Image

Apakah Keistimewaan Hansaegee Nature : Aloe AC Clean Bubble Cleanser

Apakah Keistimewaan Hansaegee Nature : Aloe AC Clean Bubble Cleanser

(By Ana Jingga on 27th Dec 2018)

Khasiat Aloe Vera atau daun lidah buaya dalam remedy kecantikan dan perawatan wajah ni telah berkurun lama kita ketahui. Ada yang menggunakannya terus dari bahan mentah sebagai merawat pelbagai masalah kulit khasnya parut dan kerengsaan pada wajah. Tapi pada ana sendiri belum pernah berani menggunakkannya terus pada wajah kerana kurang yakin dan bimbang alahan pada kulit. Ye lah kan, jenis kulit kita berbeza-beza, boleh jadi serasi dengan orang lain tetapi tidak pada kita untuk menerimanya secara direct.
Untuk itu, ana lebih meyakini produk yang telah siap di proses secara klinikal dan yakin hanya ektraks yang terbaik yang boleh di aplikasikan terus pada wajah. Banyak jenama penjagaan yang berasaskan Aloe Vera di pasaran dan kali ini ana nak memperkenalkan satu brand yang terkenal Hansaegee Nature Products 100% Original made in Korea. Antara rangkaian produk kecantikan Hansaegee Nature yang ana berikan pada Kak Long mencubanya baru-baru ini ialah ALOE AC Clean Bubble Cleanser. Apa yang menarik tentang buih pencuci wajah ALOE AC Clean Bubble Cleanser ni ? Jomm.. ikuti pengalaman Kak Long menggunakannya selama seminggu yang lalu …

Hansaegee Nature – ALOE AC Clean Bubble Cleanser

Gadis remaja khasnya sering berhadapan dengan masalah kulit wajah berminyak dan akibatnya timbul jerawat nakal bermain-main di wajah. Sebagai student, kadang-kadang lewat tidur , faktor pemakanan yang tak terjaga, makan makanan segera yang banyak kandungan MSG, rutin harian yang sibuk , akhirnya jerawat pun datang tanpa di undang. Arghhh!!!  Dah laa stress dengan study, tambah stress bila tengok wajah sendiri. Itulah antara keluhan Kak Long bila balik dari kampus.

Sebagai ibu, ana cuba sebaik mungkin untuk meringankan stress anak-anak ni dan bila ana terlihat beberapa kawan di media sosial yang bercerita tentang buih pencuci wajah berasaskan Aloe Vera dan Minyak Tee Tree ni, macam berminat pula nak beri Kak Long mencubanya. Feedback dari mereka pun semuanya okay.. Ana dapatkannya dan selepas seminggu Kak Long menggunakannya sebagai cleanser, ada kesan positif di mana kulit wajahnya kurang berminyak dan nampak segar dan bermaya. Jerawat nakal nya pun nampak mengecil dan ana yakin dengan penggunaan yang konsisten , In Shaa Allah boleh membuahkan hasil yang positif.

Cara menggunakan Hansaegee Nature – ALOE AC Clean Bubble Cleanser

Hansaegee Nature – ALOE AC Clean Bubble Cleanser di datangkan dalam bentuk buih pembesih yang mewah. Dengan sekali pam sahaja , ia dapat meratakan ke seluruh wajah. Botol dengan pam ini lebih menjimatkan penggunaannya agar tidak membazir dan tahap kebersihannya adalah lebih tinggi dari jenis tiub yang kita picit keluar.
1.Basahkan terlebih dahulu muka dan tapak tangan.
2.Pump kan Hansaegee Nature – ALOE AC Clean Bubble Cleanser ke atas tapak tangan.
3.Ratakan pada seluruh wajah dan urut perlahan-lahan untuk seketika.
4.Bilas wajah dengan air bersih dan keringkan dengan tuala

5. Kulit wajah akan berasa sangat segar dan kekal kelembapannya selepas cucian. Lakukan rutin yang sama sekurang-kurangnya dua kali sehari pagi dan malam.

Apakah kebaikan Hansaegee Nature – ALOE AC Clean Bubble Cleanser

Hansaegee Nature – ALOE AC Clean Bubble Cleanser diformulasikan dari  Aloe Barbadensis Leaf ( daun lidah buaya ) dan Tea Tree Leaf Oil.

Aloe Vera bahan yang baik untuk :
~ Melembabkan kulit wajah
~ Membersihkan kulit
~ Mengatasi masalah sunburn ( kulit terbakar )
~ Merawat masalah jerawat
~ Anti infleksi
~ Mengurangkan bekas parut
Minyak Tee Tree pula baik untuk :
~ Melembutkan wajah
~ Anti fungus
~ Merawat jerawat
~ Membersihkan wajah
~ Mengurangkan infeksi pada wajah

Selain dari dua bahan utama tu, Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni turut mengandungi  Salvia officinalis ( Sage ) Leaf Extract, Lavandula Angustifolia ( Lavender ) Extract, Rosmarinus officinalis ( Rosemary ) Extract dan Jasminum Officinale ( Jasmine ) Extract.

Selain Kak Long, ana sendiri pun tertarik dan serasi menggunakan Buih Pembersih Hansaegee Nature : Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni. Bukan apa memang segar sangat wajah selepas membersihkannya dengan kemewahan buihnya yang sangat melimpah ruah tu.

Secara umumnya dapat lah di simpulkan antara kebaikan Hansaegee Nature : Aloe AC Clean Bubble Cleanser ialah :
1. Membantu mengatasi masalah jerawat
2. Membersihkan liang pori secara mendalam dan menenangkan kulit
3. Formulasi buih pembersihnya dapat mengeluarkan sebum dan minyak berlebihan pada kulit
4. Mengawal minyak pada wajah yang boleh menjadi punca masalah jerawat.
5. Memberi kelembapan dan tidak mengeringkan kulit wajah.
6. Ianya sesuai untuk  jenis kulit, Kulit berminyak / Kulit kering / Kulit gabungan
Jadi usah berlengah lagi, bagi mereka yang mengalami masalah kulit kering dan jerawat ana cadangkan mencuba sendiri Hansaegee Nature : Aloe AC Clean Bubble Cleanser . Didatangkan dalam saiz 150ml berharga cuma RM 65. Mana tahu ianya menjadi satu solusi pagi masalah wajah anda. Tak cuba tak tahu kan.
 🍁Company name: Hansaegee Nature
Image

KENAPA HANSAEGEE NATURE? DAN YES !

KENAPA HANSAEGEE NATURE? DAN YES !

(By Airah Syahirah on 26th Dec 2018)

Ingat tak pencuci muka Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanseryang I pernah buat review dalam entry ini dan ini? Kenapa I suka sangat dengan pencuci muka Aloe AC ni? Pertama, keberkesanan pencuci muka ni membantu menyahkan jerawat yang bermaharajaleladekat kulit I. Dengan buih yang gebu dan lembut, kulit I rasa lebih bersih dan tak kering pun. Minyak pada muka pun semakin hari semakin berkurang menjadikan kulit I lebih sihat. Sebab itu kalau tengok entry I yang lepas, gambar before dengan after berbeza sangat.

Kenapa I percaya dengan jenama Hansaegee Nature?
Bagi yang tak tahu, Hansaegee Nature merupakan jenama produk kecantikan yang dah wujud sejak tahun 2011 lagi. I dari dulu dah tengok positif review orang lain terhadap produk Hansaegee Nature ni tapi baru sekarang berpeluang nak merasai sendiri. Produk yang dihasilkan original Made in Koreadengan bahan yang berkualiti tinggi.

Hansaegee Nature komited untuk menghasilkan produk penjagaan kulit dan kecantikan yang berkualiti untuk wanita di Malaysia yang semestinya senang digunakan dan selamat.
Entry lepas I ada bagitau I akan repurchased pencuci muka ni sebab rasa tak lengkap dah skincare routine I tanpa pencuci muka Aloe AC ni. Semua produk Hansaegee Nature dijual melalui official Online Website jadi memang senang kalau nak shopping skincare. I rasa beli melalui website lebih mudah, jimat masa, tunggu je barang sampai depan rumah.
Cara pembelian di Website Hansaegee nature

2. Tekan Sign Up di tab belah kanan dan isi semua maklumat yang diperlukan. I tick ‘Sign Up for Newsletter’ terus sebab senang la nak tahu kalau Hansaegee Nature ada buat promo ke apa kan.

Tadaaa dah settle. Senang je nak sign up lepas tu dah boleh terus shopping !

3. Tekan bahagian ‘Products’ untuk tengok barang apa korang nak beli. Macam I, I nak beli Aloe AC Cleanser, terus la tekan nama produk tu. Selain terus ke bahagian ‘Products’, korang boleh tengok jugak Best Sellers, Promotions, Reviews, Tutorial dan What’s New di Hansaegee Nature ni.

Tapi disebabkan I ada tengok Instagram Hansaegee Nature ada buat harga promosi combo untuk Aloe AC Clean Bubble, I terus je bahagian Promotions dan cari promosi untuk 2 Aloe AC Clean Bubble Cleanser dengan harga MYR110 sahaja. Harga asal kombo ni MYR130 tau. Jimat ! Selain cleanser ni, ada juga kombo untuk produk yang lain jadi senang la korang nak pilih yang mana jadi idaman hati. I suka beli kombo terus, simpan stok dekat rumah tak ada la dah habis baru tergesa-gesa nak cari.

4. Kalau dah settle pilih boleh tekan cart untuk checkout.

5. Isi semua details untuk penghantaran. Korang boleh pilih cara penghantaran menggunakan courier Pos Laju atau GDex. Bagi I cara ni lagi memudahkan sebab ada sesetengah kawasan service untuk courier tu agak tak okay, jadi kita boleh buat pilihan sendiri. Boleh pilih ikut keselesaan okay.
Free shipping? Penghantaran percuma ni kalau korang order minimum RM70. Macam barang I lebih dari RM70 jadi dapat la penghantaran percuma yeay jimat ! Kalau korang punya order tak sampai RM70 jangan risau caj penghantaran dia biasa je RM8 untuk Pos Laju dan RM9 untuk GDex. Boleh tengok sini(https://hansaegee.com/shop/shipping-ratesuntuk caj ke Sabah & Serawak.

6. Cara pembayaran pula ada dua, melalui Ipay88 dan Bank Tranfer. I lagi suka guna Ipay88 ni sebab mudah. Pilih je nak bayar melalui bank apa akan dia akan directkan ke laman web bank untuk bayar. Tak payah nak masukkan no akaun, korang kena login akaun bank je.
Kalau Bank Tranfer pula korang boleh terus transfer ke akaun Maybank atau CIMB pihak Hansaegee Nature. Nanti bila dah klik jenis pembayaran, mereka akan sertakan number akaun untuk Bank Tranfer.

7. Lepas dah settle pembayaran, korang akan dapat email macam I yang ada semua maklumat seperti number order, billing info, shipping info dan invoice. Tak sabar tunggu barang sampai !

I suka laman web Hansaegee Nature ni. Pertama, details untuk setiap produk lengkap. Contohnya macam gambar di atas. Semua fungsi produk, bahan yang digunakan, cara penggunaan siap gambar dan video sekali lengkap. Gambar yang digunakan pula memang gambar sebenar produk jadi kalau korang pertama kali membeli di Hansaegee Nature, boleh tengok gambar sebenar produk mereka di laman web ni.

Lepas I daftar tadi I ada terima email pihak Hansaegee Nature bagi ganjaran 50 points. Dekat bahagian setiap produk pun ada tulis berapa point kita akan dapat jika beli barang tersebut. Contohnya, I beli 2x Aloe AC Clean Bubble Cleanser, I dapat 110 points. Rupanya point tersebut adalah ganjaran kepada ahli. Ahli boleh menggunakan point tu untuk pembelian barang di website Hansaegee Nature.
Minimum point untuk redeem adalah 100 points dan 100 points mewakili RM1. I dah ada 160 points, 50 masa daftar dan 110 masa checkout pencuci muka tu. Kalau kumpul point banyak-banyak bertambah jimat la setiap kali I checkout.
Paling best siap dapat hadiah dengan pembelian produk Hansaegee Nature. I memang suka bila dapat hadiah percuma ni sebab rasa dihargai hahaha. Disebabkan I order RM110 haritu, I dapat paperbag, cermin dan pen. Setiap range pembelian, korang akan dapat pelbagai hadiah menarik contohnya RM180 hingga RM249 akan dapat pen bersama tuala atau 2 cermin atau 1 cermin dan 1 pouch. Menarik kan? Semakin banyak korang beli semakin best hadiah yang diberi. Siap dapat Aloe Mask dan Yougurt Mask percuma lagi.
 🍁Company name: Hansaegee Nature
Image

TIPS HILANGKAN SUNBURN DENGAN CEPAT

TIPS HILANGKAN SUNBURN DENGAN CEPAT

(By Shehan on 21st Dec 2018)

Kalau korang baca blog Mommy sebelum ini, Mommy ada cerita yang Mommy travel ke Hatyai selama 3 hari 2 malam. Dan cuaca di sana, harap maklumlah.. memang panas!

Jadi.. tak sah kalau tak kena sunburn kan? Sunburn berlaku jika kita terdedah kepada matahari lebih daripada 30 minit. Bayangkanlah Mommy memang terdedah dengan panas matahari terutamanya di Samila Beach, Songkhla tu berjam lamanya.

Itu Mommy yang memang sah-sah pakai Sunscreen pun, terkena juga sunburn. Yang tak pakai apa-apa? Haaaa..

Kalau dah namanya travel di Thailand ini, memang tak dapat la nak elak cuaca panas kan? Jangan risau, Mommy ada tips mudah untuk hilangkan sunburn ini.

TIPS MUDAH HILANGKAN SUNBURN

Antara tips yang biasa kita dengar antaranya ialah sapu gel daun lidah buaya (aloevera) untuk hilangkan rasa perit pada kulit. Selain itu, timun juga boleh digunakan untuk menyejukkan kulit dan mengurangkan radang kulit kesan terbakar itu.

Untuk sunburn yang masih baru, boleh gunakan juga ais untuk redakan kemerahan dan membantu lembapkan kulit.

Rajin ke? Ok kalau tak nak buat cara-cara tradisional tu, nah Mommy kongsi tips paling mudah..

HILANGKAN SUNBURN DENGAN AQUA WHITENING CREAM BY HANSAEGEE NATURE

Selain penggunaan sunscreen sebagai pelindung segera, Mommy sarankan korang turut guna Aqua Whitening Cream secara konsisten untuk menghilangkan kesan sunburn ini. Kandungan utama produk ini iaitu Camellia Japonica Seed Oil membantu melembapkan kulit, mencerahkan dan merawat kulit kemerahan dan kesan terbakar / sunburn. Malah, ia sangat sesuai untuk semua jenis kulit. Bagus kan?

Mommy pernah reviu pengalaman Mommy menggunakan Aqua Whitening Cream di Jepun baru-baru ini dalam entri ini

Pelembap ini adalah antara pelembap terbaru yang Mommy cuba. Selepas sebulan lebih menggunakannya, Mommy betul-betul jatuh cinta.

Dengan tekstur yang ringan, tidak melekit, Mommy konsisten menggunakannya setiap hari. Yang paling unik, setiap kali Mommy sapu ke wajah, akan terhasil titisan air di wajah. Hasil titisan yang hadir itulah membantu kulit kita sentiasa lembap.

CARA GUNA AQUA WHITENING CREAM

Mommy akan sapukan ke seluruh wajah Mommy sejurus selepas menggunakan Aloe AC Bubble Cleanser. Kombinasi 2 produk ini memang sesuai untuk kulit Mommy.

Untuk produk penjagaan kulit yang berkualiti tinggi, selamat dan berasal dari Korea, Mommy sarankan untuk cuba produk Hansaegee Nature ini.

 

 🍁Company name: Hansaegee Nature
Image

What You Need To Know About Hansaegee Nature | How To Shop at Hansaegee.com

What You Need To Know About Hansaegee Nature | How To Shop at Hansaegee.com

(By Lenne on 20th Dec 2018)

Hello beautiful people! Today I’ll be talking about one of my recent beauty discovery: Hansaegee Nature. Before you hit that ‘X’ button, let me tell you what is Hansaegee Nature and why I’m obsessed with them. As you all know, I’ve been using and loving their bubble cleanser and moisturizer religiously for quite some time now. I love them, they did my skin good, end of story.

So, what is Hansaegee Nature? If you don’t already know, it is a skincare brand based in Malaysia and all of their products are 100% made in the Korea. And to always provide high quality and safe product to the consumer is their goal. This brand has been in the industry and been direct importing high quality and original skincare products from the Korea for 7 years now and I honestly don’t have any idea why is that not many people talking about them? They deserve the spotlight.

Speaking of Korea, you know they do not play around when it comes to skincare. They are one of the best because all ingredients in their products are legally approved and safe to use. No hesitation. You can go to their website and click the ‘About Us‘ menu to know more about them!

Where to get them?

All Hansaegee Nature products are only available at their official website at http://www.hansaegee.com/shop. You only can get it here and I don’t guarantee the genuineness and authenticity if you get it from other sources.

One of their bestseller product of ALL TIME is none other than the Gold Nano CC Cream that I’ve been itching to try. The name itself is intriguing, doesn’t it? Fast forward to 2016, they introduced the Aqua Whitening Cream(that I love so much), followed up by the Aloe AC Clean Bubble Cleanser (that I love so much as well) recently in the year 2018. I’m so excited with the variety of their products, they cater from eye care, facial masks and lots of new skincare products in the future to achieve the complete skincare experience to the users.

I’m so devastated that my most treasured cleanser and moisturizer are almost come to an end. I feel so ‘sayang’ to use the heck out of them now. But fret not! I’m here to show you step by step on how to shop at Hansaegee Nature website and I’m gonna stock up on my favorite bubble cleanser and moisturizer.

How to shop at Hansaegee.com?

Step 1:

*Go to the website – www.hansaegee.com/shop

*Sign up as a member. I really recommend you to sign up as a member as it will give you the privilege to easily track your order status, create wish list etc.

Step 2:

*Register your name, email address and password. All the ush.

*Once you’re registered, 50 points will be credited to your account, just like that! *snaps finger*

Step 3:

*Here comes the fun part! Choose the products that you desire, how many you want and add to your cart!

*It is so easy and the website is pretty much straightforward. Here, I am going to select my favorite combo set that has the Aqua Whitening Cream and Aloe AC Clean Bubble Cleanser and add to my cart.

*One more thing I like about shopping at their website is that they offer free gifts for every purchase depending on how much you spend. The more you spend, the cooler the free gift you’ll be getting!

Step 4:

*You’re almost done. All you have to do now is pay for your order. Click the ‘Go To Checkout’ button and proceed to pay.

*You have the online transferdeposit ATM or credit card as your payment option. I’m gonna go with online transfer because that’s the most convenient for me.

*As for the delivery process, you have 2 courier service options: Poslaju and Gdex. I choose Poslaju because I’m so used to them.

*Not to mention, if you have any issue, you can always count on them. Their customer service is tip top. They will help you, just give them a contact through phone callWhatsAppLive Chat and they will gladly assist you.

Now we can sit back, relax and wait for our parcel to arrive at our doorstep. For your information, for everypurchase that is worth RM 70 and above, you will get free shipping within Malaysia. I know right?! I really adore their effort on making us happy and not making us wait for a long time – your parcel will be processed and shipped out on the same day (if you make a payment before 10 am), some even arrive the next day or 3 to 5 working days, which is so fast!

It does not end there. You will also earn 1 reward point for every RM 1.00 spent on the website. And for every 100 points, you will get to redeem a discount for your next purchase! The best part is the reward points will never get expired. So generous of them, right?

Another thing that I think worth mentioning is that their effort in giving detailed information about each and every products they have on the website. It’s honestly annoying if you’re keen to try a certain product but they don’t provide enough information about it. But I loooove the fact that Hansaegee Nature provided in depth details about their product. I mean, just look.

‘m so happy! This is like my happy month. Everything is working so great! Anyway, back to my parcel, that came in with a bubble wrap but I got excited and tore it right away. But can we just talk about this is what you’ll be getting from your purchase? There’s boatload of free gifts! – a mirror, a pen, a pouch and a lovely paper bag? You best bet I’m going to keep that in my paper bag drawer. Their team is so super generous! I love love love it.

All in all, I think everything is worth it from the first time trying the products out and now repurchasing them. I really had a great experience with Hansaegee Nature. I am not saying this for the sake of views or whatsoever but I genuinely think they deserve the shot. I honestly want you guys to experience it yourself and so that we can share our thoughts together.

