TIPS PENJAGAAN MUKA SIANG DAN MALAM

 Tips Penjagaan Muka Siang Dan Malam

 

Hai semua,harini sis nak cerita sikit dengan korang mengenai cara-cara menjaga muka siang dan malam.Sebenarnya kan,korang perlu konsisten dalam menjaga kulit..ini penting untuk menjaga kebersihan dan kesihatan kulit korang.Kulit kita akan terdedah dengan pencemaran,Sinar UV dan tekanan alam sekitar yang lain.

 

Untuk mendapatkan hasil yang baik ada beberapa perkara yang perlu ditekankan iaitu memilih produk yang betul.

 

Ini adalah tips dari sis ye…setiap hari sis akan buat perkara yang sama secara konsisten iaitu

1.Pencuci Muka

2.Pelembab Muka

3.Sunscreen

Tu antara benda basic yang korang kena amalkan,jangan pulak korang malas ye….pakai je pencuci yang korang rasa sesuai dan korang mampu beli..jangan jadikan alasan produk itu mahal atau sebaliknya…nak cantik kenalah spend sedikit money korang tu…

Ok..jom tengok rutin sis setiap pagi dan malam.

PENJAGAAN WAKTU PAGI

 

Langkah 1: Basuh muka dengan pencuci muka.

Kalau korang nak tau sis guna pencuci Aloe AC Clean Bubble Cleanser.

suka sangat teksture dia yang berbuih lembut tu…kulit sangat bersih dan lembut malah ianya tidak menegangkan kulit.

botol aloe bubble cleanser

Cuba korang tengok buih2 halus tu….sumpah best bila sapu kat muka..macam mandi buih….buih2 tu sangat halus dan lembut

buih yang sangat lembut
kulit muka nampak lebih fresh
Langkah 2:Sapu Pelembab dengan Aqua Whitening Cream.Korang tau tak?sis in love sangat2 dengan pelembab ni sebab ianya melembabkan kulit sis yang kering tu…selesa sangat pakai sebab ianya melembabkan kulit sepanjang hari..tidak melekit dan berminyak,cepat meresap kedalam kulit.seronok sebab ada titisan air yang keluar selepas sapu kat kulit.

pelembap aqua whitening cream
sapu pelembap di tangan
titisan air kelihatan
Nampak tak water drop tu?(titisan air)haaa…tu yg special Aqua Whitening Cream ni….sejuk jer bila sapu kat muka,cepat meresap dan tidak melekit.

langkah seterus apply suncreen

Langkah 3:Sapu Sunsreen……Korang pakai sunscreen tak??please eh korang.. wajib tau pakai sunscreen..walaupun tak keluar rumah sunscreen mesti kena pakai…cahaya uv tetap boleh masuk dalam rumah melalui tingkap dan sebagainya.Nak ke kulit korang jeragat?…..haaaa…takut kan??sooo,sila pakai sunscreen ye..sis guna cc cream Hansaegee Nature.kalau korang nak tau lebih lanjut bolehlah klik link kat bawah tu.

 

https://www.linliena.com/2020/03/cc-cream-yang-ada-spf-untuk-kulit.html

 

PENJAGAAN WAKTU MALAM

 

Sama dengan waktu pagi tu haa….cuma tak payah pakai sunscreen jer.sebelum tidur pastikan kulit bersih dari segala make up,dan pakai pelembab…pastu kan,seminggu 2 kali pakailah face mask…haaaaa…senang je kan uolsss….hanya guna 2 produk je…insyaallah kulit korang sentiasa bersih dan sihat.

 

Kenapa penjagaan kulit waktu malam penting?

Rutin waktu malam adalah untuk memastikan kulit mendapat sebanyak mungkin nutrien dan bahan aktif,kerana kulit anda tumbuh semula dan membaiki diri semasa tidur.

 

Menggunakan produk yang sesuai dapat membantu melegakn keradangan, kemerahan dan kerengsaan pada kulit..almaklumlah seharian kulit kita terdedah pada sinaaran matahari.

apply makeup pun pencuci muka dapat bersih lebih mendalam
kulit muka dapat diperbaiki dengan baik
Langkah terakhir ni adalah untuk melembabkan kulit..seperti yang sis cakap tadilah…ianya untuk meredakan kulit yang terdedah diwaktu siang…malah ia juga membantu memperbaiki kulit kita.Paling love dengan pelembab ni sebab ianya menyejukkan kulit muka,cepat meresap kedalam kuit dan sangat selesa sepanjang malam.

rutin pagi dan malam yang simple
Untuk maklumat lanjut boleh klik link dibawah

logo hansaegee nature

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments