Image

Apakah Keistimewaan Hansaegee Nature : Aloe AC Clean Bubble Cleanser

Apakah Keistimewaan Hansaegee Nature : Aloe AC Clean Bubble Cleanser

(By Ana Jingga on 27th Dec 2018)

Khasiat Aloe Vera atau daun lidah buaya dalam remedy kecantikan dan perawatan wajah ni telah berkurun lama kita ketahui. Ada yang menggunakannya terus dari bahan mentah sebagai merawat pelbagai masalah kulit khasnya parut dan kerengsaan pada wajah. Tapi pada ana sendiri belum pernah berani menggunakkannya terus pada wajah kerana kurang yakin dan bimbang alahan pada kulit. Ye lah kan, jenis kulit kita berbeza-beza, boleh jadi serasi dengan orang lain tetapi tidak pada kita untuk menerimanya secara direct.
Untuk itu, ana lebih meyakini produk yang telah siap di proses secara klinikal dan yakin hanya ektraks yang terbaik yang boleh di aplikasikan terus pada wajah. Banyak jenama penjagaan yang berasaskan Aloe Vera di pasaran dan kali ini ana nak memperkenalkan satu brand yang terkenal Hansaegee Nature Products 100% Original made in Korea. Antara rangkaian produk kecantikan Hansaegee Nature yang ana berikan pada Kak Long mencubanya baru-baru ini ialah ALOE AC Clean Bubble Cleanser. Apa yang menarik tentang buih pencuci wajah ALOE AC Clean Bubble Cleanser ni ? Jomm.. ikuti pengalaman Kak Long menggunakannya selama seminggu yang lalu …

Hansaegee Nature – ALOE AC Clean Bubble Cleanser

Gadis remaja khasnya sering berhadapan dengan masalah kulit wajah berminyak dan akibatnya timbul jerawat nakal bermain-main di wajah. Sebagai student, kadang-kadang lewat tidur , faktor pemakanan yang tak terjaga, makan makanan segera yang banyak kandungan MSG, rutin harian yang sibuk , akhirnya jerawat pun datang tanpa di undang. Arghhh!!!  Dah laa stress dengan study, tambah stress bila tengok wajah sendiri. Itulah antara keluhan Kak Long bila balik dari kampus.

Sebagai ibu, ana cuba sebaik mungkin untuk meringankan stress anak-anak ni dan bila ana terlihat beberapa kawan di media sosial yang bercerita tentang buih pencuci wajah berasaskan Aloe Vera dan Minyak Tee Tree ni, macam berminat pula nak beri Kak Long mencubanya. Feedback dari mereka pun semuanya okay.. Ana dapatkannya dan selepas seminggu Kak Long menggunakannya sebagai cleanser, ada kesan positif di mana kulit wajahnya kurang berminyak dan nampak segar dan bermaya. Jerawat nakal nya pun nampak mengecil dan ana yakin dengan penggunaan yang konsisten , In Shaa Allah boleh membuahkan hasil yang positif.

Cara menggunakan Hansaegee Nature – ALOE AC Clean Bubble Cleanser

Hansaegee Nature – ALOE AC Clean Bubble Cleanser di datangkan dalam bentuk buih pembesih yang mewah. Dengan sekali pam sahaja , ia dapat meratakan ke seluruh wajah. Botol dengan pam ini lebih menjimatkan penggunaannya agar tidak membazir dan tahap kebersihannya adalah lebih tinggi dari jenis tiub yang kita picit keluar.
1.Basahkan terlebih dahulu muka dan tapak tangan.
2.Pump kan Hansaegee Nature – ALOE AC Clean Bubble Cleanser ke atas tapak tangan.
3.Ratakan pada seluruh wajah dan urut perlahan-lahan untuk seketika.
4.Bilas wajah dengan air bersih dan keringkan dengan tuala

5. Kulit wajah akan berasa sangat segar dan kekal kelembapannya selepas cucian. Lakukan rutin yang sama sekurang-kurangnya dua kali sehari pagi dan malam.

Apakah kebaikan Hansaegee Nature – ALOE AC Clean Bubble Cleanser

Hansaegee Nature – ALOE AC Clean Bubble Cleanser diformulasikan dari  Aloe Barbadensis Leaf ( daun lidah buaya ) dan Tea Tree Leaf Oil.

Aloe Vera bahan yang baik untuk :
~ Melembabkan kulit wajah
~ Membersihkan kulit
~ Mengatasi masalah sunburn ( kulit terbakar )
~ Merawat masalah jerawat
~ Anti infleksi
~ Mengurangkan bekas parut
Minyak Tee Tree pula baik untuk :
~ Melembutkan wajah
~ Anti fungus
~ Merawat jerawat
~ Membersihkan wajah
~ Mengurangkan infeksi pada wajah

Selain dari dua bahan utama tu, Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni turut mengandungi  Salvia officinalis ( Sage ) Leaf Extract, Lavandula Angustifolia ( Lavender ) Extract, Rosmarinus officinalis ( Rosemary ) Extract dan Jasminum Officinale ( Jasmine ) Extract.

Selain Kak Long, ana sendiri pun tertarik dan serasi menggunakan Buih Pembersih Hansaegee Nature : Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni. Bukan apa memang segar sangat wajah selepas membersihkannya dengan kemewahan buihnya yang sangat melimpah ruah tu.

Secara umumnya dapat lah di simpulkan antara kebaikan Hansaegee Nature : Aloe AC Clean Bubble Cleanser ialah :
1. Membantu mengatasi masalah jerawat
2. Membersihkan liang pori secara mendalam dan menenangkan kulit
3. Formulasi buih pembersihnya dapat mengeluarkan sebum dan minyak berlebihan pada kulit
4. Mengawal minyak pada wajah yang boleh menjadi punca masalah jerawat.
5. Memberi kelembapan dan tidak mengeringkan kulit wajah.
6. Ianya sesuai untuk  jenis kulit, Kulit berminyak / Kulit kering / Kulit gabungan
Jadi usah berlengah lagi, bagi mereka yang mengalami masalah kulit kering dan jerawat ana cadangkan mencuba sendiri Hansaegee Nature : Aloe AC Clean Bubble Cleanser . Didatangkan dalam saiz 150ml berharga cuma RM 65. Mana tahu ianya menjadi satu solusi pagi masalah wajah anda. Tak cuba tak tahu kan.
 🍁Company name: Hansaegee Nature

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s