 

 🍁Company name: Hansaegee Nature
Image

Hansaegee.com : Online Store Skin Care Formulasi Korea Berkualiti Tinggi

Hansaegee.com : Online Store Skin Care Formulasi Korea Berkualiti Tinggi

(By Farah Dafri on 20th Dec 2018)

Korang macam ni tak?
Tengok barang harga RM129 rasa mahal bila pergi dekat kedai
Tapi bila tengok online, rasa macam “weh bapak murahh”
Hahaha apasal eh? Psychology dalam membeli belah ke atau wanita ni cara berfikirnya aneh? Ahak ahak.
Okay la tu saja je mukaddimah sikit . Objektif utama entry ni nak cerita cerita pasal Hansaegee Nature sebenarnya.
Kalau perasan lah, ada dua entry aku buat pasal Hansaegee Nature ni.
So far, aku suka product product dari Hansaegee Nature ni. Orang kata, bila guna tu nampak perubahan. Sebab tulah kena sentiasa restock lagi lagi yang cleanser tu.
Selain daripada Aloe AC Clean Bubble Cleanser dengan Aqua Whitening cream, another best selling product dekat www.hansaegee.com ni, dia punya S+ Recover Gold Nano CC Cream.
Yang aku perasan, CC cream Hansaegee Nature ni agak femes jugak. Nampak ramai juga orang guna & review dekat ig . Tapi taktahu la macam mana. Okay la nanti nak try yang tu pulak.

Pembelian secara online boleh dibuat terus dekat website diorang. Macam biasalah, nak order online kena dimulai dengan (Bismillah) create account dulu .

Kenapa kena create account?
Sebab mudah nak keep track order korang nanti. Lepastu boleh check order history. Dan boleh tahu status parcel dah di pos ke belum. And kalau ada masalah dengan order pun senang nak contact customer service diorang .
So meh nak buat tutorial cara order sikit :
1. Pilih la barang apa korang nak. Macam aku, nak restock cleanser aku dah habis, so kita pilih Aloe Cleanser ni masuk dalam cart

2. Rasa rasa dah puas hati, boleh terus ke proses checkout . Macam dekat bawah ni

3. Lepastu terus ke bahagian pembayaran, nak bayar boleh pilih nak guna bank transfer atau online banking / credit card (ipay88)

Bila payment dah selesai, setel! Tunggu je status order korang dihantar melalui email. Senang gilo weh.
============================
Dekat Hansaegee Nature ni banyak juga diorang jual in combo. So macam jimat juga la beli sekali banyak dalam set combo.

Combo yang paling femes, set Aloe AC Clean Bubble Cleanser + Aqua Whitening Cream. Set ni datang sekali dengan FREE PAPER BAG, FACE TOWEL, PEN & FREE POSTAGE! Yang pastinya barang korang insyaAllah selamat dan secure bila dalam proses pengeposan tu sebab pihak Hansaegee Nature akan pastikan semuanya di ‘bubble wrap’ kan dengan kemas supaya takde la barang tu rosak ke apa kan?
Dan delivery biasanya PANTASSS! Bila korang order je, order akan diproses untuk dipos pada keesokan hari nya (hari bekerja) , dan kalau pembayaran dibuat sebelum pukul 10 pagi, order korang akan dipos pada hari yang sama juga. Dan biasanya ambil masa 3-5 hari bekerja untuk sampai kepada korang. Begitulah ceritanyaa .
Dekat website diorang ni , ada blog juga tau. Menghimpunkan semua review yang pernah ditulis para blogger & Instagram influencers. So boleh la baca honest review diorang dekat situ untuk korang lagi faham pasal produk produk Hansaegee Nature ni.

Beberapa info tentang Hansaegee Nature

*All products made in Korea, established from 2011.

*Mengetengahkan produk skin care formulasi Korea yang tinggi kualiti dan original.

*Setiap bahan di gunakan ada selamat dan sah disisi undang undang penghasilan kosmetik dan produk penjagaan diri

*Semua produk Hansaegee Nature hanya boleh didapati di website rasmi http://www.hansaegee.com/shop

Kelebihan berbelanja di Hansaegee Nature

*FREE DELIVERY untuk setiap pembelian RM70 keatas

*Dapat kumpul point yang boleh ditebus sebagai diskaun pembelian. Setiap perbelanjaan RM1.00 , dapat 1 point. Setiap 100 point terkumpul, boleh tebus untuk nilai RM1 diskaun .

*Pengeposan pada esok hari setelah order diterima. Pos hari yang sama kalau bayaran dibuat sebelum 10.00 pagi

*2 pilihan servis penghantaran boleh dipilih : GDEX & POSLAJU

*Ada menawarkan sesi Live Chat di website, mudah untuk berhubungan dengan customer service agent sekiranya ada sebarang pertanyaan. Nak contact melalui whatsapp dan email juga boleh .

Bagi aku, apa yang penting bila nak shopping online ni ialah service. Mesti nak pastikan seller boleh bungkus barang tu elok elok, supaya takde kerosakan. Dan juga nakkan barang kita order tu cepat sampai. Bila dah bayar, kalau boleh nak di pos pada hari yang sama tak pun esoknya. Yela sebab dah bayar kan, risau la kalau lambat lambat.

So aku puji la Hansaegee Nature punya inisiatif untuk bagi yang terbaik buat customer dia. service pantas, support line untuk chat tanya tanya soalan pun ada. Bagus bagus . Good job, Hansaegee Nature team 🙂

Image

ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER & AQUA WHITENING CREAM | HANSAEGEE NATURE REVIEW

ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER & AQUA WHITENING CREAM | HANSAEGEE NATURE REVIEW

(By Shehan on 29th Nov 2018)

Banyak juga yang Mommy dah baca perihal tips jaga muka ala Korea ni. Paling kurang pun, 10 langkah orang Korea selalu amalkan dalam rutin penjagaan kulit mereka tu..

Tapi kali ni Mommy nak kongsi penjagaan wajah, masih ala Korea, tapi hanya dengan 2 langkah mudah sahaja!

Yup.. 2 langkah sahaja! Yang pasti, kulit akan glow, yang ada sunburn tu, selepas penggunaan yang konsisten, mesti akan REPURCHASE. Percayalah..

2 LANGKAH MUDAH DENGAN HANSAEGEE NATURE

Jom Mommy nak kongsi 2 langkah mudah untuk dapat kulit segebu ala orang Korea! Hanya menggunakan produk daripad Hansaegee Nature.

LANGKAH 1 : ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER – Super Clean Bubble Cleanser Skincare

Aloe AC Clean Bubble Cleanser ini sesuai untuk semua jenis kulit (berminyak, kering dan kombinasi).

Kandungan utamanya adalah Aloe Barbadensis Leaf & Tea Tree Leaf Oil yang boleh sihatkan kulit kita.

Fungsi utama Aloe AC Clean Bubble Cleanser ini adalah untuk mengeluarkan sebum dan minyak tambahan dalam kulit serta mengawal minyak yang keterlaluan.

Ia juga membersihkan kulit secara mendalam hingga ke liang pori sekaligus mengawal ia dari menjadi besar, terbuka dan mendatangkan kesan buruk yang lain.

Selain itu, ia juga sesuai untuk anda yang ada isu liang pori yang besar dan punya whitehead dan blackhead.

Dan paling best, ia dapat mengawal dan merawat masalah jerawat yang timbul dengan penggunaan yang konsisten.

TEKSTUR

Foam @ Soft bubble. Best tau! Rasa nak picit banyak kali jer. Hahaha..

Close up sikit..

CARA GUNA

1. Basahkan tangan dan muka terlebih dahulu. Wajib basahkan betul-betul tau..

2. Picit sekali atau 2 kali pump tu..

3. Sapu di wajah dengan penuh kelembutan ibarat buih bermain-main di pipi..

Untuk cuci wajah, Mummy gunakan teknik muka iaitu dari dagu, Mummy akan tolak ke pipi dan urut secara membulat

Tips urutan ini adalah untuk menegangkan wajah, meruncingkan pipi dan dagu serta menjadikan awet muda.

4. Bilas wajah dan rasa kelembutan kulit. Best!

Untuk pengetahuan korang, Mommy gunakan produk ini ketika travel ke Jepun baru-baru ini. Memandangkan Mommy akan simpan cleanser ini di dalam luggage, Mommy seal kawasan penutup Aloe AC Clean Bubble Cleanser ini untuk mengelakkan ia meleleh keluar disebabkan tekanan udara ketika di dalam flight nanti.

Cleanser ni menarik tau.. walaupun ia adalah liquid di dalamnya, once kita pump out, terus keluar foam. Haaa..

PENDAPAT MOMMY

Tekstur foam @ buih lembut ini memang buat Mummy enjoy setiap kali cuci muka. Mommy gunakan setiap pagi dan malam. Ye lah.. Siang hari tu,macam-macam kotoran yang melekat di wajahkan?

Aloe AC Clean Bubble Cleanser ini langsung tak merengsakan kulit Mommy. Ini kerana kandungannya yang membantu melembapkan kulit Mommy sekali.

Harga : RM65 sahaja!!

Saiz : 150ml

Rate : Mommy beri 5 bintang!

LANGKAH 2 : AQUA WHITENING CREAM – Waterdrop Moisturizer

Langkah kedua adalah menggunakan AQUA WHITENING CREAM ini. Bagi kulit kering seperti Mommy.. Ini sepatutnya yang perlu ada dalam rutin harian kita..

Pelembap yang sangat best buat Mommy so far! Trust me bebeh. Habis ni, pasti Mommy beli lagi..

Kandungan utamanya adalah Camellia Japonica Seed Oil yang membantu melembapkan kulit, mencerahkan dan merawat kulit kemerahan dan kesan terbakar / sunburn.

Kulit yang sesuai untuk produk Aqua Whitening Cream ini adalah semua jenis kulit termasuk berminyak, kering, kemerahan atau terbakar, kulit sensitive atau berjerawat, mempunyai garis halus kedutan dan warna kulit tidak sekata. Fuh. Perfecto!

Semua boleh!!

Ia turut berfungsi membantu mengawal minyak yang keterlaluan.

TEKSTUR AQUA WHITENING CREAM

Tekstur Aqua Whitening cream ini adalah berbentuk water drop based cream. Kenapa? Nanti Mommy tunjuk.

Cream ini teksturnya lembut dan tidak melekit atau berminyak.

Selepas kita sapu cream ini di wajah dan leher kita, akan terhasil titisan air seperti ini. Unik kan? Ini akan berikan kesan kelembapan kepada kulit kita sepanjang hari.

Ini akan berikan kesan kelembapan kepada kulit kita sepanjang hari

CARA GUNA AQUA WHITENING CREAM

1. Selepas selesai mencuci wajah dengan Aloe AC Clean Bubble Cleanser, letakkan beberapa calit Aqua Whitening Cream ini di wajah dan leher, sapu sehingga titisan air itu timbul selepas beberapa saat.

2. Selepas itu, cuma perlu dab-dab kan titisan air tu sehingga meresap ke kulit. Mudah kan?

PENDAPAT MOMMY

Kulit Mommy makin lembap. Memudahkan Mommy makeup juga setiap hari. Memang wajib guna setiap pagi dan malam. Dan pada waktu malam, Mommy akan sapu 2 lapisan untuk kesan yang lebih bagus. Tak percaya? Kena percaya. Cuba dahulu.

Nak cuba test sentuh pipi Mommy tak? Hehehe

Harga : RM148.30 sahaja!!

Saiz : 50ml

Rate : Mommy beri 5++ bintang!

 🍁Company name: Hansaegee Nature
Image

One Month Experience with Hansaegee Nature | What I Like The Most

One Month Experience with Hansaegee Nature | What I Like The Most

(By Lenne on 29th Nov 2018)

Hello gorgeousness! Today I’m going to share about the bubble cleanser and moisturizer from Hansaegee Nature that I have been loving and incorporating in my skincare routine for more than a month now. I’m a girl with oily skin type that gets so scared and insecure to try new products because I know what works well for my skin and I’d like to stick with them for as long as I can. However, being a beauty lover, I will try anything in the beauty world at least once.

There’s nothing much I want for my skin other that it to be healthier, brighter and of course, hydrated because as you all know, hydration is the key.

After been using the perfect combo from Hansaegee Nature, I can see that my skin got clearer, my oil production is somewhat controlled, my dark spots are pretty much decreased and for the most part, my complexion feels super supple and hydrated!

I gotta be honest: This was not the be-all and end-all to my complexion concerns. It was pretty damn close though, and that’s awesome. As far as skincare routine goes, here’s mine – and how my skin changed along the way:

1. Simple Hydrating Cleansing Oil
2. Garnier Micellar Cleansing Water
3. Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser
4. Some By Mi Miracle Toner
5. Bio Essence Moist-In Water Lotion
6. Naturals By Watsons Rice Bran & Soy Bean Illuminating Essence
7. Bougas Beauty Serum / Wardah Vitamin C Serum
8. Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream
9. Hiruscar Post-Acne Spot Gel
10. Biore Anti-Pollution Body Care Serum Sunscreen

My skin the past few months

My skin (without any base makeup) after incorporating Hansaegee Nature’s products in my skincare routine

What I like the most after been using them for a month:

Both did not break me out – this what cornerns me the most because living with oily skin is not easy as trying new products might result in oilier complexion if I’m reacting badly to certain products and both of these did not do that to me.

The bubble cleanser did not dry out my skin – It did my skin good each and every morning, not only leaving it clean but also keeping it moisturized long after washing process. It was never too heavy, which some foam cleansers do.

The moisturizer contains Niacinamide – You know I will love any products that contain it. It evens out my skintone, treats blemishes and I found it really sunk in for long lasting hydration too. I also love it for its unique water-based formula that bursts upon application for what literally feels like slapping water on your face.

The formulation – I just love the overall formulation of both products as they are formulated with herbal and natural extracts, so you know most of the ingredients won’t necessarily upset your skin.

Made for all skin types – Yes, anyone who has normal skin, oily skin, dry skin, combination skin, or even the most sensitive skin will enjoy these products. I just like the fact that if one product is marketed for all types of skin because everyone can enjoy it and experience it.

Their size – They have the perfect size of packaging that’s not too small or too big! Just nice and easy to grip. I don’t have any problem carrying them around when I’m outside, especially the moisturizer!

Final thoughts: I would recommend you trying out both of these products and embracing the hydrated, healthier and brighter complexion of yours. They are such a staple in my skincare routine now. I think I should keep in mind how often I use it because I’m scared I might ran out of them soon!

  🍁Company name: Hansaegee Nature
Image

SKINCARE REVIEW : Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser & Aqua Whitening Cream

SKINCARE REVIEW : Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser & Aqua Whitening Cream

(By Nisa Kay on 30th Nov 2018)

Assalamualaikum..

