Cara Pakai & Fungsi CC Cream Yang Ada SPF Dari Hansaegee Nature

Di kala kesibukan seharian menguruskan rumah tangga dan kerjaya, semestinya IQ menjadi seorang yang sangat kelam kabut! Pagi-pagi nak uruskan anak dan kelengkapan sekolahnya, mana nak siapkan diri lagi untuk pergi kerja. Kalau terlambat bangun 5 minit pun rasa dah kacau bilau pagi IQ.
Namun, baru-baru ni IQ berpeluang mencuba satu CC Cream yang menyelamatkan kehidupan seharian IQ yang super duper rush tu. Kenapa IQ kata ianya menjadi penyelamat IQ? Haaa…meh IQ nak story satu-satu.
Cara Pakai & Fungsi CC Cream Yang Ada SPF
Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream. Segalanya ada dalam satu krim. Krim yang memudahkan rutin harian IQ apabila IQ hanya perlu menyapu CC Cream ni tanpa mengunakan sebarang krim dan sunblock yang lain. Ajaib kan?
CC Cream ni berupaya untuk berikan tona kulit muka korang lebih sekata dan juga melindungi kulit muka korang dari sinaran matahari kerana ianya mempunyai SPF50 PA+++. CC Cream ni juga menghilangkan kedut-kedut halus dekat muka korang tu. Haaa…memang nampak makin muda jelita la kan kalau pakai CC Cream ni hari-hari. Di samping tu mengekalkan muka untuk kelihatan lebih lembap dan tidak berminyak sepanjang hari.
Cara Pakai & Fungsi CC Cream Yang Ada SPF Hansaegee Nature
Apa yang terkandung dalam CC Cream ni?
Hansaegee Nature CC Cream ni mengandungi 3 bahan utama bagi mengekalkan kulit lebih menyerlah berbanding biasa, antaranya:
·         “Mineral Water” – berfungsi untuk mengekalkan pH kulit agar lebih seimbang dan juga meningkatkan daya anjal kulit supaya lebih tegang
·         “Ipomoea Hederacea Callus Culture Extract” – Mengelakkan kulit radang/gatal. Berfungsi sebagai anti-bakteria, dan mengelakkan kulit bermasalah.
·         “Nano Gold” – Mengelakkan penuaan kulit. Menghalang radiasi kulit. “High antimicrobial activity”, dan  “High antioxidative activity”
Cara Pakai & Fungsi CC Cream Yang Ada SPF 2
Tekstur yang ringan, tidak berat ketika apply pada muka
Cara nak pakai CC Cream ni tersangatlah mudah. Seperti yang IQ highlight dalam tajuk, CC Cream ni penyelamat rutin harian IQ kerana cara nak pakai CC Cream ni tidak memerlukan step yang banyak dan sangat simple dan cepat.
Hanya perlu sapu pada muka menggunakan jari (selepas basuh muka dengan bersih) dan ratakan ke seluruh muka korang. Tak perlukan sebarang foundation, korang boleh terus letak bedak compact dan sebarang make up yang lain.

Sebelum dan selepas pakai CC Cream Berbeza kan
Sebelum dan selepas pakai CC Cream Berbeza kan?
with and without CC Cream
Sangat mudah digunakan dan mengikut tona kulit
Sangat mudah digunakan dan mengikut tona kulit
Walaupun CC Cream ni berwarna putih, namun CC Cream ni akan bertukar mengikut warna kulit korang selepas korang sapukan dengan rata. Tona kulit akan lebih sekata dan tidak bercapuk yer walaupun korang dah berpeluh. Masalah kulit berminyak pun tak akan jadi masalah sebab ia akan berikan kesan glowing lepas korang apply CC Cream ni tau!
Sebelum and selepas blend CC Cream

 

Berpeluh Tidak ada masalah bila ingin mengelapnya, dan hasilnya tidak akan menyebabkan kulit bercapuk
Berpeluh? Tidak ada masalah bila ingin mengelapnya, dan hasilnya tidak akan menyebabkan kulit bercapuk
Kulit muka berminyak CC Cream ini akan berikan efek glowing
Kulit muka berminyak? CC Cream ini akan berikan efek glowing
Kulit muka IQ mudah berpeluh, dan juga berminyak pada kawasan T-zone. Semestinya Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream ni penyelamat kulit muka IQ yang semakin meningkat usia ni. Umur pun dah masuk 30-an, mestilah risau kan bila kedut-kedut halus mula muncul. Kan? Lebih-lebih IQ tak suka make up yang heavy dan memerlukan step yang banyak untuk dapatkan warna kulit yang cantik. CC Cream ni memang pilihan IQ!
Cara Pakai & Fungsi CC Cream Yang Ada SPF 3
Cara Pakai & Fungsi CC Cream Yang Ada SPF 4
Okay, kalau korang nak tahu dengan lebih lanjut tentang CC Cream ni boleh klik link ni
Cara Pakai & Fungsi CC Cream Yang Ada SPF Dari Hansaegee Nature
You may also interested with : (Please click for more information)
         Hansaegee Nature Skincare Products                     Aqua Whitening Cream and Gold Nano CC Cream

Author: Hansaegee Nature

HANSAEGEE NATURE BLOG : KOREAN SKIN CARE TIPS, TUTORIALS & BEAUTY REVIEWS

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments