Image

KENAPA HANSAEGEE NATURE? DAN YES !

KENAPA HANSAEGEE NATURE? DAN YES !

(By Airah Syahirah on 26th Dec 2018)

Ingat tak pencuci muka Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanseryang I pernah buat review dalam entry ini dan ini? Kenapa I suka sangat dengan pencuci muka Aloe AC ni? Pertama, keberkesanan pencuci muka ni membantu menyahkan jerawat yang bermaharajaleladekat kulit I. Dengan buih yang gebu dan lembut, kulit I rasa lebih bersih dan tak kering pun. Minyak pada muka pun semakin hari semakin berkurang menjadikan kulit I lebih sihat. Sebab itu kalau tengok entry I yang lepas, gambar before dengan after berbeza sangat.

Kenapa I percaya dengan jenama Hansaegee Nature?
Bagi yang tak tahu, Hansaegee Nature merupakan jenama produk kecantikan yang dah wujud sejak tahun 2011 lagi. I dari dulu dah tengok positif review orang lain terhadap produk Hansaegee Nature ni tapi baru sekarang berpeluang nak merasai sendiri. Produk yang dihasilkan original Made in Koreadengan bahan yang berkualiti tinggi.

Hansaegee Nature komited untuk menghasilkan produk penjagaan kulit dan kecantikan yang berkualiti untuk wanita di Malaysia yang semestinya senang digunakan dan selamat.
Entry lepas I ada bagitau I akan repurchased pencuci muka ni sebab rasa tak lengkap dah skincare routine I tanpa pencuci muka Aloe AC ni. Semua produk Hansaegee Nature dijual melalui official Online Website jadi memang senang kalau nak shopping skincare. I rasa beli melalui website lebih mudah, jimat masa, tunggu je barang sampai depan rumah.
Cara pembelian di Website Hansaegee nature

2. Tekan Sign Up di tab belah kanan dan isi semua maklumat yang diperlukan. I tick ‘Sign Up for Newsletter’ terus sebab senang la nak tahu kalau Hansaegee Nature ada buat promo ke apa kan.

Tadaaa dah settle. Senang je nak sign up lepas tu dah boleh terus shopping !

3. Tekan bahagian ‘Products’ untuk tengok barang apa korang nak beli. Macam I, I nak beli Aloe AC Cleanser, terus la tekan nama produk tu. Selain terus ke bahagian ‘Products’, korang boleh tengok jugak Best Sellers, Promotions, Reviews, Tutorial dan What’s New di Hansaegee Nature ni.

Tapi disebabkan I ada tengok Instagram Hansaegee Nature ada buat harga promosi combo untuk Aloe AC Clean Bubble, I terus je bahagian Promotions dan cari promosi untuk 2 Aloe AC Clean Bubble Cleanser dengan harga MYR110 sahaja. Harga asal kombo ni MYR130 tau. Jimat ! Selain cleanser ni, ada juga kombo untuk produk yang lain jadi senang la korang nak pilih yang mana jadi idaman hati. I suka beli kombo terus, simpan stok dekat rumah tak ada la dah habis baru tergesa-gesa nak cari.

4. Kalau dah settle pilih boleh tekan cart untuk checkout.

5. Isi semua details untuk penghantaran. Korang boleh pilih cara penghantaran menggunakan courier Pos Laju atau GDex. Bagi I cara ni lagi memudahkan sebab ada sesetengah kawasan service untuk courier tu agak tak okay, jadi kita boleh buat pilihan sendiri. Boleh pilih ikut keselesaan okay.
Free shipping? Penghantaran percuma ni kalau korang order minimum RM70. Macam barang I lebih dari RM70 jadi dapat la penghantaran percuma yeay jimat ! Kalau korang punya order tak sampai RM70 jangan risau caj penghantaran dia biasa je RM8 untuk Pos Laju dan RM9 untuk GDex. Boleh tengok sini(https://hansaegee.com/shop/shipping-ratesuntuk caj ke Sabah & Serawak.

6. Cara pembayaran pula ada dua, melalui Ipay88 dan Bank Tranfer. I lagi suka guna Ipay88 ni sebab mudah. Pilih je nak bayar melalui bank apa akan dia akan directkan ke laman web bank untuk bayar. Tak payah nak masukkan no akaun, korang kena login akaun bank je.
Kalau Bank Tranfer pula korang boleh terus transfer ke akaun Maybank atau CIMB pihak Hansaegee Nature. Nanti bila dah klik jenis pembayaran, mereka akan sertakan number akaun untuk Bank Tranfer.

7. Lepas dah settle pembayaran, korang akan dapat email macam I yang ada semua maklumat seperti number order, billing info, shipping info dan invoice. Tak sabar tunggu barang sampai !

I suka laman web Hansaegee Nature ni. Pertama, details untuk setiap produk lengkap. Contohnya macam gambar di atas. Semua fungsi produk, bahan yang digunakan, cara penggunaan siap gambar dan video sekali lengkap. Gambar yang digunakan pula memang gambar sebenar produk jadi kalau korang pertama kali membeli di Hansaegee Nature, boleh tengok gambar sebenar produk mereka di laman web ni.

Lepas I daftar tadi I ada terima email pihak Hansaegee Nature bagi ganjaran 50 points. Dekat bahagian setiap produk pun ada tulis berapa point kita akan dapat jika beli barang tersebut. Contohnya, I beli 2x Aloe AC Clean Bubble Cleanser, I dapat 110 points. Rupanya point tersebut adalah ganjaran kepada ahli. Ahli boleh menggunakan point tu untuk pembelian barang di website Hansaegee Nature.
Minimum point untuk redeem adalah 100 points dan 100 points mewakili RM1. I dah ada 160 points, 50 masa daftar dan 110 masa checkout pencuci muka tu. Kalau kumpul point banyak-banyak bertambah jimat la setiap kali I checkout.
Paling best siap dapat hadiah dengan pembelian produk Hansaegee Nature. I memang suka bila dapat hadiah percuma ni sebab rasa dihargai hahaha. Disebabkan I order RM110 haritu, I dapat paperbag, cermin dan pen. Setiap range pembelian, korang akan dapat pelbagai hadiah menarik contohnya RM180 hingga RM249 akan dapat pen bersama tuala atau 2 cermin atau 1 cermin dan 1 pouch. Menarik kan? Semakin banyak korang beli semakin best hadiah yang diberi. Siap dapat Aloe Mask dan Yougurt Mask percuma lagi.
 🍁Company name: Hansaegee Nature
Image

SEBULAN BERSAMA HANSAEGEE NATURE GOLD NANO CC CREAM

SEBULAN BERSAMA HANSAEGEE NATURE GOLD NANO CC CREAM

(By Busyra Takiyuddin on 24th Dec 2018)

SEBULAN BERSAMA HANSAEGEE NATURE GOLD NANO CC CREAM | Eh eh tajuk tak boleh blah kan. Dah macam pasangan couple. hehe. Tapi memang ye pun, busyra tak boleh kalau tak ada Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream! Boleh dikatakan selama sebulan ni kalau keluar kemana-mana busyra akan pastikan dia ikut sekali.. haha. Melekat je dekat muka. Apply sikit pun dah cantik.

Korang ingat lagi tak sebelum ni busyra ada buat satu review tentang Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream ni. Kalau dah lupa, boleh baca di SINI. Di entri tu busyra story macam-macam, antaranya mengenai texture, bahan yang digunakan, cara penggunaan dan banyak lagi. Korang kena baca sendiri okay!

One word busyra boleh cakap pasal Gold Nano CC Cream ni, is WOW! Bukan saja-saja tau busyra choose this word. Ada banyak sebab sampaikan rasa macam sayang nak habiskan.. haha. melampau kan! tak tak ini serius. Yang pasti si pemakai saja dapat tau betapa bestnya pakai Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream.. That’s why korang kena cuba..

Tak perlu nak letak banyak, sekali picit saja sudah memadai sebab ia boleh cover keseluruhan muka. Seperti yang busyra ada story di entri lepas tentang texture nya yang putih tapi bila di sapu perlahan-lahan warna tu bertukar menjadi tona kulit kita.. So, bagi korang yang ada problem nak pilih kod warna foundation, memang tak ada masalah dah lepas ni jika cuba Gold Nano CC Cream. Kecil-kecil cili api tau CC Cream ni. hehe.. Boleh transform muka yang kusam jadi lebih fresh dan bersemangat.

Selama sebulan busyra cuba, kulit muka busyra tak kering lagi macam sebelum ni.. Duduk lah lama mana dalam aircond pun muka still rasa lembap dan tak melekit langsung. Dulu busyra memang takut-takut juga kalau terpaksa duduk lama di bilik beraircond. But now lagi lama stay lagi nampak muka glowing.. Busyra cakap ni bukan di tempat sejuk je tau, even duduk tengah panas pun, Gold Nano CC Cream ni tetap wow.. Tak crack sama sekali. Muka still rasa lembap walaupun badan dah berpeluh. hehe.

Betul ke busyra cakap ni? Yes! serius betul, okay eh busyra story sikit. Minggu lepas busyra ke Ipoh untuk kenduri kahwin kawan busyra and korang tau je la kan kalau tempat kenduri panas dia tu macam mana.. but still my face tak bercapuk langsung. Berjemur kejap masa tunggu pengantin pun still okay! Semestinya sebab ada SPF 30, PA++ ..and one more thing yang busyra perasan, Gold Nano CC Cream ni boleh cover muka kita dari sunburn jugak.. Haaa macam mana busyra tak describe Hansaegee Nature ni WOW? Banyak sangat kelebihan dia tau..
Perempuan kan memang takut dengan jerawat, kalau boleh tak nak bagi nampak satu pun dimuka. So far setakat ni busyra apply, jerawat makin berkurangan. yang kecil-kecil tu memang nyah jauh terus. hehe. Dekat fikiran korang sekarang ni mesti nak tanya “dekat mana busyra beli?” busyra beli online je. kejap ye, busyra akan share dengan korang detail dibawah nanti..
Sekarang ni dah sebulan busyra guna tapi masih belum habis. Memang jimat penggunaannya. Calit-calit sikit dah memadai.. Rutin harian busyra kalau keluar, first sekali letak serum, Nano Gold CC Cream, bedak compact, blusher dan lipmatte. dah siapppp! Mudah sangat, muka pun nampak natural je.. tak perlu lagi dah nak pakai foundation tebal-tebal.
Maklumat Produk
Nama:  Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream
(sekarang ni dah ada packaging baru)
Info Lanjut
hansaegee nature gold nano cc cream, waterproof cream, mineral water, nano gold, krim muka, beauty review,
Image

TIPS HILANGKAN SUNBURN DENGAN CEPAT

TIPS HILANGKAN SUNBURN DENGAN CEPAT

(By Shehan on 21st Dec 2018)

Kalau korang baca blog Mommy sebelum ini, Mommy ada cerita yang Mommy travel ke Hatyai selama 3 hari 2 malam. Dan cuaca di sana, harap maklumlah.. memang panas!

Jadi.. tak sah kalau tak kena sunburn kan? Sunburn berlaku jika kita terdedah kepada matahari lebih daripada 30 minit. Bayangkanlah Mommy memang terdedah dengan panas matahari terutamanya di Samila Beach, Songkhla tu berjam lamanya.

Itu Mommy yang memang sah-sah pakai Sunscreen pun, terkena juga sunburn. Yang tak pakai apa-apa? Haaaa..

Kalau dah namanya travel di Thailand ini, memang tak dapat la nak elak cuaca panas kan? Jangan risau, Mommy ada tips mudah untuk hilangkan sunburn ini.

TIPS MUDAH HILANGKAN SUNBURN

Antara tips yang biasa kita dengar antaranya ialah sapu gel daun lidah buaya (aloevera) untuk hilangkan rasa perit pada kulit. Selain itu, timun juga boleh digunakan untuk menyejukkan kulit dan mengurangkan radang kulit kesan terbakar itu.

Untuk sunburn yang masih baru, boleh gunakan juga ais untuk redakan kemerahan dan membantu lembapkan kulit.

Rajin ke? Ok kalau tak nak buat cara-cara tradisional tu, nah Mommy kongsi tips paling mudah..

HILANGKAN SUNBURN DENGAN AQUA WHITENING CREAM BY HANSAEGEE NATURE

Selain penggunaan sunscreen sebagai pelindung segera, Mommy sarankan korang turut guna Aqua Whitening Cream secara konsisten untuk menghilangkan kesan sunburn ini. Kandungan utama produk ini iaitu Camellia Japonica Seed Oil membantu melembapkan kulit, mencerahkan dan merawat kulit kemerahan dan kesan terbakar / sunburn. Malah, ia sangat sesuai untuk semua jenis kulit. Bagus kan?

Mommy pernah reviu pengalaman Mommy menggunakan Aqua Whitening Cream di Jepun baru-baru ini dalam entri ini

Pelembap ini adalah antara pelembap terbaru yang Mommy cuba. Selepas sebulan lebih menggunakannya, Mommy betul-betul jatuh cinta.

Dengan tekstur yang ringan, tidak melekit, Mommy konsisten menggunakannya setiap hari. Yang paling unik, setiap kali Mommy sapu ke wajah, akan terhasil titisan air di wajah. Hasil titisan yang hadir itulah membantu kulit kita sentiasa lembap.

CARA GUNA AQUA WHITENING CREAM

Mommy akan sapukan ke seluruh wajah Mommy sejurus selepas menggunakan Aloe AC Bubble Cleanser. Kombinasi 2 produk ini memang sesuai untuk kulit Mommy.

Untuk produk penjagaan kulit yang berkualiti tinggi, selamat dan berasal dari Korea, Mommy sarankan untuk cuba produk Hansaegee Nature ini.

