TIPS Berkesan Untuk Merawat Kulit Muka Yang Rosak Sebab Sunburn

TIPS Berkesan Untuk Merawat Kulit Muka Yang Rosak Sebab Sunburn

Ya ampun… Stress sangat bila kulit muka sunburn!
Ya, risau ya amat sebab sunburn ni kalau tak di baikpulih mau berterusan kulit muka akan gelap, kusam, merah-merah, menggerutu, kering, mengelupas. Ohhh tidak! Nehi nehi . . . .

Korang tau tak, sunburn ni bukan perkara remeh. Burn =  bakar.
Bila di translate  jadi bakar / terbakar seram kannnn?
Ya kulit muka TERBAKAR sebab panas matahari. Yes bahaya bila tidak dirawat atau bila tidak di ambil peduli.

tips berkesan untuk merawat sunburn skin

Sebenarnya Nina agak risau bila lakukan aktiviti outdoor. Ya risau nanti muka jadi gelap, sunburn.
Sebab tahu, bukan mudah nak atasi masalah kulit muka sunburn. Korang pun sama kannn?
Tapi kini tidak lagi . . . Dah beberapa minggu Nina join aktiviti outdoor yang baru Nina explore – hiking. Best giler! Satu kepuasan bila dah sampai kat puncak. Lagi best, walau muka kena sinaran mentari Nina dah tak risau dah.

Sebab ….

TIPS Berkesan Untuk Merawat Kulit Muka Yang Rosak Sebab Sunburn

Untuk merawat kulit muka yang rosak sebab sunburn, kulit memerlukan moisturizer yang extra bagus yang betul-betul pantas bekerja dan mampu meresap ke dalam kulit kita.  Ianya bertindak menyimpan kelembapan dalam wajah dan sekaligus merawat sunburn.

Selain tu, dengan penggunaan Day Cream Sunscreen – Gold Nano CC Cream yang ada SPF50+ PA+++ kulit muka akan lebih terjaga terlindung dari sinaran mentari.

Nina pakai apa?

tips berkesan untuk merawat sunburn skin 2

Tadaaaa…!! Nina pakai ni laaaa… Aqua Whitening Cream + Gold Nano CC Cream dari Hansaegee Nature . Kombinasi kedua-duanya berkesan atasi kulit muka sunburn.

Tak susah pun sebenarnya jaga kulit muka ni, hanya 2 step yang Nina amalkan sebagai rutin harian Nina.

Step 1 – Control
Nina pakai Aqua Whitening Cream yang bertindak sebagai pelembab. Ianya water based, ringan, rasa sejuk nyaman jer semasa di sapu ke wajah. Best giler!
Kandungan bahan dalam  cream ini mampu merawat sunburn dengan berkesan.

Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream
Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream, ianya pelembap yang membantu kulit muka Nina daripada kesan sinaran matahari, dan juga merawat kulit muka kemerahan yang rosak. Ianya bersifat seperti air dengan penyerapan yang pantas dengan water drop. Boleh juga mengawal kulit berminyak dan sebum.

Kesan pemutihan dan pelembapan yang dirumus khas dengan ekstrak herba memberikan penyerapan ke dalam kulit muka, bertindak menormalkan tahap kelembapan kulit agar nampak lebih cerah dan tegang.

Bersifat water based selepas sapuan

See! Bersifat water based selepas sapuan.

Bahan-bahan yang terdapat dalam Aqua Whitening Cream;

Niacinamide (Vitamin B3) – Membantu membaiki tona kulit muka supaya kelihatan lebih sekata. Juga membantu mencerah, membersih dan juga menegangkan kulit muka. Selain itu, mengembalikan dan menstabilkan kelembapan di dalam kulit supata kulit lebih kekal berseri.

Camellia Japonica Seed Oil – Menghalang liang pori muka daripada tersumbat dan mengurangkan pertumbuhan jerawat. Membantu kulit putih selepas terkena sunburn dan kemerahan.

Pelembap Muka yang bagus

Bahan lain: Water, Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane, Glycerin, Pinus densiflora leaf extract, Sodium chloride, Angelica acutiloba root extract, Cnidium officinale root extract, Paeonia albiflora root extract, Rehmannia chinensis root extract, Prunus armeniaca (Apricot) kernel oil, Betaine, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, DMDM Hydantoin, Perfume, Gardenia florida fruit extract.

So dari bahan-bahannya, Aqua Whitening Cream ni gentle to skin dan selamat digunakan.

 

Aqua Whitening Cream membantu masalah kulit muka berminyak

Dengan gabungan bahan di dalam Aqua Whitening Cream yang mengandungi Niacinamide, ianya turut membantu mengawal kulit berminyak. Dengan sifatnya water-based cream, ianya tidak berminyak, tidak melekit dan sesuai untuk kulit yang mudah berminyak.

Macam kulit muka Nina jenis kombinasi, berminyak di kawasan T-zone dan kering di bahagian pipi.  Tapi selepas Nina pakai Aqua Whitening Cream ni, kawasan T-zone kekal segar dan tidak berminyak berkilat seperti dahulu. So sekarang lebih yakin untuk aktiviti outdoor. Jom hiking! Eh . . . HEhee

tips berkesan untuk merawat sunburn skin 3

Apa kata Nina tentang Aqua Whitening Cream?
Nina suka! Nina ni orang yang simple. Tak suka pakai step berlayer-layer.
Selepas Nina dah cuba Aqua Whitening Cream dari Hansaegee Nature ni Nina jatuh cinta dengan teksturnya yang ringan, cooling skin dan mudah untuk diserap seperti air! Amazing giler . . .

