Pencuci Muka yang Bagus Untuk Kulit Kering| Hansaegee Nature ALOE AC Clean Bubble Cleanser

Assalamualaikum & Hello.

Hai korang! Hah tengok tajuk tu pun korang dah boleh agak kan, entry hari ni pasal apa. Heheh. Dah lama tak membebel pasal beauty ni, so hari ni Nani nak share dengan korang salah satu cleanser made in Korea yang best sangat sangat! Memang Nani excited sangat nak kongsikan dengan korang semua. Siapa yang follow Instagram & Facebook Nani, mesti korang dah pernah nampak Nani pernah ceritakan serba sedikit pasal cleanser ni. Tapi tu tak details sangat lah. Nak tahu best ke tidak produk ni, apa kelebihan dia, korang kena lah baca entry ni sampai habis okay! Pada Nani, cleanser ni sangat penting untuk kita guna. Iye lah, kalau dah seharian terdedah dengan persekitaran luar, memang macam macam jenis kotoran lah yang akan melekat dekat muka kita kan. Selalunya memang Nani akan buat double cleanser supaya muka jadi lagi bersih. Kalau korang yang pakai make up pun, wajib cuci muka dulu sebelum buat benda lain. Tak kira lah penat macam mana sekali pun hari tu, mesti cuci muka. Ingat tau, cuci muka ni sangat penting so kita kena lah cari cleanser yang betul betul sesuai dengan kulit kita.
Nani macam menyesal sikitlah sebab tahu lambat sikit tentang produk Hansaegee Nature ni sebab Bubble Cleanser ni best sangat! Sebelum ni Nani memang tak pernah guna cleanser jenis foam macam ni, bila first time guna hari tu memang dapatlah rasa kelainan dia tu. Nani rasa muka jadi lagi lembut lepas guna cleanser ni sampai rasa nak pegang pegang aje muka selalu. Hahaha! Untuk pengetahuan korang, cleanser ni berfungsi untuk menghilangkan kotoran & minyak dekat muka kita. Paling penting sekali, Tea Tree Oil yang terkandung dalam ni akan melindungi kulit kita dan menjadikan kulit lagi licin dan lembap. Kulit Nani jenis yang kering tau, so memang kena cari produk yang boleh memberikan kelembapan. Kalau silap pilih, hah memang naik lah dry patches. Sakit woo!
Lepas dah menggunakan sendiri cleanser ni, memang nampaklah perubahan dekat muka Nani. Pores pun dah tak nampak obvious sangat & make up senang nak tanggal dengan menggunakan cleansing foam ni. Tak payah pun nak gosok muka kita beria sangat. Yayyy memang loveeee sangatlah cleanser ni! Kalau korang ada masalah jerawat pun, boleh lah try guna produk ni pulak sebab ia sangat membantu untuk menghilangkan jerawat. Haih, memang suka sangat lah guna ALOE AC Clean Bubble Cleanser ni sebab ia diekstrak daripada 10 jenis tumbuhan semula jadi & dua ingredients utama dalam produk ni ialah Aloe Vera & Tea Tree Oil. Macam yang kita tahu lah, Aloe Vera & Tea Tree Oil ni memang sangat bagus untuk kulit wajah. 
Memang best sangat rasa guna cleanser yang menghasilkan buih buih macam ni. Satu lagi yang Nani suka tentang produk ni sebab dia punya packaging yang memudahkan kita untuk bawa ke mana mana. Tak ada lah risau masalah leaking ke apa kan. Oh ye, ALOE AC Clean Bubble Cleanser ni sesuai untuk digunakan oleh semua jenis kulit dan kalau korang teringin nak try, korang boleh dapatkan di website Hansaegee Nature. Nani ada letak link dekat bawah, nanti korang boleh terus click link dekat situ. Dekat website tu aje tau ada jual, dekat tempat lain memang tak ada. Heheh.
Tekstur cleanser ni sangat ringan dan lembut tau, so bila kena kulit tu rasa best aje. Nani suka pulak guna cleanser jenis bubble macam ni sebab tak payah nak gosok beria untuk keluarkan buih. Heheh. Recommended!
Actually bila kita goncang botol ni, kita boleh dengar ada cecair dekat dalam. Tapi bila kita pump, automatik cecair tu bertukar jadi bubble yang sangat lembut macam korang tengok dekat atas ni. Heheh. Bau cleanser ni pun wangi & harum okay! Rasanya sebab ada ekstrak tea tree oil tu, sebab tu bau pun best aje.
Cara penggunaan ALOE AC Clean Bubble Cleanser ni pun mudah aje tau, kita cuma perlu basahkan sedikit muka dengan air biasa & pump kan bubble cleanser ni dekat tangan. Nani selalunya guna dalam dua pump macam tu, depends pada korang okay!  Lepas tu sapu sehingga rata ke seluruh wajah. Nani selalunya menggunakan teknik 60 saat supaya muka kita betul betul bersih & last sekali, bilas muka korang dengan air biasa. Senang kan?
Fuhh fresh betul rasa muka lepas dah siap cuci ni. Untuk pengetahuan korang, sebotol Aloe AC Bubble Cleanser ni berharga RM 65.00 (150ml). Ada banyak lagi tau produk lain yang korang boleh dapatkan di website Hansaegee Nature ni. Nanti korang boleh lah cuci mata dekat website & social media dia orang okay! Link semua ada dekat bawah ni, tinggal klik aje. Heheh. Tapi serious memang best, tak rugi lah kalau beli pun. Jangan lupa tau cuba, nanti korang share lah pulak dengan Nani feedback lepas guna cleanser ni. Hiks. Okay itu aje Nani nak share hari ni, lepas ni cecepat purchase okay ALOE AC Clean Bubble Cleanser ni & have a nice day everyone!
🍁Brand: Hansaegee Nature
🍁Website: www.hansaegee.com/shop

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s