Image

Pelembab Muka untuk Kulit Kering – Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream

Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream Untuk Kulit SunBurn & Redness

Wednesday, July 24, 2019

Assalamualaikum readers…

Ummizarra kini kembali bersiaran. Rindu sangat tau. Sepanjang mengandung sehingga habis pantang punya lama tak update.

Hari ni, nora nak share pengalaman nora menggunakan produk kecantikan dari jenama Hansaegee Nature iaitu Aqua Whitening Cream dari Korea. Yelah kan sebelum ni mengandung tak terjaga kulit muka sendiri. Naik jeragat, kering dan sometime mengelupas.

Bagi mengembalikan kulit seperti sebelum ini dan agar menjadi lebih baik, nora nak share dekat korang pelembap yang kaya dengan air.

Jenama Hansaegee Nature merupkan produk kecantikan dari Korea. Nora telah menggunakan salah satu produk kecantikan dari jenama Hansaegee Nature ini ialah Aqua Whitening Cream.

Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream

Aqua Whitening Cream merupakan krim pelembap yang kaya dengan air. Ianya juga boleh membantu merawat kesan sunburn, atau muka merah-merah disebabkan kesan panas matahari. Krim pelembap yang kaya dengan air ini tidak melekit selepas apply di muka. Lakukan beberapa urutan secara putaran dan akan kelihatan titisan air terbentuk pada kulit dalam beberapa saat dan akan diserap ke dalam kulit sepenuhnya.

“Aqua Whitening Cream”.

It is a Moisturizer. It repair Sunburn & Redness Damage Skin well

and Super Deep Moisture Skin with Water Drop”

Kesan daripada sapuan Aqua Whitening Cream akan membuatkan kulit berasa segar dan tidak melekit. Sesuai digunakan ketika cuaca panas dan membantu merawat semua jenis kulit seperti kulit kering, kemerahan atau sun burn, kulit yang sensitif dan berjerawat, kulit berminyak, tona kulit tidak sekata serta membantu menghilangkan garisan kedutan di wajah.

Fungsi Aqua Whitening Cream

Fungsi utama Aqua Whitening Cream adalah :

  • Kesan penghidratan yang unik
  • Menyegarkan semula kulit
  • Water drop” memberikan kelembapan pada kulit dan tidak melekit
  • Mempunyai agen pemutihan pada kulit
  • Merawat kesan sunburn atau kulit kemerah-merahan.
Kesan Utama Bahan
Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream dirumuskan dengan ekstrak herba yang kaya dengan air mampu menembusi lapisan kulit dan membaiki kulit. Ia mengandungi kandungan seperti berikut :
Niacinamide, Ekstrak Root Angelica Acutiloba, Minyak Benih Camellia Japonica,

Ekstrak Cnidium Officinale Root, Ekstrak Buah-buahan Florida Gardenia,

Ekstrak Root Paeonia Albiflora, Ekstrak Daun Ekstrak Pinus Densiflora,

Prunus Armeniaca (Apricot) Minyak Kernel, Ekstrak Rehmannia Chinensis

dan sebagainya.

 

Aqua Whitening Cream mempunyai tekstur yang lembut dan smooth jerk serta mudah sangat ia meresap ke dalam kulit. Krim pelembap ini berwarna putih dan ia ringan sehingga boleh membentuk water drop. Selepas sapuan, ia mudah meresap ke dalam kulit sebab water drop based dan tidak melekit.

Bagi Nora ia sangat berbeza dengan moisturizer lain yang pernah Nora guna sebab terasa melekit. Tetapi Aqua Whitening Cream dari Hansaegee Nature nyata berbeza dengan pelembap yang lain kerana krim ini sangat ringan dan kelihatan jernih ala-ala milky. Apply pada kulit dan rub slowly sehingga ia akan kelihatan titisan air pada permukaan kulit seperti gambar di atas. Lepastu korang dap dap je sampai betul-betul meresap terus ke dalam kulit.

Packaging

50ml

Price

RM148.30

Cara Penggunaan

Selepas cuci muka, keringkan kulit dan apply Aqua Whitening Cream. Sapu rata keseluruh muka dan leher dengan cara urutan putaran dan buat dap dap sampai meresap dalam kulit. Lihat gambar dan video di bawah nanti ye.

My Thoughts
 
So far Nora suka sangat dengan moisturizer ni sebab tak melekit lepas apply dekat muka. Paling best ada fungsi whitening dan bila apply ada rasa macam cooling sikit rasa smooth dan soothing je.
Sangat sesuai untuk kulit muka yang sensitif dan mudah kena sunburn. Lagi sekarang musim cuaca panas, membantulah sikit kulit muka ni kan. Boleh pakai untuk rutin pagi dan malam. Apply sebelum makeup pun ok boleh jadi macam primer gittew.
Repurchase
 
Ofcoz YES

Sekarang ni macam-macam jenis skincare ada di pasaran tak kira datangnya dari western, korean, taiwan, japan dan masing-masing ada kelebihan tersendiri. Apa yang menjadi keutamaan sebagai pengguna perlu pastikan keadaan kulit masing-masing dan korang akan tahu apa yang diperlukan oleh kulit korang.

Nora recommended korean product dari Hansaegee Nature dan korang boleh lihat banyak lagi produk yang dikeluarkan jenama ini.

 🍁Company name: Hansaegee Nature
Image

Blog : simple tips yang buatkan kulit wajah kita makin cerah dan berseri

Simple Tips Make Skin Brighter

(By Qaseh Dalia on 29th May 2019)

Assalamualaikum
Hye korang, jom kita sembang tentang kecantikan hari ni sebab masih ada lagi yang belum timbul kesedaran untuk jaga kulit muka,for now memang kesan dia kita tak nampak tapi bila umur makin meningkat macam-macam masalah kulit akan timbul, sebab apa? Haaa sebab kita tak jaga muka dari awal, tak buat rutin skincare dengan betul dari awal.
Sebenarnya nak jaga muka ni bukan benda payah pun , senang je ~ Kalau korang malas sangat nak buat 10 step macam orang Korea, korang boleh mula dengan basic rutin skincare je dulu iaitu cleanser – moisturizer – sunblock. Hari ni qaseh nak share simple tips yang buatkan kulit wajah kita makin cerah dan berseri.

1. Amalkan Meminum Lemon Suam

Jika kulit korang nagmpak kusam, tak bermaya dan pucat je korang boleh amalkan minum lemon suam selepas bangun tidur, as we know lemon ni kaya dengan khasiat Vitamin C yang mana sangat bagus untuk kecantikan, ia boleh mencerahkan kulit wajah, memberi lebih kelembapan, kurangkan kesan hitam bekas jerawat dan juga mengawal minyak .
-Caranya pun senang hanya perah lemon dan campurkan dengan air suam , if nak tambah madu pun boleh.

2. Cuci Muka 2 Kali Sehari

Setiap hari wajib cuci muka 2 kali sehari ! Dalam rutin skincare membersihkan muka adalah step yang pertama so jangan skip step ni sebab bila korang tak cuci muka dengan pencuci muka yang betul, macamana next skincare korang akan meresap dengan elok ke dalam kulit?
Untuk pencuci muka , qaseh menggunakan Aloe AC Clean Bubble Cleanser dari Hansaegee Nature, sebelum ni qaseh guna CC Cream je dari Hansaegee tapi tertarik pulak dengan pencuci muka ni sebab banyak kelebihan untuk kulit muka, so qaseh nak share sikit pada korang kebaikan Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni

 Aloe AC Clean Bubble Cleanser

Aloe AC Clean Bubble Cleanser sangat sesuai dengan semua jenis kulit , qaseh pula jenis kulit kering dan ia mempunyai 10 jenis bahan kandungan alam semulajadi yang mana bahan kandungan utama adalah Aloe Vera dan Tea Trea Oil yang sememangnya sangat bagus untuk kesihatan kulit wajah.

Bahan Kandungan Utama :

Aloe Vera sememangnya dari petua orang dulu-dulu lagi sangat bagus untuk kecantikan cumanya sekarang malas nak cari yang original kan hehe , dalam Aloe Vera ni mempunyai natural salicylic asid yang sangat popular untuk atasi masalah jerawat, sunburn ,  beri kelembapan pada kulit dan juga sebagai anti-radang pada kulit.

Tea Tree Oil pula bertindak sebagai anti fungus , melembutkan kulit wajah , merawat jerawat , mengurangkan infeksi dan melicinkan kulit muka. Jadi dua bahan yang terdapat dalam Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni memang satu gabungan yang sangat baik.

Antara bahan kandungan lain :

Fungsi Aloe AC Clean Bubble Cleanser

* Membantu mengatasi masalah jerawat di wajah
* Melawan masalah jerawat dengan membersihkan kulit secara mendalam hingga ke liang pori dan menenangkan kulit
* Super Clean Bubble Cleanser Skin Care
* Mengeluarkan sebum dan minyak yang berlebihan dalam kulit
* Mengawal pengeluaran minyak
* Melembabkan kulit wajah dan tidak mengeringkan kulit selepas di cuci

Qaseh impress sangat dengan Aloe AC Clean Bubble Cleanser sebab ia mampu menghilangkan mekap di wajah , kebiasaanya bila qaseh mekap ringan-ringan pun still kena buat double cleansing tapi bila Aloe AC Clean Bubble Cleanser agak kuat juga dia punya pembersihan pada kulit wajah , membuatkan kulit wajah lebih bersih, shiny dan lembap sepanjang hari.
Kebiasaannya bila menggunakan pencuci muka yang banyak buih , akan membuatkan kulit wajah lagi kering , kesat dan tegang tapi surprisely Aloe AC Clean Bubble Cleanser walaupun teksturnya adalah dalam bentuk foam (buih yang lembut) , ia tak menyebabkan kulit qaseh kering , malah terasa lembut , lembab dan sangat segar.

Thats why qaseh suka dengan produk Hansaegee Nature sebab ia memang mementingkan kualiti , tak memberi iritasi ataupun breakout pada kulit , hasilnya qaseh dapat pencucian muka yang mendalam so masalah kulit pun tak berani singgah di muka.

Tekstur

Tekstur : Foam / buih yang lembut

Cara Penggunaan :

Walupun teksturnya foam / buih yang lembut tapi firstly kena basahkan dahulu kulit muka supaya ia akan lebih berbuih, kemudian pump Aloe AC Clean Bubble Cleanser beberapa kali dan sapu rata di muka sambil buat urutan muka dan bilas dengan air bersih , gunakan setiap hari pada waktu pagi dan juga malam.

Rasa kulit wajah lebih segar dan glowing
3. Brightening & Moisturizer Sheet Mask

Selepas dah cuci muka , ambil masa dalam 15 – 20 minit untuk manjakan kulit muka dengan memakai sheet mask , korang boleh cari mask yang ada bahan kandungan Aloe Vera atau pun Lemon untuk kelembapan dan kecerahan kulit. Lepas pakai mask ni jangan sesekali bilas tau , sebab sheet mask ni akan menarik air masuk ke dalam kulit dan pelembab pulak akan memerangkap air tersebut supaya tidak kering.
4. Memakai Pelembab Muka Setiap Hari
Step yang korang tak boleh skip, hari-hari korang kena pakai okay! Macam yang qaseh kata , pelembab ni berfungsi untuk memerangkap / atau mengunci air dalam kulit , so masalah kulit kering dapat di atasi dengan mudah
Aqua Whitening Cream – Water Drop

Untuk melembapkan muka qaseh gunakan pelembab dari Hansaegee Nature juga iaitu Aqua Whitening Cream – Waterdrop Moiturizer, ia lain dari yang selalu qaseh pakai sebab selepas di sapu kan pada wajah ia akan bertukar titisan air, haaaa ni lah kelainan Aqua Whitening Cream ni. Pelembab ni sangat-sangat best tau ~

Bahan kandungan utama :

Camelia Japonica Seed Oil, Non-comdogenic, tidak menyumbat liang pori di wajah dan mengurangkan masalah jerawat, ia juga berfungsi untuk mengunci kelembapan kulit, mengurangkan kemerahan dan membaiki kulit yang di sebabkan oleh sunburn
Niacinamide : Dikenali juga sebagai Vitamin B yang memberi kebaikan for aging skin, membaiki tona kulit yang tidak sekata, membantu masalah liang pori yang terbuka, masalah kedutan, kulit yang kusam dan mencerahkan kulit lebih berseri.

Ingredients : Niacinamide, Angelica Acutiloba Root Extract, Camellia Japonica Seed Oil, Cnidium Officinale Root Extract, Gardenia Florida Fruit Extract, Paeonia Albiflora Root Extract, Pinus Densiflora Leaf Extract, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Rehmannia Chinensis Root Extract and ect.
Kenapa qaseh kata Aqua Whitening Cream berbeza dari pelembab yang lain ? Sebabnya ia adalah Water Drop Moisturizer, yang mana bila qaseh apply di wajah ia mempunyai magical hydrating effect iaitu akan bertukar kepada water drop(titisan air). Water drop ni akan lebih melembapkan kulit wajah dan langsung tidak melekit
Aqua Whitening Cream dapat mencerahkan kulit muka dan dalam masa yang sama akan menghidrat kulit wajah qaseh. Bila apply Aqua Whitening Cream, muka terasa sangat segar sepanjang hari. Jika korang mengalami masalah sunburn, Aqua Whitening Cream sangat-sangat membantu melalui formulasi dari ektrak herba yang sangat membantu
Ianya sesuai dengan semua jenis kulit, if kulit korang sensitif Aqua Whitening Cream dapat menenangkan kulit sensitif dan turut membantu mengawal minyak yang berlelebihan. Sangat perfect dengan cuaca panas yang kita selalu alami.
Tekstur

Tektur : Tak melekit dan bertukar jadi waterdrop

Korang tak perlu apply banyak tau, sikit pun dah memadai dan melembabkan kulit

Beberapa saat ia akan bertukar jadi titisan air
Cara penggunaan :
Selepas mencuci muka, calitkan Aqua Whitening Cream di dahi, pipi, dagu, hidung dan sapukan rata ke seluruh wajah sehingga titisan air mula muncul, next step hanya dab-dab je sehingga ia meresap ke dalam kulit, mudah sangat !

Titisan air mula keluar selepas beberapa saat

Lepastu hanya dab-dab sahaja hingga ia menyerap ke dalam kulit, wajah lebih terasa segar
Sebenarnya dah ramai yang memberi feedback positif selepas menggunakan Aqua Whitening Cream , qaseh pun berpendapat benda yang sama sebab ia sangat-sangat membantu dalam proses memulihkan kulit kering yang qaseh selalu hadapi, yang paling best rasa sangat segar dan lembut je kulit wajah.
5. Apply CC Cream
Untuk tips for brighter skin, last step dalam rutin skincare, qaseh nak share favourite CC Cream yang qaseh selalu apply, sebenarnya ni adalah botol kedua dan dan bertukar packaging baru heheh, korang boleh baca di SINI dan SINI untuk review terdahulu dan yeahh qaseh lebih suka dengan new packaging ni sebab lebih ekslusif dan berkualiti.

Gold Nano CC Cream

Packaging baru yang lebih ekslusif
Tapi qaseh nak share lagi apa yang bestnya tentang Gold Nano CC Cream ni untuk membantu mendapatkan skin yang lebih cerah berseri.
Bahan Kandungan Utama

*Mineral Water – yang berfungsi untuk mengekalkan keseimbangan PH kulit dan meningkatkan keanjalan kulit

*Ipomea Hederacea Cullus Culture Extract – berfungsi sebagai anti bakteria dan melegakan masalah kulit

*Colloidal Gold – Mencegah penuaan kulit , memblok radiasi infrared dan mempunyai akntioksidan aktiviti yang tinggi

Fungsi Gold Nano CC Cream
* Memperbetulkan dan seimbangkan tona kulit yang tidak sekata dan sesuai dengan semua jenis kulit
* Mempunyai SPF 50, PA++ yang akan melindungi kulit dari sinaran UV
* Anti wrinkle dan mengekalkan kelembapan kulit wajah
* Mengecilkan liang pori yang terbuka
* Boleh di jadikan sebagai mekap base dan juga primer
* Mencerahkan kulit wajah
Tekstur
 Teksturnya adalah cream yang bertukar warna mengikut tona kulit wajah
Perbezaan bila apply CC Cream di kulit, ia tak terlalu cerah bila di blend dengan sempurna
Cara Penggunaan :
Cara pun senang sangat nak guna, korang apply Gold Nano CC Cream ni, untuk natural korang apply satu pam dah cukup memadai, kemudian sapu rata hanya menggunakan jari sahaja, blend sehingga ia nya nampak sempurna, haaa mudah je kan.
Untuk nampak natural, korang perlu apply sedikit je dah memadai hehe if nak nampak lebih cerah boleh apply banyak sikit
 Ia tak membuatkan kulit wajah jadi kelabu
6. Exfoliate
Lastly, jangan lupa untuk exfoliate kulit wajah korang, exfoliate ni tak perlu buat hari-hari tau, cukup sekali seminggu dah memadai sebab kebiasaannya exfoliate ni akan scrub kulit wajah dan teksturnya agak kasar, ia berfungsi untuk membersihkan kulit dan sel-sel mati yang ada.
Hati Berbicara:
Nah ! Senang kan untuk mendapatkan kulit wajah yang cerah, sihat dan berseri. Jika korang masih tercari-cari skincare yang bagus, qaseh cadangkan korang cuba produk-produk dari jenama Hansaegee Nature, seriously produk Hansaegee ni sangat laku keras dan sesuai dengan semua jenis kulit.
Image

Sekarang bila bangun, takda dah muka berminyak dan melekit

TIPS UNTUK MERAWAT KULIT BERMINYAK DAN BERJERAWAT

(By Nadia Johari on 27th May 2019)

hai assalammualaikum

Tips Untuk Merawat Kulit Berjerawat Dan Berminyak – Setiap orang berbeza masalah kulit dia, ada yang jenis normal, ada yang berminyak dan berkombinasi. Macam nad, jenis kulit yang berminyak.  Kalau bangun tidur je, memang rasa berminyak dan melekit dekat bahagian muka terutama hidung ni. Kalau waktu siang, memang akan lebih berminyak bila sampai waktu petang. Nak bermakeup pun kadang takut ye sebab nanti boleh nampak muka kita macam glowing tapi sebenarnya berminyak. Kulit berminyak kalau tak dikawal boleh menyebabkan timbulnya jerawat. Setiap hari kulit kita terdedah kepada kotoran, kotoran tu melekat dan menyumbat kulit kita. Memang stress tau..Lagi cuaca dekat Malaysia ni tak menentu.

Tips Untuk Merawat Kulit Berjerawat Dan Berminyak

Ada banyak sebab terjadinya kulit berminyak, dari segi pemakaian makeup, pemakanan dan kebanyakannya kerana kulit tidak cukup air. Sebenarnya kulit muka menghasilkan minyak semula jadi untuk melindungi kulit daripada terlalu kering. Namun jika berlebihan minyak ia akan buat liang pori kita membesar dan berminyak sehingga munculnya jerawat yang dapat merosakkan penampilan wajah. Sebab tu nad cepat-cepat kawal muka berminyak ni sebab takut muka akan naik jerawat. Jadi, ni nad nak kongsi tips untuk merawat kulit berminyak dan berjerawat.

Apa yang nad selalu buat, pertama mestilah bersihkan muka dengan pembersih muka yang bersesuaian dengan masalah kulit. Kalau sebelum tu pakai makeup atau basic skincare sahaja, nad akan bersihkan dulu denagn makeup remover kemudian baru cuci muka denagn pembersih muka. Pastikan pembersih muka tu mencuci dan membersihkan kulit kita secara mendalam, dan menanggalkan segala kekotoran yang hinggap dekat muka ni. Nad akan pastikan kulit muka nad memang bersih-sebersihnya. Bila muka kita bersih, kulit pun sihat dan tak ada masalah seperti pori tersumbat, kulit berminyak dan tidak menghalang liang pori dari tersumbat.

Cara terbaik untuk redakan sikit kulit muka yang tengah meragam/irritate dan banyak active acne ialah dengan pastikan cleanser yang kita guna tu sangat lembut dan tak kasar. Cuci muka pun tak boleh kerap sangat sebab nanti akan tarik natural oil pada kulit, nanti kulit kering pulak. Lagi satu pastikan pembersih muka yang kita guna tu dapat melembapkan muka kita. Mesti tertanya-tanya, ada ke produk pembersih muka yang membantu melembapkan kulit ni? Yes, ada ya kawan-kawan. Nad pakai Aloe AC Clean Bubble Cleanser dari Hansaegee Nature. Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni efektif untuk membersihkan pori secara mendalam sambil exfoliate sel kulit mati dan ia dapat melembapkan kulit.

Nad suka sangat dengan Aloe AC Bubble Cleanser ni sebab ia di perbuat dari Aloe Barbadensis Leaf ( daun lidah buaya ) dan tea tree leaf oil di mana kita tau daun lidah buaya dan tea tree leaf oil sangat bagus untuk kulit dan membantu dalam memelihara kulit wajah. Aloe Vera bahan yang baik untuk memberi kelembapan pada kulit, dapat membantu mengatasi masalah jerawat dan sebagai anti-radang pada kulit.

Aloe AC Clean Bubble Cleanser sangat lembut dan tekstur berair. Tengokla, sabun berbentuk foam..memang seronok je bila dapat bersihkan muka. Gelembung lembut ini dapat membersihkan liang-liang kulit secara mendalam dan dalam masa yang sama memberi kelembapan pada kulit dan tidak mengeringkan kulit. Bila nad pakai, memang macam muka di belai lembut je..hehee..takda kasar tau..

Kalau sebelum ni, nad cuci muka, muka akan jadi tegang, lepas tu muka lebih kepada kering. Jadi, pencuci tu memang tak sesuai nad pakai sebab ia menarik kelembapan kulit kita dan menjadi kering. Tapi Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni, nad pakai, muka nad tak tegang, lembut je, malah melembapkan kulit muka. Bau dia pun sangat sedap..hehee. Sekarang bila bangun, takda dah muka berminyak dan melekit, malah lembut dan dan sihat je..jerawat pun malu nak singgah je..hehee..

Kalau muka korang jenis kering, berminyak, sensitif dan ada acne, sel kulit mati dan ada blackhead dan whitehead memang,nad sarankan guna pencuci muka ni.

Langkah kedua, selepas pakai pencuci muka Aloe Ac Clean Bubble Cleanser, untuk kekalkan kelembapan kulit nad akan pakai pelembap. Biasanya orang tidak tahu bagaimana untuk memilih pelembap, kebanyakan pelembap dalam pasaran adalah tekstur berminyak dan berkrim yang sebenarnya ia untuk memberi kelembapan pada kulit tapi sebenarnya tidak sesuai untuk jenis kulit berminyak dan berjerawat, kerana ia akan menjadikan kulit ini lebih berminyak dan tidak selesa.
Sebelum-sebelum ni, memang nad pakai terjah je pelembap yang ada dekat pasaran. Dah semuanya tulis moisturizer, jadi kita pun main ambil jela. Tapi, bila pakai, jadi teruk , lagi berminyak muka. Sejak tu takut nak guna pelembap. Skip terus..

Tapi sebenarnya, kita wajib pakai pelembap. Takut jadi macam sebelum, nad cuba pakai pelembap jenis “waterdrop”. Rasa gembira bila nad dapat jumpa pelembap yang sesuai dengan kulit muka nad. Pelembap ni nad dah pakai beberapa bulan dan nak masuk botol kedua. Aqua Whitening Cream dari Hansaegee Nature, nampak je macam krim tapi sebenarnya ia jenis waterbase.

Bila pakai tu, sapu dekat muka, akan mucul air..Tu adalah waterdrop, yang akan memberi kelembapan dekat muka. Bila muncul waterdrop tu, hanya dap-dap sahaja. Lagipun ia cepat meresap ke dalam kulit. Air tu la dapat melembapkan kulit dan tidak buat kulit melekit. Pakaila dari siang sampai ke petang, memang muka rasa segar dan lembap sahaja.

Selain itu, kandungan Krim Aqua Whitening ini Camellia Japonica Seed Oil di mana ia membantu melembapkan kulit, tidak menyekat liang kulit dan menghalang daripada jerawat. Ia juga dapat mencerah, dan merawat kulit daripada kering dan sunburn. Pelembap ni sangat ringan dan cepat menyerap ek dalam kulit. Bila pakai ada rasa sejuk je.

Lagi nad suka sebab ia contains “Niacinamide” yang mempunyai fungsi untuk mengawal minyak, sehingga dapat mengurangi minyak berlebih dari kulit. Sangat recommend untuk korang yang ada masalah kulit berminyak dan berjerawat. Malah boleh redakan kemerahan dan sunburn.

Dua cara ni nad buat setiap hari untuk merawat kulit berminyak dan berjerawat yang nad alami. Dua produk ni sahaja dapat membersihkan kulit, melembapkan kulit, tidak menghalang liang pori, mengawal minyak dan mengurangakn jerawat di muka. Nad happy dengan kulit muka nad sekarang. Walaupun bila datang period, jerawat takda muncul banyak macam sebelum ni. Muka nad pun dah tak kusam, takde lagi berminyak yang melampau malah makin nampak sihat dan segar je. Nak keluar panas pun tak kisah sebab dah ada produk yang melindungi kulit nad..hehee..

Sekarang ni memnag banyak skincare yang ada. Dari local brand sampai ke western, Japan ,Korean.. masing masing semua ada kelebihan masing masing. Kita sebagai pengguna, kita kena tau dan faham kondisi kulit kita, jenis kulit apa, masalah yang dihadapi, kemudian baru dapat buat pilihan skincare yang mana.

Untuk nad, memang nad akan terus pakai dua produk Hansaegee Nature ni..Sebab ia sesuai untuk semua jenis kulit. Jadi tak perlu pening dah..ehhee..Nad dah beberapa kali review produk ni, korang boleh baca di
– Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature, Melembapkan dan Merawat Kulit
– Tips Muka Sentiasa Lembap dan Cerah, Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature Jawapannya
– Tips Rutin Penjagaan Kulit Harian Dengan Pelembap Muka Dan CC Cream
– Kulit Sihat Dan Bermaya, Rutin Makeup Harian Menjadi Mudah Dengan Produk Hansaegee Nature

 🍁Company name: Hansaegee Nature

AQUA WHITENING CREAM HANSAEGEE NATURE BOLEH RAWAT SUNBURN

AQUA WHITENING CREAM HANSAEGEE NATURE BOLEH RAWAT SUNBURN

(By Ina Ainaa on 29th April 2019)

AQUA WHITENING CREAM HANSAEGEE NATURE BOLEH RAWAT SUNBURN|  Assalammualaikum dan Salam Sejahtera para pembaca blog ena. Cuaca sekarang ni boleh dikatakan tengah panas. Tempat ena menetap sekarang waktu siang memang panas terik. Kalau keluar rumah, terasa pedih kulit muka ni. Sunburn tu usah cakap la, kulit muka jadi kering dan berjerawat. Tambahan pula, ena sekarang tengah hormone tak menentu. Muka ena breakout teruk. Kalau ena tak pakai foundation, nampak jerawat nanah serta parut jerawat kat muka ni. Fuhhh Sabar jela.

Namun ena tak risau sangat dengan sunburn serta jerawat ni. Sekarang ena guna satu cream dari jenama Hansaegee Nature yang mampu rawat suburn pada kulit muka ena. Cream tersebut adalah Aqua Whitening Cream. Anda jangan takut pula, walaupun namanya ‘whitening cream’ tetapi cream ini tidak menghakis kulit. Krim ini sedikit sebanyak dapat membantu mengembalikan kulit yang kusam kepada kulit yang lebih sihat dan nampak berseri. Mari ena kongsikan serba sedikit yang ena tahu mengenai Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature ini.

AQUA WHITENING CREAM HANSAEGEE NATURE

Pergi kemana sahaja ena mesti bawa Aqua Whitening Cream ini di dalam beg ena

Aqua Whitening Cream adalah pelembap muka dari keluaran Hansaegee Nature. Hansaegee Nature merupakan brand penjagaan kulit muka dari Malaysia tetapi semua produk skincarenya diperbuat 100% dari Korea. Jenama ini telah ditubuhkan sejak 8 tahun yang lepas iaitu pada tahun 2011 lagi. Salah satu produknya yang tengah hot sekarang adalah Aqua Whitening Cream ni la.

Fungsi Aqua Whitening Cream ini adalah melembapkan kulit wajah dan sekali gus merawat semula sel-sel kulit yang sudah rosak akibat terkena sinaran UV yang kurang baik pada kesihatan kulit wajah. Krim ini diformulasikan bahan-bahan dan herba-herba yang dapat membantu krim ini dapat meresep ke dalam kulit serta mengekalkan kulit tidak kering sepanjang hari.

Struktur Aqua Whitening Cream adalah water drop based cream yang lebih ringan dan tidak menyumbat liang roma pada kulit muka

Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature ini mengandungi Camellia Japonica Seed Oil yang memberikan kelebihan yang bagus pada kulit wajah. Antaranya seperti tidak menyumbatkan liang roma, tidak menggalakkan jerawat untuk tumbuh beranak-pinak, merawat kulit kering serta kulit yang mengalami radang kemerahan dan mengekal kelembapan kulit ketika cuaca tengah panas.

Kuantiti Aqua Whitening Cream dalam satu bekas ni banyak juga. Berbaloi beli sebab tahan lama even pakai setiap hari

Selain itu,Niacinamide yang terkandung di dalam Aqua Whitening Cream dapat memberikan warna kulit wajah lebih sekata dan lebih cerah. Nak jadi putih melepak tu tak dapat la tetapi boleh menaikkan seri muka. Oleh sebab itu, keyakinan diri ena tak turun bila kulit muka ena tengah breakout ketika berhadapan dengan orang. Walaupun tengah berparut jerawat, bila letak krim ini kulit wajah ena nampak lebih berseri dan yang paling penting tak nampak kusam.

FEEDBACK DARIPADA ENA

Pada keseluruhan ena suka Aqua Whitening Cream  Hansaegee Nature ni sebab lepas je ena pakai, wajah ena nampak lebih segar, lembap dan tidak nampak kusam. Tak percaya? Haa tengok gambar ena kat bawah ni. Not bad kan?? Masa ni ena nak keluar pergi kedai berdekatan sahaja, so malas nak pakai foundation bedak apa semua tu. Hanya pakai krim ini dengan calit sedikit gincu bibir. Segala parut dan jerawat tu tak dapat nak cover dah la. Lagipun tengah nak sembuh tu.

Rasa kulit muka kekeringan, dalam kereta je pun dah boleh pakai Aqua Whitening Cream. Mudah dan cepat

Ena tidak perlu risau lagi dengan kulit muka sendiri bila adanya Aqua Whitening Cream di dalam handbag ena
Selain itu, ena suka dengan struktur Aqua Whitening Cream ni sebab ringan, muka tak bertompok sebab krimnya transparent, tidak kering like watery gittew dan senang la nak ratakan kat satu muka. Sejujurnya, muka ena tak rasa berat selepas pakai pakai cream ini dan muka lebih menyegarkan. Tambahan pula, apa yang menyebabkan kelembapan kulit kekal normal adalah bila urut krim ini pada muka, lama-lama akan nampak titisan air pada kulit wajah. Titisan air itu la yang memastikan kulit wajah tidak menjadi terlampau akibat cuaca yang sangat panas seperti yang sedang berlaku di Malaysia sekarang. Kalau tak percaya, mari tengok gambar kat bawah ni ena buat sedikit demo kat atas tangan ena sendiri. Anda boleh lihat sendiri.

Letak sedikit Aqua Whitening Cream di atas tangan atau muka sendiri

Sapu sehingga rata. Urut secara putaran tau

Tadaaaa! Nampak tak water droplet tu. Nice kan

DETAILS AQUA WHITENING CREAM HANSAEGEE NATURE

Kepada yang sedang mengalami masalah kulit muka seperti sunburn, kering, berjerawat dan kusam, anda boleh cuba try test Aqua Whitening Cream ini sendiri. Ena dah cuba dah, memang sesuai dengan kulit ena sekarang. Nampak perubahan semenjak ena konsisten pakai krim pelembap ini. Haaaa! Konsisten tu la yang paling penting kalau nak dapatkan kulit yang diingini. Apapun jangan lupa minum air kosong yang banyak setiap hari, cuaca tengah panas sekarang ni. Jaga diri anda masing-masing.

Itu sahaja perkongsian ena kali ini mengenai produk kecantikkan. Siapa tak nak cantikkan? So siapa nak cantik tu sila-silalah ke website atau laman social Hansaegee Nature. Di sana lagi banyak produk kecantikkan yang ada dijual.

 🍁Company name: Hansaegee Nature
Image

Rutin Penjagaan Kulit Menggunakan Pencuci & Pelembap – Aloe Ac Clean Bubble Cleanser + Aqua Whitening Cream By Hansaegee Nature

Rutin Penjagaan Kulit Menggunakan Pencuci & Pelembap – Aloe Ac Clean Bubble Cleanser + Aqua Whitening Cream By Hansaegee Nature

(By Husniey Husain on 19th April 2019)

Assalamualaikum, Hai. Tak lama lagi dah mula nak berpuasa bagi tahun 2019. Mesti dah ada yang sibuk dengan persiapan bagi berpuasa dan beraya untuk tahun ini kan? Tak kurang juga ada yang misi nak kulit cantik mulus. Yelah kan pada hari raya nanti mesti nak tampil cantik depan pasangan, keluarga, sanak saudara. Perempuan kan, normal teringin nak nampak cantik. Husniey juga ada berangan nak kulit mulus cantik macam gadis Korea, hehe. Jom baca sama-sama skincare dari Korea yang best di bawah ini

Rutin Harian Menggunakan Aloe Ac Clean Bubble Cleanser 

Sejak mula mengenali dan menggunakan Bubble Cleanser ni, terus husniey jadi tersuka tanpa sengaja. Tak sangka rupanya tekstur ia jenis Foam Cleanser (Berbuih).

 
Jenis Produk: Pencuci Muka Jenis Buih
Kegunaan: Seluruh Wajah
Tekstur: Soft Bubble Cleanser 
Saiz: 150ml 
Pembersih muka ini boleh membersihkan kulit dengan secara mendalam ke dalam liang, dan yang paling penting adalah lepas guna ia akan rasa effect lembap tidak kering, selepas membersihkan muka, berasa bersih dan lembut, kelembapan berpanjangan dan tidak berasa kering pada kulit..

Bahan utama yang terdapat di dalam cleanser ini ialah; 

Aloe Barbadensis Leaf Juice (Ada aloevera, which is baik untuk menyejukkan kulit wajah, merawat kulit berjerawat, mengurangkan sunburn dan lain-lain lagi.

Tea tree leaf oilMembantu melembutkan kulit, mengurangkan cela pada wajah, membersihkan, rawat kesan jerawat dan banyak lagi khasiatnya. Kalau google je pasal bahan semulajadi ni mesti rasa kagum.

Bagaimana Hendak Menggunakan Aloe Ac Clean Bubble Cleanser 

Pertamanya, tekankan pada botol pencuci tu dengan jumlah bubble yang mencukupi, pastikan tangan anda basah. Kedua, urut muka perlahan dengan bubble tu, dan membuat urutan di sekeliling muka. Akhir sekali, basuh muka dengan menggunakan air suam.

Review Menggunakan Pencuci Muka Jenis Foam 

Hasil pembacaan dan sedikit kajian rupanya pencuci muka jenis foam cleanser ni sangat sesuai untuk buat rutin ‘double cleanser’. Patutlah husniey rasa kulit muka bersih betul lepas cuci. Terasa seperti mencuci hingga ke lapisan dalam. Buihnya itu ringan, lembut je bila urut pada muka. Serius best

Gebu betul tekstur cleanser ni kan?
Husniey suka pada bau nya, bila tekan keluar semerbak bau ekstrak tea tree. Wangi dan tenang. Kulit yang tegang, kulit berminyak dan meradang akan berkurangan. Kulit muka husniey jenis agak kering dan berminyak sedikit di kawasan T zone tapi bila gunakan pencuci muka jenis buih ni, nampaknya makin serasi. Oh ya pencuci muka ini sesuai untuk semua jenis kulit (kulit berminyak, kulit kering). 

Konsisten Menggunakan Aqua Whitening Cream 

Setelah selesai rutin mencuci muka, husniey akan lap muka dengan tuala yang bersih. Lalu apply toner. Kemudian, next step husniey tak lupa untuk apply moisturiser. Alhamdulillah sejak konsisten menggunakan krim pelembap muka ini husniey dapati banyak perubahan. Yes, memang kena selalu pakai baru hasil terbaik.

Paling suka fakta tentang krim pelembap ini ialah bukan saja berfungsi melembapkan kulit, malah ada fungsi menarik iaitu membaiki sel kulit yang break out serta turut memutihkan (ada bahan Niacinamide). Ia bagus untuk kulit kering & kulit sunburn. 
Love it!
Sejuk je kulit kita bila pakai ni. Paling suka bila sapu perlahan akan ada kehadiran water drop. Yes dah nama pun Aqua Whitening Cream kan. Aqua sungguhlah teksturnya. Fungsi waterdrop itu memberi kelembapan jauh ke dalam lapisan kulit.
Selepas beberapa saat sapu perlahan..
Nah, look at the waterdrop effect
Kandungan bahan semulajadi seperti Camelia Japonica Seed Oil tidak menyekat liang pori. Ia juga turut membaiki kulit yang rosak dengan baik. Manakala kandungan “Niacinamide” – memperbaiki tona kulit yang tidak rata, mencerahkan. Anda boleh menggunakannya pada waktu pagi sebelum make up dan pada malam sebelum tidur. Itulah rutin pemakaian krim pelembap husniey. Sebelum makeup ia akan buat kulit jadi lembap dan makeup lebih smooth.
Aqua whitening cream ini senang dibawa travel 🙂
Semasa di Seoul, Korea
Semasa bercuti di Korea Selatan tempoh hari, husniey memang ingatkan diri untuk bersedia bawa pelembap dan sebab ada terbaca juga tips untuk travel di luar negara ni penting juga kita apply moisturiser sebelum keluar. Suhu sejuk memang best tapi kulit kita bakal ‘shock’ dan meradang. Tuan suami husniey, kononnya ingat tak penting pakai moisturiser.. sekali dia mengalami perubahan kulit kering yang teruk juga. Gatal-gatal jadinya. Sehingga mengelupas. Nasiblah husniey memang bawa krim pelembap dari Hansaegee Nature ni, so bagi suami guna juga. Alhamdulillah cepat okay.
Lega sebab kenal dengan produk dari Korea ini yang semakin menempa nama. Kualitinya yang terbaik menggunakan bahan ekstrak semulajadi, kesannya pun positif. Semakin serasi. Banyak perubahan husniey alami. Repurchase? Yes ~
Image

TIPS MEMBAIKI KULIT SUNBURN DAN KUSAM | AQUA WHITENING CREAM

TIPS MEMBAIKI KULIT SUNBURN DAN KUSAM | AQUA WHITENING CREAM

(By El darwena on 02nd April 2019)

Pendedahan kepada cahaya matahari yang lama akan menyebabkan sunburn di mana ia akan meningkatkan risiko kerosakan kulit dan penyakit tertentu. Sunburn atau kulit terbakar biasanya terjadi kepada mereka yang terdedah kepada sinaran matahari (radiasi ultraviolet) dalam tempoh yang panjang ketika melakukan aktiviti luar seperti bersukan, berkayak dan aktiviti-aktiviti lain tanpa penggunaan pelindung kulit.

Seriously, El adalah antara mereka yang terdedah dengan cahaya matahari. Kulit El teruk terkena sunburn dan kusam. Ini kerana setiap hari minggu persekolahan during lunch time, El akan keluar untuk mengambil anak sekolah dengan menaiki motorsikal. Sudah tentunya masa tu cahaya matahari mencanak.
Dahlah kulit El memang gelap, bertambah gelaplah bila terkena cahaya matahari. Mana cukup cover muka dengan mask. El kena juga protect my skin dari terkena sunburn. Kulit boleh jadi rosak juga bila terkena sunburn.
AQUA WHITENING CREAM
So sejak bulan lepas, El terbaca ramai kawan-kawan El menggunakan sejenis krim dari Korea. Produk yang El nak share dengan korang ini ialah AQUA WHITENING CREAM. Produk ini adalah keluaran Hansaegee Nature. Untuk pengetahuan korang, Hansaegee Nature merupakan jenama dari Korea, bahan-bahan yang digunakan untuk produk mereka semestinya berkualiti dan 100% original skincare produk yang sah digunakan.

“Aqua Whitening Cream”. Ia adalah Pelembap. Ia Membaiki SunBurn & Redness (Kulit rosak) dengan baik. Menyegarkan kulit – Kulit akan berasa sejuk dan lembut. Bahan-bahan pelembap berubah menjadi bentuk Water Drop dengan serta-merta, memberi kesan kelembapan yang tinggi kepada kulit sepanjang hari. Kawalan lebihan minyak / sebum.

Menurut laman web Hansaegee Nature, krim pelembap ni berfungsi untuk merawat sunburn dan redness pada kulit. Selain itu, dinyatakan jugak yang moisturizer ni fast-absorbing, refreshing dan tidak melekit. Sesuai untuk cuaca  di Malaysia yang panas dan lembap sepanjang tahun. Moisturizer ini juga dinyatakan sesuai untuk semua jenis kulit.
Oleh kerana ekstrak Herbal, ia melegakan kulit, dan meningkatkan pelembab menembusi jauh ke dalam kulit. Mengekalkan kelembapan untuk membentuk kulit yang kukuh.
Fungsi Whitening & Hydrating
 
Ia mempunyai fungsi pemutihan kulit pada masa yang sama menghidrat kulit anda. Bersih & jelas dan menyegarkan kulit sepanjang hari. Ia mengandungi Niacinamide sebagai agen pemutihan, memperbaiki nada kulit yang tidak sekata, dan mampu membersihkan & membuat kulit menjadi terang, menenangkan kulit sensitif, dan kulit yang kukuh.

Kandungan
Krim ini mengandungi bahan semulajadi antaranya:
↪ Camellia Japonica Seed Oil
 
Non-comedogenic, tak menghalang liang pada kulit, tidak menyumbang kepada jerawat. Ianya juga membaikpulih kekeringan dan kerosakkan kulit akibat sunburn dan yang penting sekali ianya boleh menyimpan kelembapan jauh ke dalam lapisan kulit yang paling bawah.
↪ Niacinamide (juga dikenali sebagai Vitamin B3)
 
Membantu memperbaiki tona kulit. Disamping mencerah, membersih dan menegangkan kulit.Kesan ini dirumuskan dengan ekstrak herba yang memberikan penembusan dalam kulit, mengembalikan dan menstabilkan tahap kelembapan dalam kulit dan membuat kulit yang lebih jelas berseri.
[Bahan utama]
 
Niacinamide, Ekstrak Root Angelica Acutiloba, Minyak Benih Camellia Japonica, Ekstrak Cnidium Officinale Root, Ekstrak Buah-buahan Florida Gardenia, Ekstrak Root Paeonia Albiflora, Ekstrak Daun Ekstrak Pinus Densiflora, Prunus Armeniaca (Apricot) Minyak Kernel, Ekstrak Rehmannia Chinensis dan sebagainya.

Cara Penggunaan
 
1. Selepas bersihkan muka, ambil krim dengan jumlah yang sama untuk setiap area muka dan leher.
2. Urut perlahan secara bulatan sehingga dia mengeluarkan bentuk titisan air dalam beberapa saat.
3. Dap dapkan sahaja titisan air itu ke seluruh muka sehingga pelembap sepenuhnya diserap ke dalam kulit.

Testimonial
 
El dah 2 minggu lebih pakai krim ni. El sangat teruja bila titisan air keluar selepas diurut2 sekitar muka kita. Memang sesuai dengan kulit El dan rasa protect gila bila terdedah dengan cahaya matahari. Produk ni bukan sahaja melembap, malah dapat merawat kulit wajah. Titisan air yang keluar tu la yang dapat menyegarkan dan melembapkan kulit kita sebab ia serap terus ke dalam kulit.

Korang tengok sebelum dan selepas penggunaan Aqua Whitening Cream ini, muka El yang dulu tak bermaya, kusam kini tiada lagi setelah mengguna krim dari Hansaegee Nature ni. Kini El tidak lagi risau kalau terdedah dengan cahaya matahari dan kulit El sentiasa lembap dan bermaya yeah!!

Kemudian El juga apply krim ini sebelum memakai solek, ia menjadikan solekan tahan lama, nampak sekata dan kulit lembap sepanjang hari

 🍁Company name: Hansaegee Nature

PELEMBAP MUKA TERBAIK UNTUK KULIT WAJAH SAYA | AQUA WHITENING CREAM DARI HANSAEGEE NATURE

PELEMBAP MUKA TERBAIK UNTUK KULIT WAJAH SAYA | AQUA WHITENING CREAM DARI HANSAEGEE NATURE

(By AyuArjuna on 01st April 2019)

Dengan keadaan cuaca hari tidak menentu, terutama keadaan panas berpanjangan menyebabkan kulit wajah semakin hari semakim kusam. Ini belum diambil kira dengan faktor persekitaran seperti pencemaran udara dan banyak lagi. Dan saya sendiri terasa kesannya apabila melihat wajah semakin hari semakin kering, masalah pigmentasi dan kulit semakin gelap.

Jadi saya perlu bertindak segera bagi menghalang kulit wajah saya semakin teruk dan mencari solusi terbaik serta selamat. Akhirnya atas rekomen rakan-rakan rapat saya telah mencuba produk Aqua Whitening Cream keluaran Hansaegee Nature.

Melihat pada pembungkusan sahaja sudah mengujakan saya. “Simple” dan nampak esklusif. Dan saya sebenarnya sebelum menggunakan produk penjagaan muka memang saya akan mengkaji kelebihan krim yang bakal digunakan. Dan saya dapati Aqua Whitening Cream ini mempunyai banyak kebaikan dan kelebihan kepada kulit wajah. Antaranya seperti:-

*Mampu membaikpulih masalah kekeringan kulit dan juga sunburn

*Memastikan lembapan boleh terserap jauh ke dalam lapisan kulit yang paling dalam

*Mempunyai kandungan “Camellia Japonica Seed Oil” yang boleh memberikan kelembapan kulit di tahap maksimun

*Tidak menyekat liang pori pada wajah jadi tidak akan menyebabkan masalah jerawat. Membaiki kulit yang rosak dengan baik pada waktu malam serta dapat memulihkan dari kemerahan kulit .

*Kandungan “Niacinamide” pula dapat memperbaiki tona kulit yang tidak sekata dan mampu mencerahkan kulit wajah

*Boleh digunakan pada waktu pagi sebelum make-up dan juga pada waktu malam sebelum tidur.

Apabila melihat kepada kebaikan dari 2 ramuan utama krim ini memang menyakinkan saya dengan keberkesanan kri ini setelah menggunakannya.

Camellia Japonica Seed Oil
Non-comedogenic, tak menghalang liang pada kulit, tidak menyumbang kepada jerawat. Sesuai sangat untuk membaikpulih kekeringan dan kerosakkan kulit akibat sunburn. Selain itu dapat memberi kelembabpan yang sangat baik sehingga kelapisan kulit paling bawah.

Niacinamide (juga dikenali sebagai Vitamin B3)
Membantu memperbaiki tona kulit. Berfungsi mencerah, membersih dan menegangkan kulit.

Boleh baca ramuan dan cara penggunaan krim ini di wajah.

Sebenarnya penggunaan krim sangat mudah. Apa yang penting ianya perlu digunakan secara konsisten setiap hari. Pastikan wajah kita perlulah bersih (bersihkan terlebih dahulu) sebelum menggunakan krim ini ya!

Tekstur krim ni sangat lembut. Kita akan rasa sendiri apabila meletakkan sedikit krim ini di hujung jari. Dan melihat sahaja kepada tekstur krim ini memang jelas ianya mudah menyerap.

Kita akan dapat lihat sendiri dengan mata kasar, titisan air (water drop) akan muncul di permukaan muka Ini bermakna krim ini mampu menyerap dengan cepat.

Amoun krim yang diletakkan memang kena sama rata. Sapukan di bahagian kedua belah pipi, dahi, hidung (t-zone) dan dagu. Sapu secara perlahan-lahan seperti membuat urutan dalam pusingan “O”. Ini bagi memastikan keseluruhan kawasan muka mendapat sapuan krim yang sama rata. Seterusnya tepuk secara perlahan dan lembut (‘tap’, ‘tap’, ‘tap’) di kawasan yang telah disapukan krim. Memang akan kelihatan air (water drop) di permukaan wajah.

Saya sendiri setelah menggunakan krim ini memang terasa kelainannya (serta-merta). Kulit muka lebih lembut dan anjal. Paling best kita akan rasa sejuk dan segar. The best feeling ever!

Ini adalah wajah saya sebelum menggunakan produk Aqua Whitening Krim dari Hansaegee Nature. Memang agak gelap dan kusam. Wana kulit pun tidak dalam tona yang sama (tidak sekata). Dan kalau dilihat dengan lebih dekat, kulit wajah saya pada ketika ini adalah sangat kering.

Namun setelah menggunakan produk ini selama 2 minggu, saya dapati kulit wajah saya memang berubah lebih baik dan sihat. Kulit muka lebih rasa anjal (tegang) dan lembut. Paling penting wajah saya tidak lagi kusam dan warna tona kulit menjadi lebih sekata serta cerah sedikit berbanding sebelum ini.

Serius, memang rekomen kat korang untuk cuba sebab saya sebagai pengguna krim ini memang puas hati 100%  🙂

 🍁Company name: Hansaegee Nature
Image

KULIT SIHAT DAN BERMAYA, RUTIN MAKEUP HARIAN MENJADI MUDAH DENGAN PRODUK HANSAEGEE NATURE

KULIT SIHAT DAN BERMAYA, RUTIN MAKEUP HARIAN MENJADI MUDAH DENGAN PRODUK HANSAEGEE NATURE

(By Nadia Johari on 15th May 2019)

hai assalammualaikum

Kulit Sihat Dan Bermaya, Rutin Makeup Harian Menjadi Mudah Dengan Produk Hansaegee Nature

Kulit Sihat Dan Bermaya, Rutin Makeup Harian Menjadi Mudah Dengan Produk Hansaegee Nature – Wah, tak sangka dah empat bulan nad pakai dua produk dari Hansaegee Nature ni iaitu Aqua Whitening Cream dan CC Cream. Banyak dah nad kongsi berkenaan dua produk ni sebelum ni dekat blog. Korang taip je Hansaegee Nature dekat bahagian search, nanti jumpa la semua yang nad cerita berkenaan produk dan perubahan yang nad alami. Sampai kawan dengan adik cakap, ” muka nampak elok je, apa kau pakai “..hehehe..(malu kitew tau)..Dua produk ni, memang nad pakai setiap hari dan tak pernah miss untuk pakai.Sejak nad pakai Aqua Whitening Cream dan CC Cream ni, kulit makin sihat dan bermaya, malah rutin makeup harian menjadi mudah.

 

Jarang nad kekal lama dengan sesuatu produk, tapi produk Hansaegee Nature ni nad suka sangat, sebab ia sesuai dengan kulit nad dan nad takda masalah kulit breakout, takde rasa pedih ke apa bila pakai dua produk ni. Malah ia buat muka jadi smooth, nak bersiap pun cepat. Lagi nad suka, ia tidak melekit dan tidak berminyak. Jatuh cinta sangat sebab dua produk ni memang kombinasi yang sempurna untuk kulit muka.

Nampak tak, Aqua Whitening Cream nad satu botol dah habis..hahaa. sebab nad pakai setiap hari pada waktu siang dan malam.

 

Suka dengan sifatnya yang “waterdrops”..Bila sapu je dekat muka, nampak titisan air keluar, rasa seronok je. Terus dap,dap, rasa segar muka. Liang pori pun dah kurang.

CC Cream tu pula dah penyek botol dia..hahaha..Tu sebab setiap kali nak keluar nad mesti guna. Kadang-kadang, nad guna juga CC Cream tu waktu siang walau tak keluar rumah sebab suka tengok muka dalam keadaan glowing dan berseri gitu. Bestnya CC Cream ni mempunyai satu kod sahaja, yang memang sesuai untuksemua jenis kulit tak kira cerah atau gelap. Sebab ia akan berubah kepada skin tone kita, jadi tak peningla kan nak pilih code apa..haahha..

 

Dua produk ni memang memudahkan rutin harian skincare dengan makeup ya bagi mak-mak seperti nad ni. Nampak je duduk rumah, tapi penuh dengan jadual yang sibuk. Masa tu sangat penting, lambat sikit je rasa rugi giler..Walaupun surirumah sepenuh masa, tetap nak nampak cantik juga kan.

Hanya sapu sahaja Aqua Whitening Cream dengan CC Cream dah cantik. Memang selesa pakai dua produk ni, muka takdela nampak kusam, malah nampak natural.

 

( akan letak video haritu)

Bila keluar, lagila wajib pakai Aqua Whitening Cream dan CC Cream. Anak nak kacau maknya bersiap, takde masalah, mommy tetap nak nampak cantik. Pakai dua produk ni, takdela kelam kabut, atau lama bersiap. Bersiap pun dengan tenang je..hahaha..So, rutin harian makeup nad, nad hanya guna Aqua Whitening Cream, CC Cream, gincu, eyeliner dan blusher sikit. .Ni kalau nad malas pakai foundation atau

taknak makeup heavy. Memang simple je, tapi hasilnya kebabomm…hahaha. Muka pun nampak natural dan segar je. Ia meratakan tona wajah yang tak sekata. Rasa ringan je muka, macam tak pakai apa-apa..

Kalau nad nak pakai heavy makeup, macam bubuh foundation, bubuh eyeshadow, nad tetap pakai dua produk ni. Ia boleh jadi sebagai makeup base yang membuatkan makeup jadi lebih cantik, lebih pigmented dan tahan lama. Muka pun tak bercapuk walaupun dari siang sampai ke malam. Muka jadi glowing bersinar-sinar gitu.

Bila cuaca panas pun tak risau sebab nad pakai dua produk ni yang membantu kulit muka nad daripada sinaran UV. Cuaca panas boleh buatkan kulit kering dan rosak, sebab tu nad pakai pelembap  untuk kekal moist dan elakkan sunburn di muka, tak lupa pakai CC Cream Hansaegee Nature ni kerana ia mempunyai SPF 50 bila nak keluar. Kalau boleh muka nak sentiasa nampak awet muda je sebab ia anti wrinkles..hehehe..

Memang sekarang ni, dua produk ni la peneman setia nad, penyelamat nad untuk nampak cantik, jadikan kulit sihat dan bermaya. Pergi mana-mana je, mesti usung sekali dua produk ni, yela kadang dah keluar seharian, nak cuci muka, nak solat semua tu, lepas tu nak makeup semula. Nak bawak barnag lain dah banyak, jadi dua produk ni je banyak membantu life nad betul. Saiz takdela besar mana, ringan je pun, memang takkan memberatkan beg. Lagipun kalau nak pakai hanya guna jari sahaja.

Hah macam mana, teruja tak tengok nad pakai dua produk ni sahaja. Ingat surirumah ni tak nak nampak cantik ke, mestilah nak..hahaa. Yang bekerja dekat luar, dalam pejabat tu lagilah wajib ada dua produk ni, tak kira perempuan atau lelaki ok. Mana nak dapakan dua produk ni, hah bawah ni nad dah bagi details. Beli online ok..takda dijual di mana-mana kedai..Beli oii, beliii….Nad pun nak beli CC Cream…

 🍁Company name: Hansaegee Nature
Image

Beauty: Water Drop Based Korea Moisturizer – Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream

Beauty: Water Drop Based Korea Moisturizer – Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream

(By Dayve Rampas on 26th Mar 2019)

Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream is not an ordinary whitening cream because this water drop moisturizer has a magical hydrating effect as it gives my skin with ample of moisture without the sticky feeling. It comes like a wax but soon dissolved into water drop upon massaging it onto the skin. It has this cooling effect which I feel really refreshing. I have been using this for a few weeks now and I actually love how it leaves my skin with hydration and control the production of sebum. It does not leave my skin with that shiny look but rather a glass skin (a crystal clear, dewy, and baby-soft skin) especially when used with CC cream.

What is so special about this product? I know most of us would like to know the main ingredients in this product which differentiate this product from the others. Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream contains Camellia Japonica Seed Oil which is also know as Tsubaki (Japan) and Dongbaek (Korea).

Here are some facts about Camellia Japonica Seed Oil which after searching over the Internet:

*Camellia Japonica seed oil has been used as traditional medicine to relieve stomach disorders, and as a tonic and inflammatory agent.

*It is used to nourish and soothe the skin and keep it resilient.

*It is anti-oxidant, anti-microbial, and anti-inflammatory properties which is perfect for dry skin as it quickly absorbed and leaves the skin with no greasy feeling.

*Camellia Japonica seed oil can be an interesting anti-wrinkle agent because it helps to strengthen the skin barrier and retain the skin elasticity.

*It helps smoothen out rough patches of the skin, and lock in the moisture.

*It promotes youthful and healthy skin.

*It is rich in Vitamin E which can stimulate blood flow to the skin and induce healing and the growth of new cells.

*Topical application on wounded skin can protect against infections and minimize the appearance of scars.

What I Say

I love using Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream because it really helps to repair and nourish my skin from within. This product has a gel-like cream which turns into a silky and powdery matte finish upon application. This non-oily and lightweight cream can replace primer which makes make-up lasts longer. What’s more? It does not lead to breakouts. It just makes my pores appear smaller, and reduce the appearance of fine lines.

         

Oh, I also noticed that my skin has become brighten up a bit and I do believe it’s because of this product contains Niacinamide (Vitamin B3) which functions as whitening agent. I noticed that it helps to improve uneven skin tone, and lighten up dark spots. Due to Herbal extract, this cream really soothes my skin and allow moisturizer to penetrate deep inside the skin.

Unlike other creams which I tried before, this one has a special technique of using it. Apply it onto cleansed face. Massage the cream until water drops formed. Once these water drops formed, gently pat the face so all the nutrients can be absorbed into the skin. Patting technique is fun especially when it involves patting the skin because this helps to stimulate blood flow, as opposed to rubbing it all over.

really love this product as its super water drop base moisturiser provide whole day moisture to my skin. I don’t have to do touch-up every hour. I just love my skin as this cream helps with my skin healing process. The price is also considered worth to invest as it really gives miracles to my skin. Frankly speaking, this is a non-comedogenic skincare product which does not clogged the pores, and contribute to breakouts. This is so perfect under hot weather and when in the air-conditioned workplace.

KULIT MUKA DAH TAK MENGELUPAS SELEPAS SEMINGGU MENGGUNAKAN AQUA WHITENING CREAM HANSEAGEE NATURE

KULIT MUKA DAH TAK MENGELUPAS SELEPAS SEMINGGU MENGGUNAKAN AQUA WHITENING CREAM HANSEAGEE NATURE

(By Diana Rashid on 07th Mar 2019)

Hye Semua..

Sejak sebulan lepas cuaca di negara kita ni bukan main panas sampai bagi kesan juga pada kulit muka ni. Muka cepat kusam dan kering.  Bila pakai makeup atau bedak jelas nampak kulit muka mengelupas terutamanya dibahagian dahi dan hidung.

Solekan jadi tak cantik dan tak sekata.

Saya jadi malas nak keluar rumah bila kulit dalam keadaan macam ni. Tapi nasib saya baik sebab saya jumpa satu produk yang diperkenalkan rakan-rakan blogger iaitu Hansaegee Nature : Aqua Whitening Cream. 

Mula-mula baca review dari blogger lain rasa risau nak guna takut tak sesuai dengan kulit Tapi bila dah cuba beberapa hari terus jatuh cinta.

Aqua Whitening Cream 

Cream ni bukan cream yang berminyak macam cream biasa.  Cream ni ringan je. sekali tengok macam gam tepung ubi pun ada. Hahahah..

Part  yang best nya : Korang ambik sikit dan sapu pada belakang tapak tangan. Gosok sikit je dan lepas tu  keluar titisan air pada kulit kita. Itu lah yang buat kulit kita sentiasa lembab. saya jadi macam jakun sekejap sebab tak pernah guna cream yang macam ni weh!!!

Cream ni tak berminyak .Sebab tu bila kita pakai tak de jerawat atau kulit mengelupas. Tak de gatal-gatal atau rasa panas pada kulit. Semua jenis kulit boleh pakai cream ni

Musim panas macam ni bila sapu je Aqua  Whitening Cream pada kulit , rasa sejuk nyaman je. Selesa sangat..

Kelebihan Aqua Whitening Cream

Aqua Whitening Cream dari Hansaegee Nature ni sebenarnya bukan sahaja sebagai pemutih tapi yang best nya ianya juga melembab kan kulit.  Kiranya macam Moisturizer la jugak..

Ianya  memperbaiki lapisan kulit kering pada wajah saya. Sekarang ni kulit wajah jadi lembab dan cantik. Hari-hari nak tengok muka sendiri kat cermin. Heheheh..

Selain cream yang tidak melekit dan tidak berminyak ianya juga cepat meresap ke dalam kulit. Cream ni meningkat kan kelembapan pada kulit saya.

Bila kulit kita lembab kulit juga akan terhindar dari masalah penuaan dan garis halus pada bahagian tepi mata dahi dan mulut terutamanya

Kandungan Aqua Whitening Cream

Apa yang membuatkan cream ni sangat bagus untuk melembab dan mencerah kan kulit sudah tentu lah kerana kandungan bahan yang terdapat dalam Aqua Whitening Cream ni.

Tengok kandungan nya di bahagian kotak cream ni banyak betul bahan-bahan nya.Setiap bahan tu ada fungsinya sendiri.

Ada satu bahan dalam Aqua Whitening Cream ni yang dikenali sebagai Minyak Benih Camellia Japonica . Minyak ini boleh menyerap jauh ke dalam kulit. Fungsinya ialah :-

• tidak membuatkan pori kulit tersumbat, dan tidak menyebabkan jerawat
• memulihkan kulit kering & Sun Burn
• Mengekalkan kelembapan  jauh ke dalam kulit

Cara menggunakan Aqua Whitening Cream

Saya gunakan Aqua Whitening Cream setiap hari dan setiap masa. Setiap kali lepas solat muka pun masih bersih, keringkan dulu wajah dan kemudian saya apply cream ni. Oleh sebab ianya tak melekit dan buat wajah selesa saya tak de masalah nak gunakan cream ni sepanjang hari.

Calit sikit cream dan letak dekat dahi pipi dagu dan hidung. Kemudian saya ratakan keseluruh wajah. Bila dah rata tepuk-tepuk sikit muka tu.

Masa kita tepuk-tepuk tu la titisan air akan muncul pada kulit kita. Jangan lap pulak air tu.Biarkan saja pada wajah kita.

Pertama kali guna cream ni langsung tak de rasa gatal-gatal atau panas. Tak de bintik-bintik pada muka. Sangat selesa walaupun kita apply makeup selepas guna cream ni.

Makeup jadi cantik dan tak ganggu solekan kita. Saya memang recommend kan korang try produk ni sebab korang tak kan menyesal. Berbaloi dengan harga, Produk Korea ni weh!! Dah ramai yang review cakap best.

Image

bestnya kulit muka rasa segar dan lembap berpanjangan

Pencuci Muka dan Moisturizer Yang Bagus | Hansaegee Nature

(By Jun Zie on 07th Mar 2019)

Assalammualaikum

Masih melekat ketat dengan produk skincare dari Korea; Hansaegee Nature. GUESS WHAT sehingga hari ni Ju kekal jadikan produk ni rutin wajib pakai tau. Bila puas hati dengan pelembab Aqua Whitening Cream, Ju upgrade penggunaan produk skincare dari Korea ni dengan menggandingkan Aqua Whitening Cream bersama AC Clean Bubble Cleanser pula. Pendek kata, ini pencuci muka dan moisturizer yang bagus Ju cuba setakat ini !
Ju pakai dalam tempoh tak jauh dengan pelembab Aqua Whitening Cream ni sebab dari apa Ju baca feedback dekat Instagram @Hansaegeenature; ramai yang berpuas hati guna pencuci muka Aloe Vera ni sekali dengan pelembab Aqua Whitening Cream. So entri kali ni nak highlight dengan kau orang feedback Ju guna kedua-dua produk BEST SELLER dari Hansaegee Nature ni.

Pencuci Muka dan Moisturizer Yang Bagus | Hansaegee Nature

Sesiapa pun tak kira lelaki atau wanita mahukan kulit wajah cantik, bersih dan paling penting sihat.Sebelum purchase mana-mana produk skincare, sangat penting bagi kau orang untuk kenali jenis kulit dan kandungan sesuatu produk tu. Ju miliki jenis kulit kering, ditambah lagi dengan umur dah masuk 30 an dan persekitaran tak berapa nak sihat memang beri kesan dengan kulit muka. So sangat perlukan skincare yang mengekalkan kelembapan pada kulit muka Ju bukan hanya pada pelembab tapi juga dengan pencuci muka.
Mengandungi 10 ekstrak herba terpilih dengan kandungan utama Aloe Vera dan Tea Tree oil, pencuci muka ALOE AC CLEAN Bubble Cleanser ni bukan setakat wangi malah juga berfungsi
1.Merawat masalah jerawat dan mengawal kulit berminyak
2.Membersihkan sehingga ke liang pori, melembutkan kulit wajah
3.Memberi dan mengekalkan kelembapan berpanjangan kepada kulit wajah walau selepas mencuci muka
Tea tree oil sinonim digunakan untuk mencegah dan merawat masalah jerawat so dengan gabungan Aloe Vera bukan saja dapat mengawal masalah sebum dan minyak berlebihan dekat muka kita, malah jadikan kulit lebih sihat ! Pendek kata, sangat sesuai dengan semua jenis kulit kau orang sama ada berminyak, kulit kering atau kombinasi. Jimat kan dekat situ.

Jenis : Membersihkan Wajah
Kegunaan : Muka
Tekstur : Buih lembut dan ringan
Isipadu : 150ml, Size 5.29 fl.oz.
Waktu Pakai : Siang dan malam
Packaging Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni bagi Ju senang nak bawa jalan, tak ambil banyak ruang penyimpanan. Jenis botol pump plastic long neck siap cover dengan penutup jenis transparent tu. So tak akan ada istilah terhimpit dan terpicit keluar hehe.
Tekstur pula kalau dalam botol packaging ni berbentuk air, yes Ju dah goncang manja dan memang dengar bunyi cecair tu tapi bila kau orang pump; masa keluar tu tekstur  cecair tadi akan berubah kepada tekstur buih serta merta. Habit Ju kalau bab pencuci muka sebelum ni memang pilih jenis foam sebab suka main dengan buih tapi dengan AC Clean Bubble Cleanser ni tak payah dah nak gosok-gosok dekat tapak tangan lagi hehe.

Selain tu, buih ni juga rasa ringan dan mudah juga nak ratakan dekat kulit wajah. Setiap kali Ju siap cuci muka, bestnya kulit muka rasa segar dan lembap berpanjangan. Berbeza dengan sesetengah pencuci muka yang buat  muka kau orang kering atau tegang lepas cuci, pernah tak kena macam tu ? Kulit muka tegang lepas mencuci bukan maksud benda tu bagus tau, tu maksudnya pencuci muka tu terlalu harsh untuk kulit kau orang. Tu salah satu sebab juga buat kulit muka kering. Jaga-jaga !
Cara Guna AC CLEAN Bubble Cleanser sangat mudah, yang penting kau orang gunakan teknik sapuan upward untuk memudahkan tesktur AC Clean Bubble Cleanser sampai ke liang pori. Ju masa apply memang suka picit banyak-banyak sebab addict dengan bau dia ni, sambal tu main buih sekali haha.

Kebiasaan Ju lepas cuci muka akan apply toner, bergantung pada masing-masing. Setelah siap tu baru Ju apply pelembab Aqua Whitening Cream dari Hansaegee Nature. Mungkin masih ada yang pandang remeh dengan kegunaan pelembab muka atau malas nak apply sebab melekit tapi bagi Ju pelembab Aqua Whitening Cream ni menepati keperluan Ju bukan saja dari tekstur malah fungsi dia juga.

Mengandungi Camellia Japonica Seed Oil iaitu Non-comedogenic; tidak menghalang liang pori, merawat kekeringan dan kerosakkan kulit kerana sunburn atau redness (kemerah-merahan) dengan menyalurkan kelembapan jauh ke dalam lapisan kulit wajah dan juga memiliki Niacinamide (juga dikenali sebagai Vitamin B3) berfungsi membaiki tona kulit wajah dengan mencerahkan, membersih dan menganjalkan semula kulit kau orang. Kesan ini dirumuskan dengan ekstrak herba yang memberikan penembusan jauh ke dalam kulit, so kulit kau orang tampak lebih berseri ! Bahan-bahan yang lain pula ialah;
Water, Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane, Glycerin, Pinus densiflora leaf extract, Sodium chloride, Angelica acutiloba root extract, Cnidium officinale root extract, Paeonia albiflora root extract, Rehmannia chinensis root extract, Prunus armeniaca (Apricot) kernel oil, Betaine, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, DMDM Hydantoin, Perfume, Gardenia florida fruit extract.
Tekstur bila sapu dekat muka akan hasilkan titisan air atau water drop, so takda istilah melekit atau berminyak. Titisan air ni mudah resap di lapisan kulit wajah kau orang dan mengekalkan kelembapan berpanjangan.
Packaging Aqua Whitening Cream bersaiz kecil dan mudah bawa ke mana-mana memudahkan Ju juga nak apply bila Ju perlukan. Jenis packaging pun tahan lasak, so kalau terjatuh tak perlu risau dengan kerosakan luaran.
Jenis : Mencerahkan dan Melembapkan
Kegunaan : Muka dan Leher
Tekstur : Krim berasaskan titisan air
Isipadu : 50ml, Saiz 65 x 65 x 55 (mm)
Waktu Pakai : Siang dan malam selepas cuci muka
Lebih dari sekadar memberi dan mengekalkan kelembapan pada kulit wajah, Aqua Whitening Cream ni turut berfungsi merawat dan mencerahkan kulit tau. Nowdays bukan semua nak kulit putih tapi nakkan kulit yang sihat dan cantik. So bagi kau orang yang selalu berada diluar menghadap cuaca terik dan risaukan sunburn atau redness, Ju rekomen kau orang gunakan pelembab ni sebelum keluar rumah; kandungan Camellia Japonica Seed Oil yang Ju mention dekat atas tadi sangat membantu dalam merawat dan mencegah masalah sunburn.
Bagi yang dah terkena sunburn atau redness tu pula, kekal konsisten pakai pelembab ni sebab ianya mengandungi Niacinamide yang mana membantu membaiki semula tona kulit kau orang
“Ju, kami duduk ofis ja teda kena sunburn pun”
Eh awak, kulit boleh jadi kering dan mekap tak tahan lama tau haha. Bagi elakkan masalah kulit kering di tempat berpenghawa dingin, Ju jadikan pelembab Aqua Whitening Cream sebagai makeup base. Ju apply pelembab ni sebelum bermekap; hasilnya mekap Ju tahan lebih lama dan tidak merekah ! Tengok sini <<RUTIN SEBELUM MEKAP>>
Kulit wajah Ju berhak dapat yang terbaik, kenapa tidak kau orang juga ? Ju bukan saja nak highlight kedua produk best seller yang Ju tengah pakai ni tapi nak bagi kau orang maklum sekali lagi, produk Hansaegee Nature HANYA boleh didapati menerusi outlet mereka sahaja. Takda jual tempat lain tau. So visit laman web dia orang sekarang !
Image

TIPS RUTIN PENJAGAAN KULIT HARIAN DENGAN PELEMBAP MUKA DAN CC CREAM DARI HANSAEGEE NATURE

(By Nadia Johari on 11th Mar 2019)

hai assalammualaikum

Muka Glowing Dan Natural Look Dengan S+ Recover Gold Nano CC Cream Dari Hansaegee Nature

Rutin Penjagaan Kulit Harian, Rahsia Muka Glowing Dan Natural Look – Sebelum ni, nad pernah kongsi dengan korang pelembap paling best dari Hansaegee Nature iaitu Aqua Whitening Cream. Pelembap ni serasi dengan kulit nad, dan dah dua bulan nad guna, sekarang nak masuk botol kedua dah. Bila dah serasi, nad cuba pula produk Hansaegee Nature yang lain. Dah lama tertarik dengan Gold Nano CC Cream Hansaegee ni. Tengok orang pakai, nampak perbezaannya. Dulu ada pengalaman pakai cc cream, tapi muka makin berminyak dan tak elok, terus nad stop pkai cc cream, sampai la harini. Bila nampak Gold Nano CC Cream Hansaegee Nature ni, nad pun rasa nak cuba.

Nad ni jenis, kalau nak keluar mesti nak cepat siap. Malas nak berjam-jam depan cermin semata nak pakai banyak produk. Selalunya bila nak keluar, nad akan pakai primer, foundation, bedak dan seterusnya la. Yela, muka ni nak sentiasa nampak cantik , nak tutup cela semua. Takkan keluar nak bagi nampak kusam kan. Tapi dengan pakai banyak produk, buang masa dah dekat situ kan. Jalan penyelesaiannya, sejak nad pakai Gold Nano CC Cream dari Hansaegee Nature, nad tak perlu bersiap lama dan duduk depan cermin berjam-jam lagi..yeahhh..

Hampir seminggu nad pakai Gold Nano CC Cream ni, memang ia adalah produk CC Cream yang lain daripada yang lain. CC Cream ni bermaksud Colour Control Cream, jadi ia adalah krim siang yang semuanya dalam satu, di mana ia boleh seimbangkan tona kulit kita dan merawat kulit kita. S+ Recover Gold Nano CC Cream dari Hansaegee nature ni boleh dijadikan sebagai rutin penjagaa kulit seharian. Waktu siang atau nak keluar je, waktu nak tidur tak perlulah pakai. Tengok sahaja packaging dia, nampak eksklusif kan. Setau nad, sebelum ni packaging dia lain, warna gold semua, yang ni, ia keluar dengan packaging baru berwarna putih dan gold. Penutupnya pulak jenis twister lock, jenis ketat dan bila nak gunakan, senang dipicit dengan kuantiti yang kita kehendaki.

Bagusnya CC Cream ni ia mempunyai SPF50 PA+++ di mana ia melindungi kulit kita daripada cahaya matahari. Korang mesti tau kan, SPF lagi tinggi, lagi bagus untuk kulit.

Korang boleh tengok, teksturnya yang berkrim dan berwarna putih. Korang jangan risau, walaupun ia berwarna putih, tapi bila korang blend dekat muka, ia akan mengikut skin tone kulit kita. Jangan risau muka korang putih macam pakai tepung pulak..hehee..takde..sebab ia akan berubah kepada natural.

Tengok dekat gambar ni, sebelum nad blend, berwarna putih asli, dan dalamnya sebenarnya ada kapsul berwarna coklat. Selepas blend dengan jari, boleh nampak ia bertukar ke pada warna coklat. Magic kan!!..heheee..CC cream ni sesuai untuk semua jenis kulit, tak kisah korang kulit cerah atau gelap..

Nad suka dengan CC Cream ni, sebab ia menutup cela dan bintik-bintik hitam di muka. Ia juga dapat menutup liang pori. Bila pakai memang halus je muka, bertambah glowing dan natural look tau. Lagipun ia sejenis krim yang tidak melekit dan tidak berminyak. Paling mudah, blend sahaja dengan jari, tak perlu span atau berus. Ia juga dapat seimbangkan PH kulit kita dan mencegah penuaan sekaligus beri kelembapan pada kulit.

Gold Nano CC Cream ni juga boleh dijadikan sebagai makeup primer atau makeup base. Lepas korang apply CC Cream ni, korang pun boleh pakai foundation dan makeup lain. Korang boleh tengok,nad cuba di tangan. Belah kiri, nad tidak apply cc cream, manakala belah kanan, nad apply cc cream. Boleh nampak, belah kanan yang diapply dengan CC Cream, makeup lebih terang, lebih sharp berbanding belah kiri. Makeup juga nampak cantik, lebih pigmented dan tahan lebih lama. Nampak tak perbezaan dia..fuh..

Kelainan Gold Nano CC Cream ni, ia bukan cc cream biasa-biasa sahaja tau, kelebihan produk ni, ia mempunyai tiga bahan utama, iaitu Mineral Water, Ipomea Hederacea Cullus Culture Extract dan Nano Gold dimana setiap bahan mempunyai kelebihan masing-masing.
– Mineral Water : mengekalkan keseimbangan PH kulit sehingga masuk ke dalam kulit dan membuat kulit kita anjal.
– Ipomea Hederacea Cullus Culture Extract : mengelakkan daripada kerengsaan kulit, anti bakteria dan merawat masalah kulit
– Nano Gold ; mencegah penuaan kulit , memblok radiasi infrared dan mempunyai akntioksidan aktiviti yang tinggi

Hanya satu botol ni sahaja, tapi pelbagai kelebihan yang ada kan. Yang ada masalah tona kulit tidak sekata dan kemerahan, boleh pakai ni. Lagipun saiznya yang kecil, mudah dibawa kemana-mana sahaja.

Cara memakainya.
Di sini nad kongsi dengan korang dua langkah rutin penjagaan kulit harian nad yang sangat mudah, cepat dan berkesan. Dua produk nad gunakan daripada Hansaegee Nature iaitu Aqua Whitening Cream dan Gold Nano CC Cream.

Pertama sekali selepas membasuh muka, nad akan pakai Aqua Whitening Cream. Aqua ni, ia dapat melembapkan kulit muka sekaligus dapat merawat sunburn dan kemerahan. Aqua ni pun nad dah pakai selama dua bulan, memang best. Muka memang lembap je, takd akering dah. Nak tau lebih lanjut berkenaan Aqua Whitening Cream ni, korang boleh klik link Aqua Whitening Cream dan perubahan yang nad alami.

Kemudian, nad sapu pula Gold Nano CC Cream ni.

Taraa..siap..Dengan dua produk ni sahaja, muka nad nampak glowing, natural,bertambah lembap dan segar..nampak tak..hehee..

Nad rekomen sangat la, untuk mereka yang nak cepat, tak suka makeup, tak suka makeup berat, guna dua produk ni sahaja. Memang senang kerja. Nad sendiri dah pakai, memang ia memudahkan kerja, senang diblend dan beri kemasa yang cantik pada muka. Lagipun boleh digunakan dengan dua cara sama ada natural atau sebagai makeup primer kemudian pakai foundation dan makeup. Nad pakai kedua-dua produk ni, alhamdulillah, muka elok dan tak beri kesan yang negatif malah positif..tu yang nad suka..hehee..

Dua produk dari Hansaegee Nature adalah produk penjagaan kulit di yang 100% diperbuat dari Korea Selatan. Semua bahan produk ini diluluskan secara sah dan selamat digunakan. Korang pun boleh dapatkan dua produk ni tau.Kadang-kadang Hansaegee Nature ada buat promosi..jadi check out