Image

Tips Makeup Ringkas Dengan Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream

Tips Makeup Ringkas Dengan Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream

(By Mellya Musa on 31st Dec 2018)
Assalammualaikum.

Hai korang! Terima kasih la sudi singgah blog Mellya lagi. HAHA Tahun baru dah dekat ni, azam baru dah ada ke? Memasing ada azam tahun baru, salah satu azam tahun baru Mell nak ada kulit licin dan lawo. Hahaha Nak bagi tercapai mudah je, pakai product yang selamat dan sesuai untuk kulit. Yang paling penting skincare routine. Tapi entry kali ni Mellya bukan nak bebel tentang azam tahun baru, tapi Mellya nak share tips makeup ringkas menggunakan Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream. Yang mana tak sempat nak baca review Mellya sebelum ni, kalau tak keberatan singgah lah ke posting Mellya sebelum ni disini. Semua info Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream yang korang patut tahu boleh rujuk di link ini >> Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream.

Dah sebulan lebih Mellya pakai Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream, and dah jadi rutin harian, pakai setiap hari sampai tak dapat nak skip langsung cc cream. Kenapa Mellya cakap ringkas? Korang pakai CC Cream Hansaegee Nature ni saja pun dah cukup buat wajah korang cantik dan glowing macam pakai makeup.
Benda yang wajib ada dalam bag sejak akhir-akhir ni mestilah Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream ni. Kalau pergi travel, nak solat mesti nak kena makeup semulakan. Bagi geng yang “pemalas” macam Mellya Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream ni solution terbaik haha Standby dalam bag eyebrow pencil, CC Cream, Lip Tint pun dah cukup untuk makeup selepas solat. Oh ya, korang lagi jimat masa sebab dah tak perlu nak pakai sunblock lagi, Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream ni memang dah ada SPF 30 PA+++ jadi dah tak risau sangat.

Step 1: Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream

Picit sedikit CC Cream ke atas tangan dan titik kan ke setiap sudut wajah. Sapu rata korang akan dapat lihat wajah korang lebih cerah dan tona kelihatan lebih sekata. Bagi yang ada parut jerawat seperti Mellya, korang boleh cover dengan concealer stick pada area tertentu.

Step 2: Bedak Tabur 

Bagi yang ada masalah kulit berminyak boleh pakai loose powder untuk kemasan yang lebih matte.

Step 3: Eyebrow Pencil 

Nak nampak muka berseri macam pakai makeup boleh guna eyebrow pencil. Secara tipis pun dah cukup barulah nampak natural.

 

Step 4: Lip Tint 

Lip tint ni yang best nya boleh digunakan sebagai pemerah pipi dan bibir. Two in one gitu!

Macam mana mudah kan? Pakai Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream je pun dah cukup buat muka Mellya glowing. Ramai yang tanya pakai apa sejak akhir-akhir ni, pasni korang dah tahu lah ye rahsia Mellya yang tak berapa nak rahsia ni. Kalau korang nak tahu, ramai yang dah cuba and berpuas hati.
My Honest Review: Thanks Hansaegee Nature sebab memperkenalkan Gold Nano CC Cream ni dekat Mellya. Sejak ada cc cream ni, Mellya dah tak kalut nak makeup lama-lama sebab gold nano cc cream ni memang terbaik. Jimat masa dan jimat wang jugak, dah tak perlu pakai foundation setiap kali nak makeup. Sememangnya tips makeup ringkas yang patut korang suma cuba tau!

Oh ya.. Dah berjaya hasut kakak and adik Mellya untuk cuba jugak. Korang bila lagi? Heheh ❤

Maklumat Produk
Nama:  Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream
(sekarang ni dah ada packaging baru)
Info Lanjut
hansaegee nature gold nano cc cream, waterproof cream, mineral water, nano gold, krim muka, beauty review,
Image

Gold Nano CC Cream Hansaegee Nature | Makin Hari Makin Jatuh Cinta

Gold Nano CC Cream Hansaegee Nature | Makin Hari Makin Jatuh Cinta

(By Qaseh Dalia on 31st Dec 2018)

Assalamualaikum
Hye korang , ingat tak sebelum ni aku ada share tentang Gold Nano CC Cream dari Hansaegee Nature , boleh baca di SINI . Kali ni nak share lagi sebab benda bagus kan kena share banyak-banyak kali sampai korang terpengaruh heh heh , tapi seriously la korang , CC Cream ni best giler , dah nak habis dah aku guna , jarang jugak lah aku pakai produk sampai habis ni haa.

Perempuan kan , dalam banyak – banyak produk mesti akan ada favourite produk yang dia sayang dan selalu guna , haaa sama lah macam aku , bila dah jatuh cinta dengan satu produk tu memang akan guna sampai habis , eh tak terpandang pulak yang dalam gerobok mekap tu kan , ops.
So sebelum ni aku dah share secara detail tentang tekstur , tentang apa itu Hansaegee Nature , tentang kelebihan dan kebaikan CC Cream ni , dah story panjang gila  pasal semua tu kan ,boleh baca di entry lepas , jadi entry kali ni memang aku nak fokus dan share pengalaman aku selepas dah sebulan rasanya aku menggunakan CC Cream ni.

Tindak Balas Negatif ??

Dah lama aku guna CC Cream , hurm agak-agak aku ada mengalami breakout ke tak ? Ye lah kadang-kadang ada sesetengah produk , bila guna jangka masa lama baru ia bertindak balas sama ada secara negatif atau pun positif . Surprisely , alhamdulillah CC Cream ni takde beri aku tindak balas negatif , takde naik jerawat , takde rasa pedih atau kulit menipis ~ NO ! Memang takde ,  kulit rasa lebih smooth adalah hehe best korang.

Yang paling aku suka sebenarnya sebab memang senang dan memudahkan sangat bila apply di wajah   , hanya guna jari je pun dah cukup cun dah , dan mudah bagi aku maksudnya untuk daily rutin seorang mak-mak ni kan , nak berhias tapi nak cepat dan taknak terlalu over sangat , memang betul-betul membantu.

Before this , suami yang kena tunggu kita mekap berjam-jam , bila apply cc cream ni , eh eh kita pulak kena tunggu dia ~ betul lah orang kata penantian tu sangat memenatkan , ops !

Konfiden Dengan Natural Look Oleh CC Cream

Dengan CC Cream ni , memang cukup untuk buat wajah aku jadi lebih berseri dan glowing , kadang-kadang aku guna  jugak di rumah walaupun tak keluar sebab suka kesan glowing dan kecerahan pada kulit , so suami tengok pun takdelah nampak kusam tak bermaya even buat kerja rumah yang tak pernah habis tu haa ~ tapi calit sikit-sikit je nanti habis pulak haha (sayang woooo)

Bila aku dah terbiasa dengan CC Cream ni korang  , aku jadi macam lebih selesa bila muka nampak lebih natural , lebih konfiden , padahal bukan guna banyak pun , calit-calit nipis je , memang nampak macam tak apply apa-apa pun tapi sebab kesan glowing dan tak kusam kan kulit , tu yang rasa BEST sangat tu , so daily mekap aku sekarang hanya guna CC Cream , blusher dan gincu je haa , foundation pun dah tak kenal dah haha

One more thing , kulit aku ni jenis kulit kering tau dan CC Cream ni tak mengeringkan lagi kulit tapi kekalkan kelembapan ,  sebab teksturnya bukan jenis matte yang cepat kering . Sebab tu makeup lebih tahan lama jika apply CC Cream ni sebagai makeup base , mekap jadi lebih pigmented gitu dan tahan lebih lama , walaupun berjemur ia tak buatkan kulit wajah sunburn sebab ada SPF 30 +++ . Jeragat pun tak perlu risau sebab ianya anti wrinkle.

Sentiasa Bersama Ke Mana Jua ~

Memang sekarang ni , mana – mana je aku keluar akan bawak CC Cream ni bersama , alah dah lah kecik je , so taklah memberatkan beg , lagi pula kadang bila keluar seharian , haruslah basuh muka , solat dan lain-lain kan so memang wajib bawak lah ke mana pun , memang memudahkan life aku dalam banyak hal , contohnya tak payah bawak brush atau pun span untuk apply ~ semua benda tu kadang aduh penatnya nak kena bawak semua benda kan ~ ~ masa pun tak terbuang begitu sahaja hehe ~

Dengan CC Cream ni tak perlu pun nak pening pilih kod warna sebab ia memang satu kod je , walaupun muka kita tak berapa cerah dan putih , still boleh apply this CC Cream sebab ia menyeimbangkan tona kulit , sebelum ni dah share teksturnya yang putih kan , bila apply memang ikut warna kulit kita cuma blend hingga rata , kat bawah ni aku share video daily makeup aku . Senang gila ~

So ugais , wajib dapatkan seketui CC Cream ni dalam barang mekap korang. Bila dah malas nak mekap memang CC Cream ni je jadi pilihan pertama , hehe tak percaya cuba lah sendiri . Mana nak dapatkan Gold Nano CC Cream ni ? Aku dapatkan di web official Hansaegee Nature , kat kedai memang tak de jual tau korang , so kalau ternampak ada di jual di kedai or pasar malam , FAKE la tu haaa ~ hati-hati

Maklumat Produk
Nama:  Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream
(sekarang ni dah ada packaging baru)
Info Lanjut
hansaegee nature gold nano cc cream, waterproof cream, mineral water, nano gold, krim muka, beauty review,

Jatuh Cinta Dengan Gold Nano CC Cream Dari Hansaegee Nature

atuh Cinta Dengan Gold Nano CC Cream Dari Hansaegee Nature

(By Moon Izzan on 28th Dec 2018)

Jatuh Cinta Dengan Gold Nano CC Cream Dari Hansaegee Nature | Jatuh cinta lagi, lagi lagi ku jatuh cinta.. Haha
My current obsession! Jatuh cinta dengan Gold Nano CC Cream dari Hansaegee Nature ni. Dah hampir seminggu guna memang puas hati sangat. Alhamdulillah kulit serasi, takde masalah.

Hansaegee Nature adalah satu jenama kecantikan yang telah bertapak di Malaysia sejak dari tahun 2011. Semua produk yang dikeluarkan adalah 100% original dikeluarkan dan diimport dari Korea setelah ianya diluluskan dan dijamin kualitinya selamat untuk digunakan.

Kandungan Utama Gold Nano CC Cream 

*Mineral water (meningkatkan keanjalan kulit, mudah serap ke dalam kulit)

*Ipomoea Hederacea Callus Culture Extract (meredakan iritasi dan melegakan kulit bermasalah)

*Colloidal Gold ( mencegah penuaan, menghalang radiasi dan antioxidant)

Antara Kelebihan Gold Nano CC Cream 

Masa pam tu, akan keluar krim putih beserta partikel berwarna coklat. Jangan risau tengok krim putih tu sebabnya bila kita dah blendkan, perlahan-lahan akan ikut warna natural kulit kita dan membuatkan tona kulit kita lebih sekata.

Me suka sangat ngan cc cream ni sebabnya tak berminyak dan tekstur dia sangat lembut. Senang nak blend.

Nak apply cc cream ni senang. Guna jari je. Tak perlu guna berus atau span. Tapi pastikan jari bersih ye.
Kalau korang nak tau, mata me ni jenis mata panda. Ada dark circle keliling mata. Tapi dengan cc cream ni je mampu kurangkan kehadiran dark circle tu. Puas hati sangat.

Biasa pepagi bersiap me akan gunakan, cc cream ni as primer. Iyee korang. CC cream ni boleh digunakan sebagai make up primer. Jangan tak percaya. Make up nampak lebih menonjol, cantik dan tahan lebih lama. Even orang kata make up light-light je pun kan. Nampak la konfiden level tu up sikit.

Pas solat tu selalunya tak sempat nak tepek make up bagai. Me sapu moisturizer je tapi tu la, nampak la tona kulit tak sekata tu. Tapi dengan adanya cc cream ni mampu buat wajah me nampak lebih bermaya dalam waktu yang singkat.

Korang yang tengah pasang niat nak cari cc cream ni boleh cuba Gold Nano CC Cream dari Hansaegee Nature. Alhamdulillah puas hati.

 

Maklumat Produk
Nama:  Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream
(sekarang ni dah ada packaging baru)
Info Lanjut
hansaegee nature gold nano cc cream, waterproof cream, mineral water, nano gold, krim muka, beauty review,
Image

SEBULAN BERSAMA HANSAEGEE NATURE GOLD NANO CC CREAM

SEBULAN BERSAMA HANSAEGEE NATURE GOLD NANO CC CREAM

(By Busyra Takiyuddin on 24th Dec 2018)

SEBULAN BERSAMA HANSAEGEE NATURE GOLD NANO CC CREAM | Eh eh tajuk tak boleh blah kan. Dah macam pasangan couple. hehe. Tapi memang ye pun, busyra tak boleh kalau tak ada Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream! Boleh dikatakan selama sebulan ni kalau keluar kemana-mana busyra akan pastikan dia ikut sekali.. haha. Melekat je dekat muka. Apply sikit pun dah cantik.

Korang ingat lagi tak sebelum ni busyra ada buat satu review tentang Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream ni. Kalau dah lupa, boleh baca di SINI. Di entri tu busyra story macam-macam, antaranya mengenai texture, bahan yang digunakan, cara penggunaan dan banyak lagi. Korang kena baca sendiri okay!

One word busyra boleh cakap pasal Gold Nano CC Cream ni, is WOW! Bukan saja-saja tau busyra choose this word. Ada banyak sebab sampaikan rasa macam sayang nak habiskan.. haha. melampau kan! tak tak ini serius. Yang pasti si pemakai saja dapat tau betapa bestnya pakai Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream.. That’s why korang kena cuba..

Tak perlu nak letak banyak, sekali picit saja sudah memadai sebab ia boleh cover keseluruhan muka. Seperti yang busyra ada story di entri lepas tentang texture nya yang putih tapi bila di sapu perlahan-lahan warna tu bertukar menjadi tona kulit kita.. So, bagi korang yang ada problem nak pilih kod warna foundation, memang tak ada masalah dah lepas ni jika cuba Gold Nano CC Cream. Kecil-kecil cili api tau CC Cream ni. hehe.. Boleh transform muka yang kusam jadi lebih fresh dan bersemangat.

Selama sebulan busyra cuba, kulit muka busyra tak kering lagi macam sebelum ni.. Duduk lah lama mana dalam aircond pun muka still rasa lembap dan tak melekit langsung. Dulu busyra memang takut-takut juga kalau terpaksa duduk lama di bilik beraircond. But now lagi lama stay lagi nampak muka glowing.. Busyra cakap ni bukan di tempat sejuk je tau, even duduk tengah panas pun, Gold Nano CC Cream ni tetap wow.. Tak crack sama sekali. Muka still rasa lembap walaupun badan dah berpeluh. hehe.

Betul ke busyra cakap ni? Yes! serius betul, okay eh busyra story sikit. Minggu lepas busyra ke Ipoh untuk kenduri kahwin kawan busyra and korang tau je la kan kalau tempat kenduri panas dia tu macam mana.. but still my face tak bercapuk langsung. Berjemur kejap masa tunggu pengantin pun still okay! Semestinya sebab ada SPF 30, PA++ ..and one more thing yang busyra perasan, Gold Nano CC Cream ni boleh cover muka kita dari sunburn jugak.. Haaa macam mana busyra tak describe Hansaegee Nature ni WOW? Banyak sangat kelebihan dia tau..
Perempuan kan memang takut dengan jerawat, kalau boleh tak nak bagi nampak satu pun dimuka. So far setakat ni busyra apply, jerawat makin berkurangan. yang kecil-kecil tu memang nyah jauh terus. hehe. Dekat fikiran korang sekarang ni mesti nak tanya “dekat mana busyra beli?” busyra beli online je. kejap ye, busyra akan share dengan korang detail dibawah nanti..
Sekarang ni dah sebulan busyra guna tapi masih belum habis. Memang jimat penggunaannya. Calit-calit sikit dah memadai.. Rutin harian busyra kalau keluar, first sekali letak serum, Nano Gold CC Cream, bedak compact, blusher dan lipmatte. dah siapppp! Mudah sangat, muka pun nampak natural je.. tak perlu lagi dah nak pakai foundation tebal-tebal.
Maklumat Produk
Nama:  Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream
(sekarang ni dah ada packaging baru)
Info Lanjut
hansaegee nature gold nano cc cream, waterproof cream, mineral water, nano gold, krim muka, beauty review,
Image

CC Cream Hansaegee Nature – Kosmetik yang Mempunyai Manfaat Skincare dan UV Protect

CC Cream Hansaegee Nature – Kosmetik yang Mempunyai Manfaat Skincare dan UV Protect

(By Annur Syuhadah on 21st Dec 2018)

CC cream boleh dikatakan generasi baru kepada BB cream lah kan? Ke tak? hahaha suka hati je buat teori sendiri haha. Xu memang noob pun bab-bab make up ni sebenarnya. Dari zaman anak dara, Xu memang seorang yang kurang ciri-ciri ‘ladies’ tu okay. Alat-alat make up tak pandang, handbag pun tak pernah ada, heels? Ergh lagi tak lah! Tiada keinginan pun.
Xu sehingga zaman U pun masih lagi terbawa-bawa personaliti ‘tomboy’ dari zaman kanak-kanak dulu. Till now, Xu dah jadi mak anak tiga pun, jiwa Xu masih lagi tak berapa tuned dengan make up, jewelries, handbags and all those girly thing, Xu memang tak pandai. Untung laa Incik Suami aku. haha selamat poket dia.ahaks
Okey kembali kepada cerita CC Cream. Bulan lepas ada seorang rakan perkenalkan Xu dengan satu skincare dari Korea, brand Hansaegee Nature. Katanya produk Hansaegee Nature memang terbaik.

Well Xu sejenis manusia berotak Unggu/Merah, di mana dari segi personalitinya, orang
spesis otak merah ni susah nak percaya cakap orang selagi tiada bukti. Tidak seperti orang
berotak hijau, yang biasanya setuju sahaja tanpa banyak tanya. Geng MLM suka sangat lah
cari spesies otak hijau ni haha. Senang nak ‘jual’ katanya. ahaks.
Jadi Xu takkan terus percaya selagi Xu tak nampak sendiri hasilnya. And sekarang Xu dah
guna CC Cream Hansaegee ni dalam sebulan gitu dah, dan ada beberapa kesan yang Xu nak
share dengan anda semua.
Jom tengok apa ulasan tentang CC Cream made in Korea ni. Jom!

Value for money

Satu tiub CC Cream ni boleh tahan not less than 3 months I bet. Sebab apa tau? Xu guna
setiap hari lebih kurang tiga kali, lepas cuci mekap untuk berwuduk, Xu akan re-apply krim
ni kat muka dan guess what? Sekarang dah sebulan pakai masih ada banyak lagi isi krim ni.
Jadi Xu congak-congak, nak masuk bulan Februari tahun depan baru Xu perlu shopping
balik kat hansaegee.com

Merawat kulit kering

Percaya atau tak, Hansaegee S+recover Gold Nano CC Cream ni sebenarnya membantu
kurangkan masalah kulit kering dan garis-garis halus. Xu ni memang banyak garis halus
bawah mata. Orang pun selalu kata Xu ni nampak matang dari usia. Eleh padahal nak cakap
aku ni nampak tua kan. Berlapik la konon bila guna perkataan “matang” ahaks.
Dalam sebulan ni xu konsisten pakai CC Cream pergi kerja, dan Xu perasan kulit muka dah
kurang mengelupas dah. Warna kulit pun dah makin cerah sekata. Ohh~ Adakah ini kerana
hormon wanita pada usia 30an sangat optimum menjadikan kulit aku cantik?? hahahha
cantik ke?!

Naik seri wajah

Wahh tak tahan ayat! Naik seri wajah tohh! hikhik. Orang sekarang dah tak sebut seri-seri
ni lagi dah. Diorang semua sebut glowing, translucent, shining..ha apa lagi? Glow in the
dark boleh? haha
Xu tak nafikan ada sesetengah kosmetik yang ada campur-palsu dengan bahan terlarang,
dan dapat menghasilkan kesan dalam tempoh yang singkat dan ketara. Well, kulit aku tidak
lah nampak ketara sangat perubahannya. Kalau snap gambar yang closed up, memang
nampak je parut-parut jerawat I tu.

Cuma ada yang tegur, muka Xu nampak lebih fresh, lebih pink. Nampak macam orang yang
sangat cergas dan sihat gittew. So kau nak kata sebelum ni muka aku nampak macam mayat
lah? hmmm
Ada satu ciri krim ni Xu tak suka!

Dalam banyak-banyak benefit, ada satu ciri ni yang boleh jadi benefit dan satu side lagi ia
boleh jadi kekurangan juga. Ya. Sifat dia yang light dan mudah ditanggalkan tu, bagi aku

memang lahh bagus. Tapi bila tiba masa kita ‘cuti’ solat, rasa macam “I wish CC cream ni
tahan lebih lama pada muka” ahaks.

Malas kot nak re-apply krim kat muka!

Bersiap lebih cepat

Xu bersiap dan bermekap nak pergi kerja pagi-pagi tak memakan masa yang lama pun
menggunakan CC cream ni. Sapu CC cream je dah cukup. Xu yang malas mekap pun
sekarang dah rajin mekap pergi kerja. Sebab senang.
Ajak colleague terjebak sama

Ahaks. Well Xu memang dah di cop “pengaruh rakan sebaya” kat tempat kerja ahaks.
Ramai yang terpengaruh dengan CC cream Korea ni wey. Tak sangka hakak-hakak yang
nak dekat pencen pun berminat dengan K-Beauty! Itu baru Xu “kecek” sikit je tu. Kalau Xu
promote gila kaw-kaw, agaknya boleh buat bisnes sampingan jual krim lah Xu kat ofis
lepas ni jawabnya hikhik.
Diorang suka sebab muka nampak smooth. Hakak-hakak yang jenis liang pori besar pun
boleh nampak licin je muka. Paling diorang suka, jeragat/pigmentasi kulit diorang tertutup
dengan CC Cream ni.

Kesimpulan

Secara keseluruhan Xu boleh rumuskan yang CC Cream dari Hansagee Nature ini tidak lah
mengecewakan. Out of 5 star, Xu bagi 4.5 star.
Ok lah. Sebelum Xu akhiri entri kali ni, apa kata layan jap se round makcik bawah ni duk
membebel pasal CC Cream Hansaegee Nature. Makcikkk..makcikkk hahaha

 

Maklumat Produk
Nama:  Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream
(sekarang ni dah ada packaging baru)
Info Lanjut
hansaegee nature gold nano cc cream, waterproof cream, mineral water, nano gold, krim muka, beauty review,
Image

[REVIEW] HANSAEGEE NATURE GOLD NANO CC CREAM

[REVIEW] HANSAEGEE NATURE GOLD NANO CC CREAM

(By Hanah on 14th Dec 2018)

assalamualaikum, hey guys!

lama betul hanah tak buat review post kan? hari ini hanah nak share review tentang HANSAEGEE NATURE NANO GOLD CC CREAM.
bagi yang tak familiar dengan brand HANSAEGEE NATURE (HN), brand ini adalah brand yang mengeluarkan produk penjagaan kulit based from Malaysia. Even dari Malaysia, kesemua produk HN made from Korea.
antara produk paling popular dari HN ialah Gold Nano CC Cream yang hanah nak share dalam post kali ini.
Gold Nano CC Cream merupakan krim siang all in one. kenapa dia all in one? ia mengandungi SPF30++ yang boleh melindungi dari sinar UV berbahaya. ia juga menyeimbangkan tona kulit semulajadi, minimise your pore appearance, mencerahkan kulit, membantu menganjalkan kulit so boleh hilangkan kedutan wajah, ia boleh juga digunakan sebagai primer atau asas makeup, melembabkan kulit dan paling best boleh bantu mengurangkan masalah kulit!  Cream ini juga bebas paraben, sulfate dan alkohol tau!
BAHAN UTAMA
terdapat 3 bahan utama yang terkandung dalam HN GOLD NANO CC CREAM ini iaitu :

mineral water : mengimbangkan pH kulit, menganjalkan kulit

ipomoea hederacea callus culture extract : mengurangkan iritasi kulit, anti bakteria, melegakan masalah kulit

colloidal gold : menghalang penuaan kulit, menghalang radiasi berbahaya masuk kedalam kulit, tinggi aktiviti antimicrobial dan antioxidative.

PACKAGING
cc cream ini dalam tiub yang muncungnya ada pam. so senang plus hygienic bila nak guna. serious hanah suka jenis krim yang ada pam. sebab hanah ni jenis kalut sikit so selalu terambil lebih la, tertumpah la so this feature memang sangat sangat berguna untuk hanah.

Krim NANO GOLD CC CREAM HN ni warna putih pekat dan dalamnya ada particle warna coklat kecil tapi okay je bila dah blend dekat kulit, ia ikut tona semulajadi kulit wajah kita so don’t worry muka takkan over putih ke apa ya.
ini keadaan kulit hanah sebelum apply. of course tangan lah ni ya. bukan kulit muka. lol
sewaktu blend
kalau diamati betul betul memang nampak perbezaan pada gambar sebelum dan selepas kan? sebelum guna, kulit nampak kasar, kering dan macam ada rashes pada kulit tangan hanah disebabkan selalu menggaru.
tapi selepas apply cc cream, warna kulit nampak lebih cerah, tekstur kulit lebih lembut, warna lebih sekata plus berseri je nampaknya tangan tu kan? hiks.
dengan sifatnya yang ringan, kebiasaannya cc cream ini sesuai untuk wanita yang tak suka makeup atau heavy makeup. macam hanah sendiri, kalau nak cepat atau datang mood malas nak apply makeup, memang cc cream lah yang hanah guna sebelum keluar rumah.
tapi bila nak lebih coverage, hanah gunakan foundation selepas apply cc cream ni. macam yang dinyatakan diatas, this cream also can acts as primer and base makeup!
hanah dah gunakan NANO GOLD CC CREAM by Hansaegee Nature lebih kurang dua minggu dan serius hanah memang suka dengannya. apa yang hanah perasan makeup lebih tahan lama plus muka tu kurang berminyak.
krim ni juga senang sangat nak blend dekat muka dan tak tinggalkan white cast. dan rasa macam tak pakai apa apa kalau gunakan cc cream ini sahaja tanpa foundation sebab tekstur dia ringan sangat. rasa macam kulit muka ni boleh bernafas! hihi.
although this cream were given to me by HANSAEGEE NATURE, kesemua review yang hanah share ni adalah review yang jujur ikhlas dari hati.  serious lepas habis tiub ni, hanah akan grab lagi and hanah highly recommend this cream pada awak semua. tak kiralah awak yang jenis suka makeup atau tidak, this cream really suits every single  women in Malaysia.
Maklumat Produk
Nama:  Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream
(sekarang ni dah ada packaging baru)
Info Lanjut
hansaegee nature gold nano cc cream, waterproof cream, mineral water, nano gold, krim muka, beauty review,
Image

