Pelembap Aqua Whitening Cream dengan water based membantu mengekalkan kelembapan kulit wajah dan lebih anjal

Assalamualaikum. Bagi pembaca yang pernah mengikuti review Fiza mengenai produk kecantikan dari Hansaegee Nature, untuk kali ini Fiza akan kongsikan lagi satu produk yang Fiza teringin sangat hendak gunakan iaitu Aqua Whitening Cream. Untuk lain-lain review berkaitan produk Hansaegee Nature, boleh baca Buih Pembersih Aloe AC Cleanser dan Gold Nano CC Cream

 

Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature

 

Pelembap Aqua Whitening Cream dengan water based membantu mengekalkan kelembapan kulit wajah dan lebih anjal | Betapa bestnya bila dapat menggunakan Aqua Whitening Cream nie. Krim dengan pelembap water based yang sangat bagus untuk kulit terutamanya kulit kering macam Fiza. Setakat ini Fiza tidak jumpa lagi pelembab berasaskan air sehinggalah Fiza diperkenalkan dengan Aqua Whitening Cream.

 

Aqua Whitening Cream

 

Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream

 

Aqua Whitening Cream adalah pelembap dengan fungsi mencerah dan menjaga kulit supaya sentiasa sihat dan lembap. Ia berfungsi bagi membantu memperbaiki kulit rosak dan merawat kemerahan kulit dengan baik. Ia juga Super Deep Moisture Skin dengan Titisan Air (Water Drop). Macam mana dikatakan ia water based dan juga water drop tu. Fiza akan tunjukkan testimoni penggunaan di bawah nanti.

 

Kelebihan Aqua Whitening Cream

Kelebihan Aqua Whitening Cream

 

Selain daripada melembapkan kulit, terdapat pelbagai manfaat dari penggunaan krim ini, antaranya ialah :

  • Membantu mengawal lebihan minyak dan sebum pada kulit
  • Menyegarkan kulit
  • Menegangkan kulit
  • Membantu mencerahkan kulit
  • Membantu mengecilkan liang pori
  • Membantu memperbaiki kulit kering dan kusam
  • Sesuai untuk cuaca panas
  • Sesuai untuk semua jenis kulit

 

Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream diformulasikan daripada ekstrak herba untuk memberi manfaat yang optimum buat kulit wajah. Camellia Japonica Seed Oil dan Niacinamide adalah antara bahan utama yang terkandung dalam Aqua Whitening Cream.

 

Camellia Japonica Seed Oil dihasilkan daripada dari biji yabu-tsubaki yang menjalani cold-pressed. Ia juga tidak komedogenik, tidak menyekat liang kulit dan tidak akan menimbulkan jerawat. Malah ia membantu membaiki kulit yang kering dan kulit yang rosak.

 

Kebaikan Aqua Whitening Cream

 

Kebaikan Camellia Japonica Seed Oil

  • Sifat anti-kulat yang menghentikan percambahan mikroba.
  • Anti-radang yang mengurangkan keradangan pada kulit.
  • Anti-alergi yang boleh membantu dalam membenteras alahan.
  • Emolien minyak biji teh adalah pelembap terbaik.

 

Kebaikan Niacinamide

  • Dikenali sebagai vitamin B3, dan memberi manfaat untuk aging skin
  • Mengecilkan liang pori dan warna kulit tidak sekata
  • Memperbaiki garis halus, kusam, dan permukaan kulit yang lemah.
  • Dapat mengawal sebum & minyak berlebihan pada kulit

Texture Aqua whitening Cream

Aqua Whitening Cream juga terdiri daripada beberapa bahan utama seperti :

  • Angelica Acutiloba Root Extract
  • Cnidium Officinale Root Extract
  • Gardenia Florida Fruit Extract
  • Paeonia Albiflora Root Extract
  • Pinus Densiflora Leaf Extract
  • Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil
  • Rehmannia Chinensis Root Extract and ect.

 

Aqua Whitening Cream dengan Water Based

Titisan Air Muncul
Titisan air muncul ketika krim diurutkan pada kulit secara lembut

Cara Penggunaan

 

  1. Pastikan wajah telah dibersihkan sepenuhnya. Ambil sedikit Aqua Whitening Cream dan sapukan pada wajah.

Cara Pengunaan Aqua Whitening Cream

 

2. Urut perlahan-lahan pada muka dan leher. Titisan akan air muncul ketika kita mengurut pada kulit wajah dengan lembut dalam beberapa saat.

Cara Pengunaan Aqua Whitening Cream 2

 

  1. Tepuk pada kulit secara perlahan-lahan sehingga pelembap diserap sepenuhnya ke dalam kulit.

Cara Pengunaan Aqua Whitening Cream 3

 

Testimoni sebelum dan selepas

Testimoni Sebelum and Selepas Pakai Aqua Whitening Cream

 

Sebelum ini Fiza punya kulit wajah agak kering dan agak gelap. Mana taknya, tengah hari keluar ambil anak sekolah, lepas tu masuk semula pejabat berpenghawa dingin. Memang kesian betul kat muka nie tapi nak buat macam mana, dah tanggungjawab. 

 

Jadinya rutin harian memang dah tidak boleh diubah tapi jalan penyelesaian untuk pastikan kulit wajah kelihatan lembap dan segar adalah dengan menggunakan Pelembap Aqua Whitening Cream. 

 

Sebelum ke pejabat Fiza akan buat sapuan rata ke seluruh wajah sebelum mengenakan solekan. Aqua Whitening Cream Fiza jadikan sebagai base sebelum make-up dan ia memberi kesan yang cantik untuk naikkan kesan make-up. Lepas tu, make-up akan lebih tahan lama dan tidak bercapuk walaupun keluar di tengah panas.

 

Jadikan Aqua Whitening Cream sebagai make up based
Pagi sebelum masuk pejabat, make-up nampak smooth dan sekata
bila jadikan Aqua Whitening Cream sebagai make-up base

 

Walaupun Cuaca Panas pun tidak bercapuk
Tengah hari selepas ambil anak dari tadika,
make-up masih kemas walaupun dalam cuaca panas dan tidak bercapuk

 

Aqua Whitening Cream juga membantu mengurangkan masalah black head di hidung dan juga mengecilkan liang roma. Jerawat-jerawat kecil atas dahi pun makin kurang lepas pakai krim nie.

 

Kesan sapuan Aqua Whitening Cream

 

Kulit wajah akan serius terasa segar tanpa rasa melekit. Lepas tu kulit rasa anjal dan lembut. Tiada sebarang bau dan Fiza sememangnya lebih selesa dengan krim yang bebas bau.

 

Super water drop base moisturizer akan menjaga kelembapan kulit dan mencerahkan kulit sepanjang hari. Sangat menyegarkan serta sangat sesuai dalam cuaca panas.

 

Hansaegee Nature 100% Original Made in Korean. Tiada Paraben, Tiada Alkohol, Tiada Sulfat. Ia sesuai untuk kegunaan harian, mudah dan cepat untuk digunakan serta sesuai untuk wanita Malaysia. Untuk lebih info lanjut dan pembelian, boleh layari :

 

🍁Brand: Hansaegee Nature

🍁Website: www.hansaegee.com/shop

🍁IG page: https://www.instagram.com/hansaegeenature/

🍁FB page: https://www.facebook.com/HansaegeeNature

🍁Youtube page: https://www.youtube.com/c/HansaegeeNatureMalaysia

 

 

 

Author: Hansaegee Nature

HANSAEGEE NATURE BLOG : KOREAN SKIN CARE TIPS, TUTORIALS & BEAUTY REVIEWS

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments