Basic skincare favorite Yaya | Hansaegee Nature

Basic skincare favorite Yaya | Hansaegee Nature

(By Yaya Natsumi on 24th Nov 2018)

Muka kering dan Yaya berpisah tiada. Lagi-lagi bila setengah hari duduk dalam air cond kat ofis. Yaya memang jarang bermake-up bila pergi kerja tapi Yaya takkan skip basic skincare routine Yaya macam cleanser, toner, serum, sunscreen, moisturizer (paling penting) dan juga krim muka bagi naik seri sikit hihi. And finally Yaya dah jumpa pelembab muka yang paling terbest di abad ini! Kenapalah baru jumpa sekarang?!! Serius best gila wakk! Rupanya banyak produk Hansaegee Nature tau tapi Yaya tertarik nak cuba Aqua Whitening Cream dan juga S+Recover Gold Nano Cc Cream mereka dahulu.
Untuk pengetahuan korang, produk Hansaegee Nature yang berasal dari Korea ini telah lama berada di Malaysia tau. Sekarang je mereka makin dikenali sebab kebanyakan produk mereka banyak mendapat feedback positif. Yaya pula memang excited nak try lepas baca banyak review tentang produk mereka. So sekarang Yaya pula nak share pengalaman Yaya menggunakan dua produk dari Hansaegee Nature 😉

Haa inilah yang Yaya cakap Yaya favorite sangat tadi tu! ^_^

Aqua Whitening Cream
Produk ini memang best seller! Nak tahu sebab apa? Sebab ianya mempunyai fungsi 2 dalam 1 yang mana melembapkan kulit muka dan mencerah dan menyerikan wajah dalam masa yang sama! Sangat sesuai untuk mereka yang mempunyai masalah kulit kering seperti Yaya. Haritu pergi Jepun Yaya memang bawa Aqua Whitening Cream ni kemana-mana sebab muka Yaya kering teruk kerana cuaca yang berubah-ubah. Tapi syukur kulit muka Yaya terhidrat kembali sebab Yaya rajin sapu Aqua Whitening Cream ini yang juga berfungsi sebagai moisturizer dan of course penyelamat kulit mukaku hihihi
Selain daripada mengatasi kulit muka yang kering, ianya yang mempunyai khasiat herba ini juga berfungsi merawat wajah sunburn dan kemerahan akibat selaran matahari apabila melakukan aktiviti luar pada siang hari. Haritu Yaya join treasure hunt yang ofis buat memang teruk la kita sunburn. Balik tu lepas cuci muka terus sapu Aqua Whitening Cream ni terus muka rasa lega gilaa!~

Yaya suka sangat dengan teksturnya yang sangat soft dan mudah meresap ke dalam kulit. Ianya berbau natural sahaja dan yang paling penting, langsung tak melekit. Rasa ringan sangat bila sapu dimuka 🙂
Serius best kan? ^_^ By the way nak pesan, produk yang bagus ni result dia bukan 2-3 hari tau dan Yaya bukan nak over-claimed tapi memang Aqua Whitening Cream ni memang serasi dengan Yaya. Nak pakai pun jimat-jimat sebab sayang kalau habis cepat kikiki :p

Nak tengok magic? Haa lepas korang sapu Aqua Whitening Cream ni di kulit, water drop seperti diatas akan mula muncul dan korang boleh dap dap kan water drop ini supaya ianya terus meresap ke dalam permukaan kulit. Sebab tu muka memang rasa lembap dan lembut lepas apply Aqua Whitening Cream ni 🙂


 Fungsi dan Kebaikan Aqua Whitening Cream:

*Membaikpulih masalah kekeringan kulit dan juga sunburn

*Memastikan lembapan terserap jauh ke dalam lapisan kulit yang paling dalam

*Mempunyai kandungan “Camellia Japonica Seed Oil” yang memastikan kelembapan kulit di tahap maksimun

*Tidak menyekat liang pori pada wajah, tidak menyumbang kepada jerawat. Membaiki kulit yang rosak dengan baik pada waktu malam, dan memulihkan dari kemerahan kulit .

*Kandungan “Niacinamide” – memperbaiki tona kulit yang tidak rata sekaligus mencerahkan.

*Boleh digunakan pada waktu pagi sebelum memakai make up dan juga pada waktu malam sebelum tidur.

Rahsia Yaya untuk pastikan kulit wajah sentiasa lembap bila seharian dalam air cond di ofis. Shhh~

Cara guna :
1. Urut perlahan Aqua Whitening Cream dengan jumlah yang mencukupi ke muka dan juga leher(pada waktu malam), dan korang boleh lihat ada bentuk titisan air akan muncul pada kulit dalam beberapa saat.

2. Dap dap water drop yang muncul itu sehingga pelembap diserap sepenuhnya ke dalam kulit muka. Auww lembutnya!~

Much much loveeeeeee this Aqua Whitening Cream !~

S+Recover Gold Nano Cc Cream
Ini pula ialah S+Recover Gold Nano Cc Cream yang Yaya cuba dari Hansaegee Nature. Cc Cream ini berfungsi sebagai color control cream dan sesuai untuk mereka yang suka light make up dan juga untuk aktiviti ringan. Cc Cream ni kira paling asas sebelum kita mulakan solekan di wajah.
Macam Yaya cakap tadi, ianya untuk “Correct & Balance skin tone color” untuk kelihatan lebih natural macam gadis korea gitu. So bagi Yaya yang masih belum flawless, Yaya suka jadikan Cc cream ini sebagai krim asas selepas memakai Aqua Whitening Cream kat atas tadi. Lepas tu kena buat tambahan solekan yang lain supaya dapat menutup cela wajahku hihi. S+Recover Gold Nano Cc Cream ni juga wajib bagi Yaya sekarang sebab kandungannya yang sangat menarik hati untuk dijadikan sebagai All in One Day Cream terutama jika hanya duduk di ofis seharian 😉
S+Recover Gold Nano Cc Cream ini juga mengandungi perlindungan matahari tau!
S+Recover Gold Nano Cc Cream ini berfungsi sebagai :
* Perlindungan dari sinaran UV SPF30 PA ++
* Mengimbangi tona dan warna kulit secara semulajadi
* Mencerah dan menyerikan wajah
* Mencegah penuaan dan garis halus
* Meningkatkan keanjalan kulit
* Melembapkan kulit
* Melegakan masalah kulit
So creamy :*
Kerana ianya merupakan Color Control Cream (CC Cream), warnanya akan berubah mengikut warna kulit dan sekaligus mencerahkan kulit kita secara semulajadi . Yang bestnya, S+Recover Gold Nano Cc Cream ini sangat ringan pada kulit kita dan langsung tidak meninggalkan kesan lekit atau berminyak 😉
Bila kita blend kan S+Recover Gold Nano Cc Cream ini ke permukaan kulit, akan kelihatan tona warna brown pada krim warna putih dan warna ini akan teradun cantik mengikut nada dan tona kulit kita secara semulajadi.
Cara guna :
1. Gunakan sebagai krim harian pada wajah yang bersih dan sapukan di seluruh muka, di bawah bahagian mata dan kedua-dua belah hidung. Kulit akan kelihatan segar dan lebih semulajadi.
Kandungan utama S+Recover Gold Nano Cc Cream:
“Mineral Water” – Mengekalkan keseimbangan PH pada kulit dan meningkatkan keanjalan kulit.
“Ipomoea Hederacea Callus Culture Extract” – Melegakan masalah kulit dan anti bakteria.
“Colloidal Gold” – Mengandungi antioksida yang tinggi dan mencegah penuaan kulit.
CC Cream ini juga boleh dijadikan sebagai makeup primer / makeup base! Make up kita akan lebih tahan lama dan lebih cantik serta pigmented bila kita gunakan S+Recover Gold Nano Cc Cream sebelum bersolek ^_^
Yaya memang dah jatuh hati dengan dua produk dari Hansaegee Nature ni. Selalu kita dengar produk Korea ni sesuai untuk orang Korea dan mereka yang tak ada masalah kulit yang serius je. Tapi bila Yaya dah cuba sendiri terutama Aqua Whitening Cream mereka, memang Yaya rasa dah jumpa cinta hati untuk merawat masalah kulit muka Yaya yang kering ni. Memang Yaya recommend kat korang untuk cuba.
Untuk Matlumat Lanjut :
🍁Company name: Hansaegee Nature
                                            🍁 Product : https://hansaegee.com/shop/skin-care.html

Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream Review

Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream Review

(By Lisa Nurulain on 19th Dec 2018)

Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream Review

Actually selama ni Lisa tak pernah pakai CC cream , biasanya pakai alas bedak atau selalu dipanggil foundation . Rutin makeup step-step asas seperti Toner , Moisturizer , Sunscreen dan kemudian alas bedak , tapi problemnya kalau pakai foundation ni rasa berat je dekat muka .  Kawan sugest untuk tukar ke cc cream sebab lebih ringan . Kali ini Lisa nak cuba pakai , S+RECOVER GOLD NANO CC CREAM  from Hansaegee Nature Bagus Untuk Kulit Berminyak di Malaysia. Wahhh rasa teruja pula kali ini .

Hansaegee Nature S+Recover Gold Nano CC Cream

CC cream dari Hansaegee Nature ini atau  dikenal sebagai  Color Control Cream atau Complexion Correctoradalah formula yang lebih ringan dibandingkan krim BB atau alas bedak pada umumnya. Sebagian besar krim CC memiliki tekstur krim lebih lembut yang sangat ringan dan halus. Berfungsi untuk meratakan tona wajah yang tak sekata , baik kekuningan atau kemerahan . Tekstur yang lebih ringan dari pada memakai Foundation. Nah,. Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream ni juga boleh digunakan sebagai makeup Primer tau . Best kan !

Kelebihan Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream

*Perlindungan UV Sun SPF30 PA ++
*Mengimbangi nada kulit secara semulajadi
*Kurangkan penilaian liang
*Boleh bertindak sebagai Base Makeup atau Primer Makeup
*Mencerahkan
*Mencegah kulit penuaan; Meningkatkan keanjalan kulit
*Glowing Skin, Smooth Skin
*Pastikan kelembapan
*Melegakan masalah kulit
Back to topik awal tadi ,  Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream ini salah satu produk dari Hansaegee Nature ,  salah satu jenama produk kecantikan yang bertapak di Malaysia sejak tahun 2011 ,dan  mengimport produk penjagaan kulit yang berkualiti tinggi & asal dari Korea. Jangan risau , semua bahan produk tu telah diluluskan secara sah dan selamat digunakan.
Sungguh ringan di wajah . Tak berminyak dan tak melekit . Rasa gebu

First Pam keluar Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream , korang akan nampak krim tu berwarna putih , dan korang akan nampak krim tadi menunjukkan butiran coklat kecil dalam krim warna putih, .

Kemudian bermula dari  sapu dan blend dengan jari , ia akan berubah warna  sesuai warna kulit , menjadikan tona wajah sekata secara semula jadi.

Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream mengandungi 3 Bahan Kandungan Utama iaitu :

*Mineral Water – yang berfungsi untuk mengekalkan keseimbangan PH kulit dan meningkatkan keanjalan kulit

*Ipomea Hederacea Cullus Culture Extract – berfungsi sebagai anti bakteria dan melegakan masalah kulit

*Colloidal Gold – Mencegah penuaan kulit , memblok radiasi infrared dan mempunyai akntioksidan aktiviti yang tinggi

Warna yang tak putih sangat dan tak gelap sangat , sesuai untuk semua jenis warna kulit wajah . Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream ini akan meresap dan kemudian bertukar warna sesuai kulit korang agar nampak jadi bersinar dan cerah semula jadi .
Cara menggunakan –  Sapukan Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream dengan tangan / jari  , senang je bukan .. takaperlu gunakan berus atau span .

Awalnya krim warna putih, selepas korang  menyapukan pada  muka secara merata, lama kelamaan warna itu  akan berubah dan menyamakan warna tona kulit korang secara semula jadi,  jadi ia kelihatan cerah secara semulajadi. Tak perlu risau nampak putih sangat atau coklat sangat .

ahakss.. Lisa pernah dengar kawan pakai cc cream tapi wajah dia nampak lebih kusam atau gelap dari warna kulit wajah asal . Seraaammmm ! 

REVIEW Lisa tentang Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream

Totally i love it ! Review Lisa tentang Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream  miliki tekstur yang ringan di wajah , siap ada perlindungan sunscreen  SPF 30 ++ , tak melekit dan tak berminyak . Yang paling penting , produk  ni adalah bebas dari sumber haiwan , paraben – free , sulfate – free , dan alcohol-free .  Lisa pun jenis bukan suka sangat makeup tebal ni , rasa macam pakai topeng je .
Sangat berguna untuk penggunaan harian yang mudah dan cepat. Sesuai la untuk lisa , kadang lepas solat time kerja ni malas nak tepek terlalu banyak step makeup lagi . Tapi dah namapun kerja menghadap orang , kena makeup juga walaupun light je . Korang boleh juga try tau ! Silap-silap boleh jatuh hati .. auwwchh.
Maklumat Produk
Nama:  Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream
(sekarang ni dah ada packaging baru)
Info Lanjut
hansaegee nature gold nano cc cream, waterproof cream, mineral water, nano gold, krim muka, beauty review,

Cara Untuk Mendapatkan Kulit Sihat Dan Cantik Dengan Aloe AC Clean Bubble Cleanser

Cara Untuk Mendapatkan Kulit Sihat Dan Cantik Dengan Aloe AC Clean Bubble Cleanser

(By Nadhie Wueen on 23th Nov 2018)

Assalamualaikum & Hi Semua!

Masa tu tercari-cari lagi identiti pencuci muka yang sesuai. Sampailah ada satu syarikat ni keluarkan
pencuci muka jenis Aloe Vera. Memang seriously sis suka sangat sebab masa tu kulit terasa bersih dan
jerawat pun berkurangan. Ya lah time muda remaja, bebudak. Mudah sangat naik jerawat -_-
Beberapa tahun selepas itu, pencuci muka tersebut tak lagi wujud. Tak tahu kenapa. Dan lepastu dah
. tak jumpa lagi pencuci muka jenis Aloe Vera. Sampailah baru-baru ni sis google, tiba-tiba terjumpa
jenis yang ni. Finally , pencuci muka jenis Aloe Vera kesukaan sis kembali semula. Apa taknya Aloe
Vera sangat-sangat terkenal dengan khasiatnya. Okay so nak tahu apa yang bestnya tentang Aloe Ac
Bubble Cleanser ni? Jom tengok!

Kebaikan Dan Kelebihan Aloe AC Clean Bubble Cleanser

Aloe Vera atau dikenali sebagai pokok lidah buaya sememangnya memberi khasiat dan banyak
kebaikan pada kulit kita. Aloe vera dikenali dengan kelebihannya untuk melegakan sunburn dan
mempercepatkan penyembuhan luka. Selain itu, terlalu banyak kelebihannya yang mungkin kita tidak
tahu dan dapat membantu dalam kesihatan harian kita. Diantara kebaikan dan kelebihan Aloe Ac
Clean Bubble Cleanser ialah-

1) Mengatasi dan memulihkan masalah jerawat
Bagi yang mempunyai masalah jerawat degil, jangan bimbang kerana Aloe AC Clean Bubble
Cleanser sesuai untuk kulit berjerawat. Dengan menggunakan Aloe Ac Clean Bubble Cleanser,
ia bukan sahaja boleh membersihkan kulit, malah boleh melawan jerawat degil dan
memulihkan masalah kulit.
2) Membersihkan liang pori-pori
Selain dari melawan dan menghilangkan masalah jerawat degil, Aloe Ac Clean Bubble Cleanser
juga boleh membersihkan pori-pori yang terseumbat dan membuatkan kulit terasa ringan dan
seola-olah bernafas!

3) Mengawal minyak berlebihan
Aloe AC Clean Bubble Cleanser bukan sahaja mampu menstabilkan kulit yang berminyak,
malah dapat membuang minyak berlebihan di wajah. Dengan menggunakannya, kulit akan
terasa segar dan bebas dari minyak.
4) Melembapkan kulit
Meskipun ianya bagus untuk kulit berminyak, ia juga mampu melembapkan kulit. Tahukah
anda bahawa masalah kulit berminyak berpunca dari masalah kulit kering yang kurang
kelembapan? Disebabkan cuba mengawal kelembapan kulit, kulit akan menghasilkan minyak
berlebihan. Dengan Aloe AC Clean Bubble Cleanser masalah tersebut dapat di atasi.

Kaya Dengan Ekstrak Aloe Vera & Tea Tree Oil

Diantara kelebihan lain Aloe AC Clean Bubble Cleanser ialah ia bukan sahaja kaya dengan ekstrak Aloe
Vera, malah dengan Tea Tree Oil yang sememangnya bagus untuk mendapatkan kulit yang sihat.
Kenapa Aloe AC Clean Bubble Cleanser bagus untuk kulit? Kerana teskturnya adalah cecair dalam
botol, tetapi sebaik sahaja memicitnya , ia akan keluar sebagai buih-buih di tangan. Macam gambar di
bawah ni.

Masa mula-mula picit botol, sis rasa macam soft dan ringan sangat teskturnya. Tak melekit langsung.
Lembut dan selesa sahaja di tangan. Dan apabila sis menggosokkan di tapak tangan, buihnya menjadi
semakin banyak .
Kemudian, apabila di sapukan pada kulit wajah, rasa sangat-sangat selesa dan tidak melekit. Kulit tidak
terasa terlalu tegang seperti mana apabila sis memakai pencuci muka jenis lain. Seriously yang ni sis
memang recommended. Sebab memang best sangat.

muka dan tangan dengan air. Kemudian picit botol pencuci muka Aloe AC Clean Bubble Cleanser dan
urut lembut wajah anda. Dan ia akan menghasilkan lebih banyak buih kerana testur buihnya yang
lembut. Bila dah siap urut ke keseluruhan muka boleh la dibilas dengan air. Dan tada.. Kulit akan terasa
lebih segar dan berseri.
Lepas guna je kulit rasa segar, lembut dan bersih. Selain itu, ternyata walaupun ianya jenis buih, tetapi
langsung tak mengeringkan kulit. Syukurlah sis tak tersalah pilihan. Ahaks

 

🍁Company name: Hansaegee Nature
                              🍁 Product : https://hansaegee.com/shop/skin-care.html

Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream | Repair Redness & Sun Burn Damaged Skin.

Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream | Repair Redness & Sun Burn Damaged Skin.

(By Sally Samsaiman on 22th Nov 2018)

Rawatan untuk sunburn, tona kulit tidak sekata | Hey, #KakakKimchi bersiaran lagi dengan produk kecantikkan daripada Korea..hahaha…iye, #KakakKimchi korang kalau ada benda daripada Korea kena share!

Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream bukannya produk baru yang ada dipasaran…tapi Sally baru je jumpa…Aqua Whitening Cream merupakan krim pelembap. Ianya juga boleh membantu merawat kesan sunburn, atau muka merah-merah sbb panas matahari. Kalau korang nak tau, istimewanya krim ni sebab dia boleh berubah jadi titisan air! So, ianya sangat melembapkan dan sesuai la untuk kulit kering juga..Hehehe…excited kan dengar?

Jenis: Memutihkan dan Melembap
Kegunaan: Muka & Leher
Tekstur: Krim yang berasaskan titisan air (Milky Gel)
Saiz, kapasiti: 50ml (65 × 65 × 55 mm)

Aqua Whitening Cream ni diformulasi dengan ekstrak herba yg boleh menembusi lapisan kulit dan membaikpulih kulit. Pasal tu kalau korang sunburn mmg krim ni terbaik pakai. Antara kandungan yang ada dalam krim ini:

↪ Camellia Japonica Seed Oil
Non-comedogenic, tak menghalang liang pada kulit, tidak menyumbang kepada jerawat…Ianya juga membaikpulih kekeringan dan kerosakkan kulit akibat sunburn dan yang penting sekali ianya boleh menyimpan kelembapan jauh ke dalam lapisan kulit yang paling bawah.

↪ Niacinamide (juga dikenali sebagai Vitamin B3)
Membantu memperbaiki tona kulit..Disamping mencerah, membersih dan menegangkan kulit…Kesan ini dirumuskan dengan ekstrak herba yang memberikan penembusan dalam kulit, mengembalikan dan menstabilkan tahap kelembapan dalam kulit dan membuat kulit yang lebih jelas berseri.

↪ Water, Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane, Glycerin, Pinus densiflora leaf extract, Sodium chloride, Angelica acutiloba root extract, Cnidium officinale root extract, Paeonia albiflora root extract, Rehmannia chinensis root extract, Prunus armeniaca (Apricot) kernel oil, Betaine, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, DMDM Hydantoin, Perfume, Gardenia florida fruit extract.

Cara nak gunakan pun mudah sangat…lepas kita bersihakan muka, gunakan toner kalau korang jenis guna laa…lepas tu sapukan Aqua Whitening Cream dekat muka dan leher…Cara yang betul nak gunakan krim ini ialah lepas kita oleskan krim tu kat muka, kita perlu “menepuk” muka perlahan-lahan dengan tangan, sampai titisan air akan muncul, macam dalam gambar tuuu…

Krim ni sangat lembap, walaupun dia jadi titisan air pada muka, lepas kita sapu rata akan mudah diserap ke dalam kulit. Lepas pakai akan rasa berangin sikit tapi bukan berangin macam menthol tu cuma rasa soothing effect yang melegakan…Sebiji rasa macam kita “splash” air kat muka…haaa…macam tu la dia punya definasi..hahahaha

Kalau jenis kulit kering, tak kisah la sebab terdedah kepada matahari atau duduk dalam penghawa dingin dalam masa yang lama, boleh gunakan krim ini secara kerap tapi guna nipis jela tak perlu guna terlalu banyak. Korang akan rasa kulit lembap dan selesa sebab krim ini tidak berminyak. Boleg guna pagi atau malam, takde masalah.


Sally suka guna krim ni, buat masa ni kalau keluar ke memang Sally guna sebab bila kena panas matahari tak rasa terik sangat kulit muka. Selain daripada tekstur dia yang jadikan muka rasa lembap, sejuk dan takde rasa radang, suka tekstur dia yang tak berminyak walaupun dia krim.

Kalau korang mencari produk yang sesuai dengan semua jenis kulit, tak merengsakan kulit, melembapkan dan dalam masa yang sama memberi efek pemutihan dan sekatakan tona kulit muka, Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream memang pilihan yang tepat dan terbaik.

 

🍁Company name: Hansaegee Nature
                              🍁 Product : https://hansaegee.com/shop/skin-care.html

Make up Natural dengan S+Recover Gold Nano CC Cream Hansaegee Nature

Make up Natural dengan S+Recover Gold Nano CC Cream Hansaegee Nature 

(By Annur Syuhadah on 20th Nov 2018)

Seorang
mak beranak tiga dan semuanya masih kecil-kecil semacam Xu ni memang selalu sahaja
keluar rumah dalam keadaan muka tanpa secalit makeup pun. Ala yang budak-budak
instafamous selalu guna sebagai hashtag #BareFace dan #NoMakeup di IG tu. Itulah
maksudnya.
Trend keluar rumah tanpa makeup ini semakin popular sejak-sejak rangkaian produk
K-Beauty memasuki pasaran Malaysia. Tapi aku tak makeup bukan sebab nak ikut trend. Aku
memang a very busy mom setiap hari.ahaks! Aku tak makeup bukan sebab muka aku
flawless dan tak memerlukan sebarang solekan, tapi sebab masa. Time constraints you
know?
Jadi hari ini aku nak bagi tips sikit buat mak-mak yang berkerja dan dalam masa yang sama
sibuk menguruskan anak-anak supaya dapat tampil segar bermaya lagi berseri hanya dalam
masa 5 minit! Memperkenalkan satu lagi produk K-Beauty yang tengah meletops dan trending
sekarang ni, iaitu Gold Nano CC Cream dari Hansaegee Nature.

S+Recover CC Cream from Hansaegee Nature | Rangkaian produk berkualiti, original
Buatan dari Korea

Actually aku sendiri dah guna cream ni lebih seminggu dah pun. So far, alhamdulillah tak
menyebabkan liang pori tersumbat dan masalah jerawat. Pheww~
Dan seingat aku, tiada lagi rasanya walau satu hari aku alami kesukaran menanggalkan
makeup ni. Mudah sangat nak dicuci. Setiap kali nak berwuduk, aku cuma wipe dengan wet
tissue sahaja untuk menanggalkan cream ni dari muka.
Memang tekstur cream ni light sangat. Dia duduk di muka sehari suntuk pun tiada rasa
gatal-gatal. Selain tu, jom tengok apa lagi yang aku suka tentang Gold Nano CC Cream
Hansaegee Nature ini ->

Mudah untuk digunakan. Sapu guna jari sahaja.
Xu picit cream ini cuma sebesar biji kacang hijau je ke atas jari dan ratakan ke muka. Tak
perlu span atau foam. Sapu dengan dua jari je sampai sekata seluruh muka. Simple sangat.
Aku memang suka kosmetik yang tak menyusahkan macam ni. Sebab cream macam ni kita
selalu gunakan untuk kegunaan harian je, jadi tak sesuai lah aku rasa nak apply
menggunakan berbagai jenis tools macam makeup artist guna tu.
Cepat blend in dengan warna asal kulit ( camouflage makeup effect )
Pertama kali mencuba Gold Nano CC Cream dari Hansaegee Nature ni, Xu terkejut dengan
warna krim nya yang putih?! Alamak! Kulit aku dah la sawo matang. Apa akan jadi kalau
aku apply krim ni ke muka?

Warna asal CC Cream | Putih

Rasa muka aku bakal nampak berselemoih dan bertapung-t apung. Ya Rabbi! Dah macam
kuih tepung gomak! Tiba-tiba terasa seram pulak bila aku cuba membayangkan wajah sendiri
yang sudah seakan-akan pemain pentas Chinese Opera ohh~

CC Cream di ‘blend’ supa micro capsule (biji-biji halus dalam cream ni) bercampur dan sebati

Krim yang asalnya berwarna putih tadi dah berubah kepada warna ala-ala pink gittew

Namun, lepas Xu sapu rata ke atas muka, Xu dapati ianya berubah warna kepada warna
seakan-akan pink gitu. Tak sangka ianya betul-betul camouflage! Muka Xu yang seakan-akan
“tepung gomak” tadi tu perlahan-lahan pudar dan beralih kepada tona asal kulit Xu.
Apa yang tinggal hanyalah wajah yang glowing (baca : berseri) dan tona kulit yang amat
sekata, tanpa penampakkan ‘mata panda’ yang ketara.
*Yeah! Itu yang paling penting. Urghh! Tak suka mata panda a.k.a mata zombie!! *

Sebelum sapu CC Cream memang jelas parut-parut jerawat dan dark circle bawah
mata. *Maluu~*
Tona kulit pun nampak pucat macam orang sakit dan kusam, tiada ‘nur’ hahaha.

Berkesan Melitupi Lingkaran Gelap bawah Mata
Aku sangat amazed dengan keupayaan Gold Nano CC Cream ni ‘memadam’ lebam bawah
mata aku yang sekian lama membelenggu hidup aku ni hanya dalam sekelip mata. Concealer
pun kalah oii!
Salah satu faktor aku malas bersolek pergi kerja adalah sebab mata panda ini lah. Step untuk
cover dia saja dah memakan masa hampir 10 minit. huh!

Melindungi kulit dari UV yang menyebabkan penuaan awal
CC Cream ni diformulasikan khas untuk kulit orang Asia, yang secara umumnya terkenal
dengan tahap sensitivitinya yang tinggi terhadap panas dan cahaya UV.
Cuaca kita di Malaysia pun sekarang tidak menentu. Ada kalanya terlalu panas Ya Rabbi!
Rasa macam ” tak nak pergi kerja hari ni boleh tak? ” gittew!
Boleh ke? Mengelak keluar dari rumah macam tu? Opkos la mustahil right?
Walaubagaimanapun urusan harian kita perlu tetap berjalan seperti biasa. Apa yang kita
boleh buat adalah lindungi diri kita dari bahaya UV.
Luckily Gold Nano CC Cream ini bukan sahaja untuk kecantikan, ia juga boleh berfungsi
sebagai UV protection, as it has SPF 30.

SPF 30? Seriously SPF boleh setinggi ini?
Tapi ada kalanya kita akan dengar cakap-cakap orang yang mempertikaikan adakah kadar
perlindungan UV / SPF 30 ini munasabah? SPF 15 itu biasa kita dengar. Betul tak?
Well, kaedah pengukuran SPF untuk CC Cream ini ditentukan melalui method pengukuran
yang dicadangkan oleh Kementerian Pemakanan dan Keselamatan Ubatan (Ministry of Food
and Drug Safety of Korea) sendiri.
So, aku rasa this point shouldn’t be disputed anymore.

Tekstur ringan dan tak melekit walaupun berada di tengah panas
Paling Xu suka dengan CC Cream ni adalah teksturnya yang ringan dan tak rasa berleming.
Well ‘berleming’ ni merupakan slang Terengganu yang membawa maksud, berminyak,
berlengas, melekit dan everything in between yang semaksud dengannya.
Bila pakai cream ni, aku perasan aku lah paling lawa dan anggun walaupun tengah
berpeluh-peluh di tengah panas.hahaha. Sebab masa berpeluh ni lah kau boleh tengok muka
dengan makeup masing-masing mencair dan jadi lagu mana rupa haha.

Harga?
Ohho. Harga nya agak kompetitif dan setanding dengan harga produk-produk K-Beauty yang
lain. Tapi memandangkan penggunaannya yang sangat jimat, cuma sekali pam sahaja dah
cukup untuk coverage seluruh muka, jadi bagi aku ianya berbaloi.
Yeah! Of course berbaloi sebab ia akan lambat habis

Adakah produk CC Cream ini recommended?
Aku dah pun memberikan kawan-kawan terdekat mencuba cream aku ni, dan mereka
memang sukakannya!
So yes! Aku recommend anda di luar sana juga untuk mencuba ‘magis’ kosmetik Korea ini,
dan dapatkannya segera di pasaran.

Hansaegee Nature CC Cream work like magic!

Maklumat Produk
Nama:  Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream
(sekarang ni dah ada packaging baru)
Info Lanjut
hansaegee nature gold nano cc cream, waterproof cream, mineral water, nano gold, krim muka, beauty review,

REVIEW: HANSAEGEE NATURE S+RECOVER GOLD NANO CC CREAM

REVIEW: HANSAEGEE NATURE S+RECOVER GOLD NANO CC CREAM

(By Mira Cikcit on 19th Nov 2018)

Everyone is in a rush nowadays, be it what status you are, either single, married or a mother like me, our day is packed with a busy schedule. But as a lady, of course, you’ll want to look good every time you go out but putting on a whole face of makeup is too much hassle especially when your time is very limited. But you need to look presentable no matter where you go, so you’ll have to sacrifice that extra sleep time to get ready, well, what if I told you there’s a solution for that and at the same time, it’ll help you achieve that dewy look all of us like. Keep on reading to know.

Hansaegee Nature S+Recover Gold Nano CC Cream is originally made in Korea will give you an instant dewy look in just minutes away even without any applicator. This CC Cream promises to correct and balance skin tone color naturally and also help achieve natural looking skin. It has SPF 30PA++ and suitable for all skin types. It’s an all in one Day Cream to be used on the face and neck area and it also has these properties:

*Brightening

*Prevents aging

*Increase skin elasticity

*Achieve glowing and smooth skin

*Moisturizes

*Relieves skin trouble

It contains these 3 main ingredients inside

Mineral Water

 

Help keep skin PH balanced and increase skin elasticity.

 

Ipomoea Hederacea Callus Culture Extract

 

Functions as an anti-bacterial property and relieves troubled skin

 

Colloidal Gold 

 

Prevents aging, blocks far-infrared radiation and high antioxidative activity.
Using it is very easy too, after cleansing, gently apply this CC Cream as your day cream at whole face, under eyes, nose and even your neck area. There is no need for applicators as rubbing it through with your fingers works like a charm.

If you look closely to the picture above, the Gold Nano CC Cream is physically a white color cream, but once blended, it will sink in and change color according to the skin tone. Looking more closely, do you notice the tiny brown capsules in the cream that I enlarged in the picture? Well, these mini particles are the source of the cream to change the color to meet any skin tone and make it look as natural as possible. As you could see in the picture, the blended part of my hand does not leave a white cast, instead, it creates a nice dewy texture making the skin look glowing naturally and smooth.

Another great feature of this CC Cream, it acts as a primer too! Primers usually function to help minimize pores and also enhance color to colored powder we put on our face, example as eyeshadow. If you look at the picture, even the softest and nude eyeshadow colors could be enhanced with the CC Cream as a base. You’ll be surprised as it’s able to last all day too

My Review

Honestly, this is not the first time I came across of a CC Cream like this, there are plenty of them out in the market but what differs this Nano CC Cream from others is their properties. First of all, I love that it has a pump rather than a squeeze bottle. Pumps are more hygienic and you can get enough product out with touching the opening. But for squeeze bottles, it gets hard to get products out once the product has decreased.

For texturewise, I super love it as it’s not sticky at all, once you rub it in, you’ll have a nice dewy look on the face that isn’t sticky, makes it comfortable to go around all day. Instant results are also seen once you apply it on. Just see my video on how obvious the results are and the best thing is that it corrects the color tone perfectly without making my face looking too bright for my skin color.
Overall I find a good use to it on normal days, you all know that I love a full face makeup when going out but having a baby now limits my time to even do partial makeup. LOL… So having this CC Cream saves the day, just a bit of this, mascara, and lipstick and ready to go. Ouhh yes, brows must be drawn too so I could still look like in my pictures on Instagram. Hehe.. Okay kidding, but this cream does really help get the instant photoshopped skin.
Maklumat Produk
Nama:  Hansaegee Nature S+ Recover Gold Nano CC Cream
(sekarang ni dah ada packaging baru)
Info Lanjut
hansaegee nature gold nano cc cream, waterproof cream, mineral water, nano gold, krim muka, beauty review,

[Review] Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream

KOREAN SKINCARE REVIEWS · PRODUCTS REVIEW

[Review] Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream

(By Pija Ramli on 15th Nov 2018)

Assalamualaikum, its been a while that I posted review on skincare right? Well, recently I got an opportunity to try and tested the new moisturiser, original made in Korea, quality product. You know how much I love korean skincare

Spoiler- best moisturiser for all skin types especially oily skin

Its been two weeks since I got it and tested it consistently and Im quite impressed with the effect on my skin. So, Im now ready to share you my thoughts on it.

Textures/Consisteny: As for the textures, it is a lot different than my other moisturiser, because its physically like a bit transparent smooth gel type, but once you apply on skin, massage it and then patting it gently by hand, the water drop will appear immediately, and let it absorb into the skin, which means it will change from gel to water as you rub it on your skin. Thats is why I suggest this the most to oily skin types people as the cream will goes deep down your skin, leaves a semi matte finish. Not greasy or oily at all, yet so hydrated from the inside.

(im not sure if you can see the water droplets there, try zoom in)

(feels so soft and moist)

Ingredients: This part (you know how much I care about the ingredients right?). This moisturiser contains plant extract Camellia Japonica Seed Oil, and also niacinamide. This is great for healing properties as well. Well to be honest, Im not really care about the whitening or brightening, but I care the most about healthy skins. That is why I so picky about the ingredients. For you guys that have clear skins, but still wanted brighter and even skin tone, this is also going to be the best moisturiser to try out. A multi tasking moisturiser that heals your skin as well as brighten it up!

Does it work for me? Im happy that this moisturiser is working great on my skins. I noticed that my face is getting less oily whenever I apply this. Usually, after 2-3 hours, my face especially on the T zone area will start to feel greasy.

Most importantly, it doesn’t clog my pores, as the niacinamide is great for cleaning up pores as well. However, this is the time of the month, and of course I’ll get pimples because of the hormone, but this moisturiser doesn’t make it worse, it makes them less red, and minimize the irritation though. Really happy with that

(My skins after wash my face-feels somehow tight and dehydrated)

(no filter)

(it feels so hydrated and refreshing, as you can see my skin is kinda glow and supple)

My hormonal pimples are still there, but I noticed that it is less bumpy as the redness and the irritation goes down a bit after I started using this cream. Oh not to mention, I feels cooling sensation everytime I apply this cream, and Im sure thats kinda help with the irritation-making it less pain, and red.

Retails at RM148.30, I think that this is worth it. You get what you paid for.

 

🍁Company name: Hansaegee Nature
                              🍁 Product : https://hansaegee.com/shop/skin-care.html

Moisturised Skin with Hansaegee Nature #HydrationIsTheKey

Moisturised Skin with Hansaegee Nature #HydrationIsTheKey

(By Erin Azmir on 13th Nov 2018)

Hey pretty gals. Today I’m going to talk about the current moisturiser that I have been using for a couple of weeks. As you all know, hydration is the key to a healthy and glowy skin and no matter what type of skin you have, moisturising and hydrating your skin is super important. I used to despise moisturisers years ago when I had oily skin but lo and behold, keeping your skin moisturised and hydrated are what will balance your oil production. Now I no longer have oily skin!

Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream

I was so excited to try the Aqua Whitening Cream by Hansaegee Nature that once it arrived at my doorstep, I immediately took a shower and did my skincare routine. Basically, the Aqua Whitening Cream is a watery gel type moisturiser that will suit every type of skin. It comes in a 50ml jar for RM148.30. This product is originally made in Korea so you know it will suit our Asian skin and weather.

Who needs this?

Anyone who has oily skin, dry skin, redness/sunburn skin, sensitive/acne skin, wrinkles, uneven skin, and combination skin that needs a day and night moisturiser in just one tub.

Key ingredients and what they do

*Camellia Japonica Seed Oil — non-comedogenic, X block skin pores, X contribute to acne

*Repair dryness and sunburn-damaged skin

*Moisturise deep into lower layer skin

*Niacinamide —even out skintone, treat blemishes, clean and firm skin

*Formulated with herbal extract that penetrates deep into the skin to normalize moisture level in the skin

Full list ingredients

Water, Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane, Glycerin, Niacinamide, Pinus densiflora leaf extract, Sodium chloride, Angelica acutiloba root extract, Cnidium officinale root extract, Paeonia albiflora root extract, Rehmannia chinensis root extract, Prunus armeniaca (Apricot) kernel oil, Camellia japonica seed oil, Betaine, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, DMDM Hydantoin, Perfume, Gardenia florida fruit extract

MY FULL REVIEW

It comes in a 50g jar that feels and looks matte, with silver lid. It didn’t come with a spoon but it does have a 2nd lid cover to protect the product so you have to make sure that your fingers are clean before dipping into it. It also have a slight citrusy lime scent that doesn’t bother me at all. I love a little bit of fragrance in my skincare because I want face to smell good LOL. Here’s how I incorporate it into my skincare routine:

1.Simple Micellar Water

2.Botanics Hydra Whitening Face Wash

3.Hada Labo Premium Hydrating Lotion

4.The Ordinary Niacinamide +Zinc

5.Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream

6.Bioré Perfect Protect Milk Moisture

How I use it

I have a combination skin with oily T-zone that is super sensitive and redness is officially my best friend so I need all the anti-redness product I can get. After my serum, I dot the product on five area of my face; the forehead, both of my cheeks, nose, and chin. The product melt into your skin like butter on a hot pan which I love because that means I don’t have to use so much pressure to rub the moisturiser all over my face or I would end up with a red and angry skin. It leaves my skin with water droplets that I enjoy massaging further until everything is absorbed. After about 30 seconds, I continue with my sunscreen.

For muslim girls who can pray, I remove my makeup/sunscreen with the Simple Micellar Water, use the Aqua Whitening Cream, and top it off with sunscreen so I always have these 3 products in my makeup bag when I go to work.

What I like about it

*It is great under makeup — this moisturiser is not greasy at all so my makeup looks great all day. One time I wore my makeup the whole day and at the end of the day my skin still looked like I’ve just put on makeup!

*It does not break me out — having sensitive skin, I am prone to getting closed comedones on my forehead and cheeks if I’m reacting badly to a product and this product does not do that to me.

*My mum and sister likes it — I test the moisturiser on my mum and my sister as we all have different skin types. None of us have breakouts or closed comedones and we all wake up with a smooth skin.

*It contains Niacinamide — ever since I start using The Ordinary Niacinamide serum which is my skin saviour, I love any products that contain it. Niacinamide is the top 5 ingredient in this moisturiser so I knew it’s going to work on my skin.

*Melts into the skin — like I’ve mentioned, when you have skin that is prone to redness, you would want a product that does not need extra pressure for application. I can light-handedly rub it and tap it gently into my skin.

I really enjoy using this moisturiser! The product itself is a watery gel that melts with the heat of your finger. I know I mentioned many times already that it melts into the skin because it really does melt! I love it. I love it a lot.

 

🍁Company name: Hansaegee Nature
                              🍁 Product : https://hansaegee.com/shop/skin-care.html

Product Empties | Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser – Repurchase!

Product Empties | Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser – Repurchase!

(By Farah Dafri on 13th Nov 2018)

Hey hey pipol!
Post kali ni, aku nak cerita pasal ’empties’. Okay tak pernah pernah buat post pasal ’empties’ . Sebab selalunya bila dah habis terus campak buang je bekas bekas tu sebab nak jimat space. Kalau dulu rajin gila simpan kotak kotak bila beli barang. Tapi sekarang, takde dah. Hilmi marah. Dia cakap buat tambah sampah wakakak .
For your info (kalau taktahu lah) , most beauty bloggers diorang rajin buat post pasal ’empty products’. Maksudnya satu blog post tu dedicated untuk list kan produk yang diorang dah try and dorang brief sikit sama ada dorang suka ke tak, nak repurchase ke tak. Ha cenggitu lahh .
Biasanya pencuci muka ke atau produk lain yang aku pakai, dah habis, memang buang terus. Tapi kali ni , aku gigih sangat simpan botol cleanser yang satu ni ha semata mata nak cerita betapa sayangnya aku dekat cleanser ni and special untuk my very first ’empties’ post hewhewhew.
Kalau perasan, sebelum ni aku pernah dah review Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni. (Boleh baca dekat sini : Hansaegee Nature : Aloe AC Clean Bubble Cleanser & Aqua Whitening Cream Review)  tapi sebab masa tu baru je guna tak sampai sebulan so macam … nak review lelebih pun cakap aku gebang pulak kan. Biasa nak nampak kesan produk tu pada kulit ngam ke tak, flawless ke tak, bagi skin break out ke tak, kena lah bagi masa. Bukan pakai satu kali dah “wow kulit i dah cantik, ni lah rahsia kecantikan i selama ni” amboi tipuuu!
Aku start guna Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni masa kulit aku baru lepas ada kecelaruan hormon sikit. Jadi ada beberapa jerawat aktif, kulit kusam dan skin texture wowhhh macam jalan tarr, kasar gila! Masa tu aku decide nak buat ‘Chemical Peeling’ treatment dekat skin clinic. Lepas buat treatment tu, doctor tak sarankan aku pakai makeup, atau guna product yang harsh.
My skin condition masa ‘chemical peeling’ process
*unclear photo* my skin now (sunblock only) tak flawless but improved!
Kebetulan pulak time tu memang baru je dapat produk dari Hansaegee Nature ni untuk review. Masa awal awal tu takut juga nak guna and aku macam dah rasa nak minta postpone je dulu review ni sebab takut kulit aku makin teruk ke apa kan? Tapi bila baca baca sikit pasal cleanser ni, last last aku pun berserah jela guna sebab bila tengok ingredient pun jenis mild and safe to sensitive skin. Aku guna cleanser ni memang sehari tu 2,3 kali. Sebab doctor cakap, jangan biarkan kulit tu kotor/build up minyak . Sebab tengah peeling kan? Kena rajin cuci muka dan pakai moisturiser boleh bagi process peeling tu cepat sikit . So masa process ni aku guna both Aloe AC Bubble Cleanser ni sekali dengan Hansaegee Nature punya Aqua Whitening Cream. 
 
 
 
 
 
 
Patutnya process nak peeling ni makan masa 2- 3 minggu. Tapi dalam seminggu setengah je kulit aku dah heal completely. Peeling process was over and skin improved gila gila!
Lagi satu yang buat bagusnya aku guna cleanser ni masa tengah peeling tu, sebab cleanser ni jenis foamy/ bubble. So macam aku jadi picit sikit, lepastu campur dengan air, dia dah berbuih tu cuma apply gently je dekat muka . Takpayah nak tonyoh beria but still, it cleans your skin perfectly. Masa tu aku cuma guna sunblock je, tak pakai makeup jadinya proses pembersihan tu lagi senang lah. 

Sekarang ni dah habis dah pun sebotol. Harga cleanser ni RM65 sebotol, yang mana agak pricey sikit la nak banding dengan cleanser lain yang aku selalu guna and beli dekat drugstore. But i gotta say, cleanser ni memang sangat sangat sangat sangat sangat (amboi berapa kali sangat tu) , serasi dengan my skin. In my previous post, aku cakap “MAYBE REPURCHASE ” can? well now nak tukar jawapan jadi “I WILL REPURCHASE” hah capslock terus , nampak tak berkobar? haha .

Lagi satu produk Hansaegee Nature yang aku guna, Aqua Whitening Cream.

Aqua Whitening Cream tu ada banyak lagi belum habis. Bukan sebab tak best tapi sebab :

1. Cream tu jenis bila in contact dengan skin, dispersed jadi water droplet. Pakai sikit je dah cukup untuk cover satu muka
2. Sebab aku pakai alternately dengan moisturizer lain. Tapi time peeling tu memang fully pakai Aqua Whitening Cream ni je

Sebabkan texture dia yang bertukar jadi water droplet ni, buatkan senang sikit aku nak apply time kulit peeling dulu tu. Sebab masa peeling, kulit tu jadi macam terkopek tau, so macam lebihan kulit yang tertanggal tu macam melambai lambai haha. Nak tonyoh kuat kuat kang tercabut. Kena bagi kulit tu tertanggal sendiri sebab kalau tak boleh berparut. So bila guna Aqua Whitening cream ni jadi uihh lancer je proses mengaplikasi kan ke wajah.

Bab cerahkan kulit tu aku tak perasan sangat sebab tone kulit aku ni dah macam stagnant dah tak bertukar tukar dari dulu wakakaka. Main panas tak gelap, pakai produk mencerahkan pun tak putih lol. Tapi it does helps to brighten my skin. Rasanya sebab hasil peeling tu juga. Campur dengan routine guna 2 skincare ni, kulit dah tak kusam macam dulu dah. Kalau tak, pagi pagi tu ngeri nak tengok muka sendiri dekat cermin hahaha

Ada banyak lagi review best best pasal Aloe AC Clean Bubble Cleanser dengan Aqua Whitening Cream ni. Boleh tengok dekat ig diorang, boleh google, boleh cari dekat twitter. Point dia, kau search je pasal cleanser or whitening cream ni, akan jumpa la few results yang mostly diorang bagi positive feedback. Masa aku review dua ni dekat ig story last time, ada juga 2,3 orang aku punya followers comment & dm cakap diorang guna juga and berkesan untuk diorang . So kalau rasa nak ikhtiarkan , no harm pun cuba. I definitely recommend these two! Okay rasanya dah boleh jadi duta Hansaegee Nature kot lepasni hehehehehe

EH kenapa post ’empties’ aku panjang sangat ni? Dah macam jadi post review pulak haha. Biasanya orang ambil gambar botol kosong and cerita sikit sikit je. Aku ni dah masuk perenggan berapa dah ni wakakaka .

Anyways, kalau korang tanya lagi sekali
“Bagus ke ni?”
“Berbaloi tak?”
“Betul ke elok?”
“Kulit jerawat okay tak pakai ni?”

Jawapannya “yass helok wakk, beli cepat!”

For me, my most favourite, aku pilih cleanser tu. Key ingredients nya  ada aloe vera dengan tea tree. In which, dua dua ni most people know fungsinya sebagai anti-radang, kurangkan infeksi kulit, meredakan jerawat, menghalang jerawat dan ada healing properties.

As for the Aqua Whitening cream, kalau your concern is for my hydrated skin, nak cerahkan kulit .. you should give it a try.

Nak lagi best, pakai jela dua dua. Best je pun! Ishh kenapa entry aku yang ni macam hard selling sangat haha. Tapi bukan hard selling tau, ni memang puji iklhas.

🍁Company name: Hansaegee Nature
                              🍁 Product : https://hansaegee.com/shop/skin-care.html

MY NEW SKINCARE PRODUCTS ROUTINE : HANSAEGEE NATURE

MY NEW SKINCARE PRODUCTS ROUTINE : HANSAEGEE NATURE

(By Emas Putih on 6th Nov 2018)

My New Skincare Products Routine : Hansaegae Nature | Salam. Yeahhh sangat-sangat kebetulan bila pencuci muka uzu kebetulan habis dan secara kebetulan juga sampai produk baru untuk uzu review yang mana produk dari korea! Hihi sebagai peminat tegar drama Korea, membeli produk-produk Korea juga menjadi kegilaan uzu. Haaa kekadang tu beli mekap korea lah, skincare korea lah,  beli berus mekap lah, moisturiser lah, haa beli macam-macam sebab nak jimat kos postage. Hihi tapi nak beli kena check bahan-bahan dulu ye pastikan jangan beli barangan yang low quality. Okay?
So produk apa gak-agak yang uzu dapat minggu lalu? Hihihi memperkenalkan Hansaegee Nature ! Hansaegee Nature bukanlah produk baru tapi made in korea yang suda lama bertapak di dipasarkan dipasaaran Malaysia. Uzu ada review produk-produk tu 3-4 tahun lalu. Hehe. Kini, ada produk baru yang dikeluarkan iaitu whitening cream dan bubble cleansing. Jom lah tengok reiew kedua-dua produk yang uzu guna ni.
Aloe AC Clean Bubble Cleanser
1. Aloe AC Clean Bubble Cleanser
 
Sebaik-baik pencuci muka, adalah pencuci muka yang bersifat clear, bubble.. Banyak-banyak pencuci muka, kenapa Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni juga uzu rasa best? Sebab ia diperbuat daripada aloevera . Apa yang kita semua maklum, ramai yang gunakan aloevera sebagai pencuci muka sebab banyak terbukti keberkesanannya.
 
Untuk Aloe AC Clean Bubble Cleanser dari Hansaegee Nature pulak, ia sesuai untuk kemana mana-mana yang mempunyai masalah kulit kering, kulit berminyak, ada sel sel mati, jerawat, dan tak lupa juga yang ada masalah white head dan black head..
Uzu pulak, kulit muka uzu jenis, oily, jerawat, ada black head dan juga white head so uzu sangat-sangat sesuai untuk pakai Aloe AC Clean Bubble Cleanser. Dah try pon dalam seminggu ni memang best je pakai.. Huhu
Macam ni lah buih buih pencuci muka tadi. Wangiii

Fungsi-Fungsi Aloe AC Clean Bubble Cleanser:

*Kesan yang sangat baik pada pembersihan solekan

*Membersihkan secara mendalam ke liang-liang

*Kandungan “Aloe Vera Leaf Jiusce” – memberikan kelembapan & baik untuk kesihatan kulit

*Kandungan “Minyak Daun pokok teh” – baik untuk kulit seneitif, tidak merengsa kulit. Dan baik untuk kesihatan kulit

*Menguatkan liang; memberi mereka gambaran yang lebih sihat

*Mengeluarkan kekotoran jauh di dalam liang kulit

*Meninggalkan kulit berkilat dan berasa bersih

Bersihkan muka dari kesan-kesan mekap..

 Ambik aloe ac clean bubble cleanser

 Picit botol dan letakkan bubble yang mencukupi kat tangan 

 Letk bubble kat muka

 dap dap dapp kan bubble diseluruh muka

 pastikan bubble kena diseluruh muka

 urut muka dengan perlahan .

Kalau tak cukup bubble, sila tambah lagi k ! Haa meriaahh terus muka kahkah

Dah setel main buih buih kat muka? Bilas ye nanti 🙂 Hehhe

Cara-Cara Nak Guna Aloe AC Clean Bubble Cleanser :

*Ambik amaun buble pencuci muka yang mencukup , pastu massage muka dengan lembut, pastu basuh dengan air suam..

Aqua Whitening Cream

2. Aqua Whitening Cream
Lepas cuci muka, tak kan tak pakai apa-apa kot? Untuk nak lagi sempurna muka kita, pakai lah juga moisturizer dan whitening treatment. So dalam Aqua Whitening Cream ni, diformulakan dari herba herba yang boleh mencerahkan kulit muka. Istilahnya Aqua Whitening Cream 2 in 1 lah sebab boleh buat kulit muka putih juga melembapkan kulit. Haa. Elok lah tak yaah beli moisturizer lagi hehhe.

Untuk Aqua Whitening Cream, ia sesuai untuk sapa-sape yang ada masalah kedutan, kulit kering, kulit sunburn, kemerah-merahan, kulit yang freckles, kulit yang tidak sekata, kulit berminyak , pori-pori yang besar, jerawat, jeragat, sel kulit mati dan tak lupa juga kepada sesiapa yang ada masalah blackhead dan whitehead. Haaa uzu suggest korang guna Aqua Whitening Cream ni okay? Sebab apa? Haaa sebab fungsi-fungsi yang the best tauu kalau guna Aqua Whitening Cream ni..

Cream ni jenisnya “transparent gel”..

So bila uzu try letak kat tangan, dap dap dap cream tu masuk ke skin.. ada keluar air (mcm berpeluh)

Haaa ni bukan peluh ye. Ni water drop hasil dap dap dap cream tadi 🙂 Wow kan?

Water drop terus keluar automatik lepas kita dap dap dap kat muka.

Fungsi-Fungsi Aqua Whitening Cream:

*Pembaikan kekeringan & kulit terbakar yang rosak

*Memastikan pelembap jauh ke dalam lapisan kulit yang lebih rendah

*Kandungan “Minyak Benih Camelia Japonica” –

*Bukan comedogenic, tidak menyekat liang kulit, tidak menyumbang kepada jerawat. Membaiki kulit yang rosak dengan baik pada waktu malam, pulih dari kulit kemerahan.

*Kandungan “Niacinamide” – memperbaiki nada kulit yang tidak rata, mencerahkan.

*Boleh digunakannya pada waktu pagi sebelum make up dan malam sebelum tidur.

Jommm paakaai aqua cream.. Muka dah sunburn teruk oii

 Nak kesan terbaik kena rajjin pakai setiap hari okay?

 gunakan cari je senang. ambik aqua cream tempek kat muka

 Belah kiri pulak..

Letak lah cream ni secara menyeluruh. kiri kanan atas bawah

 Just tap tap tak dan ratakan aqua cream ke seluruh muka

Cara-Cara Guna Aqua Whitening Cream
Selepas muka dibersihan, gunakan jumlah yang mencukupi ke muka, kemudian perlahan-lahan memijat dan menepuk kulit anda, titisan air akan muncul pada kulit anda dalam beberapa saat, menepuk sehingga diserap ke dalam kulit dengan baik. Tambahan, ia boleh dikenakan pada leher. Berikan kelembapan & kulit segar sepanjang hari.
Amacam? Mudah tak dua langkah mudah untuk cantik? Ni bacis je tau. bagi yang nak jimat, kena try dua benda ni lah.  Sebab uzu jenis malas pakai skincare, haa tengok muka uzu hitam , kulit muka kasar, pori besar so dengan guna dua produk ni, senang je lah nak jaga muka kan? lagi-lagi sebab moisturiser ni ada sekaligus whitening . Dah jimat kat situ bila kita guna dua produk Hansaegee Nature ni. Setel problem. Hehehe eh ada yang nak try guna produk natural berasaskan nature dari Korea ni, boleh contact diorang untuk pertanyaan mengenai produk in atau produk-produk Hansaegee yang laaian heheheh 🙂
🍁Company name: Hansaegee Nature
                              🍁 Product : https://hansaegee.com/shop/skin-care.html