GOLD NANO CC CREAM SIMPLE DAILY MAKEUP BY HANSAEGEE NATURE

GOLD NANO CC CREAM SIMPLE DAILY MAKEUP BY HANSAEGEE NATURE

(By Mimin Adam on 12th Dec 2018)

Sesiapa yang rapat dengan aku, mesti dia tahu aku bukanlah tegar dengan makeup. Tak reti nak buat kening tak reti nak apply blusher kasi pipi merah-merah memang tak mungkin terjadi melainkan ada orang seronok nak menconteng ke muka aku ni. hahahhaa.. Kalau cerita bab pergi ke office jangan ditanya. Agaknya Foreign worker tengok aku lalu pun pelik ingatkan hantu kak limah mana tadi. Yaa! aku bukan jenis melawa pergi kerja dan bukan laa jenis yang hari-hari ber OOTD. Hanya akan melawa untuk event tertentu je. Supaya aku akan over shadow dari empunya majlis. kohkohkoh !

Tak reti makeup bukan bermaksud aku akan skip basic skincare routine yaaa. Pagi-pagi aku mesti apply cleanser. lepastu toner, serum, moisturizing (wajib! sebab kulit aku jenis kering) dan cream/foundation bagi tak nampak sangat muka bogel. heepp ! Carut.. Bak kata orang “naked faced”.

Hansaegee Nature adalah produk penjagaan kulit berasaskan kulit wanita di Malaysia yang diperbuat dari Korea Selatan. Ditubuhkan sejak tahun 2011, mereka memulakan dengan mengimport produk penjagaan kulit yang berkualiti tinggi dan berasal dari Korea. Semua bahan produk ini diluluskan secara sah dan selamat digunakan. Matlamat mereka adalah untuk berkongsi produk penjagaan kulit yang berkualiti tinggi dengan wanita Malaysia dengan cara mudah dan kaedah yang selamat.

Antara produk yang terbaik mereka ialah GOLD NANO CC CREAM  yang telah aku cuba ini telah mendapat tempat di hati pengguna selama tahun demi tahun.

S+ Recover Nano CC Cream

Baru-baru ini aku baru tahu kehadiran Hansaegee Nature ni sebenarnya. Seriouslahh Mimin kau baru jumpaa. Ya ya ya ! baru jumpa. Rasa nak nangis tepi bucu meja sekarang sebab produk yang mereka keluarkan ni sangat mesra pengguna.

Fungsi S+ Recover Gold CC Cream

“Gold Nano CC Cream’ merupakan krim muka yang mengawal dan meratakan warna pada tona kulit muka kita. Ia bermakna warna fizikal krim ini adalah putih, apabila kita apply pada wajah kita, ia akan mengubahkan warna senada dengan warna kulit sehingga kelihatan lebih flawless sambil mengekalkan kelembapan sepanjang hari. Antara fungsi Gold Nano CC Cream

*Meratakan dan mengawal tona warna kulit wajah

*Wajah akan kelihatan semulajadi

*Mencerahkan

*Perlindungan Matahari SPF 30, PA++

*Mencegah kulit penuaan

*Meningkatkan keanjalan kulit

*Glowing Skin/Smooth Skin

*Mengekalkan Kelembapan

*Menyelesaikan masalah kulit muka

Kandungan S+ Recover Gold CC Cream

“Gold Nano CC Cream” mengekalkan kelembapan sepanjang hari  secara semulajadi. Ia juga anti-penuaan. Bila korang pakai CC Cream ini rasa ringan je macam tak pakai apa-apa bahkan rasa melekit ataupun berminyak pun tak ada tau! Kandungan utama:

*Mineral Water – Mengekalkan keseimbangan PH pada kulit dan meningkatkan keanjalan kulit

*Ipomoea Hederacea Callus Culture Extract – Melegakan maslah kulit wajah dan anti bakteria

*Colloidal Gold – Mengandungi antioksida yang tinggi dan mencegah penuaan kulit. dan korang boleh klik S+ Recover Gold Nano CC Cream untuk lihat lebih terperinci berkaitan produk ini.

Tekstur S+ Recover Gold Nano CC Cream

Kulit aku nak bezakan dengan orang lain memang tak cerah. Kalau kau pun sama macam aku tak yakin dengan tona warna kulit yang tak cerah tuu bila tengok krim putih melepak macam aku rasa pada awalnya… Jangan risau okay! CC Cream ini sesuai untuk semua jenis dan warna kulit dan memberi kesan cerah dan glowing pada kulit. Walaupun fizikalnya putih tapi bila diratakan di kulit wajah ia akan mengikut tona warna kulit kita.Terdapat coklat kecil dalam krim yang putih tu, kemudian bila korang blend pada kulit ia akan mengubah warna mengikut nada kuli secara semulajadi.

Boleh rujuk gambar kat atas yang sebelah atas, bila tengok tekstur dan warna CC Cream ni memang putih betul.. Agak agak kalau apply jadi apalah dengan warna muka aku. Itu perkara pertama aku fikirkan. Tapi, bila aku rata kan seperti gambar atas ni di bahagian bawah tuu, warna akan berubah mengikut tona warna kulit kita.

Dekat CC Cream ini ada molekul-molekul kecil berwarna coklat yang menjadi punca cream ini akan jadi natural apabila kita blend betul-betul. Haa sebabtu lah, muka kita takkan jadi tepung bila kita apply ke muka kita.

Korang boleh jadikan CC Cream ini sebagai makeup primer / makeup base. Hasilnya makeup akan lebih pigmented dan cantik bila menggunakan S+ Recover Gold Nano CC Cream sebelum bersolek. Kalau sapu eye shadow atas permukaan yang ada cc cream, korang akan perasan warna dia lebih pigmented. Boleh rujuk gambar kat atas ni.

Cara Penggunaan CC Cream

Cara untuk memakai cream ini pun mudah je. Selepas kita apply skincare routine, hanya sapukan S+ Recover Gold Nano CC Cream ini ke seluruh permukaan wajah hanya menggunakan jari jemari je untuk mendapatkan hasil yang sempurna. Lepas tu, kalau nak pakai makeup terpulanglah. Kalau aku tak perlu dah, hanya perlu lipstik jee (tak reti makeup T.T)

S+ Recover Gold Nano CC Cream Review by Mimin Adam

Jujur cakap, mimin puas hati dan dah jatuh cinta dengan produk dari Hansaegee Nature ni. CC Cream yang tidak berminyak tak melekit dan tak berbau busuk itu paling penting sekali. CC Cream ini memang sangat simple sebab senang diratakan dengan jari je dan memberi kemasan yang cantik dengan kesan brightening dan glowing dengan cepat. Paling best, kalau dah kelam kabut nak pergi kerja hanya perlu sapu rata je cream ni ke muka lepastu apply lipstik jee dah cun . hikss ! angkat bakul naik lif kan. hahaha. Aku dah pakai S+ Recover Gold Nano CC Cream ini sendiri dan kompom korang akan jatuh cinta jugak dengan CC Cream ini. Recommend untuk korang dapatkan produk ini.

Maklumat Produk
Nama:  Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream
(sekarang ni dah ada packaging baru)
Info Lanjut
hansaegee nature gold nano cc cream, waterproof cream, mineral water, nano gold, krim muka, beauty review,
Image

GUNAKAN GOLD NANO CC CREAM SEBAGAI DAILY SKIN ROUTINE!

GUNAKAN GOLD NANO CC CREAM SEBAGAI DAILY SKIN ROUTINE!

(By Fatin Diana on 30th Nov 2018)

Assalamualaikum

Setiap wanita mesti nakkan kulit yang cantik, kan? Tapi mesti confuse nak pakai apa kat muka tu. Lagi pun dah macam macam brand ada kat pasaran sekarang ni. Plus, untuk yang baru nak belajar tentang makeup atau jenis nak cepat tapi cantik, mesti baca entri ni. FD akan selesaikan masalah korang tu dengan share 1 produk yang best dari Hansaegee Nature.

Pada yang belum tau tentang Hansaegee Nature ni, biar FD explain. Hansaegee ni asalnya dari perkataan Korea, yang maksudnya Korea Century. Hansaegee Nature adalah brand skincare yang based on Malaysia dan product 100% original made in Korea. Hansaegee Nature dah bertapak lebih 6 tahun di Malaysia. Produk yang dijual semuanya berkualiti tinggi dan original dari Korea. Hansaegee Nature fokus pada pengeluaran produk dari Korea yang berkualiti dan selamat digunakan pada pengguna.

Gold Nano CC Cream. Produk apa ni? Ini adalah cc cream yang boleh cover semua kat muka kita. Boleh guna sebagai base makeup sekaligus bertindak sebagai sunblock sebab dalam cc cream ni mempunyai SPF 30, PA ++. Produk ni antara produk paling hot dari awal Hansaegee Nature mula berniaga.

CC cream ni secure sangat tau! Sebab jenis pump. So Tak perlu nak picit tube ni bila nak guna. And lebih bersih, kan?

The best part tentang Gold Nano CC Cream ni, walaupun cream ni warnanya putih, bila blend kat kulit, dia bertukar warna bagi serasi dengan warna kulit kita. So, takde lah kulit muka kita nampak kelabu (pada yang kulit gelap, bila apply cream warna putih efek kat muka jadi kelabu, kan?). Gold Nano CC cream akan memberikan efek glowing dimuka kita dan akan kekalkan kelembapan kulit sepanjang hari. Jangan risau, tekstur cream ni tak melekit dan tak berminyak. Confirm nampak semulajadi dan selesa!

Bahan utama yang ada dalam Gold Nano CC Cream:
Mineral water – mengekalkan keseimbangan PH kulit, reinforces skin penetrating depth, involved in active vitamin, dan meningkatkan keanjalan kulit,
Ipomoea Hederacea Callus Culture Extract – melegakan iritasi kulit, kesan anti bakteria dan melegakan masalah kulit.
Nano Gold – mengelakkan penuaan kulit, menghalang radiasi inframerah (jarak jauh). High antimicrobial and antioxidative activity.

Bila picit, normal lah warna CC Cream.

Lepas tu kite swipe sikit Gold Nano CC Cream.
Can you guys spot that little tiny brown capsule within the white color cream? Thats the magic! Apa magic dia? Scroll down to watch the magic.

Blend lama sikit and walla! It change colour!

Fungsi utama Gold Nano CC Cream ni fokus kepada;
○ balance and correct skin tone naturally.
○ sun protection SPF 30 PA++
○ skin smooth and glowing

Ini review dari FD sendiri lepas apply Gold Nano CC Cream pada muka

Betul betul apply CC Cream je tanpa calit liptik or so whatever.

Cara nak guna Gold Nano CC Cream ni teramat lah senang untuk newbie tentang makeup ni. Atau pun sesuai untuk student atau wanita yang bekerja jenis yang kejar masa. Cuma pump di jari/tangan dan blend pada kulit muka. Tak perlu gunakan berus untuk blend. Lagi senang guna jari je. Jangan risau bila tengok cream warna putih sebab bila blend kat seluruh kulit muka, automatik ianya akan berubah ke warna yang hampir sama dengan kulit kita supaya nampak lebih natural dan sekata. Ia juga akan membuatkan kulit nampak lebih glowing dan cerah secara semulajadi.

Sini FD share dengan korang result yang FD dapat lepas apply kat tangan. Sebelah kiri tak apply cream, sebelah kanan tu letak Gold Nano CC Cream. Kulit lebih nampak flawless dan boleh cover segala kekurangan dikulit kita.

Sebab tu FD kata produk ni sesuai untuk perempuan jenis rush, nak cepat. Lepas cuci muka, terus apply Gold Nano CC Cream and calit lipstik atau lip balm sikit, and you’re ready to go! pakai tiap hari pun boleh tau. Bukan guna bila keluar rumah je.

 

Maklumat Produk
Nama:  Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream
(sekarang ni dah ada packaging baru)
Info Lanjut
hansaegee nature gold nano cc cream, waterproof cream, mineral water, nano gold, krim muka, beauty review,
Image

Mekap Lebih Natural dengan Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream

Mekap Lebih Natural dengan Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream

(By Qaseh Dalia on 03rd Dec 2018)

Assalamualaikum
Makin berusia ni kan macam makin malas nak mekap tebal-tebal , mungkin sejak dah 30-an ni semua benda nak buat dengan cepat , tapi tak berapa nak konfiden juga bila keluar rumah tak pakai apa – apa tapi malas juga nak apply foundation , concealer dan lain-lain hahacomplicated sungguh jadi perempuan ni , kan best ada MUA sendiri kan ~ acewah .

Korang pun mesti ada waktu-waktu malas dan hari yang sibuk juga kan , dan kadang bila dah bergelar mak dan isteri ni , semua benda nak kena cepat termasuk bab mekap , nanti ada lah yang membebel lambat betul macam nak jumpa putera raja , erghhh ! Jadi hari ni aku nak share tentang satu penambahan dalam list mekap aku iaitu  S+ Recover Gold Nano CC Cream dari Hansaegee Nature.

Aku selalu jugak tengok video tutorial mekap dari orang Korea , pada mula nya mesti diorang akan pakai satu produk ni yang tekstur nya putih gila tapi bila dah blend ia jadi glowing dan natural , bila aku survey rupanya orang Korea ni terkenal dengan Cc Cream, patut lah muka berseri je dan bersinar bak rembulan

Berbalik kepada S+ Recover Gold Nano CC Cream dari Hansaegee Nature B , aku dah cuba sendiri dalam masa seminggu and so far muka aku takde apa-apa alergik terhadap bahan kandungan dalam CC Cream ni , maknanya ia serasi dengan kulit wajah aku.

Tentang Hansaegee Nature

Oh ye mungkin ada antara korang masih belum tahu tentang Hansaegee Nature tapi rasanya ramai yang dah tahu kan ? Hansaegee Nature sebenarnya adalah jenama kecantikan penjagaan kulit yang di tubuhkan sejak tahun 2011 di Malaysia , dan semua produk Hansaegee Nature adalah 100% buatan asli dari Korea yang menggunakan bahan-bahan berkualiti dan selamat.

So Hansaegee Natura memang fokus untuk berkongsi penjagaan kulit kepada wanita Malaysia yang sememangnya selamat dan bagus. Oleh itu , Hansaegee Nature bermula dengan menjual produk – produk secara online supaya seluruh Malaysia dapat mencapai dan memastikan semua produk adalah selamat dan mengekalkan kualiti yang baik. Produk Hansaegee Nature di import secara langsung dari Korea ke pejabat Hansaegee Nature yang berpusat di Malaysia dan semua produk original made in Korea adalah selamat dan di luluskan secara sah.

Bahan Kandungan S+ Recover Gold Nano CC Cream 

Mineral Water, Cyclopentasiloxane, Propylene Glycol, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Cetyl Ethylhexanoate, Caprylic/Capric, Triglyceride, Titanium Dioxide, 4-Methylbenzylidene Camphor, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, Dimethicone, Niacinamide, PEG-10 Dimethicone, Quaternium-18 Bentonite, Sodium Chloride, Dimethicone/Vinyly Dimethicone Crosspolymer, CI 77492, Xanthan Gum,Silicon Dioxide, Fragrance, Butylene Glycol, Oryza Sativa (Rice) Callus Culture Extract, CI 77491, Disodium Edta, Allantion, Adenosine, CI 77499, Pulsatilla Koreana Extract, Zanthoxylum Piperitum Fruit Extract, Usnea Barbata (Lichen) Extract, Mica, Silica Dimethyl Silylate, Polyester-1, Colloidal Gold

Yang buatkan rasa selamat untuk pakai mana-mana produk adalah bahan kandungannya , CC Cream ni adalah bebas dari sumber haiwan , paraben – free , sulfate – free , dan alcohol-free 

Bila masuk bab mekap ni aku bukan seorang yang suka mekap tebal , lebih pada natural je . Selalunya aku akan pakai foundation nipis-nipis je supaya nampak lah putih sikit haha kalau tak pakai apa-apa , ”muka macam kena tinggal dek laki” pulak ~ tapi lepas aku pakai S+ Recover Gold Nano CC Cream ni , dah tak perlu pakai foundation lagi dah , serious best rupanya pakai CC Cream ni. (Rasanya ni pertama kali aku pakai CC Cream)

Suka dengan packaging nya sebab mudah untuk guna , just picit je berapa pam yang aku nak

Apa yang best tentang S+ Recover Gold Nano CC Cream dari Hansaegee Nature ni ? Sebenarnya maksud CC Cream adalahColour Control Cream , so ia adalah krim siang yang semuanya dalam satu  , dan ia lebih ke arah memperbetulkan dan seimbangkan tona kulit kita , walau pun kau kulit gelap ke , kulit cerah ke , CC Cream ni sesuai untuk semua jenis dan warna kulit dan beri kesan cerah dan glowing pada kulit , jom aku tunjuk magic nya CC Cream ni

Tekstur S+ Recover Gold Nano CC Cream

Fizikalnya memang berwarna putih tapi boleh tengok ada molekul-molekul berwarna coklat

Bila tengok tekstur dan warna CC Cream ni memang putih kan ? Kulit aku pun tak seputih itu , mula-mula tengok risau juga kang jadi kelabu asap lepas pakai haha tapi rupanya walaupun fizikalnya putih tapi bila aku blend / ratakan di kulit wajah ia akan mengikut tona kulit kita , so tak perlu risau kelabu asap ke kelabu jingga apa semua , ia jadi kan kita natural beauty tapi ada effect brightening dan glowing.

Boleh nampak perbezaannya di situ kan ~

Jika kulit korang ada masalah tona tak sekata atau ada redness dan sebagainya , cuba lah CC Cream ni .Kenapa dari warna putih boleh jadi natural ? Haa sebab tekstur CC Cream ni ada molekul-molekul kecil berwarna coklat , jadi bila blend betul-betul  , ia bertukar warna coklat sebab tu bila apply di kulit wajah ia buatkan tona kulit kita nampak natural

Bukan tu je korang , S+ Recover Gold Nano CC Cream ni juga ada SPF 30 PA+++ yang melindungi kulit dari terkena sinaran UV matahari , biasanya ada dalam sunscreen je kan ? Selain tu ia juga sejenis cream yang anti-wrinkle dan juga akan mengekalkan kelembapan pada kulit wajah. So tekstur nya tidak melekit dan berminyak langsung , cara apply pun senang gila hanya guna jari je. Tak perlu nak guna brush or span tau, jari je !

Kulit aku pulak sebenarnya sejenis kulit kering , if tak jaga skincare rutin , mula lah nampak liang pori terbuka tapi CC Cream ni jugaboleh menutup liang pori dan cela walaupun tak sepenuhnya tapi akan nampak kulit aku lebih licin dan flawless gitu ,
And also  ya ,CC Cream ni korang boleh pakai macam tu je tanpa mekap dan juga boleh di jadikan sebagai makeup base / makeup primer sebab ia akan membuatkan mekap korang lebih tahan lama dan pigmented. Boleh tengok perbezaan gambar di bawah ni okay

Sebenarnya muka aku banyak jugaklah bintik-bintik hitam , bila apply CC Cream ni boleh kaburkan segala bintik tu dan lebam bawah mata tu pun nampak pudar hehehe i loikeee !

