Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream, Krim Pelembap Water Based. Muka Pun Nampak Glowing Read more : Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream, Krim Pelembap Water Based. Muka Pun Nampak Glowing

Hansaegee Nature, produk kecantikan Korea yang tengah popular sekarang ni. Mungkin ada yang pernah dengar nama Hansaegee Nature. Mungkin juga tak pernah tahu kewujudan produk jenama Hansaegee Nature ni.

Baiklah, Hansaegee Nature bukanlah produk baru. Kalau google hansaegee nature review, semua feedback positive. Lalu, kita pun teringin nak cuba jugak.

Paling teruja nak mencuba hansaegee nature aqua whitening cream yang dikatakan super moisture cream dengan water drops effect. Sebelum cerita panjang lagi hansaegee nature aqua whitening cream review ni, jom kenal dulu dengan produk hansaegee nature.

hansaegee nature-aqua whitening cream

Didatangkan dengana bekas material plastik dengan double lid dan berkotak

Hansaegee Nature

Hansaegee Nature adalah produk kecantikan Korea yang berkualiti tinggi di import terus daripada Korea. Di Malaysia, Hansaegee Nature telah bertapak sejak 2011.

Hansaegee adalah gabungan daripada 2 huruf Korea iaitu “한국” dan “세기”menjadi perkataan “한세기” bermaksud Korea Century 韩国世纪.

hansaegee nature aqua whitening cream moisturizer

Tak perlu risau sunburn, Aqua Whitening Cream kan ada!
Nak tanyalah jugak, apa ciri-ciri pelembap muka yang awak suka? Kalau saya suka jenis ringan, tak melekit dalam masa yang sama kulit rasa lembap. Tak kering walaupun selepas beberapa ketika.
Semua ciri-ciri tu ada pada Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature. Bukan hanya ringan, tak melekit dan lembap. Banyak lagi yang best dengan Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature ni rupanya. Sila teruskan membaca…

Aqua Whitening Cream

Hansaegee nature aqua whitening cream adalah sejenis pelembap water-based whitening cream. Uniknya aqua whitening cream ni selepasa disapu dan digosok perlahan akan mengeluarkan titisan air di kulit muka. Automatik kulit akan lebih lembap dan nampak glowing alaa gadis Korea gitu.

hansaegee nature-aqua whitening cream review

Kandungan Aqua Whitening Cream

Camellia Japonica Seed Oil.
Non-comedogenic , tak menutup pori kulit dan tak menyebabkan jerawat
Mengekalkan kelembapan sehingga ke dalam lapisan kulit.

Niacinamide, juga dikenali dengan vitamin B3
Memberikan kesan tona kulit cerah, mengawal minyak, bersih dan anjal.

hansaegee nature aqua whitening cream review-try on oren
Tekstur Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream pekat dan ringan.

hansaegee nature aqua whitening cream review-texture

Kelebihan Aqua Whitening Cream

  • Pelembap yang sesuai digunakan untuk semua jenis kulit.
  • Melembap kulit
  • Mencerahkan kulit
  • Merawat kulit kering dan rosak akibat sunburn
  • Membantu mengawal jenis kulit berminyak sebab hansaegee nature moisturizer tak menutup pori pori kulit (minimized pores)
  • Aqua whitening cream moisturizer mudah dan cepat menyerap ke dalam kulit.
  • Tidak melekit walaupun berpeluh ketika cuaca panas.
Terpaling best bila sapu dan urut-urut sikit dia akan mengeluarkan titisan air. Part ni paling teruja sebenarnya bila pakai hansaegee nature aqua whitening cream ni. Siapa yang pernah pakai tu tahulah feel dia macamana.

hansaegee nature aqua whitening cream review-titisan air
Selepas memakai Aqua Whitening Cream ni auto nampak kulit muka basah basah lembap glowing gitu. Nampak jelas pori pori tak tertutup lansung.

hansaegee nature aqua whitening cream review-try on oren (2)
Tapi bila menggunakan pelembap yang lain, jelas nampak pelembap tersekat pada pori kulit.

hansaegee nature aqua whitening cream review-oren test

Bukan tu je yang buat rasa best pakai hansaegee nature aqua whitening cream ni. Bila pakai makeup, makeup akan lebih tahan lama dan lebih glowing semestinya. Best ke tidak?

Cara Pemakaian Aqua Whitening Cream

Pakai Aqua Whitening Cream selepas cuci muka.

  • Calitkan aqua whitening cream pada kulit muka
  • Sapu rata aqua whitening cream
  • Urut perlahan-lahan
  • Titisan air akan keluar melembapkan kulit dan membasahi kulit muka.
  • Kemudian tepuk tepuk manja sampailah aqua whitening cream meresap sepenuhnya ke dalam kulit.

Cara Pemakaian Aqua Whitening Cream
Saya akan pakai 2 kali sehari. Pagi sekali dann malam sebelum tidur. Bangun tidur kulit rasa lembut dan fresh je, tak berminyak.

hansaegee nature aqua whitening cream review-night

Pelembap muka paling favourite. Kesimpulannya, Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream ni selesa dipakai. Tekstur ringan, tak melekit, cepat meresap dan melembapkan kulit dengan lebih berkesan.

Pengalaman Menggunakan Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream

Pertama kali cuba krim pelembap lain dari yang lain. Serasi sangat dengan kulit muka saya. Suka tau bila kita sapu sapu dan urut tu keluar titisan air. Lepas tu kulit muka pun terus auto lembap. Sejenis krim yang cepat meresap dan tidak meninggalkan kesan berminyak pada kulit.

Kulit muka pun nampak lembap dan glowing. Paling best kalau pakai sebelum tidur tu, bangun pagi kulit muka rasa lembut, lembap dan tegang. Best kan macam tu. Kulit pun tak lah kering even tidur dalam air cond pun.

Tercari-cari pelembap yang best? Jom lah cuba Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream ni.

Brand Hansaegee Nature
Brand : Hansaegee Nature
Website : www.hansaegee.com/shop
Instagram: https://www.instagram.com/hansaegeenature
Facebook : https://www.facebook.com/HansaegeeNature
Youtube : https://www.youtube.com/c/HansaegeeNatureMalaysia

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments