Image

TIPS RUTIN PENJAGAAN KULIT HARIAN DENGAN PELEMBAP MUKA DAN CC CREAM DARI HANSAEGEE NATURE

(By Nadia Johari on 11th Mar 2019)

hai assalammualaikum

Muka Glowing Dan Natural Look Dengan S+ Recover Gold Nano CC Cream Dari Hansaegee Nature

Rutin Penjagaan Kulit Harian, Rahsia Muka Glowing Dan Natural Look – Sebelum ni, nad pernah kongsi dengan korang pelembap paling best dari Hansaegee Nature iaitu Aqua Whitening Cream. Pelembap ni serasi dengan kulit nad, dan dah dua bulan nad guna, sekarang nak masuk botol kedua dah. Bila dah serasi, nad cuba pula produk Hansaegee Nature yang lain. Dah lama tertarik dengan Gold Nano CC Cream Hansaegee ni. Tengok orang pakai, nampak perbezaannya. Dulu ada pengalaman pakai cc cream, tapi muka makin berminyak dan tak elok, terus nad stop pkai cc cream, sampai la harini. Bila nampak Gold Nano CC Cream Hansaegee Nature ni, nad pun rasa nak cuba.

Nad ni jenis, kalau nak keluar mesti nak cepat siap. Malas nak berjam-jam depan cermin semata nak pakai banyak produk. Selalunya bila nak keluar, nad akan pakai primer, foundation, bedak dan seterusnya la. Yela, muka ni nak sentiasa nampak cantik , nak tutup cela semua. Takkan keluar nak bagi nampak kusam kan. Tapi dengan pakai banyak produk, buang masa dah dekat situ kan. Jalan penyelesaiannya, sejak nad pakai Gold Nano CC Cream dari Hansaegee Nature, nad tak perlu bersiap lama dan duduk depan cermin berjam-jam lagi..yeahhh..

Hampir seminggu nad pakai Gold Nano CC Cream ni, memang ia adalah produk CC Cream yang lain daripada yang lain. CC Cream ni bermaksud Colour Control Cream, jadi ia adalah krim siang yang semuanya dalam satu, di mana ia boleh seimbangkan tona kulit kita dan merawat kulit kita. S+ Recover Gold Nano CC Cream dari Hansaegee nature ni boleh dijadikan sebagai rutin penjagaa kulit seharian. Waktu siang atau nak keluar je, waktu nak tidur tak perlulah pakai. Tengok sahaja packaging dia, nampak eksklusif kan. Setau nad, sebelum ni packaging dia lain, warna gold semua, yang ni, ia keluar dengan packaging baru berwarna putih dan gold. Penutupnya pulak jenis twister lock, jenis ketat dan bila nak gunakan, senang dipicit dengan kuantiti yang kita kehendaki.

Bagusnya CC Cream ni ia mempunyai SPF50 PA+++ di mana ia melindungi kulit kita daripada cahaya matahari. Korang mesti tau kan, SPF lagi tinggi, lagi bagus untuk kulit.

Korang boleh tengok, teksturnya yang berkrim dan berwarna putih. Korang jangan risau, walaupun ia berwarna putih, tapi bila korang blend dekat muka, ia akan mengikut skin tone kulit kita. Jangan risau muka korang putih macam pakai tepung pulak..hehee..takde..sebab ia akan berubah kepada natural.

Tengok dekat gambar ni, sebelum nad blend, berwarna putih asli, dan dalamnya sebenarnya ada kapsul berwarna coklat. Selepas blend dengan jari, boleh nampak ia bertukar ke pada warna coklat. Magic kan!!..heheee..CC cream ni sesuai untuk semua jenis kulit, tak kisah korang kulit cerah atau gelap..

Nad suka dengan CC Cream ni, sebab ia menutup cela dan bintik-bintik hitam di muka. Ia juga dapat menutup liang pori. Bila pakai memang halus je muka, bertambah glowing dan natural look tau. Lagipun ia sejenis krim yang tidak melekit dan tidak berminyak. Paling mudah, blend sahaja dengan jari, tak perlu span atau berus. Ia juga dapat seimbangkan PH kulit kita dan mencegah penuaan sekaligus beri kelembapan pada kulit.

Gold Nano CC Cream ni juga boleh dijadikan sebagai makeup primer atau makeup base. Lepas korang apply CC Cream ni, korang pun boleh pakai foundation dan makeup lain. Korang boleh tengok,nad cuba di tangan. Belah kiri, nad tidak apply cc cream, manakala belah kanan, nad apply cc cream. Boleh nampak, belah kanan yang diapply dengan CC Cream, makeup lebih terang, lebih sharp berbanding belah kiri. Makeup juga nampak cantik, lebih pigmented dan tahan lebih lama. Nampak tak perbezaan dia..fuh..

Kelainan Gold Nano CC Cream ni, ia bukan cc cream biasa-biasa sahaja tau, kelebihan produk ni, ia mempunyai tiga bahan utama, iaitu Mineral Water, Ipomea Hederacea Cullus Culture Extract dan Nano Gold dimana setiap bahan mempunyai kelebihan masing-masing.
– Mineral Water : mengekalkan keseimbangan PH kulit sehingga masuk ke dalam kulit dan membuat kulit kita anjal.
– Ipomea Hederacea Cullus Culture Extract : mengelakkan daripada kerengsaan kulit, anti bakteria dan merawat masalah kulit
– Nano Gold ; mencegah penuaan kulit , memblok radiasi infrared dan mempunyai akntioksidan aktiviti yang tinggi

Hanya satu botol ni sahaja, tapi pelbagai kelebihan yang ada kan. Yang ada masalah tona kulit tidak sekata dan kemerahan, boleh pakai ni. Lagipun saiznya yang kecil, mudah dibawa kemana-mana sahaja.

Cara memakainya.
Di sini nad kongsi dengan korang dua langkah rutin penjagaan kulit harian nad yang sangat mudah, cepat dan berkesan. Dua produk nad gunakan daripada Hansaegee Nature iaitu Aqua Whitening Cream dan Gold Nano CC Cream.

Pertama sekali selepas membasuh muka, nad akan pakai Aqua Whitening Cream. Aqua ni, ia dapat melembapkan kulit muka sekaligus dapat merawat sunburn dan kemerahan. Aqua ni pun nad dah pakai selama dua bulan, memang best. Muka memang lembap je, takd akering dah. Nak tau lebih lanjut berkenaan Aqua Whitening Cream ni, korang boleh klik link Aqua Whitening Cream dan perubahan yang nad alami.

Kemudian, nad sapu pula Gold Nano CC Cream ni.

Taraa..siap..Dengan dua produk ni sahaja, muka nad nampak glowing, natural,bertambah lembap dan segar..nampak tak..hehee..

Nad rekomen sangat la, untuk mereka yang nak cepat, tak suka makeup, tak suka makeup berat, guna dua produk ni sahaja. Memang senang kerja. Nad sendiri dah pakai, memang ia memudahkan kerja, senang diblend dan beri kemasa yang cantik pada muka. Lagipun boleh digunakan dengan dua cara sama ada natural atau sebagai makeup primer kemudian pakai foundation dan makeup. Nad pakai kedua-dua produk ni, alhamdulillah, muka elok dan tak beri kesan yang negatif malah positif..tu yang nad suka..hehee..

Dua produk dari Hansaegee Nature adalah produk penjagaan kulit di yang 100% diperbuat dari Korea Selatan. Semua bahan produk ini diluluskan secara sah dan selamat digunakan. Korang pun boleh dapatkan dua produk ni tau.Kadang-kadang Hansaegee Nature ada buat promosi..jadi check out

 

Image

REVIEW SELEPAS SEBULAN PAKAI HANSAEGEE NATURE S+ RECOVER GOLD NANO CC CREAM

(By Tengku Butang on 06th Mar 2019)

REVIEW SELEPAS SEBULAN PAKAI HANSAEGEE NATURE S+ RECOVER GOLD NANO CC CREAM

 
Yeah! Disebabkan TB dah memang jatuh cinta dengan Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream ni.. So, TB up lagi satu entri tentang produk dari Hansaegee Nature yang sangat HOT ni.. Haha.. Ini bukan TB saja-saja nak bodek ke apa ye.. Tapi secara jujurnya TB memang suka sangat cc cream ni.. dan InsyaAllah.. akan terus guna CC Cream ni kot sebab dia memang serasi dengan kulit TB. Yang penting.. Mudah sangat nak guna, mudah sangat kulit glowing, mudah sangat cantikkan wajah.. tak perlu nak ber makeup lebih-lebih nak cover itu ini dah.. hanya sapu cc cream ni je dah nampak awesome!

Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream 
Oklah.. sebelum TB share pengalaman selepas sebulan TB menggunakan Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream ni, meh TB perkenalkan dulu serba sedikit tentang Hansaegee Nature ni.. Hansaegee Nature ni adalah skincare brand, product originally made in Korea yang telah bertapak di Malaysia sejak tahun 2011 ,
dan kalau korang nak tahu Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream merupakan salah satu produk mereka yang HOT sangat dimana ramai memberikan feedback dan review positif.. Sampailah TB pun teruja sangat nak cuba tau! Produk ni sudah berada di pasaran lebih dari 5 tahun tau!
Oh ya.. Dalam entri yang lepas iaitu YANG INI TB ada cerita pasal Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream ni dah tukar packaging baru sempena 2019 kan? haaa.. ni TB share lak gambar-gambar cc cream packaging baru tu.. Nampak wow kan! Packaging tetap Gold tetapi dah upgrade isi kandungannya dari 30ml kepada 50ml, manakala SPF 30 PA ++ dah di upgrade jadi SPF 50 + PA+++ .. wahh.. cayalah kan! Tekstur dia pulak masih sama dengan yang sebelumnya.. Aduh! TB geram tengok tau..

New Packaging yang Nampak Mahal Gituuu..

Tema Gold tu masih tetap ada.. hehehe

Didatangkan dengan Penutup Jenis Twist Lock untuk memastikan cc cream tidak mudah bocor atau tumpah..

Mudah sangat nak guna, just pulas
penutup botol ni dan picit ikut penggunaan ..
Nampak beza kan..
Tu Baru sapu, Nanti lama2 dia akan ikut tona warna kulit kita..
Teruja .. Lepas guna sebulan, muka nampak glowing je..
Kulit nampak rata,

wrinkle berkurangan.. best sangat!

Memang teruja kot tengok sebab tekstur Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream  dari Hansaegee Nature ni bewarna putih tetapi bila disapu pada wajah, nampak rata yang amat sangat.. kulit nampak gebu dan glowing. Ada pulak tu yang jenis suka makeup simple macam TB ni, hanya pakai Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream  tanpa bedak-bedak lain dah.. muka nampak macam berseri je tau.. Inilah yang paling TB suka tau!
Yang lama dah hampir nak habis, so.. cepat-cepat order untuk standby..
Kali ni order-order terus dapat packaging baru tu.. hehe..
Haaa.. yang ni packaging lama.. gold jugak gitu..
REVIEW SELEPAS SEBULAN PAKAI HANSAEGEE NATURE S+ RECOVER GOLD NANO CC CREAM
TB ada parut jerawat dan ada tanda jeragat di pipi ni tapi TB rasa lega sebab Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream boleh cover tanda-tanda yang kurang menyenangkan tu.. Walaupun tekstur cream ni nampak warna putih tapi sebenarnya bila pakai elok je rata dan tak bercapuk, sebab ia mampu blend dengan warna kulit TB dan buat wajah TB segar, glowing dan berseri..  senang meresap dalam kulit, tak berminyak..
Untuk TB yang sejenis yang tak suka makeup tebal bila keluar.. haaa.. Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream sangat sesuai dengan TB, calit-calit.. ratakan, dah siap.. Selain nampak kulit cantik semulajadi, kulit TB juga dilindungi dari Sinaran UV yang berlebihan sebab Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream ni mengandungi spf 50+ PA+++ tauu.. So, kalau korang pun teruja nak cuba Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream ni, bolehlah layari  Website Hansaegee Nature .
Image

Rutin Skincare Harian – Pelembab Muka dan CC Cream

Rutin Skincare Harian – Pelembab Muka dan CC Cream 

(By Lisa Nurul Ain on 06th Mar 2019)

Assalamualaikum  ! Cuaca panas buatkan kulit muka jadi kering dan juga boleh jadi sunburn kalau tak jaga dengan betul-betul . Penjagaan kulit wajah penting ya dalam rutin harian bukan untuk cantik sekarang ni je , juga nak elakkan tua sebelum usia . Rutin harian Lisa gunakan pelembab muda dan CC Cream . Teruja pula nak share dengan korang pengalaman Lisa menggunakan skincare terbaru ni , Aqua Whitening Cream dan juga New packing Gold Nano CC Cream … kedua produk ni dari Hansaegee Nature . Jom baca sampai habis !

 

Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature .

Sebenarnya Lisa dah lama teringin nak cuba Aqua Whitening Cream ni , lepas tengok review kawan ramai yang cakap best produk ni sebab water drop based m, dan produk ni memang HOT’S  . Tergoda pula kita nak cuba . AQUA WHITENING CREAM ,ialah moisturizer atau pelembab . Pelembab ni boleh memulihkan  kerosakan kulit akibat sunburn dan kemerahan pada kulit dengan baik . Melembabkan kulit secara mendalam dengan water drop . AQUA Whitening Cream ni sesuai untuk semua jenis kulit ! All skin type, Oily skin / Dry skin / Combination skin

 

Krim pelembab ni mempunyai kesan water Drop tau . Selepas letakkan cream dan buat gerakan urutan , titisan air akan kelihatan terbentuk dengan segera pada kulit kita dalam beberapa saat je . pelembap tu  sepenuhnya diserap kulit sampai kelapisan dalam .  Sangat menyegarkan, dan tiada perasaan melekit , sesuai sangat dengan cuaca panas sekarang ni ha .. rasa sejuk je kalau pakai diwajah …

WATER DROP MOISTURIZER 

 

Magical Hydrating effect . WATER DROP akan Menyegarkan kulit – Kulit berasa sejuk & lembut. Bahan-bahan pelembap berubah menjadi bentuk Air Drop dengan serta-merta, memberi kesan memberikan kelembapan pada kulit & tanpa rasa melekit .  kelembapan yang tinggi kepada kulit sepanjang hari. Juga berfungsi untuk kawalan lebihan minyak / sebum.


Oleh kerana ekstrak Herbal, ia melegakan kulit, dan tingkatkan pelembab ini sampai menembusi jauh ke dalam kulit. Cream ni juga mengekalkan kelembapan untuk membentuk kulit yang kukuh.

 

KANDUNGAN AQUA WHITENING CREAM

“Minyak Benih Camellia Japonica” –

*Non-comedogenic, tidak menghalang  liang kulit, tidak menyebabkan jerawat

*Membaiki kerosakan kulit seperti Drynes & Sun Burn .

*Menyimpan kelembapan sampai meresap kedalam lapisan kulit .

Niacinamide, memberikan tona kulit yang cerah, bersih dan anjal.

* Juga dikenali sebagai vitamin B3, yang berfungsi untuk menghalang penuaan kulit,

* Membaiki penampilan akibat liang pori yang membesar , nada kulit tidak sekata

* Memperbaiki garis-garis halus, kusam, dan permukaan kulit yang melemah.

 

Kesan Whitening & Moisturizing ditambah pula  dengan ekstrak herba yang memberikan menembusi sampai kedalam lapisan kulit  , menormalkan tahap kelembapan dalam kulit dan membuat kulit yang lebih cerah dan anjal . .

Kelebihan Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature : 

– Mencerahkan tona kulit muka akibat sunburn &  dryness damage skin .

– Melembabkan kulit wajah sampai ke dalam lapisan kulit .

– Memperbaiki garis-garis halus , kusam dan permukaan kulit yang melemah juga kulit mati .

– Menghalang penuaan Kulit

– Mengecilkan liang pori yang membesar .

 

CARA PENGGUNAAN : 

 Cara yang betul untuk menggunakan Aqua Whitening Cream, selepas korang sapu cream pada wajah, Urut wajah  & “tepuk ” muka anda perlahan-lahan dengan tangan, maka Water Drop akan muncul serta-merta, ia sangat lembap, dan membasahi kulit wajah korang , dan mudah diserap ke dalam kulit, sehingga ia menyerap sepenuhnya ke kulit.

REVIEW LISA – AQUA Whitening Cream .

Lepas penggunaan beberapa minggu ni …kulit wajah sentiasa terjaga kelembapan, rasa lembut ,anjal dan tak kering .  memang BEST lah ! Biasanya Lisa akan gunakan tuk skincare rutin harian seperti pagi , sapu sebelum memakai Nano Gold CC Cream Hansaegee Nature . Dan Malam hari , sapu pada wajah sebelum tidur .Lepas gunakan pelembab muka Aqua Whitenig Cream ni kulit wajah rasa sejuk terhidrate dan lembut jee.. rasa nak pegang selalu wajah ni . Result pemakaian bergantung pada kulit wajah memasing ya . Nah korang kena rasai sendiri tau !

Masa korang sapukan Aqua Whitening  , korang akan rasa sejuk diwajah. Best weih sejuk sejuk gitu ,. lagi-lagi dalam cuaca panas macam sekarang ni .

Start ratakan ke seluruh wajah dan korang akan nampak effect yang cream ni meresap kedalam lapisan kulit dan mula la nampak water drop . Rasa macam lepas cuci muka gitu . Best . ! rasa nak continue guna lepas ni . Lisa biasanya akan gunakan pagi hari sebelum sapukan Gold Nano CC Cream , dan malam hari sebagai pelembab wajah sebelum tidur.

Tadaa… nampak glowing dan rasa moist gitu . Lisa biasakan gunakan pelembab muka sebelum tidur atau dipagi hari untuk jaga kelembapan kulit wajah agar tak kering dan membuat kulit nampak kusam tak bermaya . Nak tidurpun kena cantik gitu …

GOLD NANO CC CREAM WAJAH BARU 2019

Kini packing GOLD NANO CC CREAM HANSAEGEE NATURE berwajah baru  ,  lebih banyak kandungan isi didalamnya iaitu 50 ml , packing sebelum ini 35ml dan dengan sun protection SPF50 PA++ , Packing lama Gold Nano CC Cream sebelum ni SPF 35 PA++ . Lebih banyak isi dan lebih tinggi SPF .Untuk detail selebihnya Lisa dah tulis dalam artikel sebelum ini , korang boleh baca di : Hansaege Nature Gold Nano CC Cream 

OLD PACKING GOLD NANO CC CREAM HANSAEGEE NATURE 

NEW PACKING  GOLD NANO CC CREAM

Gold Nano CC Cream Hansaegee Nature ni akan meratakan tone warna kulit korang . Tak perlu risau terlalu terang dari warna kulit sebenar.  CC Cream yang lebih ringan dari alas bedak , Gold Nano CC Cream ni memiliki tekstur krim lebih lembut yang sangat ringan dan halus , yang akan membantu korang untuk meratakan tona wajah yang tak sekata.

 

 

Cara Penggunaan .

Pump keluar secukupnya dan kemudian tap tap kan di wajah .Ratakan dengan menggunakan jari sahaja .

 

Senang je bukan ?

 

♥️Aqua Whitening Cream Sebagai moisturiser , kandungan water base dia memang BEST , juga berkesan tuk merawat sunburn tau ! Muka pon nampak fresh.

Berat isi  : 50ml

Harga : RM148.30

Kelebihan : Whitening & Moisturizer

 

Something best about this cream , its water Drop Cream Based. U must try it !!

 

 

♥️Gold Nano CC Cream kini hadir dengan packing baru tau

Lebih banyak iaitu 50ml dan juga SPF 50+ PA+++

Berat isi : 50ml

Harga : RM128.00

 

Kelebihan : All in One day Cream , meratakan tona wajah dan cerah semula jadi .

Itu sahaja perkongsian dari Lisa kali ini … harap bermanfaat untuk korang ya  !

Image

Blog : mampu menghalang kulit wajah daripada berjeragat

S+recover Gold Nano CC Cream | rutin harian, semudah 1 2 3!

(By mia kassim on 27th Feb 2019)

Assalamualaikum .. hi korang terutamanya para wanita sekalian. Hari tu Kmia ada kongsikan tentang CC Cream dari Korea tu kan [Baca Di sini] .. hampir sebulan dah Kmia guna cream ni. Dan ternyata cream ni memang tidak mengecewakan dan dah menjadi rutin harian apply cream ni di kulit wajah Kmia.

Di awal penggunaan S+recover Gold Nano CC Cream. Kulit wajah nampak kusam dan gelap

Kmia kan paling takut untuk mencuba apa-apa jenis cream kecantikan yang ada di pasaran sekarang. Kulit wajah Kmia agak sensitif dengan bahan-bahan yang ada dalam cream-cream tersebut. Adalah pernah sekali tu, Kmia cuba satu jenama cream ni. Lepas seminggu guna, timbul jerawat, bukan jerawat pasir tapi jerawat batu. Ishh .. down jugalah Kmia masa tu. Jumpa client dengan jerawat besar di pipi. Tapi memang surprise dengan Gold Nano CC Cream ni, tidak ada langsung kesan sampingan negatif selepas  Kmia menggunakannya. Tidak timbul jerawat ataupun ruam. Dan yang bestnya kulit wajah jadi lebih sekata.

Hampir sebulan guna cream ni, kulit lebih sekata dan glowing gitew!

Bukan tu sahaja, Kmia suka dengan cream sebab ianya sangat memudahkan Kmia berhias. Korang tau lah rutin mak-mak yang berkerjaya ni .. cewah! Mana nak hantar anak ke sekolah, nak elak punch card merah lagi hehe. Fuh! Semua nak kena cepat dan pantas. Termasuklah nak berhias. Kmia ni hari-hari kena akan berjumpa dengan customer. Nak tak nak kena juga jaga penampilan depan mereka tu. Kmia suka makeup simple dan sebab itulah kenapa suka dengan cream ni. Calit sedikit dah boleh jadi asas makeup. Tak perlu foundation segala, tinggal letak mascara dan berlipstick sahaja.

Makeup nampak lebih natural

Tak sempat makeup di rumah, Kmia bawa sahaja cream ni ke office. Cream ni sesuai dan senang di bawa ke mana-mana. Penutup twist lock yang ketat dapat mengelakkan cream terkeluar sendiri. Cara penggunaannya yang simple memudahkan Kmia berhias di office, semudah 1 .. 2 .. 3 .. gitu.

Mudah di bawa ke mana-mana. Muat je dalam beg makeup Kmia yang kecil itu

Dan yang paling best, cream ni mampu menghalang kulit wajah daripada berjeragat. Sinaran UV berbahaya adalah salah satu penyebab kulit wajah rosak dan berjeragat. Kulit akan nampak lebih tua daripada usia kita. Tapi kan cream ni mampu membantu Kmia dan korang kalau nak hehe. Ianya mengandungi SPF50+ yang mampu menghalang sinar UV terus ke kulit wajah.

Kulit nampak lebih cerah dan tidak ada jeragat menyinggah

Dipendekkan kata, Kmia memang recommend korang untuk cuba Gold Nano CC Cream dari Hansaegee Nature ni.

 

 🍁Company name: Hansaegee Nature

Tips Kecantikan Muka : Gold Nano CC Cream akan blend dengan ton warna kulit secara semulajadi

S+ Recover Gold Nano CC Cream dari Hansaegee Nature

(By Mia Kassim on 13th Feb 2019)

Assalamualaikum .. hi korang. Kmia nak tanya ni. Korang jenis yang suka pakai makeup atau sebaliknya. Makeup tebal or yang nipis jer? Kmia .. suka makeup yang simple dan cepat. Kmia memang tak pernah bermakeup dari rumah sebab tak sempat. Sampai je opis, ambil beg makeup dan masuk washroom. Maka setengah jamlah Kmia disitu hehe. Yang melambatkan Kmia selalunya sebab nak bubuh foundation dan pastikan ianya sekata di wajah. Kalau buat cepat, nampak bertompok-tompoklah wajah. Lepas foundation nak bagi nampak smooth .. tepuk tepuk dengan compact powder. Nak bubuh yang ‘asas’ di wajah pun dah ambil masa yang lama. Kmia tercari-cari juga ada ke krim yang boleh gantikan foundation tu semua.

Sehinggalah Kmia terjumpa satu produk dari Korea ni. Kan sekarang ni memang ramai dah menggunakan produk wajah dari Korea .. mungkin serasi dengan kulit Asia kan. Mungkin semua dah kenal dengan Hansaegee Nature, brand skincare dari Korea yang bertapak di Malaysia sejak tahun 2011 lagi. Semua produk originally dari Korea, berkualiti dan selamat untuk digunakan. Salah satu best seller product mereka ialah produk yang Kmia nak kongsikan ni lah.

S+ Recover Gold Nano CC Cream


Bahan Utama
Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream ni merupakan all in one cream dimana fungsinya sebagai alat makeup dan juga pada masa yang sama menjaga kulit wajah. Bahan utamanya adalah

*Mineral Water – mengekalkan keseimbangan PH untuk kulit wajah kita dan juga Menganjalkan kulit wajah.

*Ipomoea Hederacea Callus Culture Extract – mengelak iritasi kulit dan juga Anti-Bacterial Effect.

*Nano Gold – melambatkan kesan penuaan,  melindungi kulit dari sinaran ultra ungu dan mengandungi kandungan antioxida yang tinggi.

Fungsi Utama

CC Cream ni mampu menyeimbangkan dan juga membetulkan ton warna kulit wajah korang secara semulajadi.

Cara Penggunaan
Tersangatlah mudah .. sebab tu Kmia suka. Makeup pun tak ambil masa yang lama. Yang suka dengan makeup simple dan natural CC Cream ini adalah jawapannya. Tak perlu span atau berus segala, korang hanya perlu guna jari dan calitkan sedikit dikeseluruhan wajah dan sapu dengan lembut seperti biasa. Ianya akan blend dengan ton warna kulit korang secara semulajadi. Ton warna kulit korang akan lebih sekata dan bersinar gitu.

CC Cream ni pada asasnya memang berwarna putih. Tapi korang jangan risau, bila korang sapukan cream ni di wajah korang ia akan semulajadi mengikut ton warna kulit korang. 

Cream berwarna putih
Secara fizikal cream ni berwarna putih tetapi ianya mempunyai kapsul-kapsul kecil berwarna coklat yang bila korang blend diwajah ianya akan bertukar ke warna merah jambu atau coklat yang mana akan mengikut ton warna kulit korang secara semulajadi.

Nampak kan perbezaannya. Warna kulit lebih sekata dan bercahaya gitu

Ianya mampu meminima pori kulit agar lebih nampak licin dan bersinar
Selain itu cream ini juga boleh berfungsi sebagai makeup based korang. Makeup lebih tahan lama, jelas dan cantik.

Satu lagi yang Kmia suka tentang cream ni, ianya tidak melekit seperti kebanyakkan cream yang ada dipasaran. Dan kulit wajah terasa lembab sahaja sepanjang hari. Sangat sesuai untuk Kmia yang duduk seharian dalam office yang berhawa dingin ni.
Oh ya .. s+recover Gold Nano CC Cream ini sudah berubah wajah. Packaging baru ni lebih mudah dibawah kemana-mana. Penutup jenis Twist Lock nya ini sangat ketat dan dapat melindungi sepenuhnya cream korang. Cream tidak akan mudah terkeluar dari bekas, so bila korang simpan kat dalam beg .. ia tidak tertumpah walaupun tergoncang kuat.
Cream ni hanya akan keluar apabila korang memicitnya jadi korang boleh kawal sendiri penggunaan dan tidak nembazirkan cream korang.

Paling best .. ianya mudah dibawa kemana-mana

 

 🍁Company name: Hansaegee Nature
Image

Muka Tampak Natural dengan Hansaegee Nature CC Cream

Muka Tampak Natural dengan Hansaegee Nature CC Cream

(By Wawa Ashihara on 05th Mar 2019)

Hansaegee Nature CC Cream | Ada tak yang mengalami masalah apabila hendak keluar rumah sahaja kena bermakeup untuk tutup muka yang mempunyai tona kulit muka tidak sekata? Haa, WA salah seorangnya. Huhu. Bila keluar tanpa guna foundation memang WA tak rasa yakin. Tapi kadang-kadang rasa leceh dan rimas bila kena bermakeup dan gunakan foundation yang sememangnya mempunyai tekstur yang berat. Nak buka tudung nak solat waktu rehat je mesti ada bekas foundation. Stress!

 

Actually dah lama WA tengah mencari cc cream mana yang elok kerana ia mempunyai tekstur yang lebih ringan dari foundation dan BB Cream. WA pernah pakai cc cream brand lain, bila pakai mak aii putih melepak. Sebab bila blend out kat muka dia tak ikut skin tone kita betul-betul. Sangat kecewa dan sebab tu sampai sekarang WA apply foundation je. Tapi tak larat ai nak makeup guna foundation lengkap bagai. Finally, WA ada search satu website ni ada jual cc cream. Dan lihat feedback pun not bad, menarik. Tanpa membuang masa, WA dapatkan segera dan YESS! Its mine now. Kekekeke~

Hansaegee Nature S+Recover Gold Nano CC Cream

Mengenai Hansaegee Nature :

Hansaegee Nature merupakan produk skincare yang originally made in Korea dan telah berada di Malaysia sejak tahun 2011 lagi. Bukan itu sahaja, ianya juga telah mengeluarkan beberapa jenis produk skincare seperti cleanser, whitening cream dan lain-lain.  Sebelum ini WA memang sudah mengenali Hansaegee Nature dan kini Hansaegee Nature S+Recover Gold Nano CC Cream ini semakin dikenali ramai sejak berada di pasaran.

