Image

Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature, Melembapkan dan Merawat Kulit

(By Nadia Johari on 03rd Jan 2019)

hai assalammualaikum

Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature, Melembapkan dan Merawat Kulit

Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature, Melembapkan dan Merawat Kulit – Sana sini nad nampak kawan-kawan nad pakai aqua whitening cream produk dari Korea ni. Memang bila tengok video diaorang pakai produk ni, nad jadi tertarik, sebab produk ni ada magic. Bukan magic terus pakai jadi cantik, magic produk ni bila pakai, ia mengeluarkan titisan air. Mula tertanya-tanya juga, apa bagusnya produk ni dengan titisan air? Nad baca feedback diaorang, produk ni bukan sahaja melembap, malah dapat merawat kulit wajah. Titisan air yang keluar tu la yang dapat menyegarkan dan melembapkan kulit kita sebab ia serap terus ke dalam kulit. Muka sunburn pun boleh hilang dengan produk ni. Apa lagi, terus nad dapatkan Aqua Whitening Cream ni di Hansaegee Nature punya website.

Kalau bab pelembap, nad memang memilih, sebab tak semua pelembap sesuai dengan kulit. Pernah sebelum ni, pelembap nad beli, bukan makin melembap, malah makin buat muka nad berminyak dan tumbuh jerawat..Semenjak tu, nad takut nak pakai pelembap. Jadi, bila kawan-kawan ramai pakai Aqua Whitening Cream ni, terus nad dapatkan. Nak cuba, betul ke dia boleh melembapkan kulit? Nad dapatkan waktu ada promosi. Siap sekali dapat freegift daripada Hansaegee Nature seperti pouch bag,paper beg, pen, coupon discount.

Cuaca dekat Malaysia sekarang, tak menentu, kejap sejuk kejap panas je. Jadi taknak muka jadi kering, carila pelembap muka yang sesuai.

Aqua Whitening Cream, ia dirumuskan dengan ekstrak herba yang memberikan penembusan dalam dalam kulit, menormalkan tahap kelembapan dalam kulit dan dapat merawat semua jenis kulit seperti kulit berminyak, kulit kering, kemerahan atau sun burn, kulit yang sensitive dan berjerawat, tona kulit tidak sekata dan garisan kedutan di wajah.

Bila sampai je, terus rasa nak pakai..hahaa..Tak menyabar kan. Yela, nak tengok keajaiban titisan air tu.

Tekturnya yang jenis krim, ringan dan tidak melekit. Selepas beberapa sapuan, akan keluar titisan air daripada situ dengan segera pada kulit kita dalam beberapa saat, Magic kan!!.Hah, bila titisan air ni keluar, korang jangan lap dengan kain, tapi korang dap-dap je water drop tu dekat muka sampai dia serap ke dalam muka. Titisan air ni la yang menyegarkan muka, memang amat sesuai ketika cuaca panas. Nad pakai, rasa sejuk dan dingin je dekat muka..hehee

Cara menggunakan Aqua Whitening Cream
– Bersihkan muka terlebih dahulu, lepas tu lap muka. Then, korang boleh sapu Aqua Whitening Cream ni. Tak perlu sapu tebal-tebal, ambil sedikit sahaja dah memadai. Sapu di bahagian muka dan leher. Dalam masa beberapa saat, titisan air akan kelur. Dap-dap kan sahaja titisan air tu sehingga ia serap ke dalam kulit.

Korang boleh cuba dulu dekat tangan, nak tengok sama ada sesuai atau tidak dengan kulit korang. Tengok sama ada, ia beri kesan iritasi atau tidak. Kalau takda, bolehla pakai terus dekat muka. Biasalah, kulit kita ni lain-lain.

Nad tak rasa was-was pilih Aqua Whitening Cream ni sebagai pelembap, sebab nad tau produk korea ni kebanyakannya diperbuat daripada bahan semulajadi. Ia mengandungi Minyak Benih Camellia Japonica yang membantu melembapkan kulit, tidak menyekat liang kulit dan menghalang daripada jerawat. Ia juga dapat mencerah, dan merawat kulit daripada kering dan sunburn.

Ia juga mempunyai Niacinamide juga dikenali sebagai vitamin B3, yang mana kita tau ia sangat bermanfaat untuk penuaan kulit sebagai agen pemutihan, membantu menyeratakan tona kulit yang tidak sekata, memutih, membersih dan merawat kulit sensitif.

Bahan semulajadi seperti Niacinamide, Ekstrak Root Angelica Acutiloba, Minyak Benih Camellia Japonica, Ekstrak Cicidium Officinale Root, Ekstrak Buah-buahan Florida Gardenia, Ekstrak Ekstrak Paeonia Albiflora, Ekstrak Daun Ekstrak Pinus Densiflora, Prunus Armeniaca (Apricot) Minyak Kernel, Ekstrak Rehmannia Chinensis dan sebagainya.

Testimoni Nad Menggunakan Aqua Whitening Cream

Nad dah gunakan selama dua minggu Aqua whitening Cream ni, dan ia memang sesuai dan serasi dengan muka nad. hari demi har, nad boleh rasa muka nad semakin lembap dan tidak kering. Nad guna pada waktu pagi dan malam. Setiap kali keluar, nad tak lupa pakai, untuk elak muka daripada cahaya matahari. Bila nad pakai Aqua ni pun, makeup nad nampak smooth je. Oh produk ni pun boleh memutihkan kulit, kan nama dia whitening cream..ehehe. Muka pun makin berseri lepas pakai ni. Muka nad pun dah kurang berminyak sejak pakai Aqua Whitening Cream ni.

Sesuai Semua Jenis Kulit Untuk Wanita Dan Lelaki

Nad sarankan, mereka yang ada masalah kulit sensitif, kulit mudah terkena sunburn, kulit kering, kulit berminyak dan apa sahaja, baik pakai Aqua Whitening Cream ni. Memang best. Memang sesuai untuk semua jenis kulit dan bukan sahaja orang perempaun boleh guna, orang lelaki pun boleh. Yang suka travel, yang kerja dekat luar, yang kerja dekat aircond, lagi memerlukan pelembap.

Kalau korang nak, korang boleh je terjah

 🍁Company name: Hansaegee Nature

Beauty Tips : How to apply Aqua Whitening Cream correctly

Beauty Tips : How to apply Aqua Whitening Cream correctly

(By Hansaegee Nature on 12th Feb 2019)

After getting so many feedback from our customer, Hansaegee Nature would like to share some beauty tips with our beloved customer.

In this video, we are going to show how to apply Aqua Whitening Cream correctly.

1. How much aqua whitening cream apply on face?

Common mistake : is applying too much cream on one spot at the beginning and spread the cream to other part of the face from it. Causing uneven in apply of moisturizer cream throughout the face.

Correct way : Dab the cream a little bit at a time and apply equally on the face (different area) with adequate amount each time. Apply dabs of moisturizer onto your face in the key dry areas such as your: forehead, cheeks, nose, chin, and neck.

2. Way of Massaging the face

Common mistake: moisturizing the parts of the face in the wrong order and direction. Example pulling downward on face and neck skin

Correct way : Apply to skin using gentle circular motions. Gently massage the cream into your skin using small, upward, circular motions. Never drag downward on your skin. Once water drop appear, gently patting till it fully absorb. Wait for your skin to absorb the cream

See the results? With correct way : Skin become more glowing ; more firm skin and brighter.

 🍁Company name: Hansaegee Nature

Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature, Moisturizer Terbaik Untuk Kulit !

Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature, Moisturizer Terbaik Untuk Kulit !

(By Fiza Zainy on 27th Dec 2018)

Assalamualaikum .
Hello =)
Lately ni produk skincare daripada Korea popular kan? Kawan-kawan fiza, malah adik-adik fiza pun sekarang dah beralih kepada skincare daripada Korea ni. Feedback yang dorang bagi semua positif dan berkesan pada kulit. Apa yang penting, kebanyakan produk skincare Korea ni dihasilkan menggunakan bahan semulajadi yang dah pasti selamat untuk kulit. Fiza pun dah in love jugak dah dengan produk skincare korea ni dan tercari-cari juga la moisturizer untuk masalah kulit kering muka ni.
Nak pilih beli yang mana memang payah sebab takut terbeli produk yang tak sesuai dengan kulit muka fiza. Jadi fiza baca la review daripada beberapa kawan tentang produk yang bagus untuk mengatasi masalah kulit kering serta melembapkan kulit dan akhirnya fiza dikenalkan dengan produk Hansaegee Nature . Banyak tau feedback positif pasal Hansaegee Nature ni dan kesemua produk keluaran Hansaegee Nature 100% original made in Korea:)
So untuk entry kali ni fiza nak share dengan korang moisturizer keluaran Hansaegee Nature iaitu Aqua Whitening Cream yang difomulasikan khas menggunakan ekstrak herbal yang dapat menembusi jauh ke dalam lapisan kulit untuk semua jenis kulit dan berkesan untuk merawat kulit berminyak, kulit kering, kemerahan atau sun burn, kulit yang sensitive dan berjerawat, tona kulit tidak sekata dan garisan kedutan di wajah.
Ni dia  Aqua Whitening Cream tu, FALL IN LOVE SANGAT TAU!! haaa kau, siap caps lock lagi. Serius ni pelembap paling best pernah fiza guna .
Moisturizer ni juga merupakan salah satu produk paling laris kerana keberkesanannya yang mampu merawat kulit muka dan sekaligus menjadikan wajah cerah berseri dengan penggunaan yang konsisten.  Apa yang unik dan menariknya lagi tentang  Aqua Whitening Cream ni ialah…
tengok magik ni
Selepas sapuan , water drop akan keluar seperti dalam gambar tu. Water drop ni la yang menjadikan kulit kita lembap dan yang bestnya kulit tak melekit pun. Dia akan resap terus ke dalam kulit kita dan menjadikan kulit segar, sejuk dan lembut sepanjang hari serta dapat mengawal lebihan minyak dan sebum pada wajah.
Macam ni la water drop tu bertindak pada kulit 🙂
Tekstur Aqua Whitening Cream ni sangat soft dan ringan bila di sapu kat muka. Dia punya soft tu kalau calit kat tangan pun macam tak rasa tau.

Cara Penggunaan

Sangat senang dan tak ambil masa lama pun.
1. Selepas cuci muka sebersihnya, sapu Aqua Whitening Cream (sikit je) ke muka dan urut perlahan-lahan secara rata di seluruh wajah dan leher.
2. Dalam beberapa saat je water drop akan muncul dan dap-dap je water drop tu untuk serapan ke dalam kulit.
3.  Lepas tu korang boleh rasa kulit muka korang lembut dan lembap je!
Besttt tau! Fiza rekomen dangat-sangat kepada korang yang tengah buntu nak beli pelembab apa untuk kulit atau nak bertukar guna pelembab lain untuk guna Aqua Whitening Cream ni. Jujurnya lepas dua tiga hari guna kulit fiza rasa lembut, lembap dan tak kering dah. Kesan merah-merah kat kulit pun makin kurang . Untuk kesan cerah je belum nampak lagi sebab produk ni menggunakan bahan semulajadi so kesannya memang takkan terus nampak pada muka secara drastik. Dia merawat kulit dari dalam dan selamat.
Ini antara bahan yang digunakan untuk menghasilkan Aqua Whitening Cream ni iaitu Niacinamide, Angelica Acutiloba Root Extract, Camellia Japonica Seed Oil, Cnidium Officinale Root Extract, Gardenia Florida Fruit Extract, Paeonia Albiflora Root Extract, Pinus Densiflora Leaf Extract, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Rehmannia Chinensis Root Extract dan sebagainya. Semuanya bahan semulajadi yang selamat untuk kulit .
So korang, apa tunggu lagi. Cepat dapatkan produk ni untuk kulit wajah lebih berseri dan korang pasti akan jatuh cinta dengannya 🙂
 🍁Company name: Hansaegee Nature
Image

TIPS HILANGKAN SUNBURN DENGAN CEPAT

TIPS HILANGKAN SUNBURN DENGAN CEPAT

(By Shehan on 21st Dec 2018)

Kalau korang baca blog Mommy sebelum ini, Mommy ada cerita yang Mommy travel ke Hatyai selama 3 hari 2 malam. Dan cuaca di sana, harap maklumlah.. memang panas!

Jadi.. tak sah kalau tak kena sunburn kan? Sunburn berlaku jika kita terdedah kepada matahari lebih daripada 30 minit. Bayangkanlah Mommy memang terdedah dengan panas matahari terutamanya di Samila Beach, Songkhla tu berjam lamanya.

Itu Mommy yang memang sah-sah pakai Sunscreen pun, terkena juga sunburn. Yang tak pakai apa-apa? Haaaa..

Kalau dah namanya travel di Thailand ini, memang tak dapat la nak elak cuaca panas kan? Jangan risau, Mommy ada tips mudah untuk hilangkan sunburn ini.

TIPS MUDAH HILANGKAN SUNBURN

Antara tips yang biasa kita dengar antaranya ialah sapu gel daun lidah buaya (aloevera) untuk hilangkan rasa perit pada kulit. Selain itu, timun juga boleh digunakan untuk menyejukkan kulit dan mengurangkan radang kulit kesan terbakar itu.

Untuk sunburn yang masih baru, boleh gunakan juga ais untuk redakan kemerahan dan membantu lembapkan kulit.

Rajin ke? Ok kalau tak nak buat cara-cara tradisional tu, nah Mommy kongsi tips paling mudah..

HILANGKAN SUNBURN DENGAN AQUA WHITENING CREAM BY HANSAEGEE NATURE

Selain penggunaan sunscreen sebagai pelindung segera, Mommy sarankan korang turut guna Aqua Whitening Cream secara konsisten untuk menghilangkan kesan sunburn ini. Kandungan utama produk ini iaitu Camellia Japonica Seed Oil membantu melembapkan kulit, mencerahkan dan merawat kulit kemerahan dan kesan terbakar / sunburn. Malah, ia sangat sesuai untuk semua jenis kulit. Bagus kan?

Mommy pernah reviu pengalaman Mommy menggunakan Aqua Whitening Cream di Jepun baru-baru ini dalam entri ini

Pelembap ini adalah antara pelembap terbaru yang Mommy cuba. Selepas sebulan lebih menggunakannya, Mommy betul-betul jatuh cinta.

Dengan tekstur yang ringan, tidak melekit, Mommy konsisten menggunakannya setiap hari. Yang paling unik, setiap kali Mommy sapu ke wajah, akan terhasil titisan air di wajah. Hasil titisan yang hadir itulah membantu kulit kita sentiasa lembap.

CARA GUNA AQUA WHITENING CREAM

Mommy akan sapukan ke seluruh wajah Mommy sejurus selepas menggunakan Aloe AC Bubble Cleanser. Kombinasi 2 produk ini memang sesuai untuk kulit Mommy.

Untuk produk penjagaan kulit yang berkualiti tinggi, selamat dan berasal dari Korea, Mommy sarankan untuk cuba produk Hansaegee Nature ini.

 

 🍁Company name: Hansaegee Nature
Image

What You Need To Know About Hansaegee Nature | How To Shop at Hansaegee.com

What You Need To Know About Hansaegee Nature | How To Shop at Hansaegee.com

(By Lenne on 20th Dec 2018)

Hello beautiful people! Today I’ll be talking about one of my recent beauty discovery: Hansaegee Nature. Before you hit that ‘X’ button, let me tell you what is Hansaegee Nature and why I’m obsessed with them. As you all know, I’ve been using and loving their bubble cleanser and moisturizer religiously for quite some time now. I love them, they did my skin good, end of story.

So, what is Hansaegee Nature? If you don’t already know, it is a skincare brand based in Malaysia and all of their products are 100% made in the Korea. And to always provide high quality and safe product to the consumer is their goal. This brand has been in the industry and been direct importing high quality and original skincare products from the Korea for 7 years now and I honestly don’t have any idea why is that not many people talking about them? They deserve the spotlight.

Speaking of Korea, you know they do not play around when it comes to skincare. They are one of the best because all ingredients in their products are legally approved and safe to use. No hesitation. You can go to their website and click the ‘About Us‘ menu to know more about them!

Where to get them?

All Hansaegee Nature products are only available at their official website at http://www.hansaegee.com/shop. You only can get it here and I don’t guarantee the genuineness and authenticity if you get it from other sources.

One of their bestseller product of ALL TIME is none other than the Gold Nano CC Cream that I’ve been itching to try. The name itself is intriguing, doesn’t it? Fast forward to 2016, they introduced the Aqua Whitening Cream(that I love so much), followed up by the Aloe AC Clean Bubble Cleanser (that I love so much as well) recently in the year 2018. I’m so excited with the variety of their products, they cater from eye care, facial masks and lots of new skincare products in the future to achieve the complete skincare experience to the users.

I’m so devastated that my most treasured cleanser and moisturizer are almost come to an end. I feel so ‘sayang’ to use the heck out of them now. But fret not! I’m here to show you step by step on how to shop at Hansaegee Nature website and I’m gonna stock up on my favorite bubble cleanser and moisturizer.

How to shop at Hansaegee.com?

Step 1:

*Go to the website – www.hansaegee.com/shop

*Sign up as a member. I really recommend you to sign up as a member as it will give you the privilege to easily track your order status, create wish list etc.

Step 2:

*Register your name, email address and password. All the ush.

*Once you’re registered, 50 points will be credited to your account, just like that! *snaps finger*

Step 3:

*Here comes the fun part! Choose the products that you desire, how many you want and add to your cart!

*It is so easy and the website is pretty much straightforward. Here, I am going to select my favorite combo set that has the Aqua Whitening Cream and Aloe AC Clean Bubble Cleanser and add to my cart.

*One more thing I like about shopping at their website is that they offer free gifts for every purchase depending on how much you spend. The more you spend, the cooler the free gift you’ll be getting!