Hai semua!! Haaa baca je tajuk, korang semua mesti dah tahu kan Nisa nak tulis pasal apa.. Nisa pun excited sangat dengan entry kali ini sebab ada banyak perkara Nisa nak kongsikan di dalam skincare review kali ini. Jika anda semua mengikuti Nisa menerusi laman sosial yang lain seperti di Instagram, pasti korang tahu yang Nisa susah nak share review mengenai skincare, kecuali Nisa benar-benar gunakan produk tersebut!

Baiklah.. mari Nisa kenalkan korang semua dengan dua produk yang Nisa nak review ini. Yang pertama ialah pencuci muka ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER dan produk yang Nisa turut gunakan di samping pencuci muka tersebut ialah AQUA WHITENING CREAM. Kedua-dua produk ini adalah keluaran Hansaegee Nature. Untuk pengetahuan pembaca semua, Hansaegee Nature merupakan jenama dari Korea, bahan-bahan yang digunakan untuk produk mereka semestinya yang berkualiti lah kan. Kedua-dua produk ni Nisa mula gunakan pada waktu yang sama iaitu lebih kurang hampir sebulan yang lalu.

Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser :
Pencuci wajah ini mengandungi tea tree oil yang dapat membantu masalah kulit berjerawat. Selain tu jugak, pencuci wajah ni ada mengandungi bahan-bahan lain seperti aloe vera, lavender dan lain-lain yang dapat membantu mengawal minyak di wajah, membersihkan liang pori, melembap, melegakan kulit yang sensitif dan melembutkan wajah.
Untuk pengetahuan anda semua, Nisa mempunyai condition kulit wajah yang kering, agak sensitif kerana mudah dinaiki jerawat dan sedikit oily di bahagian T-zone. Jadi Nisa tertarik dengan bahan-bahan yang dinyatakan menerusi laman web Hansaegee Nature kerana fungsi pencuci muka ini banyak seperti yang Nisa memang perlukan selama ini.

Sesuai untuk :

*Kulit kering (pencuci ini membantu melembapkan kulit)

*Kulit berminyak (berfungsi mengawal minyak)

*Kulit sensitif / berjerawat (membantu masalah jerawat)

*Membuang sel kulit mati / blackhead whitehead (membersih kulit dan pori)

REVIEW NISA – ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER 
Tekstur :
I love it !!! Pencuci muka ini datang dalam botol dengan muncung yang terus mengeluarkan buih apabila ditekan. Pastikan muka dan tangan sudahpun dibasahkan apabila nak guna pencuci muka ni okay!

Pengalaman semasa menggunakan :
Buih-buih yang halus membantu membersih kulit dan pori-pori jauh ke dalam. Lagi diurut muka, lagi berbuih. Dan buihnya sangat sangat ringan, rasa seronok je nak urut satu muka. Kulit Nisa yang sedang berjerawat semasa mula-mula menggunakan pencuci muka ni pun tak rasa sebarang kesan pedih atau kering. Pendek kata, teksturnya sangat ringan pada kulit.

Selepas hampir sebulan penggunaan :
Jujurnya Nisa sangat suka dengan Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni! Teksturnya yang ringan dan buih-buih halusnya betul-betul buat Nisa rasa tertarik nak terus menggunakaan. Masa mula-mula guna pencuci muka ni dulu, Nisa takde rasa kulit kering ke, tegang lepas cuci ke.. memang takde. So memang betul pencuci muka ni tidak mengeringkan kulit.
Mula-mula risau juga nak bertukar pencuci muka tapi from day one it has been really amazing! Memandangkan kerja Nisa sering kena pakai mekap, jadi after remove makeup, pencuci muka ni helps me a lottt with cleaning my skin deep into the pores sekali! I can really see my pores pun banyak dah improve, even makeup artist pun perasan yang skin Nisa banyak sangat improve. Jerawat pun banyak sangat dah kering dan jarang dah naik yang teruk-teruk, and the scars are fading! Cakap pasal parut makin memudar, lets moving on to the next product, shall we?

Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream
Ini adalah sejenis moisturizer ya, bukan krim pemutih semata-mata. Nama produk ni menjelaskan fungsinya. Menurut laman web Hansaegee Nature, krim pelembap ni berfungsi untuk turut merawat sunburn dan redness pada kulit. Selain itu, dinyatakan jugak yang moisturizer ni fast-absorbing, refreshing dan tidak sticky, maka sesuai untuk cuaca Malaysia dan panas dan lembap sepanjang tahun. Moisturizer ini juga dinyatakan sesuai untuk semua jenis kulit.

Fungsi dan bahan :

*Mengandungi Camellia Japonica Seed Oil – kalau google ni memang jumpa macam macam benefit untuk kecantikan

*Mengandungi Niacinamide – fungsi anti penuaan & mengurangkan garis halus

*Non-comedogenic (tidak akan menyebabkan pori tersumbat)

*Cepat menyerap dan penyerapan jauh ke dalam lapisan kulit

REVIEW – AQUA WHITENING CREAM
Tekstur :
Okay memang tekstur moisturizer ni sangat light-weight, dan warnanya bukan solid putih, dia macam semi-transparent punya warna. Haha faham tak ? And tak rasa berminyak, dan memang takda rasa sticky. Nisa mula-mula cuba di tangan, kemudian baru kat muka. Takde rasa kesan berminyak lepas sapu.

Pengalaman semasa menggunakan :
Memang ringan dan pantas menyerap. Itu apa yang Nisa rasa semasa mula-mula cuba mosturizer ni. Again, my skin does not feel any irritation upon trying out the product on the first week. So, takde bad reaction la. Sticky feeling almost tak terasa sebab dia fast-absorbing kan, and it does not have any smell. Yang best nya, pakai sikit je dah cukup untuk seluruh wajah.

Selepas hampir sebulan penggunaan :
I really love using this moisturizer each time after washing my face. Sekejap je urut satu muka dah serap ke dalam kulit, dan yang penting tak rasa berminyak! Bila kulit well moisturized, nak pakai mekap pun nampak elok je hasilnya nanti. Kulit memang rasanya dah kurang kusam berbanding sebelum ni, sebab muka asyik dengan mekap je kan (dah kerja kena selalu mekap), so bila buang mekap kadang-kadang rasa tak bermaya je kulit. Yang bestnya, moisturizer ni ada banyak fungsi lain selain daripada melembap kan kulit je.
Disebabkan moisturizer ni ada mengandungi Niacinamide jugak, I think it kinda helps with my smile lines kat tepi bibir? Sebab I think it is reducing a bit, still a long way to go tapi Nisa seronok nampak ada perubahan. Whitening property dalam moisturizer ni really help me with the scars. My acnes surely improved a lot, and the scars starts fading and also kulit dah start mencerah dan tona nampak agak sekata and I can see that starting the second week I’m using this moisturizer.
WILL I RECOMMEND THIS ? Yes! Sebab I rasa harganya bersesuaian dengan kualiti dan fungsi produk. Kedua-dua produk boleh pakai untuk jangkamasa yang agak lama, lagi-lagi moisturizer, sebab pakai sikit je dah cukup untuk satu muka. Kalau jenis tidur dengan aircond tu, fuhh lagi fresh kulit korang pakai Aqua Whitening Cream ni. Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni pulak my must-bring! I pergi mana-mana je pun memang takkan tinggal. Kalau kulit rasa tak bersih, cuci muka pakai cleanser ni, memang segar!
Up to this date, I am still using it. I have been struggling with acnes, scars, dull skin, uneven skin tone, dry and flaky skin.. all at the same time for years now. I am glad that I decided to give these products a shot and it shows so much improvements. I am still looking forward for more improvements, as I just use this for about a month now, but yet a satisfying journey so far.
It is best to use them both for optimum result if you guys nak treat kulit bermasalah dan berjerawat macam Nisa. Diingatkan, nak kulit clear memang kena sabar sikit, lagi-lagi kalau kita dah lama hadap masalah kulit ni. Plus, produk dengan bahan-bahan semulajadi memang take time nak tunjuk kesan, depends on your skin too. But I am confident enough to write this lengthy review after I use them myself and happy with the progress.
                                                 🍁Company name: Hansaegee Nature
Image

ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER DARI HANSAEGEE NATURE | MAMPU MERAWAT MASALAH JERAWAT DI WAJAH

ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER DARI HANSAEGEE NATURE | MAMPU MERAWAT MASALAH JERAWAT DI WAJAH

(By Mama Jue on 27th Nov 2018)

Masalah kulit berjerawat ni memang dari zaman sekolah lagi dah menghantui hidup mama. Orang kata lepas bersalin, jerawat confirm akan hilang tapi sama jer. Hukhukhuk.. Umur mama dah 30an tau still ada jerawat dekat muka mama ni dah serupa remaja belia purba pulak. Hahaha. Tapi takder la jerawat tu teruk sampai penuh muka, cuma ada la time dia datang period ker, tak cuci mekap dengan bersih, makan pedas, makan kekacang dan berminyak barulah jerawat tu muncul dekat muka. Pernah sekali mama kena jerawat batu naik dekat pipi. Ya ampun stress giler dah la besar, pehtu merah dengan mata jerawat takder. Nak picit pun tak boleh memang scary fikir balik tau.

Hahh itu masalah jerawat yang pernah menghantui mama. Korang macam mana pulak yer. Hehehe. Sebenarnya dah macam-macam produk mama cuba untuk kulit muka mama. Ada cleanser yang mama guna sebelum ni selalu buatkan muka mama jadi kering sampai mengelupas. Tambah dekat jerawat tu memang mengelupas teruk sampai mekap pun bercapuk. Parut tak payah cakap la banyak jer dekat muka mama ni sampai kulit muka kusam. Sampai satu tahap dah fade up nak pakai skincare so mama just guna pencuci muka untuk hilangkan minyak jer.
Pertama mama dapat produk iaitu ALOE AC Clean Bubble Cleanser dari Hansaegee Nature ni terus mama Google produk ni. Risau juga sebab tak pernah dengar kekdahnya. Selepas dah selidik dan baca review orang terus mama tak sabar nak cuba guna. Untuk pengetahuan semua, Hansaegee Nature ini adalah satu jenama skincare yang bertapak di Malaysia lebih 6 tahun dan kesemua produknya semestinya original dari Korea dengan menggunakan bahan-bahan yang tinggi kualitinya. Dah dengar Korea kita semua dah biasa dengar tentang produk skincare yang terbaik dari sana. Patutlah wanita dan gadis dekat Korea semua cun-cun belaka.

Mudah jer guna hanya tekan sahaja dah dapat buih macam ni. Tak perlu lagi guna air.
Menariknya ALOE AC Clean Bubble Cleanser ni sangat bagus untuk merawat masalah jerawat di wajah. Selain itu, cleanser ni dengan buih foam yang banyak dan cukup lembut mampu mengeluarkan sebum minyak pada permukaan kulit muka. Dengan formula dari daun lidah buaya dan juga tea tree oil sangat membantu untuk memelihara kulit wajah serta memberi kelembapan dan merawat masalah kulit yang rosak.
Antara kelebihan ALOE AC Clean Bubble Cleanser adalah :-
*Membantu mengatasi masalah jerawat di wajah
*Membersihkan liang pori secara mendalam
*Merawat kulit wajah yang bermasalah
*Mengeluarkan sebum dan minyak berlebihan pada kulit
*Mengawal minyak pada permukaan wajah
*Memberi kelembapan dan tidak mengeringkan kulit
Buih dia banyak dan sangat ringan. Bau tak payah cakap memang wangi
Selama 3 minggu mama guna mama memang suka sangat dengan ALOE AC Clean Bubble Cleanser ni sebab pencuci ni tak sama macam pencuci yang lain. Selalu kalau guna pencuci lain mesti kulit jadi kering selepas cuci tapi dengan ALOE AC Clean Bubble Cleanser ni kulit rasa lembap pada muka tau bukan berminyak yer tapi rasa lembap. Minyak pada wajah memang terkawal jer, kalau tidak waktu pagi jer kulit berminyak tapi sekarang bangun jer pagi kulit takder berminyak macam sebelum ni. Best betul guna cleanser ni hahhh kenapa lah tak tahu dari dulu kalau tak memang konsisten jer dengan produk Hansaegee Nature jer.
Kalau korang perhatikan sebotol ALOE AC Clean Bubble Cleanser ni berat dalam 150ml sahaja. Jangan risau takut cepat habis ker tak sebabnya cleanser ni korang tak perlu tambah air. Lepas jer picit ke tangan dan keluar foam yang lembut terus jer gosok seluruh wajah. Memang berbaloilah guna cleanser ni kalau korang nak cuci mekap memang bersih jer muka. Save dah duit tak perlu beli mekap remover lagi hahhh gitu. Best ker tak uolls korang kena cuba memang seriously best. Mama suka sampai nak repeat order beli buat stock pencuci muka lah.
Buih banyak memang puas cuci muka
Mama perasan selepas guna ALOE AC Clean Bubble Cleanser ni, muka mama of coz la rasa lembap, tak berminyak paling suka kulit yang kusam tu dah cerah skit weh. Waduhhh rasa macam nak lompat bintang jer. Jerawat seketul dekat dahi hilang sampai tak nampak parut pun. Selalunya jerawat kecut confirm tinggal parut hitam jer. Ehhh liang pori, blackhead, whitehead dekat hidung pun dah semakin licin. Yesss mama 100% suka cleanser yang banyak merawat kulit muka dari masalah sebelum ni. Ni ada jerawat dekat hidung mama tak perlu risau dengan cleanser yang best ni dapat merawat jerawat dekat muka mama.
Ada yang tanya wangi ker tak cleanser ni. Ya ampun kalau cleanser ni diperbuat dari daun lidah buaya dengan tea tree oil memang bau dia cukup wangi. Korang cuci muka rasa segar, tenang jer sebab takder rasa perit malah kulit semakin lembut, lembap dan mencerahkan kulit. ALOE AC Clean Bubble Cleanser ni sangat sesuai untuk semua jenis kulit seperti kulit berminyak, kulit kering, kulit sensetif, kulit combination dan kulit berjerawat. Harga sebotol RM65.00 sahaja.
Tengok perubahan before & after. Dekat parut jer ambil masa nak polish
Mekap pun smooth jer tanpa jerawat yeah
Dah kalau mama cerita memang berkajang-kajang la nak habiskan. Bagi mama produk Hansaegee harga mampu milik untuk semua gadis dan wanita yang bermasalah seperti mama. Dengan produk yang sangat semulajadi dengan bahan daun lidah buaya dan tea tree oil mampu merawat masalah jerawat di wajah. Korang patut cuba memang terbukti kelainan pada wajah mama.