 

Apa Itu CC Cream ?

Buat pengetahuan anda, CC Cream lebih ringan dan halus daripada BB Cream. CC Cream atau dikenali sebagai color correction berfungsi untuk menyamakan tona kulit muka seperti kulit kusam tidak bermaya atau kemerahan. Ia merupakan all in one day cream dimana gabungan antara basic skincare dan makeup benefits dalam kosmetik.

 

Jika anda mengalami kulit berjerawat, bintik hitam, kulit kusam atau kemerahan, Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream ini sangat sesuai digunakan kerana ia membantu membuatkan kulit anda halus, tidak berminyak, mencerah, menyamakan tona kulit supaya kelihatan lebih natural dan bercahaya dengan kelembapan sepanjang hari.

Kelebihan Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream

*Mengandungi perlindungan UV matahari SPF50 PA+++

*Mengimbangi tona kulit secara semulajadi

*Meminimumkan penampilan pori

*Boleh bertindak sebagai Makeup Base atau Makeup Primer

*Mencerahkan kulit

*Mencegah anti penuaan serta meningkatkan keanjalan kulit

*Glowing skin dan melicinkan kulit

*Mengekalkan kelembapan

*Melegakan masalah kulit

Anda tidak perlu risau kerana Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream bebas dari mana-mana sumber haiwan, malah bebas daripada paraben, sulfate dan alkohol serta sesuai digunakan oleh kaum Muslim kerana selamat digunakan untuk semua jenis kulit.

Masalah kulit yang memerlukan Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream

Kandungan Utama dalam Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream 

Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream mengandungi 3 kandungan utama di dalamnya, iaitu :

 

1. Mineral Water – mengekalkan keseimbangan pH kulit serta meningkatkan keanjalan kulit

2. Ipomoea Hederacea Callus Culture Extract – anti bakteria, melegakan kerengsaan kulit dan kulit bermasalah

3. Nano Gold – Mencegah penuaan kulit, menghalang radiasi infrared dan mempunyai antioksidan yang tinggi

Cara Penggunaan :

Senang sahaja cara penggunaannya. Hanya apply Gold Nano CC Cream dengan tangan atau jari (bukan berus), kemudian sapukan ke seluruh wajah kita sehingga ia sekata. Kulit akan nampak lebih cerah, halus pada permukaan kulit (minimize pores), tidak berminyak mahupun sticky dan memberi effect luminous pada kulit.

Apa yang menariknya dengan Gold Nano CC Cream ini? Pada permulaan anda akan nampak krim tersebut berwarna putih, akan tetapi selepas anda apply, anda akan terlihat bintik kecil berwana coklat. Kemudian, apabila blend krim ini pada kulit ianya akan berubah warna menjadi warna kulit anda secara semulajadi. Tiada masalah dengan kesan krim putih kerana lama-kelamaan akan berubah warna kepada warna coklat iaitu warna yang sesuai dengan kulit anda.

Jika anda bukanlah seorang kaki makeup, tetapi ingin kelihatan lebih natural tanpa kulit kusam, cc cream ini sangat digalakkan buat anda kerana ianya sesuai bagi mereka yang tidak suka bermakeup atau bermakeup tebal. Hanya perlu memakai cc cream ini dan lipstick anda sudah boleh keluar. So easy kan??? Muka nampak natural dan lebih berkeyakinan.

 

Boleh juga jadikan ia sebagai makeup base atau makeup primer, just add on pada foundation sedikit untuk dapatkan more coverage than light natural dan ia dapat mengimbangi tona kulit serta membuatkan makeup tahan lebih lama.

See the results when WA swatches eyeshadow

Ini salah satu ujian yang terbukti apabila WA menggunakan cc cream ini untuk dijadikan sebagai makeup primer without any foundation, warna eyeshadow/blush/eyeliner akan lebih terang dan tahan lama berbanding jika anda tidak menggunakannya. Dengan cc cream dan any eyeshadow/blush/bronzing juga anda boleh dapatkan look yang lebih natural dan freshing than light natural.

 

 

How My Feedback After Using Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream?

So impressed with these cc cream! Seperti di awal tadi, WA sangat kecewa sebelum ini sebab pernah try cc cream lain, tapi dia macam oxidized kulit dan membuat kulit menjadi lagi gelap. Tapi dengan Hansaegee Nature Gold CC Cream ini, ternyata membuat kulit WA cerah secara semulajadi kerana ianya betul-betul dapat menyamakan tona kulit WA dan memberi effect glowing pada kulit.

 

Yang paling bestnya, walaupun ia memberi effect luminous dan glow pada kulit, tetapi ia tidak membuat kulit rasa oily, sticky dan tidak cracky. Perkara seperti ini yang paling WA rasa takut kalau apply cc cream. Fobia bertahun-tahun sampai sanggup guna foundation kalau keluar yang berdekatan. Huhuhu..

No edit, no filter

Different BEFORE at natural lighting, AFTER no natural lighting

natural lighting * cahaya depan tingkap

 

Tengoklah muka mak jemah atas ni. Hahaha! Sebab tu WA lebih prefer cari cream yang boleh menggantikan foundation as my daily makeup kerana cc cream teksturnya lagi ringan dari foundation. My face look so pale and uneven skin tone. Serius seram tengok muka sendiri. Means, keyakinan nak keluar tanpa oles sebarang makeup tu masih belum 100% lah. Hehehehe… Tapi sekarang WA dah makin rasa yakin dengan adanya cc cream ini.

Kulit WA nampak lebih natural kerana Mineral Water, kandungan yang terdapat dalam cc cream ini dapat mengimbangi kadar pH kulit dan menganjalkan kulit. Bukan itu sahaja, ia juga membuat kulit WA more glowing dan luminous. I luv it!! Sekarang ni kalau lepas solat, tak payah nak apply foundation, muka rasa berat je. Guna Gold Nano CC Cream ini pun dah cukup, siap ada sun UV protection SPF50 lagi, dapat menghalang kulit dari sunburn dan cepat berkedut. Terasa macam awet muda pula pakai cc cream ni. EHH! 😀

Should buy? Yess! Sangat-sangat recommended bagi yang nak cuba cc cream ini dan bagus untuk yang ingin bersiap cepat dan simple, sesuai untuk wanita di Malaysia terutamanya  Penggunaan pun boleh tahan 2-3 bulan, bergantung pada kadar penggunaan masing-masing. Tapi memang worth it sangat sebab ia ada sekali SPF50 dan jimat tak perlu beli sunblock dah. Harga hanya RM128 sahaja dengan isipadu sebanyak 50ml. Free delivery bagi pembelian melebihi RM70 di website Hansaegee Nature.

 

 🍁Company name: Hansaegee Nature
Image

JATUH CINTA DENGAN GOLD NANO CC CREAM HANSAEGEE NATURE

JATUH CINTA DENGAN GOLD NANO CC CREAM HANSAEGEE NATURE (By Lisa Nuralain)

N1

Assalamualiakum ! Hye semua.. ingat lagi tak sebelum ni Lisa dah tulis tentang kali pertama menggunakan Gold Nano CC Cream Hansaegee Nature review  . Impresion awal pon dah best , so kali ini Lisa nak share kan untuk penggunaan selepas sebulan pula . Baca sampai habis tau !

