Image

TIPS RUTIN PENJAGAAN KULIT HARIAN DENGAN PELEMBAP MUKA DAN CC CREAM DARI HANSAEGEE NATURE

(By Nadia Johari on 11th Mar 2019)

hai assalammualaikum

Muka Glowing Dan Natural Look Dengan S+ Recover Gold Nano CC Cream Dari Hansaegee Nature

Rutin Penjagaan Kulit Harian, Rahsia Muka Glowing Dan Natural Look – Sebelum ni, nad pernah kongsi dengan korang pelembap paling best dari Hansaegee Nature iaitu Aqua Whitening Cream. Pelembap ni serasi dengan kulit nad, dan dah dua bulan nad guna, sekarang nak masuk botol kedua dah. Bila dah serasi, nad cuba pula produk Hansaegee Nature yang lain. Dah lama tertarik dengan Gold Nano CC Cream Hansaegee ni. Tengok orang pakai, nampak perbezaannya. Dulu ada pengalaman pakai cc cream, tapi muka makin berminyak dan tak elok, terus nad stop pkai cc cream, sampai la harini. Bila nampak Gold Nano CC Cream Hansaegee Nature ni, nad pun rasa nak cuba.

Nad ni jenis, kalau nak keluar mesti nak cepat siap. Malas nak berjam-jam depan cermin semata nak pakai banyak produk. Selalunya bila nak keluar, nad akan pakai primer, foundation, bedak dan seterusnya la. Yela, muka ni nak sentiasa nampak cantik , nak tutup cela semua. Takkan keluar nak bagi nampak kusam kan. Tapi dengan pakai banyak produk, buang masa dah dekat situ kan. Jalan penyelesaiannya, sejak nad pakai Gold Nano CC Cream dari Hansaegee Nature, nad tak perlu bersiap lama dan duduk depan cermin berjam-jam lagi..yeahhh..

Hampir seminggu nad pakai Gold Nano CC Cream ni, memang ia adalah produk CC Cream yang lain daripada yang lain. CC Cream ni bermaksud Colour Control Cream, jadi ia adalah krim siang yang semuanya dalam satu, di mana ia boleh seimbangkan tona kulit kita dan merawat kulit kita. S+ Recover Gold Nano CC Cream dari Hansaegee nature ni boleh dijadikan sebagai rutin penjagaa kulit seharian. Waktu siang atau nak keluar je, waktu nak tidur tak perlulah pakai. Tengok sahaja packaging dia, nampak eksklusif kan. Setau nad, sebelum ni packaging dia lain, warna gold semua, yang ni, ia keluar dengan packaging baru berwarna putih dan gold. Penutupnya pulak jenis twister lock, jenis ketat dan bila nak gunakan, senang dipicit dengan kuantiti yang kita kehendaki.

Bagusnya CC Cream ni ia mempunyai SPF50 PA+++ di mana ia melindungi kulit kita daripada cahaya matahari. Korang mesti tau kan, SPF lagi tinggi, lagi bagus untuk kulit.

Korang boleh tengok, teksturnya yang berkrim dan berwarna putih. Korang jangan risau, walaupun ia berwarna putih, tapi bila korang blend dekat muka, ia akan mengikut skin tone kulit kita. Jangan risau muka korang putih macam pakai tepung pulak..hehee..takde..sebab ia akan berubah kepada natural.

Tengok dekat gambar ni, sebelum nad blend, berwarna putih asli, dan dalamnya sebenarnya ada kapsul berwarna coklat. Selepas blend dengan jari, boleh nampak ia bertukar ke pada warna coklat. Magic kan!!..heheee..CC cream ni sesuai untuk semua jenis kulit, tak kisah korang kulit cerah atau gelap..

Nad suka dengan CC Cream ni, sebab ia menutup cela dan bintik-bintik hitam di muka. Ia juga dapat menutup liang pori. Bila pakai memang halus je muka, bertambah glowing dan natural look tau. Lagipun ia sejenis krim yang tidak melekit dan tidak berminyak. Paling mudah, blend sahaja dengan jari, tak perlu span atau berus. Ia juga dapat seimbangkan PH kulit kita dan mencegah penuaan sekaligus beri kelembapan pada kulit.

Gold Nano CC Cream ni juga boleh dijadikan sebagai makeup primer atau makeup base. Lepas korang apply CC Cream ni, korang pun boleh pakai foundation dan makeup lain. Korang boleh tengok,nad cuba di tangan. Belah kiri, nad tidak apply cc cream, manakala belah kanan, nad apply cc cream. Boleh nampak, belah kanan yang diapply dengan CC Cream, makeup lebih terang, lebih sharp berbanding belah kiri. Makeup juga nampak cantik, lebih pigmented dan tahan lebih lama. Nampak tak perbezaan dia..fuh..

Kelainan Gold Nano CC Cream ni, ia bukan cc cream biasa-biasa sahaja tau, kelebihan produk ni, ia mempunyai tiga bahan utama, iaitu Mineral Water, Ipomea Hederacea Cullus Culture Extract dan Nano Gold dimana setiap bahan mempunyai kelebihan masing-masing.
– Mineral Water : mengekalkan keseimbangan PH kulit sehingga masuk ke dalam kulit dan membuat kulit kita anjal.
– Ipomea Hederacea Cullus Culture Extract : mengelakkan daripada kerengsaan kulit, anti bakteria dan merawat masalah kulit
– Nano Gold ; mencegah penuaan kulit , memblok radiasi infrared dan mempunyai akntioksidan aktiviti yang tinggi

Hanya satu botol ni sahaja, tapi pelbagai kelebihan yang ada kan. Yang ada masalah tona kulit tidak sekata dan kemerahan, boleh pakai ni. Lagipun saiznya yang kecil, mudah dibawa kemana-mana sahaja.

Cara memakainya.
Di sini nad kongsi dengan korang dua langkah rutin penjagaan kulit harian nad yang sangat mudah, cepat dan berkesan. Dua produk nad gunakan daripada Hansaegee Nature iaitu Aqua Whitening Cream dan Gold Nano CC Cream.

Pertama sekali selepas membasuh muka, nad akan pakai Aqua Whitening Cream. Aqua ni, ia dapat melembapkan kulit muka sekaligus dapat merawat sunburn dan kemerahan. Aqua ni pun nad dah pakai selama dua bulan, memang best. Muka memang lembap je, takd akering dah. Nak tau lebih lanjut berkenaan Aqua Whitening Cream ni, korang boleh klik link Aqua Whitening Cream dan perubahan yang nad alami.

Kemudian, nad sapu pula Gold Nano CC Cream ni.

Taraa..siap..Dengan dua produk ni sahaja, muka nad nampak glowing, natural,bertambah lembap dan segar..nampak tak..hehee..

Nad rekomen sangat la, untuk mereka yang nak cepat, tak suka makeup, tak suka makeup berat, guna dua produk ni sahaja. Memang senang kerja. Nad sendiri dah pakai, memang ia memudahkan kerja, senang diblend dan beri kemasa yang cantik pada muka. Lagipun boleh digunakan dengan dua cara sama ada natural atau sebagai makeup primer kemudian pakai foundation dan makeup. Nad pakai kedua-dua produk ni, alhamdulillah, muka elok dan tak beri kesan yang negatif malah positif..tu yang nad suka..hehee..

Dua produk dari Hansaegee Nature adalah produk penjagaan kulit di yang 100% diperbuat dari Korea Selatan. Semua bahan produk ini diluluskan secara sah dan selamat digunakan. Korang pun boleh dapatkan dua produk ni tau.Kadang-kadang Hansaegee Nature ada buat promosi..jadi check out

 

Image

Beauty Tip : How to choose the right moisturizer for your skin

(18th April 2019 by Hansaegee Nature)

 

There is no doubt that moisturizer is the important step in the daily skincare routine. Applying the moisturizer correctly can increase hydration in your skin, prevents dullness and provide a layer of moisture on your skin which last whole day. The correct or right way of application will even help to work better in this.

Basically we group the skin types into 2 main types : Dry Skin and Oily Skin. It is advisable to choose the right moisturizer based on your skin type :

For Dry Skin type : You are in the lucky group. Because you can use either moisturizer cream (or natural oil like olive oil) or water based moisturizer (like Aqua Whitening Cream). As both types of creams are able to moisturizing the skin giving protective layer. Itchiness will be reduced with improved of skin condition. The basic theory behind is after the layer of skin is moisture enough, dry skin (cell) will able to absorb enough water or nutrient. Result improving and solving the dry skin.

But remember, always wash your face before applying moisturizer.

For Oily Skin type : You got to choose the moisturizer carefully as the using of oily type of moisturizer will only make your skin more oily and result in pores clogged. So, pick only a water based moisturizer like Aqua Whitening Cream. Why : When skin is not moisture with enough water, the pores will be enlarged and excrete more oil. So, once the skin being “moisture” enough, pores size become smaller. And enable to control the oil secretion on face. Result : Skin excrete less oil once moisturized, and give a glowing look.

 

We are doing some simple testing on user Dry Skin & Oily Skin using water based moisturizer (Aqua Whitening Cream).

Feature of Aqua Whitening Cream : Water based moisturizer ; light feeling ; water drop ; Not oily & Not Sticky; fast absorb and result in fresh look.

  • To test the stickiness of Normal moisturizer cream VS Aqua Whitening Cream :

Result :

Hand with Aqua Whitening Cream is not sticky to the mini foam balls.

 

  • To test the absorption of normal moisturizer cream VS Aqua Whitening Cream on oranges :

Result :

Portion with Aqua Whitening Cream having faster absorption on the outer layer.

So by choosing the right moisturizer which suitable for your skin. Resulting no more oily with moisture and glowing look.

Below is the detail of relevant video with this article.

 

Image

Rutin Skincare Harian – Pelembab Muka dan CC Cream

Rutin Skincare Harian – Pelembab Muka dan CC Cream 

(By Lisa Nurul Ain on 06th Mar 2019)

Assalamualaikum  ! Cuaca panas buatkan kulit muka jadi kering dan juga boleh jadi sunburn kalau tak jaga dengan betul-betul . Penjagaan kulit wajah penting ya dalam rutin harian bukan untuk cantik sekarang ni je , juga nak elakkan tua sebelum usia . Rutin harian Lisa gunakan pelembab muda dan CC Cream . Teruja pula nak share dengan korang pengalaman Lisa menggunakan skincare terbaru ni , Aqua Whitening Cream dan juga New packing Gold Nano CC Cream … kedua produk ni dari Hansaegee Nature . Jom baca sampai habis !

 

Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature .

Sebenarnya Lisa dah lama teringin nak cuba Aqua Whitening Cream ni , lepas tengok review kawan ramai yang cakap best produk ni sebab water drop based m, dan produk ni memang HOT’S  . Tergoda pula kita nak cuba . AQUA WHITENING CREAM ,ialah moisturizer atau pelembab . Pelembab ni boleh memulihkan  kerosakan kulit akibat sunburn dan kemerahan pada kulit dengan baik . Melembabkan kulit secara mendalam dengan water drop . AQUA Whitening Cream ni sesuai untuk semua jenis kulit ! All skin type, Oily skin / Dry skin / Combination skin

 

Krim pelembab ni mempunyai kesan water Drop tau . Selepas letakkan cream dan buat gerakan urutan , titisan air akan kelihatan terbentuk dengan segera pada kulit kita dalam beberapa saat je . pelembap tu  sepenuhnya diserap kulit sampai kelapisan dalam .  Sangat menyegarkan, dan tiada perasaan melekit , sesuai sangat dengan cuaca panas sekarang ni ha .. rasa sejuk je kalau pakai diwajah …

WATER DROP MOISTURIZER 

 

Magical Hydrating effect . WATER DROP akan Menyegarkan kulit – Kulit berasa sejuk & lembut. Bahan-bahan pelembap berubah menjadi bentuk Air Drop dengan serta-merta, memberi kesan memberikan kelembapan pada kulit & tanpa rasa melekit .  kelembapan yang tinggi kepada kulit sepanjang hari. Juga berfungsi untuk kawalan lebihan minyak / sebum.


Oleh kerana ekstrak Herbal, ia melegakan kulit, dan tingkatkan pelembab ini sampai menembusi jauh ke dalam kulit. Cream ni juga mengekalkan kelembapan untuk membentuk kulit yang kukuh.

 

KANDUNGAN AQUA WHITENING CREAM

“Minyak Benih Camellia Japonica” –

*Non-comedogenic, tidak menghalang  liang kulit, tidak menyebabkan jerawat

*Membaiki kerosakan kulit seperti Drynes & Sun Burn .

*Menyimpan kelembapan sampai meresap kedalam lapisan kulit .

Niacinamide, memberikan tona kulit yang cerah, bersih dan anjal.

* Juga dikenali sebagai vitamin B3, yang berfungsi untuk menghalang penuaan kulit,

* Membaiki penampilan akibat liang pori yang membesar , nada kulit tidak sekata

* Memperbaiki garis-garis halus, kusam, dan permukaan kulit yang melemah.

 

Kesan Whitening & Moisturizing ditambah pula  dengan ekstrak herba yang memberikan menembusi sampai kedalam lapisan kulit  , menormalkan tahap kelembapan dalam kulit dan membuat kulit yang lebih cerah dan anjal . .

Kelebihan Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature : 

– Mencerahkan tona kulit muka akibat sunburn &  dryness damage skin .

– Melembabkan kulit wajah sampai ke dalam lapisan kulit .

– Memperbaiki garis-garis halus , kusam dan permukaan kulit yang melemah juga kulit mati .

– Menghalang penuaan Kulit

– Mengecilkan liang pori yang membesar .

 

CARA PENGGUNAAN : 

 Cara yang betul untuk menggunakan Aqua Whitening Cream, selepas korang sapu cream pada wajah, Urut wajah  & “tepuk ” muka anda perlahan-lahan dengan tangan, maka Water Drop akan muncul serta-merta, ia sangat lembap, dan membasahi kulit wajah korang , dan mudah diserap ke dalam kulit, sehingga ia menyerap sepenuhnya ke kulit.

REVIEW LISA – AQUA Whitening Cream .

Lepas penggunaan beberapa minggu ni …kulit wajah sentiasa terjaga kelembapan, rasa lembut ,anjal dan tak kering .  memang BEST lah ! Biasanya Lisa akan gunakan tuk skincare rutin harian seperti pagi , sapu sebelum memakai Nano Gold CC Cream Hansaegee Nature . Dan Malam hari , sapu pada wajah sebelum tidur .Lepas gunakan pelembab muka Aqua Whitenig Cream ni kulit wajah rasa sejuk terhidrate dan lembut jee.. rasa nak pegang selalu wajah ni . Result pemakaian bergantung pada kulit wajah memasing ya . Nah korang kena rasai sendiri tau !

Masa korang sapukan Aqua Whitening  , korang akan rasa sejuk diwajah. Best weih sejuk sejuk gitu ,. lagi-lagi dalam cuaca panas macam sekarang ni .

Start ratakan ke seluruh wajah dan korang akan nampak effect yang cream ni meresap kedalam lapisan kulit dan mula la nampak water drop . Rasa macam lepas cuci muka gitu . Best . ! rasa nak continue guna lepas ni . Lisa biasanya akan gunakan pagi hari sebelum sapukan Gold Nano CC Cream , dan malam hari sebagai pelembab wajah sebelum tidur.

Tadaa… nampak glowing dan rasa moist gitu . Lisa biasakan gunakan pelembab muka sebelum tidur atau dipagi hari untuk jaga kelembapan kulit wajah agar tak kering dan membuat kulit nampak kusam tak bermaya . Nak tidurpun kena cantik gitu …

GOLD NANO CC CREAM WAJAH BARU 2019

Kini packing GOLD NANO CC CREAM HANSAEGEE NATURE berwajah baru  ,  lebih banyak kandungan isi didalamnya iaitu 50 ml , packing sebelum ini 35ml dan dengan sun protection SPF50 PA++ , Packing lama Gold Nano CC Cream sebelum ni SPF 35 PA++ . Lebih banyak isi dan lebih tinggi SPF .Untuk detail selebihnya Lisa dah tulis dalam artikel sebelum ini , korang boleh baca di : Hansaege Nature Gold Nano CC Cream 

OLD PACKING GOLD NANO CC CREAM HANSAEGEE NATURE 

NEW PACKING  GOLD NANO CC CREAM

Gold Nano CC Cream Hansaegee Nature ni akan meratakan tone warna kulit korang . Tak perlu risau terlalu terang dari warna kulit sebenar.  CC Cream yang lebih ringan dari alas bedak , Gold Nano CC Cream ni memiliki tekstur krim lebih lembut yang sangat ringan dan halus , yang akan membantu korang untuk meratakan tona wajah yang tak sekata.

 

 

Cara Penggunaan .

Pump keluar secukupnya dan kemudian tap tap kan di wajah .Ratakan dengan menggunakan jari sahaja .

 

Senang je bukan ?

 

♥️Aqua Whitening Cream Sebagai moisturiser , kandungan water base dia memang BEST , juga berkesan tuk merawat sunburn tau ! Muka pon nampak fresh.

Berat isi  : 50ml

Harga : RM148.30

Kelebihan : Whitening & Moisturizer

 

Something best about this cream , its water Drop Cream Based. U must try it !!

 

 

♥️Gold Nano CC Cream kini hadir dengan packing baru tau

Lebih banyak iaitu 50ml dan juga SPF 50+ PA+++

Berat isi : 50ml

Harga : RM128.00

 

Kelebihan : All in One day Cream , meratakan tona wajah dan cerah semula jadi .

Itu sahaja perkongsian dari Lisa kali ini … harap bermanfaat untuk korang ya  !

Image

Pelembap Muka Terbaik Memulihkan Kesan SunBurn Dan Kulit Sensitif

Pelembap Muka Terbaik Memulihkan Kesan SunBurn Dan Kulit Sensitif

(By Mrs Fara on 28th Feb 2019)

Assalamualaikum.. hi korang!
Pasti korang mempunyai pilihan pelembap kesukaan dari jenama yang popular di pasaran kan?
Biasanya korang cari pelembap yang macam mana? Sebelum tu, tahukah korang kepentingan
pelembap ini sebenarnya? Krim pelembap amat penting dalam rutin penjagaan kulit harian agar
kulit kekal lembap dan segar, terlindung dari sinaran UV serta kekal berkhasiat dengan nutrisi.
Ia juga dapat mencegah tanda-tanda penuaan dan rekahan kulit.

Ok, tanpa membuang masa…. Produk pelembap atau moisturizer yang Fara nak share adalah
dari HANSAEGEE NATURE iaitu AQUA WHITENING CREAM. Aqua Whitening Cream
sememangnya jenama yang dikenali ramai dengan kepantasan krim pelembap yang berkesan
untuk melembapkan sekaligus memutihkan kulit. Untuk maklumat, produk ini adalah 100% dari
Korea.

Aqua Whitening Cream Bersifat Water Drop
Tekstur Aqua Whitening Cream bersifat WATER DROP , tidak melekit dan sesuai untuk
penggunaan harian. Cara guna pun sangat mudah. ambil sedikit cream kemudian sapukan
dimuka dengan gerakan membulat. Lakukan gerakan membulat sehingga keluar titisan air
kemudian dap dap muka hingga cream meresap kedalam kulit. Teknik betul meratakan Aqua
Whitening Cream :

Selain itu, Aqua Whitening Cream ni boleh dipakai pada waktu siang dan malam, malah boleh
juga dipakai sebelum memakai makeup. Makeup jadi lebih tahan lama dan nampak lebih
glowing. Memang multifunction produk ni! Berbaloi Fara beli.

Setelah di ‘apply’ beberapa saat ke muka, akan nampak seperti titisan-titisan air keluar.
Titisan-titisan air inilah berfungsi mengekalkan kelembapan muka kita sepanjang hari.
Memang cepat meresap ke wajah semasa apply. Rasa tidak melekit membuatkan Fara rasa
lebih selesa sepanjang pemakaian. Selalunya produk jenis pelembap ada rasa sedikit melekit
tapi Aqua Whitening Cream tidak melekit langsung.

Aqua Whitening Cream Terbaik memulihkan kesan
Sun Burn dan kulit sensitif
Disebabkan Fara kerap berjemur di pantai, Kulit Fara mudah kena sun burn dan akan
menyebabkan berlakunya kemerahan dengan cepat. Bila terjadi sun burn mulalah timbul
masalah lain seperti kering dan mengelupas. Nak baik memang ambil masa yang lama. Terasa
gatal dan mengelupas di bahagian pipi membuatkan rasa tidak selesa apatah lagi bila nak pakai
makeup jadi kurang glowing.


Bahan yang ada pada Aqua Whitening Cream seperti Camellia Japonica Seed Oil dan
Niacinamide yang terkandung dalam produk sangat bagus untuk meningkatkan ketahanan kulit
daripada sebarang kerosakan alam sekitar, sekaligus menjadikan kulit kita kelihatan bercahaya,
sihat dan muda.

Untuk kulit yang terdedah pada sinar matahari, Aqua Whitening Cream ini sesuai untuk Fara
kerana ianya mengembalikan keseimbangan kulit agar kekal terhidrat. Aqua Whitening Cream
ringan dan bebas daripada paraben, minyak mineral dan warna tiruan. Aqua Whitening Cream
dapat membantu untuk memberi kelegaan pada kulit beriritasi dan gatal. Ianya juga dapat
melindungi kulit wajah kita dari radikal bebas dan tona kulit akan menjadi lebih sekata.
Alhamdulillah agak serasi dengan Fara.

Bahan Utama Aqua Whitening Cream
1. Camellia Japonica Seed Oil
Pada ketika dahulu Camellia Japonica Seed Oil digunakan sebagai pelembap, hal itu
disebabkan kerana camellia oil mengandung kandungan omega 3, 6, dan 9 yang tinggi
sehingga baik untuk menjaga keanjalan dan kelembapan kulit. Di sisi lain camellia oil juga lebih

mudah menyerap di kulit seperti air. Selain itu camellia oil juga bagus untuk mengatasi
keradangan muka seperti jerawat, kulit kering, mengatasi garis-garis halus, kesan sunburn dan
masalah kulit yang lain. Jadi, tak mustahillah mengapa Aqua Whitening Cream ni cepat
meresap ke wajah sebab menggunakan Camellia Japonica Seed Oil.

2. Niacinamide
Niacinamide merupakan salah satu bentuk dari vitamin B3 yang mana ianya sangat bagus
untuk mengekalkan kelembapan wajah. Niacinamide sering dimanfaatkan sebagai bahan aktif
untuk produk perawatan wajah. Fungsinya sangat banyak, yakni:

*Meningkatkan kelembaban

*Mencerahkan wajah

*Menghilangkan bintik hitam di wajah

*Mengawal lebihan minyak di wajah

*Mengatasi masalah jerawat

*Mencegah tanda-tanda penuaan

Untuk Matlumat Lanjut :
Alhamdulillah, Aqua Whitening Cream serasi dengan kulit muka Fara. Suka bila ianya dapat
mengekalkan kelembapan wajah disamping sekaligus merawat masalah sunburn, tona tak
sekata, dan jerawat yang Fara hadapi. Oh ya, produk ini merupakan 100% dari Korea so hanya
boleh didapati di website HANSAEGEE NATURE sahaja ya.

 🍁Company name: Hansaegee Nature
Image

Perubahan Ketara Setelah Sebulan Menggunakan Pelembap Muka Hansaegee Nature | Aqua Whitening Cream

Perubahan Ketara Setelah Sebulan Menggunakan Pelembap Muka Hansaegee Nature | Aqua Whitening Cream

(By Husniey Husain on 20th Feb 2019)

Hai Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera kalian semua. Macam mana rasanya melangkah masuk ke bulan Februari 2019? Feeling good excited, ke cuma biasa biasa jer. Hehe. Masih ingatkah tentang perkongsian husniey pada bulan Januari yang lepas pasal produk best dari Korea iaitu Hansaegee Nature. Haa pada kali ini izinkan husniey nak berkongsi dengan anda semua tentang perbezaan selepas menggunakan Aqua Whitening Cream selama sebulan lebih.

Sebelum bercerita lebih lanjut husniey kongsikan sedikit tentang fungsi Aqua whitening cream ini ialah membantu melembapkan kulit, merawat tona tak sekata serta paling husniey suka tentang fungsi krim terbaik ini ialah ia turut mencerahkan kulit. Bagi anda yang idamkan kulit putih sihat dan kekal kelembapan yang lama sangat disarankan mencubanya.

Look at the texture! Sejuk je bila apply ke kulit. Husniey suka betul.

Tak lupa dibawa bersama ketika travel 🙂 

Kulit Wajah Husniey Sebelum Menggunakan Aqua Whitening Cream

Mesti para pembaca semua tak sabar nak lihat perubahan kulit husniey setelah menggunakan Aqua Whitening cream selama sebulan lebih ini, sebelum itu jom kita tengok dulu kulit wajah husniey sebelum mengamalkan pemakaian krim. Taaadaaa. Itu dia sila jangan kecam okay!

Sebelum menggunakan Aqua Whitening Cream:
Jelas kelihatan kulit wajah nampak suram kusam dan gelap 😦

Al maklum sajalah husniey baru dapat kesedaran untuk menjaga kulit dengan lebih serius dan memastikan tidak terlepas rutin seharian untuk merawat kulit wajah. Setiap hari kuit kita terdedah pelbagai suasana (kotor, debu, cuaca panas). Ini semua penyebab kulit kita cepat rosak jika tidak dijaga rutin penjagaan harian. Oh ya  pelembap antara langkah penting bagi memastikan kulit kita sentiasa sihat.

Perubahan Ketara Setelah Sebulan Menggunakan Produk Hansaegee Nature

Alhamdulilah.. Serius dan jujur husniey katakan tentang Aqua Whitening Cream ini, memang terbaik dan semakin serasi menggunakannya. Tak sedar dah tinggal sedikit je lagi baki krim. Hehe nah tengok gambar di bawah. Husniey review, mestilah gunakan ia dengan betul dan konsisten sebelum menulis di blog dan memberi pandangan tentang sesuatu produk.

Selepas menggunakan Aqua Whitening Cream:
Kulit tampak bermaya dan lebih cerah

Really in love with this cream.


Rasa teruja setiap kali sapu Aqua Whitening Cream pada kulit muka sebab ia jenis waterbase bukan krim biasa yang kita beli dekat pasaran luar sana tu. Aqua Whitening Cream ini sangat tinggi kualitinya, bila setelah beberapa saat anda sapu  perlahan boleh tengok titisan waterdrop yang keluar dari kawasan muka yang kita sapu tu. Haa lepas tu dap dap tepuk bagi rata ke seluruh wajah. Sejuk je muka ni. Nak apply sebelum menggunakan makeup sangatlah sesuai, makeup jadi lebih smooth.

Sebelum terlupa walaupun produk Hansaegee Nature ini dari Korea tapi anda tidak perlu risau tentang tempoh penghantaran. Kita takkan menunggu lama pun, kejap aje dah sampai ke rumah sebab Hansaegee Nature ada HQ di KL tau. Menarik bukan? Iya tak tipu ini. Jemput tonton video husniey ada share di Youtube.

Saiz: 50 ml 
Sesuai Untuk All Skin Type (Kulit Kering, Berminyak,Berjerawat) 
Fungsi Best: Melembap dan Mencerahkan Kulit. Dari bahan yang terbaik

Rating diberikan untuk produk best: 
4.5 / 5 bintang! 
 

Yeay memang best dan terbaik! Highly recomendded. Will repeat order. 

 

Anda yang teringin nak rawat kulit kusam pada wajah disarankan mencuba. InsyaAllah serasi. Kulit muka husniey juga bukanlah jenis mudah serasi dengan kebanyakan produk, adakalanya lambat juga nak dapatkan kesan positif tapi tak sangka bila kenal dengan produk Hansaegee Nature kulit boleh berubah ke arah lebih sihat. Semoga 2019 ini kulit kita makin cantik sedap mata memandang, barulah meningkat confident level rasa happy nak berhadapan dengan rakan-rakan sekerja dan orang sekeliling.

Image

Pelembab Muka Yang Bagus ~ Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream

Pelembab Muka Yang Bagus ~ Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream

(By Suraya Sulatin on 15th Feb 2019)

Assalamualaikum..
Bila dah tuweeeee ni, I memang kena pastikan kulit muka always hydrated sebab bila kulit kita kering, tu yang makin banyak kedut-kedut keluar and lagi la nampak kulit tak sihat and at the same time nampak lebih berusia dari usia sebenar. Nak keep skin hydrated sebenarnya ada banyak cara. Kena pastikan minum air kosong yang banyak, makan buah-buah, makan veggies and all, takes vitamin, rehat and tidur kena cukup and pakai moisturizer cream yang bagus. Macam dekat Malaysia ni kan sentiasa panas? Lepas tu kalau duduk dalam office, aircond pon boleh buat kulit kering jugak tau? Sebab tu penting sangat sangat untuk keep our skin hydrated. Macam I sekarang dah jumpa satu product bernama Aqua Whitening Cream from Hansaegee Nature. It’s Korean punya product tapi dah lama dah ada dekat Malaysia. Besssstnyaaaaa krim ni. Kenapa la lambat sangat jumpa krim ni. Cis! I masa pakai first time terus jatuh cinta. Haritu masa balik kampung, I bedal kehulu-kehilir naik motor tengah panas rembang, rasa macam mencucuk-cucuk panas sampai ke kulit dalam. I pulak memang jenis senang nak sun-burn. Main Netball 15 minutes tengah panas pon kulit dah macam nak terbakar. I memang paling skeptical dengan any brand Moisturizer Cream sebab I tau kulit I jenis super dry include T Zone tu… Walaupon muka I takde masalah acne, pigmentation and all, tapi silap sikit pon, kulit I cepat kering. Kulit kering ni lah buat kita nampak tua tau? Macam I kalau cuci muka beria and buat scrub pon sometimes rasa kering dia tu sampai effect merekah-rekah la especially lepas buat facial and buang segala-mala white head/black head. Tu yang I malas tu, but with Aqua Whitening Cream from Hansaegee Nature ni, dah takde masalah dah. Krim ni langsung takde rasa melekit-lekit. Tu yang best tu. Lepas pakai kan, sejuuuuuuuk je rasa muka. Fresh sangat!
My very best friend now. Can’t live without this Aqua Whitening Cream from Hansaegee Nature

Krim ni supper moist. Untuk sesapa yang ada masalah kulit kering macam I or nak hilangkan kesan merah-merah terbakar sebab sun-burn memang paling bagus pakai krim ni. Cara nak pakai senang je. Ambik la krim tu sikit dengan jari, letak pada muka. Lepas tu massage slowly and do ‘patting’. Tepuk-tepuk manja dekat muka so that krim tu akan absorb masuk dalam kulit. Nanti kan, immediately after a few massage nkorang akan nampak macam ada water drop dekat kulit, punyalah moist. Bila korang pakai krim ni, it will keep kita punya muka lembap sampai whole day. Pakai lepas cuci muka. Malam, korang pakai double amount from siang. Nanti esok pagi rasa fresh sangat. Let say kulit korang jenis berminyak, takde masalah. Pon boleh pakai sebab texture krim ni ialah ‘air’ dan bukan ‘minyak’. So takde masalah. Rasa lekit-lekit macam typical krim lain tu memang takde langsung so rasa lebih selesa. One more I perasan, sejak I pakai krim ni, memang kulit terasa lebih firm. Best sangat sebab niat nak lembapkan kulit lepas tu package dapat kulit yang lebih firm pulak. I pon baca la ingredient apa yang ada dalam krim ni buat muka I lebih firm, rupanya dalam dia ada Niacinamide. Niacinamide ni memang bagus untuk mencerahkan dan firm kan kulit. Baaaagus!
All skin type boleh pakai tau? Oily ke, dry ke, combination skin ke semua boleh pakai. If sesapa yang dalam usaha nak repair skin sebab salah pakai product ke, terbakar kulit etc pon boleh pakai Aqua Whitening Cream from Hansaegee Nature ni.
Texture dia very light. One more, krim ni takkan sumbatkan pori-pori kulit kita. Macam I kan? Kekadang krim yang duluuuu I pernah pakai, walaupon rasa macam kulit bersih tapi bila sesekali buat facial nah kau, memang nampak la pori-pori kulit tersumbat. Tak sihat OK kalau pori-pori tersumbat. Macam mana kulit nak bernapas?
 
Cuaca dekat Malaysia ni panas, memang kena pakai pelembap tau? Walaupon kerja dalam aircond, kita rasa macam tak kena panas, takyah beria pakai pelembap. Salah sangat tu. Aircond pon boleh buat kulit kering tau? Krim ni mengandungi “Camellia Japonica Seed Oil”. Kalau nak tau more, korang boleh Google sendiri tapi I share sikit apa khasiat dan kehebatan Camellia Japonica Seed Oil ni sebab tau bukan semua rajin macam I hahahaha. It contain Vit A, B and E which is melindungi kulit dari pigmentation and kering. Non-comedogenic – so orang kulit sensitive pon boleh pakai serta mengelak jerawat dari tumbuh and most important, bahan paling bagus untuk melembapkan kulit sehingga kelapisan kulit yang paling dalam. Amacam, best kan?
Boleh nampak dekat sini, krim ni memang light. Korang boleh try pakai dengan tangan macam ni. Immediate rasa soothing tau? Sejukkkk je.
Ok close up sikit. One more, I nak share. Krim ni jugak mengandungi Niacinamide. Apa kelebihan Niacinamide ni? Niacinamide ni mengandungi Vitamin B3 yang boleh mengawal kesan penuaan, mengurangkan garis halus serta memperbaiki permukaan kulit yang lemah.
Lepas a few second I massage krim ni dekat kulit, terus nampak butir-butir air dipermukaan kulit. Krim ni melembap kulit secara mendalam tau? Terasa lembap kulit and sejuk je.
Let’s zoom in sikit Aqua Whitening Cream punya texture. As korang boleh tengok, the texture memang langsung tak melekit.
And a few second after kita sentuh this cream, clearly we can see a water drop dekat finger kan? So this cream memang watery and sangat moisture
Thank you for keep my skin moist
Image

Tips Muka Sentiasa Lembap dan Cerah, Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature Jawapannya

(By Nadia Johari on 15th Feb 2019)

hai assalammualaikum

Tips Muka Sentiasa Lembap dan Cerah, Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature Jawapannya

Tips Muka Sentiasa Lembap dan Cerah, Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature Jawapannya – Walaupun nad seorang surirumah, jarang keluar, nad tetap jaga muka, tetap pakai basic skincare routine supaya muka sentiasa cantik berseri. Paling penting jangan lupa pakai moisturizer muka tau, sebab moisturizer tu la buatkan muka kita jadi lembap dan tak kering. Kalau korang ingat atau nampak moisturizer yang nad guna sekarang, moisturizer Aqua Whitening Cream dari Hansaegee Nature, nad ada post dekat facebook dan instagram, pernah juga cerita  di blog, boleh tekan link SINI, memang dah jadi peneman setia nad sekarang moisturizer ni. Aqua Whitening Cream ni la rahsia yang buat muka nad sentaisa lembap dan cerah.

Aqua Whitening Cream, berasakan water drop

Kalau sebelum ni, nad kongsi berkenaan produk tu, kali ni nad nak share perubahan yang nad alami setelah sebulan menggunakan Aqua Whitening Cream dari Hansaegee Nature ni.

Kulit semakin lembap dan Cerah
Kalau sebelum ni, nad memang jarang pakai moisturizer, sebab kebanyakan moisturizer buat muka jadi melekit dan berminyak. Tapi sejak pakai Aqua Whitening Cream, muka nad jadi lembap selalu walaupun cuaca panas terik. Muka dah tak kering dan makin bertambah cerah. Aqua Whitening Cream ni jenis water drop, bila sapu je akan keluar titisan air. Titisan air tu la yang membuatkan muka lembap selalu, dan ia meresap dengan lebih cepat dan tidak melekit.

Muka makin anjal dan glowing

Bila nak keluar, nad tak lupa sapu Aqua Whitening Cream, bagi memberi pelindungan kulit muka dari cahaya matahari. Nak keluar menghadap cuaca panas terik  pun dah tak risau.

Kulit jadi glowing dan anjal
Dengan kandungan Niacinamide; penggunaan konsisten bukan saja dapat melembapkan kulit, ia juga dapat mengembalikan keanjalan kulit dengan mencegah penuaan. Memang setiap hari, nad akan sentuh kulit muka nad, perempuan biasalah, kalau kulit dah cantik nak sentuh je..hehe. Nad rasakan kulit nad bertambah lembut dan tak kasar. Bila muka dah lembap ni, memang dia buat muka makin anjal dan glowing. Kalau sebelum ni, nad buat video pun teragak-agak, tapi sekarang, nak video untuk tutorial makeup ke, atau apa-apa la tanpa pakai makeup pun confident giler..hehee.

Jerawat hilang dan tiada kesan parut
Bestnya, Aqua Whitening Cream ni,juga mampu merawat kulit muka kita. Kandungan ekstrak herba dalam bahan produk ini berupaya membaikpulih dan merawat masalah kulit kering, tona tidak sekata, kulit radang sebab sunburn atau kulit sensitif yang kemerah-merahan (redness).

jerawat, kemerahan hilang sedikit demi sedikit

Haritu, tiba-tiba je jerawat keluar, mungkin nad tertekan, yela dengan kerja, dengan anak lagi dan tak cukup rehat. Nad memang sentiasa pakai Aqua Whitening Cream ni sebab ia juga berfungsi untuk merawat. Setiap hari tak kira siang dan malam nad pakai aqua ni, dan tak sangka, jerawat yang ada ni mengecut dan hilang tanpa meninggalkan bekas pun..seronok giler..yela selalu kan kalau ada jerawat, mesti tinggalkan parut..

Aqua Whitening Cream sebagai asas makeup

Aqua Whitening Cream Sebagai Asas Makeup
Kalau sebelum ni, nad keluar, mesti pakai makeup tebal-tebal sikit, semenjak pakai Aqua Whitening Cream, setiap kali keluar, sebelum makeup, nad akan apply dahulu Aqua Whitening Cream ni jadikan dia sebagai basic makeup. Selain nak lindung kulit  kita dan bagi lembap, Aqua Whitening Cream mampu buat makeup kita tahan lebih lama. Muka pun nampak cantik je, makeup sekata je dari pagi sampai ke malam.

Krim berwarna putih yang ringan dan tidak melekit

Titisan air yang keluar akan meresap ke dalam kulit

Kandungan utama Aqua Whitening Cream :
Camellia Japonica Seed Oil
– Non-comedogenic; tidak menghalang liang pori, merawat kekeringan dan kerosakkan kulit kerana sunburn atau redness (kemerah-merahan) dengan menyalurkan kelembapan jauh ke dalam lapisan kulit wajah
– Niacinamide (juga dikenali sebagai Vitamin B3)
Membaiki tona kulit wajah dengan mencerahkan, membersih dan menganjalkan semula kulit kau orang. Kesan ini dirumuskan dengan ekstrak herba yang memberikan penembusan jauh ke dalam kulit, so kulit kau orang tampak lebih berseri !

Bahan utama lain: Water, Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane, Glycerin, Pinus densiflora leaf extract, Sodium chloride, Angelica acutiloba root extract, Cnidium officinale root extract, Paeonia albiflora root extract, Rehmannia chinensis root extract, Prunus armeniaca (Apricot) kernel oil, Betaine, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, DMDM Hydantoin, Perfume, Gardenia florida fruit extract.

Banyak Kebaikan Aqua Whitening Cream

Fungsi dan Kebaikan Aqua Whitening Cream:
– Memberi kesan kelembapan yang tinggi ke kulit sepanjang hari
– Segarkan semula kulit – Kulit anda berasa sejuk & lembut
– Kawalan lebihan minyak / sebum
– Pemutihan kulit
– Menghidratkan kulit anda.
– Meningkatkan nada kulit yang tidak sekata
– Mencerahkan nada kulit
– Menenangkan kulit sensitif dan kulit yang kukuh
– Pembaikan kemerahan dan kulit terbakar yang rosak
– Bahan semulajadi, tumbuhan, menenangkan kulit
– Boleh digunakan pada waktu pagi sebelum memakai make up
– Digunakan waktu pagi dan malam

Untuk pengetahuan korang, produk Hansaegee Nature yang berasal dari Korea ini telah lama berada di Malaysia tau. Kebanyakan produk mereka banyak mendapat feedback positif. Nad pakai ni pun sebab nampak feedback kawan-kawan. Nad pun share la pengalaman dan perubahan nad alami ni dekat korang pulak. Setiap skincare yang kita guna mestilah dipakai sekerap mungkin dan konsisten kalau nak hasil yang memuaskan. Memnag nad syorkan moisturizer ni dekat korang.

 

 🍁Company name: Hansaegee Nature
Image

Aqua Whitening Cream : Pelembap Muka yang mencerahkan kulit wajah

Aqua Whitening Cream : Pelembap Muka yang mencerahkan kulit wajah

(By Ecadwinkyasha on 12th Feb 2019)

Aqua Whitening Cream by Hansaegee Nature | Assalammualaikum korang semua. Lama sangat tak bersiaran kan dak Eca ne, yelahhh awal tahun ni cikgu-cikgu busy sikit dengan aktiviti awal tahun especially SUKAN. Memang tak lepaslah sukan tu dalam takwim tahunan sekolah Eca dan dak Eca tu sendiri busy dengan Kejohanan Bola Baling selama 3 hari kat padang. Dah namanya padang, sah-sah akan SUNBURN. Yes, muka polos dak Eca tu bertukar tone kalerr uolss.

Sunburn kat hidung Eca tu, panas tau!
Nasiblah jumpa satu produk dari Korea iaitu Aqua Whitening Cream by Hansaegee Nature. Aqua Whitening Cream ini merupakan produk yang khusus untuk melembapkan dan memperbaiki tona kulit wajah (macam sunburn dimuka Eca tu lahaiiiii!). Menarik dengan Aqua Whitening Cream ini ialah ianya boleh digunakan sebagai krim pelembap siang dan malam. So, agak jimat malah lebih menguntungkan pengguna.
Rumusannya :
Aqua Whitening Cream : 4M – Merawat, Melembap, Mencerah dan Menjimatkan.

Introducing Aqua Whitening Cream to you!
Untuk pengetahuan korang, Aqua Whitening Cream merupakan produk dari Korea. Ramuan yang terdapat dalam produk ini adalah :
Camellia Japonica Seed Oil
Non-comedogenic:  tak menghalang liang pada kulit, tidak menyumbang kepada jerawat.Selain itu ianya juga membaikpulih kekeringan dan kerosakkan kulit akibat ‘sunburn’ dan yang penting sekali ianya boleh memberi kelembapan jauh ke dalam lapisan kulit yang paling bawah.

Niacinamide (juga dikenali sebagai Vitamin B3)
Bahan ini membantu memperbaiki tona kulit disamping mencerah, membersih dan menegangkan kulit.Kesan ini dirumuskan dengan ekstrak herba yang memberikan penembusan dalam kulit, mengembalikan dan menstabilkan tahap kelembapan dalam kulit dan membuat kulit yang lebih jelas menjadi semakin berseri.

Bahan lain : Water, Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane, Glycerin, Pinus densiflora leaf extract, Sodium chloride, Angelica acutiloba root extract, Cnidium officinale root extract, Paeonia albiflora root extract, Rehmannia chinensis root extract, Prunus armeniaca (Apricot) kernel oil, Betaine, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, DMDM Hydantoin, Perfume, Gardenia florida fruit extract.

Cara Menggunakan :
Sebelum korang mula menggunakan produk ini, korang boleh try sapu sedikit krim diatas tangan. Calit dan sapu sehingga adanya titisan air. Eh, jangan risau sebab tu bukan air peluh tapi kesan krim tersebut. Calit sehingga krim menyerap ke dalam kulit. So, boleh sapu pada muka dan leher. Untuk penggunaan pada waktu malam, korang boleh sapu sehingga dua kali untuk kesan lebih ketara pada kulit wajah.

Simple je cara guna..Calit kat muka dan sapu sehingga krim menyerap ke dalam kulit wajah
Mudahkan!. Lebih-lebih lagi bagi Eca yang bertugas 24jam (cikgu merangkap warden) konfirm sangat sibuk. So, memudahkan diri sendiri apatah  Eca tak suka ‘heavy makeup’ ke sekolah, calit sahaja Aqua Whitening Cream, kulit wajah lebih cerah dan glowingggg gitu.

My routine is simple but I still look glowing gituuu~

 🍁Company name: Hansaegee Nature
Image

Tips Penjagaan Muka | Merawat, Melembapkan & Mencerahkan Kulit Wajah ~ Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream

Tips Penjagaan Muka | Merawat, Melembapkan & Mencerahkan Kulit Wajah ~ Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream

(By Jun Zie on 01st Feb 2019)

Assalammualaikum

Kalau kau orang ada follow Ju dekat Instagram, lately Ju sering kongsi dekat media sosial pasal produk pelembab dari Hansaegee Nature; Ju salah seorang yang pantang dengar mana-mana produk kecantikan dari Korea, asal tahu mesti nak cuba jugak sebab tak pernah kecewa dengan hasil yang diperolehi bila konsisten dengan produk mereka ni hehe. Jika kau orang seperti Ju yang mementingkan kesihatan dan kecantikan kulit wajah luar dan dalam, jom baca ni !

Tips Penjagaan Muka | Merawat, Melembapkan & Mencerahkan Kulit Wajah ~ Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream

Hansaegee Nature ni adalah jenama penjagaan kulit atau skincare sejak 2011 yang terletak di Malaysia tapi semua produk berkualiti tinggi dia orang pasarkan ni di import dan dibuat 100% dari Koreatau. Bahan-bahan pembuatan produk sememangnya diluluskan dan selamat digunakan sebab matlamat dia orang adalah memberikan kualiti terbaik dan jaminan keselamatan kepada semua pengguna skincare Korea ni. Salah satu keistimewaan dengan brand Hansaegee Nature ni, produk dia orang takda jual dekat mana-mana outlet melainkan hanya dijual dan didapati daripada outlet Hansaegee Nature tu sendiri.

Jenis : Mencerahkan dan Melembapkan
Kegunaan : Muka dan Leher
Tekstur : Krim berasaskan titisan air
Isipadu : 50ml, Saiz 65 x 65 x 55 (mm)
Waktu Pakai : Siang dan malam selepas cuci muka

Melembapkan Kulit Wajah

Hansaegee Nature AQUA WHITENING CREAM ; krim pelembap dilancarkan sejak 2016 di pasaran Malaysia dan masih trending sehingga 2019 ni dikalangan pengguna setia dan pengguna baru, so bila Ju dapat peluang untuk cuba kira seronok lah sebab produk Korea kot ! Negara terkenal dengan bahan semula jadi untuk mana-mana produk kecantikan yang dia orang hasilkan hehe. Tengoklah penduduk dia, semua muka mulus even umur dah mencecah 40-an, fuh !

Uniknya Aqua Whitening Cream ni adalah tekstur krim bila sapu dekat muka akan hasilkan titisan air atau water drop, dimana titisan air ni mudah resap di lapisan kulit wajah kau orang dan mengekalkan kelembapan berpanjangan.

Merawat Kulit Kering, Sunburn, Redness

Bukan sekadar memberikan kelembapan kulit malah kandungan ekstrak herba berupaya membaikpulih dan merawat masalah kulit kering, tona tidak sekata, kulit radang sebab sunburn atau kulit sensitif yang kemerah-merahan (redness). Sebab tu kalau kau orang ada masalah dekat senarai ni, krim ni best dan terbaik untuk kau orang gunakan.

Kandungan utama Aqua Whitening Cream :

*Camellia Japonica Seed Oil

Non-comedogenic; tidak menghalang liang pori, merawat kekeringan dan kerosakkan kulit kerana sunburn atau redness (kemerah-merahan) dengan menyalurkan kelembapan jauh ke dalam lapisan kulit wajah

*Niacinamide (juga dikenali sebagai Vitamin B3)

Membaiki tona kulit wajah dengan mencerahkan, membersih dan menganjalkan semula kulit kau orang. Kesan ini dirumuskan dengan ekstrak herba yang memberikan penembusan jauh ke dalam kulit, so kulit kau orang tampak lebih berseri !

Water, Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane, Glycerin, Pinus densiflora leaf extract, Sodium chloride, Angelica acutiloba root extract, Cnidium officinale root extract, Paeonia albiflora root extract, Rehmannia chinensis root extract, Prunus armeniaca (Apricot) kernel oil, Betaine, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, DMDM Hydantoin, Perfume, Gardenia florida fruit extract.
Cara Penggunaan 
 
Masa sesuai nak gunakan Aqua Whitening Cream ni bila kau orang dah siap cuci muka sebelah pagi atau sebelah malam; kalau kau orang jenis pakai toner macam Ju ni, apply lepas dah siap pakai toner. Nak pastikan krim ni rata dan meresap dengan betul ke dalam kulit wajah kau orang, kena sapu secara ke atas atau upward perlahan-lahan. Tekstur krim ni lembut dan mudah serap so kau orang tak perlu gosok kuat sangat.  Beberapa saat lepas kau orang sapu tu akan keluar titisan air, just teruskan saja sapu rata sampai air tu hilang dari kulit luaran wajah kau orang hehe. Pendek kata dah  boleh jadikan produk Hansaegee Nature sebagai tips penjagaan muka kau orang.

Tanpa Mekap

AQUA WHITENING CREAM sebagai Make up Basic
Ju bekerja di ofis yang berpenghawa dingin dan tu salah satu sebab selain dari faktor cuaca tak menentu buat kulit muka Ju kering malah mekap Ju pun tak tahan tau huhu. So apa Ju buat ialah sebelum apply rutin mekap, Ju gunakan Aqua Whitening Cream sebagai basis mekap hehe. [Rujuk sini : Tutorial | Guna Aqua Whitening Cream sebelum apply rutin Make Up] Setiap kali apply, Ju suka calit banyak-banyak haha sebab Ju addict dengan bau dia, wangi ! Sebenarnya tak perlu banyak pun, bergantung kepada jenis muka dan masalah kulit kau orang. Ju nasihatkan guna sekerap mungkin dan konsisten kalau nak hasil yang memuaskan
Tekstur krim berasaskan titisan air ni bukan saja mudah serap, malah ringan, tidak berminyak dan tidak melekit sebab tu mudah Ju nak jadikan sebagai  basic mekap setiap hari. Hasilnya, mekap Ju tahan dari pagi hingga ke petang pada masa sama maintain glowing !

Dengan Mekap : Nampak tak hasil dia glowing ?

Mencerahkan Kulit Wajah

Nak keluar menghadap cuaca panas terik  pun dah tak risau dengan kulit kemerah-merahan atau sunburn sebab tak kira pagi atau malam, Ju konsisten apply setiap hari AQUA WHITENING CREAM untuk elak muka rasa perih bila berada diluar. Lagi-lagi nak masuk umur 30-an ni, penjagaan kulit wajah perlu dititikberatkan luar dan dalam. Dengan kandungan Niacinamide; penggunaan konsisten bukan saja merawat dan melembapkan kulit kau orang malah mencerahkan dan mengembalikan keanjalan kulit dengan mencegah penuaan. Saiz kecil dan mudah bawa ke mana-mana memudahkan Ju juga nak apply bila Ju perlukan. Jenis packaging pun tahan lasak, so kalau terjatuh tak perlu risau dengan kerosakan luaran.
Produk ni tak kira peringkat umur mahupun lelaki atau perempuan boleh pakai tau so boleh lah jadikan hadiah juga kepada yang tersayang sambil kau orang guna tu hehe. Bagi kau orang yang belum purchase lagi, hubungi Hansaegee Nature sekarang menerusi web yang Ju sertakan dihujung entri ni. Seperti yang Ju mention di awal tadi, produk Hansaegee Nature hanya boleh diperolehi menerusi outlet mereka sahaja tau, takda jual tempat lain !
 🍁Company name: Hansaegee Nature
Image

Beauty Tips : Suggestion for Breakout, Acne or Pimples

Beauty Tips : Suggestion for Breakout, Acne or Pimples (By Hansaegee Nature on 12th March 2019)

Do you have this experience..? 🤔 Yesterday skin look good..today, breakout, pimples problems? In this article, we are going to share with you some of the causes of breakout and acne at different part of the face.

1. FOREHEADS

forehead.jpg

The forehead is one of the most common area where pimples and acne appear. Besides skin condition, stress and not enough sleep might caused acne. Although scientists don’t know how exactly the stress will worsen the acne, but studies believe these will have to do with some link between stress and hormones in body.

Suggestion :  Try to do more exercise in the morning or evening. Physical exercise also considered important for maintaining mental fitness, and it can reduce stress. Besides, try pampers yourself by doing aloe & moisture mask before sleep. Get calm and soothing skin — have a good sleep!

hidayaharmanii_ - Aloe Mask 9th Aug 2018

 

 

2. FACIAL AREA

3.jpg

When talk about acne at face, some studies show that this is related with the disruption with your endocrine system. Which overstimulate the oil glands and clog pores. In such case, we are focusing more on the way to minimize and treat acne by :

Suggestion : Wash your face in the morning and again in the evening. For daily cleansing routine (in the morning). Clean your face using cleanser like Aloe AC Clean Bubble Cleanser – it provide deep clean face with moisture effect.  While during evening time, (No matter makeup or not) Make sure 2 steps cleansing process :  suggest clean pores with cleansing oil and follow by Bubble Cleanser. No more clogged pores, acne gone easily

aloeaccleanser24thdec18.jpg

 

 

3.FROWN (between eyebrown)

2.jpg

Acne or pimple at frown (between eyebrown) are so embarrassing. One of the reason is unhealthy foods consumed.  In other words, it related with the daily diet consumed.

Suggestion : Reduce the consumption of processed foods & refined sugar. Studies show that foods high in sugar will cause spikes in your body’s insulin levels that further exacerbate inflammation.

too-much-sugar.jpg

 

 

 

4. Cheeks (Both Side)

4.jpg

Why Pimples at both cheek sides ? One of the reason always touch face with dirty hand. 