Cara guna S+ Recover Gold Nano CC Cream dari Hansaegee Nature

*Cuci muka

*Toner

*Moistruizer

*Sunscreen

*S+ Recover Gold Nano CC Cream

*For more coverage add on lah foundation dan mekap korang tu

My Honest Review

So far bagi aku yang dah cuba sendiri penggunaan S+ Recover Gold Nano CC Cream dari Hansaegee Nature ni , memang sangat memudahkan sebab tekstur nya pun mild cream dan senang di ratakan dengan jari je dan memberi kemasan yang cantik dengan kesan brightening dan glowing dengan cepat.

Gambar sebelum apply CC Cream

Gambar selepas apply CC Cream
Paling best CC Cream ni bagi aku , ia memberi satu kepuasan kepada penggemar mekap dan juga yang tidak suka kan mekap yang keterlaluan , kerana ia boleh di gunakan untuk dua keadaan ini , – mekap yang secara natural dan – makeup base / primer untuk lagi mencatikkan mekap seseorang

Simple makeup hanya tambah lipstick je terus muka nampak berseri , cerah dan glowing !

So u guys boleh cuba sendiri and u will fall in love with this CC Cream , harga nya pun berbaloi dengan hasil yang di berikan

 

Maklumat Produk
Nama:  Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream
(sekarang ni dah ada packaging baru)
Info Lanjut
hansaegee nature gold nano cc cream, waterproof cream, mineral water, nano gold, krim muka, beauty review,
Image

Hansaegee Nature Review : Tampil Cantik Berseri dengan S+ Recover Gold Nano Color Control Cream

Hansaegee Nature Review : Tampil Cantik Berseri dengan S+ Recover Gold Nano Color Control Cream

(By Mellya Musa on 27th Nov 2018)

Assalammualaikum.

Pernah tak satu masa korang rasa malas sangat nak makeup? Yelah kadang nak keluar rumah tak sampai 10 minit takkan nak makeup jugak kan.. haha tapi bila dah tak makeup rasa macam “mak jemah” pulak. Mula rasa orang dok perhati ja muka togel kita nih. Kesudahannya capai lah jugak foundation sikit, bedak sikit, lipstick, calit sikit pipi merah sebab tak nak nampak pucat lesi. haha Balik rumah satu hal nak kena cuci makeup bagai. Sampai lah satu hari, Mellya jumpa S+ Recover Gold Nano CC Cream dari Hansaegee Nature nih. Mula rasa “sinar harapan” baru datang…… hahahah nak tau kenapa Mellya cakap camtu? Korang kena baca post ni sampai habis baru tau reason sebenar heheh (tak baca serious rugi).

Hansaegee Nature

Sebelum Mellya membebel panjang, ada baiknya Mellya perkenalkan dulu Hansaegee Nature, sebuah skincare brand, product originally made in Korea yang telah bertapak di Malaysia sejak tahun 2011. Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream merupakan salah satu product mereka yang digemari ramai dan sudah berada di pasaran lebih dari 5 tahun.

   Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream

Selalu kita dengar BB Cream kan? CC cream ialah singkatan kepada color correction/complete cream dimana ia ialah all in one cream, cosmetics yang digabungkan dengan fungsi penjagaan kulit (basic skincare+makeup benefit). Lebih ringan daripada BB Cream, Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream ni mampu memberi effect soothing, mencerah, melembap dan menyekatakan tona kulit tau.

Sesuai untuk semua jenis kulit (Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream ni paling sesuai untuk mereka yang risau kulit cepat kedut, muka berminyak, kering, sensitive dan juga freckles), antara kandungan utama Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream ialah Mineral Water (meningkatkan elasticity kulit, balance pH level kulit, mudah serap ke dalam kulit), Ipomoea Hederacea Callus Culture Extract (meredakan irritasi, anti-bacteria dan melegakan kulit bermasalah), dan Colloidal Gold (mencegahkan penuaan, menghalang infrared radiation, antioxidant dan anti bacteria). Semua bahan ni bagus untuk kesihatan dan kecantikan kulit tau!

Cara penggunaan: Cara untuk pakai pun mudah je, lepas skincare routine just sapukan Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream ke seluruh wajah sebelum makeup. Kalau tak nak makeup pun boleh cuma oles lipstick jee. hihi Nampak natural sis! Kalau nak makeup pun tak salah, lagi gorgeous. Oh ya, kalau korang nak tahu, CC cream ni juga boleh dijadikan sebagai makeup base. Kalau sapu eyeshadow atas permukaan yang ada cc cream, korang akan perasan warna dia lebih pigmented tau! Cuba tengok hasil makeup test Mellya ni. hihi

Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream ni berwarna putih dengan gold nano halus. Dengan fungsi color control apabila di blend, ia akan mengikut warna kulit kita.

Menarik bukan? Mellya juga sempat test di tangan Mellya sendiri, korang boleh tengok gif di bawah ye. Memang Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream ni mampu meresap dan mengikut warna kulit kita, jadi tak perlulah nak risau kalau kulit korang berwarna gelap, tak kan bercapuk pun. hihi

Texture cream yang ringan ni memang mudah meresap dalam kulit, sebab tu ia dapat blend dengan warna kulit kita. Pakai pun tak rasa berminyak langsung!

My Honest Review

Mellya suka sangat CC Cream ni sejak pertama kali cuba lagi! Muka Mellya yang banyak kesan parut jerawat menyebabkan kulit nampak warna macam tak sekata. Pakai makeup pun kadang tak tentu lagi boleh cover. Bila dah pakai cc cream ni, muka Mellya nampak lebih cerah dan sihat. Dah tak kering lagi! Yang menarik nya Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream ni ialah ia mampu blend dengan warna kulit tau. Jadi korang tak perlu risau takut bercapuk. Mellya memang puas hati dengan hasil nya bila dipakai pada wajah Mellya. Nampak lebih glowing and licin kulit hihi
Selain tu, muka pun tak berminyak (ada sesetengah cc cream yang Mellya cuba sebelum ni menyebabkan kulit berminyak mungkin sebab tak sesuai dengan kulit Mellya).Lebih penting lagi, Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream ni mengandungi spf 30++ PA tau, jadi ia mampu untuk melindungi kulit dari sinaran UV yang berlebihan. Tak perlu risau kalau terlupa pakai sunblock. Cukup la sebab Mellya bekerja dalam aircond haha jarang berjemur. hihi
Well recommended? Yes! Mellya memang recommend sangat korang yang teringin nak cuba CC Cream ni sebab serious worth it! Kalau nak tanya soal repurchase, definitely is a yes. Korang boleh dapatkan di website Hansaegee Nature pada harga cuma RM99 setiap satu dengan free gift tau. Free postage untuk pembelian melebihi RM 70
Maklumat Produk
Nama:  Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream
(sekarang ni dah ada packaging baru)
Info Lanjut
hansaegee nature gold nano cc cream, waterproof cream, mineral water, nano gold, krim muka, beauty review,