 

 

 

 

 

Gold Nano CC Cream untuk Makeup Harian 

Gold Nano CC Cream ni produk dari Hansaegee Nature ,  CC Cream yang lebih ringan dari alas bedak , Gold Nano CC Cream ni memiliki tekstur krim lebih lembut yang sangat ringan dan halus , yang akan membantu korang untuk meratakan tona wajah yang tak sekata . CC Cream ni juga boleh dijadikan untuk makeup harian bahkan makeup primer tau ! wah banyak kelebihan bukan ?

N2

Tak terasa dah lebih dari sebulan Lisa pakai Gold Nano CC Cream dari Hansaegee Nature .Best… sesuai digunakan untuk makeup daily, muka lebih hydrate , senang digunakan dan mudah dibawa kemana-mana je . Masuk beg pon tak makan space tau . Lisa bawa ke tempat kerja juga , kerja Lisa sampai malam dan kena berdepan dengan orang ni memang perlu jaga penampilan selalu . Sebab tu la Gold Nano CC Cream Hansaegee Nature selalu ada dalam beg Lisa .

 

Gold Nano CC Cream ni , dah jadi peneman rutin harian selama ni . Best dan senang dibawa kemana-mana . Biasanya Lisa tak kan bertahan lama dengan produk jenis CC Cream kerana tak sesuai dengan kulit wajah ,,, tapi Gold Nano CC Cream ni mengubah fikiran Lisa weih .. sekarang jadi jatuh cinta pula dah . Ibarat kata pepatah , ”  Tak kenal Tak Cinta ” .

 

Cara Pemakaian Gold Nano CC Cream Hansaegee Nature 

Sapukan Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream dengan tangan / jari  , senang je bukan .. takaperlu gunakan berus atau span .

N3

Lisa selalu bawa Gold Nano CC Cream ni dalam beg Lisa , biar senang nak pakai masa bercuti , atau bahkan untuk kerja harian Lisa .  Sebab kerja sampai malam , lepas solat kena la naikkan seri muka bagi tak pucat lesu . Penggunaan yang senang je , langkah pertama : hanya perlu keluarkan  secukupnya Gold Nano CC Cream ini ke tangan .

N4

 

Langkah kedua : Kemudian sapu ke wajah dan ratakan keseluruh muka dengan jari korang . Mudah bukan ? tak perlu bawa span atau berus .

N5

Kandungan dalam Gold Nano CC Cream 

  • Mineral Water – yang berfungsi untuk mengekalkan keseimbangan PH kulit dan meningkatkan keanjalan kulit
  • Ipomea Hederacea Cullus Culture Extract – berfungsi sebagai anti bakteria dan melegakan masalah kulit
  • Colloidal Gold – Mencegah penuaan kulit , memblok radiasi infrared dan mempunyai akntioksidan aktiviti yang tinggi

N6

Nampak kan perbezaan yang memakai Gold Nano CC Cream dan tanpa CC Cream , Warna lebih terserlah dan tahan lama berbanding yang tanpa menggunakan CC Cream .

N7

Warna yang tak putih sangat dan tak gelap sangat , sesuai untuk semua jenis warna kulit wajah . Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream ini akan meresap dan kemudian bertukar warna sesuai kulit korang agar nampak jadi bersinar dan cerah semula jadi .

N8

Gold Nano CC Cream ni mudah di bawa dalam beg tanpa memakan ruang . Memudahkan korang nak nampak sentiasa cantik tak kira masa dan tempat .

 

REVIEW LISA SELEPAS SEBULAN PENGGUNAAN 

Wajah Lisa dah selesa dengan Gold Nano CC Cream dari Hansaegee Nature ni , sebab ia melembabkan kulit wajah dan juga boleh dijadikan makeup harian . Senang dibawa kemana-mana dan tekstur yang lembut dan ringan so tak rasa macam pakai topeng di wajah . CC Cream ni juga anti-wrinkle sekali , kerja seharian menghadap komputer dan juga semakin bertambah umur ni dah boleh cari produk yang mengandungi anti-wrinkle . Haa.. satu lagi nak bagi tau , Gold Nano CC Cream ni sesuai sangat dengan muka Lisa sebab dah lebih sebulan penggunaan tak muncul tanda-tanda ruam atau naik jerawat. Cubalah ! dan rasai perbedaan ini sendiri  ^^

N9

Sekarang Gold Nano CC Cream Hansaegee Nature keluar dengan packing baru . Lebih banyak iaitu hadir dalam 50ml dan juga SPF 50PA++ .  Harga untuk for packing baru Gold Nano CC Cream is  hanya RM128 + FREE postage + EXTRA FREE “Hansaegee Pen + Paper Bag + (1 Mirror or 2x Pouch)” , wah banyak yang dia bagi tu ..

 

Cara nak order pun senang je , buka website www.hansaegee.com/shop then sign up ( u will get free 50 point) , then just klik product and add to cart , then checkout ! Mudah je yang bestnya 2019 ni siap dapat free gift set lagi . Terbaik ! .

N10

Untuk pembelian Produk penjagaan kulit Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream , boleh korang dapatkan di detail bawah ini.

. Detail selebihnya ada dibawah ini .

Hansaegee Nature 

Website : www.hansaegee.com/shop

IG : www.instagram.com/hansaegeenature/

FB Page : www.facebook.com/HansaegeeNature

Youtube Page : www.youtube.com/c/HansaegeeNatureMalaysia

 

 

Image

Beauty Tips To Make Skin Brighter

Beauty Tips To Make Skin Brighter  (By Hansaegee Nature on 27th Feb 2019)

Hi, remember the Tips Kecantikan : Cara Guna Pelembab Muka Yang Betul we share before? Today, we are going to share some of the beauty tips to make skin brighter. There are few suggestion tips , lets see how many of it you try before? 🙂

Drink Warm Lemon Water 

1-morning-photo-of-lemon-water.jpg

Start your day with a cup of warm lemon water : Just a small slice of lemon will do. As most of us know, lemon is rich source of vitamin C, lemon juice protects the body from Immune system deficiencies. Drinking lemon juice with warm water every morning also help in reduce skin from black spots & blemishes.

Clean face 2 times daily

ac-aloe-bubble-cleanser-4th-march-2019.jpg

Cleansing your face at least 2 times a time (morning and evening) is vital to maintain a fresh skin. Choose a facial cleanser come with natural ingredients and able to deep clean pores, remove excess sebum & moisture skin. Remember to pat the skin dry with a soft towel after that.

Use Brightening & Moisture Mask

facial mask.jpg

Face masks are one of the skin care routine which help you to improve the skin condition. Moisture your skin once a week with facial mask, favorable mask content with high Aloe Vera Ingredient. As the right face mask can help hydrate skin, remove excess oils and help improve the appearance of your pores. Making Skin brighter and more moisture.

Apply Moisturizer

Aqua whitening cream 17th Feb 2019

Applying moisturizer is one of the important part in making brighter skin. Apply the moisturizer correctly will boost hydration in your skin, prevents dullness and creates a protective layer of moisture that last whole days. Pick moisturizer with Niacinamide ingredients and water drop based — will bring out the effect on balance & brighten skin tone.

Do Skin Exfoliation Once a week

beauty-clinic-mediheal-model.jpg

Exfoliating is the process of removing dead skin cells from the surface of your skin using a chemical, granular substance, or exfoliation tool. This process is important to remove dead skin cells from your skin and bring out brighter appearance.

Day Cream with Sun Protection

mimin817thjan19.jpeg

Apply Sun Cream or Day Cream with sun protection like Gold Nano CC Cream (with SPF 50PA+++). Since it can protect our skin against sunburn and prevents premature skin ageing. This can protect your skin, brighten and balance skin tone naturally

6 Essentials  Beauty Tips to make face and skin brighter Clearer and Glowing.

At Hansaegee Nature, always healthy skin.

 🍁Company name: Hansaegee Nature

 

Image

Make up Harian lebih Mudah dengan Gold Nano CC Cream Hansaegee Nature

Make up Harian lebih Mudah dengan Gold Nano CC Cream Hansaegee Nature

(By Munirah Izzan on 25th Jan 2019)

Make up Harian lebih Mudah dengan Gold Nano CC Cream Hansaegee Nature | Bulan Januari 2019 adalah bulan yang betul-betul mencabar buat me. Nak kena uruskan tiga orang anak masuk sekolah. Along masuk Tahun 1, Angah Pra-sekolah (ni tak risau sangat sebab last year pun dia dah mula kat situ) dan Addeena masuk sekolah tadika.
Tiap-tiap pagi adalah satu perjuangan buat me. Haha. Memang haru biru jadinya. Sorang nak ni, sorang nak tu. Taknak ni, taknak tu.
Dengan kita lagi terkejar-kejar nak bersiap pegi kerja.
Memang tak sempat nak touch up bagai. Nasib baik ada Gold Nano CC Cream dari Hansaegee Nature ni. Sebelum ni me dah pernah berkongsi pasal produk ni di Jatuh Cinta Dengan Gold Nano CC Cream Dari Hansaegee Nature.

Ni me tunjukkan beza sebelum sapuan dengan selepas sapuan Gold Nano CC Cream. Nampak tak beza dia tu. Kalau nak jelas tengok part mata tu. Haaaaaa. Hilang lebam keliling mata terlindung dengan sapuan cc cream ni. Best tak best?

Memang sangat membantu me. Tak sempat touch up muka kat rumah, sampai parking pejabat baru ambil kesempatan cover sikit muka yang pucat ni. Calit..calit.. sapu.. sapu tak sampai 5 minit dah siap. Best sangat. Tak perlu kelam kabut nak fikir mana berus foundation, mana compact powder. Dengan satu sapuan Gold Nano CC Cream dah cukup membuatkan korang tampil yakin masuk pejabat.

Hampir sebulan gunakan produk ni memang puas hati sangat. Kulit Alhamdulillah serasi. Tak berminyak. Tak melekit. Liang pori tak tersumbat. Takde juga tanda jerawat nat datang bertandang. Hehe. Paling penting bagi me ada perlindungan SPF 30 PA++ tu. Kalau korang tanya adakah me akan beli untuk kali kedua, jawapan me definitely YES!
Antara sebab me suka produk ni jugak, ia membantu mengurangkan beban barang kosmetik dalam beg tangan me. Hahaha. Kalau sebelum ni me usung berus mekap kemana-mana tapi kali ni takde pun. Guna jari je kan.

Dan terbaru katanya Gold Nano CC Cream ni dah tukar packaging. Ni kita tunjuk packging baru. Haaaa. Menarik kan. Sebelum ni perlindungan SPF 30 PA++ je tapi yang baru ni dah tambah ke SPF 50+ PA ++. Isi kandungan pun bertambah dari 35ml ke 50ml. Terbaiklah Hansagee Nature.

Maklumat Produk
Nama:  Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream
(sekarang ni dah ada packaging baru)
Info Lanjut
hansaegee nature gold nano cc cream, waterproof cream, mineral water, nano gold, krim muka, beauty review,
Image

Teruja Sangat Dengan Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream

Teruja Sangat Dengan Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream

(By Tengku Butang on 17th Jan 2019)

Teruja Sangat Dengan
Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream

TB sebenarnya dah lama tau usha-usha (intai2) produk-produk dari Hansaegee Nature ni.. semua gara-gara suka tengok video makeup Blogger Fyna dan semua awek-awek yang suka pakai produk dari Hansaegee Nature ni.. Start dari pembersih muka yang bubble tu.. bedak tabur dan sehinggalah kepada Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream ni..

Memang teruja kot tengok sebab tekstur Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream  dari Hansaegee Nature ni bewarna putih tetapi bila disapu pada wajah, nampak rata yang amat sangat.. kulit nampak gebu dan glowing. Ada pulak tu yang jenis suka makeup simple macam TB ni, hanya pakai Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream  tanpa bedak-bedak lain dah.. muka nampak macam berseri je tau.. Inilah yang paling TB suka tau!

Haaa.. inilah dia Krim Magic yang jadi kesukaan ramai tu..

Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream 

Oklah.. sebelum TB share pengalaman TB menggunakan Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream ni, meh TB perkenalkan dulu serba sedikit tentang Hansaegee Nature ni.. Hansaegee Nature ni adalah skincare brand, product originally made in Korea yang telah bertapak di Malaysia sejak tahun 2011 ,

dan kalau korang nak tahu Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream merupakan salah satu produk mereka yang HOT sangat dimana ramai memberikan feedback dan review positif.. Sampailah TB pun teruja sangat nak cuba tau! Produk ni sudah berada di pasaran lebih dari 5 tahun tau!

Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream

OK.. rasanya bukan semua orang kenal CC Cream kan? yang dah biasa dengar tu pastinya memang dah akrab sangat dengan dunia penjagaan wajah.. macam TB ni.. hehehe.. Hansaegee Nature lah yang buat TB kenal CC Cream tau.. Actually memang suka tengok tutorial cara diorang guna CC Cream ni.. Smooth je bila diorang pakai kat muka.. TB pun rasa.. alahai.. gebunyaa..

Oh ya.. CC Cream ni sebenarnya ialah singkatan kepada Color Control Cream dimana ia mempunyai tugas untuk Correct & Balance Skin Tone Color untuk sesiapa saja yang menggunakannya.
Kelebihan Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream ni ialah ia all in one cream, kosmetik yang digabungkan dengan fungsi penjagaan kulit (basic skincare+makeup benefit).

Tekstur ringan berwarna putih dengan gold nano halus
CC Cream juga bertekstur lebih ringan daripada BB Cream, dan Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream ni mampu memberi effect soothing, mencerah, melembap dan menyekatakan tona kulit tau. So, lepas apply CC Cream ni kulit nampak lebih natural je tau.. Sesuai untuk mereka-mereka yang sukakan light makeup gitu..

Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream ini berfungsi sebagai :

1. Perlindungan dari sinaran UV SPF30 PA ++

2. Mengimbangi tona dan warna kulit secara semulajadi

3. Mencerah dan menyerikan wajah

4. Mencegah penuaan dan garis halus

5. Meningkatkan keanjalan kulit

6. Melembapkan kulit

7. Melegakan masalah kulit

Haa.. nampak tuuu.. ia juga berfungsi sebagai sunscreen dengan SPF30 PA ++ ?? woww.. Itu yang paling TB suka .. Kulit mempunyai lapisan perlindungan dari sinaran UV .. terbaik lah..
Kandungan utama Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream:

1. “Mineral Water” – Mengekalkan keseimbangan PH (PH Balance) pada kulit dan meningkatkan keanjalan/elasticity kulit, mudah serap ke dalam kulit .

2. “Ipomoea Hederacea Callus Culture Extract” – Meredakan irritasi dan melegakan kulit bermasalah, ia juga anti bakteria .

3. “Colloidal Gold” – Mengandungi antioksida yang tinggi dan mencegah penuaan kulit. juga menghalang infrared radiation, dan anti bacteria)

Bercerita tentang Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream ni, korang dah baca tak fungsi CC Cream ni kat atas ni?  Banyak tau fungsinya.. Paling bagus ialah CC cream ni sesuai untuk semua jenis kulit tak kiralah kulit gelap ke cerah ke, atau kulit kering ke.. memang sesuai pakai CC Cream ni jugak.