Suggestion: Besides wash hand frequently, always clean handphone screen & and do not touch face directly with hand. 🙂

clean hp

 

 

Extra Tips : Apply Moisturizer

keep moisture

Extra tips : Always keep moisture skin day and night.

Skin expose to hot weather will result in enlarged pores produce excess oil & sebum. To solve this, apply water drop moisturizer Aqua Whitening Cream day & night , can keep skin fresh, moisture deep into lower layer skin, will minimize pores, control excess oil & sebum production.

At Hansaegee Nature, always healthy skin.

 🍁Company name: Hansaegee Nature

Image

Kesan Selepas Penggunaan Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature

Kesan Selepas Penggunaan Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature

Saturday, January 26, 2019 (by Fiza)

Assalamualaikum .

Hello =)

Hi korang!, ingat tak hari tu fiza ada kongsikan pasal moisturizer from Korea, Aqua Whitening Cream Hansaegee yang fiza cuba tu? Sampai hari ni fiza masih menggunakan moisturizer tu, sumpah best giler !

Korang yang nak tahu lebih lanjut berkenaan produk ni tekan link ni eh sebab dalam entry kali ni fiza cuma nak update pasal keberkesanannya pada kulit muka fiza selepas menggunakan hampir 4 minggu. eh excited pulak ni ha nak cerita ni.haha.

Kesan Selepas 4 Minggu Penggunaan

1. Parut makin pudar

Kat bawah dagu fiza sebelum ni ada parut hitam yang terang benderang kelihatan sebab salah sendiri geram sangat tengok jerawat menyinggah, fiza picit. Akibatnya, jadi berparut dan lama pulak nak hilang. Cream muka yang fiza guna sebelum ni tak berkesan pada kulit muka dan parut still nampak kehitaman. tahu tak, antara parut dan jerawat, parut lagi buat worse tau .hukkk.

So , fiza pun dengan harapan yang tinggi cuba pulak Aqua Whitening Cream ni pulak untuk tujuan yang sama, nak bagi pudar dan hilangkan parut jerawat tu. Bila gunakan produk yang kandunganya diperbuat daripada bahan semulajadi dan selamat ni, apa yang penting perlu sabar untuk tunggu result dia. Dan kesabaran fiza memang tinggi demi nak nyahkan kau wahai parut. 4 minggu lebih fiza gunakan setiap pagi dan malam (malam ni ada jugak time tak pakai). Fiza tak pakai produk lain selain cleanser dan moisturizer ni je dan Alhamdulillah result dia makin nampak . Happy tahu!

see, parut dah makin pudar kan. yayyy! Muka pucat sikit sebab tak pakai pape, calit lipstick je sikit tu.hee. Moisturiser ni memang tujuan utamanya adalah untuk mencerahkan, so bila kita guna dengan konsisten, kesan parut dan cela di wajah pun akan dapat dirawat sama 🙂

2. Tona kulit muka makin cerah sekata

Rasanya semua orang nak kulit muka yang sekata dan cerah berseri kan. Antara kandungan yang terdapat dalam Aqua whitening Cream ni ialah Niacinamide yang bertindak sebagai agent pemutihan untuk membaiki tona kulit tidak sekata serta mampu membersihkan kulit dari dalam untuk kelihatan cerah dari luar. Hasilnya, muka fiza kalau tak pakai bedak pun dah rasa confident sekarang! Kulit rasa cerah dan berseri je. Oh btw, bila fiza tak pakai bedak  or makeup kat ofis, memang habis la kawan-kawan fiza akan dihujani dengan pertanyaan ‘ eh korang, muka fiza OK tak ni kalau tak pakai apa-apa?’ hahaha. Kawan fiza jenis jujur semuanya, kalau OK means OK la tu, kalau tak OK, memang dorang akan bagi respone jujur, ‘tak Ok la fiza’:p So now, lepas solat kat ofis, tak pakai pape kat muka pun tak risau dengan kulit kusam tak sekata dah. Alhamdulillah.

memang gambar semua dalam kereta sebab nak lighting cantik punya pasal.Hikss

3. Kesan kemerahan di pipi makin kurang dan dah tak pedih

Redness ni start jadi kat muka rasanya lepas berpantang hari tu, fiza tersilap pakai skincare yang tak sesuai dengan kulit muka.Huwaa. Dah la jadi merah, lepas tu pedih giler bila duk bawah cahaya matahari walaupun sekejap. Alhamdulillah, now muka dah tak pedih perit dah. kesan merah still ada cuma dah makin OK, nampak macam pakai blusher pulak.heee
Kandungan Aqua Whitening Cream ni yang ada Camellia Japonica Seed Oil memang bertujuan untuk membaiki dan merawat kemerahan serta sunburn kulit.

Ok, itu 3 kesan yang memang nampak sangat perubahannya pada muka fiza lepas menggunakan moisturizer ni. Fiza recommended sangat-sangat pada korang untuk gunakannya sebagai skincare harian. Kalau kulit muka takde masalah pun, gunakan untuk mengekalkan kelembapan kulit.

Apa yang bestnya lagi, teksturnya sangat soft dan lembut namateyyy! pakai kat muka ringan dan tak rasa macam kita tepek pape kat muka. Haha. Memang betul-betul semulajadi, bau pun takde tau.

So korang apa lagi, cepat dapatkan Aqua Whitening Cream daripada Hansaegee Nature ni untuk penjagaan kulit muka yang selamat dan berkesan! Cuba sekali comfirm jatuh cinta tauuu

INFO LANJUT 
 
Company name: Hansaegee Nature 
Image

Beauty Tips To Make Skin Brighter

Beauty Tips To Make Skin Brighter  (By Hansaegee Nature on 27th Feb 2019)

Hi, remember the Tips Kecantikan : Cara Guna Pelembab Muka Yang Betul we share before? Today, we are going to share some of the beauty tips to make skin brighter. There are few suggestion tips , lets see how many of it you try before? 🙂

Drink Warm Lemon Water 

1-morning-photo-of-lemon-water.jpg

Start your day with a cup of warm lemon water : Just a small slice of lemon will do. As most of us know, lemon is rich source of vitamin C, lemon juice protects the body from Immune system deficiencies. Drinking lemon juice with warm water every morning also help in reduce skin from black spots & blemishes.

Clean face 2 times daily

ac-aloe-bubble-cleanser-4th-march-2019.jpg

Cleansing your face at least 2 times a time (morning and evening) is vital to maintain a fresh skin. Choose a facial cleanser come with natural ingredients and able to deep clean pores, remove excess sebum & moisture skin. Remember to pat the skin dry with a soft towel after that.

Use Brightening & Moisture Mask

facial mask.jpg

Face masks are one of the skin care routine which help you to improve the skin condition. Moisture your skin once a week with facial mask, favorable mask content with high Aloe Vera Ingredient. As the right face mask can help hydrate skin, remove excess oils and help improve the appearance of your pores. Making Skin brighter and more moisture.

Apply Moisturizer

Aqua whitening cream 17th Feb 2019

Applying moisturizer is one of the important part in making brighter skin. Apply the moisturizer correctly will boost hydration in your skin, prevents dullness and creates a protective layer of moisture that last whole days. Pick moisturizer with Niacinamide ingredients and water drop based — will bring out the effect on balance & brighten skin tone.

Do Skin Exfoliation Once a week

beauty-clinic-mediheal-model.jpg

Exfoliating is the process of removing dead skin cells from the surface of your skin using a chemical, granular substance, or exfoliation tool. This process is important to remove dead skin cells from your skin and bring out brighter appearance.

Day Cream with Sun Protection

mimin817thjan19.jpeg

Apply Sun Cream or Day Cream with sun protection like Gold Nano CC Cream (with SPF 50PA+++). Since it can protect our skin against sunburn and prevents premature skin ageing. This can protect your skin, brighten and balance skin tone naturally

6 Essentials  Beauty Tips to make face and skin brighter Clearer and Glowing.

At Hansaegee Nature, always healthy skin.

 🍁Company name: Hansaegee Nature