Review Fungsi CC Cream Yang Terbaik Nampak Simple Tapi Glowing, Tak Bercapuk dan Kulit Rasa Sangat Lembut | Hansaegee Nature

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM~

Assalammualaikum dan Hai My Sugarpeeps!,

Kita sebagai wanita zaman sekarang ni, memang selalu sangat kejar masa kan. Terutamanya wanita yang bekerjaya dan mempunyai pekerjaan. Walaupun nak cepat keluar rumah, tak nak juga lah keluar dengan muka yang tak bermakeup dan nampak kusam dan sendu. Kan? Menggunakan Gold Nano CC krim adalah salah satu cara mudah dan pantas. Walaupun nampak ringkas tapi tetap glowing, wajah kemas, tak bercapuk walau di pakai waktu panas dan berpeluh. Kulit pun rasa lembut. Korang pernah dengar kan Gold Nano CC Krim dari Hansaegee Nature? Kalau belum, ini masanya korang berkenalan dengan produk kesukaan saya ni.
cc cream hansaegee nature

CC KRIM NI SESUAI UNTUK SIAPA?

Tehee… yelah.. dah tentulah wanita tapi… CC krim ni bagi saya sesuai untuk semua jenis wanita iaitu wanita yang aktif; suka melakukan aktiviti lasak dan wanita yang suka melakukan aktiviti indoor. Pengalaman saya sendiri, tak semua CC krim selesa dipakai ketika melakukan aktiviti sukan seperti jogging, bersenam dalam gim dan buat jump rope.
nano gold cc cream review cc cream terbaik 9
Cream tu bila bercampur dengan peluh akan rasa melekit, kadang rasa gatal dan bercapuk. Korang tahu tak bercapuk tu apa? Bercapuk tu adalah keadaan cream yang disapu pada wajah mulai tidak sekata akibat lebihan minyak dan air peluh pada muka. Muka mulai nampak retakan dan berketul ketul. Dah tak cantik. Glowing pun hilang. Sebab tu lah perempuan yang suka makeup jarang ada di lokasi tanpa penghawa dingin. Hhaha!
Gold Nano CC krim ni sangat sesuai untuk kita; wanita Malaysia. Kenapa?… Sebab Malaysia mempunyai cuaca yang panas. Bila tiba waktu tengahari, kita dah mula merasakan suhu panas, berpeluh dan cream pada muka sudah rasa tidak secantik ketika kita memakainya pada awal pagi.
nano gold cc cream review cc cream terbaik
CC krim ni juga sangat sesuai buat wanita yang tidak suka menggunakan makeup yang berat berat. Maksudnya yang memang suka wajah tampak natural dan memang tak nak pakai foundation. Hanya gunakan cream ni bersama gincu pilihan dan tetap mendapat perlindungan cahaya matahari iaitu SPF 50 PA+++ . Menarik kan?

APAKAH KELEBIHAN GOLD NANO CC CREAM?

Topik kelebihan CC krim dari Hansaegee Nature ni adalah topik yang paling saya suka! Kelebihan Gold Nano CC Cream ni adalah:

KULIT TIDAK BERCAPUK

Saya paling tak suka bila tibanya tengahari, makeup saya mula jadi pelik. Wahaha… Peliklah kan, sebab makeup kita merekah, warna dah tak sekata… Bila kita touch up semula, ia tidak menghasilkan keputusan seperti lepas kita makeup awal pagi tu.
Sebabnya, kita tidak semestinya akan berada dalam kawasan berpenghawa dingin. Betul… akan ada masa kita terpaksa keluar daripada bangunan atau pejabat. Maka, berpeluhlah kita. Muka terkena air peluh… minyak muka mulai keluar.
Jadi, kelebihan CC krim ni, walaupun terkena air atau minyak sekalipun, ia tidak akan bercapuk, merekah dan sebagainya. Ayat senang nak faham, krim muka rosak. Huhuhu…
Malah, walaupun kita touch up semula guna krim ni, kulit tetap tidak bercapuk. Malah, nampak lebih glowing lagi. Best betul lah!
Saya bagi contohnya. Boleh tengok dalam gambar di bawah:
nano gold cc cream review cc cream terbaik 5
nano gold cc cream review cc cream terbaik 10