Step 4:

*You’re almost done. All you have to do now is pay for your order. Click the ‘Go To Checkout’ button and proceed to pay.

*You have the online transferdeposit ATM or credit card as your payment option. I’m gonna go with online transfer because that’s the most convenient for me.

*As for the delivery process, you have 2 courier service options: Poslaju and Gdex. I choose Poslaju because I’m so used to them.

*Not to mention, if you have any issue, you can always count on them. Their customer service is tip top. They will help you, just give them a contact through phone callWhatsAppLive Chat and they will gladly assist you.

Now we can sit back, relax and wait for our parcel to arrive at our doorstep. For your information, for everypurchase that is worth RM 70 and above, you will get free shipping within Malaysia. I know right?! I really adore their effort on making us happy and not making us wait for a long time – your parcel will be processed and shipped out on the same day (if you make a payment before 10 am), some even arrive the next day or 3 to 5 working days, which is so fast!

It does not end there. You will also earn 1 reward point for every RM 1.00 spent on the website. And for every 100 points, you will get to redeem a discount for your next purchase! The best part is the reward points will never get expired. So generous of them, right?

Another thing that I think worth mentioning is that their effort in giving detailed information about each and every products they have on the website. It’s honestly annoying if you’re keen to try a certain product but they don’t provide enough information about it. But I loooove the fact that Hansaegee Nature provided in depth details about their product. I mean, just look.

‘m so happy! This is like my happy month. Everything is working so great! Anyway, back to my parcel, that came in with a bubble wrap but I got excited and tore it right away. But can we just talk about this is what you’ll be getting from your purchase? There’s boatload of free gifts! – a mirror, a pen, a pouch and a lovely paper bag? You best bet I’m going to keep that in my paper bag drawer. Their team is so super generous! I love love love it.

All in all, I think everything is worth it from the first time trying the products out and now repurchasing them. I really had a great experience with Hansaegee Nature. I am not saying this for the sake of views or whatsoever but I genuinely think they deserve the shot. I honestly want you guys to experience it yourself and so that we can share our thoughts together.

 

 🍁Company name: Hansaegee Nature
Image

Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream Pelembab Kaya Air dari Korea

Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream Pelembab Kaya Air dari Korea

(By Julia Johari on 21st Dec 2018)

Julia dengan pelembab memang tak boleh tinggal boleh kata tak boleh berpisah! Lepas cuci wajah atau pakai skrub ke atau masker mesti wajib sapu pelembab. Kali ini julia nak perkenalkan pelembab 2 dalam 1 iaitu Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream yang sedang popular di kalangan rakan-rakan julia sendiri gunakan tau.

 

Percaya tak! 

Hansaegee Nature sudah lama berada di pasaran Malaysia dan hampir semuanya menceritakan kisah mereka tau, ish siapa tak suka, kalau nak tahu ia produk 100% original berasal dari Korea dan terbukti menjadi kegemaran di kalangan wanita mahupun lelaki.

 

Malaysia, sebuah negara yang beriklim lembab dan panas, ada kala hujan tidak menentu turun setiap tahun, ada kala juga kemarau dan panas melampau terutama di waktu kemuncak. Julia sendiri tak tahan dengan perubahan suhu mendadak, nanti mulalah rasa muka gatal, mengelupas halus dan mudah kena sun burn.

 

Kesan terdedah kepada suhu tidak seimbang.

Bekerja dalam aircond lebih 12 jam sehari itulah julia hadapi setiap 5 hari dalam seminggu tau. Masuk pagi dan balik lewat malam, ada kala beri wajah sedikit kusam dan tidak berseri. Mengadap komputer tidak henti menyebabkan sedikit sebanyak kulit wajah mudah kering dan lesu.

Paling ketara dan ditakuti ramai tatkala kesan sun burn, paling susah nak hilangkan kesan bertelau di wajah. Malunya! Ye memang benar kita sudah pakai produk yang ada SPF tinggi tapi itu tidak bermakna kulit masih hidrat dengan air yang mencukupi, lagi-lagi kalau kita sendiri tak rajin nak amal minum air setiap jam. Susahkan tapi jangan risau…

Dengan ‘Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream’ teknik water drop moisturizer  yang bukan sahaja menyegarkan kulit

Bagaimana cara nak dapatkannya dan langkah-langkah menggunakannya?

Teruskan membaca

Kebaikan Kandungan Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream

Sebelum nak buat keputusan untuk membeli sesuatu produk, julia selalu menasihati pembaca untuk mengkaji terlebih dahulu kandungan yang terdapat dalam produk, tak kisah ia dari negara mana sekali pun dan senatural mana padu baik sekalipun, paling penting kita kena buat kajian dan sedikit bacaan review dari orang lain yang pernah menggunakan terlebih dahulu.

Mengikut pembacaan julia sendiri, terdapat dua kandungan utama bahan organik yang paling disukai oleh kulit wajah dalam produk Hansaegee iaitu antaranya:-

 Camellia Japonica 

Manafaat utama yang julia fahami dan sudah sedia diketahui umum ialah penggunaan secara meluas minyak bunga Camelia Japonica dalam sudut kecantikan. Minyak dari pati bunga Camelia ini sudah terbukti telah lama didedahkan dan digunakan berabad lamanya sejak dahulu lagi. Ia berasal dari negara Jepun. Cantik kan bunga tu. Julia kaji dalam internet nak tahu sejarah di sebalik kehebatan Camellia Japonica, seindah rupanya!

Selain tumbuh secara meluas di negara Jepun, ia terus diperluaskan benihnya sehingga ke bumi Korea, Indonesia, Vietnam dan di Himalaya. Ia di kaji oleh Ahli Botani bernama Georg Joseph Kamel yang berasal dari negara German dan mengembangkannya secara serius sehingga ke Asia Timur.

Menarik bukan? Okey ini dia fungsi utama kandungan Camelia Japonica.

*Mengandungi Vitamin A, B dan E melindungi kulit dari pigmentasi dan kekeringan berlebihan

*Non-comedogenic (sesuai untuk kulit sensitif) melindungi faktor penyebab jerawat.

