KULIT WAJAH SEOLAH-OLAH BERNAFAS SELEPAS MENGGUNAKAN ALOE AC BUBBLE CLEANSER DARIPADA HANSAEGEE NATURE !

KULIT WAJAH SEOLAH-OLAH BERNAFAS SELEPAS MENGGUNAKAN ALOE AC BUBBLE CLEANSER DARIPADA HANSAEGEE NATURE !
 
(By Syaza on 14th March 2019)
Hai semua. Siapa sejenis kulit muka kering? Allah! Kulit muka jenis kering macam cx ni banyak juga cabarannya. Kalau salah pakai produk, habislah muka. Macam cx, kalau produk tu tak sesuai dengan kulit muka cx, nanti akan naik tompok-tompok putih tau. Dia macam panau. Teruk juga dulu kena. Banyak juga cuba produk untuk cari yang serasi. Daripada mahal sampailah yang murah. Semua dah cuba. Tapi kali ini, cx tertarik untuk cuba produk dari Hansaegee Nature yang merupakan produk asli 100% dari Korea. Korea juga terkenal sebagai negara yang menitikberatkan soal kecantikkan kulit wajah. Sebab tu orang korea cantik tertarik memang da bom!
Aloe Ac Clean Bubble Cleanser : Hansaegee Nature
Okay, serba sedikit cx kongsikan tentang Aloe Ac Clean Bubble Cleanser ini ya. Ianya mengandungi gabungan mantap dua bahan utama iaitu Aloe Vera dan Tea Tree Leaf Oil. Dua bahan ini mempunyai keistimewaan dan kekuatannya tersendiri dalam penjagaan kulit wajah.  Umum tahu Aloe Vera bertindak mengawal minyak di wajah, membersihkan liang pori, melembabkan kulit wajah, melembutkan dan melegakan kulit sensitif. Sementara itu, bahan utama kedua adalah Tree Leaf Oil yang mana mampu membantu masalah kulit berjerawat, mengurangkan infeksi kepada kulit, memberi kelembutan, anti fungus dan melicinkan kulit wajah. 
Aloe Ac Clean Bubble Cleanser ini didatangkan dalam bentuk botol agar tahap kebersihan dan keselamatan kandungannya terpelihara dan selamat untuk digunakan. Fungsi utama Aloe Ac Clean Bubble Cleanser ini adalah;
* Mengatasi masalah kulit wajah berjerawat
* Membersihkan liang pori dengan lebih dalam.
* Merawat kulit wajah bermasalah
* Mengawal minyak pada permukaan kulit wajah
* Memberi kelembapan dan tidak mengeringkan kulit
Tekstur Foam Aloe Ac Clean Bubble Cleanser
Buih² kecil Aloe Ac Clean Bubble Cleanser
Tekstur sejenis buih membuatkan Aloe Ac Clean Bubble Cleanser ini menjadi pilihan cx kerana teksturnya sangat lembut dan bila mencuci muka, cx rasa puas. Selalu kalau cuci muka, akan rasa macam kulit sedikit kering dan meregang tetapi tidak dengan Aloe Ac Clean Bubble Cleanser. Ianya membuatkan kulit muka cx rasa bersih sangat. Terasa sangat segar dan kulit pon lembab sahaja tidak kering. Rasa selesa sahaja muka ini seolah-olah dapat bernafas. Rasa macam kulit baby pula. Hehe Agaknya sebelum² ni, liang dekat muka ni tersumbat kot, sebab tu rasa lebih bersih dan puas hati selepas pakai Aloe Ac Clean Bubble ini. Alhamdulillah serasi.
Cara Guna:
1. Tekan pemicit Aloe Ac Clean Cleanser ke tapak tangan mengikut berapa banyak yang diperlukan.
2. Pastikan tangan basah terlebih dahulu. Kemudian urut lembut ke wajah foam tadi mengikut urutan membulat.
3. Basuh muka sehingga bersih
Best sangat pakai Aloe Ac Clean Cleanser ni tau! Serius! 
Dahlah bau dia pon wangi, lembut sahaja. Suka sangat bau dia. Kalau boleh nak bau selalu. Hihi. Harga dia pom InshaaAllah berbaloi. Kita nak yang terbaik untuk kulit wajah kan? Cantik itu pelaburan. Betul tak? Sebotol ni RM65.00 sahaja. InShaaAllah bertahan mengikut kekerapan guna. Dah kalau asyik tekan main buih, memang cepatlah habis. Hihi.
Image

Kesan Dua Minggu Pencuci Muka Aloe Vera – Hansaegee Nature

Kesan Dua Minggu Pencuci Muka Aloe Vera – Hansaegee Nature

(By Sunah Sakura on 01st April 2019)

Uish, jarang-jarang seketul Sunah nak share pasal skincare. Apatah lagi blog ni bukan niche beauty. Tapi disebabkan baru-baru ni ada try satu pencuci muka yang baru, dan kesan dia macam best dan serasi pada kulit, seketul Sunah tak teragak-agak nak share produk ni.

 

Sejak kebelakangan ni, kerap nampak kawan-kawan blogger share produk Hansaegee Nature. Tak kira lah dari AQUA Whitening Cream ke, ALOE AC Clean Bubble Cleanser ke, mahupun Gold Nano CC Cream dia. Semua share kesan positif lepas mencuba produk dari Korea ni. Kebetulan pulak saya punya pencuci muka dah nak habis. Kalau tak cuba semua, cuba salah satu dulu pun, dah ok.

Disebabkan kulit muka saya jenis kombinasi, dan agak berminyak pada T-Zone, saya pun cuba guna ALOE AC Clean Bubble Cleanser dari Hansaegee Nature ni. Cleanser ni mengandungi dua bahan utama:

1. Aloe Barbadensis Leaf Juice yang berfungsi untuk melembapkan dan membersihkan kulit, melegakan sunburn, merawat jerawat, sebagai anti-inflammation, serta mengurangkan bintik hitam.

2. Tea Tree Leaf Oil yang berfungsi untuk melembutkan dan membersihkan kulit, anti fungus, merawat jerawat dan mengurangkan jangkitan bakteria.

Pencuci muka ni adalah dalam bentuk liquid dalam botolnya. Kalau uols goncang-goncang, boleh rasa macam air bergoncang kat dalam tu. Tapi bila pump aje keluar, liquid dalam tu bertukar jadi foam yang ringan dan halus. Foam ni la yang membantu membersihkan lebihan minyak atau sebum pada kulit serta menanggalkan kotoran jauh ke dalam pori-pori supaya kulit nampak lebih segar dan bersih.

Saya dah guna pencuci muka ni hampir dua minggu, alhamdulillah memang nampak perubahannya. Pori-pori nampak lebih halus, kawan blogger yang gi review buffet Ramadhan sama-sama pun tegur, “kulit muka Kak Sun nampak flawless”. Kalau dia baca ni, mesti dia tersengih-sengih dan tahu dirinya yang saya maksudkan.

 

Paling saya senangi, rasa kulit tegang lepas pemakaian pertama bila kita bertukar pencuci muka tu, tak ada langsung. Saya pernah rasa kulit muka terlalu tegang dan kering lepas pakai certain pencuci muka yang tak sesuai dengan kulit. Tapi ALOE AC Clean Bubble Cleanser ni langsung tak mengeringkan kulit! Wajah rasa lembap aje lepas cuci pakai pencuci muka ni. Betul la kandungan Tea Tree Oil dia tu membantu melindungi kulit supaya kekal lembut, lembap dan segar.

Saya gunakan pencuci muka ni dua kali sehari, pagi dan malam sebelum tidur. Ye lah, pagi sebab bila bangun tidur, muka kita sedikit berminyak lepas lebih enam jam kita tak basuh muka. Malam pulak, sebab seharian kita dah terdedah kepada udara luar yang ada banyak kotoran tanpa kita sedari. Kadang-kadang ada kesan mekap yang tak hilang sepenuhnya. Dengan ALOE AC Clean Bubble Cleanser ni lah kita nak bersihkan muka tu sebersih-bersihnyaaaaa~

 

Meh nak tunjuk cara guna.

Muka baru bangun tido seketul Sunah sebelum dicuci

Untuk bersihkan muka guna ALOE AC Clean Bubble Cleanser ni, make sure basahkan dulu seluruh muka dan tapak tangan untuk kesan yang lebih optima. Kemudian, picit dalam dua kali botol cleanser tu untuk keluarkan foam ke atas tapak tangan yang basah tadi.

Muka baru bangun tido seketul Sunah sebelum dicuci

 

Untuk bersihkan muka guna ALOE AC Clean Bubble Cleanser ni, make sure basahkan dulu seluruh muka dan tapak tangan untuk kesan yang lebih optima. Kemudian, picit dalam dua kali botol cleanser tu untuk keluarkan foam ke atas tapak tangan yang basah tadi.

Tekstur bubble foam ALOE AC Clean Bubble Cleanser

Then, urut bebuih tu pada muka perlahan dalam circular motion. Masa urut muka tu, uols akan dapat hidu bau wangiiii Tea Tree Oil dalam kandungannya, selain dari bau Lavender, Jasmine dan Rosemary. Rasa mudah aje penggunaannya sebab buih-buih yang ringan dan halus tu. Tak banyak keje. Haha!

Kulit yang basah membantu proses cucian bubble cleanser

 

Dah puas mengurut muka, boleh lah basuh muka tu dan lap dengan tuala bersih. Uols akan nampak kesan lepas guna tu terussss, wajah jadi lebih segar dan bersih. Clear and brighter gituhhhh! Saya sukaaa! Wehuuuu~

Hasil lepas cucian dengan ALOE AC Clean Bubble Cleanser

 

Haa, ini lah diaaa ALOE AC Clean Bubble Cleanser dari Hansaegee Nature yang menggembirakan hati seorang Sunah tuuu! 1 botol ni RM65 aje, tapi ada promotion, beli dua botol RM110. Beli dengan produk Hansaegee Nature yang lain pun ada harga promonya. Kalau uols pun nak cuba skincare ni, boleh la ke laman web Hansaegee Nature ya!

 🍁Company name: Hansaegee Nature
Image

bestnya kulit muka rasa segar dan lembap berpanjangan

Pencuci Muka dan Moisturizer Yang Bagus | Hansaegee Nature

(By Jun Zie on 07th Mar 2019)

Assalammualaikum

Masih melekat ketat dengan produk skincare dari Korea; Hansaegee Nature. GUESS WHAT sehingga hari ni Ju kekal jadikan produk ni rutin wajib pakai tau. Bila puas hati dengan pelembab Aqua Whitening Cream, Ju upgrade penggunaan produk skincare dari Korea ni dengan menggandingkan Aqua Whitening Cream bersama AC Clean Bubble Cleanser pula. Pendek kata, ini pencuci muka dan moisturizer yang bagus Ju cuba setakat ini !
Ju pakai dalam tempoh tak jauh dengan pelembab Aqua Whitening Cream ni sebab dari apa Ju baca feedback dekat Instagram @Hansaegeenature; ramai yang berpuas hati guna pencuci muka Aloe Vera ni sekali dengan pelembab Aqua Whitening Cream. So entri kali ni nak highlight dengan kau orang feedback Ju guna kedua-dua produk BEST SELLER dari Hansaegee Nature ni.

Pencuci Muka dan Moisturizer Yang Bagus | Hansaegee Nature

Sesiapa pun tak kira lelaki atau wanita mahukan kulit wajah cantik, bersih dan paling penting sihat.Sebelum purchase mana-mana produk skincare, sangat penting bagi kau orang untuk kenali jenis kulit dan kandungan sesuatu produk tu. Ju miliki jenis kulit kering, ditambah lagi dengan umur dah masuk 30 an dan persekitaran tak berapa nak sihat memang beri kesan dengan kulit muka. So sangat perlukan skincare yang mengekalkan kelembapan pada kulit muka Ju bukan hanya pada pelembab tapi juga dengan pencuci muka.
Mengandungi 10 ekstrak herba terpilih dengan kandungan utama Aloe Vera dan Tea Tree oil, pencuci muka ALOE AC CLEAN Bubble Cleanser ni bukan setakat wangi malah juga berfungsi
1.Merawat masalah jerawat dan mengawal kulit berminyak
2.Membersihkan sehingga ke liang pori, melembutkan kulit wajah
3.Memberi dan mengekalkan kelembapan berpanjangan kepada kulit wajah walau selepas mencuci muka
Tea tree oil sinonim digunakan untuk mencegah dan merawat masalah jerawat so dengan gabungan Aloe Vera bukan saja dapat mengawal masalah sebum dan minyak berlebihan dekat muka kita, malah jadikan kulit lebih sihat ! Pendek kata, sangat sesuai dengan semua jenis kulit kau orang sama ada berminyak, kulit kering atau kombinasi. Jimat kan dekat situ.

Jenis : Membersihkan Wajah
Kegunaan : Muka
Tekstur : Buih lembut dan ringan
Isipadu : 150ml, Size 5.29 fl.oz.
Waktu Pakai : Siang dan malam
Packaging Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni bagi Ju senang nak bawa jalan, tak ambil banyak ruang penyimpanan. Jenis botol pump plastic long neck siap cover dengan penutup jenis transparent tu. So tak akan ada istilah terhimpit dan terpicit keluar hehe.
Tekstur pula kalau dalam botol packaging ni berbentuk air, yes Ju dah goncang manja dan memang dengar bunyi cecair tu tapi bila kau orang pump; masa keluar tu tekstur  cecair tadi akan berubah kepada tekstur buih serta merta. Habit Ju kalau bab pencuci muka sebelum ni memang pilih jenis foam sebab suka main dengan buih tapi dengan AC Clean Bubble Cleanser ni tak payah dah nak gosok-gosok dekat tapak tangan lagi hehe.

Selain tu, buih ni juga rasa ringan dan mudah juga nak ratakan dekat kulit wajah. Setiap kali Ju siap cuci muka, bestnya kulit muka rasa segar dan lembap berpanjangan. Berbeza dengan sesetengah pencuci muka yang buat  muka kau orang kering atau tegang lepas cuci, pernah tak kena macam tu ? Kulit muka tegang lepas mencuci bukan maksud benda tu bagus tau, tu maksudnya pencuci muka tu terlalu harsh untuk kulit kau orang. Tu salah satu sebab juga buat kulit muka kering. Jaga-jaga !
Cara Guna AC CLEAN Bubble Cleanser sangat mudah, yang penting kau orang gunakan teknik sapuan upward untuk memudahkan tesktur AC Clean Bubble Cleanser sampai ke liang pori. Ju masa apply memang suka picit banyak-banyak sebab addict dengan bau dia ni, sambal tu main buih sekali haha.

Kebiasaan Ju lepas cuci muka akan apply toner, bergantung pada masing-masing. Setelah siap tu baru Ju apply pelembab Aqua Whitening Cream dari Hansaegee Nature. Mungkin masih ada yang pandang remeh dengan kegunaan pelembab muka atau malas nak apply sebab melekit tapi bagi Ju pelembab Aqua Whitening Cream ni menepati keperluan Ju bukan saja dari tekstur malah fungsi dia juga.

Mengandungi Camellia Japonica Seed Oil iaitu Non-comedogenic; tidak menghalang liang pori, merawat kekeringan dan kerosakkan kulit kerana sunburn atau redness (kemerah-merahan) dengan menyalurkan kelembapan jauh ke dalam lapisan kulit wajah dan juga memiliki Niacinamide (juga dikenali sebagai Vitamin B3) berfungsi membaiki tona kulit wajah dengan mencerahkan, membersih dan menganjalkan semula kulit kau orang. Kesan ini dirumuskan dengan ekstrak herba yang memberikan penembusan jauh ke dalam kulit, so kulit kau orang tampak lebih berseri ! Bahan-bahan yang lain pula ialah;
Water, Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane, Glycerin, Pinus densiflora leaf extract, Sodium chloride, Angelica acutiloba root extract, Cnidium officinale root extract, Paeonia albiflora root extract, Rehmannia chinensis root extract, Prunus armeniaca (Apricot) kernel oil, Betaine, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, DMDM Hydantoin, Perfume, Gardenia florida fruit extract.
Tekstur bila sapu dekat muka akan hasilkan titisan air atau water drop, so takda istilah melekit atau berminyak. Titisan air ni mudah resap di lapisan kulit wajah kau orang dan mengekalkan kelembapan berpanjangan.
Packaging Aqua Whitening Cream bersaiz kecil dan mudah bawa ke mana-mana memudahkan Ju juga nak apply bila Ju perlukan. Jenis packaging pun tahan lasak, so kalau terjatuh tak perlu risau dengan kerosakan luaran.
Jenis : Mencerahkan dan Melembapkan
Kegunaan : Muka dan Leher
Tekstur : Krim berasaskan titisan air
Isipadu : 50ml, Saiz 65 x 65 x 55 (mm)
Waktu Pakai : Siang dan malam selepas cuci muka
Lebih dari sekadar memberi dan mengekalkan kelembapan pada kulit wajah, Aqua Whitening Cream ni turut berfungsi merawat dan mencerahkan kulit tau. Nowdays bukan semua nak kulit putih tapi nakkan kulit yang sihat dan cantik. So bagi kau orang yang selalu berada diluar menghadap cuaca terik dan risaukan sunburn atau redness, Ju rekomen kau orang gunakan pelembab ni sebelum keluar rumah; kandungan Camellia Japonica Seed Oil yang Ju mention dekat atas tadi sangat membantu dalam merawat dan mencegah masalah sunburn.
Bagi yang dah terkena sunburn atau redness tu pula, kekal konsisten pakai pelembab ni sebab ianya mengandungi Niacinamide yang mana membantu membaiki semula tona kulit kau orang
“Ju, kami duduk ofis ja teda kena sunburn pun”
Eh awak, kulit boleh jadi kering dan mekap tak tahan lama tau haha. Bagi elakkan masalah kulit kering di tempat berpenghawa dingin, Ju jadikan pelembab Aqua Whitening Cream sebagai makeup base. Ju apply pelembab ni sebelum bermekap; hasilnya mekap Ju tahan lebih lama dan tidak merekah ! Tengok sini <<RUTIN SEBELUM MEKAP>>
Kulit wajah Ju berhak dapat yang terbaik, kenapa tidak kau orang juga ? Ju bukan saja nak highlight kedua produk best seller yang Ju tengah pakai ni tapi nak bagi kau orang maklum sekali lagi, produk Hansaegee Nature HANYA boleh didapati menerusi outlet mereka sahaja. Takda jual tempat lain tau. So visit laman web dia orang sekarang !
Image

PENGALAMAN MENGGUNAKAN ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER DARI HANSAEGEE NATURE

(By bondezaidalifah on 22th Feb 2019)

PENGALAMAN MENGGUNAKAN  ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER DARI HANSAEGEE NATURE Assalamualaikum dan Selamat Petang… Hai reader semua, Teruja Bonde hendak kongsikan pengalaman Bonde dengan anda semua… Setelah sebulan pemakaian produk Aloe AC Clean Bubble Cleanser.  Jika anda tertinggal tentang produk yang bagus dari Korea ini, yang Bonde kongsikan di entri REVIEW ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER  anda boleh terjah url link tersebut untuk semakkan dan sebarang rujukkan PENGALAMAN MENGGUNAKAN  ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER DARI HANSAEGEE NATURE

SETELAH SEBULAN PEMAKAIAN ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER DARI HANSAEGEE NATURE

Sudah sebulan Bonde gunakan Aloe AC Clean Bubble Cleanser nih.. Seperti sudah jatuh cinta dengan produk HANSAEGEE NATURE ni tau.. maklumlah produk Korea memang jadi kegilaan semua wanita, nak cantik macam wanita Korea juga… tapi Bonde lebih mementingkan kesihatan kulit wajah.  Kalau cantik kita tak selesa dan serari buat apa nak pakai atau guna produk tu… lama-lama akan memburukkan kulit wajah dan kecantikannya pula tidak kekal lama.

DARI ENTRI YANG LEPAS BONDE ADA MEMAKLUMKAN TENTANG REVIEW ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER

Pertama:
Memandangkan kulit wajah Bonde ni jenis kering jadi Bonde sangat sukakan ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER ni, Buih-buih putih memberikan keselesaan pada kulit wajah Bonde.
Apa yang Bonde suka sangat…. Kulit wajah tidak lagi nampak kekeringan seperti sebelum ini.

Kedua :
ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER Produk ni memang sangat best selain dari membersih dan menghilangkan kotoran ia juga bertindak melembutkan serta melembabkan kulit wajah.
Ini memang betul sangat hingga ke hari ini, kulit wajah sentiasa lembab dan segar sepanjang hari.

Ketiga :
Bau Tea Tree Leaf Oil sangat wangi Bonde sukakannya dan ianya memberi rasa segar.

Ini memang sangat Bonde akui bau ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER memang sangat segar selepas mencuci kulit wajah Bonde.

Keempat:
Saiz yang mudah untuk dibawa kemana-mana.. (balik kampung atau travel memang akan bawa just selit sahaja dalam handbag.
Sekarang memang Bonde sentiasa bawa kemana-mana sahaja Bonde pergi, bukan setakat balik kampung atau travel sahaja, hari-hari pergi pejabat pon Bonde akan bawa he he he bukan susah pun letak dalam handbag sahaja dan rasa tak lengkap pula jika tak pakai ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER

Kelima :
Yang ini tak ada pada entri yang lepas! jika anda rasa ingin bertukar pencuci muka Bonde cadangkan anda gunakan ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER dan rasai dan nikmati keselesaannya. Cubalah yea! anda pasti teruja dengan buih-buih lembut itu. Bonde pon akan repeat lagi…beli yang baru jika sudah habis nanti.. masalah nya ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER sebotol mempunya 150 ml jimat tau sudah sebulan lebih gunakan.. masih ada sedikit baki lagi. Harga pun sangat mampu milik hi hi hi hanya RM 65.00 sahaja memang berbaloi.

Anda boleh lihat dan baca tentang testimoni-testimoni atau pengguna yang gunakan produk-produk dari Hansaegee ni boleh baca dekat  url link
Image

EXPERIENCE GUNAKAN PENCUCI MUKA ALOE VERA | HANSAEGEE NATURE

EXPERIENCE GUNAKAN PENCUCI MUKA ALOE VERA | HANSAEGEE NATURE

(By Fiezasani on 21st Feb 2019)

Bulan Januari lepas, k.fiezz ada share dengan korang cleanser dari Korea..Boleh rujuk cleanser yang k.fiezz pegang dalam gambar kat bawah ni, iaitu Aloe AC Clean Bubble Cleanser..so acane kah hasil dia..fungsi cleanser Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni selain membersihkan muka kita dari kotoran, ia melembapkan kulit, merawat jerawat, mengurangkan parut jerawat. 
<<hapuskan jerawat dengan aloe ac clean bubble cleanser>>

K.fiezz tahu mesti ramai yang cari cleanser yang ada fungsi-fungsi seperti kat atas ni,kan..Terutama yang ada masalah jerawat..Sebab jerawat ni bukan takat budak2 remaja je..yang seusia macam k.fiezz ni pun kadang jerawat bukan main rancak lagi..orang cakap, makin meningkat usia jerawat dah kurang tapi ada sesetengah geng yang seangkatan dengan k.fiezz ni, still ada masalah jerawat ni…

cuma nasib baik la k.fiezz tak ada masalah jerawat macam zaman remaja dulu..surut yang ni, timbul yang baru..pffttt..memang menguji kesabaran masa tu…Sekarang k.fiezz alami jerawat ni, time cik P nak datang menjengah..mula la gedik jerawat ni bertepek kat muka..tangan ni pulak gatal nak picit..dah picit, udah la parut uoll..tension sis tau…cuma nasib baik parut tu selalunya takobvious sangat…ala-ala je…tapi apapun tetap parut jerawat kan..buruk benor tengok ada bertenggek kat muka ni..

JERAWAT / PARUT JERAWAT

Untuk korang yang ada masalah jerawat/parut jerawat, meh cuba Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni juga..confirm best..dengan teskstur dia yang buih-buih, ringan, halus..seronok je masa cuci sambil urut-urut kat muka..Tambah lepas bilas dengan air, boleh rasa moist je kulit kita ni..Ada setengahcleanser lepas cuci, kulit kita jadi kering tapi dengan Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni, jangan risau..kulit jadi lebih lembap…

trust me sebab k.fiezz dah guna..pengalaman sendiri..korang boleh rujuk entry k.fiezz (link kat atas) ada video amatur k.fiezz guna Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni…korang boleh tengok tekstur Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni…

Tekstur Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni soft,ringan, halus..korang boleh refer gambar atas ni…

Bahan yang digunakan dalam Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni pun menggunakan bahan sumber alam antaranya Aloe Vera & Tea Tree Oilwhich is k.fiezz loike sangat tau bahan-bahan dari sumber alam ni…

PENGALAMAN SENDIRI Gunakan Aloe AC Clean Bubble Cleanser

Best cuci muka ngan Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni, soft je..kalau basahkan lagi tangan & muka sebelum cuci, lagi banyak buih-buih…
K.fiezz tak ada masalah jerawat sangat uolls..so yang k.fiezz boleh kongsi dengan korang, Selepas guna Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni boleh rasa kulit moist, fresh…toink toink..eh gitu..dia punyamoist…sebab Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni mencuci hingga ke lapisan dalam liang pori untuk membuang kotoran pada muka. Bila kulit lembap, nampak lebih segar & sihat…macam k.fiezz..eh..haha…
untuk parut jerawat pulak, macam k.fiezz cakap tadi k.fiezz tak alami masalah yang serius sangat..korang boleh rujuk gambar k.fiezz kat atas ni…tapi apapun k.fiezz tetap berpuashati dengan Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni sebab bahan yang digunakan dan tekstur dia yang buih-buih cinta tu..k.fiezz suka sangat..boleh memain ngan buih sesambil cuci muka..semangat iolls cuci muka hari-hari,tau..hehe

nah setepek muka k.fiezz fresh gitu tanpa mekap…

TAK ADA KESAN SAMPINGAN YANG TAK BEST

Oo..satu lagi yang pasti, kulit k.fiezz tak ada alami sebarang masalah lepas gunakan Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni…macam kulit merah, gatal ke, ruam ke, jerawat ke..nope..nampak kulit k.fiezz serasi dengan Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni…untuk k.fiezz terbukti bahan-bahan yang digunakan selamat digunakan kerana berasaskan sumber alam..

Image

BAGAIMANA MEMILIH PENCUCI MUKA YANG SESUAI DENGAN KULIT

(By Airah Syahirah on 21st Feb 2019)

Pemilihan pencuci muka yang bersesuaian dengan kulit bukan sahaja memperbaiki kesihatan kulit itu sendiri tetapi juga membantu produk-produk yang akan digunakan selepas itu menyerap dengan baik. Bila guna pencuci muka yang membersihkan muka secara mendalam, kulit juga lebih sihat dan tak ada la masalah seperti pori tersumbat, kulit berminyak, kotoran tidak bersih dengan sempurna atau lain-lain masalah lagi.
Macam mana I buat rutin mencuci muka? I memang sangat pentingkan kulit yang bersih sebelum I letak skincare lain pada kulit. I akan pastikan kulit I bersih-sebersihnya dan step I mencuci muka membersih secara mendalam. Tak ada makeup tertinggal, mascara tak habis buang atau kulit berminyak. Kalau pakai makeup dan sunscreen, I akan pastikan I cuci guna makeup remover dan oil cleanser dulu. Kemudian, gunakan pencuci muka yang jenis water based seperti Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser.
Macam yang I cakap tadi, I akan pilih pencuci muka yang membersih secara mendalam. Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni efektif untuk membersihkan pori secara mendalam sambil exfoliate sel kulit mati. Disebabkan I dah guna pencuci muka ni dari tahun lepas, I memang suka keberkesanan dia membersihkan kulit I. Kalau nak buat test kulit korang dah bersih ke belum lepas cuci muka senang je. Lepas pakai pencuci muka, sapu toner pada cotton pad dan sapu pada muka.
Tiada kesan kotoran pada kapas lepas cuci muka guna Aloe AC Cleanser.
Kalau ada kesan hitam kotoran atau kesan makeup yang tak habis tu maksudnya pencuci muka korang tak membersih secara mendalam ! Kena cepat bertukar kepada Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser sebab kulit muka yang tak bersih ni boleh menimbulkan jerawat dan kulit berminyak.
Bare face lepas cuci muka.
Selalu check keadaan kulit korang. Kalau nak tahu pencuci muka tu sesuai atau tidak, semua bergantung pada keadaan kulit. Bila lepas cuci muka then kulit rasa tegang memang sah pencuci tu tak sesuai untuk digunakan. Kulit rasa tegang lepas cuci muka tu maksudnya kulit kering dan pencuci muka tu tarik sekali kelembapan pada kulit. Boleh menyebabkan jerawat dan kulit mengelupas sebab kering.
Sebab tu penting bagi I untuk guna Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni sebab walau macam mana pun keadaan kulit I masa tu, dia membantu melembapkan kulit, membersihkan kulit dan tak ada rasa tegang. Pernah tak rasa bila period, kulit rasa kering dan pencuci muka atau rutin skincare korang tak membantu pun? Tapi dengan pencuci muka Hansaegee Nature ni, masa I period kulit berjerawat pun dia membantu melawan jerawat dan acne. Masa mengandung pulak kulit rasa kering sangat tapi I still guna pencuci muka ni sebab membantu melembapkan kulit I masa mengandung.
Ada sesetengah keadaan hormone berubah, kulit pun berubah. Jadi bila ada pencuci muka yang sesuai dengan semua keadaan kulit ni memang senang nak jaga kulit sendiri. Lagi satu kulit orang lain-lain jenis. Ada yang sesuai, ada yang tak sesuai. Sebab tu kalau boleh cuba dulu test pada kulit sendiri untuk tahu keberkesanannya.
Jadi walau apa pun keadaan kulit, pencuci muka ni sangat la membantu kulit I untuk nampak lebih sihat dan bersih.
Pemilihan bahan yang bersesuaian dalam pencuci muka pilihan korang pun penting. Kena ambil tahu bahan-bahan yang menyebabkan kulit allergic atau iritasi. Kalau kulit korang jenis berjerawat pula kena la pilih pencuci muka yang mempunyai bahan yang boleh melawan jerawat kan? Kalau kulit korang ada banyak masalah, cuba selesaikan satu-satu. Contohnya kulit berjerawat dan berminyak jadi cuba cari pencuci muka yang focus kepada masalah tersebut.
Bila kulit tak banyak masalah, pakai makeup pun nampak lebih sekata.
Yang I boleh recommend kan korang guna Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni sebab antara keadaan kulit yang sesuai sangat pakai pencuci muka ni adalah kulit yang kering, kulit berminyak, kulit sensitive dan acne, kulit kusam disebabkan sel kulit mati serta kulit yang mempunyai bintik hitam dan bintik putih.
Aloe Barbadensis Leaf Juice yang digunakan dalam pencuci muka ni membantu melembapkan kulit, merawat acne, membersihkan kulit, anti radang, meredakan sunburn dan mengurangkan tona tidak sekata. Tea Tree Leaf Oil pula melicinkan kulit, anti fungus, merawat jerawat dan mengurangkan jangkitan. I suka dengan bahan yang digunakan dan memang sesuai dengan kulit I. Sebab tu pemilihan produk dengan bahan yang berkualiti patut menjadi focus utama kalau korang nak beli apa-apa.
Sebelum ni pun I dah cerita pengalaman I pakai pencuci muka ni. Tekan je tajuk ni untuk baca entry lepas okay.
Bila dah jumpa pencuci muka yang sesuai dengan kulit, kulit mesti la nampak lebih sihat, bermaya, glowing dan masalah-masalah kulit dapat dihindari. Macam I suka pencuci muka ni, jerawat memang dah kurang sangat keluar, bila pakai makeup tak ada dah kawasan kulit yang nampak kering dan paling best tak ada masalah kulit yang ketara.
Tekstur pencuci muka jenis bubble bila digunakan buat I enjoy je masa cuci muka. Kalau nak tahu lebih detail mengenai pencuci muka ni boleh baca entry I yang lepas-lepas
dekat atas okay
Image

Aloe AC Clean Bubble Cleanser | Pencuci Muka Simple Atasi Kulit Berminyak Dan Mengatasi Masalah Kulit Berjerawat.

Aloe AC Clean Bubble Cleanser | Pencuci Muka Simple Atasi Kulit Berminyak Dan Mengatasi Masalah Kulit Berjerawat.

(By Syamimi Saad on 15th Feb 2019)

Hai readers.. Harini kita nak berkongsi tentang satu masalah selepas jalani Operation haritu. Selepas operation, kita memang tak dapat nak jaga kulit muka. Sebab wayar tiub sana sini, then operation haritu kan berjahit sampai ke bibir. So nak elakkan kesan jahitan disitu terkena air, terpaksa skip skip basuh bahagian muka.

Disebabkan masalah tak dapat nak cuci muka dengan sebaiknya, muka kita mula nak jadi sesuatu. Kulit muka mula berminyak. Pelik rasanya sebab kulit muka kita bukan jenis berminyak. Rasanya hari ke-4 macam tu kita slow slow cuci muka. Guna cleanser. Tapi tak boleh nak cuci betul betul sebab masa tu tiub minum susu belum dicabut lagi.

So disebabkan muka menjadi berminyak dan mula naik berdaki, kita cuba cuci pakai 1 jenis cleanser ni. Sebab cleanser tu je yang kita bawa ke hospital, so bila pakai muka still sama. Muka tetap berminyak. Bila dapat balik rumah, kita cuba gunakan satu cleanser baru ni. Aloe AC Clean Bubble Cleanser namanya. Try guna yang ni dengan harapan dapat atasi masalah kulit berminyak tu.

Beberapa hari juga la mencuba gunakan Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni, kulit yang berminyak tu berjaya diatasi. Punya la pening pikir kenapa muka berminyak, rupanya ada juga jalan penyelesaikannya.

Mesti nak tahu apa kandungan yang terkandung dalam Aloe AC Clean Bubble Cleanser, yang boleh membantu muka jadi bersih tak berminyak tu kan?

Haaa, nak tahu, nama nya pun Aloe kan, salah satu kandungannya ialah Aloe Vera dan Tea Tree Oil. Kita semua pun sedia maklum kan, aloe vera elok dalam mengatasi masalah kulit kan.

Sebenarnya, Aloe AC Clean Bubble Cleanser bukan sahaja untuk masalah kulit berminyak, tetapi, ianya juga dapat membantu mereka yang mengalami masalah kulit berjerawat juga. Bagaimana ianya dapat membantu? Ianya dapat membantu dengan membersih secara mendalam dan menutup lubang-lubang jerawat yang ada.

Apa yang bestnya bila dah menggunakan Cleanser ni, kulit dah la tak berminyak, dia elok je lembap seperti biasa. Dan ianya juga tidak mengeringkan tau. So memang best guna sebab tak perlu risau dah.

Mesti ada yang nak tahu, macam mana rupa Cleanser ni kan? Meh tengok ni. Botol ni tersedia dalam bentuk dipam tau. So bila kita pam, maka akan keluar cecair dan ianya dalam bentuk berbuih. Berbuih tapi ada air sekali. So kalau kita tak basahkan kulit muka terlebih dahulu pun takpe, sebab ianya takkan kering dimuka. Dan teksturnya ringan.

 

Kebiasanya pembersih jenis gelembung boleh membersihkan kulit dengan baik, tetapi mungkin membuat kulit sangat kering selepas mencucinya. TETAPI Pembersih Bubble Clean Aloe AC ini berbeza, ia adalah pembersih kualiti yang baik, ia membilas liang kulit bersih dengan kulit kelembapan, kita pasti selepas korang bersihkan dan basuh, korang akan rasa kelembapan, tidak kering. Ia adalah pembersih yang berbuih, Melembutkan & WATERY.

Sebelum terlupa, harga yang ditawarkan untuk 1 botol ni ialah RM65 sahaja.
Untuk kandungan sebanyak 150ml.

 🍁Company name: Hansaegee Nature
Image

Tips Penjagaan Muka | Pencuci Muka Aloe Vera – Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser

“Tips Penjagaan Muka | Pencuci Muka Aloe Vera – Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser”

(By Liza Aryanna Izaara on 01st Feb 2019)

Assalamualaikum semua, siapa yang kat sini jenis muka berminyak? Mesti korang rasa kurang yakin bila berhadapan dengan orang ramai kan kan. Macam saya juga, muka saya ni memang cepat sangat mengeluarkan minyak walaupun dah pakai makeup tebal gila. Terpaksa touch-up banyak kali untuk cover minyak tu. Bahagian yang selalu berminyak pula adalah di bahagian T Zone. So memang rimas sangatlah, kadang-kadang bila keluar tu cepat-cepat nak balik supaya dapat basuh muka.

Saya dah try banyak produt lain tapi muka still berminyak, sampailah saya jumpa produk daripada Hansaegee Nature iaitu  ALOE AC Clean Bubble Cleanser.  Kenapa saya pilih produk ni? sebab Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni berbentuk buih-buih halus bila di pam di tangan. Ia akan meresap jauh ke dalam kulit muka korang untuk keluarkan semua minyak-minyak, pori yang tersangkut, sampai ke liang pori paling hujung dia cuci habis. Lepas dia keluarkan semua minyak dan kotoran muka tu, muka akan terasa lembap dan segar. Tidak mengeringkan sama sekali ya. Balik-balik jugalah saya cuci muka dengan cleanser ni hahaha. Rasa macam ketagih la pula! hahaha OH YA! All product dari Hansaegee Nature ni, 100% Original “MADE IN KOREA” tau.

Bukan setakat muka berminyak, tapi muka saya ni juga jenis yang cepat kering dan kusam. Bila dah selalu pakai makeup, macam-macam bahan kimia yang dah sangkut dekat kulit ni. So, ALOE AC Clean Bubble Cleanser ni banyak membantu dalam menjaga kulit wajah saya sebab banyak kelebihan dan kebaikan pencuci muka ni. Korang boleh baca dibawah ni kebaikan Cleanser Hansaegee Nature ni ya

 *Mengawal minyak yang berlebihan
*Menanggalkan sel kulit mati
*Mencuci jauh ke dalam lubang pores muka
*Membantu merawat masalah jerawat
*Melembapkan kulit (lepas cuci, muka akan lembap dan tidak kering)
*Super Clean Bubble Cleanser
*Sesuai dengan semua jenis kulit (Oily, Dry and Combination) 

Kebanyakan pencuci muka yang lain, lepas cuci muka confirm akan kering kan, tapi ALOE AC Clean Bubble Cleanser ni TIDAK SAMA SEKALI !! Lepas ja cuci muka, kulit muka saya ni tetap lembap. Selalu lepas cuci muka rasa kejang ja muka kan, tapi yang ni rasa lembut ja muka. Memang best sangat-sangat.  Sambil dia buang kotoran tu kan, kulit mati juga akan di bawa bersama. Ada juga kesan exfoliate tapi tidak akan merosakkan sel kulit sihat,malahan dia bagi nutrien pada kulit kita. Produk ni juga mengandungi Tea Tree Leaf Oil yang sangat bagus untuk kulit. So memang kulit muka kita akan  nampak lebih bermaya,sihat dan mencerahkan juga sebab dia dah buang sekali sel-sel kulit mati.So, produk ni memang sangat sesuai untuk semua jenis kulit sama ada kulit sensitif, kering, berminyak, jerawat, blackhead, whitehead dan kulit kusam.

Sekarang ni, bila pakai makeup lama pun tak risau dah sebab ALOE AC Clean Bubble Cleanser ni membersih jauh kedalam lubang pores muka kita. So, kulit muka kita akan sentiasa terjaga sepanjang masa. Bukan tu saja tetapi apa yang saya paling perasan sekali, pori makin kecik dan sekaligus whitehead pun berkurangan. Nampak tak buih dia, memang halus dan akan masuk jauh kedalam kulit korang.

Okay korang, kalau nak kulit putih segebu ala orang Korea, saya recommended korang dengan Produk Hansaegee ni ya. Saya susah nak recommend orang bab-bab produk kecantikan ni tapi Produk Hansaegee Nature ni paling terbaik sebab tu saya nak kongsi dengan korang semua, supaya sama-sama CANTIK!!  Produk Hansaegee Nature ni  adalah produk yang berkualiti tinggi dan selamat digunakan. So boleh refer details dibawah, untuk dapatkan produk-produk Hansaegee Nature.

Pic baru lepas cuci muka, memang sangat-sangat segar, lembut, bermaya, dan glowing, Try It Girls!!
See you next entry. Babai
Image

Beauty Tips : Suggestion for Breakout, Acne or Pimples

Beauty Tips : Suggestion for Breakout, Acne or Pimples (By Hansaegee Nature on 12th March 2019)

Do you have this experience..? 🤔 Yesterday skin look good..today, breakout, pimples problems? In this article, we are going to share with you some of the causes of breakout and acne at different part of the face.

1. FOREHEADS

forehead.jpg

The forehead is one of the most common area where pimples and acne appear. Besides skin condition, stress and not enough sleep might caused acne. Although scientists don’t know how exactly the stress will worsen the acne, but studies believe these will have to do with some link between stress and hormones in body.

Suggestion :  Try to do more exercise in the morning or evening. Physical exercise also considered important for maintaining mental fitness, and it can reduce stress. Besides, try pampers yourself by doing aloe & moisture mask before sleep. Get calm and soothing skin — have a good sleep!

hidayaharmanii_ - Aloe Mask 9th Aug 2018

 

 

2. FACIAL AREA

3.jpg

When talk about acne at face, some studies show that this is related with the disruption with your endocrine system. Which overstimulate the oil glands and clog pores. In such case, we are focusing more on the way to minimize and treat acne by :

Suggestion : Wash your face in the morning and again in the evening. For daily cleansing routine (in the morning). Clean your face using cleanser like Aloe AC Clean Bubble Cleanser – it provide deep clean face with moisture effect.  While during evening time, (No matter makeup or not) Make sure 2 steps cleansing process :  suggest clean pores with cleansing oil and follow by Bubble Cleanser. No more clogged pores, acne gone easily

aloeaccleanser24thdec18.jpg

 

 

3.FROWN (between eyebrown)

2.jpg

Acne or pimple at frown (between eyebrown) are so embarrassing. One of the reason is unhealthy foods consumed.  In other words, it related with the daily diet consumed.

Suggestion : Reduce the consumption of processed foods & refined sugar. Studies show that foods high in sugar will cause spikes in your body’s insulin levels that further exacerbate inflammation.

too-much-sugar.jpg

 

 

 

4. Cheeks (Both Side)

4.jpg

Why Pimples at both cheek sides ? One of the reason always touch face with dirty hand. 

Suggestion: Besides wash hand frequently, always clean handphone screen & and do not touch face directly with hand. 🙂

clean hp

 

 

Extra Tips : Apply Moisturizer

keep moisture

Extra tips : Always keep moisture skin day and night.

Skin expose to hot weather will result in enlarged pores produce excess oil & sebum. To solve this, apply water drop moisturizer Aqua Whitening Cream day & night , can keep skin fresh, moisture deep into lower layer skin, will minimize pores, control excess oil & sebum production.

At Hansaegee Nature, always healthy skin.

 🍁Company name: Hansaegee Nature

Image

BEAUTY TALKS | REVIEW ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER BY HANSAEGEE NATURE

BEAUTY TALKS | REVIEW ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER BY HANSAEGEE NATURE

(By SiqaHiqa on 31st Jan 2019)

Dah lama rasanya blog ini sepi daripada review produk kecantikan dan untuk entri ke-4 tahun 2019, aku nak review satu produk kecantikan daripada Hansaegee Nature iaitu Aloe AC Clean Bubble Cleanser.
Aku bukanlah sejenis wanita yang suka cuba pelbagai produk kecantikan di pasaran. Rasa macam nak cuba tapi sebenarnya ada satu perasaan takut dalam diri sebab muka aku jenis yang ada kalanya tidak sesuai dengan sesetengah produk.
Kalau tak sesuai, maknanya, esok pagi selepas bangun dari tidur, akan muncullah bintik-bintik halus yang sangat banyak. Kulit muka automatik tidak halus apabila disentuh. Ada beberapa produk yang sudah meninggalkan kesan sebegitu. Aku sangat takut kalau kesan bintik halus itu kekal. Alhamdullilah setakat ini kulit muka kembali normal 🙂
Sebenarnya, kulit muka aku bukanlah halus lembut pun. Hihi. Cuma sekurang-kurangnya, kulit muka aku tiada jerawat (melainkan pada waktu bendera merah :D) dan boleh dikatakan licin lah jugak walau lubang pori-pori masih ada jelas nyata 😀
Ohh ya, kulit muka aku adalah kombinasi berminyak dan kering. Jadi kalau nak cuba produk, tak boleh guna produk untuk kering semata. Nanti kulit muka aku bertambah kering jadinya.

Kenapa aku pilih untuk cuba Aloe AC Clean Bubble Cleanser by Hansaegee Nature? 
Produk Hansaegee Nature adalah 100% Original Made in Korea. Bubble Cleanser ini diperbuat daripada 10 jenis ekstrak tumbuhan semulajadi. Bila cakap mengenai tumbuhan semulajadi, aku percaya bahawa tidak akan ada kesan tidak baik pada kulit muka kerana semestinya produk ini tidak mengandungi bahan-bahan berbahaya.
Dua jenis bahan semulajadi utama dalam produk ini adalah Aloe Vera dan Tea Tree OilAloe Vera terkenal sebagai satu tumbuhan semulajadi yang turut menjadi penyembuh terhebat untuk kulit muka. Banyak manfaat aloe vera seperti membasmi jerawat, mengecilkan pori-pori, menghaluskan kulit muka, mengurangkan kesan jerawat mencerahkan wajah, melegakan kesan sunburn dan melembapkan kulit.
Tea Tree Oil pula merupakan pilihan popular untuk mencegah dan mengurangkan parut jerawat. Gabungan aloe vera dan tea tree oil semestinya sangat bagus untuk membasmi jerawat dan juga melembapkan kulit.
Secara ringkasnya, Hansaegee Nature membantu dalam proses berikut:
*Menyembuhkan dan mengurangkan masalah jerawat
*Mengawal sebum dan minyak
*Melembapkan kulit
*Mengecilkan dan menghaluskan pori-pori

Pembungkusan dan Tekstur Produk
Produk daripada Hansaegee Nature didatangkan dalam kotak dan dibalut dengan bubble wrap yang sangat tebal. Jadi, tak perlu risau akan produk yang mungkin pecah dan sebagainya. Pasti akan sampai di tangan kita dalam keadaan selamat.
Produk ini ajaib sikit. Hihi. Sebab ianya adalah cecair dalam botol tapi akan menjadi bubble bila dipam keluar. Bubble yang lembut dan wangi. Serta merta bau wangi menerpa hidung sebaik saja bubble ini ada di tangan.
Wanita mana yang tidak sukakan benda wangi kan? 😀

Cara Penggunaan
Caranya sangat senang dan hanya perlu ikut saja arahan di belakang kotak produk ini. Pastikan muka dan tangan kita dalam keadaan basah sepenuhnya. Pam jumlah yang mencukupi pada tangan dan terus sapukan pada muka. Buat juga urutan muka dalam circular motion dan kemudian basuh dengan air.

Lagi bagus kalau basuh dengan air suam, tapi untuk orang malas macam aku, guna air paip je. Hihi.
Muka kita hendaklah dalam keadaan basah sepenuhnya sebab nanti bila kita urut muka kita, bertambah meriah bubble yang ada. Kalau muka tak basah sepenuhnya, urutan muka kita tak ada keluarkan bubble yang banyak. Tak syoklah jadinya. Lagi banyak buih, lagi rasa best! 😀

Review
Perkara pertama yang aku perasan sejak aku gunakan produk ini selama sebulan adalah kelembapan kulit muka. Kalau produk lain, mungkin akan menjadikan kulit menjadi kering selepas cuci, tapi dengan Aloe AC Clean Bubble Cleanser, kulit jadi lebih lembut dan lembap. Kelembapan sangat penting buat aku yang mempunyai kulit kombinasi berminyak dan kering.

Kulit muka juga dah takdelah berminyak sangat Jerawat hilang cuma kesannya masih ada cuma makin pudar. Aku akan pastikan yang aku akan cuci muka sebelum tidur. Aku pemalas sikit sebenarnya kalau bab penjagaan muka. Jadi. cuci muka saja yang penting sebelum tidur. Kalau terlebih rajin, baru pakai untuk langkah penjagaan muka seterusnya. Hihi.
Kalau kulit muka korang sama dengan aku, kombinasi berminyak dan kering, aku syorkan korang cuba pencuci muka ini. Sesuai dengan aku dan mungkin sesuai dengan korang semua juga. Paling utama adalah tidak perlu risau akan kesan bahaya daripada penggunaan produk ini. Bahan semulajadi saja yang digunakan. No harm.
Lupa nak inform, pencuci muka berisi 150ml dengan harga RM65. Aku dah guna sebulan dan masih banyak lagi isinya. Mungkin boleh digunakan sehingga dua bulan. Let’s see.
Image

LEBIH BERSIH DENGAN ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER

LEBIH BERSIH DENGAN ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER

(By Airah Syahirah on 29th Jan 2019)

Aloe AC Clean Bubble Cleanser sesuai untuk semua jenis kulit serta mampu melawan jerawat yang ada di kulit muka. Pencuci muka ni bagi I tak perlu diperkenalkan lagi sebab banyak kali dah I buat review, share pengalaman guna Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni siap ada gambar before and after kesan dia dia membantu mengurangkan jerawat I. Kalau korang tak baca lagi entry tu boleh klik SINI.
Sebab tu I percaya dengan keberkesanan Aloe AC Clean Bubble Cleanser untuk membantu mengekalkan kesihatan dan kebersihan kulit I. Siapa je nak kulit yang berjerawat dan bermasalah kan? Macam I kalau kulit bermasalah mesti nak cari punca dia dan produk yang boleh membantu menangani masalah ni. Kalau dulu masa guna produk yang tak sesuai dengan kulit muka, mesti naik jerawat.
Sekarang pencuci muka I setia dengan Aloe AC Clean Bubble Cleanser dari Hansaegee Nature ni je. Bagi I berbaloi harga dengan tempoh masa penggunaan. Haritu I dah siap-siap restock dua botol pencuci muka ni sebab I kongsi sekali dengan Aiman. Aiman kalau dah jumpa pencuci muka yang buat kulit dia tak rasa kering dan naik jerawat memang pencuci muka tu jela dia nak pakai.
Masa tunggu produk nak sampai rumah pun selalu tanya I bila nak sampai -.- Padahal I baru order. I order dekat website je, senang nak pilih barang lagi-lagi bila ada promo lepastu barang pun sampai cepat. Kalau korang tak tahu macam mana nak beli semua produk Hansaegee Nature di website boleh refer entry blog I dekat SINI, I dah tulis step by step. Senang je !
Bila ada kawan I yang suruh recommend pencuci muka yang sesuai untuk kulit diaorang,  I mesti suruh beli je Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni. Bagi I, dia sesuai dengan semua jenis kulit. Contohnya, I kulit kombinasi dan Aiman pula jenis berminyak. Sekarang I kombinasi kering dengan normal. Dulu sebelum mengandung kulit normal dan berminyak. Still sesuai dengan pakai pencuci muka ni.
Buih lembut yang dihasilkan oleh pencuci muka ni sesuai untuk semua jenis kulit dan semestinya lembut pada kulit. Walaupun jenis buih, pencuci muka ni tak buat kulit rasa kering macam pencuci muka berbuih jenama lain tapi buat muka lembap lagi ada la lepas cuci muka.
Macam Aiman, dia bukan buat skincare routine pun. Kalau I free baru I tolong buatkan skincare routine dia. Dia tak nak buat sendiri lepastu tak reti hahaha. Jadi bila tak buat skincare routine, tak ada la rasa muka kering sangat dan jerawat pun tak naik sebab pencuci muka ni pun memang dah membantu untuk melawan jerawat, membersihkan pori secara mendalam dan mengawal minyak di muka.
Lelaki kan biasa la kadang kulit diaorang pelik sikit. Pakai pencuci muka je pun dah elok. Tak payah skincare lain dah. Macam I lebih suka lepas cuci muka guna Aloe AC Clean Bubble Cleanser, sambung pakai toner, moisturizer, eye cream, serum dan sleeping mask. Kalau boleh nak lengkap semua routine.
Tapi bila dah 7 bulan mengandung ni lagi malas nak buat skincare routine. I cuci muka je. Routine penjagaan kulit muka I dah sama macam Aiman hahahhaha. Nasib baik la kulit muka rasa okay je. Tak ada jerawat naik pun kecuali bila I stress sikit tu memang tak dapat lari la.
So far I rasa memang pencuci muka ni membantu sangat bila I malas nak buat apa-apa dekat muka, cuci muka je. Pagi esok pun kulit okay lagi. Bahan utama dia seperti Aloe Barbadensis Leaf Juice membantu untuk melembapkan kulit, membersihkan kulit, meredakan sunburn, merawat acne dan banyak lagi manfaat lagi. Banyak bahan terbaik yang digunakan dalam pencuci muka ni korang boleh refer entry I dekat SINI okay I dah cerita bahan yang digunakan dan fungsinya.
Kalau korang pun berminat nak cuba, boleh terus ke website Hansaegee Nature. I baca review orang lain pun semua suka dengan pencuci muka ni sebab paling penting sesuai dengan kulit muka diaorang. Kalau tak try mana nak tau sesuai ke tak kan jadi jum beli sama-sama.
 🍁Company name: Hansaegee Nature
Image

Beauty Tips To Make Skin Brighter

Beauty Tips To Make Skin Brighter  (By Hansaegee Nature on 27th Feb 2019)

Hi, remember the Tips Kecantikan : Cara Guna Pelembab Muka Yang Betul we share before? Today, we are going to share some of the beauty tips to make skin brighter. There are few suggestion tips , lets see how many of it you try before? 🙂

Drink Warm Lemon Water 

1-morning-photo-of-lemon-water.jpg

Start your day with a cup of warm lemon water : Just a small slice of lemon will do. As most of us know, lemon is rich source of vitamin C, lemon juice protects the body from Immune system deficiencies. Drinking lemon juice with warm water every morning also help in reduce skin from black spots & blemishes.

Clean face 2 times daily

ac-aloe-bubble-cleanser-4th-march-2019.jpg

Cleansing your face at least 2 times a time (morning and evening) is vital to maintain a fresh skin. Choose a facial cleanser come with natural ingredients and able to deep clean pores, remove excess sebum & moisture skin. Remember to pat the skin dry with a soft towel after that.

Use Brightening & Moisture Mask

facial mask.jpg

Face masks are one of the skin care routine which help you to improve the skin condition. Moisture your skin once a week with facial mask, favorable mask content with high Aloe Vera Ingredient. As the right face mask can help hydrate skin, remove excess oils and help improve the appearance of your pores. Making Skin brighter and more moisture.

Apply Moisturizer

Aqua whitening cream 17th Feb 2019

Applying moisturizer is one of the important part in making brighter skin. Apply the moisturizer correctly will boost hydration in your skin, prevents dullness and creates a protective layer of moisture that last whole days. Pick moisturizer with Niacinamide ingredients and water drop based — will bring out the effect on balance & brighten skin tone.

Do Skin Exfoliation Once a week

beauty-clinic-mediheal-model.jpg

Exfoliating is the process of removing dead skin cells from the surface of your skin using a chemical, granular substance, or exfoliation tool. This process is important to remove dead skin cells from your skin and bring out brighter appearance.

Day Cream with Sun Protection

mimin817thjan19.jpeg

Apply Sun Cream or Day Cream with sun protection like Gold Nano CC Cream (with SPF 50PA+++). Since it can protect our skin against sunburn and prevents premature skin ageing. This can protect your skin, brighten and balance skin tone naturally

6 Essentials  Beauty Tips to make face and skin brighter Clearer and Glowing.

At Hansaegee Nature, always healthy skin.

 🍁Company name: Hansaegee Nature