Tips kulit tidak berminyak,kusam dengan pencuci muka Aloe Vera | Hansaegee Nature

Assalamualaikum
Salam Sejahtera buat semua

Susah nak cari pencuci muka (face cleanser) yang bersesuaian

Kulit muka aku jenis kombinasi,jadi selalunya boleh menggunakan apa- apa jenis pencuci muka tanpa ada sebarang iritasi. Tapi yang selalu merunsingkan aku ialah bila selalunya muka ni rasa tak bersih dan masih berminyak selepas mencuci muka. Lagi merunsingkan bila masa datang bulan, jerawat tumbuh dengan jayanya. Haih memang rasa tak senang duduk je selalu. Kejap kejap pergi masuk bilik air cuci muka dan tak lama lepastu kulit muka kembali berminyak.
Banyak dah produk yang aku cuba. Dari semurah-murah produk sampai lah semahal-mahal produk, masih tak jumpa yang paling berkenan di hati. Runsing tau.  Yelah  dengan usia  dah menganjak  30  tahun ni, penjagaan wajah memang sangat penting bagi aku, kalau boleh nak lah kekal awet muda walaupun dah berusia nanti kan?
Satu hari tu aku cuba pula pencuci muka dari Hansaegee Nature. Ala, saja nak try and error jugak. Harap-harapnya kena dengan citarasa. Nama Pencuci muka ni ialah ALOE AC Clean Bubble Cleanser dan juga ialah pencuci muka Aloe Vera. First impression aku dengan produk ni mestilah pada packaging dia. Kotak warna hijau, tenang rasa hati. Lagi-lagi produk ni dibuat di Korea, so semoga wajah aku pun kekal cantik macam artis korea. Hehe.
Packaging ALOE AC Clean Bubble Cleanser
Info berkenaan ALOE AC Clean Bubble Cleanser ada di belakang kotak packaging

Kandungan Utama dalam ALOE AC Clean Bubble Cleanser

ALOE AC Clean Bubble Cleanser ni sesuai untuk semua jenis kulit muka. Diasaskan daripada daun lidah buaya dan tea tree leaf oil yang sangat bagus untuk kulit wajah kita. Lidah buaya memang terkenal untuk melembabkan  dan  menyejukkan  kulit  wajah.  Kadang-kadang  kulit muka aku ni selalu jadi gatal dan merah-merah, so kandungan lidah buaya  ni  sangat  membantu  aku  untuk  buat  kulit  muka  kembali bertenang.
Tea Tree Leaf Oil pula sangat penting untuk menghindarkan jerawatdan memudarkan parut di wajah. So gabungan dua jenis kandungan bahan dalam ALOE AC Clean Bubble Cleanser memang sesuai untuk keadaan kulit muka aku sekarang ni
Bahan lain yang terkandung dalam ALOE AC Clean Bubble Cleanser
Antara kebaikan dan keistimewaannya ialah :
–   Menghindarkan jerawat
–   Mengawal minyak pada wajah
–   Membuang lebihan minyak di wajah
–   Menanggalkan kotoran diwajah
–   Mencuci wajah dengan lebih mendalam ke dalam pori
–   Melembutkan dan meghaluskan kulit wajah

Cara Penggunaan ALOE AC Clean Bubble Cleanser

Cara guna dia senang sangat. Syarat utama dia kita kena basahkan muka dan tapak tangan terlebih dahulu. Kemudian barulah pamkan di tapak tangan. Pencuci muka ni dia akan jadi buih buih halus tau, buih buih halus ni akan mebersihkan kulit wajah kita secara lebih mendalam untuk buang segala kotoran dan solekan di wajah.
 First step, basahkan muka dan tangan
 Second step, pamkan pencuci muka di tangan
Sapukan buih-buih halus di wajah dan kemudian bilas
Hasilnya sangat memuaskan hati

Boleh tengok video aku menggunakan ALOE AC Clean Bubble Cleanser di bawah :

The best part tentang ALOE AC Clean Bubble Cleanser ni ialah buih-buih halus dia. Korang boleh tengok dekat bawah ni.
Bila pegang dan goncang botol, kita akan dengar bunyi air tau. Tapi bila pump, magic sangat sebab air tu bertukar menjadi buih-buih air yang sangat halus dan lembut. Mesti korang pun akan teruja macam aku masa mula-mula pump pencuci muka ni. hehe
Buih-buih dia sangat lembut dan jenis yang water-moisture, so lepas guna kulit akan rasa lembut dan tak mengeringkan macam sesetengah pencuci muka jenis bubble yang lain.
Gambar di bawah ni  pula  aku try cuba  pada lipstick jenis  matte yang memang susah nak tanggal kalua guna pencuci muka biasa je, biasanya aku kena gunakan baby oil atau oil cleanser untuk buang kesan lipstick ni. Tapi sekarang bila guna ALOE AC Clean Bubble Cleanser, rasa seronok sangat. tengok tu betapa halusnya buih-buih tu, cuci dan bilas sikit je terus hilang kesan lipstick tu tau. Disebabkan ianya membersihkan kulit wajah secara mendalam ke dalam liang pori dan buang sel-sel kulit mati, kulit wajah akan rasa lebih bersih dan nampak semakin cerah tau. Kulit tak kusam lagi dah. Senang dan best kan?

Pandangan Peribadi selepas menggunakan ALOE AC Clean Bubble Cleanser

Selepas menggunakan ALOE AC Clean Bubble Cleanser ni selama lebih kurang 3 minggu, aku perasan beberapa perubahan pada kulit wajah. Muka lebih lembab, tapi dah kurang berminyak. Jerawat pun dah malu- malu nak tunjukkan diri tau. Bila cuci muka sekali je dah rasa bersih sangat.  Hilang  segala  mekap  yang  aku  pakai  dan  muka  jadi  lebih bersih sebab dia cuci hingga ke dalam. Jadi tak payah dah nak cuci muka berkali-kali lagi dah sekarang ni.  Inilah  pencuci  muka  yang terbaik untuk kulit berminyak. So aku bagi 5 bintang! Korang wajib try tau.

Di mana nak dapatkan ALOE AC Clean Bubble Cleanser?

Untuk dapatkan produk ni, korang boleh terus ke website Hansaegee atau klik je link di bawah. Selamat mencuba!
🍁Company name: Hansaegee Nature

Author: Hansaegee Nature

Hansaegee Nature Beauty Blog is owned by Hansaegee Nature Online Shop. This blog is mainly to gather all the Hansaegee Nature related product review and blog information for our beloved customers. Also we will provide useful beauty and skin care tips for our reader who visit our blog.

Leave a Reply