Cara nak guna senang aje.. calit-calit je Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream ni di semua bahagian muka dan ratakan seluruh wajah muka, di bahagian bawah mata dagu, dan hidung. Secara perlahan-lahan kulit akan kelihatan segar, glowing dan lebih natural.

Huhuhu.. macam TB ni, seorang yang mempunyai kulit muka kadang berminyak, kadang kering, dan juga kulit sensitive pastinya teruja dapat cuba Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream  yang menjadi bualan ramai ni..

Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream ni berwarna putih dengan gold nano halus. Dengan fungsi color control ia akan mengikut tona warna kulit kita apabila di blend . Tengok gambar diatas sebelum di blend dan gambar dibawah selepas beberapa saat ia di blend ..

Warna putih tadi bertukar jadi pink kemudian kecoklatan 

TB suka sangat CC Cream ni sebab ia tak berminyak dan tekstur dia sangat lembut dan ringan bila disapu pada wajah. Lagi pulak.. senang nak blend.. tak nampak kulit bercapuk pun walaupun pada mulanya TB macam terfikir macam mana krim putih boleh bertukar jadi coklat dan apabila diratakan pada  pada ia secara perlahan-lahan akan ikut warna natural kulit kita dan membuatkan tona kulit kita lebih sekata.

Yang dengan CC Cream tu kulit TB jadi Glowing berbanding 
tanpa CC Cream.. Kulit TB nampak Kering
Oh yea.. CC cream ni boleh digunakan sebagai make up primer. Make up nampak lebih natural dan wajah lebih bermaya.. cantik dan tahan lebih lama. Sememangnya TB suka sangat-sangat tau.. TB gunakan ia sahaja tanpa bedak tambahan sebab ia sahaja dah boleh buat wajah glowing.. ringkasnya cara nak cantik kan!

Ok, tadi TB kata S+Recover Gold Nano Cc Cream  berwarna putih dan boleh berubah perlahan-lahan ke warna coklat mengikut tona kulit si pemakai.. Haa..  jom tengok TB buat Test sikit..

Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream ni mampu meresap kedalam kulit dan perlahan-lahan mengikut warna kulit kita,


Texture Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream yang ringan ni sememangnya sangat mudah meresap dalam kulit, sebab tu ia dapat blend mengikut warna kulit kita. TB rasa selesa sangat guna cc cream ni sebab pakai pun tak rasa berminyak langsung!

Haa.. kalau nak tahu lagi.. CC Cream ini juga boleh dijadikan sebagai makeup primer / makeup base tau! So, bila pakai CC Cream ni make up akan tahan lebih lama dan lebih cantik. Kalau yang suka pakai eyeshadow atau blusher tu, color akan lebih naik dan lebih pigmented bila digunakan  bersama S+Recover Gold Nano Cc Cream ni ..

PENGALAMAN TB SENDIRI MENGGUNAKAN
Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream
TB ada parut jerawat dan ada tanda jeragat di pipi ni tapi TB rasa lega sebab Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream boleh cover tanda-tanda yang kurang menyenangkan tu.. Walaupun tekstur cream ni nampak warna putih tapi sebenarnya bila pakai elok je rata dan tak bercapuk, sebab ia mampu blend dengan warna kulit TB dan buat wajah TB segar, glowing dan berseri..  senang meresap dalam kulit, tak berminyak..
Untuk TB yang sejenis yang tak suka makeup tebal bila keluar.. haaa.. Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream sangat sesuai dengan TB, calit-calit.. ratakan, dah siap.. Selain nampak kulit cantik semulajadi, kulit TB juga dilindungi dari Sinaran UV yang berlebihan sebab Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream ni mengandungi spf 30++ PA tauu.. So, kalau korang pun teruja nak cuba Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream ni, bolehlah layari  Website Hansaegee Nature .
Oh ya.. Untuk pembeli, ada Free postage bagi pembelian melebihi RM 70. Hubungi team Hansaegee Nature di contact di bawah untuk maklumat lanjut .

Lupa TB nak bagi tahu sempena 2019 ni Hansaegee Nature dah mengeluarkan New Packaging bagi Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream ni, Tekstur semua serupa je dengan yang lama tetapi kandungannya telah di upgrade kepada 50ml dan SPF lebih tinggi iaitu 50 PA +++. wowwww.. Bestnyaaa!

Haaa.. inilah packaging terbarunya.. lawa kan!

Maklumat Produk
Nama:  Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream
(sekarang ni dah ada packaging baru)
Info Lanjut
hansaegee nature gold nano cc cream, waterproof cream, mineral water, nano gold, krim muka, beauty review,
Image

MACAM MAGIC GOLD NANO CC CREAM NI!

MACAM MAGIC GOLD NANO CC CREAM NI!

(By Cekgu Norazimah on 11th Jan 2019)

Gold Nano CC Cream Review | Pernah jumpa tak CC Cream warna putih yang berubah matching ikut warna kulit kita? Hah, Gold Nano CC Cream dari Korea ni macam magic tau sebab berubah dari warna putih kepada warna kulit kita. Memang nampak natural & glowing gitue. Terus baca apa CN nak cerita tentang produk Hansaegee Nature yang awesome ni ye.

Macam magic Gold Nano CC Cream ni!

Gold Nano CC Cream, sunscreen & foundation dalam satu botol

Menariknya Gold Nano CC Cream ni adalah fungsi dua dalam satu iaitu foundation & sunscreen dalam 1 botol! Memang jimat sebab tak perlu pakai sunscreen diikuti foundation pulak, hanya sapu sekali sudah cukup. Jimat masa dan tenaga kan?

Gold Nano CC Cream Review

Gold Nano CC Cream Review

First time CN jumpa CC Cream warna putih tau. Almaklumlah, biasanya CC Cream ni mempunyai warna mengikut warna kulit. Tapi berbeza dengan Gold Nano CC Cream ni. Tak perlu pening kepala nak cari warna matching dengan kulit, hanya sapu pada kulit dan krim ini akan terus berubah bila blend dengan kulit kita. Macam magic!

Warna asal Gold Nano CC Cream iaitu putih (kiri) berubah menyamai warna kulit (kanan). Awesome kan?

CN suka Gold Nano CN Cream ni sebab teksturnya ringan. Paling menarik ia membetulkan tone kulit dan bagi effect glowing pada muka. Natural look gituw. Bestnya krim ni jugak membantu minimize liang roma tu. Hasilnya kulit nampak smooth dalam masa yang sama glowing.

Perbezaan antara sapu Gold Nano CC Cream dengan tidak. Nampak glowing tapi masih natural look kan?

Paling syok bukan sahaja sebagai base makeup, malah berfungsi sebagai sunscreen dengan SPF30 PA ++. Dah jimat hanya satu botol cukup sebagai sunscreen & base makeup. Jimat duit dan masa! Sangat sesuai untuk pagi yang sibuk macam CN ni.

Nampak tak perbezaan antara memakai Gold Nano CC Cream sebagai base makeup dengan tidak. Muka lebih cerah tapi masih nampak natural. Paling penting dapat cover liang roma & parut jerawat.

Maklumat Produk
Nama:  Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream
(sekarang ni dah ada packaging baru)
Info Lanjut
hansaegee nature gold nano cc cream, waterproof cream, mineral water, nano gold, krim muka, beauty review,