*Membaiki tisu kulit dari dalam yang rosak akibat kesan sun burn, kemerahan dan kulit rosak.

*Meningkatkan kelembapan jauh ke dalam lapisan kulit yang lebih rendah.

Niacinamide

Niacin dalam kajian sains bermaksud ‘Water Soluble Vitamin’ bermaksud vitamin larut dalam air. Ia merupakan agen rawatan anti jerawat. Antara kebaikan dan fungsi yang lain ialah…

*Diperkaya dengan Vitamin B3 yang sangat bermanfaat untuk mengawal penuaan kulit.

*Mengecilkan liang roma diwajah yang selalu menjadi kerisauan wanita bila mana sewaktu makeup dilaksanakan ia bercapuk, fungsi Niacinamide boleh melindungi kulit tidak sekata

*Mengurangkan garis halus dan kedutan serta memperbaiki permukaan kulit yang lemah.

Berat: 50ml

Harga: RM148.30

Pengalaman sendiri menggunakan Hansaegee Nature

Pertama kali melihat dan membuat kajian diatas permukaan tapak tangan terlebih dahulu sebab nak tengok kesan jika ada iritasi dalam jangka masa sehari sehingga hari kedua.

 

Jangkaan pertama teksturnya:

1. Tidak berminyak

2. Mudah menyerap

3. Lembut dan bau tidak menyengat

4. Cepat kering

5. Bila di urut akan muncul air

Kandungan :

Niacinamide, Angelica Acutiloba Root Extract, Camellia Japonica Seed Oil, Cnidium Officinale Root Extract, Gardenia Florida Fruit Extract, Paeonia Albiflora Root Extract, Pinus Densiflora Leaf Extract, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Rehmannia Chinensis Root Extract.

Cara menggunakannya:

1. Pertama sekali, cuci wajah dengan pencuci muka.

2. Lap muka sehingga kering.

3. Ambil sedikit pelembab Hansaegee Nature Aqua Whitening dan letak di wajah.

4. Lakukan urutan sehingga terasa munculnya air dari pelembab

5. Teruskan urutan lembut dan gunakan teknik dab-dab sehingga ia meresap.

6. Siap! Contoh julia guna seperti di bawah.

 

Siapa kata untuk wanita sahaja…

Sungguh mudah! Bukan setakat wanita, kaum lelaki juga sangat sesuai guna sekali tau. Tiada istilah hanya sesuai untuk kaum wanita sahaja, kaum lelaki juga perlu menjaga kesihatan kulit wajah agar tampil selesa sepanjang hari.

 

Ia dalam masa yang sama memberi efek wajah menjadi cerah, putih dan gebu. Ini kerana ia dirumus dengan ekstrak kandungan herba semulajadi yang dapat menembusi jauh di dalam kulit terutama membaiki kesan kulit kemerahan dan kulit rosak akibat sun burn.

Ini sekaligus memberi kesan ketenangan kepada wajah kerana mendapat vitamin dan makan secukupnya agar kulit tampil sihat setiap hari tanpa rasa kerisauan kesan faktor cuaca dan hormon tidak menentu.

Julia sangat berpuas hati dengan hasil seminggu selepas menggunakan produk ini, bila julia kongsikan di media sosial, rupanya ramai dikalangan rakan julia sendiri pun pernah guna produk ini tau dan semua memberi respon yang sangat positif.

Ada yang menceritakan detik dia melancong ke luar negara dan bagaimana dia guna dan memberi efek baik sepanjang menghadapi cuaca yang eksterim di luar sana. Wah tak lama nak holiday, pasti julia akan bawa bersama Hansaegee Nature dalam bagasi dan melangkah dengan ceria sekali.

 

Terima kasih Hansaegee Nature!

 

  🍁Company name: Hansaegee Nature
Image

Hansaegee.com : Online Store Skin Care Formulasi Korea Berkualiti Tinggi

Hansaegee.com : Online Store Skin Care Formulasi Korea Berkualiti Tinggi

(By Farah Dafri on 20th Dec 2018)

Korang macam ni tak?
Tengok barang harga RM129 rasa mahal bila pergi dekat kedai
Tapi bila tengok online, rasa macam “weh bapak murahh”
Hahaha apasal eh? Psychology dalam membeli belah ke atau wanita ni cara berfikirnya aneh? Ahak ahak.
Okay la tu saja je mukaddimah sikit . Objektif utama entry ni nak cerita cerita pasal Hansaegee Nature sebenarnya.
Kalau perasan lah, ada dua entry aku buat pasal Hansaegee Nature ni.
So far, aku suka product product dari Hansaegee Nature ni. Orang kata, bila guna tu nampak perubahan. Sebab tulah kena sentiasa restock lagi lagi yang cleanser tu.
Selain daripada Aloe AC Clean Bubble Cleanser dengan Aqua Whitening cream, another best selling product dekat www.hansaegee.com ni, dia punya S+ Recover Gold Nano CC Cream.
Yang aku perasan, CC cream Hansaegee Nature ni agak femes jugak. Nampak ramai juga orang guna & review dekat ig . Tapi taktahu la macam mana. Okay la nanti nak try yang tu pulak.

Pembelian secara online boleh dibuat terus dekat website diorang. Macam biasalah, nak order online kena dimulai dengan (Bismillah) create account dulu .

Kenapa kena create account?
Sebab mudah nak keep track order korang nanti. Lepastu boleh check order history. Dan boleh tahu status parcel dah di pos ke belum. And kalau ada masalah dengan order pun senang nak contact customer service diorang .
So meh nak buat tutorial cara order sikit :
1. Pilih la barang apa korang nak. Macam aku, nak restock cleanser aku dah habis, so kita pilih Aloe Cleanser ni masuk dalam cart

2. Rasa rasa dah puas hati, boleh terus ke proses checkout . Macam dekat bawah ni

3. Lepastu terus ke bahagian pembayaran, nak bayar boleh pilih nak guna bank transfer atau online banking / credit card (ipay88)

Bila payment dah selesai, setel! Tunggu je status order korang dihantar melalui email. Senang gilo weh.
============================
Dekat Hansaegee Nature ni banyak juga diorang jual in combo. So macam jimat juga la beli sekali banyak dalam set combo.

Combo yang paling femes, set Aloe AC Clean Bubble Cleanser + Aqua Whitening Cream. Set ni datang sekali dengan FREE PAPER BAG, FACE TOWEL, PEN & FREE POSTAGE! Yang pastinya barang korang insyaAllah selamat dan secure bila dalam proses pengeposan tu sebab pihak Hansaegee Nature akan pastikan semuanya di ‘bubble wrap’ kan dengan kemas supaya takde la barang tu rosak ke apa kan?
Dan delivery biasanya PANTASSS! Bila korang order je, order akan diproses untuk dipos pada keesokan hari nya (hari bekerja) , dan kalau pembayaran dibuat sebelum pukul 10 pagi, order korang akan dipos pada hari yang sama juga. Dan biasanya ambil masa 3-5 hari bekerja untuk sampai kepada korang. Begitulah ceritanyaa .
Dekat website diorang ni , ada blog juga tau. Menghimpunkan semua review yang pernah ditulis para blogger & Instagram influencers. So boleh la baca honest review diorang dekat situ untuk korang lagi faham pasal produk produk Hansaegee Nature ni.

Beberapa info tentang Hansaegee Nature

*All products made in Korea, established from 2011.

*Mengetengahkan produk skin care formulasi Korea yang tinggi kualiti dan original.

*Setiap bahan di gunakan ada selamat dan sah disisi undang undang penghasilan kosmetik dan produk penjagaan diri

*Semua produk Hansaegee Nature hanya boleh didapati di website rasmi http://www.hansaegee.com/shop

Kelebihan berbelanja di Hansaegee Nature

*FREE DELIVERY untuk setiap pembelian RM70 keatas

*Dapat kumpul point yang boleh ditebus sebagai diskaun pembelian. Setiap perbelanjaan RM1.00 , dapat 1 point. Setiap 100 point terkumpul, boleh tebus untuk nilai RM1 diskaun .

*Pengeposan pada esok hari setelah order diterima. Pos hari yang sama kalau bayaran dibuat sebelum 10.00 pagi

*2 pilihan servis penghantaran boleh dipilih : GDEX & POSLAJU

*Ada menawarkan sesi Live Chat di website, mudah untuk berhubungan dengan customer service agent sekiranya ada sebarang pertanyaan. Nak contact melalui whatsapp dan email juga boleh .

Bagi aku, apa yang penting bila nak shopping online ni ialah service. Mesti nak pastikan seller boleh bungkus barang tu elok elok, supaya takde kerosakan. Dan juga nakkan barang kita order tu cepat sampai. Bila dah bayar, kalau boleh nak di pos pada hari yang sama tak pun esoknya. Yela sebab dah bayar kan, risau la kalau lambat lambat.

So aku puji la Hansaegee Nature punya inisiatif untuk bagi yang terbaik buat customer dia. service pantas, support line untuk chat tanya tanya soalan pun ada. Bagus bagus . Good job, Hansaegee Nature team 🙂

Image

WORTH REPURCHASE: AQUA WHITENING CREAM

WORTH REPURCHASE: AQUA WHITENING CREAM

(By Shad on 19th Dec 2018)

Hi, good day everyone. Remember my last post about my favorite water drop texture cream? It is Aqua Whitening Cream from Hansaegee Nature. Yayyy, I have been using this unique cream for about a month now. If you read my previous post about this cream, you will notice that, I repeatedly talk about how I love the texture from this cream. Link HERE if you haven’t read the post yet.

In nice short talk, Aqua Whitening Cream is a 2 in 1 moisturizer that rich in whitening and moisturizing ingredients that help boost moisture into the skin, heal sunburn, repair skin and more. Other than the positive result which I experienced from continuous used, I am so in love with the water drop texture from this Aqua Whitening Cream. It is a nice cream to give it a try and worth repurchase. It is simple, easy to use, safe ingredients and most importantly it works!
This cream did pretty awesome in giving moisture to my skin and I manage to calm redness and heal sunburn with this cream. Because I love this cream so much, I am now ready to purchase another one. All the Hansaegee Nature skin care products are ONLY available at official Website shop www.hansaegee.com/shop.
Before we go further, if this is your first time hearing about it, Hansaegee Nature is a skin care brand based in Malaysia and all products are 100% Original made in Korea. Established since 2011, they start up with direct importing high quality and original skin care product from Korea. Aiming to provide quality and safe Korean product to customer, Hansaegee Nature assures you with all ingredients of products legally approved and safe to use.

Their best seller product for many years is Gold Nano CC Cream. Then in 2016, the in house brand Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream was launch in order to provide more complete skin care experience to customer. Followed by Hansaegee Nature Aloe AC Bubble Cleanser in year 2018 and now venture into Eye Care productFacial Mask and lots of new skin care product.
All products are direct import legally from Korea to Malaysia and will be delivery from warehouse in Malaysia. Rest assured, we will get the product within faster period of time, legally approved by local authority, safe and product maintained at the good quality. All products only can be purchase on Hansaegee Nature website.
So, I am ready to purchase my new Aqua Whitening Cream. I like their website, clean, easy to use/make order and very customer friendly. First, like usual sign up new member. Fill in the detail required like name, email address and password then create an account. Upon signing up, we will receive 50 points.

After completing sign up an account step, I am ready to shopping. The website is clear, and I can easily found the link button to go to all products link. At the upper website, they have clickable link BEST SELLER, PRODUCTS, PROMOTION, REVIEWS, TUTORIALS and WHAT’S NEW. Drop down menu shown under PRODUCTS are Skin Care, Facial Mask and Eye Care. Under Skin Care, there’s Aqua Whitening Cream that I want to buy

As you can see above, the product and price also clearly stated. Great news was, it is free delivery within whole Malaysia for purchase more that RM70 and above. And customer will earn 1 reward points for every RM1.00 spent. For example, I buy Aqua Whitening Cream, so I got free delivery because the price is more than RM70 and I will get 148 points. And every 100 point can redeem for RM1 discount next purchase. And the reward points will never expired. Lovely.

I also like Hansaegee Nature Website for their product description. All products have detail description, and information that are able to search in the Website. This make thing easier for me, like everyone else, I am absolutely an ingredients go-thru person. Luckily on Hansaegee Nature website, they provide all the detail for each product. From the ingredients list, benefits, image explanation for better understanding and more. Almost perfect! I like it!
Finish reading the information proceed to next step, add the product to cart click ADD TO CART. Proceed to next step, after conforming, click GO TO CHECKOUT and earn 148 points. Easy right?

After checkout, fill in delivery address and choose shipping method. Hansaegee Nature provides 2 option of delivery,  via Gdex or Pos Laju. I choose Pos Laju. The delivery is fast. All the order and payment done before 10 am will be shipped out at the same day, if after 10 am will ship out at the next working day.

Next step after fill up shipping information, proceed with Review and Payment. For order option, they also provide many options. Product can order directly at website and payment by using Online Bank Transfer, ATM Deposit, or Credit Card (via ipay88) as shown in picture above. Or can place order by contacting Hansaegee Nature (via what’s app Or Live Chat) and the customer service team will assist immediately. If you have any question or need consult by Hansaegee team, can contact them by Live Chat, WhatsApp, or Email.

We love Free Gift right? Here’s what I got in the package for placing order Aqua Whitening Cream. Comes with the cream, there are 3 gifts included; FREE Gift Pen, Paper Bag and Mirror. Awesome part, there are free gift for every order (different gift depending on the amount of order). So lovely, I’ve got my second pack of Aqua Whitening Cream. Delivery only takes 2-3 working days, and the parcel was nicely packed and wrap with bubble.
While exploring the website, I was fascinating with the REVIEW and TUTORIAL part on the web. It was pretty awesome to put a great feedback there. You know, the more I read the feedback, the more I want to try all the products. Do you? So without waiting, I place my next order for Gold Nano CC Cream, Hansaegee Nature Aloe AC Bubble and Yogurt Facial Mask. It was on sale! So, YES!

Above are screenshot of the Review and Tutorial. The Review is basically an experience from happy customer that share some skin care tips using the product and the Tutorial part consist of tutorial ‘how to use the product’ and there are video too for better view. There are very convincing! I personally love to read people opinion before buying the product, and Hansaegee Website did a great job to provide all of the review and tutorial. They also have product on sale too. Nice.

Don’t forget to sign up as member. There are so many benefits, https://hansaegee.com/shop/memeber-benefits. If you need to reach Hansaegee Nature for daily update, they also have Instagram page, Facebook page, Youtube page and Blog page

 

 🍁Company name: Hansaegee Nature
Image

ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER & AQUA WHITENING CREAM | HANSAEGEE NATURE REVIEW

ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER & AQUA WHITENING CREAM | HANSAEGEE NATURE REVIEW

(By Shehan on 29th Nov 2018)

Banyak juga yang Mommy dah baca perihal tips jaga muka ala Korea ni. Paling kurang pun, 10 langkah orang Korea selalu amalkan dalam rutin penjagaan kulit mereka tu..

Tapi kali ni Mommy nak kongsi penjagaan wajah, masih ala Korea, tapi hanya dengan 2 langkah mudah sahaja!

Yup.. 2 langkah sahaja! Yang pasti, kulit akan glow, yang ada sunburn tu, selepas penggunaan yang konsisten, mesti akan REPURCHASE. Percayalah..

2 LANGKAH MUDAH DENGAN HANSAEGEE NATURE

Jom Mommy nak kongsi 2 langkah mudah untuk dapat kulit segebu ala orang Korea! Hanya menggunakan produk daripad Hansaegee Nature.

LANGKAH 1 : ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER – Super Clean Bubble Cleanser Skincare

Aloe AC Clean Bubble Cleanser ini sesuai untuk semua jenis kulit (berminyak, kering dan kombinasi).

Kandungan utamanya adalah Aloe Barbadensis Leaf & Tea Tree Leaf Oil yang boleh sihatkan kulit kita.

Fungsi utama Aloe AC Clean Bubble Cleanser ini adalah untuk mengeluarkan sebum dan minyak tambahan dalam kulit serta mengawal minyak yang keterlaluan.

Ia juga membersihkan kulit secara mendalam hingga ke liang pori sekaligus mengawal ia dari menjadi besar, terbuka dan mendatangkan kesan buruk yang lain.

Selain itu, ia juga sesuai untuk anda yang ada isu liang pori yang besar dan punya whitehead dan blackhead.

Dan paling best, ia dapat mengawal dan merawat masalah jerawat yang timbul dengan penggunaan yang konsisten.

TEKSTUR

Foam @ Soft bubble. Best tau! Rasa nak picit banyak kali jer. Hahaha..

Close up sikit..

CARA GUNA

1. Basahkan tangan dan muka terlebih dahulu. Wajib basahkan betul-betul tau..

2. Picit sekali atau 2 kali pump tu..

3. Sapu di wajah dengan penuh kelembutan ibarat buih bermain-main di pipi..

Untuk cuci wajah, Mummy gunakan teknik muka iaitu dari dagu, Mummy akan tolak ke pipi dan urut secara membulat

Tips urutan ini adalah untuk menegangkan wajah, meruncingkan pipi dan dagu serta menjadikan awet muda.

4. Bilas wajah dan rasa kelembutan kulit. Best!

Untuk pengetahuan korang, Mommy gunakan produk ini ketika travel ke Jepun baru-baru ini. Memandangkan Mommy akan simpan cleanser ini di dalam luggage, Mommy seal kawasan penutup Aloe AC Clean Bubble Cleanser ini untuk mengelakkan ia meleleh keluar disebabkan tekanan udara ketika di dalam flight nanti.

Cleanser ni menarik tau.. walaupun ia adalah liquid di dalamnya, once kita pump out, terus keluar foam. Haaa..

PENDAPAT MOMMY

Tekstur foam @ buih lembut ini memang buat Mummy enjoy setiap kali cuci muka. Mommy gunakan setiap pagi dan malam. Ye lah.. Siang hari tu,macam-macam kotoran yang melekat di wajahkan?

Aloe AC Clean Bubble Cleanser ini langsung tak merengsakan kulit Mommy. Ini kerana kandungannya yang membantu melembapkan kulit Mommy sekali.

Harga : RM65 sahaja!!

Saiz : 150ml

Rate : Mommy beri 5 bintang!

LANGKAH 2 : AQUA WHITENING CREAM – Waterdrop Moisturizer

Langkah kedua adalah menggunakan AQUA WHITENING CREAM ini. Bagi kulit kering seperti Mommy.. Ini sepatutnya yang perlu ada dalam rutin harian kita..

Pelembap yang sangat best buat Mommy so far! Trust me bebeh. Habis ni, pasti Mommy beli lagi..

Kandungan utamanya adalah Camellia Japonica Seed Oil yang membantu melembapkan kulit, mencerahkan dan merawat kulit kemerahan dan kesan terbakar / sunburn.

Kulit yang sesuai untuk produk Aqua Whitening Cream ini adalah semua jenis kulit termasuk berminyak, kering, kemerahan atau terbakar, kulit sensitive atau berjerawat, mempunyai garis halus kedutan dan warna kulit tidak sekata. Fuh. Perfecto!

Semua boleh!!

Ia turut berfungsi membantu mengawal minyak yang keterlaluan.

TEKSTUR AQUA WHITENING CREAM

Tekstur Aqua Whitening cream ini adalah berbentuk water drop based cream. Kenapa? Nanti Mommy tunjuk.

Cream ini teksturnya lembut dan tidak melekit atau berminyak.

Selepas kita sapu cream ini di wajah dan leher kita, akan terhasil titisan air seperti ini. Unik kan? Ini akan berikan kesan kelembapan kepada kulit kita sepanjang hari.

Ini akan berikan kesan kelembapan kepada kulit kita sepanjang hari

CARA GUNA AQUA WHITENING CREAM

1. Selepas selesai mencuci wajah dengan Aloe AC Clean Bubble Cleanser, letakkan beberapa calit Aqua Whitening Cream ini di wajah dan leher, sapu sehingga titisan air itu timbul selepas beberapa saat.

2. Selepas itu, cuma perlu dab-dab kan titisan air tu sehingga meresap ke kulit. Mudah kan?

PENDAPAT MOMMY

Kulit Mommy makin lembap. Memudahkan Mommy makeup juga setiap hari. Memang wajib guna setiap pagi dan malam. Dan pada waktu malam, Mommy akan sapu 2 lapisan untuk kesan yang lebih bagus. Tak percaya? Kena percaya. Cuba dahulu.

Nak cuba test sentuh pipi Mommy tak? Hehehe

Harga : RM148.30 sahaja!!

Saiz : 50ml

Rate : Mommy beri 5++ bintang!

 🍁Company name: Hansaegee Nature
Image

One Month Experience with Hansaegee Nature | What I Like The Most

One Month Experience with Hansaegee Nature | What I Like The Most

(By Lenne on 29th Nov 2018)

Hello gorgeousness! Today I’m going to share about the bubble cleanser and moisturizer from Hansaegee Nature that I have been loving and incorporating in my skincare routine for more than a month now. I’m a girl with oily skin type that gets so scared and insecure to try new products because I know what works well for my skin and I’d like to stick with them for as long as I can. However, being a beauty lover, I will try anything in the beauty world at least once.

There’s nothing much I want for my skin other that it to be healthier, brighter and of course, hydrated because as you all know, hydration is the key.

After been using the perfect combo from Hansaegee Nature, I can see that my skin got clearer, my oil production is somewhat controlled, my dark spots are pretty much decreased and for the most part, my complexion feels super supple and hydrated!

I gotta be honest: This was not the be-all and end-all to my complexion concerns. It was pretty damn close though, and that’s awesome. As far as skincare routine goes, here’s mine – and how my skin changed along the way:

1. Simple Hydrating Cleansing Oil
2. Garnier Micellar Cleansing Water
3. Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser
4. Some By Mi Miracle Toner
5. Bio Essence Moist-In Water Lotion
6. Naturals By Watsons Rice Bran & Soy Bean Illuminating Essence
7. Bougas Beauty Serum / Wardah Vitamin C Serum
8. Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream
9. Hiruscar Post-Acne Spot Gel
10. Biore Anti-Pollution Body Care Serum Sunscreen

My skin the past few months

My skin (without any base makeup) after incorporating Hansaegee Nature’s products in my skincare routine

What I like the most after been using them for a month:

Both did not break me out – this what cornerns me the most because living with oily skin is not easy as trying new products might result in oilier complexion if I’m reacting badly to certain products and both of these did not do that to me.

The bubble cleanser did not dry out my skin – It did my skin good each and every morning, not only leaving it clean but also keeping it moisturized long after washing process. It was never too heavy, which some foam cleansers do.

The moisturizer contains Niacinamide – You know I will love any products that contain it. It evens out my skintone, treats blemishes and I found it really sunk in for long lasting hydration too. I also love it for its unique water-based formula that bursts upon application for what literally feels like slapping water on your face.

The formulation – I just love the overall formulation of both products as they are formulated with herbal and natural extracts, so you know most of the ingredients won’t necessarily upset your skin.

Made for all skin types – Yes, anyone who has normal skin, oily skin, dry skin, combination skin, or even the most sensitive skin will enjoy these products. I just like the fact that if one product is marketed for all types of skin because everyone can enjoy it and experience it.

Their size – They have the perfect size of packaging that’s not too small or too big! Just nice and easy to grip. I don’t have any problem carrying them around when I’m outside, especially the moisturizer!

Final thoughts: I would recommend you trying out both of these products and embracing the hydrated, healthier and brighter complexion of yours. They are such a staple in my skincare routine now. I think I should keep in mind how often I use it because I’m scared I might ran out of them soon!

  🍁Company name: Hansaegee Nature