 

 🍁Company name: Hansaegee Nature
Image

What You Need To Know About Hansaegee Nature | How To Shop at Hansaegee.com

What You Need To Know About Hansaegee Nature | How To Shop at Hansaegee.com

(By Lenne on 20th Dec 2018)

Hello beautiful people! Today I’ll be talking about one of my recent beauty discovery: Hansaegee Nature. Before you hit that ‘X’ button, let me tell you what is Hansaegee Nature and why I’m obsessed with them. As you all know, I’ve been using and loving their bubble cleanser and moisturizer religiously for quite some time now. I love them, they did my skin good, end of story.

So, what is Hansaegee Nature? If you don’t already know, it is a skincare brand based in Malaysia and all of their products are 100% made in the Korea. And to always provide high quality and safe product to the consumer is their goal. This brand has been in the industry and been direct importing high quality and original skincare products from the Korea for 7 years now and I honestly don’t have any idea why is that not many people talking about them? They deserve the spotlight.

Speaking of Korea, you know they do not play around when it comes to skincare. They are one of the best because all ingredients in their products are legally approved and safe to use. No hesitation. You can go to their website and click the ‘About Us‘ menu to know more about them!

Where to get them?

All Hansaegee Nature products are only available at their official website at http://www.hansaegee.com/shop. You only can get it here and I don’t guarantee the genuineness and authenticity if you get it from other sources.

One of their bestseller product of ALL TIME is none other than the Gold Nano CC Cream that I’ve been itching to try. The name itself is intriguing, doesn’t it? Fast forward to 2016, they introduced the Aqua Whitening Cream(that I love so much), followed up by the Aloe AC Clean Bubble Cleanser (that I love so much as well) recently in the year 2018. I’m so excited with the variety of their products, they cater from eye care, facial masks and lots of new skincare products in the future to achieve the complete skincare experience to the users.

I’m so devastated that my most treasured cleanser and moisturizer are almost come to an end. I feel so ‘sayang’ to use the heck out of them now. But fret not! I’m here to show you step by step on how to shop at Hansaegee Nature website and I’m gonna stock up on my favorite bubble cleanser and moisturizer.

How to shop at Hansaegee.com?

Step 1:

*Go to the website – www.hansaegee.com/shop

*Sign up as a member. I really recommend you to sign up as a member as it will give you the privilege to easily track your order status, create wish list etc.

Step 2:

*Register your name, email address and password. All the ush.

*Once you’re registered, 50 points will be credited to your account, just like that! *snaps finger*

Step 3:

*Here comes the fun part! Choose the products that you desire, how many you want and add to your cart!

*It is so easy and the website is pretty much straightforward. Here, I am going to select my favorite combo set that has the Aqua Whitening Cream and Aloe AC Clean Bubble Cleanser and add to my cart.

*One more thing I like about shopping at their website is that they offer free gifts for every purchase depending on how much you spend. The more you spend, the cooler the free gift you’ll be getting!

Step 4:

*You’re almost done. All you have to do now is pay for your order. Click the ‘Go To Checkout’ button and proceed to pay.

*You have the online transferdeposit ATM or credit card as your payment option. I’m gonna go with online transfer because that’s the most convenient for me.

*As for the delivery process, you have 2 courier service options: Poslaju and Gdex. I choose Poslaju because I’m so used to them.

*Not to mention, if you have any issue, you can always count on them. Their customer service is tip top. They will help you, just give them a contact through phone callWhatsAppLive Chat and they will gladly assist you.

Now we can sit back, relax and wait for our parcel to arrive at our doorstep. For your information, for everypurchase that is worth RM 70 and above, you will get free shipping within Malaysia. I know right?! I really adore their effort on making us happy and not making us wait for a long time – your parcel will be processed and shipped out on the same day (if you make a payment before 10 am), some even arrive the next day or 3 to 5 working days, which is so fast!

It does not end there. You will also earn 1 reward point for every RM 1.00 spent on the website. And for every 100 points, you will get to redeem a discount for your next purchase! The best part is the reward points will never get expired. So generous of them, right?

Another thing that I think worth mentioning is that their effort in giving detailed information about each and every products they have on the website. It’s honestly annoying if you’re keen to try a certain product but they don’t provide enough information about it. But I loooove the fact that Hansaegee Nature provided in depth details about their product. I mean, just look.

‘m so happy! This is like my happy month. Everything is working so great! Anyway, back to my parcel, that came in with a bubble wrap but I got excited and tore it right away. But can we just talk about this is what you’ll be getting from your purchase? There’s boatload of free gifts! – a mirror, a pen, a pouch and a lovely paper bag? You best bet I’m going to keep that in my paper bag drawer. Their team is so super generous! I love love love it.

All in all, I think everything is worth it from the first time trying the products out and now repurchasing them. I really had a great experience with Hansaegee Nature. I am not saying this for the sake of views or whatsoever but I genuinely think they deserve the shot. I honestly want you guys to experience it yourself and so that we can share our thoughts together.

 

 🍁Company name: Hansaegee Nature
Image

CC Cream Hansaegee Nature – Kosmetik yang Mempunyai Manfaat Skincare dan UV Protect

CC Cream Hansaegee Nature – Kosmetik yang Mempunyai Manfaat Skincare dan UV Protect

(By Annur Syuhadah on 21st Dec 2018)

CC cream boleh dikatakan generasi baru kepada BB cream lah kan? Ke tak? hahaha suka hati je buat teori sendiri haha. Xu memang noob pun bab-bab make up ni sebenarnya. Dari zaman anak dara, Xu memang seorang yang kurang ciri-ciri ‘ladies’ tu okay. Alat-alat make up tak pandang, handbag pun tak pernah ada, heels? Ergh lagi tak lah! Tiada keinginan pun.
Xu sehingga zaman U pun masih lagi terbawa-bawa personaliti ‘tomboy’ dari zaman kanak-kanak dulu. Till now, Xu dah jadi mak anak tiga pun, jiwa Xu masih lagi tak berapa tuned dengan make up, jewelries, handbags and all those girly thing, Xu memang tak pandai. Untung laa Incik Suami aku. haha selamat poket dia.ahaks
Okey kembali kepada cerita CC Cream. Bulan lepas ada seorang rakan perkenalkan Xu dengan satu skincare dari Korea, brand Hansaegee Nature. Katanya produk Hansaegee Nature memang terbaik.

Well Xu sejenis manusia berotak Unggu/Merah, di mana dari segi personalitinya, orang
spesis otak merah ni susah nak percaya cakap orang selagi tiada bukti. Tidak seperti orang
berotak hijau, yang biasanya setuju sahaja tanpa banyak tanya. Geng MLM suka sangat lah
cari spesies otak hijau ni haha. Senang nak ‘jual’ katanya. ahaks.
Jadi Xu takkan terus percaya selagi Xu tak nampak sendiri hasilnya. And sekarang Xu dah
guna CC Cream Hansaegee ni dalam sebulan gitu dah, dan ada beberapa kesan yang Xu nak
share dengan anda semua.
Jom tengok apa ulasan tentang CC Cream made in Korea ni. Jom!

Value for money

Satu tiub CC Cream ni boleh tahan not less than 3 months I bet. Sebab apa tau? Xu guna
setiap hari lebih kurang tiga kali, lepas cuci mekap untuk berwuduk, Xu akan re-apply krim
ni kat muka dan guess what? Sekarang dah sebulan pakai masih ada banyak lagi isi krim ni.
Jadi Xu congak-congak, nak masuk bulan Februari tahun depan baru Xu perlu shopping
balik kat hansaegee.com

Merawat kulit kering

Percaya atau tak, Hansaegee S+recover Gold Nano CC Cream ni sebenarnya membantu
kurangkan masalah kulit kering dan garis-garis halus. Xu ni memang banyak garis halus
bawah mata. Orang pun selalu kata Xu ni nampak matang dari usia. Eleh padahal nak cakap
aku ni nampak tua kan. Berlapik la konon bila guna perkataan “matang” ahaks.
Dalam sebulan ni xu konsisten pakai CC Cream pergi kerja, dan Xu perasan kulit muka dah
kurang mengelupas dah. Warna kulit pun dah makin cerah sekata. Ohh~ Adakah ini kerana
hormon wanita pada usia 30an sangat optimum menjadikan kulit aku cantik?? hahahha
cantik ke?!

Naik seri wajah

Wahh tak tahan ayat! Naik seri wajah tohh! hikhik. Orang sekarang dah tak sebut seri-seri
ni lagi dah. Diorang semua sebut glowing, translucent, shining..ha apa lagi? Glow in the
dark boleh? haha
Xu tak nafikan ada sesetengah kosmetik yang ada campur-palsu dengan bahan terlarang,
dan dapat menghasilkan kesan dalam tempoh yang singkat dan ketara. Well, kulit aku tidak
lah nampak ketara sangat perubahannya. Kalau snap gambar yang closed up, memang
nampak je parut-parut jerawat I tu.

Cuma ada yang tegur, muka Xu nampak lebih fresh, lebih pink. Nampak macam orang yang
sangat cergas dan sihat gittew. So kau nak kata sebelum ni muka aku nampak macam mayat
lah? hmmm
Ada satu ciri krim ni Xu tak suka!

Dalam banyak-banyak benefit, ada satu ciri ni yang boleh jadi benefit dan satu side lagi ia
boleh jadi kekurangan juga. Ya. Sifat dia yang light dan mudah ditanggalkan tu, bagi aku

memang lahh bagus. Tapi bila tiba masa kita ‘cuti’ solat, rasa macam “I wish CC cream ni
tahan lebih lama pada muka” ahaks.

Malas kot nak re-apply krim kat muka!

Bersiap lebih cepat

Xu bersiap dan bermekap nak pergi kerja pagi-pagi tak memakan masa yang lama pun
menggunakan CC cream ni. Sapu CC cream je dah cukup. Xu yang malas mekap pun
sekarang dah rajin mekap pergi kerja. Sebab senang.
Ajak colleague terjebak sama

Ahaks. Well Xu memang dah di cop “pengaruh rakan sebaya” kat tempat kerja ahaks.
Ramai yang terpengaruh dengan CC cream Korea ni wey. Tak sangka hakak-hakak yang
nak dekat pencen pun berminat dengan K-Beauty! Itu baru Xu “kecek” sikit je tu. Kalau Xu
promote gila kaw-kaw, agaknya boleh buat bisnes sampingan jual krim lah Xu kat ofis
lepas ni jawabnya hikhik.
Diorang suka sebab muka nampak smooth. Hakak-hakak yang jenis liang pori besar pun
boleh nampak licin je muka. Paling diorang suka, jeragat/pigmentasi kulit diorang tertutup
dengan CC Cream ni.

Kesimpulan

Secara keseluruhan Xu boleh rumuskan yang CC Cream dari Hansagee Nature ini tidak lah
mengecewakan. Out of 5 star, Xu bagi 4.5 star.
Ok lah. Sebelum Xu akhiri entri kali ni, apa kata layan jap se round makcik bawah ni duk
membebel pasal CC Cream Hansaegee Nature. Makcikkk..makcikkk hahaha

 

Maklumat Produk
Nama:  Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream
(sekarang ni dah ada packaging baru)
Info Lanjut
hansaegee nature gold nano cc cream, waterproof cream, mineral water, nano gold, krim muka, beauty review,
Image

Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream Pelembab Kaya Air dari Korea

Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream Pelembab Kaya Air dari Korea

(By Julia Johari on 21st Dec 2018)

Julia dengan pelembab memang tak boleh tinggal boleh kata tak boleh berpisah! Lepas cuci wajah atau pakai skrub ke atau masker mesti wajib sapu pelembab. Kali ini julia nak perkenalkan pelembab 2 dalam 1 iaitu Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream yang sedang popular di kalangan rakan-rakan julia sendiri gunakan tau.

 

Percaya tak! 

Hansaegee Nature sudah lama berada di pasaran Malaysia dan hampir semuanya menceritakan kisah mereka tau, ish siapa tak suka, kalau nak tahu ia produk 100% original berasal dari Korea dan terbukti menjadi kegemaran di kalangan wanita mahupun lelaki.

 

Malaysia, sebuah negara yang beriklim lembab dan panas, ada kala hujan tidak menentu turun setiap tahun, ada kala juga kemarau dan panas melampau terutama di waktu kemuncak. Julia sendiri tak tahan dengan perubahan suhu mendadak, nanti mulalah rasa muka gatal, mengelupas halus dan mudah kena sun burn.

 

Kesan terdedah kepada suhu tidak seimbang.

Bekerja dalam aircond lebih 12 jam sehari itulah julia hadapi setiap 5 hari dalam seminggu tau. Masuk pagi dan balik lewat malam, ada kala beri wajah sedikit kusam dan tidak berseri. Mengadap komputer tidak henti menyebabkan sedikit sebanyak kulit wajah mudah kering dan lesu.

Paling ketara dan ditakuti ramai tatkala kesan sun burn, paling susah nak hilangkan kesan bertelau di wajah. Malunya! Ye memang benar kita sudah pakai produk yang ada SPF tinggi tapi itu tidak bermakna kulit masih hidrat dengan air yang mencukupi, lagi-lagi kalau kita sendiri tak rajin nak amal minum air setiap jam. Susahkan tapi jangan risau…

Dengan ‘Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream’ teknik water drop moisturizer  yang bukan sahaja menyegarkan kulit

Bagaimana cara nak dapatkannya dan langkah-langkah menggunakannya?

Teruskan membaca

Kebaikan Kandungan Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream

Sebelum nak buat keputusan untuk membeli sesuatu produk, julia selalu menasihati pembaca untuk mengkaji terlebih dahulu kandungan yang terdapat dalam produk, tak kisah ia dari negara mana sekali pun dan senatural mana padu baik sekalipun, paling penting kita kena buat kajian dan sedikit bacaan review dari orang lain yang pernah menggunakan terlebih dahulu.

Mengikut pembacaan julia sendiri, terdapat dua kandungan utama bahan organik yang paling disukai oleh kulit wajah dalam produk Hansaegee iaitu antaranya:-

 Camellia Japonica 

Manafaat utama yang julia fahami dan sudah sedia diketahui umum ialah penggunaan secara meluas minyak bunga Camelia Japonica dalam sudut kecantikan. Minyak dari pati bunga Camelia ini sudah terbukti telah lama didedahkan dan digunakan berabad lamanya sejak dahulu lagi. Ia berasal dari negara Jepun. Cantik kan bunga tu. Julia kaji dalam internet nak tahu sejarah di sebalik kehebatan Camellia Japonica, seindah rupanya!

Selain tumbuh secara meluas di negara Jepun, ia terus diperluaskan benihnya sehingga ke bumi Korea, Indonesia, Vietnam dan di Himalaya. Ia di kaji oleh Ahli Botani bernama Georg Joseph Kamel yang berasal dari negara German dan mengembangkannya secara serius sehingga ke Asia Timur.

Menarik bukan? Okey ini dia fungsi utama kandungan Camelia Japonica.

*Mengandungi Vitamin A, B dan E melindungi kulit dari pigmentasi dan kekeringan berlebihan

*Non-comedogenic (sesuai untuk kulit sensitif) melindungi faktor penyebab jerawat.

*Membaiki tisu kulit dari dalam yang rosak akibat kesan sun burn, kemerahan dan kulit rosak.

*Meningkatkan kelembapan jauh ke dalam lapisan kulit yang lebih rendah.

Niacinamide

Niacin dalam kajian sains bermaksud ‘Water Soluble Vitamin’ bermaksud vitamin larut dalam air. Ia merupakan agen rawatan anti jerawat. Antara kebaikan dan fungsi yang lain ialah…

*Diperkaya dengan Vitamin B3 yang sangat bermanfaat untuk mengawal penuaan kulit.

*Mengecilkan liang roma diwajah yang selalu menjadi kerisauan wanita bila mana sewaktu makeup dilaksanakan ia bercapuk, fungsi Niacinamide boleh melindungi kulit tidak sekata

*Mengurangkan garis halus dan kedutan serta memperbaiki permukaan kulit yang lemah.

Berat: 50ml

Harga: RM148.30

Pengalaman sendiri menggunakan Hansaegee Nature

Pertama kali melihat dan membuat kajian diatas permukaan tapak tangan terlebih dahulu sebab nak tengok kesan jika ada iritasi dalam jangka masa sehari sehingga hari kedua.

 

Jangkaan pertama teksturnya:

1. Tidak berminyak

2. Mudah menyerap

3. Lembut dan bau tidak menyengat

4. Cepat kering

5. Bila di urut akan muncul air

Kandungan :

Niacinamide, Angelica Acutiloba Root Extract, Camellia Japonica Seed Oil, Cnidium Officinale Root Extract, Gardenia Florida Fruit Extract, Paeonia Albiflora Root Extract, Pinus Densiflora Leaf Extract, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Rehmannia Chinensis Root Extract.

Cara menggunakannya:

1. Pertama sekali, cuci wajah dengan pencuci muka.

2. Lap muka sehingga kering.

3. Ambil sedikit pelembab Hansaegee Nature Aqua Whitening dan letak di wajah.

4. Lakukan urutan sehingga terasa munculnya air dari pelembab

5. Teruskan urutan lembut dan gunakan teknik dab-dab sehingga ia meresap.

6. Siap! Contoh julia guna seperti di bawah.

 

Siapa kata untuk wanita sahaja…

Sungguh mudah! Bukan setakat wanita, kaum lelaki juga sangat sesuai guna sekali tau. Tiada istilah hanya sesuai untuk kaum wanita sahaja, kaum lelaki juga perlu menjaga kesihatan kulit wajah agar tampil selesa sepanjang hari.

 

Ia dalam masa yang sama memberi efek wajah menjadi cerah, putih dan gebu. Ini kerana ia dirumus dengan ekstrak kandungan herba semulajadi yang dapat menembusi jauh di dalam kulit terutama membaiki kesan kulit kemerahan dan kulit rosak akibat sun burn.

Ini sekaligus memberi kesan ketenangan kepada wajah kerana mendapat vitamin dan makan secukupnya agar kulit tampil sihat setiap hari tanpa rasa kerisauan kesan faktor cuaca dan hormon tidak menentu.

Julia sangat berpuas hati dengan hasil seminggu selepas menggunakan produk ini, bila julia kongsikan di media sosial, rupanya ramai dikalangan rakan julia sendiri pun pernah guna produk ini tau dan semua memberi respon yang sangat positif.

Ada yang menceritakan detik dia melancong ke luar negara dan bagaimana dia guna dan memberi efek baik sepanjang menghadapi cuaca yang eksterim di luar sana. Wah tak lama nak holiday, pasti julia akan bawa bersama Hansaegee Nature dalam bagasi dan melangkah dengan ceria sekali.

 

Terima kasih Hansaegee Nature!

 

  🍁Company name: Hansaegee Nature
Image

Hansaegee.com : Online Store Skin Care Formulasi Korea Berkualiti Tinggi

Hansaegee.com : Online Store Skin Care Formulasi Korea Berkualiti Tinggi

(By Farah Dafri on 20th Dec 2018)

Korang macam ni tak?
Tengok barang harga RM129 rasa mahal bila pergi dekat kedai
Tapi bila tengok online, rasa macam “weh bapak murahh”
Hahaha apasal eh? Psychology dalam membeli belah ke atau wanita ni cara berfikirnya aneh? Ahak ahak.
Okay la tu saja je mukaddimah sikit . Objektif utama entry ni nak cerita cerita pasal Hansaegee Nature sebenarnya.
Kalau perasan lah, ada dua entry aku buat pasal Hansaegee Nature ni.
So far, aku suka product product dari Hansaegee Nature ni. Orang kata, bila guna tu nampak perubahan. Sebab tulah kena sentiasa restock lagi lagi yang cleanser tu.
Selain daripada Aloe AC Clean Bubble Cleanser dengan Aqua Whitening cream, another best selling product dekat www.hansaegee.com ni, dia punya S+ Recover Gold Nano CC Cream.
Yang aku perasan, CC cream Hansaegee Nature ni agak femes jugak. Nampak ramai juga orang guna & review dekat ig . Tapi taktahu la macam mana. Okay la nanti nak try yang tu pulak.

Pembelian secara online boleh dibuat terus dekat website diorang. Macam biasalah, nak order online kena dimulai dengan (Bismillah) create account dulu .

Kenapa kena create account?
Sebab mudah nak keep track order korang nanti. Lepastu boleh check order history. Dan boleh tahu status parcel dah di pos ke belum. And kalau ada masalah dengan order pun senang nak contact customer service diorang .
So meh nak buat tutorial cara order sikit :
1. Pilih la barang apa korang nak. Macam aku, nak restock cleanser aku dah habis, so kita pilih Aloe Cleanser ni masuk dalam cart

2. Rasa rasa dah puas hati, boleh terus ke proses checkout . Macam dekat bawah ni

3. Lepastu terus ke bahagian pembayaran, nak bayar boleh pilih nak guna bank transfer atau online banking / credit card (ipay88)

Bila payment dah selesai, setel! Tunggu je status order korang dihantar melalui email. Senang gilo weh.
============================
Dekat Hansaegee Nature ni banyak juga diorang jual in combo. So macam jimat juga la beli sekali banyak dalam set combo.

Combo yang paling femes, set Aloe AC Clean Bubble Cleanser + Aqua Whitening Cream. Set ni datang sekali dengan FREE PAPER BAG, FACE TOWEL, PEN & FREE POSTAGE! Yang pastinya barang korang insyaAllah selamat dan secure bila dalam proses pengeposan tu sebab pihak Hansaegee Nature akan pastikan semuanya di ‘bubble wrap’ kan dengan kemas supaya takde la barang tu rosak ke apa kan?
Dan delivery biasanya PANTASSS! Bila korang order je, order akan diproses untuk dipos pada keesokan hari nya (hari bekerja) , dan kalau pembayaran dibuat sebelum pukul 10 pagi, order korang akan dipos pada hari yang sama juga. Dan biasanya ambil masa 3-5 hari bekerja untuk sampai kepada korang. Begitulah ceritanyaa .
Dekat website diorang ni , ada blog juga tau. Menghimpunkan semua review yang pernah ditulis para blogger & Instagram influencers. So boleh la baca honest review diorang dekat situ untuk korang lagi faham pasal produk produk Hansaegee Nature ni.

Beberapa info tentang Hansaegee Nature

*All products made in Korea, established from 2011.

*Mengetengahkan produk skin care formulasi Korea yang tinggi kualiti dan original.

*Setiap bahan di gunakan ada selamat dan sah disisi undang undang penghasilan kosmetik dan produk penjagaan diri

*Semua produk Hansaegee Nature hanya boleh didapati di website rasmi http://www.hansaegee.com/shop

Kelebihan berbelanja di Hansaegee Nature

*FREE DELIVERY untuk setiap pembelian RM70 keatas

*Dapat kumpul point yang boleh ditebus sebagai diskaun pembelian. Setiap perbelanjaan RM1.00 , dapat 1 point. Setiap 100 point terkumpul, boleh tebus untuk nilai RM1 diskaun .

*Pengeposan pada esok hari setelah order diterima. Pos hari yang sama kalau bayaran dibuat sebelum 10.00 pagi

*2 pilihan servis penghantaran boleh dipilih : GDEX & POSLAJU

*Ada menawarkan sesi Live Chat di website, mudah untuk berhubungan dengan customer service agent sekiranya ada sebarang pertanyaan. Nak contact melalui whatsapp dan email juga boleh .

Bagi aku, apa yang penting bila nak shopping online ni ialah service. Mesti nak pastikan seller boleh bungkus barang tu elok elok, supaya takde kerosakan. Dan juga nakkan barang kita order tu cepat sampai. Bila dah bayar, kalau boleh nak di pos pada hari yang sama tak pun esoknya. Yela sebab dah bayar kan, risau la kalau lambat lambat.

So aku puji la Hansaegee Nature punya inisiatif untuk bagi yang terbaik buat customer dia. service pantas, support line untuk chat tanya tanya soalan pun ada. Bagus bagus . Good job, Hansaegee Nature team 🙂

Image

WORTH REPURCHASE: AQUA WHITENING CREAM

WORTH REPURCHASE: AQUA WHITENING CREAM

(By Shad on 19th Dec 2018)

Hi, good day everyone. Remember my last post about my favorite water drop texture cream? It is Aqua Whitening Cream from Hansaegee Nature. Yayyy, I have been using this unique cream for about a month now. If you read my previous post about this cream, you will notice that, I repeatedly talk about how I love the texture from this cream. Link HERE if you haven’t read the post yet.

In nice short talk, Aqua Whitening Cream is a 2 in 1 moisturizer that rich in whitening and moisturizing ingredients that help boost moisture into the skin, heal sunburn, repair skin and more. Other than the positive result which I experienced from continuous used, I am so in love with the water drop texture from this Aqua Whitening Cream. It is a nice cream to give it a try and worth repurchase. It is simple, easy to use, safe ingredients and most importantly it works!
This cream did pretty awesome in giving moisture to my skin and I manage to calm redness and heal sunburn with this cream. Because I love this cream so much, I am now ready to purchase another one. All the Hansaegee Nature skin care products are ONLY available at official Website shop www.hansaegee.com/shop.
Before we go further, if this is your first time hearing about it, Hansaegee Nature is a skin care brand based in Malaysia and all products are 100% Original made in Korea. Established since 2011, they start up with direct importing high quality and original skin care product from Korea. Aiming to provide quality and safe Korean product to customer, Hansaegee Nature assures you with all ingredients of products legally approved and safe to use.

Their best seller product for many years is Gold Nano CC Cream. Then in 2016, the in house brand Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream was launch in order to provide more complete skin care experience to customer. Followed by Hansaegee Nature Aloe AC Bubble Cleanser in year 2018 and now venture into Eye Care productFacial Mask and lots of new skin care product.
All products are direct import legally from Korea to Malaysia and will be delivery from warehouse in Malaysia. Rest assured, we will get the product within faster period of time, legally approved by local authority, safe and product maintained at the good quality. All products only can be purchase on Hansaegee Nature website.
So, I am ready to purchase my new Aqua Whitening Cream. I like their website, clean, easy to use/make order and very customer friendly. First, like usual sign up new member. Fill in the detail required like name, email address and password then create an account. Upon signing up, we will receive 50 points.

After completing sign up an account step, I am ready to shopping. The website is clear, and I can easily found the link button to go to all products link. At the upper website, they have clickable link BEST SELLER, PRODUCTS, PROMOTION, REVIEWS, TUTORIALS and WHAT’S NEW. Drop down menu shown under PRODUCTS are Skin Care, Facial Mask and Eye Care. Under Skin Care, there’s Aqua Whitening Cream that I want to buy

As you can see above, the product and price also clearly stated. Great news was, it is free delivery within whole Malaysia for purchase more that RM70 and above. And customer will earn 1 reward points for every RM1.00 spent. For example, I buy Aqua Whitening Cream, so I got free delivery because the price is more than RM70 and I will get 148 points. And every 100 point can redeem for RM1 discount next purchase. And the reward points will never expired. Lovely.

I also like Hansaegee Nature Website for their product description. All products have detail description, and information that are able to search in the Website. This make thing easier for me, like everyone else, I am absolutely an ingredients go-thru person. Luckily on Hansaegee Nature website, they provide all the detail for each product. From the ingredients list, benefits, image explanation for better understanding and more. Almost perfect! I like it!
Finish reading the information proceed to next step, add the product to cart click ADD TO CART. Proceed to next step, after conforming, click GO TO CHECKOUT and earn 148 points. Easy right?

After checkout, fill in delivery address and choose shipping method. Hansaegee Nature provides 2 option of delivery,  via Gdex or Pos Laju. I choose Pos Laju. The delivery is fast. All the order and payment done before 10 am will be shipped out at the same day, if after 10 am will ship out at the next working day.

Next step after fill up shipping information, proceed with Review and Payment. For order option, they also provide many options. Product can order directly at website and payment by using Online Bank Transfer, ATM Deposit, or Credit Card (via ipay88) as shown in picture above. Or can place order by contacting Hansaegee Nature (via what’s app Or Live Chat) and the customer service team will assist immediately. If you have any question or need consult by Hansaegee team, can contact them by Live Chat, WhatsApp, or Email.

We love Free Gift right? Here’s what I got in the package for placing order Aqua Whitening Cream. Comes with the cream, there are 3 gifts included; FREE Gift Pen, Paper Bag and Mirror. Awesome part, there are free gift for every order (different gift depending on the amount of order). So lovely, I’ve got my second pack of Aqua Whitening Cream. Delivery only takes 2-3 working days, and the parcel was nicely packed and wrap with bubble.
While exploring the website, I was fascinating with the REVIEW and TUTORIAL part on the web. It was pretty awesome to put a great feedback there. You know, the more I read the feedback, the more I want to try all the products. Do you? So without waiting, I place my next order for Gold Nano CC Cream, Hansaegee Nature Aloe AC Bubble and Yogurt Facial Mask. It was on sale! So, YES!

Above are screenshot of the Review and Tutorial. The Review is basically an experience from happy customer that share some skin care tips using the product and the Tutorial part consist of tutorial ‘how to use the product’ and there are video too for better view. There are very convincing! I personally love to read people opinion before buying the product, and Hansaegee Website did a great job to provide all of the review and tutorial. They also have product on sale too. Nice.

Don’t forget to sign up as member. There are so many benefits, https://hansaegee.com/shop/memeber-benefits. If you need to reach Hansaegee Nature for daily update, they also have Instagram page, Facebook page, Youtube page and Blog page

 

 🍁Company name: Hansaegee Nature
Image

[REVIEW] HANSAEGEE NATURE GOLD NANO CC CREAM

[REVIEW] HANSAEGEE NATURE GOLD NANO CC CREAM

(By Hanah on 14th Dec 2018)

assalamualaikum, hey guys!

lama betul hanah tak buat review post kan? hari ini hanah nak share review tentang HANSAEGEE NATURE NANO GOLD CC CREAM.
bagi yang tak familiar dengan brand HANSAEGEE NATURE (HN), brand ini adalah brand yang mengeluarkan produk penjagaan kulit based from Malaysia. Even dari Malaysia, kesemua produk HN made from Korea.
antara produk paling popular dari HN ialah Gold Nano CC Cream yang hanah nak share dalam post kali ini.
Gold Nano CC Cream merupakan krim siang all in one. kenapa dia all in one? ia mengandungi SPF30++ yang boleh melindungi dari sinar UV berbahaya. ia juga menyeimbangkan tona kulit semulajadi, minimise your pore appearance, mencerahkan kulit, membantu menganjalkan kulit so boleh hilangkan kedutan wajah, ia boleh juga digunakan sebagai primer atau asas makeup, melembabkan kulit dan paling best boleh bantu mengurangkan masalah kulit!  Cream ini juga bebas paraben, sulfate dan alkohol tau!
BAHAN UTAMA
terdapat 3 bahan utama yang terkandung dalam HN GOLD NANO CC CREAM ini iaitu :

mineral water : mengimbangkan pH kulit, menganjalkan kulit

ipomoea hederacea callus culture extract : mengurangkan iritasi kulit, anti bakteria, melegakan masalah kulit

colloidal gold : menghalang penuaan kulit, menghalang radiasi berbahaya masuk kedalam kulit, tinggi aktiviti antimicrobial dan antioxidative.

PACKAGING
cc cream ini dalam tiub yang muncungnya ada pam. so senang plus hygienic bila nak guna. serious hanah suka jenis krim yang ada pam. sebab hanah ni jenis kalut sikit so selalu terambil lebih la, tertumpah la so this feature memang sangat sangat berguna untuk hanah.

Krim NANO GOLD CC CREAM HN ni warna putih pekat dan dalamnya ada particle warna coklat kecil tapi okay je bila dah blend dekat kulit, ia ikut tona semulajadi kulit wajah kita so don’t worry muka takkan over putih ke apa ya.
ini keadaan kulit hanah sebelum apply. of course tangan lah ni ya. bukan kulit muka. lol
sewaktu blend
kalau diamati betul betul memang nampak perbezaan pada gambar sebelum dan selepas kan? sebelum guna, kulit nampak kasar, kering dan macam ada rashes pada kulit tangan hanah disebabkan selalu menggaru.
tapi selepas apply cc cream, warna kulit nampak lebih cerah, tekstur kulit lebih lembut, warna lebih sekata plus berseri je nampaknya tangan tu kan? hiks.
dengan sifatnya yang ringan, kebiasaannya cc cream ini sesuai untuk wanita yang tak suka makeup atau heavy makeup. macam hanah sendiri, kalau nak cepat atau datang mood malas nak apply makeup, memang cc cream lah yang hanah guna sebelum keluar rumah.
tapi bila nak lebih coverage, hanah gunakan foundation selepas apply cc cream ni. macam yang dinyatakan diatas, this cream also can acts as primer and base makeup!
hanah dah gunakan NANO GOLD CC CREAM by Hansaegee Nature lebih kurang dua minggu dan serius hanah memang suka dengannya. apa yang hanah perasan makeup lebih tahan lama plus muka tu kurang berminyak.
krim ni juga senang sangat nak blend dekat muka dan tak tinggalkan white cast. dan rasa macam tak pakai apa apa kalau gunakan cc cream ini sahaja tanpa foundation sebab tekstur dia ringan sangat. rasa macam kulit muka ni boleh bernafas! hihi.
although this cream were given to me by HANSAEGEE NATURE, kesemua review yang hanah share ni adalah review yang jujur ikhlas dari hati.  serious lepas habis tiub ni, hanah akan grab lagi and hanah highly recommend this cream pada awak semua. tak kiralah awak yang jenis suka makeup atau tidak, this cream really suits every single  women in Malaysia.
Maklumat Produk
Nama:  Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream
(sekarang ni dah ada packaging baru)
Info Lanjut
hansaegee nature gold nano cc cream, waterproof cream, mineral water, nano gold, krim muka, beauty review,
Image

GOLD NANO CC CREAM SIMPLE DAILY MAKEUP BY HANSAEGEE NATURE

GOLD NANO CC CREAM SIMPLE DAILY MAKEUP BY HANSAEGEE NATURE

(By Mimin Adam on 12th Dec 2018)

Sesiapa yang rapat dengan aku, mesti dia tahu aku bukanlah tegar dengan makeup. Tak reti nak buat kening tak reti nak apply blusher kasi pipi merah-merah memang tak mungkin terjadi melainkan ada orang seronok nak menconteng ke muka aku ni. hahahhaa.. Kalau cerita bab pergi ke office jangan ditanya. Agaknya Foreign worker tengok aku lalu pun pelik ingatkan hantu kak limah mana tadi. Yaa! aku bukan jenis melawa pergi kerja dan bukan laa jenis yang hari-hari ber OOTD. Hanya akan melawa untuk event tertentu je. Supaya aku akan over shadow dari empunya majlis. kohkohkoh !

Tak reti makeup bukan bermaksud aku akan skip basic skincare routine yaaa. Pagi-pagi aku mesti apply cleanser. lepastu toner, serum, moisturizing (wajib! sebab kulit aku jenis kering) dan cream/foundation bagi tak nampak sangat muka bogel. heepp ! Carut.. Bak kata orang “naked faced”.

Hansaegee Nature adalah produk penjagaan kulit berasaskan kulit wanita di Malaysia yang diperbuat dari Korea Selatan. Ditubuhkan sejak tahun 2011, mereka memulakan dengan mengimport produk penjagaan kulit yang berkualiti tinggi dan berasal dari Korea. Semua bahan produk ini diluluskan secara sah dan selamat digunakan. Matlamat mereka adalah untuk berkongsi produk penjagaan kulit yang berkualiti tinggi dengan wanita Malaysia dengan cara mudah dan kaedah yang selamat.

Antara produk yang terbaik mereka ialah GOLD NANO CC CREAM  yang telah aku cuba ini telah mendapat tempat di hati pengguna selama tahun demi tahun.

S+ Recover Nano CC Cream

Baru-baru ini aku baru tahu kehadiran Hansaegee Nature ni sebenarnya. Seriouslahh Mimin kau baru jumpaa. Ya ya ya ! baru jumpa. Rasa nak nangis tepi bucu meja sekarang sebab produk yang mereka keluarkan ni sangat mesra pengguna.

Fungsi S+ Recover Gold CC Cream

“Gold Nano CC Cream’ merupakan krim muka yang mengawal dan meratakan warna pada tona kulit muka kita. Ia bermakna warna fizikal krim ini adalah putih, apabila kita apply pada wajah kita, ia akan mengubahkan warna senada dengan warna kulit sehingga kelihatan lebih flawless sambil mengekalkan kelembapan sepanjang hari. Antara fungsi Gold Nano CC Cream

*Meratakan dan mengawal tona warna kulit wajah

*Wajah akan kelihatan semulajadi

*Mencerahkan

*Perlindungan Matahari SPF 30, PA++

*Mencegah kulit penuaan

*Meningkatkan keanjalan kulit

*Glowing Skin/Smooth Skin

*Mengekalkan Kelembapan

*Menyelesaikan masalah kulit muka

Kandungan S+ Recover Gold CC Cream

“Gold Nano CC Cream” mengekalkan kelembapan sepanjang hari  secara semulajadi. Ia juga anti-penuaan. Bila korang pakai CC Cream ini rasa ringan je macam tak pakai apa-apa bahkan rasa melekit ataupun berminyak pun tak ada tau! Kandungan utama:

*Mineral Water – Mengekalkan keseimbangan PH pada kulit dan meningkatkan keanjalan kulit

*Ipomoea Hederacea Callus Culture Extract – Melegakan maslah kulit wajah dan anti bakteria

*Colloidal Gold – Mengandungi antioksida yang tinggi dan mencegah penuaan kulit. dan korang boleh klik S+ Recover Gold Nano CC Cream untuk lihat lebih terperinci berkaitan produk ini.

Tekstur S+ Recover Gold Nano CC Cream

Kulit aku nak bezakan dengan orang lain memang tak cerah. Kalau kau pun sama macam aku tak yakin dengan tona warna kulit yang tak cerah tuu bila tengok krim putih melepak macam aku rasa pada awalnya… Jangan risau okay! CC Cream ini sesuai untuk semua jenis dan warna kulit dan memberi kesan cerah dan glowing pada kulit. Walaupun fizikalnya putih tapi bila diratakan di kulit wajah ia akan mengikut tona warna kulit kita.Terdapat coklat kecil dalam krim yang putih tu, kemudian bila korang blend pada kulit ia akan mengubah warna mengikut nada kuli secara semulajadi.

Boleh rujuk gambar kat atas yang sebelah atas, bila tengok tekstur dan warna CC Cream ni memang putih betul.. Agak agak kalau apply jadi apalah dengan warna muka aku. Itu perkara pertama aku fikirkan. Tapi, bila aku rata kan seperti gambar atas ni di bahagian bawah tuu, warna akan berubah mengikut tona warna kulit kita.

Dekat CC Cream ini ada molekul-molekul kecil berwarna coklat yang menjadi punca cream ini akan jadi natural apabila kita blend betul-betul. Haa sebabtu lah, muka kita takkan jadi tepung bila kita apply ke muka kita.

Korang boleh jadikan CC Cream ini sebagai makeup primer / makeup base. Hasilnya makeup akan lebih pigmented dan cantik bila menggunakan S+ Recover Gold Nano CC Cream sebelum bersolek. Kalau sapu eye shadow atas permukaan yang ada cc cream, korang akan perasan warna dia lebih pigmented. Boleh rujuk gambar kat atas ni.

Cara Penggunaan CC Cream

Cara untuk memakai cream ini pun mudah je. Selepas kita apply skincare routine, hanya sapukan S+ Recover Gold Nano CC Cream ini ke seluruh permukaan wajah hanya menggunakan jari jemari je untuk mendapatkan hasil yang sempurna. Lepas tu, kalau nak pakai makeup terpulanglah. Kalau aku tak perlu dah, hanya perlu lipstik jee (tak reti makeup T.T)

S+ Recover Gold Nano CC Cream Review by Mimin Adam

Jujur cakap, mimin puas hati dan dah jatuh cinta dengan produk dari Hansaegee Nature ni. CC Cream yang tidak berminyak tak melekit dan tak berbau busuk itu paling penting sekali. CC Cream ini memang sangat simple sebab senang diratakan dengan jari je dan memberi kemasan yang cantik dengan kesan brightening dan glowing dengan cepat. Paling best, kalau dah kelam kabut nak pergi kerja hanya perlu sapu rata je cream ni ke muka lepastu apply lipstik jee dah cun . hikss ! angkat bakul naik lif kan. hahaha. Aku dah pakai S+ Recover Gold Nano CC Cream ini sendiri dan kompom korang akan jatuh cinta jugak dengan CC Cream ini. Recommend untuk korang dapatkan produk ini.

Maklumat Produk
Nama:  Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream
(sekarang ni dah ada packaging baru)
Info Lanjut
hansaegee nature gold nano cc cream, waterproof cream, mineral water, nano gold, krim muka, beauty review,