Paling best sebab ianya bukan saja bertindak sebagai pelembab dan merawat kulit muka apabila terkena sinaran matahari , malah ia juga bertindak mencerahkan kulit muka. All in one! Giler tak best iyer tak?

Dah lebih 2 minggu penggunaan, Aqua Whitening Cream ni cukup serasi dengan kulit muka Nina, mudah digunakan dan ianya memberikan kesan yang terbaik untuk kulit muka Nina.

 

Step 2 – Protect
Dengan penggunaan Gold Nano CC Cream di siang hari sebagai Sunscreen ianya melindungi wajah Nina dari sinar matahari dengan SPF50+ PA +++ .  Lebih yakin semasa melakukan aktiviti outdoor!

CC Cream yang ada SPF

Apa kata Nina tentang Gold Nano CC Cream?
Actually sebelum Nina cuba pakai Aqua Whitening Cream, terdahulu Nina dah pakai Gold Nano CC Cream. Love love love it!

Gold Nano CC Cream ni best giler! Antara sebab Nina sukakannya kerana kadar SPF50+ PA+++ yang lebih tinggi mampu lindungi wajah Nina dari matahari yang bukan setakat mampu melindungi wajah dari matahari malah UVA dan UVB.  Kalau korang nak tahu, adanya PA+++ boleh membantu kulit muka dari pembentukan jeragat dan kedutan.  Sebab tu laaa Nina pakai Gold Nano CC Cream ni as daily use.

Tekstur nya ringan moisture not oily

Nampak tak? Tekstur nya ringan, moisture, not oily, not sticky dan senang di blend!
Amat sesuai dipakai bila-bila masa walau pun tika cuaca panas terik, kulit wajah still nampak fresh dan tidak bercapuk.

Sebelum and selepas pakai CC Cream

See! Ada beza kannn kiri dan kanan?
Sebenarnya segan nak puji diri sendiri tapi itu laaa hakikatnya. Chewahh …
Nampak lebih berseri-seri kannn dengan penggunaan Gold Nano CC Cream. Nina suka light light make up gini untuk daily use.

Kalau nak citer panjang berjela-jela tentang Gold Nano CC Cream ni  sebab banyak kelebihan dan manfaat untuk kulit wajah kita. Shortcut cerita, untuk tahu lebih lanjut Nina dah share  : ‘Gold Nano CC Cream bukan sekadar sunscreen’

 

Cara Penggunaan Aqua Whitening Cream dan Gold Nano Cc Cream


Untuk dapatkan kulit muka yang sihat tanpa masalah, Nina kongsikan rutin penjagaan wajah Nina siang dan malam.

Waktu siang > > >  Nina pakai Aqua Whitening Cream sebagai pelembab  + Gold Nano CC Cream bertindak sebagai sunscreen yang melindungi wajah dari UVA dan UVB dan balance skin tone.

Waktu malam > > > Nina pakai Aqua Whitening Cream yang bertindak sebagai pelembab sekaligus repair sunburn redness on skin.

Dengan menggunakan kedua-dua produk yang simple dan mudah ini amat berkesan atasi masalah kulit muka sunburn.

Cara pakai pelembap muka Aqua Whitening Cream

 

Step pertama –  Memula  kena pastikan muka bersih terlebih dahulu.
Kemudian ambil secalit Aqua Whitening Cream, sapu pada dahi, pipi, dagu, dan juga hidung. Sapukan rata dan tap-tapkan pada muka agar water drop muncul untuk proses penyerapan yang pantas. Kulit akan segera terasa segar sebaik sahaja Aqua Whitening Cream ni disapu rata dan diserap sepenuhnya.

Senang jer pakai Gold Nano CC Cream

2.-  Selepas itu, step ke-2
Nina sapukan muka dengan Gold Nano CC Cream. Mudah sangat! Dap dap keliling muka dan kemudian ratakan sepenuhnya.  Macam Nina cakap before, tekstur nya ringan, moisture, not oily, not sticky dan senang di blend!

Amacam, mudah kannn..? Untuk atasi masalah sunburn, tak susah pun sebenarnya.  Dengan hanya pemakaian 2 produk ni mampu atasi kulit muka sunburn dengan berkesan. Bukan itu saja, wajah tampak natural glowing, smooth effect kannn?

TIPS Berkesan Untuk Merawat Kulit Muka Yang Rosak Sebab Sunburn

And now, Nina dah ready dan lebih yakin untuk aktiviti outdoor !

 

Untuk tahu dengan lebih lanjut tentang Aqua Whitening Cream dan Gold Nano CC Cream  ni,  korang  klik jer link kat bawah ni ehh …

Brand : Hansaegee Nature
Website: www.hansaegee.com/shop
IG Page: https://www.instagram.com/hansaegeenature/
FB Page: http://www.facebook.com/HansaegeeNature/
Youtube Page: https://www.youtube.com/c/HansaegeeNatureMalaysia

hansaegee nature

Jommm jaga kulit muka dan lebih yakin bersemangat melakukan apa jua aktiviti outdoor tanpa rasa  takut.  Hansaegee Nature kannnn ada!

 

You may also interested : (Please click for more information)

 

 

 

Author: Hansaegee Nature

HANSAEGEE NATURE BLOG : KOREAN SKIN CARE TIPS, TUTORIALS & BEAUTY REVIEWS

Leave a Reply