Hansaegee Nature : Aloe AC Clean Bubble Cleanser

(by ZAZA on 25th October 2018)

Hansaegee Nature : Aloe AC Clean Bubble Cleanser. Bila skin muka ada problem macam jerawat dan berminyak..kita tak boleh main pakai je sebarangan pencuci muka sebab kadangkala bahan-bahan tu tak sesuai dengan skin kita. So seeloknya baca dulu tentang bahan-bahan yang digunakan.

Kalau dah pakai dan tak ada sebarang iritasi, boleh terus gunakan. Untuk yang ada kulit wajah berjerawat dan berminyak bolehlah gunakan pencuci muka Aloe AC Clean Bubble Cleanser dari jenama Hansaegee Nature. Istimewanya sebab ia made in Korea Product tau.

Pencuci muka dari Hansaegee Nature ni bagusnya sebab di perbuat dari Aloe Barbadensis Leaf ( daun lidah buaya ) dan tea tree leaf oil.
 
Memang dari dulu lagi daun lidah buaya dan tea tree leaf oil banyak digunakan dalam pembuatan produk kecantikan kerana ia membantu dalam memelihara kulit wajah.

Aloe Vera bahan yang baik untuk memberi kelembapan pada kulit, dapat membantu mengatasi masalah jerawat dan sebagai anti-radang pada kulit.

Tea Tree leaf Oil bertindak untuk membantu merawat masalah kulit berjerawat, mengurangkan infeksi kulit, memberi kelembutan pada kulit, anti fungus dan melicinkan kulit. Sebab tu lah zaza pun pakai pencuci muka Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni tau..ia selamat dan bahan-bahan pun dari sumber semulajadi.
Selain dari dua bahan utama tu, Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni turut mengandungi  Salvia officinalis ( Sage ) Leaf Extract, Lavandula Angustifolia ( Lavender ) Extract, Rosmarinus officinalis ( Rosemary ) Extract dan Jasminum Officinale ( Jasmine ) Extract.

Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni datang dalam botol bersaiz 150ml. Kira besar juga lah botolnya..tahan berapa lama tu tengok pada penggunaan kita juga..

Satu lagi yang menariknya dan yang zaza suka pasal Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni kerana ia berbentuk foam. Jenis buih-buih gitu..picit-picit je keluar buih macam zaza tunjuk ni..Jarang zaza jumpa pencuci muka jenis foam ni..biasa zaza nampak bentuk cecair dan jenis ketul-ketul tu..

Cara Guna
 
Nak guna senang je..apa yang perlu you all buat,
1.      Basahkan sedikit muka dan tapak tangan.
2.      Picit cleanser pump beberapa kali sehingga keluar buih.
3.      Ratakan pada seluruh wajah dan urut perlahan-lahan untuk beberapa minit
4.      Bilas wajah
Aloe AC Clean Bubble Cleanser
 
Membantu mengatasi masalah jerawat di muka
Membersihkan liang pori secara mendalam dan menenangkan kulit
Super Clean Bubble Cleanser Skin Care
Mengeluarkan sebum dan minyak berlebihan pada kulit
Mengawal minyak
Memberi kelembapan dan tidak mengeringkan kulit
Semua jenis kulit, Kulit berminyak / Kulit kering / Kulit gabungan
Jenis pencuci : Foam
Volum: 150ml, Saiz 5.29 fl.oz.
Sesuai untuk kulit jenis condisi :
Kulit kering, kulit berminyak dan sensitif, Dead Skin Cell,
Acne skin,blackhead/whitehead

Harga RM65.00

Kesan Selepas Cuci MukaGuna Aloe AC Clean Bubble Cleanser
Setakat zaza pakai tak ada lagi masalah lain macam kerengsaan kulit. Kiranya zaza rasa okay je pakai. Ada setengah sabun zaza pakai je rasa pedih-pedih dan gatal..rasa nak garu je.. Paling best lepas cuci tu kulit terasa smooth sikit dan kesan minyak berlebihan kat kulit muka pun berkurang.

Biasa zaza akan cuci muka 2 kali sehari waktu pagi dan juga malam, so minyak di muka pun memang dapat control lah..jadi suka pula zaza bila guna pencuci muka jenis buih-buih ni..syok betul.

Apa yang zaza perasan juga selepas zaza cuci muka guna Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni kan, ia tak buatkan kulit kering dan tak rasa tegang pun. Sebelum ni zaza pernah pakai sabun muka jenis ketul dan bila cuci tu kulit terasa tegang betul.

So bila zaza cari info dekat internet dan baca-baca tentang pemilihan pencuci muka yang sesuai, barulah zaza tahu kalau selepas cuci muka terasa tegang tu bermakna pencuci tu tak berapa sesuai sangat dengan kulit kita.

Pencuci muka jenis bubble ni pun best sebab tekstur buih dia yang lembut dan dapat meresap jauh ke dalam kulit sekaligus dapat membersihkan segala kotoran dan kulit mati dengan pantas.
Asalnya pencuci dalam botol ni dia bentuk cecair tapi bila di pump dia jadi buih-buih. So buih inilah yang bantu membersihkan pori-pori yang tersumbat tu..puas hati lah pakai sebab kulit rasa lembut dan segar.
Kalau muka memang tak pakai makeup, memang mudah untuk dicuci. Tapi kalau time tu korang tengah pakai makeup dan nak cuci, kena buat 2 kali cucian baru kesan-kesan makeup tu akan hilang.  Sebab zaza ada cuba juga cuci muka yang ada makeup, so memang dua kali cuci baru bersih.
Bau pencuci ni pun zaza suka..bau harum je

So kepada you all yang tengah cari pencuci dari bahan-bahan semulajadi, boleh la try Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni. Sekali dah guna mungkin you all pun akan jatuh hati jugak.

 

Hansaegee Nature

Website: www.hansaegee.com/shop

IG page: https://www.instagram.com/hansaegeenature/

FB page: https://www.facebook.com/HansaegeeNature

Youtube page: https://www.youtube.com/c/HansaegeeNatureMalaysia

Pencuci Muka Aloe AC Clean Bubble Cleanser dari Hansaegee Nature Untuk Semua Jenis Kulit

(By Nova Leeza)

Salam,
Holla. Masa mula-mula aku kahwin dengan suami, banyak benda yang aku kena faham dan tolerate dengan perangai dia. Ada yang ok dan ada yang tak ok. Tapi dah lama kahwin ni, aku dah terlebih faham dan dia pun sama juga. Ada beberapa tabiat yang dia berjaya ubah sebab aku rasa perlu ubah dan salah satunya adalah berkenaan penjagaan kulit muka dia. Sebelum kahwin dia memang cuci muka guna sabun mandi je. Ko rasa? hahaahahahha. Ok tapi itu dulu, sekarang dia punya skincare pun boleh tahan juga satu beg. Perubahan yang husband aku buat memang sangat memberi kesan kepada kulit muka dia. Kalau masa dulu jerawat sana sini, kulit muka kusam, bau lori pastu banyak pori-pori terbuka, sekarang Alhamdulillah dah banyak sangat ok. Cuma parut jerawat masa sekolah dulu masih ada melainkan buat rawatan laser. Untuk kulit muka yang berminyak, berjerawat ataupun kering dan kusam aku suggestkan korang cuba Pencuci Muka Aloe AC Clean Bubble Cleanser dari Hansaegee Nature (Korea) ni.
Sudah hampir 2 minggu aku dengan suami cuba Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni. Kulit yang berminyak rasa terkawal. Especially aku yang sejak kebelakangan ni banyak attend event di pejabat. Bila pakai makeup, kalau lebih dari 4 jam, kulit dah mula rasa berminyak dan foundation dah tertanggal. Tapi nampak banyak perubahan pada kulit muka lepas pakai pencuci muka ini sahaja. Serius. Bila aku baca balik kandungan utama Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni, ia mengandungi Aloe Barbadensis Leaf & Tea Tree Leaf Oil. Oh patutlah, dua-dua bahan ni memang sangat-sangat bagus untuk kulit muka.
Aloe Vera kan fungsinya untuk melembapkan kulit, anti-radang kulit, merawat jerawat dan mengurangkan spot mark pada kulit. Pastu, Tea Tree Leaf Oil pula untuk melembutkan kulit, merawat jerawat, anti fungus dan mengurangkan infeksi. Kalau korang ada masalah jerawat sangat-sangat recommended produk ni. My husband yang jenis kulit muka berjerawat, jerawat dia agak kurang tumbuh sejak guna ni. Kalau tak, hilang satu timbul dua, hilang dua timbul tiga. Sampai ke sudah jerwatnya tak pernah nak hilang. Ada je kat mana-mana. Memang ai suruh dia stop produk lain dan fokus pada yang satu ni sahaja. Nampak better kulit dia sekarang. Nanti ai tunjukkan juga gambar kulit dia sekarang.
Orang lelaki ni, kalau kita tak bantu jaga kulit dia memang diorang ni ambik mudah je kan kan. So, korang pun dah lawa kan, takkan nak biarkan kulit muka husband korang berminyak-minyak berlemuih-lemuih. “Invest lah sikit bang, untuk kebahagiaan kita bersama juga kan kan” hiihii Kenapa aku suggest produk ni, sebab Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni berbentuk buih-buih halus bila di pam di tangan. Ia akan meresap jauh ke dalam kulit muka korang untuk angkut keluar semua minyak-minyak, pori yang tersangkut, sampai ke liang pori paling hujung dia cuci habis. Lepas dia angkut semua minyak dan kotoran muka tu, muka akan terasa lembap dan segar. Tidak mengeringkan sama sekali ye. Bila buka mulut tak rasa cekang. Ok je.
Sambil dia buang kotoran tu kan, kulit mati juga akan di bawa bersama. Ada juga kesan exfoliate tapi tidak akan merosakkan sel kulit sihat dan disamping itu dia bagi nutrien pada kulit korang. Ingat tak, ada Tea Tree Leaf Oil, itu sangat bagus untuk kulit tu. Selama aku dan suami pakai produk ni, memang takda kerengsaan kulit malah kulit nampak lebih bermaya dan sihat. Mencerahkan juga sebab dia dah buang sekali sel-sel kulit mati kan. Ia sangat sesuai untuk semua jenis kulit sama ada kulit sensitif ke, kering, berminyak, jerawat, blackhead, whitehead dan kulit kusam. Bagi Nova paling nampak sekali, pori makin kecik dan sekaligus whitehead pun berkurangan. Nampak tak buih dia, memang halus dan akan masuk jauh dalam kulit korang.
Pastu, buat sesiapa yang pemalas sangat nak cuci makeup sebelum tidur, PLEASE lah ye, kesian kulit tu tak dapat bernafas sayang oii. Nak tido kena cuci muka ye, pastu berus gigi dan cuci kaki sekali kang ngigau pulak. haha Ya, ai paling malas, paling penat pun nak tido sangat, ai pakai pencuci muka ni je untuk buang makeup. Kalau tebal sangat kena double cleansing lah ye. Kalau biasa-biasa setakat pergi ofis, sekali cuci dengan Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni pun dah cukup bersih. Kulit muka terasa segar dan lembap. Mengekalkan kelembapan kulit adalah sangat penting ya puan-puan, kalau tidak kulit muka akan cepat berkedut dan berkerepot awal. ha.. nak ke?
See.. ai pakai ni je sekali zap zap zap cuci tanggal semua kotoran di muka.
Ai memang peminat setia pencuci muka jenis foam bubble ni. Memang dah lam tahu buih foam ni akan masuk jauh dalam kulit.
cara nak pakai pencuci muka muka ni sangat mudah.
1. Pastikan muka dan tangan anda basah terlebih dahulu. Pam 2 kali pada tangan yang basah.
2. Urut muka dengan perlahan dengan gerakan bulat. Buih akan semakin banyak pada kulit yang basah.

3. Lepastu, basuh muka dengan air suam.

Pam kat tangan dulu

Fokus sikit kat buih dia
Memang suka pencuci muka ni. Ia memang rutin Nova paling tidak 2 kali sehari, sekali cuci pagi, sekali cuci malam. Kalau rajin 3 kali sehari. Pun ok, kulit takkan kering, akan rasa lembap sahaja selepas mencuci. APA? Macam mana nak dapatkan? Oh macam ni… korang boleh beli secara online di sini :
Oh ya, ni muka husband ai, makin cerah dan kurang berjerawat.
Terima kasih korang, jangan lupa tau. Kecantikan itu tidak datang bergolek. Usaha dan terus usaha. Anda dah cantik, jangan lupa hensemkan suami juga ya!

Muah. Tq for reading ya

🍁Company name: Hansaegee Nature
                              🍁 Product : https://hansaegee.com/shop/skin-care.html

Review: ALOE AC Clean Bubble Cleanser & Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream

(by Maya)

Hai semua,

Harini kita nak cerita fasal skincare yang kita dah cuba for the past few weeks. Excited betul nak share fasal skincare by Hansagee ni. Kalau nak tahu Hansaegee ni jenama skincare, produk dari Korea. Jenama ni memang dah lama, lebih daripada 6 tahun tau. Bukan sahaja established, malah juga diyakini.

Memandangkan Hansaegee ni jenama yang diyakini, makanya dah tentulah tak perlulah korang risau tentang side effects yang menakutkan bilamana korang cuba bahan-bahan kosmetik yang tidak diyakini dan tiada kelulusan KKM. Almaklumlah, sekarang ni kan memang banyak produk-produk timbang kilo yang tumbuh bagai cendawan selepas hujan. Viral pulak tu macam-macam tentang kesan-kesan menakutkannya. Contohnya, ada yang kulit menggelupas teruk, penuh jerawat yang bernanah dan macam-macam lagi. Heish.. senang kata memang seramlah.

Baiklah, watak utama aka produk yang kita nak perkenalkan hari ini ada dua sebenarnya. Satu ALOE AC Clean Bubble Cleanser iaitu pencuci muka berbuih-buih dan Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream iaitu krim pelembap. Jangan tak tahu, kedua-dua produk by Hansaegee ni adalah produk top-seller, laris dan terhangat di pasaran gitu. Tu yang kita jadi tak keruan untuk mencubanya dan kongsikan pengalaman menggunakan kedua-dua produk ni kepada semua pembaca. Sejak pakai kedua-dua produk ni, tiap-tiap hari kita akan jadi teruja dua kali. Sekali waktu cuci muka dengan ALOE AC Clean Bubble Cleanser dan sapu krim pelembap wajah ni, dan sekali lagi waktu bangun pagi ngadap cermin. Muahahahhaha! Biasalah tu pompuan, dah pakai mestilah nak tengok kesannya. Hari-hari cermin.

Tada! Memperkenalkan watak-watak utama hari ini!

First thing first, kita nak cerita fasal pencuci wajah ALOE AC Clean Bubble Cleanser oleh Hansaegee Nature ni dulu. Dengan adanya ALOE AC Clean Bubble Cleanser oleh Hansaegee Nature, saat mencuci wajah jadi begitu menyeronokkan sekali sebab ALOE AC Clean Bubble Cleanser ni banyak buih. Weeee! Ingatkan budak-budak je ke sukakan buih? Gadis-gadis macam kita ni pun suka buih jugak tau!
ALOE AC Clean Bubble Cleanser
Fungsi: Pencuci wajah
Jenis: Buih
Harga: RM65
Saiz: 150ml, 5.92 fl.oz
Gunakan Siang dan Malam
ALOE AC Clean Bubble Cleanser ni mengandungi Aloe Barbadensis Leaf & Tea Tree Leaf Oil yang mana ia sangat bagus untuk kesihatan kulit. Oh ya, berita baik juga untuk mereka yang mempunyai masalah jerawat sebab Tea Tree Oil memang lazim digunakan bagi merawat dan mencegah jerawat. Jadi gabungan Aloe Barbadensis Leaf & Tea Tree Leaf Oil bukan sahaja berupaya membuang sebum dan minyak berlebihan kulit muka kita, mencuci wajah sehingga ke liang roma, mlaha juga mengekalkan lembapan kulit dengan kebaikan Aloe Barbadensis Leaf. Oleh itu, pencuci ni memang sesuai dengan semua jenis kulit tak kira sama ada kering, berminyak mahupun kombinasi. Kerlas!
Tada… Packagingnya simple sahaja dan mudah digunakan
Tengok ni… Tak payah lather the cleanser sampai berbuih penat-penat. Picit je dah berbuih.
Satu pump dua pump pun dah cukup untuk mencuci wajah
Ni bila sapu pada permukaan tak basah.
Cara menggunakan produk pencuci muka ALOE AC Clean Bubble Cleanser oleh Hansaegee Nature ni pun sangat unik tau. Bukan main tenyeh je. Ish, ish, ish… Jangan! Kalau nak pakai, kena ikut step seperti di bawah:
1. Basahkan muka dan tangan sepenuhnya.
2. Picit keluar sedikit buih daripada ALOE AC Clean Bubble Cleanser (sepam dua dah mencukupi, jangan membazir)
3. Urutkan pada wajah anda. Ha, masa ni korang akan dapati buih tu akan beranak-pinak. Makin disapu dan diurut, semakin banyak buih yang akan terhasil. Memang menyeronokkan.
4. Bilas wajah sehingga bersih.
Ha, okay tak buat explanation camni?
Nampak tak muka tak kering? Still moist je

Nilah antara sebab kita suka sangat dengan ALOE AC Clean Bubble Cleanser ni. Sebab pencuci muka lain, nak kena buihkan dulu baru boleh sapu kat wajah. Tapi yang ni dah save masa sebab memang dah dalam bentuk buih-buih cinta. Lagi sapu lagi banyak pulak tu. Rasa lembut je kulit. Kakak suka!

Yang best sekali, muka takkan rasa kering dan terik lepas dicuci. Tak macam sesetengah pencuci muka yang akan buat kulit rasa kering dan terik. Terik tu apa? Terik tu tegang semacam. Kalau lepas pakai terik tu, maknanya the chemical is too harsh on your skin.

Okay, lepas dah cuci muka, mestilah kena sapu sesuatu pada kulit juga kan? Kalau tak macam tergantung pulak. Tak habis prosedur gitu. Sesetengah orang akan pakai toner lepas cuci muka. Tapi to me, dengan Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream yang amazing ni, tak pakai toner pun takpe. Sebab memang rasa moist gila kulit.

Mempersembahkan watak utama kedua kita – Hansaegee Aqua Whitening Cream
Ha, sebelum apa-apa, jom kita tinjau sedikit sebanyak tentang watak kedua kita iaitu Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream ni. Kandungan utama Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream ni ialah Camellia Japonica Seed Oil di mana ia mampu melembap sehingga lapisan dalam kulit serta memperbaiki sunburn dan kemerah-merahan akibat selaran matahari, tak semua perempuan nakkan kulit yang putih melepak, tapi semestinya tak nak kulit yang gelap dan tak bermaya akibat sunburn kan? So bila krim ni ada brightening dan whitening effect, nampaklah kulit muka tu kekal terpelihara dan bermaya walaupun terdedah lama di bawah pancaran matahari.
Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream
Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream
Fungsi: Pelembap dan pencerah kulit, memperbaiki kerosakan dan kemerahan-merahan pada kulit akibat selaran matahari (sunburn
Jenis: Krim berasaskan air
Harga: RM148.30
Saiz: 50ml, 65x65x50mm
Gunakan Siang dan Malam
Kegunaan muka dan leher

To me, hebatnya Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream ni sebab selain melembap dan mencerahkan wajah, krim ni juga mampu memperbaiki kesan kemerah-merahan dan kerosakan kulit akibat selaran matahari (sunburn). Sebabnya? Tak semua krim pmutih wajah boleh disapu pada kulit yang rosak dan cedera akibat selaran matahari tau. Sesetengah krim pelembap, pemutih dan pencerah ni mengandungi bahan kimia yang boleh menyebabkan kerengsaan pada kulit yang melecet atau menggelupas akibat selaran matahari. Yerlah, bila dah sunburn mestilah kulit kita lebih sensitif daripada biasa. Jadi penggunaan produk-produk macam ni kenalah dielakkan sehinggalah kulit pulih seperti biasa.

Oh ya, jangan tak tahu pula ya, Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream ni pun mengandungi niacinamide yang juga dikenali sebagai Vitamin B3. Niacinamide ni bagus untuk kulit kita kerana mampu melambatkan proses penuaan, mengecilkan liang roma, menganjalkan kulit serta memperbaiki tona kulit yang tak sekata.Macam mana pula cara menggunakan Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream ni? Jangan risau, mudah sahaja. Ikut sahaja langkah-langkah macam ni:

1. Selepas cuci muka, colek sedikit Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream dan urutkan pada wajah anda. Dalam masa beberapa saat sahaja, titisan air akan terhasil.
2. Dab atau tepuk lembut pada wajah anda sehinggalah lembapan diserap sepenuhnya pada wajah anda
3. Voila! Lihat kesannya sebaik sahaja anda bangun tidur keesokan paginya (ni kalau pakai malam la)

Ni lepas sapu terus moist… Bila bangun esok harinya, wajah masih lembap
Apa yang menarik fasal Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream ni, tekstur krim ni pada mulanya nampak sedikit likat bagaikan lilin cair atau wax. Tapi yang ajaibnya sebaik sahaja sapu pada wajah, terus teksturnya berubah jadi lembap dan berair. Memang magik betul. Bertambah ajaib bila kita sapu pada muka ia boleh meresap ke dalam kulit. Yerlah, kalau air biasa, jenuhlah korang usap pada kulit, takdenya air tu boleh meresap dalam kulit. Betul tak?
Ada nampak tak tekstur tu? Lain macam… tak macam krim atau losyen biasa
Susah nak describe.. Tapi tak berkilat macam krim biasa
Waktu sapu tekstur masih kekal sama
Tapi bila mula sapu terus cair macam awan jadi titisan hujan
Bila sapu lama-lama semua meresap ke dalam kulit.
Lepas beberapa minggu pakai memang boleh nampaklah kulit memang bertambah lembap. Masa mula-mula pakai haritu muka kita yang jarang-jarang berjerawat ni, tetiba tumbuh jerawat besar yang jenis sakit and bernanah tu. Perghh… sakit giler hati. Mujurlah dah ada ALOE AC Clean Bubble Cleanser ni. Untuk mencuba keberkesanannya, kita pun tabahkan hati untuk tidak memicit jerawat besar bernanah tu. Kalau ikutkan hati, nak je ku tonyoh-tonyoh jerawat tu. Mujurlah lepas pakai ALOE AC Clean Bubble Cleanser tu, jerawat tu makin susut dari hari ke hari.
Tak sampai seminggu pakai jerawat bernanah kat dahi dah surut. Kalau tak, lama tak hilang-hilang

Secara keseluruhannya, kita sangat adore dan berpuas hati dengan kedua-dua produk ALOE AC Clean Bubble Cleanser dan Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream ni. Memang terbaik! Memang recommended untuk digunakan!

Kelembapan: 5/5
Mencerahkan: 3.5/5
Seri: 4.5/5
Mencegah dan merawat jerawat: 4/5

Untuk maklumat lanjut, boleh semak social media handle Hansaegee Nature ni ya?

TIPS LIANG PORI LEBIH BERSIH DENGAN HANSAEGEE NATURE

TIPS LIANG PORI LEBIH BERSIH DENGAN HANSAEGEE NATURE

(by Airah)
Terdedah dengan cahaya matahari terlalu lama selalu buatkan kulit I rasa kotor, gatal dan tak selesa. Walaupun keluar berjemur matahari sekejap je masa lunch hour pun dah boleh buat kulit tak selesa dengan persekitaran dekat luar tu. Udara dekat luar bukan bersih sangat sekarang. Macam-macam benda kotor seperti asap boleh masuk dalam liang pori dan menyebabkan jerawat.
Lagi satu bila lama sangat dalam aircond dan aircond kuat pun boleh buat kulit I rasa berminyak. Walaupun kulit I jenis kombinasi normal dan oily, bila part dia nak oily tu rimasnya ! Balik kerja memang kena cuci muka betul-betul bagi kotoran hilang.
Macam I cakap tadi bila liang roma dah tersumbat dengan udara, asap kotor boleh menyebabkan jerawat naik dengan jayanya. Tapi ada jugak kes dah cuci muka elok-elok tapi jerawat masih ada. Mungkin pencuci muka tak cukup cuci muka dengan mendalam, pada permukaan sahaja. Jadi memang banyak produk pembersihan muka kena guna kalau nak kulit muka bersih sampai ke dalam liang pori.
Korang boleh cuba Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser untuk pembersihan pori secara mendalam. Secara ringkasnya Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser membantu
· Mengawal sebum dan minyak
· Melembap
· Berbuih
· Bernutrisi
· Membersih pori secara mendalam
· Melembutkan kulit
· Menanggalkan sel kulit mati
· Menghaluskan pori
Processed with VSCO with c3 preset
Produk : Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser
Kegunaan : Pencuci muka
Jenis : Buih lembut
Isi : 150ml, size 5.29 fl.oz
Processed with VSCO with c3 preset
Bahan
Bahan utama dalam Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni ialah aloe barbadensis leaf juice, tea tree leaf oil, anthemis nobilis flower extract, borago officinalis extract, jasminum officinale extract, lavandula angustifolia extract, mentha arvensis leaf extract, rosmarinus officinalis extract, salvia officinalis leaf extract and thymus vulgaris
Korang boleh google satu-satu bahan dia untuk tahu ada fungsi bahan tersebut dalam skincare okay. Tapi kebanyakkan bahan I dah tahu apa fungsi dia dan memang digunakan secara meluas dalam proses pembuatan sesetengah produk kecantikan.

extract.

4
Contohnya, aloe barbadensis leaf juice tu. Entry blog I sebelum ni ada cerita I memang tak sesuai pakai aloe vera lagi-lagi yang jual 100 peratus aloe vera dah siap dalam tub tu. Memang tak sesuai kulit jadi bengkak dan gatal. Kalau ambil sendiri dekat pokok, okay je. Aloe leaf juice ni membantu melembapkan dan membersihkan kulit, merawat acne, melegakan sunburn, anti-inflammation dan mengurangkan spot mark.
5
Tea tree leaf oil pula memang favourite I untuk melawan jerawat. I suka pakai produk yang ada tea tree. Tea tree boleh membantu merawat jerawat, mengurangkan jangkitan, anti fungus dan membersihkan kulit. Kalau ada jerawat memang cepat-cepat I sapu tea tree oil. Tapi bila dah pakai Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni tak payah risau sangat pasal jerawat.
Processed with VSCO with c3 preset
Packaging
Untuk packaging dia didatangkan dalam kotak. Kotak tu dah siap balut bubble wrap kemain tebal lagi jadi tak payah risau barang terpecah ke terbukak ke apa masa dalam proses penghantaran.
7.jpg
Botol Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni best sebab jenis pump terus keluar buih dia. Nak tutup senang nak buka pun senang. Ada sesetengah penutup pencuci muka susah sangat nak bukak dan tutup.
Processed with VSCO with c3 preset
Tekstur dan bau
Macam yang I cakap tadi bila pump botol tu keluar terus buih. Bukan cecair atau gel atau krim hahah. Buih dia best sebab ringan dan lembut sangat pada kulit. Macam tak pegang apa je dia punya lembut tu. Kalau nak buat drama tiup buih memang senang la dia berterbangan sebab ringan.
Processed with VSCO with c3 preset
Bau dia pula tak ada bau busuk atau bau yang tak menyenangkan hidung. Bau macam tea tree oil tu, bau dia lembut je macam bau herba ke bau pokok macam tu. Lembut sangat bau dia, kalau bau dekat hidung baru ada. Bila cuci muka tak ada bau apa-apa pun.
Processed with VSCO with c3 preset
Cara guna
Cara nak guna Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni macam yang disarankan. Pastikan muka dan tangan dalam keadaan basah jadi bila guna buih ni makin meriah bubble dia. Pump botol tu dalam jumlah yang mencukupi atas tangan. Urut muka dengan buih dalam circular motion. Basuh dengan air suam.
Processed with VSCO with c3 preset
Cara I pun sama je hihi. I guna satu pump je itu pun dah cukup untuk satu muka. Memang jimat la macam ni lambat habis. Lepastu buih dia urut la dekat muka yang basah atau lembap. Nanti tetiba buih tu jadi banyak so memang cukup satu pump untuk muka I. Kemudian cuci macam biasa.
Kalau nak lagi best boleh steam muka dulu guna air panas bagi liang pori terbuka lepastu baru cuci muka guna pencuci muka. Confirm muka bertambah lembut !
13.jpg
Keberkesanan
Macam yang I bagi tahu dekat atas tadi, aloe buat muka I bengkak tapi tea tree oil pulak memang favourite I bila diserang jerawat. Bila pakai Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni muka I memang rasa best sangat. Jerawat tak ada. Sebelum ni kulit I memang naik jerawat sebab hormon mengandung kot tapi lepas pakai pencuci muka ni slow-slow jerawat hilang dan tak ada jerawat baru pun.
Kulit muka rasa bersih dan licin lepas cuci muka. Tak ada rasa ketat pun. Sesetengah pencuci muka jenis buih buat kulit rasa tegang tak selesa tapi pencuci muka ni buat kulit rasa selesa dan lembap. Kadang kalau malas I tak sambung buat skincare lain pun, cuci muka je hihi nasib jerawat masih behave tak timbul-timbul. Kulit pun rasa segar. I pakai setiap pagi dan malam.
Kalau muka korang jenis kering, berminyak, sensitif dan ada acne, sel kulit mati dan ada blackhead dan whitehead memang I sarankan guna pencuci muka ni. Kulit I Jenis kombinasi normal dan berminyak serta kulit Aiman Jenis berminyak dan kering memang sesuai dengan pencuci muka ni. Sesuai untuk semua jenis kulit.
Processed with VSCO with c3 preset

Find them here!

Instagram: @hansaegeenature
Facebook Page: Hansaegee Nature

Aloe AC Bubble Cleanser & Aqua Whitening Cream Review

 

1.jpg

(By Farah Dafri)

Best way untuk redakan sikit kulit muka yang tengah meragam/irritate & banyak active acne ialah dengan pastikan cleanser yang kita guna tu very very gentle. Cuci muka pun tak boleh kerap sangat sebab nanti akan tarik natural oil pada kulit, nanti kulit kering pulak. Paling penting, jangan scrub! Sebab nanti buatkan kulit lebih irritate. Kalau nak pun, guna exfoliator yang mild untuk remove kulit mati . Kalau bersungguh sungguh nak scrub jugak, boleh guna yang beads tak kasar.
Cleanser juga boleh menyebabkan breakout pada kulit. Sebab tu penting, patch test dulu. Kalau takde irritation, boleh proceed pakai macam biasa dan add dalam routine.
2
New addition to my routine sekarang ni, ada Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser & Aqua Whitening Cream. Kalau baru nak create skincare routine, boleh start with these two. Kalau rasa nak pakai toner, boleh pakai in between cleansing + moisturize.
Macam ni
1. Cleanse (cuci muka)
2. Toner (dab dab toner lepas keringkan muka, boleh guna jari/kapas)
3. Moisturize (pakai pelembap)
3.jpg
Ingredients :
Aloe Barbadensis Leaf Juice ; Melaleuca Alternifolia (Tea Tree Leaf Oil) ; Salvia Officinalis (Sage) Leaf Extract ; Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Extract ; Jasminum Officinale (Jasmine) Extract ; Lavandula Angustifolia (Lavender) Extract
Texture :
 
Foamy / jenis macam bubble. Bila picit keluar macam ni
4.jpg
What it claims :
Helps to recover acne problem
cleanse pore deeply
 Soothing skin.
Remove excess / extra sebum
Does not dry up skin
Made using 10 types of natural plant extract
Packaging :
150ml,
Size 5.29 fl.oz.
Price : 
RM65.00
Skin type : 
All skin types (dry, sensitive, oily,acne prone)
How to use : 
Nak guna pun ada cara. Sebab kalau tak, buih tu tak ada. Buih tu yang penting untuk tolong deep cleanse dan remove kotoran pada kulit .
so, cara guna
1. Basahkan muka dan tangan
2. picit dalam 2-3 full pump
3. ratakan keseluruh muka, buat urutan membulat sikit
4. bilas
Senang je kan?  Lepas cuci muka, sambung Aqua Whitening Cream pulak
My thoughts
Bila kata cleanser ni antara benefit nya untuk remove excess oil & control sebum tu, memang I agree. Sebab my skin combination oily . Lepas seminggu guna cleanser ni, kulit berminyak/ berkilat tu boleh control.  I think because of the cleanser punya form itself, its too fine and in micro size buatkan senang sangat penetrate into skin and helps to clean pores deeply. yang mana, bila pores bersih , automatik lah masalah blackhead and jerawat boleh diatasi . Sebab tu penting untuk pilih cleanser yang sesuai, yang boleh cari yang betul betul bersihkan pores kita daripada minyak, environmental dust, and excess makeup. Kalau tak cuci bersih bersih, mana lah pori tak tersumbat kan? Bila jerawat tumbuh, buat buat terkejut pulak padahal sendiri tak cuci muka bersih bersih hehehe .
5
So far, yang buat kan suka sangat cleanser ni sebab jenis foamy. Rasa gentle sangat pada kulit, and tak mengeringkan kulit. Biasanya kalau kita kulit berminyak, cuci muka pakai cleanser yang harsh/drying , akan rasa tegang je muka lepas cuci. Tapi cleanser ni tak. One tips nak tahu cleanser tu sesuai atau tak dengan kulit korang, dengan cara cuba compare, kulit rasa tegang tak lepas cuci muka. Kalau ya, maksudnya cleanser tu tak sesuai. Sebab akan melebih lebih pulak remove oil pada kulit , lepastu buatkan kulit korang nampak kusam je .
They claimed yang cleanser ni bagus untuk remove makeup. Tapi for me, untuk remove excess makeup, I prefer buat double cleanse. Remove dulu makeup dengan micellar water, lepastu followed with Aloe AC Bubble Cleanser. Serious, bila buat macamni, memang skin rasa bersih sangat sangat . And skin akan ready for next skin care steps untuk penetrate and fully absorb dalam kulit sebab takde blockage.
7
Look how foamy it is!
Buat masa ni, I really enjoy using this cleanser. The only cons ialah, sebabkan cleanser ni jenis foamy, foam tu dihasilkan daripada mechanism botol dia jugak. So kalau nak travel mana mana kena angkut satu botol terus. Sebab kalau transfer dalam botol lain, tak jadi dah bubble nya tu. Tapi rajin je pun angkut kehulu kehilir pergi gym, balik kampung semua. Cuma kalau ada dalam deluxe/ travel size tu lagi senang.
Repurchase :
Yes, most probably
Aqua Whitening Cream
8.jpg
Ingredients :
Niacinamide, Angelica Acutiloba Root Extract, Camellia Japonica Seed Oil, Cnidium Officinale Root Extract, Gardenia Florida Fruit Extract, Paeonia Albiflora Root Extract, Pinus Densiflora Leaf Extract, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Rehmannia Chinensis Root Extract and ect.
Texture :
 
Macam creamy-solid. Upon contact with skin, cream ni akan slowly tukar jadi water droplet and absorbs better on skin

9.jpg

What it claims :
Magical hydrating effect
Water drop give moisture to skin & non sticky feeling.
Refresh skin
Control excess oil/sebum.
It has whitening skin function at the same time hydrating your skin.
Repaird redness & Sun burn damaged skin
Packaging :
50ml
Price : 
RM148.30
Skin type : 
All skin types (dry, sensitive, oily,acne prone)
How to use : 
Lepas cuci muka dengan Aloe AC Bubble Cleanser tadi, keringkan dulu. Kalau nak pakai toner, boleh pakai. kalau tak, skip je. Lepastu apply Aqua Whitening Cream pulak .
Sapu rata keseluruh muka dan leher. Sambil tu buat urutan dan dab dab sikit kulit tu bagi penyerapan lebih bagus .
10.jpg
before
11.jpg
after – turned into droplets
My thoughts
My favourite moisturizer so far. Sebab tak melekit, completely fast absorbing. Ada fungsi brightening and whitening juga aside from moisturising skin je. Bila apply macam ada cooling effect sikit walaupun takdela rasa berangin macam menthol ke apa, tapi soothing effect tu boleh rasa. Macam time kulit rasa pedih pedih ke, sunburn ke … bila apply Aqua Whiteni ng Cream, terus redness/ pedih pedih tu slowly kurang.
Highly recommended for those yang sensitive skin and selalu kulit senang sunburned. Cream ni memang target untuk reduce redness and sunburnt. Lagi satu yang I suka pasal cream ni ialah, it contains Niacinamide. Niacinamide sekarang memang tengah famous . Suka la bila banyak produk containing Niacinamide. Fungsinya untuk tolong brighten skin & helps improve skin texture (fine lines, enlarged pores etc)
Boleh pakai untuk routine AM & PM. Nak apply before makeup pun okay juga, untuk prep skin for better makeup application .
Repurchase :
Yes
Ada macam macam pilihan skincare sekarang. From western brand, korean brand, japan, taiwan .. masing masing semua ada kelebihan masng masing. Yang penting , kena faham condition kulit, jenis kulit and what’s your concern, baru lah boleh dapat idea sikit produk macam mana yang kulit korang perlukan .
Kalau minat korean brand, kena lah cuba product ranges from Hansaegee Nature ni. Ada banyak lagi product diorang dekat website. Details web dekat bawah ni, boleh klik terus je k

Healthier and Brighter Complexion with Hansaegee Nature!

Healthier and Brighter Complexion with Hansaegee Nature!

(by Lenne Zukliflly 4th Oct 1981)

1

Hello gorgeousness! I’m so excited because I get to share you my experience using products from Hansaegee Nature today. I know, I am really committed to get a flawless complexion. It’s so nice seeing people go out with barely any cosmetics on their face and yup, I sure want that to be my case as well.
Let’s get straight down to business. Gworl, I have been struggling with clogged pores. Yes I do and it doesn’t end there. I have been dealing with the oil on my face for as long as could remember and it sucks when you had spent so much money to at least have a very nice, bootiful skin but we all know that’s usually not the case.
Recently, I kind of steer away a little from products and brands I usually found at the drugstore and try something new. I tried cool, really cool products from Hansaegee Nature! It’s a brand based in Malaysia but all of their products are made in Korea. How exciting is that?! And for the most part, nearly all of their products are using natural plants extract. Love it!
First up, I have the Aloe AC Clean Bubble Cleanser. I am so over the moon for this product particularly because I have yet to try any bubble cleanser before so I’m thrilled! I think everyone knows it’s one of the crucial step in our skincare routine; which is to cleanse the face.

2

Aloe AC Clean Bubble Cleanser | 150 ml, 5.29 fl.oz | RM 65

The type: Facial cleansing foam
Form: Soft bubble cleanser
It claims to:
  • Unclog the pores
  • Fight and recover pimples and acne
  • Removes excess oil on the skin
  • Controls oil production
  • Retain moisture
  • Soothes out the skin
Main ingredients:
  • Aloe Barbadensis Leaf – You know your girl loves her some aloe vera.
  • Tea Tree Leaf Oil – You guys know the drill with this one. This is the good stuff.
My experience:

I was super excited to use it but one thing for sure, I did not forget to read the instructions before using it (the issue I’m having when I get too excited over a product). So I went and wet my hands and face first. After that, I squeeze a generous amount of the bubble cleanser and I’d say two pumps are all you need. I went in, apply it to my face, massage a little and rinse it off.

After rinsing off the bubble, my skin felt so smooth, supple and so fresh! Honestly, I didn’t feel any tightness going on. It really soothes the skin hence the aloe being the main ingredient. Love that! I can see right through the mirror that it got rid all of my foundation and whatnot which was amazing.

As you shake the bottle, you can hear the water content but once you pumped it, soft bubble will come oozing out from the nozzle. I swear the texture is incredibly soft and light! I like the scent of it and my office mates like it as well. It smells so refreshing and ‘clean’.

3.jpeg

 

4

Look at how nice it removes my lower half of my face (cheeks area)
I use it in alternate with other cleansers too but I have been using this one in particular non stop since I got it. It doesn’t break me out, doesn’t dry out my skin and to be honest, the more I use it the more I like it.
Alrighty, done with that. I have another one from Hansaegee Nature, it is the Aqua Whitening Cream. It’s a moisturizer in a cream type but it is so light, I swear! I’m so super intrigued with this one because the texture and consistency is so unique! I’ll tell you why in a second.
5

Aqua Whitening Cream | 50 ml, 1.76 fl.oz | RM 148.30

The type: Moisturizer + whitening cream
Form: Water-drop-based cream
It claims to:
  • Moisturizes and whitens at the same time
  • Repairs sunburned skin
  • Soothes out the skin
  • Repairs dryness and redness
  • Firms and clears complexion
Main ingredients:
  • Camellia Japonica Seed Oil – I don’t know much about this but all I know is it’s really good to deeply moisturize, reduce inflammation and healing wounds too!
  • Niacinamide – This is another good stuff to have in your daily skincare. It reduces acne and blemishes, improves skin tone and texture etc etc. Whatever it is, niacinamide is awesome.

6

My experience:
I’m not joking, the texture and consistency of this product is so distinct from others! It is a cream but once you blend it out onto your skin, lots of water droplets will appear and as you blending it, it feels like you blend a straight up water onto your face. It’s crazy but in a good way!
Texture-wise, so effing light! After been applying it for a few seconds, it does feel a little bit tacky to the touch but that thing goes away after a few minutes, so that’s good. I don’t see more clogged pores  on my face and I love the fact that my skin feels so smooth and supple right when I wake up. Not to mention my skin tone appears more even (people be having hot tan lines on their body, I have ‘tan lines’ on my face – my muslim sisters would understand) and brighter too!
7.jpeg

My final verdict:

I am beyond delighted for these two products. I have encountered nothing but good results on my skin so far. I think they are both a perfect match for each other and I have been using them in my skincare regime religiously because they are so good together! For the most part, these products are made for all skin types. So nice! So, if a healthier and brighter complexion is what you are all about, look no further than Hansaegee Nature. I really recommend it!

8

Find them here!

Instagram: @hansaegeenature
Facebook Page: Hansaegee Nature

BEAUTY REVIEW: HANSAEGEE NATURE AQUA WHITENING CREAM

BEAUTY REVIEW: HANSAEGEE NATURE AQUA WHITENING CREAM

SUNDAY, SEPTEMBER 16, 2018 (by Aswaleyla)

1

So hari ni im going to review 1 produk korea ni dari hansaegee nature. I dont know since when im fall in love dengan product korea. Fall in love sangat tau sebab product dia lebih ringan dan more to water base, hydrating kan kulit kita. Produk macam ni yang elok untuk kulit sebenarnya daripada yang ada merkuri tu kan. Memang cepat berkesan, tapi tak risau ke side effect dia ?

Since hari tu aku dah 2 minggu berjemur dekat panas, so muka pun memang burn la sikit kan. Sebenarnya tak de lah berjemur sangat tapi bertugas dekat padang kawad, so memang nak tak nak effect panas tu memang ada. Kadang ada jugak kena baris sekali kan, memang terus hangus lah muka. Then tak tahu nak treat pakai apa so aku biar je muka ni, nak pakai product local punya lah aku tahan taknak terjebak lagi sampailah aku jumpa 1 produk dari Hansaegee ni dan aku decide nak try lah.

2

Ok ni gambar time tauliah tu, burn jugak lah kan.

3

Ni texture product tu. Sorry dah separuh sebab review dibuat lepas seminggu lebih dah penggunaan. So dah tinggal separuh. Dah nak habis dah 😭😭

Texture dia nak kata creamy tak jugak. Lebih kepada ringan macam tu. Setengah produk akalu aku pakai terus jadi pembiakan jerawat sebab berminyak. Tapi produk ni tak berminyak tau. So selamat untuk kulit yang anti minyak macam aku. Tengok texture dia bila letak dekat tangan.

4

5

First time aku pakai dekat muka cream ni, terkejut tengok ada water drop dekat muka. Pelik sekejap ingatkan muka aku jadi berpeluh kan. Dia punya water drop memang nampak sangat. Lepas tu, aku apply untuk hari seterusnya baru perasan yang cream ni akan bertukar jadi water drop bila kita apply dekat muka dan massage2 sikit. Wow! Amazing! Teruja sekejap.

6

Bila dah pakai aku pat pat tepuk tepuk muka sikit sampai rasa water drop dan cream tu rata dan meresap dalam kulit muka. Lepas tu kulit akan jadi lembab sangat uols. I like.

Ingredients ? 

Cream ni diperbuat dari Natural Plant Extract dan main ingredient adalah daripada ”Camellia Japonica Seed Oil” yang mana berfungsi untuk repair kulit muka kita daripada kerosakan disebabkan oleh uv dan Pancaran matahari dan boleh merawat merah merah dekat muka bila kena panas. Some people skin dia kan jadi merah merah kan kalau kena matahari, so dia boleh redakan kemerahan tu. Product ni non-comedogenic tau, so korang tak perlu risau dan tak menyebabkan penutupan liang liang pori dan tak bagi bad effect dekat kawasan berjerawat. Nice right ?

7

8

Bila nak apply ?

Hansaegee Aqua Whitening Cream ni sebenarnya lebih kepada moisturizer. Pakai siang dan malam lepas pakai toner. Untuk waktu siang, pakai biasa-biasa je, tak nipis tak tebal macam selalu. Untuk malam, boleh pakai double layer atau lebihkan sikit cream tu. Sebab esok lepas bangun tidur konfirm terkejut tengok muka lembab dan glowing gitu. Sebab sepanjang malam tu muka kita rehat dan moisturizer tu merawat kulit muka kita bagi lembab.

9

Bare face cuma pakai Hansaegee nature aqua whitening cream je tau. Best sangat muka lebih hidration dan tak kering. Pakai malam malam lagi best. Bangun pagi muka glowing glowing terus. Lembab dan lembut.

Mana nak dapat Produk Hansagee ni? Kat bawah ada company information dan boleh dapatkan dekat situ. 

Hansaegee Nature Logo _cut use

Company name: Hansaegee Nature