WARNA KRIM SELEPAS DISAPU PADA KULIT

Apabila kita picit krim dari tiub, warna krim sangat putih. Jangan risau! muka tidak akan jadi putih melepak macam Geisha Jepun. Walaupun warna krimnya begitu, setelah kita sapukan ke wajah, kita blend ke seluruh wajah kita perlahan lahan, ia akan berubah secara automatik dan mengikut ton warna kulit kita walau jenis apa pun ton warna kulit kita.
nano gold cc cream review cc cream terbaik 3
nano gold cc cream review cc cream terbaik 4

Maksudnya di sini, ia memudahkan kita. Kita tak perlu nak pilih warna krim yang sesuai dengan kulit kita sebab krim ni akan mengikut warna kulit kita secara automatik. jadi, kulit akan nampak lebih anggun dan bercahaya Best kan? Macam magic pula..Tehee…

nano gold cc cream review cc cream terbaik 6

MENGEKALKAN KELEMBAPAN KULIT

Selain daripada berfungsi sebagai mengemaskan wajah (menutup/menyelesaikan masalah tona kulit tidak sekata dan kulit kusam), krim ini juga didatangkan khas dengan fungsi melembapkan kulit. Tak perlu nak risau terlupa guna pelembab kulit. Kan..? Fungsi melembap kulit ni akan bertahan sepanjang hari.
Oleh itu, kulit kita akan rasa lebih selesa, ringan, tidak berminyak dan tidak melekit. Kulit yang lembap akan mengelakkan kuit cepat berkedut. Walaupun begitu, korang boleh juga guna pelembap sebelum pakai krim ni. Kalau nak tahu, Hansaegee Nature ada juga pelembab kulit terbaik (Moisturizer Water Based). Jadi, boleh apply pelembab dulu sebelum guna Gold Nano CC Cream ni.

MEMPUNYAI PERLINDUNGAN MATAHARI SPF 50 PA+++

Bagi saya, CC krim Gold Nano ni dah cukup lengkap untuk kita sebagai wanita. Selain melembapkan kulit, ia juga mempunyai fungsi penting iaitu perlindungan matahari SPF 50 PA+++.
SPF 50 bermaksud “Sunscreen’s Sun Protection Factor” . Ia boleh memberikan perlindungan sebanyak 98% daripada radiasi matahari seperti sunburn, kulit menjadi gelap dan penebalan luar kulit dan sebagainya.
PA+++ pula bermaksud perlindungan UVA tinggi. UVA bermaksud cahaya ultraviolet di mana ia merupakan gelombang yang panjang dan mampu menembusi kulit yang dalam.
Nampaknya CC krim ini telah menyediakan perlindungan matahari dan cahaya yang begitu berkualiti tinggi.

KULIT LEBIH LEMBUT DAN BERCAHAYA (GLOWING)

Semua orang suka akan wajah yang berseri seri dan kelihatan sihat dan bercahaya, kan? Inilah kelebihan CC krim ini yang paling terkenal dan digemari oleh penggunanya. Vvaaah! Saya pun sudah cukup suka dengan produk ni sekarang. Siap buat extra stok.
nano gold cc cream review cc cream terbaik 8
Macam mana tak suka? Kita boleh gunakannya setiap hari sebab cara guna ringkas, mudah dan cepat tetapi tetap menghasilkan keputusan yang diingini..Tetap glowing walaupun kita gunakannya sepanjang hari, dari pagi sampai tengahari sekalipun, permukaan wajah tetap tidak bercapuk dan kekal glowing.

BOLEH DIGUNAKAN TANPA MAKEUP TAMBAHAN

Tanpa makeup tambahan? Okey.. contohnya macam ni. Kita cuma nak pergi ke taman untuk bersenam. Takkan pula kita pergi bersenam, kita pakai macam macam kan? Jadi, kita boleh pakai krim ni tanpa makeup lain. Keluar rumah hanya guna krim ni sahaja, muka kita tetap nampak segar, kemas dan bercahaya gituu…
nano gold cc cream review cc cream terbaik 7
Ringkas dan senang kan? Tu la saya sebutkan tadi, sesuai sangat CC krim ni untuk wanita yang sibuk dan kejar masa… Tak makan banyak masa ketika bersiap pun. Dap dap dap…sapu sapu sapu… siappp… dah boleh keluar rumah.

MUDAH UNTUK WANITA MUSLIMAH

Wanita muslim yang pekerjaannya perlu berhadapan dengan ramai orang, seperti doktor, khidmat pelanggan, cashier counter, promoter, dan banyak lagi jenis pekerjaan macam ni perlu sentiasa menjaga grooming dan wajah yang sentiasa kemas.
Namun, solat 5 waktu sehari membuatkan kita rasa agak rushing dan penat nak ulang ulang pakai makeup. Ada masa, dah malas dah nak fikir. Tak payah la pakai makeup. Biar saja rupa kita macam tu. Hhehe…
Tapi, dengan adanya CC krim ni, lepas cuci muka (krim ni senang dicuci), wuduk, solat…selesai saja solat, boleh sapu krim ni… tap tap tap… siap! Boleh dah jumpa pelanggan macam biasa. Muka tetap glowing.

BOLEH DIGUNAKAN SEBAGAI MAKEUPBASE

Satu lagi kelebihan CC krim ni adalah… kita boleh gunakan sebagai makeup base. Ia bermaksud… sebelum kita pakai eyeshadow, foundation dan sebagainya… gunakan lah CC krim ni terlebih dahulu. Sebab apa? Sebab ia akan menghasilkan makeup yang lebih terang, bertenaga…ehh? Maksud saya Vibrant (tiba tiba tak tahu nak jelaskan macam mana dalam Bahasa Melayu)…Hhuhu
Makeup kita pun akan bertahan lebih lama…Pernah tak ada pengalaman pakai eyeshadow, awal pagi nampak okey…bila dah tengahari, terkena peluh dan sebagainya, warnanya mulai pudar? Hhaaah… macam tu lah…
Satu lagi, bila kita gunakan CC krim ni sebagai base, kita senang nak blend makeup kita…lebih kemas lah…

SAPU TANGAN TETAP BERSIH KETIKA LAP PELUH

Perasan tak? Bila kita berpeluh… kita akan lap peluh guna tisu atau sapu tangan. Tengok kat permukaan tisu / sapu tangan tu… confirm ada kesan krim, kan? Masalah macam ni biasa berlaku ketika kita bersenam, memang akan lap peluh. Kadang rasa macam tak seronoknya pakai krim masa bersenam sebab kita lap peluh tu buat sapu tangan nampak kotor.
Bukan tu saja, kalau wanita bertudung, biasa kesan krim tu ada pada tudung di bahagian dalam sebab terkena pada muka. Tak best kan?
Berbeza dengan CC krim dari Hansaegee ni, semasa kita lap peluh, tak ada kesan krim pada permukaan tisu mahupun sapu tangan! Syok lah!

APAKAH RAMUAN / BAHAN GOLD NANO CC CREAM DAN FUNGSINYA?

Sudah pasti ada yang tertanya tanya ramuan/bahan CC krim ni, kan? Okey… Produk ni menggunakan ekstrak tumbuhan semulajadi dan TIDAK mengandungi Paraben, TIDAK mengandungi Alkohol, Tidak mengandungi Sulfate dan bahan yang tidak dibenarkan oleh muslim. Semua bahan telah diluluskan oleh Lembaga Penguasa Malaysia dan juga Korea. Tiga bahan utama CC krim ni adalah…

nano gold cc cream review cc cream terbaik 2

 

1. AIR MINERAL – Ia berfungsi untuk menyeimbangi PH kulit, menguatkan dalaman kulit, mengaktifkan vitamin dan meningkatkan keanjalan kulit.
2. EKSTRAK KULTUR KALUS LPOMOEA HEDERACEA – Berfungsi untuk melegakan kerengsaan kulit, antibakteria dan melegakan masalah kulit.
3. NANO GOLD – Berfungsi sebagai mencegah penuaan kulit. Menyekat sinaran inframerah jauh dan aktiviti antimikrob tinggi.

