aloe Ac Clean Bubble ini. Alhamdulillah serasi.
Cara Guna:
1. Tekan pemicit Aloe Ac Clean Cleanser ke tapak tangan mengikut berapa banyak yang diperlukan.
2. Pastikan tangan basah terlebih dahulu. Kemudian urut lembut ke wajah foam tadi mengikut urutan membulat.
3. Basuh muka sehingga bersih
Best sangat pakai Aloe Ac Clean Cleanser ni tau! Serius! 
Dahlah bau dia pon wangi, lembut sahaja. Suka sangat bau dia. Kalau boleh nak bau selalu. Hihi. Harga dia pom InshaaAllah berbaloi. Kita nak yang terbaik untuk kulit wajah kan? Cantik itu pelaburan. Betul tak? Sebotol ni RM65.00 sahaja. InShaaAllah bertahan mengikut kekerapan guna. Dah kalau asyik tekan main buih, memang cepatlah habis. Hihi.
Image

PENGALAMAN MENGGUNAKAN ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER DARI HANSAEGEE NATURE

(By bondezaidalifah on 22th Feb 2019)

PENGALAMAN MENGGUNAKAN  ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER DARI HANSAEGEE NATURE Assalamualaikum dan Selamat Petang… Hai reader semua, Teruja Bonde hendak kongsikan pengalaman Bonde dengan anda semua… Setelah sebulan pemakaian produk Aloe AC Clean Bubble Cleanser.  Jika anda tertinggal tentang produk yang bagus dari Korea ini, yang Bonde kongsikan di entri REVIEW ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER  anda boleh terjah url link tersebut untuk semakkan dan sebarang rujukkan PENGALAMAN MENGGUNAKAN  ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER DARI HANSAEGEE NATURE

SETELAH SEBULAN PEMAKAIAN ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER DARI HANSAEGEE NATURE

Sudah sebulan Bonde gunakan Aloe AC Clean Bubble Cleanser nih.. Seperti sudah jatuh cinta dengan produk HANSAEGEE NATURE ni tau.. maklumlah produk Korea memang jadi kegilaan semua wanita, nak cantik macam wanita Korea juga… tapi Bonde lebih mementingkan kesihatan kulit wajah.  Kalau cantik kita tak selesa dan serari buat apa nak pakai atau guna produk tu… lama-lama akan memburukkan kulit wajah dan kecantikannya pula tidak kekal lama.

DARI ENTRI YANG LEPAS BONDE ADA MEMAKLUMKAN TENTANG REVIEW ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER

Pertama:
Memandangkan kulit wajah Bonde ni jenis kering jadi Bonde sangat sukakan ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER ni, Buih-buih putih memberikan keselesaan pada kulit wajah Bonde.
Apa yang Bonde suka sangat…. Kulit wajah tidak lagi nampak kekeringan seperti sebelum ini.

Kedua :
ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER Produk ni memang sangat best selain dari membersih dan menghilangkan kotoran ia juga bertindak melembutkan serta melembabkan kulit wajah.
Ini memang betul sangat hingga ke hari ini, kulit wajah sentiasa lembab dan segar sepanjang hari.

Ketiga :
Bau Tea Tree Leaf Oil sangat wangi Bonde sukakannya dan ianya memberi rasa segar.

Ini memang sangat Bonde akui bau ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER memang sangat segar selepas mencuci kulit wajah Bonde.

Keempat:
Saiz yang mudah untuk dibawa kemana-mana.. (balik kampung atau travel memang akan bawa just selit sahaja dalam handbag.
Sekarang memang Bonde sentiasa bawa kemana-mana sahaja Bonde pergi, bukan setakat balik kampung atau travel sahaja, hari-hari pergi pejabat pon Bonde akan bawa he he he bukan susah pun letak dalam handbag sahaja dan rasa tak lengkap pula jika tak pakai ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER

Kelima :
Yang ini tak ada pada entri yang lepas! jika anda rasa ingin bertukar pencuci muka Bonde cadangkan anda gunakan ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER dan rasai dan nikmati keselesaannya. Cubalah yea! anda pasti teruja dengan buih-buih lembut itu. Bonde pon akan repeat lagi…beli yang baru jika sudah habis nanti.. masalah nya ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER sebotol mempunya 150 ml jimat tau sudah sebulan lebih gunakan.. masih ada sedikit baki lagi. Harga pun sangat mampu milik hi hi hi hanya RM 65.00 sahaja memang berbaloi.

Anda boleh lihat dan baca tentang testimoni-testimoni atau pengguna yang gunakan produk-produk dari Hansaegee ni boleh baca dekat  url link
Image

Aloe AC Clean Bubble Cleanser | Pencuci Muka Simple Atasi Kulit Berminyak Dan Mengatasi Masalah Kulit Berjerawat.

Aloe AC Clean Bubble Cleanser | Pencuci Muka Simple Atasi Kulit Berminyak Dan Mengatasi Masalah Kulit Berjerawat.

(By Syamimi Saad on 15th Feb 2019)

Hai readers.. Harini kita nak berkongsi tentang satu masalah selepas jalani Operation haritu. Selepas operation, kita memang tak dapat nak jaga kulit muka. Sebab wayar tiub sana sini, then operation haritu kan berjahit sampai ke bibir. So nak elakkan kesan jahitan disitu terkena air, terpaksa skip skip basuh bahagian muka.

Disebabkan masalah tak dapat nak cuci muka dengan sebaiknya, muka kita mula nak jadi sesuatu. Kulit muka mula berminyak. Pelik rasanya sebab kulit muka kita bukan jenis berminyak. Rasanya hari ke-4 macam tu kita slow slow cuci muka. Guna cleanser. Tapi tak boleh nak cuci betul betul sebab masa tu tiub minum susu belum dicabut lagi.

So disebabkan muka menjadi berminyak dan mula naik berdaki, kita cuba cuci pakai 1 jenis cleanser ni. Sebab cleanser tu je yang kita bawa ke hospital, so bila pakai muka still sama. Muka tetap berminyak. Bila dapat balik rumah, kita cuba gunakan satu cleanser baru ni. Aloe AC Clean Bubble Cleanser namanya. Try guna yang ni dengan harapan dapat atasi masalah kulit berminyak tu.

Beberapa hari juga la mencuba gunakan Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni, kulit yang berminyak tu berjaya diatasi. Punya la pening pikir kenapa muka berminyak, rupanya ada juga jalan penyelesaikannya.

Mesti nak tahu apa kandungan yang terkandung dalam Aloe AC Clean Bubble Cleanser, yang boleh membantu muka jadi bersih tak berminyak tu kan?

Haaa, nak tahu, nama nya pun Aloe kan, salah satu kandungannya ialah Aloe Vera dan Tea Tree Oil. Kita semua pun sedia maklum kan, aloe vera elok dalam mengatasi masalah kulit kan.

Sebenarnya, Aloe AC Clean Bubble Cleanser bukan sahaja untuk masalah kulit berminyak, tetapi, ianya juga dapat membantu mereka yang mengalami masalah kulit berjerawat juga. Bagaimana ianya dapat membantu? Ianya dapat membantu dengan membersih secara mendalam dan menutup lubang-lubang jerawat yang ada.

Apa yang bestnya bila dah menggunakan Cleanser ni, kulit dah la tak berminyak, dia elok je lembap seperti biasa. Dan ianya juga tidak mengeringkan tau. So memang best guna sebab tak perlu risau dah.

Mesti ada yang nak tahu, macam mana rupa Cleanser ni kan? Meh tengok ni. Botol ni tersedia dalam bentuk dipam tau. So bila kita pam, maka akan keluar cecair dan ianya dalam bentuk berbuih. Berbuih tapi ada air sekali. So kalau kita tak basahkan kulit muka terlebih dahulu pun takpe, sebab ianya takkan kering dimuka. Dan teksturnya ringan.

 

Kebiasanya pembersih jenis gelembung boleh membersihkan kulit dengan baik, tetapi mungkin membuat kulit sangat kering selepas mencucinya. TETAPI Pembersih Bubble Clean Aloe AC ini berbeza, ia adalah pembersih kualiti yang baik, ia membilas liang kulit bersih dengan kulit kelembapan, kita pasti selepas korang bersihkan dan basuh, korang akan rasa kelembapan, tidak kering. Ia adalah pembersih yang berbuih, Melembutkan & WATERY.

Sebelum terlupa, harga yang ditawarkan untuk 1 botol ni ialah RM65 sahaja.
Untuk kandungan sebanyak 150ml.

 🍁Company name: Hansaegee Nature
Image

Beauty Tips : Suggestion for Breakout, Acne or Pimples

Beauty Tips : Suggestion for Breakout, Acne or Pimples (By Hansaegee Nature on 12th March 2019)

Do you have this experience..? 🤔 Yesterday skin look good..today, breakout, pimples problems? In this article, we are going to share with you some of the causes of breakout and acne at different part of the face.

1. FOREHEADS

forehead.jpg

The forehead is one of the most common area where pimples and acne appear. Besides skin condition, stress and not enough sleep might caused acne. Although scientists don’t know how exactly the stress will worsen the acne, but studies believe these will have to do with some link between stress and hormones in body.

Suggestion :  Try to do more exercise in the morning or evening. Physical exercise also considered important for maintaining mental fitness, and it can reduce stress. Besides, try pampers yourself by doing aloe & moisture mask before sleep. Get calm and soothing skin — have a good sleep!

hidayaharmanii_ - Aloe Mask 9th Aug 2018

 

 

2. FACIAL AREA

3.jpg

When talk about acne at face, some studies show that this is related with the disruption with your endocrine system. Which overstimulate the oil glands and clog pores. In such case, we are focusing more on the way to minimize and treat acne by :

Suggestion : Wash your face in the morning and again in the evening. For daily cleansing routine (in the morning). Clean your face using cleanser like Aloe AC Clean Bubble Cleanser – it provide deep clean face with moisture effect.  While during evening time, (No matter makeup or not) Make sure 2 steps cleansing process :  suggest clean pores with cleansing oil and follow by Bubble Cleanser. No more clogged pores, acne gone easily

aloeaccleanser24thdec18.jpg

 

 

3.FROWN (between eyebrown)

2.jpg

Acne or pimple at frown (between eyebrown) are so embarrassing. One of the reason is unhealthy foods consumed.  In other words, it related with the daily diet consumed.

Suggestion : Reduce the consumption of processed foods & refined sugar. Studies show that foods high in sugar will cause spikes in your body’s insulin levels that further exacerbate inflammation.

too-much-sugar.jpg

 

 

 

4. Cheeks (Both Side)

4.jpg

Why Pimples at both cheek sides ? One of the reason always touch face with dirty hand. 

Suggestion: Besides wash hand frequently, always clean handphone screen & and do not touch face directly with hand. 🙂

clean hp

 

 

Extra Tips : Apply Moisturizer

keep moisture

Extra tips : Always keep moisture skin day and night.

Skin expose to hot weather will result in enlarged pores produce excess oil & sebum. To solve this, apply water drop moisturizer Aqua Whitening Cream day & night , can keep skin fresh, moisture deep into lower layer skin, will minimize pores, control excess oil & sebum production.

At Hansaegee Nature, always healthy skin.

 🍁Company name: Hansaegee Nature

Image

BEAUTY TALKS | REVIEW ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER BY HANSAEGEE NATURE

BEAUTY TALKS | REVIEW ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER BY HANSAEGEE NATURE

(By SiqaHiqa on 31st Jan 2019)

Dah lama rasanya blog ini sepi daripada review produk kecantikan dan untuk entri ke-4 tahun 2019, aku nak review satu produk kecantikan daripada Hansaegee Nature iaitu Aloe AC Clean Bubble Cleanser.
Aku bukanlah sejenis wanita yang suka cuba pelbagai produk kecantikan di pasaran. Rasa macam nak cuba tapi sebenarnya ada satu perasaan takut dalam diri sebab muka aku jenis yang ada kalanya tidak sesuai dengan sesetengah produk.
Kalau tak sesuai, maknanya, esok pagi selepas bangun dari tidur, akan muncullah bintik-bintik halus yang sangat banyak. Kulit muka automatik tidak halus apabila disentuh. Ada beberapa produk yang sudah meninggalkan kesan sebegitu. Aku sangat takut kalau kesan bintik halus itu kekal. Alhamdullilah setakat ini kulit muka kembali normal 🙂
Sebenarnya, kulit muka aku bukanlah halus lembut pun. Hihi. Cuma sekurang-kurangnya, kulit muka aku tiada jerawat (melainkan pada waktu bendera merah :D) dan boleh dikatakan licin lah jugak walau lubang pori-pori masih ada jelas nyata 😀
Ohh ya, kulit muka aku adalah kombinasi berminyak dan kering. Jadi kalau nak cuba produk, tak boleh guna produk untuk kering semata. Nanti kulit muka aku bertambah kering jadinya.

Kenapa aku pilih untuk cuba Aloe AC Clean Bubble Cleanser by Hansaegee Nature? 
Produk Hansaegee Nature adalah 100% Original Made in Korea. Bubble Cleanser ini diperbuat daripada 10 jenis ekstrak tumbuhan semulajadi. Bila cakap mengenai tumbuhan semulajadi, aku percaya bahawa tidak akan ada kesan tidak baik pada kulit muka kerana semestinya produk ini tidak mengandungi bahan-bahan berbahaya.
Dua jenis bahan semulajadi utama dalam produk ini adalah Aloe Vera dan Tea Tree OilAloe Vera terkenal sebagai satu tumbuhan semulajadi yang turut menjadi penyembuh terhebat untuk kulit muka. Banyak manfaat aloe vera seperti membasmi jerawat, mengecilkan pori-pori, menghaluskan kulit muka, mengurangkan kesan jerawat mencerahkan wajah, melegakan kesan sunburn dan melembapkan kulit.
Tea Tree Oil pula merupakan pilihan popular untuk mencegah dan mengurangkan parut jerawat. Gabungan aloe vera dan tea tree oil semestinya sangat bagus untuk membasmi jerawat dan juga melembapkan kulit.
Secara ringkasnya, Hansaegee Nature membantu dalam proses berikut:
*Menyembuhkan dan mengurangkan masalah jerawat
*Mengawal sebum dan minyak
*Melembapkan kulit
*Mengecilkan dan menghaluskan pori-pori

Pembungkusan dan Tekstur Produk
Produk daripada Hansaegee Nature didatangkan dalam kotak dan dibalut dengan bubble wrap yang sangat tebal. Jadi, tak perlu risau akan produk yang mungkin pecah dan sebagainya. Pasti akan sampai di tangan kita dalam keadaan selamat.
Produk ini ajaib sikit. Hihi. Sebab ianya adalah cecair dalam botol tapi akan menjadi bubble bila dipam keluar. Bubble yang lembut dan wangi. Serta merta bau wangi menerpa hidung sebaik saja bubble ini ada di tangan.
Wanita mana yang tidak sukakan benda wangi kan? 😀

Cara Penggunaan
Caranya sangat senang dan hanya perlu ikut saja arahan di belakang kotak produk ini. Pastikan muka dan tangan kita dalam keadaan basah sepenuhnya. Pam jumlah yang mencukupi pada tangan dan terus sapukan pada muka. Buat juga urutan muka dalam circular motion dan kemudian basuh dengan air.

Lagi bagus kalau basuh dengan air suam, tapi untuk orang malas macam aku, guna air paip je. Hihi.
Muka kita hendaklah dalam keadaan basah sepenuhnya sebab nanti bila kita urut muka kita, bertambah meriah bubble yang ada. Kalau muka tak basah sepenuhnya, urutan muka kita tak ada keluarkan bubble yang banyak. Tak syoklah jadinya. Lagi banyak buih, lagi rasa best! 😀

Review
Perkara pertama yang aku perasan sejak aku gunakan produk ini selama sebulan adalah kelembapan kulit muka. Kalau produk lain, mungkin akan menjadikan kulit menjadi kering selepas cuci, tapi dengan Aloe AC Clean Bubble Cleanser, kulit jadi lebih lembut dan lembap. Kelembapan sangat penting buat aku yang mempunyai kulit kombinasi berminyak dan kering.

Kulit muka juga dah takdelah berminyak sangat Jerawat hilang cuma kesannya masih ada cuma makin pudar. Aku akan pastikan yang aku akan cuci muka sebelum tidur. Aku pemalas sikit sebenarnya kalau bab penjagaan muka. Jadi. cuci muka saja yang penting sebelum tidur. Kalau terlebih rajin, baru pakai untuk langkah penjagaan muka seterusnya. Hihi.
Kalau kulit muka korang sama dengan aku, kombinasi berminyak dan kering, aku syorkan korang cuba pencuci muka ini. Sesuai dengan aku dan mungkin sesuai dengan korang semua juga. Paling utama adalah tidak perlu risau akan kesan bahaya daripada penggunaan produk ini. Bahan semulajadi saja yang digunakan. No harm.
Lupa nak inform, pencuci muka berisi 150ml dengan harga RM65. Aku dah guna sebulan dan masih banyak lagi isinya. Mungkin boleh digunakan sehingga dua bulan. Let’s see.
Image

LEBIH BERSIH DENGAN ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER

LEBIH BERSIH DENGAN ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER

(By Airah Syahirah on 29th Jan 2019)

Aloe AC Clean Bubble Cleanser sesuai untuk semua jenis kulit serta mampu melawan jerawat yang ada di kulit muka. Pencuci muka ni bagi I tak perlu diperkenalkan lagi sebab banyak kali dah I buat review, share pengalaman guna Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni siap ada gambar before and after kesan dia dia membantu mengurangkan jerawat I. Kalau korang tak baca lagi entry tu boleh klik SINI.
Sebab tu I percaya dengan keberkesanan Aloe AC Clean Bubble Cleanser untuk membantu mengekalkan kesihatan dan kebersihan kulit I. Siapa je nak kulit yang berjerawat dan bermasalah kan? Macam I kalau kulit bermasalah mesti nak cari punca dia dan produk yang boleh membantu menangani masalah ni. Kalau dulu masa guna produk yang tak sesuai dengan kulit muka, mesti naik jerawat.
Sekarang pencuci muka I setia dengan Aloe AC Clean Bubble Cleanser dari Hansaegee Nature ni je. Bagi I berbaloi harga dengan tempoh masa penggunaan. Haritu I dah siap-siap restock dua botol pencuci muka ni sebab I kongsi sekali dengan Aiman. Aiman kalau dah jumpa pencuci muka yang buat kulit dia tak rasa kering dan naik jerawat memang pencuci muka tu jela dia nak pakai.
Masa tunggu produk nak sampai rumah pun selalu tanya I bila nak sampai -.- Padahal I baru order. I order dekat website je, senang nak pilih barang lagi-lagi bila ada promo lepastu barang pun sampai cepat. Kalau korang tak tahu macam mana nak beli semua produk Hansaegee Nature di website boleh refer entry blog I dekat SINI, I dah tulis step by step. Senang je !
Bila ada kawan I yang suruh recommend pencuci muka yang sesuai untuk kulit diaorang,  I mesti suruh beli je Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni. Bagi I, dia sesuai dengan semua jenis kulit. Contohnya, I kulit kombinasi dan Aiman pula jenis berminyak. Sekarang I kombinasi kering dengan normal. Dulu sebelum mengandung kulit normal dan berminyak. Still sesuai dengan pakai pencuci muka ni.
Buih lembut yang dihasilkan oleh pencuci muka ni sesuai untuk semua jenis kulit dan semestinya lembut pada kulit. Walaupun jenis buih, pencuci muka ni tak buat kulit rasa kering macam pencuci muka berbuih jenama lain tapi buat muka lembap lagi ada la lepas cuci muka.
Macam Aiman, dia bukan buat skincare routine pun. Kalau I free baru I tolong buatkan skincare routine dia. Dia tak nak buat sendiri lepastu tak reti hahaha. Jadi bila tak buat skincare routine, tak ada la rasa muka kering sangat dan jerawat pun tak naik sebab pencuci muka ni pun memang dah membantu untuk melawan jerawat, membersihkan pori secara mendalam dan mengawal minyak di muka.
Lelaki kan biasa la kadang kulit diaorang pelik sikit. Pakai pencuci muka je pun dah elok. Tak payah skincare lain dah. Macam I lebih suka lepas cuci muka guna Aloe AC Clean Bubble Cleanser, sambung pakai toner, moisturizer, eye cream, serum dan sleeping mask. Kalau boleh nak lengkap semua routine.
Tapi bila dah 7 bulan mengandung ni lagi malas nak buat skincare routine. I cuci muka je. Routine penjagaan kulit muka I dah sama macam Aiman hahahhaha. Nasib baik la kulit muka rasa okay je. Tak ada jerawat naik pun kecuali bila I stress sikit tu memang tak dapat lari la.
So far I rasa memang pencuci muka ni membantu sangat bila I malas nak buat apa-apa dekat muka, cuci muka je. Pagi esok pun kulit okay lagi. Bahan utama dia seperti Aloe Barbadensis Leaf Juice membantu untuk melembapkan kulit, membersihkan kulit, meredakan sunburn, merawat acne dan banyak lagi manfaat lagi. Banyak bahan terbaik yang digunakan dalam pencuci muka ni korang boleh refer entry I dekat SINI okay I dah cerita bahan yang digunakan dan fungsinya.
Kalau korang pun berminat nak cuba, boleh terus ke website Hansaegee Nature. I baca review orang lain pun semua suka dengan pencuci muka ni sebab paling penting sesuai dengan kulit muka diaorang. Kalau tak try mana nak tau sesuai ke tak kan jadi jum beli sama-sama.
 🍁Company name: Hansaegee Nature
Image

Beauty Tips To Make Skin Brighter

Beauty Tips To Make Skin Brighter  (By Hansaegee Nature on 27th Feb 2019)

Hi, remember the Tips Kecantikan : Cara Guna Pelembab Muka Yang Betul we share before? Today, we are going to share some of the beauty tips to make skin brighter. There are few suggestion tips , lets see how many of it you try before? 🙂

Drink Warm Lemon Water 

1-morning-photo-of-lemon-water.jpg

Start your day with a cup of warm lemon water : Just a small slice of lemon will do. As most of us know, lemon is rich source of vitamin C, lemon juice protects the body from Immune system deficiencies. Drinking lemon juice with warm water every morning also help in reduce skin from black spots & blemishes.

Clean face 2 times daily

ac-aloe-bubble-cleanser-4th-march-2019.jpg

Cleansing your face at least 2 times a time (morning and evening) is vital to maintain a fresh skin. Choose a facial cleanser come with natural ingredients and able to deep clean pores, remove excess sebum & moisture skin. Remember to pat the skin dry with a soft towel after that.

Use Brightening & Moisture Mask

facial mask.jpg

Face masks are one of the skin care routine which help you to improve the skin condition. Moisture your skin once a week with facial mask, favorable mask content with high Aloe Vera Ingredient. As the right face mask can help hydrate skin, remove excess oils and help improve the appearance of your pores. Making Skin brighter and more moisture.

Apply Moisturizer

Aqua whitening cream 17th Feb 2019

Applying moisturizer is one of the important part in making brighter skin. Apply the moisturizer correctly will boost hydration in your skin, prevents dullness and creates a protective layer of moisture that last whole days. Pick moisturizer with Niacinamide ingredients and water drop based — will bring out the effect on balance & brighten skin tone.

Do Skin Exfoliation Once a week

beauty-clinic-mediheal-model.jpg

Exfoliating is the process of removing dead skin cells from the surface of your skin using a chemical, granular substance, or exfoliation tool. This process is important to remove dead skin cells from your skin and bring out brighter appearance.

Day Cream with Sun Protection

mimin817thjan19.jpeg

Apply Sun Cream or Day Cream with sun protection like Gold Nano CC Cream (with SPF 50PA+++). Since it can protect our skin against sunburn and prevents premature skin ageing. This can protect your skin, brighten and balance skin tone naturally

6 Essentials  Beauty Tips to make face and skin brighter Clearer and Glowing.

At Hansaegee Nature, always healthy skin.

 🍁Company name: Hansaegee Nature