Image

Pelembab Muka Yang Bagus ~ Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream

Pelembab Muka Yang Bagus ~ Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream

(By Suraya Sulatin on 15th Feb 2019)

Assalamualaikum..
Bila dah tuweeeee ni, I memang kena pastikan kulit muka always hydrated sebab bila kulit kita kering, tu yang makin banyak kedut-kedut keluar and lagi la nampak kulit tak sihat and at the same time nampak lebih berusia dari usia sebenar. Nak keep skin hydrated sebenarnya ada banyak cara. Kena pastikan minum air kosong yang banyak, makan buah-buah, makan veggies and all, takes vitamin, rehat and tidur kena cukup and pakai moisturizer cream yang bagus. Macam dekat Malaysia ni kan sentiasa panas? Lepas tu kalau duduk dalam office, aircond pon boleh buat kulit kering jugak tau? Sebab tu penting sangat sangat untuk keep our skin hydrated. Macam I sekarang dah jumpa satu product bernama Aqua Whitening Cream from Hansaegee Nature. It’s Korean punya product tapi dah lama dah ada dekat Malaysia. Besssstnyaaaaa krim ni. Kenapa la lambat sangat jumpa krim ni. Cis! I masa pakai first time terus jatuh cinta. Haritu masa balik kampung, I bedal kehulu-kehilir naik motor tengah panas rembang, rasa macam mencucuk-cucuk panas sampai ke kulit dalam. I pulak memang jenis senang nak sun-burn. Main Netball 15 minutes tengah panas pon kulit dah macam nak terbakar. I memang paling skeptical dengan any brand Moisturizer Cream sebab I tau kulit I jenis super dry include T Zone tu… Walaupon muka I takde masalah acne, pigmentation and all, tapi silap sikit pon, kulit I cepat kering. Kulit kering ni lah buat kita nampak tua tau? Macam I kalau cuci muka beria and buat scrub pon sometimes rasa kering dia tu sampai effect merekah-rekah la especially lepas buat facial and buang segala-mala white head/black head. Tu yang I malas tu, but with Aqua Whitening Cream from Hansaegee Nature ni, dah takde masalah dah. Krim ni langsung takde rasa melekit-lekit. Tu yang best tu. Lepas pakai kan, sejuuuuuuuk je rasa muka. Fresh sangat!
My very best friend now. Can’t live without this Aqua Whitening Cream from Hansaegee Nature

Krim ni supper moist. Untuk sesapa yang ada masalah kulit kering macam I or nak hilangkan kesan merah-merah terbakar sebab sun-burn memang paling bagus pakai krim ni. Cara nak pakai senang je. Ambik la krim tu sikit dengan jari, letak pada muka. Lepas tu massage slowly and do ‘patting’. Tepuk-tepuk manja dekat muka so that krim tu akan absorb masuk dalam kulit. Nanti kan, immediately after a few massage nkorang akan nampak macam ada water drop dekat kulit, punyalah moist. Bila korang pakai krim ni, it will keep kita punya muka lembap sampai whole day. Pakai lepas cuci muka. Malam, korang pakai double amount from siang. Nanti esok pagi rasa fresh sangat. Let say kulit korang jenis berminyak, takde masalah. Pon boleh pakai sebab texture krim ni ialah ‘air’ dan bukan ‘minyak’. So takde masalah. Rasa lekit-lekit macam typical krim lain tu memang takde langsung so rasa lebih selesa. One more I perasan, sejak I pakai krim ni, memang kulit terasa lebih firm. Best sangat sebab niat nak lembapkan kulit lepas tu package dapat kulit yang lebih firm pulak. I pon baca la ingredient apa yang ada dalam krim ni buat muka I lebih firm, rupanya dalam dia ada Niacinamide. Niacinamide ni memang bagus untuk mencerahkan dan firm kan kulit. Baaaagus!
All skin type boleh pakai tau? Oily ke, dry ke, combination skin ke semua boleh pakai. If sesapa yang dalam usaha nak repair skin sebab salah pakai product ke, terbakar kulit etc pon boleh pakai Aqua Whitening Cream from Hansaegee Nature ni.
Texture dia very light. One more, krim ni takkan sumbatkan pori-pori kulit kita. Macam I kan? Kekadang krim yang duluuuu I pernah pakai, walaupon rasa macam kulit bersih tapi bila sesekali buat facial nah kau, memang nampak la pori-pori kulit tersumbat. Tak sihat OK kalau pori-pori tersumbat. Macam mana kulit nak bernapas?
 
Cuaca dekat Malaysia ni panas, memang kena pakai pelembap tau? Walaupon kerja dalam aircond, kita rasa macam tak kena panas, takyah beria pakai pelembap. Salah sangat tu. Aircond pon boleh buat kulit kering tau? Krim ni mengandungi “Camellia Japonica Seed Oil”. Kalau nak tau more, korang boleh Google sendiri tapi I share sikit apa khasiat dan kehebatan Camellia Japonica Seed Oil ni sebab tau bukan semua rajin macam I hahahaha. It contain Vit A, B and E which is melindungi kulit dari pigmentation and kering. Non-comedogenic – so orang kulit sensitive pon boleh pakai serta mengelak jerawat dari tumbuh and most important, bahan paling bagus untuk melembapkan kulit sehingga kelapisan kulit yang paling dalam. Amacam, best kan?
Boleh nampak dekat sini, krim ni memang light. Korang boleh try pakai dengan tangan macam ni. Immediate rasa soothing tau? Sejukkkk je.
Ok close up sikit. One more, I nak share. Krim ni jugak mengandungi Niacinamide. Apa kelebihan Niacinamide ni? Niacinamide ni mengandungi Vitamin B3 yang boleh mengawal kesan penuaan, mengurangkan garis halus serta memperbaiki permukaan kulit yang lemah.
Lepas a few second I massage krim ni dekat kulit, terus nampak butir-butir air dipermukaan kulit. Krim ni melembap kulit secara mendalam tau? Terasa lembap kulit and sejuk je.
Let’s zoom in sikit Aqua Whitening Cream punya texture. As korang boleh tengok, the texture memang langsung tak melekit.
And a few second after kita sentuh this cream, clearly we can see a water drop dekat finger kan? So this cream memang watery and sangat moisture
Thank you for keep my skin moist

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s