Tekstur bubble cleanser nya lebih halus

Hansaegee Aloe AC Clean Bubble Cleanser 

(By Iena Eliena on 24th Nov 2018)

Jika sebelum ini kita hanya mengenal pencuci wajah berbentuk  cleansing foam, cleansing cream, dan face bar soap untuk membersihkan wajah. Kini pembersih wajah hadir dalam berbagai bentuk. Masing-masing mempunyai fungsi utama yang sama iaitu membersihkan wajah disamping fungsi lain mengikut jenis.

Hansaegee Aloe AC Clean Bubble Cleanser

Kini telah hadis satu revolusi pencuci wajah yang baru iaitu Bubble Cleanser . Bubble cleanser  merupakakn jenis Cleansing foam tetapi ianya agak sedikit berbeza kerana ianya terus keluar menghasilkan bubble tanpa perlu anda menggosokkannya terlebih dahulu.

Hansaegee Aloe AC Clean Bubble Cleanser

Tekstur bubble cleanser ini adalah  busa nya lebih halus berbanding pencuci wajah yang lain.

 

Antara bubble cleanser yang bagus untuk anda cuba adalah Hansaegee Aloe AC Clean Bubble Cleanser . Cik iena sendiri merupakan pengguna bubble cleanser ini dan cik iena sangat sukakakn bubble cleanser ini. Berikut Cik iena ceritakan serba sedikit mengenai Hansaegee Aloe AC Clean Bubble Cleanser ini.

 

Hansaegee Aloe AC Clean Bubble Cleanser

Aloe AC Clean Bubble Cleanser ini sangat Efektif untuk menghilangkan kotoran, sel kulit mati, dan juga solekan dari wajah. Aloe AC Bubble  ini mampu memberi kelembapan pada wajah dan kulit wajah anda tidak akan berasa kering. Kulit anda akan tetap lembap sepanjang hari selepas proses mencuci. Ini adalah kerana buih yang terdapat dalam Aloe AC Bubble  ini kaya dengan kelembapan yang  tinggi yang mampu melindungi kulit anda daripada  kering.

Hansaegee Aloe AC Clean Bubble Cleanser

Ianya membersihkan secara mendalam ke liang-liang pori . Selain membersih secara mendalam ianya juga  menguatkan liang pori anda serta menyihatkan liang pori anda. Masalah pori-pori terbuka akan dapat diantasi dan kulit anda akan lebih licin berseri.

Hansaegee Aloe AC Clean Bubble Cleanser

Kandungan Minyak pokok teh dalam Aloe AC Bubble  ini mampu melindungi kulit serta menjadikannya licin dan  lembab disamping mengekalkan kesegaran kulit wajah.

Hansaegee Aloe AC Clean Bubble Cleanser ini sesuai untuk anda yang mempunyai masalah kulit kering,  kulit berminyak, kulit sensitif atau berjerawat, kulit kusam dan juga anda yang mempunyai masalah blackhead dan whitehead. Pendek kata ianya sangat sesuai untuk semua jenis kulit terutama buat kulit yang bermasalah

Hansaegee Aloe AC Clean Bubble Cleanser

Kandungan Hansaegee Aloe AC Clean Bubble Cleanser

Aloe Barbadensis Leaf Juice ; Melaleuca Alternifolia (Tea Tree Leaf Oil) ; Salvia Officinalis (Sage) Leaf Extract ; Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Extract ; Jasminum Officinale (Jasmine) Extract ; Lavandula Angustifolia (Lavender) Extract

Cara Penggunaan Hansaegee Aloe AC Clean Bubble Cleanser

Hansaegee Aloe AC Clean Bubble Cleanser

1. Basahkan wajah anda terlebih dahulu

2. Picit dalam 2-3 full pump

3. Ratakan pada keseluruh wajah dan buat urutan membulat

4. Kemudian bilas sehingga bersih

 

Ianya digunakan dua kali sehari iaitu pada waktu siang dan malam.

Hansaegee Aloe AC Clean Bubble Cleanser Review

Secara keseluruhannya Cik iena suka akan Aloe AC Bubble  ini . Ianya memberi kelembapan pada kulit wajah Cik iena . Masalah utama kulit cik iena adalah kering. Dengan penggunaan Aloe AC Bubble ini ianya mampu memberi kelembapan yang berpanjangan dan memberikan kesan solekan yang cantik.

Hansaegee Aloe AC Clean Bubble Cleanser

Seperti yang anda sedia maklum cik iena sememangnya gemar bersolek . Untuk kulit yang kering, solekan akan cepat merekah . Dengan penggunaan Aloe AC Bubble  ianya mampu mengekalkan solekan cik iena tanpa rekahan.

 

Ianya juga membersihkan solekan cik iena dengan sempurna untuk solekan asas. Namun untuk solekan tebal jika cik iena ke event. Cik iena memerlukan dua kali atau lebih cucian. Sekiranya solekan harian. hanya sekali cucian memadai untuk membuang solekan cik iena secara keseluruhan.

Berbeza dengan solekan seperti gambar dibawah atau solekan tebal . Ianya memerlukan lebih dari sekali cucian untuk membersihkan solekan dengan sempurna . Cik iena merupakan seorang yang teliti. Setelah mencuci muka dengan pencuci muka , semasa pemakaian toner cik iena akan pastikan kulit Cik iena bersih dari sisa solekan. Sekiranya masih ada Cik iena akan cuci sekali lagi atau cik iena akan gunakan make up remover yang tidak memerlukan cik iena mencuci wajah.

Hansaegee Aloe AC Clean Bubble Cleanser

Bukan apa, penting tau untuk pastikan kulit kita bersih dari sebarang sisa solekan ketika tidur. Masa ini lah kulit kita perlukan rehat tanpa sebarang solekan yang menghalang kulit untuk bernafas dengan sempurna dan menghalang penyerapan segala krim atau serum yang anda gunakan.

Bagi anda yang tidak gemar bersolek tebal. Hanya satu kali cucian memadai . Review tulus ikhlas dari hati  😉

Harumannya juga sangat menenangkan dan cik iena juga sangat suka akan harumannya. Jepada anda diluar sana yang mempunyai masalah kulit khususnya. Anda boleh cuba  Hansaegee Aloe AC Clean Bubble Cleanser  ini.

Harga Hansaegee Aloe AC Clean Bubble Cleanser 

Hansaegee Aloe AC Clean Bubble Cleanser

RM65 (150ml, Size 5.29 fl.oz.)

Rating Hansaegee Aloe AC Clean Bubble Cleanser

8/10

🍁Company name: Hansaegee Nature
                              🍁 Product : https://hansaegee.com/shop/skin-care.html