PENDAPAT SAYA TENTANG GOLD NANO CC CREAM

Sejujurnya, saya baru saja guna produk ni untuk seminggu. Bila tengok testimonial rakan lain, memang saya berminat nak cuba juga sebab ada masa saya terpaksa keluar rumah tanpa makeup terutamanya ketika keluar membeli groceries. Lepas dah dapat cuba sendiri, saya dapati apa yang rakan lain kata memang betul. Syok pakai krim ni.
Sebelum saya gunakan jenama ni, saya ada juga guna CC krim lain. Cuma, ada masa saya ada masalah sikit. Bukan masalah melekit atau apa… masalah saya biasanya tersalah beli kod warna krim tu. Contohnya, warna kulit saya kod medium tapi terbeli pula kod warna lebih cerah cari kulit saya. Hhaahaha… kan dah terlebih putih pula muka. Ada masa, saya terbeli yang lebih gelap dari warna kulit saya. Confirm lah… tak sesuai dengan warna kulit saya. Hurm.. Biasa saya ada masalah macam tu lah.
Kalau Gold Nano CC Cream ni, warna krim dia cuma satu; putih. Tapi automatik follow warna kulit kita selepas kita sapu pada kulit. Senang. Saya tak perlu nak fikir kod warna dah lepas ni. Tak risau dengan masalah ton warna kulit.
Sebagai blogger, ada masa mood ambil gambar tu lain macam sikit. Tak peduli cuaca panas. Jadi, ada masa saya risau makeup dah luntur dan jadi lain macam sebab berpanas, berpeluh, semua…kalau ambil gambar asyik pakai filter dah tak seronok kan? Dengan CC krim ni, saya dah tak fikir panjang kalau panas ke berpeluh… sebab boleh touch up ulang ulang. Beberapa kali apply semua pada muka pun ia akan menghasilkan result yang sama sebelum kita berpanas tu.
Saya dah cuba, berbaris, berpanas kat depan pejabat pos laju. Memang berpeluh… Jalan kaki ke tempat parking kereta di cuaca panas, krim ni still okay di muka saya. Korang tahu tak Labuan ni panas? Hhahaa…
Dah panas panas ni, tetap kena ikut SOP sekarang; musim covid-19. Kena pakai mask. Mujur lah pakai CC krim ni tak ada masalah kotor pada mask saya. Sebab, seperti yang saya kongsikan di bahagian kelebihan krim ni di atas, bila lap peluh, tak ada kesan krim pada tisu dan sapu tangan. Jadi, mask pun selamat. Tak ada kesan krim muka! Vvaaahh!
Disebabkan saya dah jatuh cinta dengan krim ni, saya tambah satu lagi stok krim ni untuk kegunaan harian saya. In Shaa Allah, saya akan mencuba produk mereka yang lain juga kelak. Psstt… saya dapat points tau shopping kat sini! Tehee… Kalau korang pun berminat, senang saja nak tempah krim ni.
Boleh ke website Hansaegee Nature.

www.hansaegee.com/shop

Untuk lebih banyak maklumat mengenai produk Hansaegee, boleh la melayari media sosial mereka.
Instagram : Hansaegee Nature
Facebook : Hansaegee Nature
You may also like : (Please click for more information)
Tips Skincare Penjagaan Kulit Berminyak dan Sunburn

Author: Hansaegee Nature

HANSAEGEE NATURE BLOG : KOREAN SKIN CARE TIPS, TUTORIALS & BEAUTY REVIEWS

Leave a Reply